Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: Δεν είμαι Πρωθυπουργός παντός καιρού - ΒΙΝΤΕΟ


"Θα σεβαστούμε την απόφαση και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.  Eγώ όμως δεν είμαι Πρωθυπουργός παντός καιρού" είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ερωτηθείς τι κάνει εάν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το "ναι".

"Δεν βρέθηκα σε αυτή τη θέση επειδή αγάπησα την καρέκλα της εξουσίας. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Βρίσκομαι σε αυτή τη θέση επειδή υπήρχε η επιλογή του ελληνικού λαού να βρεθώ. Όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει αυτή την επιλογή θα είμαι παρών. Θα σεβαστώ την επιλογή και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να γίνει νόμος του κράτους αυτό που θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Εντούτοις δεν θα είμαι στην πολιτική μου πορεία παντός καιρού", σημείωσε, "εμείς τις πορείες κάποιων που ξεκίνησαν σοσιαλιστές, μετά έγιναν εκσυχρονιστές, μετά νεοφιλελεύθεροι, μετά μνημονιακοί..."

"Άρα θα παραιτηθείτε και μετά τι θα γίνει...;" ρωτήθηκε εκ νέου. "Σας λέω ότι εγώ δεν είμαι παντός καιρού. Θα γίνει απολύτως αποδεκτή η ετυμηγορία του λαού, όποια και αν είναι αυτή.Μην μου βάζετε λέξεις που δεν είπα. Είπα ότι θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι αυτής της χώρας" τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραμένει στα 60 ευρώ την ημέρα το πλαφόν στα ΑΤΜ

Σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τραπεζίτες -Εξετάστηκε να δοθεί κάτι παραπάνω σαν όριο αναλήψεων στους συνταξιούχους που δεν έχουν χρεωστική κάρτα
Διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπουργός Οικνοομικών Γιάννης Βαρουφάκης τη μείωση του ορίου αναλήψεων κάτω από τα 60 ευρώ την ημέρα.

Σε σύσκεψη που είχε με τους τραπεζίτες και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, εξετάστηκε να δοθεί κάτι παραπάνω σαν όριο αναλήψεων στους συνταξιούχους που δεν έχουν χρεωστική κάρτα και αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετακίνησης στα καταστήματα που θα ανοίξουν μόνον για αυτούς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Άνθιμος Θωμόπουλος (Πειραιώς), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Εθνική), Νίκος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας (Eurobank), Βασίλης Ράπανος και Σπύρος Φιλάρετος (Alpha Bank) και Αλέξανδρος Αντωνόπουλος (Attica Bank).

Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα γίνονται όλες οι πληρωμές για ληξιπρόθεσμες οφειλές, λογαριασμούς, δόσεις, ρυθμίσεις

Μέσα σε μια κατάσταση πραγματικής ασφυξίας, η Γενική Γραμματεία Εσόδων, στέλνει οδηγίες προς φορολογούμενους και επιχειρήσεις για το πως να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οδηγίες προς τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις για τον τρόπο τακτοποίησης των συναλλαγών τους με την εφορία και τα τελωνεία στο πλαίσιο της Τραπεζικής αργίας βραχείας διάρκειας, η οποία καταλαμβάνει όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα, τα ιδρύματα πληρωμών και τα ιδρύματα έκδοσης ηλεκτρονικού χρήματος, εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Με την εγκύκλιο ενημερώνει τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις ότι μπορούν να διενεργούν τις συναλλαγές τους με ηλεκτρονικό τρόπο ενώ αν δεν το κάνουν στο διάστημα της τραπεζικής αργίας δεν πρόκειται να χάσουν το δικαίωμα υπαγωγής τους σε ρυθμίσεις οφειλών.

Αναλυτικά διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

    Για υποχρεώσεις καταβολής – βεβαιωμένων ή/και ρυθμισμένων οφειλών που καθίστανται απαιτητές σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, δύνανται να πραγματοποιούνται πληρωμές ηλεκτρονικά μέσω web/internet banking, phone banking, μέσω αυτόματων ταμειολογιστικών μηχανών (ΑΤΜ’s), με καταβολή μετρητών στα ΕΛ.ΤΑ. ή εναλλακτικά με καταβολή μετρητών (χωρίς όριο) ή με χρήση καρτών πληρωμών (πιστωτικές, χρεωστικές, προπληρωμένες κλπ) στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές με τους ανωτέρω τρόπους όσο χρόνο διαρκεί η τραπεζική αργία, δεν θα οφείλεται τόκος εκπρόθεσμης καταβολής και δεν θα απόλλυνται οι ρυθμίσεις για το ίδιο παραπάνω διάστημα.
    Στα ανωτέρω περιλαμβάνονται και οι αιτήσεις ρυθμίσεων που έγιναν από 24.6.2015 με υποχρέωση καταβολής της 1ης δόσης ή της προκαταβολής από 29.6.2015 και μετά.
    Η υποβολή όλων των δηλώσεων ή αιτήσεων ρύθμισης συνεχίζεται κανονικά σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και προθεσμίες. Για την καταβολή οφειλών που προκύπτουν από αυτές, ισχύουν τα προαναφερόμενα.
    Όσον αφορά τα Τελωνεία, τέθηκε ήδη σε παραγωγική λειτουργία η εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών και συνεπώς οι συναλλασσόμενοι δύνανται να πληρώνουν τις τελωνειακές οφειλές τους ηλεκτρονικά, μέσω web-Banking. Οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν τις σχετικές οδηγίες στην Διαδικτυακή Πύλη της Τελωνειακής Υπηρεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.icisnet.gr. Σημειώνεται ότι εναλλακτικά, όπου δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική πληρωμή, για τη διευκόλυνση των συναλλασσομένων, οι πληρωμές δύνανται να πραγματοποιούνται τόσο με μετρητά, χωρίς περιορισμό στο ποσό, όσο και με επιταγές.

Δωρεάν μετακινήσεις, δεν κόβονται ρεύμα-νερό, οι συντάξεις μπαίνουν κανονικά

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ανακοινώνει δωρεάν μετακινήσεις, κανονική καταβολή συντάξεων, εκπτώσεις στα ΚΤΕΛ και ενημερώνει ότι δεν θα κόβονται ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

Ειδικότερα αποφάσισε:

    Τη δωρεάν μετακίνηση των πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στο μέτρο δεν περιλαμβάνεται ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα του ΟΣΕ, ενώ το μέτρο θα επεκταθεί και μετά το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες για όλους του ανέργους του ΟΑΕΔ.
    Δεν διακόπτεται καμία σύμβαση της ΕΥΔΑΠ για ληξιπρόθεσμες οφειλές
    Οι συντάξεις ΙΚΑ και ΟΓΑ θα εξυπηρετούνται κανονικά από τα ΕΛΤΑ που διαθέτουν υπηρεσίες συναλλαγών και πληρωμών.
    Δεν θα διακοπούν οι τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις (σταθερές, κινητές και ίντερνετ), μετά από συμφωνία με τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες (σ.σ. αναμένεται η απάντηση από την CYTA)
    Ζητήθηκε από παραχωρησιούχους, το Σαββατοκύριακο να μην καταβάλλονται διόδια. Η σχετική συμφωνία δεν έχει ακόμα γίνει ενώ αναμένεται συνάντηση μέσα στην εβδομάδα με τους παραχωρησιούχους.
    Αναμένεται έκπτωση στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει αποφασιστεί το ποσοστό. Αναμένονται συζητήσεις τόσο με τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ όσο και με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο ίδιο πλαίσιο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, σταματά ο έλεγχος των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς από εργαζόμενους οι οποίοι ελάμβαναν ποσοστό από τα πρόστιμα, ενώ παράλληλα προανήγγειλε την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των εισιτηρίων. Επίσης, τόνισε ότι θα περικοπούν οι επιδοτήσεις του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Περιφερειάρχης μας ψηφίζει... ΝΑΙ



ΝΑΙ στην Ελλάδα

ΝΑΙ στην Ευρώπη


Αυτή την Κυριακή, αποφασίζουμε για τις επόμενες δεκαετίες, για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές. Καλούμαστε να επικυρώσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον των πολιτών της κάθε Περιφέρειας, του κάθε Δήμου, της κάθε Τοπικής Κοινότητας, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Μακριά από μικροπολιτικά ψευτοδιλήμματα που οδηγούν στο διχασμό, απαιτούμε το αυτονόητο: την απρόσκοπτη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Γιατί η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη και κανείς δεν μπορεί να μας τη στερήσει.

Γιατί, είναι η Ευρώπη που χρηματοδότησε και χρηματοδοτεί δράσεις και έργα σημαντικά, πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, σε όλη τη χώρα, βελτιώνοντας την καθημερινότητα μας.

Γιατί, είναι η Ευρώπη που εξασφάλισε και εξασφαλίζει με χρηματοδοτήσεις, αποζημιώσεις και κίνητρα,  την παραγωγή και την αναπτυξιακή προοπτική του αγροτικού και παραγωγικού ιστού της χώρας μας.

Γιατί, είναι η Ευρώπη που δεκαετίες τώρα συνέδραμε και συνδράμει, μέσα από προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην συνοχή του κοινωνικού ιστού της χωράς και την άρση των ανισοτήτων.

Γιατί, μέσα σε αυτή την Ευρώπη, οι νέες γενιές σπουδάζουν, εργάζονται, ταξιδεύουν και δημιουργούν.

Γιατί, μέσα σε αυτή την Ευρώπη, πρέπει να αγωνισθούμε, όλοι μαζί, για την άρση των όποιων αρτηριοσκληρώσεων και παθογενειών, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη και περισσότερη Δημοκρατία, στο πλαίσιο της αμφίδρομης κατανόησης των ιδιαιτεροτήτων των λαών που την απαρτίζουν.

Γιατί, μέσα σε αυτή την Ευρώπη, με αξιοπρέπεια, ευθύνη και σοβαρότητα, θα πρέπει να οικοδομήσουμε το μέλλον των νέων της πατρίδας μας, το μέλλον των παιδιών μας.


Μπορεί η σημερινή Ευρώπη να περνά μια από τις χειρότερες κρίσεις της ιστορίας της. Και ένα σημαντικό μερίδιο αυτής να πληρώνει η Ελλάδα. Όμως, η ευθύνη να την ξεπεράσουμε βαρύνει εμάς. Όχι τους άλλους ή τους κατασκευασμένους ‘εχθρούς’. Σε μια ασταθή και αβέβαιη διεθνή πραγματικότητα, η Ευρώπη παραμένει το ασφαλές λιμάνι για τη χώρα μας.


Για αυτό, αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας, έχουμε όλοι ευθύνη ως πολίτες. Με υπευθυνότητα και νηφαλιότητα, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, διασφαλίζοντας το μέλλον του Ελληνικού λαού.


Σε αυτό το προσχηματικό δημοψήφισμα, θα απαντήσουμε μαζικά, πέρα και πάνω από κόμματα, ενωμένοι, ψηφίζοντας ΝΑΙ στη δυνατότητα της χώρας μας να τα καταφέρει και να ευημερήσει μέσα στα επόμενα χρόνια.


Ας μην αφήσουμε τον φόβο και την απογοήτευση να μας κυριεύσει. Το αύριο είναι μπροστά μας. Το αύριο ανήκει στην Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Την Πέμπτη ανοίγουν οι τράπεζες για τις συντάξεις -Ποιες είναι

Από την Πέμπτη θα είναι σίγουρα ανοιχτές οι τράπεζες για να μπορούν να πάρουν χρήματα οι συνταξιούχοι που δεν έχουν κάρτα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, γίνεται προσπάθεια μήπως αυτό σταθεί δυνατό από την Τετάρτη. Τα καταστήματα που θα εξυπηρετούν τους συνταξιούχους θα είναι: 250 της Εθνικής Τράπεζας, 250 της Πειραιώς, 150 της Eurobank και 200 της Alpha Bank.

Σε αυτά, οι συνταξιούχοι δεν θα μπορούν να πάρουν το ποσό της σύνταξής τους ολόκληρο, αλλά σωρρευτικά από 60 ευρώ για κάθε ημέρα έως τότε. Κάτι που θα πρέπει να σημειωθεί ότι ισχύει μόνο για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δηλαδή, αν κάποιος άλλος πολίτης δεν κάνει ανάληψη 60 ευρώ μία ημέρα, δεν σημαίνει ότι την επόμενη μπορεί να «σηκώσει» 120 ευρώ.

Στις επίμονες ερωτήσεις των οικονομικών συντακτών για το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες, η επίσημη απάντηση ήταν πως αυτό θα συμβεί το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα. Γίνεται όμως συζήτηση με τις τράπεζες για το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα, αλλά για περιορισμένο είδος συναλλαγών. 

Επίσης, οι ελληνικές αρχές αφήνουν ένα παράθυρο αισιοδοξίας για ενίσχυση του ELA στην επόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αν αυξηθεί η έκτακτη χρηματοδότησης, τότε μπορεί και να ανέβει πάνω από τα 60 ευρώ το όριο για τις αναλήψεις.

Ακόμη διευκρινίστηκε ότι:

    Οργανώθηκε νέα ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων που είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου, το ΥΠΟΙΚ, τις τράπεζες, την επιτροπή κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα της Ελλάδος.
    Εχουν δημιουργηθεί τηλεφωνικά κέντρα σε κάθε τράπεζα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
    Για τους Ελληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν έχουν ρευστό μαζί τους και πρέπει να πληρώσουν με κάρτα, θα αυξηθεί το όριο για τη χρήση των καρτών τους, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πότε θα αυξηθεί και κατά πόσο.
    Δεν μπορεί να βρεθεί λύση για το γεγονός ότι πολλοί πρατηριούχοι δεν δέχονται πλέον χρεωστική κάρτα, επειδή αν δεν μπορούν να κάνουν πληρωμές με ηλεκτρονικό τρόπο οι ίδιοι, θα πρέπει να αγοράσουν καύσιμα με μετρητά.
    Για τις επιταγές αναστέλλονται όλες οι προθεσμίες λήξης.
    Ολες οι ηλεκτρονικές πληρωμές προς το εσωτερικό είναι απεριόριστες.
    Υπάρχει ειδική επιτροπή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που εγκρίνει αιτήματα για περιορισμένα είδη συναλλαγών προς το εξωτερικό, για φάρμακα, τρόφιμα και καύσιμα.
 iefimerida.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο για το δημοψήφισμα της Κυριακής


Ενα ψηφοδέλτιο ετοιμάζει η κυβέρνηση  προκειμένου να απευθύνει στους πολίτες το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Οι επιλογές του ΝΑΙ και του ΟΧΙ θα βρίσκονται στο ίδιο ενιαίο ψηφοδέλτιο. Χωριστό θα είναι μόνο το Λευκό.   

Προτάσσεται το «Όχι», θα βρίσκεται δηλαδή πάνω δεξιά εν είδει πρώτης επιλογής, ενώ το «Ναι» θα βρίσκεται κάτω δεξιά και οι πολίτες θα κληθούν να βάλουν σταυρό προτίμησης ή να ρίξουν λευκό.
Aυτο είναι το ψηφοδέλτιο

«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).


Εγκρίνεται/ΝΑΙ


Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ

Πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι ο τρόπος που «δομείται» το ψηφοδέλτιο ,με το ΟΧΙ να εμφανίζεται ως πρώτη επιλογή αντί του ΝΑΙ, έχει στόχο να πριμοδοτήσει την απάντηση ενώ ενστάσεις διατυπώνονται για τον τρόπο με τον οποίο τίθεται αυτό καθευατό το ερώτημα.  



Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Αποστόλου για αποζημιώσεις απο τη χαλαζόπτωση στη Βοιωτία


               «Ζημιές από χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες στην Π.Ε. Βοιωτίας»

Απαντώντας στις παραπάνω Ερωτήσεις που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Ε. Μπασιάκος, Γ. Σταθάς και Α. Σκούμας και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛ.Γ.Α., σας πληροφορούμε τα εξής:

Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από τo χαλάζι που σημειώθηκε στις 27 Μαΐου 2015, σε διάφορες καλλιέργειες (αμπελοκαλλιέργειες, καλλιέργειες βαμβακιού, σιτηρών, μηδικής, κηπευτικών, βιομηχανικής τομάτας, κρεμμυδιών, κ.λ.π. συνολικής έκτασης περίπου 10.000 στρεμμάτων) στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Λεβαδέων, Ορχομενού, Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, διενεργήθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α., οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν 20 αναγγελίες και ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τους παραγωγούς ( τελευταία ημερομηνία υποβολής δηλώσεων η 11η Ιουνίου 2015).
Σημειώνεται ότι, το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων για τις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής έχει αρχίσει πριν την λήξη της υποβολής δηλώσεων και θα ακολουθήσει και για τις άλλες καλλιέργειες. Στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους κριθέντες ως δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι ως προς τις οφειλές τους στον ΕΛ.Γ.Α., ενώ για όσες περιπτώσεις υπάρχουν ενστάσεις από τους παραγωγούς προβλέπεται η αντίστοιχη διαδικασία.


    Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1.     Βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκο
2.     Βουλευτή κ. Γ. Σταθά
3.     Βουλευτή κ. Α. Σκούμα
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 30η Ιουνίου 2015, ημέρα  Τρίτη  και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.


                   Τα θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:


1.    ΄Εγκριση Πρακτικού Δημοπρασίας του έργου : «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ».
2.    ΄Εγκριση Πρακτικού Δημοπρασίας του έργου : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΪΙΑΣ (2015)».
3.    ΄Εγκριση Πρακτικού Δημοπρασίας και εκδίκαση ένστασης του έργου : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ ΕΩΣ ΣΤΡΟΦΗ ΝΤΑΟΥΜΗ».
4.    ΄Εγκριση διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 15.000,00 ευρώ για το έργο : «Επισκευή 7ου Δημοτικού Σχολείου».
5.    Κατάρτιση των όρων διακήρυξης του έργου : «Επισκευή 7ου Δημοτικού Σχολείου».
6.    ΄Εγκριση πρακτικών φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας , για την εκμίσθωση των υπαίθριων χώρων του αστικού ακινήτου ΄΄Νεροτριβή΄΄ , το οποίο βρίσκεται επί της οδού Κατσιώτου , στην περιοχή Κρύας της Λιβαδειάς.
7.    ΄Εγκριση πρακτικών φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας έκτασης (λιβάδι) της Τ.Κ. Μαυρονερίου στη θέση Αργυράκου – Σκαντζή κυριότητας Δήμου Λεβαδέων , συνολικού εμβαδού 350 περίπου στρεμμάτων.
8.    Διάθεση εγγεγραμμένων πιστώσεων για την πληρωμή Προνοιακών Επιδομάτων Νομού Βοιωτίας (Γ΄δίμηνο 2015).
9.    ΄Εγκριση διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 542.526,21 ευρώ για το έργο : «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ».
10.    ΄Εγκριση δαπανών που πληρώθηκαν από πάγια προκαταβολή.
11.    Απόδοση λογαριασμού.
12.    Απόδοση λογαριασμού για την πληρωμή δαπάνης από την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής πληρωμής FAST PASS των διοδίων μέσω πομποδέκτη.
13.    Λήψη απόφασης για την απόδοση του υπ΄αριθ. 781/2015 ΧΕΠ και απαλλαγή υπολόγου.
14.    ΄Εγκριση δαπάνης & διάθεση εγγεγραμμένης συνολικής πίστωσης 7.825,34 ευρώ για πληρωμή τόκων & δικαστικών εξόδων που αφορούν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις προς τον προμηθευτή της πρώην Κοινότητας Κυριακίου κ. Νικόλαο Καραλή.
15.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 123,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α) για «Δημοσίευση Προκηρύξεων».

16.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης 997,78 ευρώ για έξοδα δημοσίευσης ανακοίνωσης ΣΟΧ 1/2015 περί πρόσληψης προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας.
17.    Χρονοχρέωση αθλητικών εγκαταστάσεων.
18.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης του προϋπολογισμού έτους 2015 που αφορούν την Προμήθεια ενός (1) οχήματος ανοικτου τύπου 4Χ4 υποέργο 6 της πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων 1ης διαχείρισης στερεών αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας.
19.    ΄Εγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός όρων διακήρυξης για την προμήθεια ανοικτού οχήματος 4Χ4 για το έργο: «Προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων 1ης διαχείρισης στερεών αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας.
20.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.




                                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
     ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ

        ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩN


Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφέρεια Στερεάς: Αναβολή δημοπρασιών έργων και μελετών




Ανακοινώνεται ότι οι δημοπρασίες έργων ή μελετών που η ημερομηνία τους είχε οριστεί στο διάστημα από 30-06-2015 έως και 07-07-2015, αναβάλλονται τουλάχιστον για 15 ημέρες, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή η έκδοση εγγυητικών επιστολών από όλους τους ενδιαφερομένους, λόγω των κλειστών τραπεζικών ιδρυμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ και δημόσια κτίρια

Ο αρχηγός έδωσε εντολές στους επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων, να βρίσκονται σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις
Τηλεδιάσκεψη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Δημήτρη Τσακνάκη με όλους τους περιφερειακούς διευθυντές της Αστυνομίας στην επικράτεια πραγματοποιήθηκε το πρωί και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, προκειμένου να δοθούν κατευθύνσεις για τα μέτρα εν όψει του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής.

Παράλληλα, από σήμερα επεκτείνεται ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς σε μόνιμη βάση, ενώ ήδη εφαρμόζεται σχέδιο για την μεγαλύτερη προστασία πολιτών και οργανισμών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αρχηγός έδωσε εντολές στους επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων, να βρίσκονται σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις, να επιτηρούναι τράπεζες, σούπερ μάρκετ και άλλοι χώροι συγκέντρωσης και συναλλαγών των πολιτών, να ληφθούν μέτρα για την φρούρηση των εκλογικών κέντρων, δημοσίων κτιρίων, κ.λ.π., καθώς και να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για αστυνομική επέμβαση αν χρειαστεί. Έγιναν επίσης ιδιαίτερες υποδείξεις να μην εκφράζονται πολιτικές απόψεις από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, για να μην υπάρξουν προκλήσεις.

Στο πλαίσιο των μέτρων για το δημοψήφισμα, έγινε γνωστό ότι «παγώνουν» οι άδειες στο αστυνομικό προσωπικό, μέχρι και την επόμενη Δευτέρα, ενώ αναμένονται από το Υπουργείο Εσωτερικών συγκεκριμένες οδηγίες που προβλέπονται από τον εκλογικό νόμο, με βάση και το Προεδρικό Διάταγμα για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο υπογράφηκε χτες το βράδυ. Μέχρι και πριν από λίγο πάντως δεν είχαν ανακληθεί οι άδειες που έχουν δοθεί.

Σημειώνεται ότι με διαταγή που εστάλη από τις 17 Ιουνίου από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, προς τις αστυνομικές υπηρεσίες, έχουν αυξηθεί τα μέτρα φρούρησης από δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΥΠΕΤ, της ομάδας ΔΕΛΤΑ και γενικώς της Άμεσης Δράσης, στην Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε υπουργεία και οργανισμούς, καθώς και σε πρεσβείες, (κυρίως στην γερμανική), ενώ έχουν δοθεί εντολές η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων να είναι εμφανής, σε αντίθεση με την μέχρι τώρα τακτική, κατά την διάρκεια συγκεντρώσεων και να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση επεισοδίων.

Επιπλέον, υπάρχει από προχθές στενή επιτήρηση , κυρίως από την Ομάδα ΔΙΑΣ, στα ΑΤΜ τραπεζών και στα σούπερ μάρκετ, καθώς και όπου συνωστίζονται πολίτες για οικονομικές συναλλαγές.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι ισχύει για τις τράπεζες - Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις συναλλαγές



Κατάλογο με 24 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα capital controls εξέδωσε η κυβέρνηση. Πλήρως διασφαλισμένες οι καταθέσεις. Όλη η αλήθεια για τη νέα πραγματικότητα της Ελλάδας μέσα από 24 ερωτήσεις - απαντήσεις.

Όπως προκύπτει από το κυβερνητικό non paper, τα ΑΤΜs θα πρέπει να εφοδιαστούν ώστε να τεθούν σε λειτουργία έως τις 12 σήμερα το μεσημέρι. Φυσικά, θα ισχύσει ο περιορισμός των 60 ευρώ. Το non paper απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα όπως: τι θα ισχύσει για τους συνταξιούχους; Τι θα γίνει με τους κοινούς λογαριασμούς; Πώς ακριβώς θα εφαρμοστεί το όριο των 60 ευρώ;

Διαβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά πως οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών είναι πλήρως διασφαλισμένες, η κυβέρνηση παρουσιάζει αναλυτικό κατάλογο για κάθε πτυχή της νέας πραγματικότητας για τη χώρα, ήτοι των capital controls.

Αναλυτικά:

1) Τι σημαίνει τραπεζική αργία;

Τραπεζική αργία σημαίνει ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για λίγες μέρες.

2) Πότε θα ανοίξουν ξανά οι τράπεζες;

Οι τράπεζες θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη 7 Ιουλίου.

3) Υπάρχει περίπτωση να χάσω τα χρήματά μου ή να «κουρευτούν» οι καταθέσεις μου;

Οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες. Οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και έχουν περάσει πρόσφατα με επιτυχία τις αξιολογήσεις  της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

4) Όσο διαρκεί, τα ΑΤΜ θα είναι ανοιχτά;

Τα ΑΤΜ θα ανοίξουν το αργότερο έως το μεσημέρι της Δευτέρας και θα παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης τραπεζικής αργίας.

5) Πόσα χρήματα θα μπορώ να πάρω από το ΑΤΜ;

Το ημερήσιο όριο ανάληψης είναι 60 € ανά κάρτα.

6) Αν σε μία κάρτα είναι συνδεδεμένοι περισσότεροι λογαριασμοί, τι ισχύει;

Σε κάρτες με περισσότερους συνδεδεμένους λογαριασμούς το ημερήσιο όριο είναι 60 €.

7) Αν ένας λογαριασμός έχει περισσότερους δικαιούχους τι ισχύει;

Σε λογαριασμούς  με περισσότερους δικαιούχους και περισσότερες κάρτες το ημερήσιο όριο είναι 60 € για κάθε κάρτα δικαιούχου. Για παράδειγμα σε ένα λογαριασμό με δύο δικαιούχους που έχουν από μία κάρτα, το ημερήσιο όριο είναι 60€ ανά κάρτα, δηλαδή 120€ για το λογαριασμό.

8) Εάν ένας λογαριασμός έχει έναν δικαιούχο αλλά περισσότερες συνδεδεμένες κάρτες αναλήψεων, τι ισχύει;

Σε αυτή την περίπτωση το ημερήσιο όριο 60€ αφορά συνολικά όλες τις κάρτες. Για παράδειγμα, ένας λογαριασμός με έναν δικαιούχο και δύο συνδεδεμένες κάρτες έχει ημερήσιο όριο 60€.

9) Μπορώ να κάνω ανάληψη μετρητών με την πιστωτική μου κάρτα;

Ανάληψη μετρητών με πιστωτική κάρτα γίνεται μέχρι το ημερήσιο όριο (60€). Η συναλλαγή αυτή επιβαρύνεται με το επιτόκιο και προμήθεια που ορίζονται από τη σύμβαση με την Τράπεζα που εξέδωσε την πιστωτική κάρτα.

10) Θα μπορώ να κάνω υπερανάληψη από τρεχούμενο λογαριασμό ή από λογαριασμό καταναλωτικού δανείου;

Υπερανάληψη γίνεται με βάση το ημερήσιο όριο εφόσον επιτρέπεται από τη σύμβαση με την Τράπεζα.

11) Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή τη  χρεωστική μου κάρτα για να κάνω αγορές;

Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές εντός Ελλάδας, μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή μου με την Τράπεζα.

12) Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή τη  χρεωστική μου κάρτα για να κάνω αγορές στο ίντερνετ;

Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα που διατηρούν λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα.

13) Θα μπορώ να πληρώσω με προπληρωμένη κάρτα (pre-paid);

Οι πληρωμές με προπληρωμένες κάρτες θα γίνονται μέχρι το όριο που είχαν πριν την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι προπληρωμένες κάρτες δεν μπορούν να επαναφορτιστούν, και δεν θα εκδίδονται νέες.

14) Θα μπορώ να μεταφέρω χρήματα μέσω ίντερνετ/web banking, ή διά της τηλεφωνίας (phone banking κλπ);

Μεταφορές χρημάτων μέσω ίντερνετ ή τηλεφώνου θα γίνονται κανονικά εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρονται τα χρήματα είναι στην Ελλάδα.

15) Θα μπορώ να κάνω πληρωμές  μέσω ίντερνετ/web banking, ή διά της τηλεφωνίας (phone banking κλπ);

Πληρωμές μέσω ίντερνετ  ή τηλεφώνου θα γίνονται κανονικά και απεριόριστα εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρονται τα χρήματα είναι στην Ελλάδα.

16) Τι θα ισχύσει για τις πάγιες εντολές πληρωμής (λογαριασμούς ΔΕΚΟ, δάνειο, ενοίκιο);

Οι πάγιες εντολές πληρωμής θα εκτελούνται κανονικά, εφόσον αφορούν πληρωμές προς λογαριασμούς στην Ελλάδα.

17) Μπορώ να κάνω διατραπεζικές πληρωμές;

Διατραπεζικές πληρωμές γίνονται κανονικά, εφόσον αφορούν πληρωμές προς λογαριασμούς στην Ελλάδα.

18) Τι θα συμβεί αν δεν μπορώ να πληρώσω τους λογαριασμούς μου/ την εφορία/ το δάνειό μου κλπ;

Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking,  ή από τα ΑΤΜ. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, δεν θα οφείλεται τόκος υπερημερίας.

19) Αν υπάρξουν καθυστερήσεις σε πληρωμές προς το Δημόσιο ή σε τράπεζες στο πλαίσιο ρυθμισμένων δόσεων, θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης;

Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking,  ή από τα ΑΤΜ. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, δεν θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης.

20) Κινδυνεύω να χάσω το ασφαλιστήριο μου συμβόλαιο (ασφάλιση αυτοκινήτου, συμβόλαια υγείας);

Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking,  ή από τα ΑΤΜ.

21) Πως θα μπορέσω να στείλω έμβασμα στο εξωτερικό (έμβασμα σε φοιτητές, χρήματα για λόγους υγείας);

Για  αυτή την περίπτωση αρμόδια θα είναι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

22) Οι πιστωτικές κάρτες ξένων τραπεζών θα χρησιμοποιούνται κανονικά;

Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ξένων τραπεζών εφόσον έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό θα χρησιμοποιούνται κανονικά. Για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ξένων τραπεζών που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα ισχύει ό,τι και για τις κάρτες των ελληνικών τραπεζών.

23) Οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά; Θα μπορέσω να πάρω τα χρήματά μου;

Οι συντάξεις θα πιστώνονται κανονικά στους λογαριασμούς.  Οι αναλήψεις θα γίνονται με βάση το ημερήσιο όριο.

24) Η μισθοδοσία θα καταβάλλεται κανονικά;

Ναι, εφόσον ο εργοδότης καταβάλλει τη μισθοδοσία με ηλεκτρονικό τρόπο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ΑΤΜ άρχισαν να δίνουν τα 60 ευρώ - Μεγαλώνουν οι ουρές

Συνωστίζονται μπροστά από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης - Ηλικιωμένοι περιμένουν να πάρουν την σύνταξή τους από υποκαταστήματα της Εθνικής που θα ανοίξουν μέσα στην ημέρα για την καταβολή
Όσο περνά η ώρα, η αγωνία αυξάνεται στους συνταξιούχους που περιμένουν υπομονετικά έξω από υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας για να ανοίξουν και να πάρουν τις συντάξεις τους. Μέσα στο μεσημέρι η Εθνική ετοιμάζεται να ανακοινώσει 70 καταστήματα στα οποία θα μπορέσουν να απευθυνθούν οι συνταξιούχοι προκειμένου να πληρωθούν.


Πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους ανθρώπους, που δεν διαθέτουν κάρτα ΑΤΜ και συνηθίζουν να εισπράττουν την σύνταξή τους από τα γκισέ των τραπεζών.

Στις 4 το μεσημέρι αναμένεται επίσημη ανακοίνωση - ενημέρωση για το ποια υποκαταστήματα θα ανοίξουν, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι. Παραμένει ωστόσο άγνωστο εάν θα μπορούν να πάρουν ολόκληρη τη σύνταξή τους ή θα μπορούν να σηκώσουν αποκλειστικά το ποσό των 60 ευρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα ανοίξουν 70 υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας. Οι συντάξεις του ΟΓΑ θα καταβληθούν την Τετάρτη «χέρι με χέρι» από τους ταχυδρόμους, όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο αναπλ. Υπ. Κοιν. Ασφαλίσεων Δημ. Στρατούλης βρίσκεται σε επαφή με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών προκειμένου να ξεπεραστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα προβλήματα για την καταβολή των συντάξεων.

Η ΟΤΟΕ κάλεσε το υπ. Προστασίας του Πολίτη να παρέμβει με αστυνομικές δυνάμεις στα σημεία που θα ανοίξουν οι τράπεζες υπό το φόβο επεισοδίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Capital controls: Τι θα συμβεί αν δεν πληρώσετε λογαριασμούς, εφορία, δάνειο, ασφαλιστήριο

H κυβέρνηση απαλλάσσει από τόκους και κυρώσεις όσους χάσουν την δόση τους - Κακός μπελάς για εταιρίες και ιδιώτες που χρωστάνε (ή τους χρωστάνε) χρήματα
Δεν τρέχει τίποτε αν δεν πληρώσετε την εφορία όσο μένουν κλειστές οι Τράπεζες αφού, με βάση την ΠΝΠ που κατέθεσε η κυβέρνηση,  απαλλάσσει από τόκους και κυρώσεις όσους χάσουν την δόση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να εκδώσει και ειδική απόφαση για να μην χάνουν τη ρύθμιση χρεών όσοι έκαναν ή κάνουν μεν την αίτηση, αλλά δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν μέσα σε τρεις μέρες (και πριν ανοίξουν ξανά οι τράπεζες) την προκαταβολή τους στην εφορία.

Οι πληρωμές στην εφορία  θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking, ή από τα ΑΤΜ. Ωστόσο αν κάποιος δεν έχει -αλλά και σε κάθε περίπτωση-  εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, δεν θα οφείλεται τόκος υπερημερίας.

Καμία συνέπεια δεν θα υποστούν και όσοι δεν πληρώσουν τις μέρες αυτές τις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ γα δόσεις και λογαριασμούς που λήγουν. Δεν θα επιβαρυνθούν με τόκους υπερημερίας και δεν θα τους κόψει πχ η ΔΕΗ το ρεύμα.

Ποιοι έχουν κυρώσεις

Αντιθέτως θα έχουν συνέπειες αν πχ χρωστούν και δεν έχουν να πληρώσουν άλλες εταιρίες πλην ΔΕΚΟ-δημοσίου, όπως πχ ασφαλιστικές εταιρίες. Αν κάποιος δεν έχει web banking και δεν πληρώσει το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου του αλλά εμπλακεί σε ατύχημα, η εταιρία μπορεί να τον θεωρήσει ανασφάλιστο (όπως και αν ελεγχθεί από την Τροχαία)

Για τις πληρωμές σε ιδιώτες η κυβέρνηση δεν κάνει καμία ειδική πρόβλεψη για το ντόμινο των καθυστερήσεων που θα προκληθεί από την τραπεζική στάση. Έτσι αν κάποιου του χρωστάνε και δεν τον πληρώσουν, ο ίδιος θα έχει νομικά και συνέπειες αν δεν πληρώσει άλλους!

Κυρώσεις πρόστιμα κλπ θα έχουν όμως όσοι πληρώνουν (πχ με πάγιες εντολές) υποχρεώσεις σε εταιρίες ή τράπεζες του εξωτερικού (πχ ενοίκιο ή λογαριασμό ρεύματος ή τηλεφωνίας του φοιτητή που σπουδάζει στο εξωτερικό κλπ).

Τι οδηγίες δίνει η κυβέρνηση

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση εξέδωσε και χρηστικό οδηγό που προβλέπει επό των θεμάτων αυτών:

Αν υπάρξουν καθυστερήσεις σε πληρωμές προς το Δημόσιο ή σε τράπεζες στο πλαίσιο ρυθμισμένων δόσεων, θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης;

Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking,  ή από τα ΑΤΜ. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, δεν θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης.

Κινδυνεύω να χάσω το ασφαλιστήριο μου συμβόλαιο (ασφάλιση αυτοκινήτου, συμβόλαια υγείας);

Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking,  ή από τα ΑΤΜ.

Θα μπορώ να κάνω πληρωμές  μέσω ίντερνετ/web banking, ή διά της τηλεφωνίας (phone banking κλπ);

Πληρωμές μέσω ίντερνετ  ή τηλεφώνου θα γίνονται κανονικά και απεριόριστα εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρονται τα χρήματα είναι στην Ελλάδα.

Τι θα ισχύσει για τις πάγιες εντολές πληρωμής (λογαριασμούς ΔΕΚΟ, δάνειο, ενοίκιο);

Οι πάγιες εντολές πληρωμής θα εκτελούνται κανονικά, εφόσον αφορούν πληρωμές προς λογαριασμούς στην Ελλάδα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα 48ωρο με "πολύ" Merkel και "Δημοψήφισμα"




Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μία ...διπλής όψεως κινητοποίηση από την πλευρά του Βερολίνου, της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, με στόχο την  εξάντληση κάθε περιθωρίου μέσα στις επόμενες 48 ώρες να ανοίξει και πάλι το κανάλι επικοινωνίας και διαπραγματευτικού διαλόγου με την Αθήνα αλλά ταυτόχρονα και την επικοινωνιακή διαχείριση της "ρήξης” που έχει προηγηθεί το Σάββατο.

Κεντρικό πρόσωπο στις πρωτοβουλίες αυτές η Γερμανίδα καγκελάριος η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, θα "εξηγήσει” σήμερα στους αρχηγούς των γερμανικών κομμάτων, μεταξύ άλλων, ότι η Γερμανία διακινδυνεύει περί τα 87 δισ. ευρώ "δικά της κεφάλαια” σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, αλλά παράλληλα διακυβεύεται η προοπτική ακεραιότητας της Ευρωζώνης και του ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κα Μέρκελ δεν πρόκειται να καλέσει τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων να "συναποφασίσουν”, αλλά έχει σκοπό να τους ενημερώσει για την πραγματική κατάσταση και τις συνέπειες των εξελίξεων στο "ελληνικό πρόβλημα”. Παράλληλα θα καταστήσει σαφές ότι "η αναστροφή της διαδικασίας "ρήξης” που έχει προηγηθεί είναι εφικτή  με την προϋπόθεση ότι η ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει την στάση της για το δημοψήφισμα”.

Με την προϋπόθεση αυτή το "πακέτο” μέτρων που θα μπορούσε προταθεί στην ελληνική πλευρά θα διαφοροποιηθεί σε σχέση με εκείνο που είχε κατατεθεί από την πλευρά των Θεσμών στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας και είχε προκαλέσει την αποχώρηση της ελληνικής πλευράς από την διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους στο Βερολίνο "μία προσπάθεια επαναπροσέγγισης των δύο πλευρών είναι εφικτή” μέχρι και την Τρίτη το βράδυ και στο πλαίσιο αυτό αναζητούνται "ίχνη προθέσεων” για την αποκατάσταση διαύλου επικοινωνίας ακόμα και στο τελευταίο αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού και ολιγοήμερη παράταση.

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να κινούνται και από την πλευρά του επιτελείου του Αμερικανού Υπ. Οικονομικών Τζάκ Λιού ο οποίος σύμφωνα τόσο με τις πρόσφατες δηλώσεις και παρεμβάσεις προς τους ηγέτες του γαλλογερμανικού άξονα (;), αλλά και στην ελληνική πλευρά, επιχειρεί αφενός να διασφαλίσει διαδικασία "μη αποσταθεροποίησης” στο τραπεζικό σύστημα και αφ' εταίρου "να εισάγει στις προσπάθειες επαναπροσέγγισης το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους” που παραμένει ζήτημα "υψηλής ευαισθησίας” τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη αλλά από αντίθετη άποψη. Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι η γερμανική πλευρά διευκρινίζει ανεπισήμως ότι το θέμα του χρέους έχει ήδη αρχίσει να συζητείται αλλά "δεν μπορεί να μπει σαν προϋπόθεση” στην διαδικασία επαναπροσέγγισης.

Κρίσιμες στην διαδικασία αυτή αναμένεται να είναι οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες που είναι πιθανό να αναλάβει το ΔΝΤ, η παρέμβαση του οποίου την περασμένη Τρίτη είχε ανατρέψει τις θετικές προοπτικές προσέγγισης που είχαν διαμορφωθεί την περασμένη Δευτέρα.

"Σύνθετος” και πολύπλευρος πρόκειται να είναι και ο ρόλος του προέδρου της Κομισιόν τις επόμενες 48ώρες καθώς έχει αναλάβει να ενισχύσει τις προσπάθειες διάνοιξης του διαύλου επικοινωνίες με την Αθήνα αλλά ταυτόχρονα έχει επιφορτισθεί με την υποχρέωση να διαχειρισθεί επικοινωνιακά για λογαριασμό της Ευρωζώνης την καμπάνια παρουσίασης της θέσης των "θεσμών” στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό ακροατήριο, στην περίπτωση που οι προσπάθειες επαναπροσέγγισης αποτύχουν...
capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Capital controls: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε - Χρηστικές οδηγίες



Κατάλογο με 24 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα capital controls εξέδωσε η κυβέρνηση. Πλήρως διασφαλισμένες οι καταθέσεις. Όλη η αλήθεια για τη νέα πραγματικότητα της Ελλάδας μέσα από 24 ερωτήσεις - απαντήσεις.

Όπως προκύπτει από το κυβερνητικό non paper, τα ΑΤΜs θα πρέπει να εφοδιαστούν ώστε να τεθούν σε λειτουργία έως τις 12 σήμερα το μεσημέρι. Φυσικά, θα ισχύσει ο περιορισμός των 60 ευρώ. Το non paper απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα όπως: τι θα ισχύσει για τους συνταξιούχους; Τι θα γίνει με τους κοινούς λογαριασμούς; Πώς ακριβώς θα εφαρμοστεί το όριο των 60 ευρώ;

Διαβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά πως οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών είναι πλήρως διασφαλισμένες, η κυβέρνηση παρουσιάζει αναλυτικό κατάλογο για κάθε πτυχή της νέας πραγματικότητας για τη χώρα, ήτοι των capital controls.

Αναλυτικά:

1) Τι σημαίνει τραπεζική αργία;

Τραπεζική αργία σημαίνει ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για λίγες μέρες.

2) Πότε θα ανοίξουν ξανά οι τράπεζες;

Οι τράπεζες θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη 7 Ιουλίου.

3) Υπάρχει περίπτωση να χάσω τα χρήματά μου ή να «κουρευτούν» οι καταθέσεις μου;

Οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες. Οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και έχουν περάσει πρόσφατα με επιτυχία τις αξιολογήσεις  της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

4) Όσο διαρκεί, τα ΑΤΜ θα είναι ανοιχτά;

Τα ΑΤΜ θα ανοίξουν το αργότερο έως το μεσημέρι της Δευτέρας και θα παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης τραπεζικής αργίας.

5) Πόσα χρήματα θα μπορώ να πάρω από το ΑΤΜ;

Το ημερήσιο όριο ανάληψης είναι 60 € ανά κάρτα.

6) Αν σε μία κάρτα είναι συνδεδεμένοι περισσότεροι λογαριασμοί, τι ισχύει;

Σε κάρτες με περισσότερους συνδεδεμένους λογαριασμούς το ημερήσιο όριο είναι 60 €.

7) Αν ένας λογαριασμός έχει περισσότερους δικαιούχους τι ισχύει;

Σε λογαριασμούς  με περισσότερους δικαιούχους και περισσότερες κάρτες το ημερήσιο όριο είναι 60 € για κάθε κάρτα δικαιούχου. Για παράδειγμα σε ένα λογαριασμό με δύο δικαιούχους που έχουν από μία κάρτα, το ημερήσιο όριο είναι 60€ ανά κάρτα, δηλαδή 120€ για το λογαριασμό.

8) Εάν ένας λογαριασμός έχει έναν δικαιούχο αλλά περισσότερες συνδεδεμένες κάρτες αναλήψεων, τι ισχύει;

Σε αυτή την περίπτωση το ημερήσιο όριο 60€ αφορά συνολικά όλες τις κάρτες. Για παράδειγμα, ένας λογαριασμός με έναν δικαιούχο και δύο συνδεδεμένες κάρτες έχει ημερήσιο όριο 60€.

9) Μπορώ να κάνω ανάληψη μετρητών με την πιστωτική μου κάρτα;

Ανάληψη μετρητών με πιστωτική κάρτα γίνεται μέχρι το ημερήσιο όριο (60€). Η συναλλαγή αυτή επιβαρύνεται με το επιτόκιο και προμήθεια που ορίζονται από τη σύμβαση με την Τράπεζα που εξέδωσε την πιστωτική κάρτα.

10) Θα μπορώ να κάνω υπερανάληψη από τρεχούμενο λογαριασμό ή από λογαριασμό καταναλωτικού δανείου;

Υπερανάληψη γίνεται με βάση το ημερήσιο όριο εφόσον επιτρέπεται από τη σύμβαση με την Τράπεζα.

11) Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή τη  χρεωστική μου κάρτα για να κάνω αγορές;

Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές εντός Ελλάδας, μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή μου με την Τράπεζα.

12) Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή τη  χρεωστική μου κάρτα για να κάνω αγορές στο ίντερνετ;

Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα που διατηρούν λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα.

13) Θα μπορώ να πληρώσω με προπληρωμένη κάρτα (pre-paid);

Οι πληρωμές με προπληρωμένες κάρτες θα γίνονται μέχρι το όριο που είχαν πριν την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι προπληρωμένες κάρτες δεν μπορούν να επαναφορτιστούν, και δεν θα εκδίδονται νέες.

14) Θα μπορώ να μεταφέρω χρήματα μέσω ίντερνετ/web banking, ή διά της τηλεφωνίας (phone banking κλπ);

Μεταφορές χρημάτων μέσω ίντερνετ ή τηλεφώνου θα γίνονται κανονικά εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρονται τα χρήματα είναι στην Ελλάδα.

15) Θα μπορώ να κάνω πληρωμές  μέσω ίντερνετ/web banking, ή διά της τηλεφωνίας (phone banking κλπ);

Πληρωμές μέσω ίντερνετ  ή τηλεφώνου θα γίνονται κανονικά και απεριόριστα εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρονται τα χρήματα είναι στην Ελλάδα.

16) Τι θα ισχύσει για τις πάγιες εντολές πληρωμής (λογαριασμούς ΔΕΚΟ, δάνειο, ενοίκιο);

Οι πάγιες εντολές πληρωμής θα εκτελούνται κανονικά, εφόσον αφορούν πληρωμές προς λογαριασμούς στην Ελλάδα.

17) Μπορώ να κάνω διατραπεζικές πληρωμές;

Διατραπεζικές πληρωμές γίνονται κανονικά, εφόσον αφορούν πληρωμές προς λογαριασμούς στην Ελλάδα.

18) Τι θα συμβεί αν δεν μπορώ να πληρώσω τους λογαριασμούς μου/ την εφορία/ το δάνειό μου κλπ;

Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking,  ή από τα ΑΤΜ. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, δεν θα οφείλεται τόκος υπερημερίας.

19) Αν υπάρξουν καθυστερήσεις σε πληρωμές προς το Δημόσιο ή σε τράπεζες στο πλαίσιο ρυθμισμένων δόσεων, θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης;

Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking,  ή από τα ΑΤΜ. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, δεν θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης.

20) Κινδυνεύω να χάσω το ασφαλιστήριο μου συμβόλαιο (ασφάλιση αυτοκινήτου, συμβόλαια υγείας);

Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking,  ή από τα ΑΤΜ.

21) Πως θα μπορέσω να στείλω έμβασμα στο εξωτερικό (έμβασμα σε φοιτητές, χρήματα για λόγους υγείας);

Για  αυτή την περίπτωση αρμόδια θα είναι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

22) Οι πιστωτικές κάρτες ξένων τραπεζών θα χρησιμοποιούνται κανονικά;

Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ξένων τραπεζών εφόσον έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό θα χρησιμοποιούνται κανονικά. Για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ξένων τραπεζών που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα ισχύει ό,τι και για τις κάρτες των ελληνικών τραπεζών.

23) Οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά; Θα μπορέσω να πάρω τα χρήματά μου;

Οι συντάξεις θα πιστώνονται κανονικά στους λογαριασμούς.  Οι αναλήψεις θα γίνονται με βάση το ημερήσιο όριο.

24) Η μισθοδοσία θα καταβάλλεται κανονικά;

Ναι, εφόσον ο εργοδότης καταβάλλει τη μισθοδοσία με ηλεκτρονικό τρόπο.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστές οι τράπεζες μέχρι τις 7 Ιουλίου - Οριο ανάληψης στα ΑΤΜ

Τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουλίου αναμένεται να μείνουν κλειστές οι τράπεζες έπειτα από την εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδας στην κυβέρνηση.

Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού Συμβουλίου, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν τουλάχιστον για έξι εργάσιμες.

Τη Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν ούτε τα  ΑΤΜ, ενώ, γίνεται προσπάθεια να αρχίσουν να βγάζουν χρήματα είτε το βράδυ της Δευτέρας είτε από το πρωί της Τρίτης.

Αρχικά πληροφορίες ανέφεραν ότι το όριο ανάληψης από τα μηχανήματα θα είναι 150 ευρώ, ενώ, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ μικρότερο όριο, περίπου 60 ευρώ.

Η δραματική Κυριακή της Ελλάδας

Νωρίτερα, συνεδρίασε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, το οποίο και εισηγήθηκε μέτρα περιορισμού σε τράπεζες και κεφάλαια, τα οποία και αποδέχθηκε η κυβέρνηση, όπως φάνηκε και από το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το υπουργικό συμβούλιο το οποίο είναι σε εξέλιξη, ενώ, αναζητείται η φόρμουλα με την οποία  θα  γίνει η επιβολή περιορισμών στις  τράπεζες.

Αυτή τη  στιγμή  ένα πιθανό σενάριο είναι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ δεν αποκλείεται, τελικά  αυτό να  συμβεί με Προεδρικό Διάταγμα το οποίο και θα πάρει ΦΕΚ με... διαδικασίες εξπρές για να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Τι είπε ο πρωθυπουργός

Στο νέο του διάγγελμα ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τους Θεσμούς και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ρίχνοντας την ευθύνη για κλειστές τράπεζες σε εκείνους και τις αποφάσεις που έλαβαν τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, ζήτησε  ψυχραιμία, ενώ, τόνισε ότι καταθέσεις, μισθοί και συντάξεις είναι εξασφαλισμένα.

Αναλυτικά το διάγγελμα του πρωθυπουργού:

«Η χθεσινή απόφαση του EG, να μην εγκρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ώστε να αποφανθεί ο λαός με δημοψήφισμα για το τελεσίγραφο των δανειστών, αποτελεί μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πράξη αμφισβήτησης του δικαιώματος ενός κυρίαρχου λαού στη δημοκρατική επιλογή. Στο ύψιστο και ιερό δικαίωμα έκφρασης γνώμης.

Η απόφαση αυτή οδήγησε σήμερα την ΕΚΤ να μην αυξήσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και ανάγκασε τη Τράπεζα της Ελλάδας να εισηγηθεί την ενεργοποίηση μέτρων τραπεζικής αργίας και περιορισμού στις τραπεζικές αναλήψεις. Είναι πλέον περισσότερο από σαφές, ότι αυτή η απόφαση δεν έχει κανέναν άλλο στόχο πέρα από το να εκβιάσει τη βούληση του ελληνικού λαού και να παρεμποδίσει την ομαλή δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος.

Δεν θα τα καταφέρουν. Οι κινήσεις αυτές θα επιφέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.
Θα πεισμώσουν ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό στην επιλογή του να απορρίψει τις απαράδεκτες μνημονιακές προτάσεις και τα τελεσίγραφα των δανειστών.

Ένα πράγμα όμως παραμένει βέβαιο:  η άρνηση της ολιγοήμερης παράτασης και η απόπειρα ακύρωσης μιας κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας, αποτελεί πράξη προσβολής και μέγιστη ντροπή για τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

Για το λόγο αυτό έστειλα σήμερα εκ νέου το αίτημα σύντομης παράτασης, αυτή τη φορά στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στους 18 αρχηγούς των κρατών της Ευρωζώνης, καθώς και στους επικεφαλής της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αναμένω την άμεση αντίδρασή τους σε ένα στοιχειώδες αίτημα δημοκρατίας.

Είναι οι μόνοι που μπορούν το συντομότερο δυνατόν, ακόμα και απόψε το βράδυ, να ανατρέψουν την απόφαση του EG και να δώσουν τη δυνατότητα στην ΕΚΤ να αποκαταστήσει τη ροή της ρευστότητας των τραπεζών. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, αυτό που απαιτείται τις επόμενες μέρες είναι νηφαλιότητα και υπομονή.

Οι καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως διασφαλισμένες.

Το ίδιο διασφαλισμένη είναι και η καταβολή των μισθών και των συντάξεων.

Οι όποιες δυσκολίες εμφανιστούν πρέπει να αντιμετωπισθούν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Όσο πιο ψύχραιμα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, τόσο πιο σύντομα θα τις ξεπεράσουμε και τόσο πιο ήπιες θα είναι οι συνέπειές τους.

Έχουμε σήμερα την ευκαιρία να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στον κόσμο ολόκληρο ότι το δίκιο μπορεί να κερδίσει.  Έχουμε για άλλη μια φορά την ιστορική ευκαιρία να στείλουμε στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο μήνυμα ελπίδας και αξιοπρέπειας.

Και να θυμάστε: Τούτες τις κρίσιμες ώρες, που αναμετρόμαστε όλοι με το ανάστημα της ιστορίας μας, ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος. Δε θα τον αφήσουμε να μας κερδίσει.
Θα τα καταφέρουμε.

Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων απέναντι στους εκβιασμούς και στο άδικο, θα στείλει μήνυμα ελπίδας και περηφάνειας σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Θωμόπουλος-Πειραιώς: Η Ελλάδα θα κλείσει τις τράπεζές της τη Δευτέρα

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Ανθιμος Θωμόπουλος αποκάλυψε ότι η Ελλάδα θα κλείσει τις τράπεζες τη Δευτέρα για να αποτρέψει την κατάρρευση μετά την απόφαση της ΕΚΤ να παγώσει τον ELA.

Δηλώσεις μετά το Συμβούλιο

«Πολύ καλή συνεργασία, με απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων» δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, στο υπουργείο Οικονομικών.

«Θα κάνω την εισηγησή μου στο υπουργικό συμβούλιο και θα υπάρξει ανακοίνωση μετά το τέλος του», ανέφερε μετά το τέλος του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Θα συνεδριάσει η Επιτροπή για να αποφασίσει αν θα ανοίξει αύριο το Χρηματιστήριο Αθηνών» δήλωσε ο Κώστας Μποτόπουλος.

«Ψυχραιμία!» ήταν η μόνη δήλωση της Λούκας Κατσέλη.

Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη συμμετείχαν ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργος Μιχελής, ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος,  ο γγ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος.

Θα λάβουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται
«Θα λάβουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται για να μην υπάρξει πρόβλημα στην καθημερινότητα του Έλληνα» διαβεβαίωσε ο υπουργός των Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης περικυκλωμένος από δεκάδες Έλληνες και κυρίως ξένους δημοσιογράφους προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών για την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.

Με τη δήλωσή του αυτή, ο κ. Βαρουφάκης -ο οποίος προηγουμένως είχε διευκρινίσει ότι ουδέποτε δήλωσε πως η  ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls- θέλησε να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι παρά το bank run που ακολούθησε την προαναγγελία του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο για την οργανωμένη διαχείριση της κρίσης.

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών βρέθηκαν τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη. Μέχρι και Ιάπωνες ανταποκριτές βρίσκονται στη Αθήνα για να μεταδώσουν τις καταιγιστικές εξελίξεις. Μάλιστα κατά την άφιξη του Γιάνη Βαρουφάκη όλοι οι δημοσιογράφοι που τον περίμεναν, σχεδόν ποδοπατήθηκαν για μια δήλωσή του.

«Το Eurogroup στέρησε από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα να αποφασίσει με την ψήφο του με ένα ναι ή ένα όχι. Ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με νηφαλιότητα. Θα λάβουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται για να μην υπάρξει πρόβλημα στην καθημερινότητα του Έλληνα» δήλωσε, νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης.

Λίγο μετά τις 21:00 βγήκαν οι πρώτες πληροφορίες από το Mega και τον ΣΚΑΪ που ανέφεραν ότι το ημερήσιο όριο ανάληψης θα είναι 50-60 ευρώ. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ