Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Θα ..καταρρεύσει το Ίντερνετ στις 30 Ιουνίου;




    Δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι στις 30 Ιουνίου υπάρχει ένα σενάριο καταστροφολογίας ότι θα καταρρεύσει το ίντερνετ!

Η απειλή έρχεται από ένα απλό δευτερόλεπτο, στις 23.59.59 της 30ης Ιουνίου. Ένα δευτερόλεπτο που έρχεται να προστεθεί στον υπάρχοντα γήινο Χρόνο ούτως ώστε να... συντονιστεί με τον ατομικό χρόνο.

Ο ατομικός χρόνος είναι μέρος μια σκάλας χρονικής μέτρησης που χρησιμεύει για αστρονομικούς υπολογισμούς αλλά και για να προσδιοριστεί η τοπική ώρα κάθε μέρους της γης.

Η πρόσθεση του δευτερολέπτου θα γίνει για να καλυφθεί μια ασυμφωνία ανάμεσα στον ατομικό και το γήινο Χρόνο που έχει να κάνει με το ότι η περιστροφή της γης καθυστερεί περίπου δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου κάθε μέρα, χάνοντας το συγχρονισμό της με τον Ατομικό Χρόνο.

Mόνο που αυτό το δευτερόλεπτο ενδέχεται να προκαλέσει πανωλεθρία σύμφωνα με μερικούς ειδικούς στα συστήματα που τροφοδοτούν με ενέργειας το Ίντερνετ. Η φετινή πρόσθεση δευτερολέπτου θα είναι η 26η από το 1972...

**Βέβαια το σενάριο θυμίζει λίγο την ιστορία με τον "ιό" της χιλιετίας που υποτίθεται θα "έριχνε" το Ιντερνετ στις 31/12/1999 23:59:59.
Πιθανότατα δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα και πάλι..
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγωνία από τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς για το μέλλον του επιχειρείν και την αβεβαιότητα που επικρατεί στην σημερινή επιχείρηση



Παρατηρώντας την ελληνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα, τους πέντε πρώτους μήνες του έτους και τους τελευταίους τέσσερεις μήνες των διαβουλεύσεων, δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι βρισκόμαστε σήμερα και πάλι στο σημείο μηδέν, καθώς, όπως διαφαίνεται, έως τώρα, τόσο οι θεσμοί, όσο και η ελληνική κυβέρνηση, με τα λιγότερο και περισσότερο επώδυνα φορολογικά μέτρα στα δύο πακέτα των προτάσεών τους, δεν έχουν άλλη δυνατότητα, να επιλύσουν το γρίφο της κρίσης χρέους και κατ’ επέκταση των αρνητικών επιπτώσεών στη Χώρα μας, που κατά γενική ομολογία ενέτειναν οι μνημονιακές πολιτικές της προηγούμενης πενταετίας.
Ακούμε για "Μini" αλλαγές, στο μίνι φορολογικό, αλλά για τις "Maxi" αλλαγές στην αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 26% στο 29% και την επιπλέον φόρο-τιμωρία 12% στην κερδοφορία άνω του €1 εκ., δεν ακούσαμε καμία "μεγάλη" κουβέντα ,όμως αντ’ αυτού αλλαγές ,αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρηματίες και εργαζομένους και σε ποσοστό που καθημερινά μεταβάλλεται δίχως κανείς να μπορεί να πει με σιγουριά σε ποσοστιαία επί τις εκατό αύξηση η όποια θα μετακυλήσει στην επιχείρηση και στον καταναλωτή . Οι ελληνικές προτάσεις, επιβεβαιώνουν ότι η μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα είναι "πολιτικό και οικονομικό λάφυρο" συναλλαγής και εύκολης ανταλλαγής της εκάστοτε Κυβέρνησης με τους Δανειστές. Όσο για τους "ορθοπεδικούς χαρακτηρισμούς περί "ραχοκοκαλιάς" της οικονομίας είναι πλέον βέβαιο ότι εννοούν της φορολογίας. Το βέβαιο είναι ότι εάν στον προϋπολογισμό του 2014 τα φορολογητέα κέρδη των επιχειρήσεων είναι 15 δις, το επιπλέον 3% φορολόγησης δεν θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα κατά €450 εκ., αλλά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο, από το νέο κύμα λουκέτων στην αγορά. Εάν οι εμπνευστές, της ελληνικής πρότασης είναι πεπεισμένοι, ότι θυσιάζοντας την ελληνική επιχειρηματικότητα, ως σύγχρονη "Ιφιγένεια", θα σωθεί η Χώρα, οφείλουν τουλάχιστον να μας πείσουν και να είναι βέβαιοι ότι θα το κάνουμε. Άλλωστε, τι αυξήσεις φόρων 9 φορές τη πενταετία και τι 10 φορές. Τι αντιαναπτυξιακά μέτρα, τι τιμωρητικά. Το κλίμα αρχίζει και βαραίνει επικίνδυνα, αφού έχουμε καταλάβει για τα καλά, ότι κοστίζει ακριβά να είσαι Έλληνας στη Χώρα σου και ακόμα ακριβότερα να είσαι συνεπής επιχειρηματίας.
Η Κυβέρνηση οφείλει έμπρακτα να αποδεχθεί, ότι η ευημερία των Ελλήνων, η βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης και των αμοιβών της εργασίας, προϋποθέτουν αύξηση της παραγωγικότητας, της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της οικονομίας. Προϋποθέτει δηλαδή σημαντικές μεταρρυθμίσεις κι αύξηση των επενδύσεων. Οι επενδύσεις με τη σειρά τους είναι εφικτές μόνο σε ένα σταθερό και προβλέψιμο θεσμικό, οικονομικό, φορολογικό και ασφαλιστικό  περιβάλλον, με ανοιχτή την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και ενίσχυση της εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.
Χωρίς συμφωνία και συνεπώς χωρίς επενδύσεις, οι άνεργοι δεν πρόκειται να βρουν δουλειά, οι νέοι δεν πρόκειται να μείνουν στη χώρα, οι επιχειρήσεις  δεν πρόκειται να αναπτυχθούν και το κράτος, χάνοντας συνεχώς έσοδα, μπορεί να θα βρεθεί σε αδυναμία να διατηρήσει τα σημερινά επίπεδα μισθών και συντάξεων.
Καλούμε θεσμικούς και κοινωνικούς εταίρους ,πρωτοβάθμια , δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα, επιμελητήρια , εκπροσώπους φορέων όπως όλοι μαζί ανασκήψουμε επάνω στο τεράστιο και μείζον ζήτημα εξεύρεσης λύσης με την υποβολή προτάσεων και  δυναμικών κινητοποιήσεων για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας της επιχειρηματικής κοινότητος και του επιχειρείν.
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς πιστό στις δεσμεύσεις του για πρωτοβουλίες και διεκδικητικούς αγώνες θα τεθεί στο πλευρό οποιουδήποτε συμβάλει προς την εξεύρεση αυτών. Οφείλουμε δε, να γνωστοποιήσουμε στα μέλη μας την λήψη αποφάσεων δυναμικών πρωτοβουλιών ,ενεργών συμμετοχών και κινητοποιήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ  ΟΙΚΙΑ  ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ  76 τ.μ.  ΜΕ  ΑΥΤΟΝΟΜΗ  ΘΕΡΜΑΝΣΗ  -   - AIR CONDITION- ΤΖΑΚΙ
Τηλ.επικοινωνίας 6972284177
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Δημάρχου Λεβαδέων προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης για τη δημιουργία ΚΕ.Π.Α. στη Λιβαδειά

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου απέστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δημήτρη Στρατούλη με την οποία ενημερώνει τον Υπουργό σχετικά με την απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λιβαδειά και την ευρύτερη περιοχή, από την 1η Σεπτεμβρίου 2011, ημερομηνία κατά την οποία καταργήθηκε η Α/βαθμια Υγειονομική Επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας στη Νομαρχία Βοιωτίας, η οποία εξυπηρετούσε την πρώην Επαρχία Λιβαδειάς και Λοκρίδος και δημιουργήθηκε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην πόλη της Θήβας.
Στην επιστολή καταγράφονται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη λειτουργία ΚΕ.Π.Α. μόνο στη Θήβα, όπου απευθύνονται όλοι οι κάτοικοι του νομού, που είναι ασφαλισμένοι σε όλους τους ασφαλιστικούς φορείς συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και οι ανασφάλιστοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ενιαία υγειονομική κρίση όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας, όταν αυτό απαιτείται.  Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των Ατόμων με Αναπηρία και στην επανένταξή τους στο προνοιακό επίδομα, την επιβάρυνσή τους με έξοδα μετακίνησης στη Θήβα, αλλά κυρίως μεγάλη καθυστέρηση στην είσπραξη των προνοιακών επιδομάτων τα οποία χορηγούνται από την αρμόδια υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Λεβαδέων, η οποία υποστηρίζει διοικητικά όλους τους Δήμους του νομού Βοιωτίας. 
Η Δήμαρχος καταλήγοντας ζητά από τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης την άμεση δημιουργία και λειτουργία ΚΕ.Π.Α. στην Λιβαδειά για  να ξεπεραστούν τα προβλήματα, αλλά και για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας προς τους πολίτες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρατείνεται μέχρι τις 20 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της Νάντιας Βαλαβάνη - Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών επιμηκύνει το χρονικό διάστημα για την υποβολή δηλώσεων -που εξέπνεε στις 30 Ιουνίου- για ακόμη 20 μέρες
Την απόφαση να παραταθεί για ακόμη 20 μέρες ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι προκειμένου να συμπληρώσουν και να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το 2014 έλαβε η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων που έληγε στις 30 Ιουνίου παρατείνεται μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Με τον τρόπο αυτό ικανοποιείται ένα αίτημα των φοροτεχνικών αλλά και των πολιτών οι οποίοι είχαν πρόβλημα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος και του μεγάλου αριθμού δηλώσεων που έπρεπε να κατατεθούν μέσα σε στενό χρονικό πλαίσιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από την 1η Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής

Τεχνική  συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Βοιωτίας, παρουσία της  Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Φανής Παπαθωμά, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κ. Μπακομήτρου , του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής κ. Θ. Χειμάρα και των Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Βοιωτίας για το πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Συνδρομής  για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ( ΤΕΒΑ/FEAD)».

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας αντιλαμβανόμενη τις δυσμενείς συνθήκες της κοινωνίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαικής Βοήθειας για τους Απόρους, πραγματοποίησε συνάντηση όπου συμμετείχαν όλοι οι εταίροι της Κοινωνικής Σύμπραξης, προκειμένου να ενεργοποιηθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δράσης, η οποία ανακουφίζει συμπολίτες μας, που ζουν σε καταστάσεις ακραίας φτώχειας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διανεμηθούν τρόφιμα, έτοιμα γεύματα μέσω συσσιτίου, μαγειρεμένα σχολικά γεύματα στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, είδη οικιακού καθαρισμού, είδη προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός, βρεφικά και παιδικά είδη.

Οι αιτήσεις των δυνητικά ωφελουμένων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. (www.idika.org.gr/teba/)  από 1ης Ιουλίου 2015 – 31 Ιουλίου 2015, και διασταυρώνονται με τις φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους  2015 (χρήση 2014) μέσω του συστήματος TAXISNET της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.






Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Πέτρα Αλιάρτου



Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδικές: Αναλυτικά τα βαθμολογικά στοιχεία των υποψηφίων



Οι μισοί κάτω από τη βάση σε Μαθηματικά και Φυσική. Το μεσημέρι οι βαθμοί στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας.
 Δείτε τις επιδόσεις ανά μάθημα και κατεύθυνση.«Σφραγίδα» στην πτώση των βάσεων, κυρίως στις σχολές της Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης, βάζουν οι εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων σε Μαθηματικά και Φυσική. Σύμφωνα με τα βαθμολογικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, και στην βαθμολογική κλίμακα 0-10, έγραψαν:

    79,17% στη Φυσική κατεύθυνσης Τεχνολογικής 2
    69,97% στα Μαθηματικά κατεύθυνσης Τεχνολογικής 2
    54,52% στη Φυσική κατεύθυνσης Τεχνολογικής 1
    48,35 στα Μαθηματικά κατεύθυνσης Τεχνολογικής 1

Στη Θεωρητική κατεύθυνση, αποτυχία σημειώνεται στα Αρχαία Ελληνικά με τους υποψηφίους να συνωστίζονται σε ποσοστό 49,66% στη βαθμολογική κλίμακα 0-10.

Ως προς τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, μεγαλύτερη αποτυχία διαπιστώνεται στην Ιστορία με ποσοστό 64,98% να βρίσκεται μεταξύ 0-10.

Γενικά, εκτιμάται ότι η πτώση των βάσεων θα είναι μικρότερη στο 1ο και στο 3ο επιστημονικό πεδίο (δηλαδή στις Νομικές, στις Ψυχολογίες, στις Φιλοσοφικές και στις Ιατρικές Σχολές) και μεγαλύτερη στο 2ο, στο 4ο και στο 5ο επιστημονικό πεδίο (Φυσικομαθηματικές, Πολυτεχνικές και Οικονομικές σχολές).

Oλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα  http://results.it.minedu.gov.gr

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν τις επιδόσεις ανά μάθημα και κατεύθυνση.

Δείτε αναλυτικά:
πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων Θετικής
Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων Θετικής
Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων Θεωρητικής
Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων Θεωρητικής
Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων κατευθύνσεων
Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων κατευθύνσεων
Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων Τεχνολογικής 1
Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων Τεχνολογικής 1
Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων Τεχνολογικής 2
Βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων Τεχνολογικής 2
Βεβαιώσεις Προσβάσεων
Διαβάστε Περισσότερα »

Βραδιά χορού στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο


Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, διοργάνωσε χθες (22-06-2015), στο Μητροπολιτικό Ωδείο Λιβαδειάς, ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Η ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε από τον Υποδιευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Βασίλειο Παπακώστα και εξειδικευμένους αξιωματικούς της Υπηρεσίας.
Ειδικότερα, οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της εισήγησης ήταν:
•    Μέτρα προστασίας στο διαδίκτυο.
•    Το φαινόμενο του Cyberbullying.
•    Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
•    Κραυγές απόγνωσης μέσω διαδικτύου (Πρόληψη αυτοκτονιών).
•    Ηλεκτρονικό έγκλημα και νομοθεσία που εφαρμόζεται.,
Στόχος ήταν και η προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID, παράλληλα με τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με απόλυτη επιτυχία ο αγώνας “Downhill” στη Λιβαδειά

 Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο αγώνας “ open” , ποδηλάτου  “Downhill” : “Rodeo Trail DH race- Levadia 2015” , ο οποίος συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο  Λεβαδέων, την τοπική , ποδηλατική ομάδα “All Terrain” και τον “Π.Α.Ο. “ Φοίνικας” “.

    Η διαδρομή που έγινε ο αγώνας χαράχθηκε στην περιοχή του δάσους του Προφήτη Ηλία  από τα μέλη της τοπικής ποδηλατικής ομάδας “All Terrain”, και συγκεκριμένα από τους Κοτσικόρο Θανάση, Μιχαήλ Κώστα, Μιχαήλ Παναγιώτη, Μούργο Δήμο, Μπίμη Γιώργο, Πούσια Θανάση και Πούσια Παναγιώτη. Είναι περίπου 1120 μ., μέσης τεχνικής δυσκολίας, με κλίσεις ξύλινες και χωμάτινες κατασκευές, για ποδήλατα κατάβασης με το λιγότερο 160 χιλιοστά διαδρομής αναρτήσεων μπρος -πίσω (full-suspension).

    Για τη πραγματοποίηση του ποδηλατικού αυτού Σαββατοκύριακου συνέβαλαν τα μέγιστα και τους ευχαριστούμε : το Δασαρχείο Λιβαδειάς, η Αστυνομία Λιβαδειάς, η Πυροσβεστική Λιβαδειάς, η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτων Λιβαδειάς κ. Τσέτσος Κώστας, ο κ. Περγαντάς Ιωάννης , Ιατρός Παθολόγος,  η Επιτροπή Αθλητισμού Δήμου Λεβαδέων, οι αντιδήμαρχοι κ. Καπλάνης Κωνσταντίνος, Φορτώσης Αθανάσιος, Κωτσαδάμ Γεώργιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τόλιας Δημήτρης και πλήθος εθελοντών.

Στην εκδήλωση της απονομής των επάθλων που έγινε στο Θολωτό της Κρύας, παραβρέθηκε η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, που υποσχέθηκε στους ποδηλάτες ότι ο Δήμος και η Λιβαδειά θα τους περιμένει το 2016 αλλά και τα επόμενα χρόνια με ακόμη καλύτερη οργάνωση. Επίσης παραβρέθηκε ο κ. Μάγκας Γιώργος που με σόλο κλαρίνο συνόδευσε στην τελετή.







Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα-Μεγάλη συμμετοχή στη συζήτηση με τον Κ.Λαπαβίτσα

 Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συζήτηση που διοργάνωσε η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Θήβας με κεντρικό ομιλητή τον Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ και οικονομολόγο Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος και ανέλυσε με λεπτομέρειες την τρέχουσα κατάσταση καθώς και τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας. Οι παρευρισκόμενοι πολίτες εξέφρασαν την αγωνία τους για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων αλλά και για τη γενικότερη πολιτική και οικονομική συγκυρία.
Οι στιγμές είναι ιστορικές, και σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές η Δημοκρατία όχι μόνο είναι χρήσιμη αλλά και απολύτως αναγκαία, για αυτό παρόμοιες συζητήσεις επιβάλλεται να επαναληφθούν για να καθιερωθούν στη συνείδηση μας. Οι απόψεις όλες είναι ευπρόσδεκτες και πρέπει να ακούγονται, ειδικά αυτές που μας δείχνουν ένα διαφορετικό δρόμο από εκείνον των μνημονίων και της λιτότητας. Εξάλλου, αδιέξοδα δεν υπάρχουν για μια κυρίαρχη χώρα. Αδιέξοδη πρακτική είναι μόνο ο μονόδρομος της αποδοχής των μνημονίων.

Θανάσης Σκούμας, Βουλευτής Βοιωτίας
skoumas.thanasis@gmail.com



Διαβάστε Περισσότερα »

Σε άμεση εγρήγορση η Περιφέρεια Στερεάς για την αντιμετώπιση της έξαρσης του πληθυσμού των κουνουπιών


Η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, λειτουργώντας προς όφελος των πολιτών και διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία, έχει θέσει σε άμεση προτεραιότητα την ορθολογική διαχείριση των κουνουπιών.
Για το σκοπό αυτό την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη της διαπαραταξιακής επιτροπής της Περιφέρειας και των υπηρεσιακών παραγόντων, υπό τον Εκτελεστικό Γραμματέα, Νίκο Χαρδαλιά και τον Πρόεδρο της Επιτροπής και Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε Θέματα Πολιτικής Προστασίας Αθανάσιο Καρακάτζα, η οποία και παρακολουθεί την εφαρμογή του προγράμματος, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μετά τα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα την έξαρση του φαινομένου, και να δώσει κατευθύνσεις για την αντιμετώπισή του.
Η Περιφέρεια στα πλαίσια του ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των κουνουπιών και με βάση πάντοτε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εφαρμόζει για την αντιμετώπιση του φαινομένου την μέθοδο της προνυμφοκτονίας. Δηλαδή ράντισμα της επιφάνειας των στάσιμων υδάτων με ειδικά εγκεκριμένα φάρμακα τα οποία δεν επιτρέπουν στις προνύμφες των κουνουπιών να μεταμορφωθούν σε ακμαία κουνούπια. Παράλληλα:
•    Παρακολουθούνται σε εβδομαδιαία βάση 50.000 στρ. φυσικού και περιαστικού περιβάλλοντος για την παρουσία προνυμφών των κουνουπιών
•    Διενεργούνται ψεκασμοί από εδάφους στο φυσικό, περιαστικό σύστημα της περιοχής που εμφανίζονται προνύμφες.
•    Διενεργούνται ψεκασμοί στο αστικό σύστημα, σε κοινόχρηστους χώρους (σχάρες όμβριων, κανάλια που διατρέχουν τους οικισμούς κλπ) των 260 πόλεων και οικισμών της Περιφέρειας.
•    Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 ο πρώτος αεροψεκασμός στους ορυζώνες της Ανθήλης και στο φυσικό σύστημα του Δέλτα του Σπερχειού.
 •    Παρακολουθούνται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες με ειδικές παγίδες η εμφάνιση των διαφόρων ειδών των ακμαίων κουνουπιών
Όλες οι παραπάνω δράσεις εφαρμογής πεδίου σε όλη την έκταση της Περιφέρειας παρακολουθούνται τόσο από ειδικούς επιστήμονες της Περιφέρειας όσο και τηλεματικά μέσα από on line πρόγραμμα που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου.
Παράλληλα, και στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών  παρακολουθείται η εμφάνιση των σκνιπών που είναι υπεύθυνες για την μετάδοση του καταρροϊκού πυρετού και της λεϊσμανίασης και οργανώνεται σε πρώτο χρόνο η αντιμετώπισή τους όταν και όπου παρουσιαστεί πρόβλημα.
Επίσης αναδείχθηκε για άλλη μια φορά το ζήτημα των αναγκαίων παράλληλων ενεργειών των Δήμων και τονίστηκε ιδιαιτέρως ότι δεν είναι δυνατή μια επιτυχής αντιμετώπιση της έξαρσης των πληθυσμών των κουνουπιών χωρίς την ενεργή συμμετοχή τους με βάση και τις αρμοδιότητες τους ( πχ. καθαρισμός φρεάτιων όμβριων,  επιχωμάτωση πλημμυρισμένων εκτάσεων μετά από έντονη βροχόπτωση ή ενημέρωση από τους Τοπικού Προέδρους των συνεργείων για τη θέση των νέων πλημμυρισμένων εκτάσεων).
Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην σημαντικότητα της  ενεργοποίησης και συμμετοχής των πολιτών στην διαχείριση των κουνουπιών μια και προγράμματα καταπολέμησης στο αστικό σύστημα είναι δύσκολο να εφαρμοστούν από την πολιτεία διότι περιορίζεται μόνο στους δημόσιους χώρους και όχι στους ιδιωτικούς χώρους όπου υπάρχουν χιλιάδες εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.
Για αυτό το λόγο,  η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε στην έκδοση ειδικού φυλλαδίου για την προστασία από τα κουνούπια ,το οποίο και θα μοιραστεί σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες τις επόμενες ημέρες, όπου θα τους καλεί να εφαρμόσουν μέτρα ατομικής προστασίας προκειμένου να προστατευτούν από το συγκεκριμένο έντομο με κυριότερο και βασικότερο μέτρο τον περιορισμό ή την εξάλειψη των εστιών ανάπτυξης γύρω από τις κατοικίες τους, ενημερώνοντας άμεσα αν εντοπίσουν εστία ανάπτυξης κουνουπιών στην γειτονιά τους τον Δήμο τους ή την Περιφέρεια, ή στο τηλέφωνο  801 11 88284 (αστική χρέωση) που έχει ενεργοποιηθεί για τον σκοπό αυτό.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βαρύς ο λογαριασμός των μέτρων 8 δισ. για τη συμφωνία


Τουλάχιστον 5 από τα συνολικά 14 μέτρα, έχουν «οριζόντιο» χαρακτήρα, δηλαδή πλήττουν εξίσου πλούσιους και φτωχούς.
Και μειώσεις μισθών και ψαλίδισμα συντάξεων και συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης αλλά και κίνδυνος ακόμη υψηλότερης ανεργίας.

Η επαναφορά των εργοδοτικών εισφορών στα επίπεδα του Ιουνίου του 2014 -ουσιαστικά μία αύξηση τριών ποσοστιαίων μονάδων- θα χτυπήσει αμέσως τη γραμμή της κερδοφορίας ενώ ακόμη και κερδοφόρες επιχειρήσεις θα μετατραπούν σε ζημιογόνες

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να αποφάνθηκε με το χθεσινό non paper ότι το πακέτο των οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ δεν κρύβει επιβαρύνσεις για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ωστόσο η ανάλυση των 14 μέτρων «φωτιά» οδηγεί σε εντελώς διαφορετικό συμπέρασμα.

Τουλάχιστον πέντε από τα συνολικά 14 μέτρα, έχουν «οριζόντιο» χαρακτήρα, δηλαδή πλήττουν εξίσου πλούσιους και φτωχούς. Εμμέσως, οι ασθενέστεροι κινδυνεύουν και από τα υπόλοιπα μέτρα που φαινομενικά πλήττουν τους «ισχυρούς».

Η ιστορία έχει δείξει ότι η αύξηση της επιβάρυνσης των επιχειρήσεων έχει φέρει μειώσεις μισθών και απολύσεις. Και αυτή τη φορά, η κυβέρνηση καταφέρνει τετραπλό χτύπημα στις επιχειρήσεις: 

·  αύξηση των εισφορών

·  αύξηση του φόρου εισοδήματος

·  έκτακτη εισφορά και

·   αύξηση του ΦΠΑ.

Το ποιες θα είναι οι συνέπειες, από αυτό το τετραπλό χτύπημα θα φανεί άμεσα καθώς ο ιδιωτικός τομέας έχει την τάση να προσαρμόζεται άμεσα στα νέα δεδομένα.

Τα τέσσερα μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα που θα πλήξουν εξίσου όλους ανεξαρτήτως εισοδήματος, είναι τα εξής:

1. Η αύξηση του ΦΠΑ. Οι συντελεστές παραμένουν στα ίδια επίπεδα (6%, 13% και 23% κατά την ελληνική πρόταση) αλλά η κυβέρνηση προσβλέπει σε αύξηση των εσόδων κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα θα προέλθουν από την μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από χαμηλότερους συντελεστές σε υψηλότερους. Έτσι, τα ξενοδοχεία από το 6,5% θα πάνε στο 13% ενώ σειρά τροφίμων που σήμερα φορολογούνται με 13% θα μεταταγούν στο 23%. Το χθεσινο non paper της κυβέρνησης μιλάει για διατήρηση της εστίασης στο 13% ωστόσο δεν κάνει καμία αναφορά στο ειδικό καθεστώς των νησιών.

2. Η αύξηση των εισφορών που πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Όλοι οι μισθοί θα μειωθούν οριζόντια κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Αυτή η μείωση, θα αποτυπωθεί άμεσα στις καθαρές αποδοχές των εργαζόμενων

3.Η αύξηση των εισφορών που θα πληρώσουν οι συνταξιούχοι για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μέσω αυτής της αύξησης, όλες οι επικουρικές συντάξεις θα ψαλιδιστούν κατά 5% ενώ όλες οι κύριες συντάξεις κατά  μια ποσοστιαία μονάδα.

4. Για τους εργαζόμενους υπάρχει άλλο ένα οριζόντιο μέτρο. Και αυτό είναι η αύξηση της εισφοράς για την επικούρηση από το 3% που είναι σήμερα στο 3,5%. Επειδή και οι εργοδότες εισφέρουν 3% με βάση το ισχύον σύστημα, μένει να φανεί αν αυτή η μισή ποσοστιαία θα καταβληθεί από τους εργαζόμενους, τους εργοδότες ή και τους δύο.

Μείωση μισθών θα επέλθει και μέσω της αύξησης της εισφοράς αλληλεγγύης για τους έχοντες εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ ετησίως.

Οι 30.000 ευρώ, επίπεδο στο οποίο τραβάει τη γραμμή η κυβέρνηση, αντιστοιχεί σε καθαρές απολαβές της τάξεως των 1500-1600 ευρώ. Έτσι, όσοι έχουν αποδοχές άνω των 1500-1600 ευρώ, θα πρέπει να περιμένουν περαιτέρω μείωση αποδοχών δηλαδή πάνω από αυτήν που θα προκύψει εξαιτίας των οριζόντιων μέτρων που προαναφέρθηκαν.
Το «πακέτο» για τις επιχειρήσεις

Ο λογαριασμός για τις επιχειρήσεις της χώρας -κερδοφόρες και ζημιογόνες- είναι πολύ βαρύς. Η επαναφορά των εργοδοτικών εισφορών στα επίπεδα του Ιουνίου του 2014 –ουσιαστικά μιλάμε για αύξηση τριών ποσοστιαίων μονάδων- θα χτυπήσει αμέσως τη γραμμή της κερδοφορίας ενώ ακόμη και κερδοφόρες επιχειρήσεις θα μετατραπούν σε ζημιογόνες. Όλες οι επιχειρήσεις με κέρδη μέσα στο 2015 θα φορτωθούν του χρόνου τον αυξημένο συντελεστή του 29% (από 26% σήμερα) που είναι ένας από τους υψηλότερους στον κόσμο ενώ η έκτακτη εισφορά, θα αφορά πλέον περισσότερες επιχειρήσεις καθώς το όριο επιβολής κατεβαίνει στις 500.000 ευρώ.
thetoc.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

10ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων με εκδηλώσεις στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Διάλεξη στην Άσκρη


Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των πανελλαδικών


Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα θα ανακοινωθούν και τα πρώτα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις των 105.000 υποψηφίων που διεκδικούν 68.345 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή μηχανογραφικού, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους υποψηφίους μέχρι και την Τρίτη, 7 Ιουλίου. Ακόμη, οι βάσεις των σχολών αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

Εξάλλου, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις στο ειδικό μάθημα της Αρμονίας, ενώ αύριο οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στον Έλεγχο Μουσικών Ικανοτήτων. Το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 24/6, με την εξέταση στα Γερμανικά και τα Ιταλικά.
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ)
Στο μεταξύ, ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της χώρας και, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία λήγει το τρέχον διδακτικό έτος.
Ωστόσο, υπάρχει πρόβλεψη εγγραφών εκπρόθεσμα, τον Σεπτέμβριο, μέχρι πριν την έναρξη των μαθημάτων, για όσους λόγω ανωτέρας βίας, δεν πρόλαβαν να εγγραφούν τον Ιούνιο, αλλά και για τους μαθητές, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε επανεξέταση για τον Σεπτέμβριο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Ανεβαίνει ο υδράργυρος σήμερα - Η αναλυτική πρόγνωση

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα σήμερα καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία και εξασθενούν οι βόρειοι άνεμοι.


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 τις πρωινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 13 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στις βορειότερες κυρίως περιοχές τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ