Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Εκδήλωση στο Μουσείο Θήβας το Σάββατο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας σας καλούν να δείτε το μεσαιωνικό Πύργο Σαιντ Ομέρ

και να γνωρίσετε τις εργασίες επανέκθεσης του Μουσείου Θήβας το Σάββατο 13/6/2015.



18:00-20:00 Επίσκεψη στο χώρο- συνομιλία με συντελεστές

20:30 Συναυλία & ποίηση από τον καιρό των ιπποτών

Διαβάστε Περισσότερα »

«Ταφόπλακα» για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα - Θήβα – Υλίκη


Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης ακύρωσε τον διαγωνισμό

Στην κατάργηση του διαγωνισμού για τη Σύμβαση Παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών κ. Χρήστης Σπίρτζης, καθώς τυχόν αποπεράτωσή του θα άνοιγε τον δρόμο σε αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων στις γειτονικές παραχωρήσεις της Ιόνιας Οδού και της Αττικής Οδού.

Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στη «Δι@ύγεια», ο διεθνής διαγωνισμός με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση & Εκμετάλλευση του έργου: Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη» ακυρώνεται, με το σκεπτικό ότι ο οδικός άξονας Υλίκη δεν εμπίπτει στις πρόνοιες περί συγκοινωνιακού δικτύου της σύμβασης παραχώρησης της Ιόνιας Οδού, στο οποίο το Ελληνικό Δημόσιο δικαιούται να προγραμματίζει, μελετά και κατασκευάζει, χωρίς να γεννάται οποιαδήποτε υποχρέωση αποζημίωσης του παραχωρησιούχου.

Και αυτό διότι η κατασκευή ως αυτοκινητοδρόμου του οδικού τμήματος Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι θα συνιστούσε εν δυνάμει γεγονός ευθύνης του Δημοσίου σύμφωνα µε τη σύμβαση παραχώρηση της Ιόνιας Οδού, αναφέρεται στο έγγραφο.

«Η συνδρομή και επέλευση Γεγονότος Ευθύνης του Δημοσίου παρέχει τη δυνατότητα στον Παραχωρησιούχο να διεκδικήσει, εφόσον αποδείξει ότι συνεπεία αυτού του Γεγονότος επήλθε ουσιώδης μείωση των εσόδων του ή αύξηση των δαπανών του, και υπό συγκεκριμένους όρους, αποζημιώσεις» σημειώνεται.

«Το ύψος των πιθανών ως άνω απαιτούμενων αποζημιώσεων τις οποίες θα καλούταν να καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί στην παρούσα φάση µε αποδεκτή ακρίβεια, λόγω των σχετικών αβεβαιοτήτων των υπεισερχόμενων παραγόντων» αναφέρεται.

«Το έργο δεν έχει περιληφθεί σε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα (συγχρηματοδοτούμενο ή από εθνικούς πόρους) για την κάλυψη των απαιτούμενων δαπανών ωρίμανσής του ή/και χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου» σημειώνεται στην απόφαση του κ. Σπίρτζη.

Έτσι, λόγω των υποχρεώσεων, οι οποίες είναι δυνατό να ανακύψουν στην περίπτωση κατασκευής του έργου, «την γενική διαφοροποίηση του κυκλοφοριακού φόρτου από τις αρχικές προβλέψεις των συγκοινωνιακών μελετών και την επικαιροποίηση σχεδιασμού του οδικού έργου της χάραξης καθώς και τις χρηματοοικονομικές συνθήκες, που μπορεί να θέσουν εν αμφιβόλω τη βιωσιμότητα του έργου παραχώρησης», το υπουργείο «δεν ενδιαφέρεται για την κατασκευή του» και «δύναται να ακυρώσει το διαγωνισμό».

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών το 2012, ο προϋπολογισμός του έργου θα έφτανε περίπου τα 500 εκατ. ευρώ και το μήκος του τα 50 χιλιόμετρα, ενώ θα παρέκαμπτε εξ ολοκλήρου την Αθήνα, με στόχο να αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά την πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τις τότε εκτιμήσεις, η εθνική και η κοινοτική συμμετοχή στον προϋπολογισμό του έργου θα κυμαινόταν μεταξύ των 120 και 200 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα αποτελούσαν ιδιωτική δαπάνη, το «μείγμα» της οποίας θα καθοριζόταν μέσω του ανταγωνιστικού διαλόγου.
 ΤΟ ΒΗΜΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με την Αστυνομική Ηγεσία Βοιωτίας



Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας Ταξίαρχο κ. Γεωργακόπουλο Νικόλαο, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Κατσακιώρη Ιωάννη και τον Διοικητή Τροχαίας Θηβών Αστυνόμο Α' κ. Κανιάρη Παναγιώτη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, την Παρασκευή 12 Ιουνίου στο Δημαρχείο, όπου συζήτησαν θέματα σχετικά με την ασφάλεια των δημοτών και την κυκλοφοριακή ευταξία της πόλης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Θηβαίων κ.κ. Κίτσος Σπυρίδων και Ανδρέας Χατζησταμάτης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Θήβας κ. Σαμιώτης Παναγιώτης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Θήβας κ.κ. Αργύρης Θεοφάνης και Σάλτας Αντώνης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μελετίου Χάρης.
Εκτενής αναφορά έγινε στις κυκλοφοριακές παραβάσεις που παρατηρούνται στο κέντρο της πόλης των Θηβών, όπως  σταθμεύσεις σε διασταυρώσεις, εισόδους πεζόδρομου, διαβάσεις και ράμπες αναπήρων, με τον κ. Δήμαρχο να ζητά την ενίσχυση του τροχονομικού ελέγχου προς αποφυγή της κυκλοφοριακής αταξίας και τη  διευκόλυνση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων. Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε ότι ο Δήμος Θηβαίων διερευνά τη δυνατότητα σύνταξης μίας κυκλοφοριακής μελέτης με σκοπό την επίλυση των  προβλημάτων ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα για αγορά πληροφοριακών πινακίδων και ρυθμιστικών πινακίδων Κ.Ο.Κ.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ και συμφωνήθηκε στο άμεσο μέλλον να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για αυτό το θέμα με διευρυμένη συμμετοχή.
Από την πλευρά της αστυνομικής ηγεσίας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση της παραβατικότητας, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Ελληνικής Αστυνομίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάπας Φραγκίσκος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κοινού εορτασμού του Πάσχα



Σε μία κίνηση ενίσχυσης του πνεύματος διαλόγου και αδελφοσύνςη με τους Ορθόδοξους προχωρά ο Πάπας Φραγκίσκος ο οποίος έκανε γνωστή τη διάθεση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να ορισθεί σταθερή ημερομηνία εορτασμού για το Πάσχα, ώστε να γιορτάζεται από κοινού από όλους τους χριστιανούς.

Κατά την ομιλία του στην βασιλική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, στην Ρώμη, επ΄ευκαιρία της διεθνούς συνάντησης των καθολικών κληρικών ο Φραγκίσκος ανέφερε ότι «η (Ρωμαιοκαθολική) Εκκλησία είναι διατεθειμένη να ορίσει μια σταθερή ημερομηνία για το Πάσχα, ώστε να μπορεί να γιορτάζεται την ίδια ημέρα από όλους τους χριστιανούς. Από τους Καθολικούς, Ορθόδοξους και Προτεστάντες», τόνισε ο Φραγκίσκος.

Ο ποντίφικας πρόσθεσε ότι «η Καθολική Εκκλησία είναι διατεθειμένη να σταματήσει να ακολουθεί την καθορισμένη, έως τώρα, ημερομηνία η οποία αντιστοιχεί στην πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία».

Όπως αναφέρουν Ιταλοί σχολιαστές πρόκειται για σημαντική κίνηση οικουμενικού διαλόγου, μετά την απόφαση του Αργεντινού πάπα, να κάνει αναφορά, κατά την τελετή ενθρόνισής του, μόνον τον τίτλο του επισκόπου Ρώμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, ο Φραγκίσκος, την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε νέα κίνηση που πρόκειται να ενισχύσει το πνεύμα διαλόγου και αδελφοσύνης με τους Ορθόδοξους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις εκδηλώσεις των ειδικών σχολείων ο Δήμαρχος Θηβαίων

Στις εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς των Ειδικών Σχολείων Δήμου Θηβαίων παραβρέθηκε  Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, την Πέπμτη 11 Ιουνίου, μετά από πρόσκληση  διευθυντών και  μαθητών.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θήβας πραγματοποίησε τη γιορτή του το πρωί παρουσία και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσίασαν με τη βοήθεια οπτικού υλικού, με μουσική και θεατρικά δρώμενα  τις δράσεις που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Το απόγευμα ο κ. Δήμαρχος παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση “Όλα του γάμου...δύσκολα” που ανέβασαν οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) στο Λουτουφί, καλωσορίζοντας με αυτό τον τρόπο το καλοκαίρι και αποχαιρετώντας ακόμα μία επιτυχημένη σχολική χρονιά. Στο τέλος, τους μαθητές περίμενε μία έκπληξη... καθώς έκανε την εμφάνισή του ο μουσικός οργανοπαίχτης, δεξιοτέχνης του κλαρίνου Γιώργος Μάγκας.  Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Θηβαίων και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαρέμης Κωνσταντίνος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μελετίου Χάρης. 
Ο κ. Δήμαρχος στους χαιρετισμούς του συνεχάρη τους Διευθυντές των Σχολείων κα Φραγκούλη Ασπασία και κ. Τσεβά Αθανάσιο αντίστοιχα, για το εκπαιδευτικό τους έργο και τους μαθητές για  την επιτυχία και την πρόοδο που σημείωσαν. Κλείνοντας, δήλωσε για ακόμα μια φορά την προτεραιότητα του Δήμου σε θέματα που αφορούν τα σχολεία της περιοχής και την αμέριστη συμπαράσταση  στο έργο τους και ευχήθηκε καλό καλοκαίρι σε όλους.










Διαβάστε Περισσότερα »

Το υπερηχητικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα-βίντεο



    Έξω από το Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα εκτίθεται από  την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή το Bloodhound SSC, ένα πειραματικό όχημα που θα επιχειρήσει να σπάσει το επίγειο ρεκόρ ταχύτητας και να ξεπεράσει για πρώτη φορά το φράγμα του ήχου.
Η είσοδος στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο θα είναι...ελεύθερη για τους επισκέπτες (11:00-23:00), οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο το να δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν δίπλα τους, αλλά και να παίξουν παιχνίδια προσομοίωσης και να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό Βloodhound, διεκδικώντας δύο VIP ταξίδια στη βρετανική πίστα δοκιμών του Μίλμπρουκ.

Το Bloodhound SSC, το οποίο διαθέτει έναν στροβιλοκινητήρα και έναν πυραυλοκινητήρα, ξεκίνησε ως βρετανική ιδέα το 2009 και βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για τη μεγάλη δοκιμή που θα πραγματοποιηθεί στη Νότιο Αφρική το 2016.

Το ρεκόρ ανήκει μέχρι σήμερα στο Thrust SSC της ίδιας ομάδας, το οποίο το 1997 ανέπτυξε ταχύτητα 1.228 χλμ./ώρα, λίγο κάτω από την ταχύτητα του ήχου σε χαμηλό υψόμετρο.

Το υπερηχητικό Bloodhound SSC θα μπορούσε να το ξεπεράσει με ταχύτητα 1.600 χλμ/ώρα ή περίπου Mach 1,4.

Kάτι αντίστοιχο έχει καταφέρει μόνο ένα μαχητικό αεροσκάφος F-104 Starfighter, το οποίο είχε πετάξει μόλις πάνω από το επίπεδο του εδάφους σε ταχύτητα 1.590 χλμ./ώρα.

To Bloodhound εκτίθεται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της εταιρείας λιπαντικών Castrol, η οποία υπερηφανεύεται ότι έχει συμβάλει στην κατάρριψη του ρεκόρ επίγειας ταχύτητας 21 φορές στη διάρκεια του 20ού αιώνα.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς τους γονείς που τα παιδιά τους πρόκειται το Σεπτέμβρη να φοιτήσουν σε Ολοήμερα Νηπιαγωγεία



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ
Τους γονείς που τα παιδιά τους πρόκειται το Σεπτέμβρη να
φοιτήσουν σε Ολοήμερα Νηπιαγωγεία
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σε εκδήλωση με θέμα:
«ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ: Μία καλή εκπαιδευτική ευκαιρία για το παιδί ή μία λύση ανάγκης για τους γονείς;»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17 Ιουνίου και ώρα 19.30μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Νηπιαγωγείου και 3°Δημοτικού Σχολείου Θήβας, το οποίο βρίσκεται στο Συνοικισμό και συνδιοργανώνεται από τη σχολική συμβουλο της 29ης Π.Π.Α. (Βοιωτίας) και το εκπαιδευτικό προσωπικό των ολοήμερων Νηπιαγωγείων.
Η σχολική σύμβουλος                                                                              Οι εκπαιδευτικοί των Ολοήμερων
της 29ης Περιφέρειας                                                                                        Προσχολικής Νηπιαγωγείων
Αγωγής (Βοιωτίας) Ελευθερία Μπασαγιάννη
Ολοήμερα Νηπιαγωγεία     2015-06-12
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Εργασίας στη Λαμία με θέμα : Επιχειρησιακά Προγράμματα των Δήμων


Στο πλαίσιο του προγράμματος «συλλογικής υποστήριξης δήμων για τη σύνταξη των επιχειρησιακών προγραμμάτων», που υλοποιούμε σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., σας προσκαλούμε στην 3η συνάντηση εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 ΙΟΥΝΙΟΥ   2015 και ώρα 9.00 π.μ στην αίθουσα του  Δημοτικού  Συμβουλίου του  Δήμου  Λαμιέων (Αινιάνων 8).

Αντικείμενα της συνάντησης εργασίας θα είναι:
·      η ενημέρωση για τα τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα ΥΜΕΠΕΡΑΑ και Αγροτικής Ανάπτυξης
·      ο απολογισμός του προγράμματος υποστήριξης των δήμων που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ - Επιχειρησιακός Προγραμματισμός Δήμων

 A ΕΝΟΤΗΤΑ
   
9:00-9:30 Προσέλευση συμμετεχόντων

9:30 – 09:45 Έναρξη των εργασιών της συνάντησης από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λ. Υπερήφανο  

09:45 – 10:00 Τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ και δυνατότητες αξιοποίησής τους από την Αυτοδιοίκηση
Ι. Γούπιος, Διευθυντής Ανάπτυξης και Οικονομικών Τ.Α. της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

10:00 – 11:00  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υ.ΜΕ.ΠΕ.Ρ.Α.Α. 2014-2020  και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ν. Μαμαλούγκας,  Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης.
 Διαχείριση Απορριμμάτων στην περίοδο 2014-2020. Β. Στοϊλόπουλος,  Στέλεχος  Μονάδος Β

11:00 – 11:30 Ε.Π. Αγροτική Ανάπτυξη και τοπική Αυτοδιοίκηση
Ν. Μανέτας  Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας


11:30 – 12:30  Συζήτηση

12:30 – 13:00 Διάλλειμα

  
Β ΕΝΟΤΗΤΑ
 
13:00 – 14:00  Η πορεία εκπόνησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Δήμων (προβλήματα, ανάγκες και προτάσεις): Συζήτηση με τα συμμετέχοντα στελέχη των Δήμων.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ  ΣΤΕΡΕΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

ΛΟΥΚΑΣ  ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ

Δήμαρχος  Ορχομενού
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 15η Ιουνίου 2015, ημέρα  Δευτέρα και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.

                   Τα θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    ΄Εκθεση Απογραφής Περιουσιακών στοιχείων , απαιτήσεων , υποχρεώσεων & χρηματικών διαθέσιμων καταργηθέντος Ν.Π.Δ.Δ. « Α.Π.Ο.Δ.Η.Λ.».
2.    ΄Ελεγχος των προβλεπόμενων από το άρθρο 4.2 της διακήρυξης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΡΥΑΣ» , δικαιολογητικών για τη σύναψη σύμβασης , για την εκτέλεση του προαναφερόμενου έργου , τα οποία προσκόμισε Κ/ΞΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ Γ. ΝΙΚΗ , προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή του ανωτέρω έργου ύστερα από το υπ΄αριθμό 12692/19.05.2015 έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας.
3.    ΄Ελεγχος των προβλεπόμενων από το άρθρο 4.2 της διακήρυξης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ» , για την υπογραφή της σύμβασης.
4.    ΄Εγκριση πρακτικού άγονης δημοπρασίας και Επανάληψη Δημοπρασίας του έργου : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ (2015)».
5.    Λήψη απόφασης επιλογής αναδόχου εκπόνησης της μελέτης με τίτλο : «Μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας (Β1 σταδίου) του ΣΧΟΟΑΠ Δαύλειας».
6.    ΄Εγκριση νέων τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός όρων διακήρυξης για προμήθεια κάδων και καλαθιών απορριμμάτων διαφόρων ειδών.
7.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος εκτελεστέων έργων.
8.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 9.280,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «Διατήρηση και επανάχρηση αξιόλογου Κτιριακού Αποθέματος Μύλου Παπαϊωάννου – Εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης».
9.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 4.645,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «Διατήρηση και επανάχρηση αξιόλογου Βιομηχανικού Κτιριακού Αποθέματος Μύλου Παπαϊωάννου – Εκπόνηση ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης».
10.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 4.645,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «Διατήρηση και επανάχρηση αξιόλογου Βιομηχανικού Κτιριακού Αποθέματος Μύλου Παπαϊωάννου – Εκπόνηση στατικής μελέτης».
11.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 4.645,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «Διατήρηση και επανάχρηση αξιόλογου Βιομηχανικού Κτιριακού Αποθέματος Μύλου Παπαϊωάννου – Εκπόνηση ειδικής αρχιτεκτονικής  μελέτης».
12.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 3.163,40 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «Υποστήριξη προετοιμασίας φακέλλου του έργου ‘’Διατήρηση και επανάχρηση αξιολόγηση Βιομηχανικού Κτιριακού Αποθέματος Μύλου Παπαϊωάννου΄΄».
13.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 21.879,69 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «Προστασία υφιστάμενου αγωγού καυσίμων».
14.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης συνολικής πίστωσης ποσού 615,00 ευρώ για την προμήθεια πλυντηρίου πιάτων.
15.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 1.300,00 ευρώ για έξοδα δημοσιεύσεων.
16.    ΄Εγκριση ρυθμίσεων Ν. 4321/2015.
17.    Αποδοχή δωρεάς παροχής ιατρικών υπηρεσιών.
18.    Συμπλήρωση της 136/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.
19.    Αποδοχή δωρεάς από την Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Ε. για την αγορά και αντικατάσταση κεραμιδιών στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Κατασκήνωσης στην θέση ‘’Παλιομηλιά΄΄.



                                                       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
     ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ

        ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩN


Διαβάστε Περισσότερα »

Έγινε η τακτική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 ώρα 7:00μμ στα γραφεία του συλλόγου με το εξής πρόγραμμα εργασιών:

•    Χαιρετισμός  και τοποθετήσεις Προέδρου για τις δράσεις του Δ.Σ.
•    Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης κατόπιν πρότασης του Δ.Σ με πρόεδρο τον κ. Τσιτσικλή Δημήτριο και  Γραμματέα την κα.  Τρόκα Ζωή.
•    Παρουσίαση  Πεπραγμένων  του  Διοικητικού  Συμβουλίου  από  27 Μαΐου  2014 έως 10 Ιουνίου 2015 από τον Γενικό Γραμματέα κ. Αγνιάδη Παναγιώτη.
•    Παρουσίαση  Οικονομικού  Απολογισμού  από  01 Ιανουαρίου  2014  έως  31  Δεκεμβρίου  2014 από τον Οικονομικό Επόπτη κ. Ζησιμόπουλο Θεόδωρο.
•    Παρουσίαση  Προϋπολογισμού  Χρήσης  2015 από τον Οικονομικό Επόπτη κ. Ζησιμόπουλο Θεόδωρο.
•    Παρουσίαση  Έκθεσης  Ελεγκτικής  Επιτροπής  από τον κ. Μπαρδάκα Βασίλειο.
•    Τοποθετήσεις  των μελών και διάλογος με το Διοικητικό Συμβούλιο.
•    Έγκριση  Πεπραγμένων  από 27 Μαΐου  2014 έως 10 Ιουνίου 2015 και  Οικονομικού  Απολογισμού  από  01 Ιανουαρίου  2014  έως  31  Δεκεμβρίου  2014.
•    Απαλλαγή  Μελών  Διοικητικού  Συμβουλίου  και  Ελεγκτικής  Επιτροπής  από  κάθε  ευθύνη.

Ο πρόεδρος κ. Καλογρηάς και το Δ.Σ  ευχαρίστησε τα μέλη για την καθολική τους συμμετοχή στις δράσεις που πραγματοποιούνται και δεσμεύτηκε ότι το Διοικητικό συμβούλιο θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό τον συναδέλφων καταβάλλοντας καθημερινά αγώνες και έντονη διεκδικητική παρουσία προς θεσμικά όργανα και φορείς.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα δημιουργεί Οργανισμό Αρχαίου Δράματος (video)



Στην σύσταση ενός Οργανισμού Αρχαίου Δράματος προχωρά η δημοτική αρχή της Θήβας. Σκοπός της είναι να ανοίξει νέους δρόμους στην πλούσια ιστορική κληρονομιά που διαθέτει και να ενισχυθεί ο τουρισμός στην περιοχή.

Αναμένεται η συγκρότηση της Επιτροπής που θα γίνει από το δημοτικό συμβούλιο.

Οργανισμός Αρχαίου Δράματος στην Θήβα από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Αποστόλου σε Μπασιάκο για δυνατότητες εξαγωγών βάμβακος




   

«Εισαγωγές – Εξαγωγές Βάμβακος»


Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, σας πληροφορούμε τα εξής:


Η Ελλάδα αν και έχει απωλέσει τα υψηλά ποσοστά του 2008, εν τούτοις παραμένει μεταξύ των 10 μεγαλύτερων βαμβακοπαραγωγών χωρών παγκοσμίως και πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το 80% της καλλιεργούμενης έκτασης.

Το βαμβάκι εξάγεται στο μεγαλύτερο μέρος του μη επεξεργασμένο και σε μικρότερη κλίμακα στη μορφή νήματος, καθώς και ως βαμβακόσπορος αποφέροντας πολύτιμο συνάλλαγμα στην εθνική οικονομία. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος (ICAC) η εκτίμηση για το εμπορικό ισοζύγιο της περιόδου 2014/2015 κυμαίνεται περίπου στα επίπεδα της προηγούμενης τετραετίας. Πιο αναλυτικά, εκτιμάται ότι οι εισαγωγές θα είναι της τάξεως των 1.000 τόνων (ο μέσος όρος της προηγούμενης τετραετίας ήταν 3.000 τόνοι) και οι εξαγωγές θα ανέλθουν στους 277.000 τόνους (ο μέσος όρος της προηγούμενης τετραετίας ήταν 207.000 τόνοι).

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2014-2020, η Ε.Ε. αναθεώρησε την πολιτική της θέτοντας σε εφαρμογή ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του κλάδου για να γίνει πιο βιώσιμος οικονομικά. Το σχέδιο αφορά επενδύσεις σε εκκοκκιστική βιομηχανία και συμμετοχή των γεωργών σε συστήματα ποιότητας.

 Στη χώρα μας, στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας Κ.Α.Π., υπογράφηκε και δημοσιεύθηκε σχετική ΥΑ «Καθορισμός λεπτομερειών χορήγησης της ειδικής καλλιεργητικής ενίσχυσης για το βαμβάκι σε εκτέλεση του Κανονισμού (Ε.Ε) 1307/2013 του Συμβουλίου», (ΦΕΚ Β΄ 430/24-03-15) όπως προβλέπει το Κοινοτικό κανονιστικό πλαίσιο (Καν. 1307/2013, 639/2014, 640/2014, 641/2014). Το ποσό της εν λόγω ενίσχυσης ανέρχεται σε 749,38 €/εκτάριο για βασική έκταση 250.000 εκταρίων μέχρι και το έτος 2020.

Επιπρόσθετα επισημαίνεται ότι, στις 28-2-2014 δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθ. 358/28404 ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία το Περιφερειακό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Τυποποίησης και Ταξινόμησης Βάμβακος Θεσσαλίας, με έδρα την Καρδίτσα, μετονομάζεται σε Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος. Η σημασία της λειτουργίας του Κέντρου είναι μεγάλη για τη βαμβακοκαλλιέργεια στη χώρα μας και ειδικότερα για την παραγωγή και διάθεση στις διεθνείς αγορές πιστοποιημένου, για την ποιότητά του, βαμβακιού που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο προϊόν.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι, στα πλαίσια της προώθησης του ελληνικού βαμβακιού διοργανώθηκε το Νοέμβριο του 2014 στη χώρα μας η συνέλευση της ολομέλειας της Διεθνούς Επιτροπής Βάμβακος (ICAC). Στόχος του συνεδρίου ήταν η προώθηση της συνεργασίας σε θέματα βάμβακος με έμφαση στο διεθνές εμπόριο και τη διαμόρφωση ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσω της ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας. Στα διάφορα όργανα της ICAC συμμετείχαν εκπρόσωποι του δημόσιου τομέα των κρατών μελών, εμπειρογνώμονες και ερευνητές καθώς και στελέχη της αγοράς και του ιδιωτικού τομέα (εκκοκκιστήρια, κλωστοϋφαντουργεία κλπ.).

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ







   










ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκο

Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ μετατρέπει βασικά προϊόντα σε πολυτελείας


Από τη μεταφορά προϊόντων και υπηρεσιών από το 6,5% στο 13% και από το 13% στο 23% ακριβαίνουν είδη όπως μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, αλλά και εισιτήρια ΜΜΜ, κόμιστρα ταξί και αεροπορικά
Με στόχο να αυξήσει τα έσοδα από τον ΦΠΑ κατά 1-1,35 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση καταφεύγει στην εύκολη λύση της επιβάρυνσης των χαμηλών εισοδημάτων, μετατρέποντας βασικά είδη σε πολυτελείας.

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για να μπορέσει να ικανοποιήσει τους δανειστές προβλέπει τη διατήρηση των τριών υφιστάμενων συντελεστών (6,5%, 13% και 23%) με μεταφορά προϊόντων και υπηρεσιών σε υψηλότερους συντελεστές και κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών στα νησιά.

Ο υπερμειωμένος συντελεστής 6,5% θα επιβάλλεται στα φάρμακα, βιβλία και θέατρα, ενώ ο μειωμένος (13%) θα επιβάλλεται σε βασικά είδη τροφίμων, κυρίως φρέσκα προϊόντα, ξενοδοχεία, εφημερίδες, ηλεκτρική ενέργεια και νερό, αναφέρει η Καθημερινή.

Στον υψηλό συντελεστή 23% θα υπάγονται όλα τα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ εξετάζεται να ενταχθεί και η εστίαση.

Από τις αλλαγές και συγκεκριμένα από το 6,5% στο 13% και από το 13% στο 23% θα ακριβύνουν:

- Μακαρόνια, ρύζι και όσπρια πωλούμενα σε συσκευασίες, μπισκότα, σοκολάτες, πατατάκια, τσιπς, κονσέρβες, αναψυκτικά, συσκευασμένοι χυμοί, κατεψυγμένα τρόφιμα, γλυκά, παγωτά, μαρμελάδες, επεξεργασμένο και συσκευασμένο ψωμί, σάντουιτς, προμαγειρεμένο φαγητό, έτοιμο φαγητό σε συσκευασίες, ντοματοπολτοί και σάλτσες σε κονσέρβες κ.λπ.
- Υπηρεσίες μεταφορών (εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, αεροπορικά εισιτήρια)
- Υπηρεσίες επισκευής παλαιών κατοικιών
- Εισιτήρια θεαμάτων (κινηματογράφων κ.λπ. πλην θεάτρων)
- Διαμονή σε ξενοδοχεία
- Προϊόντα και υπηρεσίες σε νησιά του Αιγαίου
- Εστίαση
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα "Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο" απο την Ι.Μ.Θηβών και Λεβαδείας

Στις 22 Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ. το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο" 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της ΟΧΕΛ με ομιλητές τους αξιωματικούς του Σώματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

2ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

 



ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ
 ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ
 ΚΑΙ ΠΑΡΤΥ ΜΕ DJ

.ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΓΑΛΑ,ΖΑΧΑΡΗ,ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ,ΡΥΖΙ ΚΛΠ]
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΕΙΩΝ 2015.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο νέος «πολύ-οδηγός» της Εφορίας


Ένα εγχειρίδιο φορολογικής επιβίωσης με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων, έφερε στο φως της δημοσιότητας η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Το εν λόγο εγχειρίδιο καλύπτει πολύ μεγαλύτερη ύλη από την υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν πληροφορίες για:

· Τη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων

· Τη μεταβίβαση εταιριών μεριδίων

· Την φορολογία πλοίων με ξένη ή ελληνική σημαία

· Τη φορολογία κεφαλαίου με όλες τις επιμέρους ενότητες όπως τον φόρο κληρονομιάς, τον φόρο δωρεάς αλλά και τη φορολογία μεταβίβασης ακινήτων

· Τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων αλλά και

· Τα θέματα φορολογικών ελέγχων

Δείτε όλες τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις στα κεφάλαια που προαναφέρθηκαν στο συνημμένο αρχείο στο κάτω μέρος
Συνημμένα αρχεία: erotiseis.pdf
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ιστορίες του Κάστρου της Λιβαδειάς και άλλες Καστροϊστορίες» από το Μορφωτικό Σύλλογο Λεβαδείας




Μορφωτικός Σύλλογος Λεβαδείας

«Ιστορίες του Κάστρου της Λιβαδειάς και άλλες Καστροϊστορίες»

Η τέταρτη σταυροφορία του 1204 αποτέλεσε ένα μοιραίο, όπως αποδείχθηκε, χτύπημα κατά της άλλοτε κραταιάς βυζαντινής αυτοκρατορίας.
Το χτύπημα αυτό συνέτριψε τον περήφανο βυζαντινό γίγαντα και παράλληλα γέννησε μία σειρά από μικρότερες αυτοκρατορίες, βασίλεια και δεσποτάτα, άλλα στα χέρια των Ελλήνων και άλλα στα χέρια των Φράγκων. Έτσι δημιουργήθηκε και το δουκάτο της Αθήνας, μέρος του οποίου ήταν και η Λιβαδειά, και έτσι τη θέση ενός μικρού βυζαντινού οχυρού πήρε το Κάστρο της πόλης μας.
 Ένας νέος κόσμος δημιουργήθηκε. Γενναίοι ιππότες, όμορφες πριγκίπισσες, πονηροί τυχοδιώκτες, αδίστακτοι πολεμιστές. Και πίσω από αυτούς οι καταπιεσμένοι Έλληνες που ονειρεύονται την ανασύσταση της παλιάς αυτοκρατορίας και συχνά προσπαθούν να την επιτύχουν.
Τον κόσμο αυτό φιλοδοξούμε να αναβιώσουμε στο Μορφωτικό Σύλλογο της πόλης μας με τη βοήθεια των ιστορικών δεδομένων αλλά και των βυζαντινών ιπποτικών μυθιστορημάτων και του νεοελληνικού «Αυθέντη του Μωρέως» του Αλεξάνδρου Ρίζου Ραγκαβή.
Τη μακρινή και άγνωστη μεσαιωνική εποχή θα ζωντανέψουν με τις αφηγήσεις τους στις 22 Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8.00 μ. μ.
στην αίθουσά του (Στέγη Σ. Σταθά) η κ. Άννα Νικολάου και οι δ. Ανδριάνα Πανταζή, Μαρία Καγιά, Τασία Κουτσούμπα, Μαρκέλλα Γιοβανόβσκι, Φρύνη Αλεστά, Μαρία Καραβαγγέλη, Παναγιώτα Μασούρα και Γεωργία Παλούκη.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Αρχιμουσικός κ. Γεώργιος Κοσμίδης με το Σύνολο Δωματίου.

Παρακαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχίζουν οι αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας



Από χθες  Πέμπτη 11 Ιουνίου έως και την Τρίτη 30 Ιουνίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ να υποβάλλουν αιτήσεις για συμμετοχή στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2015.

Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.
Παράλληλα, έως τις 30 Ιουνίου αιτήσεις για εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας μπορούν να υποβάλλουν και οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των προγραμμάτων
    Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.
    Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους αυτής, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στις παροχές της Αγροτικής Εστίας.
    Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων (σύζυγοι - παιδιά) που είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα.
    Δικαιούχοι σύνταξης επιζώντων.
Στα Προγράμματα Κοινωνικού, Ιαματικού Τουρισμού και στο Εκδρομικό Πρόγραμμα δικαιούνται να συμμετάσχουν χωρίς κλήρωση οι συνταξιούχοι με απόλυτη αναπηρία, οι τυφλοί και οι παραπληγικοί. Για πρώτη φορά φέτος, οι παραπάνω δικαιούχοι μπορούν να συνοδεύονται από τρίτο πρόσωπο –δικαιούχο των παροχών της Αγροτικής Εστίας που επιλέγουν οι ίδιοι, εφόσον δεν έχουν δηλώσει σύζυγο ή τέκνα στην αίτησή τους. Το τρίτο πρόσωπο θα συμμετάσχει στο αντίστοιχο πρόγραμμα, χωρίς κλήρωση, με την προϋπόθεση ότι έχει  δηλωθεί από τον αιτούντα ως συνοδός στην αίτηση συμμετοχής του.
Δικαιολογητικά
    Για την υποβολή της αίτησης στα ΚΕΠ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν:
    Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. (ατομικό και των προστατευομένων μελών που θέλουν να συμμετέχουν στις διαθέσιμες παροχές μαζί του) με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά την  ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
    Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας    
    Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων, για συνταξιούχους (εφόσον υπάρχει) ή απόκομμα καταβολής εισφορών για ασφαλισμένους.
Κλήρωση δικαιούχων
Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα συμμετέχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2015.
Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ  ή μέσω των ΚΕΠ .
Τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας 2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού περιλαμβάνει: 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), σε συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 85.000 δικαιούχους (διάρκεια ισχύος από 10-7-2015 μέχρι 15-05-2016).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (αφορά μόνο συνταξιούχους)
Το Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού περιλαμβάνει 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις απλές λούσεις δωρεάν, σε εγκαταστάσεις συμβεβλημένων υδροθεραπευτηρίων σε τουριστικά καταλύματα ή ιαματικές πηγές της χώρας για 15.000 συνταξιούχους (διάρκεια ισχύος για διαμονή σε κατάλυμα από 10-7-2015  μέχρι 15-05-2016 και για την παροχή δωρεάν ιαματικών λουτρών από 10-7-2015 μέχρι 31-12-2015).
ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
To Εκδρομικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε 49.000 δικαιούχους και περιλαμβάνει:

    3ήμερες εκδρομές για 7.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, εφόσον το κόστος της εκδρομής που θα επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του Δελτίου (120 ευρώ).
    2ήμερες διακοπές για 10.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες εφόσον το κόστος της εκδρομής που θα επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του Δελτίου (65 ευρώ).
    Μονοήμερες εκδρομές για 32.000 δικαιούχους, που είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες.

Οι εκδρομές διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ σε όλους τους νομούς της χώρας (διάρκεια ισχύος από τον 10-7-2015 μέχρι 15-05-2016).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Το πρώτο Μέρος του Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων απευθύνεται σε  180.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δωρεάν βιβλία αξίας 20 ευρώ από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλους τους νομούς της χώρας (διάρκεια ισχύος από 10-7-2015 μέχρι 31-12-2015).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

Το Πρόγραμμα Δωρεάν Δελτίων Θεάματος απευθύνεται σε 90.000 δικαιούχους για μεγάλο αριθμό θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε συμβεβλημένα θέατρα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 32 βαθμούς ο υδράργυρος

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 32 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 16 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 18 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στο Ανατολικό Αιγαίο να φτάνει τους 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και κατά τόπους στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ