Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ στη Στερεά Ελλάδα

ΕΛΕΧΘΗΚΑΝ 1000 ΑΤΟΜΑ-800 ΟΧΗΜΑΤΑ-19 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.000) άτομα και περισσότερα από (800) οχήματα, προσήχθησαν (50) άτομα και βεβαιώθηκαν (342) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  



Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (19-06-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με κύριο σκοπό τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και επιβαινόντων ατόμων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και την διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.027) άτομα, εκ των οποίων (502) ημεδαποί και (525) αλλοδαποί, καθώς και (818) οχήματα.

Προσήχθησαν: (50) άτομα, εκ των οποίων (38) ημεδαποί και (12) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (19) άτομα, εκ των οποίων (13) ημεδαποί και (6) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (1) ημεδαπή, για κλοπή και για εκκρεμή καταδικαστική Απόφαση.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας.
•    (5) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
•    (3) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (6) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.  

Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης.
•    (1.311) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.
•    Διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (352) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (342) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (70) για υπερβολική ταχύτητα, (2) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (4) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (3) για αντικανονικό προσπέρασμα, (3) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, (3) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (1) για παραβίαση προτεραιότητας, (1) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (11) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (6) για ΚΤΕΟ και (238) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (5) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Διαβάστε Περισσότερα »

Υστατη ευκαιρία: 6 μήνες παράταση με σκληρούς όρους

Τελευταία προσφορά: Παράταση του προγράμματος μέχρι τέλος χρόνου, χωρίς ΔΝΤ και τρίτο πρόγραμμα με σκληρούς όρους.
Καυτό αναμένεται το επόμενο 48ωρο στην Ελλάδα μετά τα τελεσίγραφα των δανειστών για μια συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας ή οποία εν συνεχεία θα πρέπει να επικυρωθεί από τους ηγέτες της ευρωζώνης στην έκτακτη σύνοδο κορυφής.

Συνεχείς είναι οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με στόχο να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και την Δευτέρα τα δύο αλλεπάλληλα συμβούλια να διεξαχθούν χωρίς νέα απρόοπτα. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έδωσε τον τόνο με την προειδοποίηση ότι η σύνοδος κορυφής θα βάλει τέλος στις ψευδαισθήσεις για μια μαγική λύση. Πιέσεις για λύση ασκεί και η αγορά καθώς ο τραπεζικός τομέας βρίσκεται σε διαρκή ασφυξία, με τους καταθέτες να έχουν προβεί σε αναλήψεις ύψους 4,2 δισ. ευρώ την τελευταία εβδομάδα και μόνον την Παρασκευή, το ποσό αυτό έφτασε σύμφωνα με πληροφορίες στο 1,2 δισ.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι πιστωτές δίνουν μια τελευταία ευκαιρία στην Ελλάδα, μέσα από ένα σχέδιο που προβλέπει παράταση 6 μηνών στο τρέχον πρόγραμμα, με σκληρούς -όμως- όρους.
Η ελληνική τελευταία ευκαιρία

Η τελευταία προσφορά, όπως παρουσιάζεται το σχέδιο από κύκλους της Ευρώπης, περιλαμβάνει παράταση του τρέχοντος προγράμματος μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 με χρηματοδοτική ανάσα για την Ελλάδα. Η «ανάσα» αυτή, είναι ένα κονδύλι περίπου δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αρχικά είχε προϋπολογιστεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Με αυτά τα χρήματα πρόκειται να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της χώρας προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ στους επόμενους μήνες.
Ταυτόχρονα η ΕΚΤ θα ενισχύσει τη χρηματοδότηση επιτρέποντας στις ελληνικές τράπεζες την αγορά βραχυπρόθεσμων τίτλων του ελληνικού δημοσίου, ύψους 2 δισ. ευρώ, κάτι που δεν δεχόταν μέχρι τώρα η Φρανκφούρτη.
Το αντάλλαγμα της Ελλάδας

Εκείνο που ζητείται ως αντάλλαγμα από την Ελλάδα, είναι να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που είχαν προταθεί στην περίφημη «συνάντηση των πέντε» πριν από δύο εβδομάδες στην καγκελαρία του Βερολίνου. Δηλαδή, στη συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι, Λαγκάρντ.

Στη διάρκεια της 6μηνης παράτασης θα γίνει η διαπραγμάτευση ενός τρίτου πακέτου που θα εφαρμοστεί μετά το τέλος του χρόνου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα «μικρό έως μέσο διψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων ευρώ». Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει μόνο εφόσον οι Ευρωπαίοι συμφωνήσουν σε ένα ακόμη «κούρεμα χρέους» για την Ελλάδα, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν θεωρείται εύκολο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απατημένος δίνει στη σύζυγο τα...μισά πράγματα. Tα κόβει (video)

Με απόφαση δικαστηρίου, δύο διαζευγμένοι σύζυγοι στη Γερμανία πρέπει να μοιραστούν τα περιουσιακά τους στοιχεία.  Ο άντρας, αν και δηλώνει απατημένος, δεν μπορούσε παρά να πειθαρχήσει. Με τον δικό του τρόπο. Εκοψε όλα τα πράγματα στη μέση κυριολεκτικά: τον καναπέ, το αυτοκίνητο, το κινητό ακόμη και ένα αρκουδάκι. Στη συνέχεια τα έβαλε προς πώληση στο  eBay, με σαρκαστικά σχόλια.



Διαβάστε Περισσότερα »

2.417 προσλήψεις στα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού – Αναλυτικά οι ειδικότητες και τα μόρια

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευτεί η πρόσκληση για την πρόσληψη 2.417 ανέργων στα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr αναμένεται να δημοσιευθεί την Τετάρτη, ή το αργότερο την Πέμπτη.

Πρόκειται για την πρώτη πρόσκληση της δεύτερης φάσης του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας που αφορά στην κάλυψη αναγκών σε Υπουργεία, Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας. Συνολικά στη δεύτερη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας θα συμμετέχουν 20.385 άνεργοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Από το σύνολο των 2.417 θέσεων οι 2.323 αφορούν στο Υπουργείο Πολιτισμού και οι 94 στο Υπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον ανασχεδιασμό του προγράμματος που έγινε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου αλλάζει ο τρόπος μοριοδότησης των ανέργων σε σχέση με εκείνον της πρώτης φάσης της κοινωφελούς εργασίας, ώστε να επωφελούνται περισσότερο οι άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας, τα άτομα με αναπηρία (Α.με.Α) και οι γονείς παιδιών με αναπηρία.

Ειδικότερα, για τους ανέργους ηλικίας άνω των 45 ετών προβλέπεται η μοριοδότηση τους με 40 μόρια, όταν στην προηγούμενη πρόσκληση για την κοινωφελή εργασία στους Δήμους η μοριοδότηση για την ίδια ηλικιακή ομάδα ήταν 25 μόρια.

Προβλέπεται η ενίσχυση με 15 μόρια στους ανέργους οι οποίοι παρουσιάζουν αναπηρία σε ποσοστό από 50% και άνω.

Προβλέπεται επίσης η πριμοδότηση με 10 επιπλέον μόρια στους ανέργους με παιδιά, ανήλικα ή ενήλικα, με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω. Οι άνεργοι της συγκεκριμένης κατηγορίας θα λαμβάνουν και τα μόρια με βάση το κριτήριο ύπαρξης ή μη ανήλικων τέκνων

Κατά τα λοιπά τα κριτήρια μοριοδότησης των ανέργων ορίζονται και σε αυτή την πρόσκληση με βάση το χρόνο συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας τωνυποψηφίων, το εισόδημά τους, την ύπαρξη ή μη ανήλικων τέκνων και την ηλικία τους.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τα κριτήρια μοριοδότησης ΕΔΩ.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των μορίων του κριτηρίου της εγγεγραμμένης ανεργίας που αφορά στους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών διπλασιάζεται.

Οι αιτήσεις των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον Οργανισμό αμέσως μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι θέσεις εργασίας θα είναι διάρκειας πέντε μηνών και, σύμφωνα με τις βελτιώσεις που έγιναν σε σχέση με παλαιότερα αντίστοιχα προγράμματα κοινωφελούς, οι άνεργοι θα έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Αναλυτικά οι πίνακες ειδικοτήτων έχουν ως εξής:
Για τις ειδικότητες στο υπουργείου Πολιτισμού ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.
Για τις ειδικότητες στο υπουργείο Τουρισμού ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαπολιτισμικοί μεσολαβητές για ευπαθείς ομάδες μεταναστών και στη Βοιωτία



Υλοποιείται και στη Βοιωτία με την συμμετοχή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ το πρόγραμμα Προώθησης της Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης σε φορείς που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες σε ευπαθείς ομάδες μεταναστών, καθώς και σε μονάδες απεξάρτησης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Πολιτών Τρίτων Χωρών.

Το έργο θα υλοποιείται έως τις 30 Ιουνίου 2015 με λειτουργία δύο εκπαιδευμένων διαπολιτισμικών μεσολαβητών σε δύο φορείς του νομού και πιο συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς στα Αλβανικά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 μμ από Δευτέρα μέχρι Τετάρτη και από τις 3 μμ μέχρι τις 11 το βράδυ κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, στον Σύλλογο Οικογενειών Ψυχικής Υγείας Βοιωτίας στα Αγγλικά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ ενώ υπάρχει η δυνατότητα και στο Νοσοκομείο της Θήβας επίσης στα Αγγλικά κατόπιν όμως πρόσκλησης.

Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να ωφεληθούν πολίτες τρίτων χωρών που είναι διπλά ευάλωτοι λόγω ηλικίας, φύλου, σωματικής και πνευματικής αναπηρίας, σωματικής ή ψυχολογικής ασθένειας ή εξάρτησης.

Οι υπηρεσίες διαμεσολάβησης ενδεικτικά θα αφορούν την διευκόλυνση της επικοινωνίας των μεταναστών με τους λειτουργούς των φορέων μέσω της παροχής υπηρεσιών διερμηνείας, την υποστήριξη των μεταναστών στην συμπλήρωση εγγράφων και τη συνοδεία των μεταναστών κατά την κίνησή τους στον εκάστοτε φορέα

Στόχοι της παρέμβασης είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των ευάλωτων ομάδων και των ασθενών πολιτών τρίτων χωρών στις κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, η ευαισθητοποίηση των δημόσιων λειτουργών και των ευρύτερων κοινωνικών φορέων σχετικά με την φιλική προς τους μετανάστες παροχή υπηρεσιών πρόληψης και θεραπείας και η διευκόλυνση του έργου των κοινωνικών λειτουργών, διοικητικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κ.ο.κ στις υπηρεσίες αυτές και η γεφύρωση των όποιων πολιτισμικών διαφορών καθιστούν δυσχερή την αποτελεσματική εκτέλεση του έργου τους.
viotianet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία για τη σύγχρονη θρησκευτική παιδεία στο Συνεδριακό Αλιάρτου




Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός και ειδικός παιδαγωγός κ. Δημήτριος Νατσιός, με το σημαντικό και σύγχρονο θέμα και πρόβλημα:

« ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ »
Επειδή το θέμα ενδιαφέρει όλους, γονείς και μη, ελπίζουμε στην προσέλευση σας.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γεώργιος Ντασιώτης Ο Πρόεδ. της Ετ. Βοιωτ. Μελ. Νικόλαος Κόλλιας

Για πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: κ. Κων/να Σταθακοπούλου – Χατζή τηλ 2262065463 & 6979244836
Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων: κ. Σταυρούλα Τσιώλη τηλ 6976728560
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών κ. Κατερίνα Κωνσταντέλλου τηλ. 6947571087
Κοινόν των Βοιωτών: κ. Οδυσσέα Καρβούνη τηλ 6984316411
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για τα διόδια

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού


Θέμα: Αναστολή εφαρμογής του ν. 4313/2014 και δικαστικών αποφάσεων που αφορούν το κλείσιμο των παράπλευρων εισόδων/εξόδων στη ΠΑΘΕ.

Κατά την τελευταία 5ετία η Π.Ε. Βοιωτίας είναι αυτή που πληρώνει το «ακριβό μάρμαρο» των διοδίων. Με την εφαρμογή του ν. 4313/2014 (ΦΕΚ τ. Α’ 261/17.12.2014), και εφόσον δεν έχει επιτευχθεί ακόμα μείωση του αντιτίμου των διοδίων, θα αυξηθούν τα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με την αύξηση της διέλευσης βαρέων, και όχι μόνο, οχημάτων. Δεδομένου ότι δεν έχουν κατασκευαστεί παράδρομοι ώστε να παρέχεται εναλλακτική λύση στους οδηγούς, όπως προβλέπεται από τις συμβάσεις, τείνει να είναι εγκληματική ενέργεια η εφαρμογή του ν. 4313/2014 καθώς οι επαρχιακοί δρόμοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διέλευση των βαρέων οχημάτων.

Όπως έχει δεσμευθεί σε επίκαιρη ερώτησή μου ο αρμόδιος υπουργός, θα προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με τους παραχωρησιούχους για μείωση του αντιτίμου των διοδίων, δημιουργία ενός πανελλαδικού υβριδικού αναλογικού συστήματος διοδίων, θέσπιση δωρεάν διέλευσης των πολιτών στα γεωγραφικά όρια ενός Δήμου, καθώς υπάρχουν Δήμοι με έξι-εφτά σταθμούς διοδίων, και θέσπιση συγκεκριμένου αριθμού ελεύθερων διελεύσεων για τους μόνιμους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών προκειμένου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις εργασίες τους.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να διατηρηθούν τα υφιστάμενα σημεία εισόδου/εξόδου της ΠΑΘΕ και να μην ισχύσει ο ν. 4313/2014 και οι δικαστικές αποφάσεις μέχρι να υπάρξει μείωση του αντιτίμου των διοδίων και ολοκλήρωση των παράδρομων ώστε να δίνεται ασφαλής εναλλακτική λύση  στους διερχόμενους οδηγούς και κυρίως στους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

4 προσλήψεις στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων


Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων θα προβεί στην πρόσληψη τεσσάρων (4) ατόμων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                   ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανάρτηση ανακοίνωσης ΣΟΧ 1/2015 υπ’αριθμ. 4.409/18-05-15 για την σύναψη σύμβασης σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου μας.  Η έναρξη της 10ήμερης  προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων αρχίζει την 24/06/2015 και λήγει την 03/07/2015.
Έντυπο Αίτησης ΣΟΧ 3 (word) (pdf)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει η θερμοκρασία, φεύγουν τα σύννεφα

Ηλιόλουστο, με λίγες συννεφιές και πρόσκαιρες βροχές και με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, αναμένεται το Σαββατοκύριακο που μόλις ξεκίνησε.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετωρολόγων, ο καιρός σήμερα θα είναι αίθριος, χωρίς να λείπει η πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και σποραδικών καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία βρίσκεται σε σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, φτάνοντας μέχρι τους 30 βαθμούς.

Πιο ηλιόλουστη αναμένεται η Κυριακή με τις βροχές να μειώνονται και την θερμοκρασία να παραμένει περίπου στο ίδιο επίπεδο.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Σάββατο:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 28 στην Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 29 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και βαθμιαία τοπικά μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα στα βόρεια τμήματα του νομού, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και στα ανοικτά μέτριοι 5 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σκούμα για τις καταστροφές απο το χαλάζι στους Δήμους Τανάγρας και Θήβας

Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Καταστροφή καλλιεργειών από έντονη χαλαζόπτωση σε αγροτικές καλλιέργειες στο Δήμο Τανάγρας και στο Δήμο Θήβας.

Μια ιδιαίτερα έντονη χαλαζόπτωση στις 18 Ιουνίου 2015 προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες στις αγροτικές περιοχές γύρω από τα χωριά Καλλιθέα και Τανάγρα του Δήμου Τανάγρας καθώς και γύρω από το Νεοχωράκι και την πόλη της Θήβας του Δήμου Θηβαίων. Οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως στα λεγόμενα ¨κηπευτικά είδη¨ και σε ελαιόδενδρα.

Υπενθυμίζουμε πως ο νομός μας είχε υποστεί μεγάλες ζημιές λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων αλλά και μιας ισχυρής πάλι χαλαζόπτωσης την προηγούμενη περίοδο. Είναι προφανές, ότι απαιτείται άμεση επίσκεψη και καταγραφή των καταστροφών από κλιμάκια του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η αποζημίωση των παραγωγών για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
•Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες της καταγραφής των ζημιών και της αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών;

Ο ερωτώντες Βουλευτές:
Σκούμας Αθανάσιος
Σταθάς Γιάννης


Θανάσης Σκούμας, Βουλευτής Βοιωτίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Διαστημικός.. Big Brother!




    Κάμερες στον ISS και δορυφόροι θα βιντεοσκοπούν τον πλανήτη για λογαριασμό ιδιωτών!

Μια νέα εντυπωσιακή αλλά και με… γκρίζες αποχρώσεις υπηρεσία θα κάνει εκκίνηση τον Ιούλιο, όπως έκανε γνωστό η καναδέζικη εταιρεία UrtheCast που βρίσκεται πίσω από τη...λειτουργία της. Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έχουν ήδη τοποθετηθεί ειδικές κάμερες παρατήρησης και βιντεοσκόπησης της Γης που παρέχουν βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Οι χρήστες της υπηρεσίας, ιδιωτικές εταιρείες ή ακόμη και μεμονωμένοι χρήστες θα μπορούν όχι απλά να έχουν πρόσβαση στο τι καταγράφουν οι κάμερες αλλά και να τις ελέγχουν!

Διαστημικά μάτια

Οι κάμερες έχουν τη δυνατότητα να ζουμάρουν σε οποιοδήποτε σημείο και να δείχνουν με μεγάλη ευκρίνεια τι υπάρχει εκεί. Θα μπορεί έτσι κάποιος να δει τι συμβαίνει στους δρόμους (π.χ την κίνηση των αυτοκινήτων ή τη συγκέντρωση κάποιου πλήθους) ή πού βρίσκεται για παράδειγμα, ένα κοπάδι ζώων. Μεγάλες επιχειρήσεις θα μπορούν να ελέγχουν τις εγκαταστάσεις τους ενώ δημόσιες υπηρεσίες θα μπορούν να παρακολουθούν την κίνηση στους δρόμους ή την εξέλιξη μιας πυρκαγιάς. Περιβαλλοντικές οργανώσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτή την υπηρεσία για να παρακολουθούν ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση.
Ανάλογη υπηρεσία θα προσφέρει και η αμερικανική εταιρεία Skybox Imaging η οποία όμως χρησιμοποιεί δικούς της δορυφόρους οι οποίοι με τις κάμερες τους βιντεοσκοπούν τη Γη. Η Skybox Imaging σχεδιάζει να θέσει σε τροχιά 24 παρόμοιους δορυφόρους μέχρι το 2017, ώστε με το σμήνος της να βιντεοσκοπεί οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη αρκετές φορές ανά 24ωρο.

Προς αποφυγή κακόβουλων προθέσεων και σκέψεων οι δύο εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι οι κάμερές τους δεν θα μπορούν να δουν λεπτομέρειες σε απόσταση μικρότερη από ένα μέτρο στην καλύτερη περίπτωση. Οπως επισημαίνουν οι δύο επιχειρήσεις, στα βίντεο δεν θα διακρίνονται τόσο λεπτομερή χαρακτηριστικά ώστε να μπορούν να προκύψουν θέματα παραβίασης του ιδιωτικού απορρήτου – όπως τα πρόσωπα των περαστικών, οι μάρκες των αυτοκινήτων ή ακόμη και οι πινακίδες τους. Ακόμη και έτσι όμως υπάρχουν ζητήματα παραβιάσεων αφού θα μπορεί για παράδειγμα, μια εταιρεία να παρακολουθεί τι συμβαίνει στις εγκαταστάσεις μιας ανταγωνίστριας κ.ο.κ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ