Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ


Εὐρώπη, τί ἐποίησά σοι, καὶ τί μοι ἀνταπέδωκας; Αὐτὸ τὸ παράπονο κυκλοφορεῖ αὐτὲς τὶς ἡμέρες στὰ χείλη τῶν Ἑλλήνων.
Τί σοῦ ἔκανα, φίλη καὶ συνεταῖρε μου Εὐρώπη, καὶ μοῦ συμπεριφέρεσαι μὲ αὐτὸ τὸν ἀναίσχυντο τρόπο;
Τί κακὸ σοῦ ἔκανα καὶ κατὰ τί σὲ στεναχώρησα; Δὲν σοῦ ἔδωσα τὸν πολιτισμό, αὐτὸν γιὰ τὸν ὁποῖο σήμερα καυχᾶσαι;
Δὲν σὲ ἔμαθα στὴν εὐγενὴ ἅμιλλα καὶ σοῦ χάρισα τοὺς Ὀλυμπιακοὺς ἀγῶνες;
Δὲν σοῦ ἔδειξα τὸν τρόπο πολιτισμοῦ καὶ δὲν σοῦ παρουσίασα μνημεῖα, ὅπως Παρθενῶνες καὶ Ἅγιες-Σοφιές, μποστὰ στὰ ὁποῖα ὑποκλίνονται ὅλοι οἱ λαοὶ τῆς γῆς;
Δὲν σοῦ ἔδωσα τὴ γλῶσσα τῆς ἐπιστήμης καὶ τῆς ἰατρικῆς τὴν ὁποία χρησιμοποιεῖς καὶ ἂς μὴ εἶσαι βαθὺς γνώστης τῆς προελεύσεώς της;
Δὲν σοῦ ἔδωσα παραδείγματα ἀνδρείας μὲ τὸ Λεωνίδα, μὲ τὸν Κωνσταντῖνο Παλαιολόγο, μὲ τὸ Ζάλογγο, μὲ τὸ Μεσολόγγι;
Δὲν σοῦ δίδαξα τὴ δημοκρατία, τὴν ὁποία, δυστυχῶς, μόνο ἐπιδερμικὰ καὶ ἐπιλεκτικὰ ἐφαρμόζεις;
Καὶ τὸ κυριώτερο, δὲν σοῦ ἔδωσα τὴ γλῶσσα τοῦ Εὐαγγελίου τῆς ἀγάπης καὶ τῆς εἰρήνης, τὴ γλῶσσα τῆ σωτηρίας σου;
Ἀκόμη καὶ τὸ ὄνομα ποὺ ἔχεις, τὸ ὄνομα «Εὐρώπη» δικό μου εἶναι καὶ στὸ χάρισα γιὰ νὰ μὲ θυμᾶσαι καὶ ὄχι νὰ τὸ καπηλεύεσαι καὶ νὰ φέρεσαι μὲ ἀγνωμοσύνη ἀπέναντί μου.
Ὅ,τι καλύτερο εἶχα, σοῦ τὸ ἔδωσα καὶ σὺ τί μοῦ ἀνταπέδωσες; «Ἄντὶ τοῦ μάνα χολήν, ἀντὶ τοῦ ὕδατος ὄξος», ὅπως χαρακτηριστικὰ ἀναφέρει τὸ Ἀντίφωνο τῆς Μεγάλης Πέμπτης, ὅπου ὁ Χριστός μας συνδιαλεγόμενος μὲ τοὺς Ἑβραίους ἐκφράζει τὸ παράπονό Του, ἐκφράζει τὸ μεγάλο Του πόνο ψυχῆς γιὰ τὴ σκληροκαρδία καὶ τὴν ἀχαριστία τους.
Καὶ ἐσύ, Εὐρώπη, τί μοῦ ἀνταπέδωσες; Μὲ τιμώρησες μὲ μνημόνια ἀνυπόφορα, μὲ ἀνεργία τῶν νέων μου, μὲ καταδυνάστευση καμουφλαρισμένη, μὲ πόνους καὶ θλίψεις, μὲ πτώχευση!
Νὰ γνωρίζεις, ὅμως, Εὐρώπη μου, ὅτι δὲν πτοοῦμαι. Κάνω ὑπομονή, γιατὶ ἔτσι ἔχω μάθει νὰ ζῶ. Μακροθυμῶ.
Μὴν παίζεις, ὅμως, μὲ τὴν ἀνοχὴ καὶ τὴ μακροθυμία μου. Σ᾽ ὅλα τὰ πράγματα ὑπάρχουν ὅρια, ὅπως καὶ στὴ δική μου ἀντοχὴ καὶ ἀνοχή.
Μπορεῖ νὰ ἔχεις οἰκονομικὴ ἄνεση. Μπορεῖ νὰ ἔχεις ἅρματα καὶ ἵππους χρημάτων. Ἐγώ, ὅμως, ἀγαπῶ τὸ Χριστό μου καὶ γνωρίζω καλά, ὅτι «τοῖς ἀγαπῶσι τὸν Χριστὸν πάντα συνεργεῖ εἰς ἀγαθόν».
Καὶ παίρνω θάρρος ἀπὸ τὸ λόγια τοῦ Ψαλμωδοῦ: «Οὗτοι ἐν ἅρμασι καὶ οὗτοι ἐν ἵπποις, ἐμεῖς δὲ ἐν ὀνόματι Θεοῦ μεγαλυνθησώμεθα» (Ψαλμ. 19,8)».
Ἔτσι ἔχω τὴ δύναμη νὰ φωνάζω μὲ παρρησία σὲ κάθε μου ἐπίβουλο: «Γνῶτε ἔθνη καὶ ἡττᾶσθε, ὅτι μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός» (Ἡσ. 8,9).
Ὁ φλογερὸς μου Ἱεράρχης Φλωρίνης, ὁ πατὴρ Αὐγουστῖνος Καντιώτης βροντοφώναζε: «Ἄνδρες, γυναῖκες, παιδιά, νὰ ἔχουμε σύμμαχό μας τὸ Χριστό! Ἂς ἔρθουν νὰ μᾶς πολεμήσουν. Θὰ ἀγωνισθοῦμε, ὅπως οἱ πρόγονοί μας καὶ θὰ νικήσουμε, δοξάζοντες Πατέρα, Υἱὸν καὶ Ἅγιον Πνεῦμα».
Ναί, θὰ νικήσουμε, ὅταν δοξολογοῦμε τὴν Ἁγία μας Τριάδα ὄχι ὅμως μόνο μὲ λόγια, ἀλλὰ ἔμπρακτα, μὲ τὴν ἴδια τὴ ζωή μας.
Ἐκτός, ὅμως, ἀπὸ τὸ παράπονό μου, Εὐρώπη μου, θέλω νὰ ἐκφράσω καὶ τὴν ὀργή μου, γιὰ τὴν ἀνάδελφη συμπεριφορά σου μιμούμενος τὸν Τίμιο Πρόδρομο τοῦ Χριστοῦ μας, ποὺ κτυπώντας τὸ χέρι στὸ πνευματικὸ τραπέζι τοῦ εἶπε: «Οὐκ ἔξεστί σοι» (Μᾶρκ. στ΄ 18).
Δὲν σοῦ ἐπιτρέπεται νὰ συμπεριφέρεσαι μὲ τέτοιο ἀνίερο τρόπο. Δὲν σοῦ ἐπιτρέπεται, Εὐρώπη μου, νὰ ταπεινώνεις ἕναν ὁλόκληρο λαό, γιὰ τὴν ἱκανοποίηση τῶν δικῶν σου ταπεινῶν ὀρέξεων.
Δὲν σοῦ ἐπιτρέπεται νὰ ὁδηγεῖς στὸν ἀφανισμὸ ἕνα λαό, στὸν ὁποῖο εἶσαι ἄμεσα ὑποχρεωμένη. Ἂν σὲ πειράζει ἡ Ὀρθοδοξία του προσπάθησε νὰ τὴν προσεγγίσεις καὶ ὄχι νὰ γίνεσαι νέος Νέρωνας καὶ διώκτης τῶν ὀρθῶν παραδόσεων.
Μὴ λησμονεῖς ὅτι «ἔρχεται ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ ἐπὶ τοὺς υἱοὺς τῆς ἀπειθείας» (Κολσ. γ΄ στ).
Δὲν φοβᾶσαι τοὺς ἀνθρώπους, γιατὶ ἔχεις οἰκονομικὴ ὑπεροχὴ καὶ μὲ αὐτὴ καθηλώνεις τοὺς πάντες. Δὲν φοβᾶσαι, ὅμως, τὸ Θεό;
Σύνελθε καὶ ἄλλαξε πορεία πλεύσεως, ἀναγνωρίζοντας τὴν ἀδικία σου, τὴν ἀγνωμοσύνη σου καὶ τὴν ἀχαριστία σου πρὸς στοὺς Ἕλληνες.
Του Δρ. Χαραλάμπη Μ. Μπούσι
Διαβάστε Περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ



Την Κυριακή η ψήφος μας θα είναι υπέρ της συμμαχίας, στην οποία ανήκουμε από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους. Δεν υπάρχουν άλλοι σύμμαχοι της χώρας, όπως απέδειξε η αποτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα στην Μόσχα, το Πεκίνο, τη Βενεζουέλα ή αλλού.
Οποιαδήποτε σκέψη για σφάλματα δικά μας και των συμμάχων μας δεν κλονίζει το σαφές και απερίφραστο «ΝΑΙ» που θα ψηφίσουμε.
Παραμερίζουμε τις πολιτικές διαφορές μας ή τις διαφορετικές αντιλήψεις για την ανάπτυξη της Θήβας. Συμμετέχουμε ενεργά στο δημοψήφισμα της Κυριακής για να απαντήσουμε στο ένα και μοναδικό ερώτημα: «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη». Η απάντησή μας είναι καθαρή:
Η ΘΗΒΑ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ


Κοκοντίνης Αθανάσιος
Παπαδημητρίου Ιωάννης
Στάικος Αλέκος
Αναστασίου Γεώργιος
Καλαμπάκας Ευάγγελος
Λαλιώτης Ιωάννης
Μπότης Δημήτριος
Μπόγρης Πολυνείκης
Σαμιώτης Αναστάσιος
Δέδες Αναστάσιος
Αναδιώτης Άγγελος
Μπασιάκος Κωνσταντίνος
Σιωνίδης Αλέξανδρος
Τσεκές Κωνσταντίνος
Κτιστάκις Ιωάννης
Κτιστάκις Ελευθέριος
Στάικος Παναγιώτης
Αργύρης Λεωνίδας
Κυπριωτάκης Ευάγγελος
Στάικος Αλέξανδρος
Ζήκας Σεραφείμ
Ζήκα Σοφία
Κοκοντίνη Ευαγγελία
Κανέτης Λουκάς
Λαλιώτης Λουκάς
Μηνά Άννα
Λουκίδου Χρυσούλα
Στέφα Αικατερίνη
Παναγιωτόπουλος Ηλίας
Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος
Ματάλας Σπυρίδων
Δημητρίου Φίλωνας
Τρακάδας Δημήτριος
Θεοδώρου Στυλιανός
Αλεφάντου Αριστείδης
Καραμαγκιώλης Μενέλαος
Λαλιώτης Λουκάς
Σκλαβούνος Ανδρέας
Σκλαβούνου Ειρήνη
Μπάκας Δημήτριος
Τζουβελέκη Ευαγγελία
Ψυχογιός Γεώργιος
Μπούτσικου Ιωάννα
Ρεπούσκος Λεωνίδας
Σαμπάνης Περικλής
Κοκοντίνης Ευάγγελος
Βούζας Λάμπρος
Μανίσαλης Δημήτριος
Χρυσικός Επαμεινώνδας
Καραντζίκης Μιχαήλ
Λύγγος Νικόλαος
Φιλίππου Νικόλαος
Φιλίππου Χρήστος
Κοροπούλης Δημήτριος
Καρανάσιος Ταξιάρχης
Ματάλα Μαρία
Κάστιζα Σωτηρία
Σιωνίδου Μαρία
Τουλουμάκου Χριστίνα
Λιώρης Ευάγγελος
Λαλιώτης Στυλιανός
Λαλιώτη Ασπασία
Μακρής Δημήτριος
Μακρή Όλγα
Κυριάκου Σοφία
Κυριάκου Ζαφείρης
Παπαδημητρίου Ευαγγελία
Μπαρκούκης Σπυρίδων
Μπαρκούκη Μαρία
Σαμπάνης Βασίλειος
Σαμπάνη Αγγελική
Γιαννακού Ευαγγελία
Αντωνιάδης Νικόλαος
Τσακανίκα Ευαγγελία
Καραντζίκης Αλέξανδρος
Καραντζίκης Στυλιανός
Παπαναστασίου Ξενοφών
Χουχούμης Αλέξανδρος
Σταμάτης Φιλοκλής
Ζουλάμογλου Πέτρος
Καλαμπαλίκης Δημήτριος
Βουδούρης Γεώργιος
Κώνστας Ευάγγελος
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινή Δήλωση Αυτοδιοικητικών Α’ και Β’ Βαθμού Στερεάς υπέρ του "NAI" - ΔΕΙΤΕ ποιοι υπογράφουν

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κοινή Δήλωση Αυτοδιοικητικών Α’ και Β’ Βαθμού

της Στερεάς Ελλάδας

Σε αυτή τη σημαντική στιγμή για τη χώρα και την πορεία της, όλοι εμείς οι Αυτοδιοικητικοί της Στερεάς Ελλάδας οφείλουμε συγκροτημένα και με απόλυτη νηφαλιότητα και ευθύνη να παρακολουθούμε τις εξελίξεις αλλά και να συνδράμουμε, ο καθένας με τις δυνάμεις του και τη θεσμική του θέση, στην απρόσκοπτη λειτουργία των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού, μέσα σε μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα, με στόχο την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών μας.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση οφείλει,  μακριά από τα όποια μικροπολιτικά διαχωριστικά ψευτοδιλήμματα του χθες, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογικές αφετηρίες, με καθαρή φωνή, να ζητήσει και να απαιτήσει το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από τη διασφάλιση της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Όσοι υπηρετήσαμε και υπηρετούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσοι καθημερινά ασχολούμαστε και παλεύουμε σκληρά για να εξασφαλίσουμε μία καλύτερη ζωή στους πολίτες αυτού του τόπου, κάτω από αντίξοες συνθήκες και «όμηροι» εδώ και δεκαετίες των αδυναμιών ενός απρόσωπου κεντρικού κράτους, αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά τη σημασία της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Κυριακή, ο κυρίαρχος λαός θα πάρει τις αποφάσεις του. Αποφάσεις που ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να διακινδυνεύσουν, αλλά αντίθετα, οφείλουν να εξασφαλίσουν, την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Να εξασφαλίσουν το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον των πολιτών της κάθε Περιφέρειας, του κάθε Δήμου, της κάθε Τοπικής Κοινότητας, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Γιατί, είναι η Ευρώπη  που χρηματοδότησε και χρηματοδοτεί δράσεις και έργα σημαντικά, πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, σε όλη την χώρα, σε κάθε Δήμο και σε κάθε Περιφέρεια, βελτιώνοντας την καθημερινότητα του πολίτη.

Γιατί, είναι η Ευρώπη που εξασφάλισε και εξασφαλίζει με χρηματοδοτήσεις, αποζημιώσεις και κίνητρα,  την παραγωγή και την αναπτυξιακή προοπτική του αγροτικού και παραγωγικού ιστού της χώρας.

Γιατί, είναι η Ευρώπη που δεκαετίες τώρα, συνέδραμε και συνδράμει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και κοινωνικής ενίσχυσης,  στη συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας και την άρση των ανισοτήτων.

Γιατί, μέσα σε αυτή την Ευρώπη, πρέπει να αγωνισθούμε, όλοι μαζί οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, για την άρση των όποιων αρτηριοσκληρώσεων και παθογενειών, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη και περισσότερη Δημοκρατία, στο πλαίσιο της αμφίδρομης κατανόησης των ιδιαιτεροτήτων των λαών που την απαρτίζουν.

Γιατί, μέσα σε αυτή την Ευρώπη, με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα, θα πρέπει όλη η ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε αγαστή συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, να οικοδομήσει το μέλλον της νέας γενιάς της πατρίδας μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Γιατί, μέσα σε αυτή την Ευρώπη, όλοι εμείς οι Αυτοδιοικητικοί, μπορούμε εν τέλει, απρόσκοπτα, να σχεδιάσουμε, να λειτουργήσουμε και να παραδώσουμε Περιφέρειες και Δήμους ανθρώπινους. Να δημιουργήσουμε δομές που στέκονται δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του. Να υλοποιήσουμε έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής του και διευκολύνουν την καθημερινότητά του. Να επανεκκινήσουμε μεγάλα έργα υποδομής και να προχωρήσουμε σε αναπτυξιακές δράσεις.

Για τους νέους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους.

Για όλους αυτούς που χτίζουν τη ζωή τους, με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Για μια Αυτοδιοίκηση που αγωνίζεται, διεκδικεί, φέρνει αποτελέσματα πέρα και πάνω από κόμματα, πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές και αδιέξοδα.

Το ανωτέρω κείμενο υπογράφουν:

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Κώστας Μπακογιάννης

Οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας

1. Ευθύμιος Καραϊσκος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας

2. Φάνης Σπανός,     Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας

3. Φανή Παπαθωμά, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας

4. Κώστας Μίχος,     Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας

5. Αριστείδης Τασιός, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας


Οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας

1. Δημήτρης Βουρδάνος, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη

2. Γιώργος Κελαϊδίτης, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

3. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

4. Γιάννης Περλεπές, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας

5. Ηλίας Σανίδας, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού

6. Χάρης Σανιδάς, Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος


Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Ασημίνα Παπαναστασίου

Οι Δήμαρχοι Στερεάς Ελλάδας

    Λουκάς Υπερήφανος, Πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Δήμαρχος Ορχομενού
    Αμφιτρίτη Αλημπαντέ, Δήμαρχος Ερέτριας
    Γιάννης Γεωργακός, Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
    Απόστολος Γκλέτσος, Δήμαρχος Στυλίδας
    Λίνα Ευσταθίου-Σπανού, Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού
    Χρήστος Καλυβιώτης, Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας
    Γιώργος Καπεντζώνης, Δήμαρχος Δωρίδας
    Θεόδωρος Μπαμπαλής, Δήμαρχος Αγράφων
    Θανάσης Μπουραντάς, Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου
    Σπύρος Νικολάου, Δήμαρχος Θήβας
    Γιώργος Ντασιώτης, Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων
    Χρήστος Παγώνης, Δήμαρχος Χαλκιδέων
    Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Δήμαρχος Δελφών
    Ευθύμιος Παπαευθυμίου, Δήμαρχος Μακρακώμης
    Βασίλης Περγάλιας, Δήμαρχος Τανάγρας
    Λευτέρης Ραβιόλος, Δήμαρχος Καρύστου
    Νίκος Σουλιώτης, Δήμαρχος Καρπενησίου
    Γιάννης Συκιώτης, Δήμαρχος Μώλου- Αγίου Κωνσταντίνου
    Δημήτρης Τζιαχρήστας, Δήμαρχος Δομοκού
    Γιώργος Ψαθάς, Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων
Διαβάστε Περισσότερα »

Μάθε που ψηφίζεις στο Δήμο Θηβαίων








Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες του ότι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του www.thiva.gr ( διαδρομή : Νέα- Ανακοινώσεις ή πατώντας στην εικόνα “Μάθε που ψηφίζεις” ) τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας του Δήμου Θηβαίων για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, σύμφωνα με την υπ' αρ. πρωτ. οικ. 2884/30-6-15 απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος πραγματοποιείται αυτοδικαίως στα ίδια εκλογικά τμήματα (με εξαίρεση τα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών) με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και αναπληρωτές αυτών, που διεξήχθησαν και οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, σύμφωνα με την υπ' αρ. Πρωτ. 22046/29-6-2015 εγκύκλιο 20 του Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.



Δείτε εδώ τα εκλογικά τμήματα και τα καταστήματα ψηφοφορίας του Δήμου Θηβαίων  για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση της Π.Ε. Βοιωτίας που καθορίζει κατά Δήμο και ανά εκλογικό διαμέρισμα τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας της Εκλογικής Περιφέρειας Βοιωτίας για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015





 
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς διόδια στις εθνικές οδούς το Σαββατοκύριακο


Το είπε η κυβέρνηση και το έκανε. Χωρίς διόδια θα είναι το Σαββατοκύριακο οι διελεύσεις στους αυτοκινητοδρόμους ενώ ελευθέρας θα έχουν τα οχήματα και στην Αττική οδό την Κυριακή, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους, λόγω του δημοψηφίσματος. Με έκπτωση 50% θα μετακινηθούν αντίστοιχα οι επιβάτες του σιδηροδρόμου και με 25% του ΚΤΕΛ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης ανακοινώνει ότι προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πολιτών για το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής θα είναι δωρεάν, χωρίς καταβολή διοδίων, οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 4 και 5 Ιουλίου 2015 και χωρίς διόδια  οι διελεύσεις στην Αττική οδό την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.

Οι ιδιώτες παραχωρησιούχοι των αυτοκινητοδρόμων  γνωστοποίησαν στο Υπουργείο  την συμφωνία τους, να μην υπάρχουν διόδια το Σάββατο και την Κυριακή, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συμπολίτες  μας για τη συμμετοχή τους στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρωτοβουλία μέτρων και δράσεων για την διευκόλυνση των πολιτών, που εφαρμόζει ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Ειδικότερα συμφώνησαν οι κοινοπραξίες παραχωρησιούχων και θα είναι δωρεάν, χωρίς διόδια οι μετακινήσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού 4 και 5 Ιουλίου 2015 στους αυτοκινητόδρομους:

Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ (Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ )
Γέφυρα ΑΕ (Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου)
Νέα Οδός ΑΕ (Ιόνια Οδός, Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ)-Ολυμπία Οδός ΑΕ (Βόρειος άξονας Πελοποννήσου)
Μορέας ΑΕ (Κεντρικός άξονας Πελοποννήσου)


Επίσης στην Εγνατία Οδό ΑΕ θα ισχύουν το Σαββατοκύριακό δωρεάν διελεύσεις, χωρίς διόδια επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων , σε όλο το μήκος του βόρειου άξονα της χώρας (από Ηγουμενίτσα έως Αλεξανδρούπολη).

Δωρεάν θα είναι οι διελεύσεις στην Αττική Οδό την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, με βάση σχετική απόφαση της Αττικές Διαδρομές ΑΕ, για την διευκόλυνση συμμετοχής των πολιτών στο δημοψήφισμα.

 Σημειώνεται εξάλλου ότι στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών, που ανέλαβε το ΥΠΟΜΕΔΙ   ισχύει:
Στις δημόσιες σιδηροδρομικές μεταφορές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκπτωση 50% επι των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή  με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα. Οι εκπτώσεις ισχύουν για το διάστημα από 1 έως 6 Ιουλίου 2015.

Στις ιδιωτικές αστικές και υπεραστικές οδικές συγκοινωνίες των ΚΤΕΛ θα ισχύσει έκπτωση 25% επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις πολιτών  λόγω του δημοψηφίσματος. Στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ και διοίκησης Ομοσπονδίας ΚΤΕΛ, η πλευρά της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκε θετικά μόνον για έκπτωση 25% στα κανονικά εισιτήρια για υπερνομαρχιακές μετακινήσεις.

Δεν συμφώνησε η έκπτωση να καλύψει ενδονομαρχιακές μετακινήσεις, όπως επίσης την έκδοση εισιτηρίων μετ¨ επιστροφής ( αναφέροντας ότι ισχύει ειδική τιμολογιακή πολιτική), ενώ απέρριψαν να ισχύσει για το δημοψήφισμα έκπτωση και για ειδικά εισιτήρια (πχ Φοιτητικά κλπ), όπως ζήτησε το Υπουργείο. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων:Οριστικά αποτελέσματα του ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία

Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα του ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, σας ενημερώνει ότι σήμερα 02/07/2015, ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 32.433 θέσεις απασχόλησης» από τον ΟΑΕΔ.


Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση και τους επιτυχόντες του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων εδώ
Αναλυτικά τα οριστικά αποτελέσματα της Πρόσκλησης 2/2015 «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας»
Σχετικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας κάντε κλικ εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Oμιλία Μπασιάκου υπέρ του "ΝΑΙ" στη Φωκίδα



Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοιξαν οι παράδρομοι στο "90"

Καταγγέλλουμε την απόφαση της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ να κλείσει χθες, 1 Ιουλίου 2015, την πρόσβαση στους παράδρομους στο 90ο  χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Πρόκειται για μια προβοκατόρικη ενέργεια εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.
To θέμα τελικά λύθηκε μετά από παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Χρήστου Σπίρτζη.


Σταθάς Γιάννης
Σκούμας Θανάσης
Βουλευτές Βοιωτίας
ΣΥΡΙΖΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση υπέρ του 'Όχι" στη Θήβα-φωτογραφίες

Συγκέντρωση υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε χθες στη κεντρική πλατεία της Θήβας.
Πολλοί Θηβαίοι συγκεντρώθηκαν  προκειμένου να δώσουν δυναμικά το «παρών» στη μάχη για το ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στους εκβιασμούς, ΟΧΙ στο φόβο.
Μίλησαν για το ΟΧΙ
Μια σύντομη εισαγωγική ομιλία έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης  Σταθάς και Θανάσης Σκούμας κι αμέσως μετά πήρε το λόγο ο κεντρικός  ομιλητής   Π. Λάμπρου, μέλος της ΠΓ  του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πάνος Λάμπρου στην ομιλία του στάθηκε στους εκβιασμούς που γίνονται από τους δανειστές στην Ελληνική κυβέρνηση και στην ανάγκη ο λαός να απαντήσει με ένα ισχυρό «όχι» στην πρόταση των δανειστών για νέα δυσβάσταχτα μέτρα που θα φέρουν νέα βαθύτερη λιτότητα στη χώρα και στο λαό.

 







Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοικτά το Σαββατοκύριακο τα γραφεία διαβατηρίων



Ανοικτά θα είναι τα γραφεία διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, το ωράριο λειτουργίας των γραφείων διαβατηρίων των αστυνομικών υπηρεσιών, σε ολόκληρη τη χώρα, για το Σαββατοκύριακο, καθορίζεται ως εξής:
- το Σάββατο, από τις 08.00 έως τις 18.00
- την Κυριακή, από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι και τη λήξη αυτής, δηλαδή κατά τις ώρες 07.00 - 19.00.
Επισημαίνεται ότι το προσωπικό των γραφείων θα παρέχει τις υπηρεσίες του προς το κοινό, για την παράδοση των διαβατηρίων που έχουν ήδη εκτυπωθεί και είναι έτοιμα για να τα παραλάβουν οι δικαιούχοι τους, προκειμένου να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τα γραφεία διαβατηρίων μπορούν οι πολίτες να βρουν στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοψήφισμα: Αυτά είναι τα τηλεοπτικά σποτ για ΝΑΙ και ΟΧΙ



Λίγες μέρες πριν την ψηφοφορία της Κυριακής, έχουμε και τα τηλεοπτικά σποτ υπέρ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ με τη χθεσινή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απάντησε ότι το Eurogroup θα επανέλθει στο αίτημά του για πρόγραμμα χρηματοοικονομικής στήριξης από τον ESM, μετά το δημοψήφισμα και στη βάση του αποτελέσματος που θα προκύψει.

Μέχρι τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις "παγώνουν" και προχωρά στην υπερψήφιση ή καταψήφιση της πρόσφατης πρότασης των θεσμών, με το "ναι" να σημαίνει πράσινο φως για εφαρμογή τους και το "όχι", νέο γύρο διαβουλεύσεων.

Τα στρατόπεδα του "Ναι" και του "Όχι" έδωσαν τώρα στη δημοσιότητα και τα τηλεοπτικά σποτάκια τους.

Παρουσιάζουμε τα βίντεο με τη σειρά που τίθενται τα ερωτήματα στο ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος. Το βίντεο του ΚΚΕ μπαίνει σε τρίτη θέση καθώς η πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος δεν συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο, μετά την κοινοβουλευτική διαδικασία:
Το σποτ του ΟΧΙ:




Το σποτ του ΝΑΙ:

Το σποτ του ΚΚΕ:
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς συμμετοχή η συγκέντρωση του Ναι στη Λιβαδειά

Χωρίς συμμετοχή η συγκέντρωση του ναι της Βοιωτίας στη Λιβαδειά από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ και Δράση


Πολύ μικρή ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση υποστήριξης του ναι στην Βοιωτία και πιο συγκεκριμένα στη Λιβαδειά που διοργάνωσαν η Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ και Δράση με θέμα «παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη» και κεντρικό ομιλητή τον Βουλευτής Επικρατείας κύριος Βασίλης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε οτι το ερώτημα δεν είναι ναι ή όχι στην πρόταση των δανειστών αλλά ναι ή όχι στην Ευρώπη αν και στη συνέχεια με όσα είπε το κατέρριψε πανηγυρικά δημιουργώντας πλέον πρόβλημα στο μέτωπο του ναι που είχε επενδύσει σε αυτή την κινδυνολογία.

«Αυτή η συγκέντρωση έχει το νόημα να υποστηρίξουμε και να διατρανώσουμε την επιθυμία μας και την θέση μας την Κυριακή στο δημοψήφισμα να στηριχτεί το ναι δηλαδή η παρουσία της χώρας στη Ευρώπη και το Ευρώ. Είναι ένα πολύ μεγάλο δίλλημα ένα διακύβευμα που τέθηκε με πολύ άσχημο τρόπο από την κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Το όχι σημαίνει επιστροφή στη δραχμή δηλαδή πολλές δεκαετίες πίσω και ήδη βρισκόμαστε σε μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση να είναι κλειστές οι τράπεζες, να είναι η οικονομία στον αέρα και όλος ο κόσμος σε μια τρομακτική ανησυχία. Εμείς θέλουμε να αποκαταστήσουμε την ευρωπαϊκή κανονικότητα και την πορεία της χώρας με ασφάλεια και με σιγουριά», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Οικονόμου.

Ακολούθως όμως επιχειρώντας να απαντήσει σε ερώτηση για το πως σχολιάζει την δήλωση το κ. Σόιμπλε οτι δεν τίθεται θέμα εξόδου από ΕΕ και Ευρώ μάλλον τα ψιλοέμπλεξε και κατέρριψε το δίλλημα ναι ή όχι στην Ευρώπη στερώντας πλέον το επιχείρημα του μετώπου του ναι.

«Εγώ ξέρω και ακούω όλους τους ηγέτες που λένε οτι το ερώτημα που έχει βάλει ο κ. Τσίπρας είναι μόνο στον εγκέφαλό του, το δίλλημα είναι ναι η όχι στο ευρώ. Βέβαια νομικά δεν υπάρχει τρόπος αποχώρησης της χώρας μας ή λειτουργίας της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δημιουργούνται όμως ασφυκτικά πλαίσια λειτουργίας του κράτους της οικονομίας και της πορείας της», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Έτσι ο κ. Οικονόμου κατέρριψε παταγωδώς το επιχείρημα όσων στηρίζουν το ναι, του μετώπου δηλαδή που είχε στηρίξει την καμπάνια του στο δίλημμα μέσα η έξω από τη ΕΕ.

Βέβαια το είχε ξεκαθαρίσει και ο πρωθυπουργός αλλά αλλιώς είναι να το λέει ο Β. Οικονόμου που άμα λάχει έχει περάσει και από τρία κόμματα.

Τέλος για το ποιός ευθύνεται για τις τράπεζες και αν τηρούνται οι κανόνες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είπε απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο: «Να πάει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια όμως μέχρι τότε ποιός θα πληρώσει τον λογαριασμό εσείς; Εσείς θα πάρετε την ευθύνη; Δεν σας συστήνω να τη πάρετε, ο κ. Τσίπρας θα την πάρει όμως» και πρόσθεσε: «Το πάγωμα του ELA δεν σημαίνει οτι η Eλληνική Τράπεζα απεγκλωβίζεται από την διαδικασία σύνδεσης με την ΕΚΤ».

Υπερ του ναι επιχειρηματολόγησαν επίσης οι εκπρόσωποι των κομμάτων που διοργάνωσαν την εκδήλωση και πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Λιανός, ο Σεραφείμ Καρακικές και ο Παναγιώτης Περγαντάς.

Να σημειωθεί οτι πριν την έναρξη και ενώ ο κ. Οικονόμου ήταν έξω από το χώρο που θα μιλούσε τα πνεύματα άναψαν όταν διερχόμενος άρχισε να του φωνάζει ωστόσο η κατάσταση εκτονώθηκε γρήγορα ενώ «στις παρέες λέμε ναι» σχολίασε θαμώνας γειτονικού καφέ με αφορμή τους λιγοστούς των 5 κομμάτων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
viotianet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε εκδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας στο Βερολίνο ο Γιάννης Σταθάς



Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς παρευρέθηκε και μίλησε σε απεργιακή συγκέντρωση νοσηλευτριών και νοσηλευτών που εργάζονται στο “Charité”, το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Βερολίνου και ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία στην Ευρώπη, με 13.100 εργαζόμενους που το τοποθετούν στους μεγαλύτερους εργοδότες του Βερολίνου.

Το αίτημα των απεργών ήταν «Θέλουμε κοινωνικό κράτος και κοινωνική δικαιοσύνη από το Βερολίνο μέχρι την Αθήνα». Ο Γ. Σταθάς επεσήμανε ότι «Θέλουμε μια Ευρώπη που να υπηρετεί τους λαούς και όχι τις τράπεζες και τις πολυεθνικές. Μια Ευρώπη Δημοκρατική, Αλληλέγγυη, με Κοινωνική Δικαιοσύνη. Διαπιστώνουμε ότι ο τομέας της Υγείας βάλλεται σε όλη την Ευρώπη, είτε βρισκόμαστε στην Ελλάδα, είτε στη Γερμανία. Στόχος των εφαρμοζόμενων πολιτικών λιτότητας της ΕΕκαι ΕΚΤ είναι να συρρικνωθεί το κοινωνικό κράτος. Λέμε ‘ΟΧΙ’ στις εφαρμοζόμενες πολιτικές λιτότητας της ΕΕκαι της ΕΚΤ.»


Στη συνέχεια, πανό διαμαρτυρίας άπλωσαν μπροστά από τη Γερμανική Βουλή ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς και η βουλευτής του DieLinke,ChristineBuchholz,μαζί με Γερμανούς αντιφασίστες και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ζητώντας δικαίωση για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τη καταβολή όλων των οφειλών προς την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας το DieLinke διοργάνωσε συζήτηση με θέμα την κρίση στην Ελλάδα αλλά και το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των αποζημιώσεων με τη συμμετοχή του Γ. Σταθά, των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του DieLinke,UllaJelpke και HeikeHänsel, Γερμανούς αντιφασίστες και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ο Γ. Σταθάς, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχουν φωνές στη Γερμανία, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, που αγωνίζονται για τη καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από το ναζιστικό καθεστώς και την αποπληρωμή από τη Γερμανία του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων, εν αντιθέσει με κάποιους Έλληνες πολιτικούς που προσπαθούν να θέσουν προσκόμματα τόσο στον αγώνα δικαίωσης των θυμάτων του ναζισμού όσο και στη διεκδίκηση του αναγκαστικού κατοχικού δανείουκαι των γερμανικών επανορθώσεων.»

Επίσης, ο Γ. Σταθάςμετέφερε χαιρετισμό της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών κας Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύξηση 13,3% των πυρκαγιών




Συγκεκριμένα και για το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Ιουνίου 2015, εκδηλώθηκαν στην επικράτεια συνολικά (2.710) αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ για το αντίστοιχο διάστημα του έτους 2014 είχαν εκδηλωθεί (2.349) πυρκαγιές δηλαδή παρατηρείται για φέτος μια αύξηση (361) πυρκαγιών, ήτοι ποσοστό αύξησης 13,3% των πυρκαγιών για το εν λόγω διάστημα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του έτους 2014. 

Αναλυτικότερα η εικόνα, ανά μήνα, των πυρκαγιών για φέτος, οι οποίες εκδηλώθηκαν στην επικράτεια έχει, ως εξής:

α) Ιανουάριος του έτους 2015 (421) πυρκαγιές - έτος 2014 (124) πυρκαγιές,

β) Φεβρουάριος του έτους 2015 (331) πυρκαγιές - έτος 2014 (193) πυρκαγιές,

γ) Μάρτιος του έτους 2015 (223) πυρκαγιές -  έτος 2014 (492) πυρκαγιές και

δ) Απρίλιος του έτους 2015 (646) πυρκαγιές - έτος 2014 (234) πυρκαγιές.

ε) Μάιος του έτους 2015 (402) πυρκαγιές - έτος 2014 (431) πυρκαγιές.

στ) Ιούνιος του έτους 2015 (687) πυρκαγιές - έτος 2014 (872) πυρκαγιές.
Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου - Υπαρχηγού ΠΣ, ε.α, Νομικού
Διαβάστε Περισσότερα »

Λίγες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στη Βόρεια Ελλάδα - Μέγιστη θερμοκρασία στους 33 βαθμούς
Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας, περιμένουμε την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 30 στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στις βόρειες και βορειοανατολικές νησιωτικές περιοχές η μέγιστες θα φτάσουν στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αμετάβλητο άφησε για την Ελλάδα τον ELA στα 88,6 δισ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΕΚΤ για την Ελλάδα. Τι αποφασίστηκε για τη χρηματοδότηση των ελληνικών Τραπεζών. Αποφεύχθη το χειρότερο σενάριο "κουρέματος" των εγγυήσεων
Αμετάβλητο άφησε, σύμφωνα με πληροφορίες, και σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ΕΚΤ παραμένει έτοιμη να επανεξετάσει την κατάσταση όποτε κριθεί αναγκαίο.

Πάντως η σημερινή απόφαση αναμένεται να οξύνει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες ακόμη και μετά την επιβολή περιορισμών στην ανάληψη μετρητών.

Η ΕΚΤ αποφάσισε επιπλέον να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή στο ύψος της απομείωσης (haircut) για τις εγγυήσεις των ελληνικών τραπεζών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ