Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Καταγγελία για απλήρωτες αμοιβές στο Νοσοκομείο Θήβας

Καταγγελία στο Permissospress
Για εμπαιγμό από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Θήβας κάνει λόγο το νοσηλευτικό προσωπικό, σε σχέση με τις απλήρωτες δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές, που παραμένουν απλήρωτες από την αρχή του χρόνου. Για πέντε μήνες όλο το προσωπικό είναι απλήρωτο παρά τα εξαντλητικά και συνεχόμενα ωράρια, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον εργαζόμενο αν και η αποζημίωση των νυχτερινών και εξαιρεσίμων έχει γίνει φιλοδώρημα. Την ώρα που όλα τα νοσοκομεία της Στερεάς έχουν πάρει τα δεδουλευμένα,αντίθετα στο Νοσοκομείο Θήβας δεν έχουν πάρει εδώ και πέντε μήνες τα νυχτερινά,αργίες και υπερωρίες.Η ευθύνη είναι καθαρά της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του ανύπαρκτου σωματείου εργαζομένων.
Απαιτούμε από τους αποδέκτες να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους όλα τα παραπάνω.

Διαβάστε Περισσότερα »

“Όχι” από το Eurogroup

Πρωτοφανές αυτό που γίνεται στο Eurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έβγαλαν από τη συνεδρίαση τον Γιάνη Βαρουφάκη και συνεχίζουν μόνοι τους για το PLAN B.  Αυτή την ώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης συνομιλεί με ΕΚΤ και η Λαγκάρντ με Σόιμπλε.

Στην πιο δραματική συνεδρίασή του για το μέλλον της Ελλάδας οδηγείται το Εurogroup. O υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης πίεζε προκειμένου να λάβει τη παράταση του ισχύοντος προγράμματος, ώστε να ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Πληροφορίες από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης πάντως τόνιζαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου ότι το Eurogroup απέρριψε το αίτημα της Aθήνας.
Οι πρώτες αντιδράσεις είναι αρνητικές. Τόσο από τα διεθνή ΜΜΕ όσο και από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Η εισήγηση του euroworking group, άλλωστε, ήταν να μη γίνει δεκτό το αίτημα για παράταση του προγράμματος, ενώ οι θεσμοί αποσύρουν την πρόταση με το «πακέτο» μέτρων.

Τι ζητεί ο Βαρουφάκης

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, φέρεται να έχει δηλώσει στο Reuters ότι θα ζητήσει από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να δοθεί παράταση «λίγων εβδομάδων» για να διευκολυνθεί το δημοψήφισμα, σύμφωνα με αναφορές ξένων μέσων.

Ο Έλληνας υπουργός φέρεται να έχει εκφράσει την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να φτάσει σε γρήγορη συμφωνία με τους πιστωτές στο πνεύμα των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.

Φέρεται επίσης να δήλωσε ότι η πληρωμή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 30 Ιουνίου εξαρτάται από την ευελιξία των πιστωτών.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, φέρεται να έχει ζητήσει την επιστροφή των 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη της ΕΚΤ σε ελληνικά ομόλογα για να πληρωθεί την Τρίτη το ΔΝΤ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Έλληνες ψηφίζουν στα ΑΤΜ

Ουρές αρκετών μέτρων έχουν σχηματιστεί έξω από υποκαταστήματα τραπεζών στην Αττική και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Ελάχιστη ώρα μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αρκετός κόσμος έσπευσε στα ΑΤΜ προκειμένου να προχωρήσει σε αναλήψεις των χρημάτων του.

Ελάχιστη ώρα μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αρκετός κόσμος έσπευσε στα ΑΤΜ προκειμένου να προχωρήσει σε αναλήψεις των χρημάτων του
Με τη φημολογία για την επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) να είναι έντονη και υπό τον φόβο ενδεχόμενης στάσης πληρωμών μέσα στην εβδομάδα, οι πολίτες βγήκαν από τα σπίτια τους και στήθηκαν έξω από τις τράπεζες.
Σήμερα το πρωί αρκετοί κάτοικοι σε διάφορα σημεία της Αθήνας, ανέφεραν ότι τα χρήματα τελείωσαν. Από τη μεριά της η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, ερωτηθείσα επί του θέματος τόνισε:

«Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η τροφοδοσία των ΑΤΜ γίνεται ομαλά από την Τράπεζα της Ελλάδος, και όπου παρουσιάζονται -σε μεμονωμένες περιπτώσεις- προβλήματα λόγω αυξημένων εκροών αυτές αποκαθίστανται το γρηγορότερο δυνατόν».

Οι... κάλπες των ΑΤΜ

Ο ίδιος κόσμος που ψήφισε στα... ΑΤΜ, σπεύδοντας να αποσύρει μέρος των καταθέσεών του, θα ψηφίσει και την επόμενη Κυριακή. Μόνο που ψηφίζοντας για τις προτάσεις των δανειστών, θα ψηφίσει ταυτόχρονα και για τις κυβερνητικές προτάσεις. Εάν πει «όχι» στους δανειστές, γιατί αυτό το «όχι» θα είναι «ναι» στην πρόταση του ελληνικού οικονομικού επιτελείου και εάν πάλι πει «ναι», κάτι τέτοιο δεν θα ισοδυναμεί με καταψήφιση της κυβερνητικής πολιτικής και των προτροπών των κυβερνητικών στελεχών για ένα βροντερό «όχι» στους δανειστές; Κι έπειτα, εκείνες oι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα το 2011 για την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος, ότι ισοδυναμεί με χρεωκοπία, τώρα που επανήλθαν στο προσκήνιο, δεν θα φθείρουν την αξιοπιστία του;

Διαβάστε Περισσότερα »

Εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ στη Στερεά με 15 συλλήψεις

Ακόμη δεκαπέντε (15) άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Κατά την διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν συνολικά (997) άτομα και (651) οχήματα, προσήχθησαν (58) άτομα και βεβαιώθηκαν (286) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Συνεχίστηκαν και χθες (26-06-2015), οι στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι συγκεκριμένες δράσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά την διάρκεια της εξόρμησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με κύριο σκοπό τη καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (997) άτομα, εκ των οποίων (779) ημεδαποί και (218) αλλοδαποί, καθώς και (651) οχήματα.

Προσήχθησαν: (58) άτομα, εκ των οποίων (50) ημεδαποί και (8) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (15) άτομα, εκ των οποίων (13) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (1) ημεδαπός, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και κακόβουλη βλασφημία.
•    (1) ημεδαπός, για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
•    (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (4) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.)
•    (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•    (1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για παραεμπόριο.


Κατασχέθηκαν:

•    Κυνηγετικό όπλο.
•    (4) φυσίγγια και (3) κάλυκες κυνηγετικού όπλου.
•    Μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.
•    Προϊόντα κλοπής.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.


Βεβαιώθηκαν συνολικά: (296) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (286) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (57) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (12) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (1) για μη χρήση παιδικού καθίσματος, (3) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (10) για ΚΤΕΟ και (200) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (3) παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (4) παραβάσεις περί Υγειονομικού Κανονισμού.
•    (1) παράβαση περί όπλων.
•    (2) παραβάσεις για παραεμπόριο.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Υποδοχή Αγίας Κάρας Οσίου Σεραφείμ στην Ι.Μ.Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην Υποδοχή της Αγίας Κάρας του Οσίου  Σεραφείμ του εν Δομπώ τη Κυριακή 28 Ιουνίου και ώρα 7:00μ.μ.
Θα ακολουθήσει Πανηγυρικός Εσπερινός μετά παρακλήσεως.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι προβλέπουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής για το δημοψήφισμα




    Το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος που αναφέρεται στην προκήρυξη δημοψηφίσματος ορίζει ότι «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.

Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με... διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.
Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος».
Επίσης με το άρθρο 115 του Κανονισμού της Βουλής «1. H πρόταση τoυ Yπoυργικoύ Συμβoυλίoυ με την oπoία ζητείται η διεξαγωγή δημoψηφίσματoς για κρίσιμo εθνικό θέμα σύμφωνα με τo άρθρo 44 παρ. 2 εδ. α΄ τoυ Συντάγματoς κατατίθεται στη Boυλή, τυπώνεται και διανέμεται στoυς Boυλευτές και εγγράφεται κατά πρoτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη.
2. H πρόταση πρέπει να αναφέρει τo εθνικό θέμα για τo oπoίo ζητείται η διεξαγωγή δημoψηφίσματoς, καθώς και την πρoθεσμία διενέργειάς τoυ και να πρoσδιoρίζει με σαφήνεια τo ερώτημα ή τα ερωτήματα στα oπoία θα απαντήσει o λαός.
3. H πρόταση συζητείται με ανάλoγη εφαρμoγή των διατάξεων των άρθρων 95 έως 100.
4. H ψηφoφoρία για την απoδoχή ή μη της πρότασης είναι oνoμαστική και αφoρά τo κείμενo της πρότασης όπως κατατέθηκε ή διαμoρφώθηκε κατά τη συζήτηση στη Boυλή.
5. H πρόταση εγκρίνεται με την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών.
6. H απόφαση της Boυλής πoυ δέχεται την πρόταση τoυ Yπoυργικoύ Συμβoυλίoυ για τη διεξαγωγή δημoψηφίσματoς δημoσιεύεται με παραγγελία τoυ Πρoέδρoυ της Boυλής στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως τo αργότερo μέσα σε δέκα ημέρες».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΕΜΙΕΡΑ-"Καληνύχτα Μαργαρίτα" στην Αλίαρτο

Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι έσωσαν τον 48χρονο που είχε πέσει στον Παρνασσό με αλεξίπτωτο πλαγιάς


 Αρχικά τον προσέγγισαν και τον μετέφεραν με φορείο οι πυροσβέστες και στη συνέχεια τον παρέλαβε ελικόπτερο.

Ο 48χρονος Ιάπωνας έπαιρνε ίμερος στους αγώνες του Προπαγκοσμίου Πρωταθλήματος   Αλεξιπτώτου    πλαγιάς,    που   διεξάγεται   στην   ευρύτερη   περιοχή   της   Π.Ε.  Φωκίδος,   το    διάστημα    από    21  έως  27   Ιουνίου   2015  ,    με   την   συμμετοχή    πολλών    αθλητών  από   πολλά  μέρη  του   κόσμου.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες ο αεροπτεριστής τραυματίστηκε όταν έπεσε με το αλεξίπτωτο πλαγιάς σε απόκρημνη περιοχή της Φωκίδας στη θέση «Κρόκι» Παρνασσού.

Αμέσως οι αρχές κινητοποιήθηκαν και η Π.Υ Άμφισσας έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα, έξι άνδρες και επικεφαλής τον Διοικητή της Υπηρεσίας Αντιπύραρχο Ανδρέα Μωράτη.

Οι πυροσβέστες με κατάλληλο ορειβατικό και Διασωστικό εξοπλισμό και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες εντόπισαν σε δύσβατη βραχώδη χαράδρα, τραυματισμένο τον αγνοούμενο 48χρονο αεραθλητή.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του τραυματία, του πολύ βραχώδους και δύσβατου εδάφους και της νύχτας που πλησίαζε και θα δυσκόλευε περισσότερο την μεταφορά του, κρίθηκε σκόπιμο να  κληθεί  Διασωστικό ελικόπτερο για την έγκαιρη αερομεταφορά του.

Η  Ομάδα προσέγγισε τον τραυματία, τον ασφάλισε σε διασωστικό φορείο και τον ανέβασε με δυσκολία σε βραχώδες υψομετρικό σημείο,  ώστε να μπορεί να προσεγγίσει το Διασωστικό ελικόπτερο.

Στην συνέχεια παραλήφθηκε από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου AEGEAN HAWK), το οποίο μετέφερε με ασφάλεια τον τραυματία στο αεροδρόμιο Ελευσίνας, όπου τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ, ενώ η ομάδα επέστρεψε στο αρχικό σημείο, μετά από δίωρη πορεία σε δύσβατο και βραχώδες έδαφος.

 

Στο συμβάν κλήθηκε και η 7η Ε.Μ.Α.Κ. Λαμίας, χωρίς  να χρειαστεί να επέμβει όμως, αφού ο τραυματίας προσεγγίστηκε εγκαίρως, από την ομάδα της Π.Υ. Άμφισσας. Στο σημείο παρευρέθηκε και ο  Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Ντίτσας.
lamiareport.gr
Δείτε βίντεο από τη στιγμή που φτάνει το ελικόπτερο του ΠΝ για να παραλάβει τον τραυματία:


Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές, καταιγίδες και θερμοκρασία στους 27 βαθμούς

Αστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, περιμένουμε το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 28 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 19 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά βορειοδυτικοί έως μέτριοι.

Άστατο καιρό κατά περιόδους νεφελώδη με βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ανατολικά κυρίως ορεινά από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσίπρας: Την άλλη Κυριακή δημοψήφισμα με ερώτημα ναι ή όχι στη συμφωνία

Δραματικές στιγμές για την Ελλάδα. Δείτε σημεία από το διάγγελμα του πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Εδώ και 6 μήνες η κυβέρνηση δίνει μάχη για μια βιώσιμη συμφωνία
    Μας ζητήθηκε να εφαρμόσουμε τις μνημονιακές συμφωνίες
    Ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε να υποκύψουμε
    Οι εταίροι, δυστυχώς, κατέληξαν σε μια πρόταση-τελεσίγραφο που αντίκειται στις αξίες της Ευρώπης
    Ζητήθηκε από την κυβέρνηση να δεχτεί μια πρόταση που συσσωρεύει βάρη στον λαό
    Περιλαμβάνει μέτρα που συμβάλλουν σε μειώσεις μισθών, συντάξεων, αύξηση ΦΠΑ
    Στις προτάσεις αυτές αποδεικνύεται ότι στόχος είναι η ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού
    Ελληνίδες και Ελληνες βαραίνει ιστορική ευθύνη απέναντι στους αγώνες του ελληνικού λαού
    Η ευθύνη απέναντι στο μέλλον της χώρας

Συγκάλεσα το υπουργικό συμβούλιο και εισηγήθηκα την διοργάνωση δημοψηφίσματος

    Η εισήγηση έγινε δεκτή
    Αύριο συνέρχεται η βουλή για να επικυρώσει
    Ερώτημα αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των θεσμών
    Ενημέρωσα Μέρκελ, Ντράγκι, με επιστολή μου στους θεσμούς θα ζητήσω ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος
    Δεσμεύομαι ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής σας επιλογής
    Η Ευρώπη είναι το κοινό σπίτι των λαών μας
    Η Ευρώπη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας, η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης
    Εθνική ομοψυχία, ενότητα για να πάρουμε τις αποφάσεις που αξίζουν


Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοψήφισμα την άλλη Κυριακή

Με καταιγιστικούς ρυθμούς έρχονται οι εξελίξεις, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή.

Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός ενημερώνει τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ αναμένεται να κάνει διάγγελμα σε λίγη  ώρα.

Κρίσιμη σύσκεψη εν μέσω τελεσιγράφων και φημών

Αυτή τη στιγμή  βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση ολόκληρου του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό τη στιγμή που τα μαντάτα που φέρνει ο κ. Τσίπρας από τις Βρυξέλλες φανερώνουν εικόνα αδιεξόδου.

Στη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τους υπουργούς του για την πορεία των συζητήσεων, ενώ, πιθανό είναι και να προσπαθήσει να ψυχανεμιστεί αντιδράσεις και σκέψεις τόσο εντός του υπουργικού συμβουλίου όσο και του κόμματος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν αρχικά οι Δραγασάκης, Παππάς, Κοτζιάς, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης, Κουρουμπλής, Χουντής, ενώ στη συνέχεια προσήλθε σχεδόν ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο.

Από τους πρώτους που έφθασαν στο κτίριο ήταν ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος δηλώνοντας «Νομίζω ότι πάμε για συμφωνία».

Μετά τις 11 το βράδυ την πόρτα του Μαξίμου πέρασαν οι Γιάννης Πανούσης και Δημήτρης Στρατούλης, ενώ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ερωτηθείς από δημοσιογράφους σημείωσε «Για να μας καλούν στο Μαξίμου θα υπάρχουν εξελίξεις».

Ακολούθησαν οι Τασία Χριστοδουλοπουλου, Ελενα Κουντουρά, Θεανώ Φωτίου, Γιώργος Κατρουγκαλος, Θέοδωρος Δρίτσας αλλά και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε «Πάμε για μια καλή συμφωνία και όχι συμβιβασμό που δεν θα είναι τίμιος».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το παρών δίνει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Τσακαλώτος είναι ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας και, παρά τις προηγούμενες πληροφορίες, το γεγονός ότι αποχώρησε από τις Βρυξέλλες (παραμένει ο Βαρουφάκης) εγείρει ερωτήματα.

Κυβέρνηση: Οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική

Σημειωτέον ότι λίγο πριν ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «Το επικοινωνιακό game, is over. Χθες στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στο κείμενο των θεσμών εντός 24 ωρών. Η πρότασή τους είναι σκληρό Μνημόνιο που προβλέπει σκληρά μέτρα. Οσο βέβαια η Ελλάδα δεν υποχωρεί οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική».


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ