Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη για συμφωνία έως τη Δευτέρα

Τα απώτατα πολιτικά και χρονικά όρια αναμένεται να αγγίξει η διαπραγμάτευση των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας, σε κάθε περίπτωση πριν από την Δευτέρα και το άνοιγμα τραπεζών και αγορών.

Το όριο αυτό έθεσε η γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ οξύνοντας την ρητορική της έναντι της Ελλάδας, την ώρα που ο Β. Σόιμπλε ηγούμενος του «μπλοκ» των σκληρών υπουργών Οικονομίας απαιτούσε την διακοπή του Eurogroup, βρίσκοντας «χαλαρή» την πρόταση των Θεσμών.
Γιατί η Μέρκελ βάζει τελεσίγραφο έως την Δευτέρα 

 «  Θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία με την Ελλάδα πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα» είπε η γερμανίδα Καγκελάριος σε κλειστή συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τους οποίους καθησύχασε πως η Γερμανία δεν πρόκειται θα εκβιαστεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Η Δευτέρα 29η Ιουνίου προηγείται της 30ης οπότε εκπνέει ο χρόνος αποπληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ - το οποίο διαμήνυσε πως η προθεσμία καταβολής δεν αλλάζει - ενώ μέσα σ αυτό το διήμερο η συμφωνία θα μπορεί να εγκριθεί από την Bundestag.  

Προηγουμένως όμως θα πρέπει να περάσει από την ελληνική βουλή που αποτελεί «όρο» και «προϋπόθεση» που έχει θέσει το Βερολίνο.   
Η Αθήνα έμεινε στη διαπραγμάτευση με νέα πρόταση 

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος  τις τελευταίες πολλές ώρες μετέχει σε μια πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση ,εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα επέλθει ο συμβιβασμός ώστε η Ελλάδα και η ευρωζώνη να ξεπεράσουν την κρίση.

Η ελληνική πλευρά βρέθηκε αντιμέτωπη με μια απείρως σκληρότερη πρόταση για λήψη μέτρων την οποία μπορεί να απέρριψε σε ρητορικό επίπεδο αλλά παρέμεινε στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε μια σχεδόν καινούργια πρόταση.

Αυτός άλλωστε λένε οι πληροφορίες ότι ήταν και ο λόγος που στη συνεδρίαση του Eurogroup ,παρά την άτεγκτη στάση του Σόιμπλε και της ομάδας του, τελικώς δόθηκε μια ακόμη ευκαιρία για να αναζητηθεί σύγκλιση σε τεχνικό επίπεδο και λύση σε νέο Eurogroup.     

Η έκρηξη Σόιμπλε και η σκληρή ομάδα των 7

Ο Β. Σόιμπλε μέσα στο Eurogroup εξέφρασε την θέση πως δεν μπορεί να συζητούνται δυο διαφορετικές προτάσεις και απαίτησε την διακοπή της συνεδρίασης ώστε τα τεχνικά κλιμάκια να ξαναρχίσουν δουλειά με στόχο να υπάρξει αν είναι δυνατόν ένα κοινό κείμενο.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών καθήμενος απέναντι στους Γ, Βαρουφάκη και Ευ. Τσακαλώτο χαρακτήρισε «χαλαρή» την πρόταση των Θεσμών και επέσεισε ως απειλή ή προειδοποίηση ότι αυτή δεν θα περάσει από το γερμανικό και τα άλλα κοινοβούλια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες και ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας ανέφερε πως χωρίς συμφωνία το Eurobroup είναι υποχρεωμένο να εξετάσει πλέον plan B.
Την Παρασκευή EuroworkingGroup το Σάββατο πρωί Eurogroup

Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν εκ νέου το Σάββατο το πρωί  προσβλέποντας ότι θα έχει προηγηθεί σύγκλιση στα τεχνικά κλιμάκια και στο ΕuroworkingGroup που συνεδριάζει την Παρασκευή.

Ωστόσο αυτή η σύγκλιση δεν φαίνεται δυνατή παρά μόνο αν ο κ. Τσίπρας διολισθήσει ακόμη περαιτέρω στην αποδοχή της πρότασης των δανειστών και να καλύψει τη διαφορά στο ΦΠΑ και στο ασφαλιστικό, όπως επιβεβαίωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί.
«Η πόρτα παραμένει ανοικτή για τους Ελληνες προκειμένου να αποδεχθούν τις προτάσεις των δανειστών» είπε χωρίς περιστροφές ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση μέχρι να βρούμε μια λύση», τόνισε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης  ύστερα από τη συνεδρίαση στο Eurogroup ο οποίος μετέφερε ως πολύ θετικό σημάδι ότι αρκετοί υπουργοί  διαφώνησαν και άσκησαν κριτική και στο κείμενο των Θεσμών


Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνας Μπάσκετ στην Αλίαρτο για Καλό Σκοπό!!!


Διαβάστε Περισσότερα »

Αφιέρωμα στο Ζαμπέτα τη Δευτέρα στο Μοσχοπόδι


Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε -χωρίς συμφωνία- το Eurogroup


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, χωρίς να επέλθει συμφωνία. Την είδηση ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Alexander Stubb.
Ο Stubb δήλωσε πως "αυτό ήταν για σήμερα. Οι θεσμοί και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να εργάζονται, θα υπάρξει Eurogroup στη συνέχεια, αλλά όχι σήμερα".
Επίσης, η ολοκλήρωση του Eurogroup επιβεβαιώθηκε και από Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος τόνισε στο Dow Jones Newswires ότι η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε και οι τεχνικές ομάδες θα αξιολογήσουν τις προτάσεις της Ελλάδας. Το Eurogroup θα συγκληθεί εκ νέου για την Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα το Σάββατο, τόνισε ο αξιωματούχος.

Η πόρτα παραμένει ανοιχτή

Εξάλλου, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η πόρτα παραμένει ανοιχτή για την Ελλάδα.
Εγινε συζήτηση και για τα δυο κείμενα

Δηλώσεις έκανε αποχωρώντας και ο Έλληνας υπουργός, Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος τόνισε:

"Το Εurogroup είχε δύο κείμενα, των θεσμών και το ελληνικό, το οποίο ήταν προσαρμογή της τελευταίας εκδοχής των θεσμών που πήραμε αργά χθες το βράδυ. Έγινε συζήτηση και για τα δύο κείμενα. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι αρκετοί συνάδελφοι διαφώνησαν και άσκησαν κριτική και στο κείμενο των θεσμών. Οπότε συμφωνήσαμε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο με στόχο τη σύγκλιση τόσο μεταξύ των κείμενων όσο και γενικότερα στο Eurogroup".

Νέο Eurogroup το Σάββατο

Πηγές των θεσμών μιλώντας στο Capital.gr επιβεβαίωσαν ότι έχει προγραμματιστεί νέο Eurogroup για το Σάββατο με στόχο έως τότε να έχει βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι είναι φυσικό να προηγηθεί EuroWorkingGroup πιθανόν αύριο, αν έως τότε έχουν ωριμάσει οι διαπραγματεύσεις. Παράλληλα, συμπληρώνουν ότι με βάση το ίδιο χρονοδιάγραμμα η συμφωνία -αν επιτευχθεί- θα πρέπει να οδεύσει στην ελληνική βουλή την Κυριακή ούτως ώστε τη Δευτέρα να ξεκινήσει η συζήτηση στα ξένα κοινοβούλια.

Ολιγόλεπτη διακοπή

Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι το Eurogroup διεκόπη και θα συνερχόταν ξανά όταν η Ελλάδα προσέλθει με "καλύτερες προτάσεις". Το πρακτορείο, επικαλούμενο και πάλι Ευρωπαίο αξιωματούχο, μετέδιδε παράλληλα ότι "δεν είναι ορατή μια συμφωνία".

Ωστόσο, άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι πιθανότατα πρόκειται για ένα μικρό διάλειμμα με ενδεχόμενο να ξεκινήσει ξανά σύντομα.

Μετά την 2,5 ωρών συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους Θεσμούς έγινε γνωστό ότι οι δυο πλευρές προσέρχονταν στη σύνοδο του Eurogroup με διαφορετικές προτάσεις.

Το Eurogroup ξεκίνησε λίγο μετά τις 14.30 ώρα Ελλάδος, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Wolfang Schaueble προσερχόμενο να εμφανίζεται επιφυλακτικός και απαισιόδοξος. Συγκεκριμένα τόνισε πως δεν ήταν πολύ αισιόδοξος για τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών. Όπως τόνισε, τώρα είναι η ώρα για την Ελλάδα να πάρει αποφάσεις, προσθέτοντας ότι η ευθύνη βρίσκεται αποκλειστικά στην πλευρά της Αθήνας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem δήλωσε πως στο Eurogroup θα παρουσιαζόταν η πρόταση που διαμόρφωσαν οι θεσμοί προσθέτοντας ότι "δεν έχουμε συμφωνία από τους Έλληνες" για την πρόταση των θεσμών. "Θα πρέπει να ακούσουμε από την ελληνική πλευρά τι ιδέες έχουν, που μπορούν να συμφωνήσουν και που όχι. Και θα συνεχίσουμε από εκεί".

Η επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα παραμένει εφικτή, εκτίμησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Pierre Moscovici, προσθέτοντας ωστόσο πως ναι μεν υπάρχουν κάποια σημεία συμφωνίας, "αλλά πρέπει να προχωρήσουμε περαιτέρω". Διευκρίνισε ακόμη ότι οι μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας που βρίσκονται στο τραπέζι, είναι οικονομικά και χρηματοπιστωτικά ισχυρές. Πρόσθεσε ότι εργαζόμαστε σε μια συμφωνία, ο χρόνος τελειώνει.

Ο Επίτροπος για θέματα Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Pierre Moscovici, προειδοποίησε ότι ο χρόνος τελειώνει για μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, αλλά δήλωσε πως μια συμφωνία παραμένει δυνατή.

Τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις που προτάθηκαν ήταν κοινωνικά, οικονομικά και χρηματοπιστωτικά εφικτές για την Ελλάδα.

"Η Κομισιόν συνεχίζει να έχει τον ίδιο στόχο: μια ισχυρή Ελλάδα με μια ενισχυμένη οικονομία που παραμένει στην ευρωζώνη", πρόσθεσε.

"Οι τελευταίοι μήνες και εβδομάδες ήταν δύσκολοι, στα αλήθεια περίπλοκοι, αλλά εγώ πως νομίζω πως είναι δυνατή, επιθυμητή και εφικτή (μια λύση).

Χρειαζόμαστε πολιτική βούληση και αυτό είναι κάτι που έχει απολύτως η Κομισιόν".

"Είχαμε μια καλή ανταλλαγή απόψεων με την ελληνική κυβέρνηση, οι απόψεις τώρα βρίσκονται πιο κοντά", δήλωσε ο Επίτροπος.

D. Tusk: Έχω την αίσθηση ότι η ελληνική ιστορία θα έχει αίσιο τέλος

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής δήλωσε: "Προς το παρόν, αυτό που έχω να πω είναι ότι η δουλειά συνεχίζεται και σίγουρα θα χρειαστούν πολλές ώρες ακόμα". Αφησε όμως μια νότα αισιοδοξίας δηλώνοντας: "Οι τελευταίες ώρες ήταν κρίσιμες, αλλά έχω ένα καλό προαίσθημα πως σε αντίθεση με τις τραγωδίες του Σοφοκλή αυτή η ελληνική ιστορία θα έχει αίσιο τέλος".
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 27 Ιουλίου

Ως προς τα Νομικά Πρόσωπα, η υποβολή του Ε1 παρατείνεται έως την 20η Ιουλίου, έπειτα από απόφαση της Νάντιας Βαλαβάνη
Εκδόθηκε σήμερα από την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη απόφαση για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των Φυσικών και Νομικών Προσώπων.

Ως προς τα Νομικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 20η Ιουλίου 2015. Ως προς τα Φυσικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 27η Ιουλίου 2015.

Επιπλέον με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχ/ν «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα.», ορίζεται ότι οι ημερομηνίες πληρωμής των φόρων για τα Φυσικά Πρόσωπα θα παραμείνουν, σύμφωνα και με τον ΚΦΕ, οι 31η Ιουλίου 2015, 30η Σεπτεμβρίου 2015 και 30η Νοεμβρίου 2015.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται η κατάθεση τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έως την 27η Ιουλίου 2015.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση βουλευτών Κ.Κ.Ε για τα προβλήματα του Κ.Υ Σχηματαρίου




ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Για τα προβλήματα του Κ.Υ Σχηματαρίου
Το κέντρο Υγείας Σχηματαρίου σηκώνει μεγάλο βάρος στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε μια περιοχή με πολλές απαιτήσεις και μεγάλη βιομηχανική ζώνη. Εκτός των διευρυνόμενων αναγκών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, υπάρχουν άμεσα οξυμένα προβλήματα. 
Μεταξύ αυτών σημειώνουμε ότι:
-    Ο προϋπολογισμός έχει μειωθεί δραματικά, από 168 χιλιάδες ευρώ το 2014 σε 72 χιλιάδες το 2015, ποσό που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πληρωμή των εφημεριών.
-    Δεν είναι εξασφαλισμένος ο εφοδιασμός με αναλώσιμα υλικά και τις προηγούμενες μέρες το Κέντρο δεν διέθετε οξυγόνο.
-    Δεν υπάρχει ασθενοφόρο και συνεπώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε επείγοντα περιστατικά τα οποία είναι συχνά στην βιομηχανική ζώνη και την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.
-    Επιπλέον το κτίριο του είναι επικίνδυνο, έχει πρόβλημα καθίζησης και ρωγμών σε πολλά σημεία – ενώ η περιοχή είναι σεισμογενής.  
Τόσο, το ΚΥ Σχηματαρίου, όσο και το ΠΕΔΥ Οινοφύτων υπάγονται στην ευθύνη της 5ης ΥΠΕ –Θεσσαλίας και η σχέση αυτή προκαλεί έντονα προβλήματα γραφειοκρατίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Κ.Υ. Σχηματαρίου.


Οι Βουλευτές

Γιώργος Μαρίνος
Γιάννης Γκιόκας
Γιώργος Λαμπρούλης
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σκούμα: Αποζημίωση πλημμυρισμένων εκτάσεων στο Δ.Δ. Βαγίων του Δήμου Θηβαίων

Προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Έντονα καιρικά φαινόμενα, και συγκεκριμένα μια ισχυρή νεροποντή που εκδηλώθηκε την Κυριακή 21/6/2015 είχε σαν επακόλουθο να πλημμυρίσει πάλι η έκταση της περιοχής του Βαρυκού του Δ.Δ. Βαγίων του Δήμου Θηβαίων. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν καταστραφεί καλλιεργήσιμες εκτάσεις με καλαμπόκι, βαμβάκι και νωπά προϊόντα. Η καλλιεργητική περίοδος των αγροτών έχει τεράστιες απώλειες λόγω και των προηγούμενων έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή πριν από λίγους μήνες.

Καθίσταται προφανές, ότι απαιτείται κατεπείγουσα επίσκεψη και καταγραφή των καταστροφών από κλιμάκια του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η αποζημίωση των παραγωγών από τις εκτεταμένες καταστροφές.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

    Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες της καταγραφής των ζημιών και της αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών;


25/06/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Σκούμας Αθανάσιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Διάλεξη στην Άσκρη

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η πρόταση που κατατίθεται στο Eurogroup

Ο Πίτερ Σπίγκελ έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο των 9 σελίδων που θα κατατεθεί στο eurogroup.

Η πρόταση είναι ως εξής:

Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται για την τέταρτη συνεδρίασή τους αυτήν την εβδομάδα, σε μια ακόμα προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία για το πακέτο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας που θα οδηγήσει στην εκταμίευση των 7,2 δισ. ευρώ προς την Αθήνα.

Οι υπουργοί έχουν λάβει αυτό που αξιωματούχος ονόμασε «κείμενο σκοπιμότητας», όμως οι Financial Times που έχουν στη διάθεσή τους αντίγραφο του κειμένου αυτού λένε πως μοιάζει πολύ με την εκδοχή που είχαν επιστρέψει με υπομνήματα στην Αθήνα την Τρίτη οι πιστωτές (αντίγραφο του κειμένου επισυνάπτεται στη στήλη «Συνοδευτικό Υλικό»)

Στο πρώτο σημείο που πρέπει να δει κανείς είναι η σελίδα τρία του εγγράφου των εννέα σελίδων, εκεί που ξεκινά το κομμάτι που αφορά τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο στο οποίο κολλάνε οι δυο πλευρές και, ενώ κάνει κάποιες υποχωρήσεις έναντι της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο σε μεγάλο βαθμό διατηρεί τις απαιτήσεις των πιστωτών για κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης πολύ σύντομα.

Στο πλαίσιο του σχεδίου που απεστάλη στους υπουργούς Οικονομικών, η Αθήνα θα διασφαλίσει πως το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνεται στα 67 χρόνια μέχρι το 2022, σημαντικά νωρίτερα απ’ όσο επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας. Αρχικά η Αθήνα ζητούσε τα όρια ηλικίας να αυξηθούν μέχρι το 2036, όμως η συμβιβαστική πρόταση που υπέβαλε ο Έλληνας πρωθυπουργός τη Δευτέρα μετέφερε την ημερομηνία αυτή στο 2025.

Ωστόσο, υπάρχει και μια σημαντική υποχώρηση από την πλευρά των πιστωτών στο συνταξιοδοτικό: οι πιστωτές προσπαθούν να υπάρξει κατάργηση του ΕΚΑΣ το αργότερο μέχρι το 2017 και η Αθήνα μέχρι το 2020. Το νέο σχέδιο «μοιράζει» τη διαφορά, στον Δεκέμβριο του 2019. Η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ θα ξεκινήσει αμέσως, όμως, με το πιο εύπορο 20% των δικαιούχων να χάνει το επίδομα μόλις περάσει η νομοθεσία.

Υπάρχουν και ορισμένα άλλα στοιχεία του ελληνικού σχεδίου που έχουν «επιβιώσει», όπως η αύξηση της συνεισφοράς των συνταξιούχων για τον κλάδο υγείας από το 4% στο 6%.

Το άλλο μεγάλο «αγκάθι» μεταξύ των δυο πλευρών ήταν οι ανατροπές στον ΦΠΑ. Και σε αυτό, το σχέδιο των πιστωτών κάνει κάποιες υποχωρήσεις: αρχικά οι πιστωτές ήθελαν δυο κλίμακες, με τα περισσότερα αγαθά να φορολογούνται με ΦΠΑ 23%. Οι πιστωτές συμφωνούν τώρα με την ελληνική πρόταση για τρεις κλίμακες, συπεριλαμβανομένου ενός «υπερμειωμένου» συντελεστή 6% για τα φάρμακα, τα βιβλία και το θέατρο.

Επίσης, οι πιστωτές έχουν υποχωρήσει στο θέμα του ηλεκτρισμού, συναινώντας σε διατήρηση του ΦΠΑ στο 13%, συντελεστή στον οποίον θα υπαχθούν και τα βασικά τρόφιμα –όμως όλα τα άλλα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των κατεργασμένων τροφίμων και των εστιατορίων, πάνε στο 23%.

Επίσης, οι πιστωτές ζητούν την κατάργηση των εξαιρέσεων στον ΦΠΑ των νησιών, ενώ διατηρούν την ιδέα της Ελλάδας για αύξηση του φόρου για τις επιχειρήσεις από το 26% στο 28% (αντί του 29% που ζητά η Αθήνα). Απορρίπτουν την ιδέα για έκτακτη εισφορά 12% σε όλα τα εταιρικά κέρδη άνω των 500.000 ευρώ, όμως συμφωνούν στο σχέδιο για αύξηση του φόρου πολυτελείας από το 10% στο 13%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδείξεις ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής στο Μαυρομμάτι

 Με πολλή μουσική και χορό, το τμήμα ρυθμικής Μαυρομματίου το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 7:30 θα παρουσιάσει στην πλατεία του Μαυρομματίου επιδείξεις ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής.
 Σας περιμένουμε όλους!



Διαβάστε Περισσότερα »

Πέτρου και Παύλου Γιορτάζει η Πέτρα Βοιωτίας



Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα οι βαθμοί των ΕΠΑΛ-Πώς μπορούν να τους βρίσκουν οι μαθητές


Πώς μπορούν να τους βρίσκουν οι μαθητές στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας
Στη μία το μεσημέρι γνωστοποιούνται οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα αναρτηθούν και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα  http://results.it. minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών και οι υποψήφιοι θα πρέπει να τα οριστικοποιήσουν μέχρι και τις 7 Ιουλίου.

       
       
       
       
       
   

       
       
   

       
   

    
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΌ 01/7/2015 ΕΩΣ 30/8/2015

TA ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 



      ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:





    1   ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ




ΘΗΒΑ   ΠΡΟΣ  ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΘΗΒΑ




6:00
6:00




7:00
7:00




8:00
9:00




9:00
11:00




11:00
13:00




13:00
15:00




15:00
16:00




17:00
17:00




19:00
19:00




20:30
21:00




     2  ΣΑΒΒΑΤΟ





ΘΗΒΑ   ΠΡΟΣ  ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΘΗΒΑ




7:00
7:00




8:00
9:00




9:00
11:00




11:00
13:00




13:00
15:00




15:00
16:00




17:00
17:00




19:00
19:00




20:30
21:00




       3  ΚΥΡΙΑΚΕΣ & ΑΡΓΙΕΣ




ΘΗΒΑ   ΠΡΟΣ  ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΘΗΒΑ




7:00
7:00




9:00
9:00




11:00
11:00




13:00
13:00




15:00
15:00




17:00
17:00




19:00
19:00




20:30
21:00




ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΤΕΛ ΘΗΒΩΝ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 ΕΝΑΡΞΗ ΑΠO ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΙΟYΛΙΟΥ 2015



ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠO

















ΩΡΑ






ΘΗΒΑ 15.10   ΤΙΜΗ ΜΕΤ'ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 6,00 €



ΛΟΥΤΟΥΦΙ 15.20   ΤΙΜΗ ΜΕΤ'ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 5,00 €



ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ 15.25   ΤΙΜΗ ΜΕΤ'ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 5,00 €



ΚΑΠΑΡΕΛΙ 15.30   ΤΙΜΗ ΜΕΤ'ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 4,00 €

































       ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  ΩΡΑ   20:00













ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ












ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΌΤΙ ΑΠΌ ΣΑΒΒΑΤΟ 04/07/2015


ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ( ΙΟΥΛΙΟ-ΑΥΓΟΥΣΤΟ)




ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ




ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΡΑΝΤΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΤΟ 



ΔΗΜΟΤΙΚΟ PARKINGΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ SUPER MARKET





ΣΑΡΑΝΤΗ:














ΔΕΥΤΕΡΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ   ΑΠΟ  ΘΗΒΑ
10.00, 12.30, 14.30
(ΣΑΒΒΑΤΟ 10.30)

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ ΣΑΡΑΝΤΗ      

9.15, 11.30, (13.45 ΩΣ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑ) 19.00

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΌ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΗ(ΤΟΠΙΚΟ)
8.45





ΚΥΡΙΑΚΕΣ - ΑΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΘΗΒΑ  
                                10.20,  14.30  

ΚΥΡΙΑΚΕΣ - ΑΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΣΑΡΑΝΤΗ
                               11.30 ,  19.00

ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΘΗΒΑ ΣΑΡΑΝΤΗ ΘΗΒΑ = 7,00 €
ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕΤ' ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πληροφορίες 22620-27512
thiva-nikolas.blogspot.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ: Νεαροί στη Λαμία πετούν γάτα από τον 2ο όροφο για πλάκα



Ένα ακόμη θλιβερό περιστατικό με κακοποίηση ζώου καταγράφεται και δημοσιεύεται σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης από ανεγκέφαλους νεαρούς που θέλουν να κάνουν πλάκα (pics+vid)

Νεαροί πετούν μια γάτα από τον 2ο όροφο κτιρίου και καταγράφουν το αποτρόπαιο περιστατικό σε βίντεο, προκειμένου να το ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να κάνουν πλάκα.

Στην υπόθεση έχει εμπλακεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό του χρήστη του συγκεκριμένου λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και των υπολοίπων νεαρών μετά από καταγγελία της φιλοζωικής ιστοσελίδας.lamiareport.gr
Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

3 θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας

 Η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας ανακοίνωσε την πρόσληψη του παρακάτω επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, για τις ανάγκες του 4ου υποέργου «Αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες» για το έργο «Αρδευτικά έργα Λιβαδειάς  Α φάση- Ζώνες Β' Γ' Δ' » και συγκεκριμένα του εξής ανά ειδικότητα, αριθμού ατόμων, διάρκεια σύμβασης, έδρα. ΠΕ Αρχαιολόγων   .

     Μία (1) θέση    Τρεις (3) μήνες με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης Λιβαδειά Βοιωτίας ΔΕ Εργατοτεχνιτών (και ελλείψει αυτών ΥΕ ειδικευμένων εργατών)
     Δύο (2) θέσεις Τρεις (3) μήνες με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης Λιβαδειά Βοιωτίας

Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν, καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, νομίμως επικυρωμένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά (σε περίπτωση ταχυδρομικής υποβολής οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία έως την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων) στα γραφεία της υπηρεσίας στην διεύθυνση: ΕΦΑ Βοιωτίας, Θρεψιάδου 1, Θήβα ΤΚ 32200, υπ'όψιν Γραμματείας (τηλ. επικοινωνίας 2262023559), από 25-6-2015 έως και 01-7-2015 και ώρες 08:00 έως 15:00.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα σε 28 πράξεις


Σφίγγα 2015, ένα νέο καλλιτεχνικό project μόλις 100 χιλιόμετρα από την Αθήνα
Μία νέα δράση. Μία καλλιτεχνική πρόταση, που ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια ενός φεστιβάλ. Το διεθνές φεστιβάλ των κρυμμένων Θηβών/Σφίγγα 2015 επιχειρεί μέσα από 28 πράξεις να ανοίξει έναν διάλογο ανάμεσα στο σήμερα και την ιστορία, τους μύθους και τον πολιτισμό μίας μάλλον παραμελημένης σύγχρονης πόλης, που υπήρξε όμως μία από τις πλέον ακμαίες της Αρχαίας Ελλάδας.

Καλλιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο, επιστήμονες, φοιτητές, μαθητές και απλοί πολίτες της Θήβας, συμμετέχουν σε ένα project, που θέτει στον πυρήνα του το αρχαίο αίνιγμα της Σφίγγας, που άνοιγε τις πύλες της πόλης, επιχειρώντας μία κατάδυση στον τόπο και τον χρόνο με στόχο να επαναπροσδιορίσουν και να νοηματοδοτήσουν εκ νέου αυτό που ονομάζουμε άνθρωπος σήμερα. Μέσα από ένα ψηφιδωτό εικαστικών, χοροθεατρικών, μουσικών και αρχιτεκτονικών πράξεων, που εκτείνονται από την 1η Ιουλίου μέχρι τον χειμώνα, η «Σφίγγα 2015» επιχειρεί να αναδείξει την αθέατη Θήβα αναζητώντας μία νέα ταυτότητα για την πόλη και τους κατοίκους της.



Το πρόγραμμα του διεθνούς αυτού θεματικού project χωρίζεται από τους διοργανωτές του σε 28 πράξεις, που παντρεύουν το θέατρο με τη γλυπτική, τη μουσική με τη φωτογραφία, τον χορό με την αρχιτεκτονική, τα εικαστικά με τα κοινωνικά παιχνίδια, τα γκράφιτι με τα video art. Ανάμεσα στις πολλαπλές δράσεις του διεθνούς φεστιβάλ των κρυμμένων Θηβών ξεχωρίζουμε:

Εικαστικές εκθέσεις. Από την 1η Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου 100 εικαστικοί καλλιτέχνες σε τρεις διαφορετικούς εκθεσιακούς χώρους συνομιλούν μέσα από τα έργα τους με το παρελθόν και το παρόν της πόλης θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Το Γλυπτό της Σφίγγας. Στην Πλατεία των Αγίων Θεοδώρων θα τοποθετηθεί από τις 15 Αυγούστου το έμβλημα του Φεστιβάλ, μια κατασκευή από φτηνά και φθαρτά υλικά στα φτερά της οποίας θα προβάλλονται έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην δράση.



7 Γλυπτά στην πόλη. Από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 7 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο εκθέτουν τα γλυπτά τους σε σημεία υψηλής πολιτισμικής βαρύτητας μέσα στην πόλη.

Video art και animation. 30 κινηματογραφιστές δημιουργούν 6λεπτα video και animation με θέμα την αναζήτηση της λύσης του αινίγματος του ανθρώπου που θέτει η Σφίγγα. Από την 1η Οκτωβρίου.

Επτά πράξεις στον δρόμο. Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο σε δρώμενα στους δρόμους της πόλης με στόχο την αναζήτηση της λύσης του αινίγματος, που θέτει σήμερα η Σφίγγα. (11 – 31 Ιουλίου).

Γκράφιτι. Πέντε τοίχοι της πόλης παραδίδονται στη δημιουργική «μανία» ομάδων καλλιτεχνών γκράφιτι με σκοπό την συνομιλία του χώρου με τα ιστορικά-πολιτιστικά χαρακτηριστικά του. (έως τις 30 Ιουλίου).

Η Αντιγόνη. Μία νέα ανάγνωση της σοφόκλειας τραγωδίας, που διαδραματίζεται στην αρχαία Θήβα. Η σκηνοθέτης Μαρία Φραγκή επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα της Σφίγγας μέσα από την τραγωδία της Αντιγόνης και ειδικότερα μέσα από τα χορικά της. (10 Οκτωβρίου).


Ο μύθος του ταξιδευτή. Οι ταλαντούχοι Patari Project ζωντανεύουν παραμύθια, τραγούδια και μύθους με τη μοναδική τους τεχνική πάνω σε μία πλατφόρμα. (17 Οκτωβρίου).

Επεα Πτερέοντα. Ο πολυσχιδής Άρης Ρέτσος καταθέτει τη δική του ματιά πάνω στην αρχαία τραγωδία, είδος το οποίο έχει ερευνήσει εις βάθος επί δεκαετίες. (1η Αυγούστου).

Ο Μεγάλος Ερωτικός. Το σπουδαίο μουσικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι. Ένας κύκλος τραγουδιών με θέμα τον αγνό, πανάγαθο, όχι εφήμερο, αλλά πανταχού παρόντα στη ζωή μας έρωτα. (19 Σεπτεμβρίου).

Φαντασιακή Προβολή. Τρία σημεία μνήμης της πόλης «ανακατασκευάζονται» μέσω φωτογραφικής προβολής. (1 – 30 Νοεμβρίου).

Το μυστικό μονοπάτι του πολιτισμού. Ενα δρώμενο, που χαρτογραφεί την Θήβα μέσα από μονοπάτια την πόλης με μεγάλο μυθολογικό φορτίο. (5 Σεπτεμβρίου).

Χρονοκάψουλα. Τα έγγραφα του μεγαλεπήβολου έργου ΣΦΙΓΓΑ μαζί με μηνύματα της τοπικής νεολαίας θα εντοιχιστούν μέσα σε ένα σύγχρονο γλυπτό. Το περιεχόμενο του θα ανοιχθεί και θα εκτεθεί στο κοινό την 22η Ιουνίου του 2065. (1- 12 Δεκεμβρίου).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Στερεάς τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 33 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 16 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στο Ανατολικό Αιγαίο να φτάνει τους 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό και Βορειοδυτικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και από το μεσημέρι στο Βόρειο Ιόνιο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ