Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Δίωξη για το δημοψήφισμα κατά 9 δημοσιογράφων…


Για μεροληπτική στάση κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος κατηγορούνται 9 δημοσιογράφοι τηλεοπτικών σταθμών.

Πρόκειται για τους Μαρια Χούκλη, Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία…
Σαράφογλου, Μανώλη Καψή, Σταμάτη Μαλέλη, Άρη Πορτοσάλτε, Δημήτρη Οικονόμου, Νίκο
Κονιτόπουλο και Κώστα Μπογδάνο (αρχισυντάκτης του γελωτοποιού Μπογδάνου)

Η πειθαρχική δίωξη (από την ΕΣΗΕΑ) ήρθε σε συνδυασμό με την προκαταρκτική έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία Αθηνών σε βάρος των καναλιών με την κατηγορία ότι παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία…

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής του Βοιωτού Ηλία Κρούσου στα Οινόφυτα-βίντεο,φωτο

Στις 28 του Ιουνίου το βράδυ
ο Βοιωτός ποιητής Ηλίας Κρούσος παρουσίασε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο "Ψυχής Στιχομαχία" στην Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β στα Οινόφυτα. Μια ατμόσφαιρα γεμάτη συγκίνηση, που ξεχείλιζε από τους δυνατούς στίχους του νεοσσού ποιητή. Η φιλόλογος Βασιλική Λούκα προλόγισε την γραφή του νέου ποιητή και στη συνέχεια απήγγειλε -ιδιαιτέρως υπέροχα- τρία ποιήματα της επιλογής της (Αύριο Ίσως - Αντανακλαστικός Έρως - Έρεβος). Ο ποιητής-συγγραφέας Γεώργιος Πύργαρης, επίσης Βοιωτός και καθοδηγητής του Ηλία επανέλαβε την φιλολογική του προσέγγιση στην γραφή του νέου γραφιά, όπως είχε παρουσιάσει στον ΙΑΝΟ. Τα λόγια του δείχνουν πως πιστεύει βαθιά σε αυτόν τον νέο. Υπήρξε και απαγγελία του ίδιου του Κρούσου στο ποίημα "Κ Του Θανάτου". Αφιέρωσε το ποίημα στον Σοφοκλή Κυριάκου, με τον οποίο είχε κι έχει να μιλήσει εφτά μήνες (Πριν εφτά μήνες πέθανε ο παππούς του Σοφοκλής). Την βραδιά έκλεισε το συγκρότημα WILD TRUCK( Γιάννης Βοργιανίτης, Σεραφένια Δήμου, Μαριάννα Δήμου, Ανδρέας Σταυρόπουλος) με την μελοποίηση του ποιήματος "Ένας Κόσμος Που Φθίνει". Οι νεαροί μουσικοί πραγματικά έκλεψαν την παράσταση. Ευχόμαστε καλοτάξιδο κι ο Ηλίας γρήγορα να προχωρήσει στο επόμενο βιβλίο.




ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ





Διαβάστε Περισσότερα »

Σκούμας,Σταθάς καταγγέλουν το κλείσιμο του παράδρομου στο 90

Καταγγελία για το κλείσιμο της Νέας Εθνικής Οδού στο ύψος του 90ου χιλιομέτρου

Καταγγέλλουμε την εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ καθώς και την Τροχαία  Αυτοκινητόδρόμων Βοιωτίας επειδή δεν εισάκουσαν την έγγραφη προτροπή του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη Χρήστου με αριθμό πρωτοκόλλου 1181 7/7/2015, και προχώρησαν στο κλείσιμο της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων στο ύψος του 90ου χιλιομέτρου της Νέας Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Λαμία. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια στην τρέχουσα περίοδο της οικονομικής ασφυξίας και ελέγχου των κεφαλαίων που ζούμε. Η κίνηση αυτή περιορίζει και ουσιαστικά αποκλείει σε μεγάλο βαθμό την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας και ευνοεί αποκλειστικά την κερδοφορία της εταιρίας ΝΕΑ ΟΔΟΣ.

Οι Βουλευτές Βοιωτίας
Θανάσης Σκούμας
Γιάννης Σταθάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για τους 18 που χρωστούν 11 δις στο Δημόσιο

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Προς τους Υπουργούς
-Οικονομικών
-Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Δημοσιεύματα φέρουν 18 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων να χρωστούν 11 δις ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.
Με βάση δημοσιεύματα που υπάρχουν στον ηλεκτρονικό Τύπο, δεκαοκτώ (18) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων φέρονται να χρωστούν προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία κ.α. περίπου 11 δις ευρώ.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εταιρείες:
•    AXON HOLDINGS(447.200.000 εκατ. Ευρώ.Σημειώνεται ότι μόνο η θυγατρική του ομίλου, EUROMEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372.700.000 ευρώ).
•    ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (MEGA CHANNEL)(123.500.000 ευρώ περίπου).
•    ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ(861.300.000 ευρώ, ενώ η «KorinthoςPower», μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ).
•    INTRACOM(315.700.000 ευρώ).
•    ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ(164.300.000 ευρώ).
•    ΕΛΛΑΚΤΩΡ(1.700.000.000 ευρώ).
•    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ(134.000.000. ευρώ).
•    ΜΟΤΟR OIL(1.200.000.000 ευρώ).
•    ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ(22.900.000 ευρώ).
•    STAR CHANNEL(58.100.000 ευρώ).
•    ΟΜΙΛΟΣ ANT1(χρέος που ξεπερνά τα 170.000.000 ευρώ).
•    ALPHA TV(58 .000.000 ευρώ).
•    J&P ΑΒΑΞ(268.900.000 ευρώ).
•    MARFIN INVESTMENT GROUP(2.000.000.000 ευρώ).
•    ΒΙΟΧΑΛΚΟ(1.100.000.000 ευρώ).
•    ΤΙΤΑΝ(1.000.000.000 ευρώ).
•    FORTHNET(331.000.000 ευρώ).
•    MINOAN LINES(270.100.000 ευρώ).
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
•    Αληθεύουν τα δημοσιεύματα;
•    Υπάρχουν για τις προαναφερόμενες εταιρείες οφειλόμενα ποσά προς τα ασφαλιστικά ταμεία;
•    Εάν ναι αναλύστε ανά εταιρεία τα οφειλόμενα ποσά
•    Υπάρχουν για τις προαναφερόμενες εταιρείες οφειλόμενα ποσά προς πιστωτικά ιδρύματα;
•    Εάν ναι παραθέστε αναλυτικά τα οφειλόμενα ποσά ανά εταιρεία και πιστωτικό ίδρυμα
•    Πέρα από την διαπίστωση των οφειλών έχει διενεργηθεί στις ανωτέρω εταιρείες έλεγχος από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης;
•    Αν ναι, ποια είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων και ποια τα ποσά που τυχόν έχουν εισπραχθεί από την κάθε εταιρεία ξεχωριστά;
•    Αν όχι, σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι το ταχύτερο δυνατόν;

Επίσης, παρακαλούνται οι κ.κ. Υπουργοί όπως καταθέσουν:
-Τα επίσημα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί, τους πίνακες των ποσών που έχουν ταυτοποιηθεί για κάθε εταιρεία και τα ποσά τα οποία έχουν εισπραχθεί.
Οι ερωτώντες και αιτούντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης

 Μακρή Ραχήλ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτη φορά που δεν ξεφεύγει κανείς από τα διόδια της Θήβας!!!

 Δεν προλάβαμε να χαρούμε για το «ΟΧΙ» στις μπάρες, για την άμεση παρέμβαση των κκ. Σταθά και Σκούμα, για τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και  πολύ περισσότερο να … μεταβιβάσουμε τις ευχαριστίες μας προς τον αρμόδιο Υπουργό  Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Χρήστου Σπίρτζη, σήμερα - που δεν είμαστε εν όψει ενός δημοψηφίσματος -  ο Βοιωτικός λαός και φυσικά κάθε διερχόμενος οδηγός από την Εθνικό Οδό Αθηνών Λαμίας είδε ξανά τις μπάρες να μπαίνουν στον παράπλευρο του 90ου χιλιομέτρου. Πρώτη φορά που δεν ξεφεύγει κανείς από τα ληστρικά διόδια της Θήβας!!!
orchomenos-press.blogspot.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Πανούσης: Μείωση των προστίμων της Τροχαίας


...και τμηματική καταβολή τους.


Τη μείωση των προστίμων της Τροχαίας και τμηματική καταβολή των προστίμων για την ανακούφιση των πολιτών λόγω κρίσης, τη δημιουργία... πρότυπων αστυνομικών τμημάτων, με ψυχολόγους, εγκληματολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, τη λειτουργία Γραφείου Επικοινωνίας Τουριστών, ίδρυση Ινστιτούτου Αντεγκληματικής Πολιτικής, επέκταση του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» και των κινητών αστυνομικών μονάδων, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το Σχέδιο Αντεγκληματικής Πολιτικής, που προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Πανούσης.

«Παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους/δανειστές της και παρά τις αντιπαραθέσεις που προκάλεσε η εξαγγελία/διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνέχισε τις δράσεις του, έχοντας ρίξει το βάρος του στην κύρια αποστολή που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός: την ασφάλεια, την κοινωνική ειρήνη και την ήπια διαχείριση των εντάσεων», δήλωσε ο κ. Πανούσης και στην συνέχεια ανέπτυξε τις νέες δράσεις του υπουργείου.
Ειδικότερα, παραδόθηκαν από τις Ειδικές Αστυνομικές Επιτροπές οι εισηγήσεις για την ίδρυση του Ινστιτούτου Αντεγκληματικής Πολίτικής και για την αλλαγή λειτουργίας των Τοπικών Συμβουλίων Παραβατικότητας, προκειμένου να μελετηθούν και να προχωρήσει η εφαρμογή τους. Επίσης παραδόθηκε εισήγηση για βελτίωση του μέτρου του Αστυνομικού της Γειτονιάς, το οποίο ήδη έχει επεκταθεί και εφαρμόζεται σε 36 περιοχές της χώρας.
Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Πανούσης:
- Σχεδιάζεται η επέκταση της δράσης των Κινητών Μονάδων Αστυνόμευσης σε 15 ακόμα περιοχές (όπως π. χ. Καλάβρυτα, Ορεινή Κορινθία, Ροδόπη, Αλεξανδρούπολη).
- Ετοιμάζεται πρόγραμμα Πρότυπων Αστυνομικών Τμημάτων (όπου θα εντάσσονται ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί ή/και εγκληματολόγοι) σε 10 περιοχές (όπως π. χ. Ακρόπολη, Κυψέλη, Πεντέλη, Πέραμα, Μαρούσι).
- Ετοιμάστηκε το Γραφείο Επικοινωνίας των Τουριστών που έχουν πέσει θύματα εγκληματικών ενεργειών στο κέντρο της Αθήνας με γλωσσομαθείς αστυνομικούς (με τη συμβολή της Ένωσης Ξενοδόχων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος).
- Ετοιμάζεται το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε ακόμα σε ενέργειες που έχουν γίνει για την υποστήριξη της νέας αντεγκληματικής πολιτικής, όπως:
- Υπογραφή πρωτόκολλων συνεργασίας με τον Δήμο Μαραθώνα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η συγκρότηση του ΔΣ του Πολιτιστικού Κέντρου της Αστυνομίας, η δρομολόγηση ενεργειών για τη διάσωση και ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου της ΕΛΑΣ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία των προτάσεων για τη μείωση των προστίμων της τροχαίας και την τμηματική καταβολή τους.
Τέλος, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποίησαν επισκέψεις σε νησιά, εγκαταστάσεις μεταναστών, Αστυνομικά Τμήματα, Πυροσβεστικές Μονάδες, το Λιμενικό Σώμα και συζήτησαν με δημάρχους και περιφερειάρχες, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις άμεσης ανακούφισης των νησιών, αλλά και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατατρεγμένους ανθρώπους, ενώ έγινε αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο για τη συνέχιση της εθνικής επιχείρησης «Ασπίδα» για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eurogroup: Αύριο οι νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους της Ευρωζώνης, η Ελλάδα θα υποβάλλει κατά πάσα πιθανότητα αύριο τις νέες προτάσεις προς τους δανειστές.

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όπως αναφέρουν δημοσιογράφοι στις Βρυξέλλες οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν κατατέθηκαν γραπτώς. Η παρουσίασή τους ήταν προφορική και, όπως σημειώνουν, ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος πέρασε επιτυχώς την πρώτη δοκιμασία στη νέα του θέση, κάνοντας μία "πολύ καλή παρουσίαση", στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι πληροφορίες από τα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι όποιες νέες ελληνικές προτάσεις θα πρέπει πρώτα να κατατεθούν στα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών και συγκεκριμένα στο EuroWorking Group. Αφού οι προτάσεις αξιολογηθούν από τα τεχνικά κλιμάκια, πιθανόν να ακολουθήσει νέο Eurogroup, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί πότε θα γίνει κάτι τέτοιο. αυτό.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΔΔΗΕ: Τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πολιτών στο 11500



Την έναρξη λειτουργίας τηλεφωνικού Κέντρου Ενημέρωσης Πελατών από αύριο στην τηλεφωνική γραμμή 11500 ανακοίνωσε ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Το Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών θα λειτουργεί κατά τις εργάσιμες ημέρες, από τις επτά το πρωί έως τις επτά το απόγευμα και θα παρέχει πληροφόρηση για όλα τα ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (συνδέσεις στο Δίκτυο, μεταβολές σε υφιστάμενες παροχές, καταμέτρηση, Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο κλπ).

Καλώντας στον πενταψήφιο πανελλαδικό αριθμό 11500 (με αστική χρέωση), οι πελάτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των διαφόρων αιτημάτων τους καθώς και να υποβοηθούνται στην υποβολή των αιτημάτων τους στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα Πρόσκληση στην 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς 2014-2020

Νέα Πρόσκληση στην 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020
Το αριθμ. πρωτ. 3273/29-06-2015 έγγραφό μας περί αναβολής της 1ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020
Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού, σας προσκαλούμε εκ νέου στην 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 στα Καμένα Βούρλα.
Η ημερήσια διάταξη και ο σχετικός φάκελος έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.stereaellada.gr.
Τόπος διεξαγωγής
: Καμένα Βούρλα
Ξενοδοχείο Galini Wellness Spa & Resort
Ώρα προσέλευσης
: 10:00 π.μ.
Ώρα έναρξης εργασιών
: 10:30 π.μ.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Π.
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
2014 – 2020
Κωνσταντίνος Π. Μπακογιάννης
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τη διασφάλιση μισθών, εργασίας και εργατικών δικαιωμάτων

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης για να διασφαλιστεί η καταβολή μισθών, η εργασία και τα εργατικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους. Αναλυτικά, το κείμενο:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Να διασφαλιστεί η καταβολή μισθών, η εργασία και τα εργατικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι αξιοποιώντας το κλίμα φόβου και την τραπεζική αργία κλιμακώνουν την επίθεσή τους σε βάρος των εργαζομένων. Σχεδόν στο σύνολο των κλάδων δεκάδες επιχειρήσεις αξιοποιούν το κλίμα εκφοβισμού που διαμορφώνεται με ευθύνη κυβέρνησης και δανειστών, μετά το κλείσιμο των τραπεζών και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και ανακοινώνουν στους εργαζόμενους αναγκαστικές άδειες, τους αφήνουν απλήρωτους, τους βγάζουν σε διαθεσιμότητα, συνολικά δυναμώνει η τρομοκρατία.

Οι ίδιες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους είναι τα μόνιμα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής και των ισχυρών ανταγωνισμών μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων. Οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ανεξάρτητα από τις εξελίξεις. Οι εργαζόμενοι δε μπορούν να χαρίσουν τη δουλειά και το μισθό τους σε κανέναν. Δε μπορούν να δεχτούν να πληρώσουν τα σπασµένα των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΕΕ - ∆ΝΤ –ΕΚΤ. Αρκετά θυσιαστήκαν για τα κέρδη των εργοδοτών. Με τον κόπο τους και τη δουλειά τους βγάζουν τους μισθούς τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυβέρνηση τι μέτρα θα πάρει για:

Να διασφαλιστεί άμεσα και χωρίς επιπλέον καθυστέρηση η καταβολή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων και των επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους

Να μην προχωρήσουν οι επιχειρήσεις σε απολύσεις και υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών».

Διαβάστε Περισσότερα »

18 συλλήψεις στη Στερεά το τελευταίο 24ωρο

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας & Φθιώτιδας, της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών & Χαλκίδας, καθώς και των Αστυνομικών Τμημάτων Θηβών, Αιδηψού Ευβοίας & Αταλάντης Φθιώτιδας, συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

•    Τρεις (3) αλλοδαποί στη Χαλκίδα, για διάπραξη απάτης σε βάρος 43χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων. Κατασχέθηκε χρηματικό ποσό.
•    Δύο (2) ημεδαποί στη Λαμία Φθιώτιδας, κατηγορούμενοι για διάπραξη κλοπών, σε βάρος 60χρονης ημεδαπής. Κατασχέθηκαν ένα πορτοφόλι με προσωπικά έγγραφα της 60χρονης, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.
•    Ημεδαπός στη Θήβα, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου.
•    Πέντε (5) αλλοδαποί σε περιοχή της Χαλκίδας, οι οποίοι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
•    Τρεις (3) ημεδαποί στα Λουτρά Αιδηψού, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 
•    Τρία (3) άτομα (δύο ημεδαποί στη Θήβα και ένας αλλοδαπός στο Μαρτίνο Φθιώτιδας), για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•    Ημεδαπός στη Λαμία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

77χρονη δωροδόκησε αστυνομικό για την κάνει δέκα χρόνια μικρότερη!


Μια ηλικιωμένη κυρία εμφανίστηκε χθες στο ΑΤ Καλύμνου με σκοπό να εκδώσει νέα ταυτότητα. Η διαδικασία ξεκίνησε, όμως οι αστυνομικοί ότι τα πιστοποιητικά που είχε προσκομίσει ήταν πλαστά για να την δείχνουν 10 χρόνια νεότερη, ενώ δωροδόκησε τον αστυνομικό για να κάνει τα στραβά μάτια!

Τελικά, η 77χρονη, όπως αποδείχθηκε, Ελληνογαλλίδα κάτοικος Καλύμνου συνελήφθη για απόπειρα δωροδοκίας αστυνομικού με σκοπό να εκδώσει δελτίο ταυτότητας. Η γυναίκα μετέβη χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων για έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και προσκόμισε πλαστό πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με ψευδή στοιχεία γέννησης από το οποίο είχαν ...αφαιρεθεί δέκα χρόνια.

Όταν αυτό έγινε αντιληπτό κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων της, προσέφερε σε αστυνομικό του γραφείου έκδοσης ταυτοτήτων το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, προκειμένου να πετύχει το σκοπό της.

Η συλληφθείσα οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, ενώ οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν την περίπτωση η 77χρονη να σκόπευε να χρησιμοποιήσει την πλαστή ταυτότητα για συνταξιοδοτικούς λόγους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς ψήφισαν οι Έλληνες κροίσοι



Μπορεί το ΟΧΙ να συγκέντρωσε το εκκωφαντικό 61% στο σύνολο της Επικράτειας, ωστόσο στις περιοχές που μένουν οι Ελληνες κροίσοι, τα ποσοστά του ΝΑΙ ήταν κατά πολύ υψηλότερα ακόμη και από τα μεμονωμένα υψηλά του ΟΧΙ σε «λαϊκές» περιοχές.

Σε συγκεκριμένες γειτονιές και δήμους της Αττικής, γνωστούς για τους κατοίκους με τα υψηλά εισοδήματα -δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι ζουν σε αυτές τις περιοχές είναι πλούσιοι αλλά κατά μέσο όρο τα εισοδήματα κινούνται πολύ πάνω από τον μέσο όρο της χώρας- το "ναι" συγκέντρωσε σχεδόν απόλυτα ποσοστά. Φαίνεται ότι τα όσα ακούστηκαν την περίοδο πριν το δημοψήφισμα περί "κουρέματος" καταθέσεων και Grexit βάρυναν πολύ περισσότερο στην ψήφο. Ιδού λοιπόν τα ποσοστά:

Δήμος Κηφισιάς, Ενότητα ΕΚΑΛΗΣ:

    ΝΑΙ 84,62%
    ΟΧΙ 15,38%

Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού Ενότητα Φιλοθέης:

    ΝΑΙ 81,56%
    ΟΧΙ 18,44%


Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού Ενότητα Παλαιού Ψυχικού:

    ΝΑΙ 77,98%
    ΟΧΙ 22,02 %


Δήμος Παπάγου-Χολαργού Ενότητα Παπάγου:

    ΝΑΙ 68,10%
    ΟΧΙ 31,90%
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πιο κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα

Τις πρώτες αντιδράσεις των ευρωπαίων εταίρων μετά το δημοψήφισμα και το ηχηρό «όχι» θα έχει την ευκαιρία να δει ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής, που για πολλούς αποτελεί το βαρόμετρο για την επίτευξη συμφωνίας

Με ένα μπαράζ τηλεφωνικών επαφών με Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, Φρανσουά Ολάντ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπαθεί να προετοιμάσει το έδαφος λίγο πριν βρεθεί ενώπιον των ηγετών της ευρωζώνης, αλλά και να τους προϊδεάσει για την πρόταση της ελληνικής πλευράς.

Η πρόταση που αναμένεται να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας βασίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση Γιουνκέρ συμπεριλαμβανομένου των βελτιώσεων της Αθήνας που αφορά μεταξύ άλλων τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, αλλά και το θέμα του ΕΚΑΣ, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, η διατήρηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά.

Μείζον θέμα για την ελληνική πλευρά αποτελεί το θέμα του χρέους για το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να επιτύχει αναδιάρθρωσή του συνοδευόμενο από μια σαφή δέσμευση για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.

Το τρίπτυχο της ελληνικής συμφωνίας θα κλείσει με ένα αναπτυξιακό -  επενδυτικό πακέτο που θα επιτρέψει μια σειρά επενδύσεις να έρθουν στη χώρα μας.

Προτεραιότητα στις σημερινές συζητήσεις του πρωθυπουργού με τους ομολόγους του θα είναι η αποκατάσταση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος με την τραπεζική αργία να πνίγει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο οριακός χρόνος που απομένει αποτελεί ένα από τα διαπραγματευτικά χαρτιά της κυβέρνησης, που, όμως σήμερα αναμένεται να βασιστεί σε τρία επί μέρους στοιχεία:

- Στην έκθεση του ΔΝΤ που δείχνει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο

- Στο ισχυρό «όχι» που κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας από το δημοψήφισμα

- Στο ότι η ελληνική πρόταση για μια βιώσιμη λύση απολαμβάνει τη στήριξη των πολιτικών κομμάτων της χώρας που εξουσιοδοτούν τον Έλληνα πρωθυπουργό για μια λύση εντός του ευρώ.

Παράλληλα κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν πως η αλλαγή του Γιάνη Βαρουφάκη και η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη θέση του υπουργού Οικονομικών αναμένεται να αλλάξει το τοπίο και στο Eurogroup, καθώς το κλίμα το τελευταίων συνεδριάσεων δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για τη χώρα μας.

Αυτό που θέλει να αποφύγει η Αθήνα είναι μια μεταβατική συμφωνία 2-3 μηνών που απλώς θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για τους υπόλοιπους μήνες του καλοκαιριού. Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές μια τέτοια λύση απλώς θα παρέτεινε την αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία.

Με τις κλειστές τράπεζες, πάντως να πιέζουν σε μεγάλο βαθμό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πως η διαπραγμάτευση μόνο εύκολη δεν θα είναι και εκτιμούν πως η πλευρά των δανειστών δεν αποκλείεται για άλλη μια φορά να πιέσει για την επιβολή νέων μέτρων.
ADVERTISEMENT

Μια πρώτη γεύση της αντίδρασης των εταίρων θα πάρει η ελληνική πλευρά από το Eurogroup που θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι και θα εγκαινιάσει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μετά το δημοψήφισμα.

Θετικό είναι το γεγονός ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει την εμπειρία ανάλογων διαβουλεύσεων, καθώς έχει βρεθεί σε συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Όαση» για την Αθήνα αποτελεί η στάση του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ακόμα και μετά τη συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο στο Παρίσι εμφανίστηκε περισσότερο διαλλακτικός. «Η Σύνοδος θα καθορίσει τη θέση μας», είπε περιμένοντας μια ρεαλιστική πρόταση από την κυβέρνηση.

Με βάση τις προτάσεις της Ελλάδας το Eurogroup θα αποφασίσει αν θα δώσει εντολή στους θεσμούς προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας μέσω του ESM. Στη Σύνοδο Κορυφής θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Α.Π.Θ. έβαλαν τα… γυαλιά στους δημοσκόπους!!


Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να μην κατάφεραν να προσεγγίσουν το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πέρα από την πρωτιά του «Οχι», αλλά αυτό το κατάφερε η διαδικτυακή έρευνα τριών μεταπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα, που έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία και δαπάνη των φοιτητών, έδωσε ποσοστό 63% στο «Οχι» (όταν από την κάλπη προέκυψε το 61,3%) και αυτό προκάλεσε συζητήσεις.
Η εν λόγω έρευνα έδειξε ότι υπέρ του «Οχι» τάχθηκαν κυρίως άτομα ηλικίας 18-25 ετών, άνεργοι, όσοι θεωρούν πιο αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης το ραδιόφωνο, το Διαδίκτυο, το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Υπέρ του «Ναι» η έρευνα έδειξε ότι τάχθηκαν κυρίως άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, ελεύθεροι επαγγελματίες, όσοι θεωρούν πιο αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης την τηλεόραση, τις εφημερίδες και τα περιοδικά.

Τους λόγους που δεν μπόρεσαν οι δημοσκοπήσεις να προσεγγίσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημοσθένης Δώδος, ενώ για τη διαδικτυακή έρευνα και τα συμπεράσματα της μιλάει η μία από τους τρεις μεταπτυχιακούς φοιτητές η Λαμπρίνα Βετσοπούλου.
Τη διαδικτυακή έρευνα έκαναν με δική τους πρωτοβουλία οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Ανδρέας Βασιλείου, Λαμπρίνα Βετσοπούλου, Σταμάτης Γκιλφέσης, με τις συμβουλές του αναπληρωτή καθηγητή Δημοσθένη Δώδου και του επίκουρου καθηγητή Ιωάννη Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Μεθοδολογία Πολιτικών Επιστημών» του καθηγητή Ιωάννη Ανδρεάδη.

«Θελήσαμε να αρπάξουμε την ευκαιρία του δημοψηφίσματος για να εφαρμόσουμε όσα μάθαμε στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πολιτικής Ερευνας και το κάναμε με όρεξη, πίστη και δικά μας έξοδα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Λαμπρίνα Βετσοπούλου και συμπλήρωσε ότι η ομάδα είχε επιπλέον μια μικρή περιπέτεια μέχρι να εξασφαλίσει τη φιλοξενία της έρευνας στο Διαδίκτυο. Το εγχείρημα της ομάδας συνέπεσε με το κλείσιμο των Τραπεζών, οπότε δεν γίνονταν δεκτές οι ελληνικές πιστωτικές κάρτες και η ομάδα αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από φίλους που διαμένουν στο εξωτερικό, οι οποίοι και διέθεσαν τις δικές τους πιστωτικές κάρτες.

Ολα έγιναν πολύ γρήγορα, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Λαμπρινή Βετσοπούλου. Την Κυριακή 28 Ιουλίου ετοιμάστηκε το ερωτηματολόγιο. Τη Δευτέρα έγινε η επεξεργασία του. Την Τετάρτη το πρωί δημοσιοποιήθηκε μέσω Facebook και Twitter. Η έρευνα ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Οι απαντήσεις ανήλθαν σε 200.000 περίπου. Η έρευνα βασίστηκε σε 170.000 απαντήσεις, αφού προηγήθηκε επεξεργασία για την αποφυγή διπλοψηφιών και μη σοβαρών συμμετοχών, ενώ έγινε στάθμιση των αποτελεσμάτων στο γενικό πληθυσμό. Ετσι προέκυψε το 63% υπέρ του «Οχι».

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, το «Οχι» κυριάρχησε στις ηλικίες 18-24 ετών και το «Ναι» στις ηλικίες άνω των 65 ετών. Από όσους δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν «Ναι», το 98,3% προτιμά ως νόμισμα το ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για το 53,4% όσων δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν «Οχι». Από την ερώτηση «τι θα ψήφιζαν αν γίνονταν παράλληλα με το δημοψήφισμα και βουλευτικές εκλογές», προκύπτει ότι η συσπείρωση σε σύγκριση με τις εκλογές του Ιανουαρίου, είναι 82,6% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 62,7% για τη Χρυσή Αυγή, 52,5% για τη Ν.Δ., 50,8% για τους ΑΝΕΛ, 48,8% για το ΚΚΕ, 43,9% για το ΠΑΣΟΚ, 39,7% για το Ποτάμι.

Το «Ναι» και το «Οχι» σε σχέση με το ποια πηγή πληροφόρησης θεωρείται πιο αξιόπιστη

– Το 73,2% όσων θεωρούν ως πιο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης την τηλεόραση, δήλωσε ότι θα ψήφιζε «Ναι». Το ίδιο δήλωσε ότι θα ψήφιζε και το 51,3% όσων θεωρούν πιο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης τις εφημερίδες και τα περιοδικά.
– Υπέρ του «Οχι» τάχθηκαν το 79,5% όσων θεωρούν το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον ως πιο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης, το 76% όσων θεωρούν το Διαδίκτυο πιο αξιόπιστη πηγή και το 68,4% όσων θεωρούν το ραδιόφωνο πιο αξιόπιστη πηγή.
– Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων τάχθηκε υπέρ του «Οχι» και το μεγαλύτερο ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών υπέρ του «Ναι».

Γιατί οι δημοσκοπήσεις δεν προσέγγισαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Τη δική του εξήγηση, γιατί οι δημοσκοπήσεις δεν προσέγγισαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δίνει ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Δημοσθένης Δώδος. Οπως επισημαίνει:
– Δεν υπήρχαν στοιχεία από προηγούμενο δημοψήφισμα.
– Η συμπεριφορά των ψηφοφόρων κάθε κόμματος δεν ήταν σε ευθεία αντιστοίχηση με τις επιλογές τους στις εκλογές του Ιανουαρίου.
– Μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος ακολούθησε το σοκ του κλεισίματος των Τραπεζών και αυτό οδήγησε, μεταξύ άλλων, σε επανατοποθέτηση πολλών ανθρώπων, αλλά και σε ουσιαστική άρνηση απαντήσεων ή υπεκφυγές.
– Μέχρι την Παρασκευή το μόνο σίγουρο ήταν το ηλικιακό στοιχείο. Δλαδή, ότι οι νέοι ψήφιζαν μαζικά «Οχι» και οι άνω των 65 ετών ψήφιζαν μαζικά «Ναι».
– Από το πρωί της Παρασκευής καταγράφηκε μια μεγάλη στροφή στα κύματα των απαντήσεων. Το αποκορύφωμα ήταν η «σύγκρουση» των δύο συγκεντρώσεων το βράδυ της ίδιας μέρας στην Αθήνα, όπου φάνηκε ότι ενισχύεται το «Οχι». Οι δημοσκοπήσεις δεν μπόρεσαν να προβλέψουν το «σπάσιμο» των κομματικών γραμμών και ακολούθησε «τσουνάμι».
– Είναι ενδιαφέρον ότι ακόμα και στη ιδιαίτερη πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά, τη Μεσσηνία, υπερίσχυσε το «Οχι».
– Είναι εντυπωσιακό και απρόβλεπτο ότι το «Οχι» υπερίσχυσε συντριπτικά σε τουριστικές περιοχές της Κρήτης, του Νότιου Αιγαίου και των Επτανήσων. Αυτό το γεγονός δείχνει ότι οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών γνώριζαν πολύ καλά τι ψηφίζουν. Ψήφισαν «Οχι» στα μέτρα και όχι στην επιλογή νομίσματος.

Για τη διαδικτυακή έρευνα των τριών μεταπτυχιακών φοιτητών ο κ. Δώδος τονίζει πως αν και ξεκίνησε ως μια δοκιμή εφαρμογής όσων έχουν διδαχθεί, είχε την τύχη να διευρυνθεί σε μεγάλη κλίμακα διαδικτυακά, με αποτέλεσμα -μετά τις επεξεργασίες- να προσεγγίσουν πάρα πολύ το τελικό αποτέλεσμα.
«Παρά το ότι η γενική αίσθηση είναι ότι απέτυχαν οι δημοσκοπήσεις, επειδή δεν προέβλεψαν το τελικό αποτέλεσμα, θεωρώ ότι προέβλεψαν στις συγκεκριμένες συνθήκες, την αδιαμφισβήτητη τάση ότι το «Οχι» προηγείται» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτέλους καλοκαίρι! Στους 34 βαθμούς ο υδράργυρος


Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και ενισχυμένους βόρειους ανέμους στο Αιγαίο περιμένουμε σήμερα Τρίτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου), 24 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 23 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και ζέστη θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη νοτιά Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ