Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

«Τορπιλίζουν» το Eurogroup οι Φιλανδοί - Λένε «όχι» σε νέα δάνεια προς την Ελλάδα

Εκβιασμοί από τη φιλανδική πλευρά που είναι έτοιμη να πει «όχι» στο ελληνικό αίτημα για τρίτο πρόγραμμα - Η Φινλανδία θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ, λέει η φιλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat επικαλούμενη αξιόπιστη πηγή την οποία δεν κατονομάζει
Μεγάλα εμπόδια προβάλλει η πλευρά της Φινλανδίας στο Eurogroup αντιδρώντας στο ελληνικό αίτημα για τρίτο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φιλανδός υπουργός Αλεξάντερ Στούμπ δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, ιδιαίτερα έπειτα από ψήφισμα της Φινλανδικής Βουλής που δεν ενέκρινε την έναρξη διαλόγου μεταξύ Ελλάδας – Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνητικός εταίρος της φιλανδικής κυβέρνησης, το Κόμμα των Φιλανδών, που ήταν προηγουμένως γνωστό ως «Αληθινοί Φιλανδοί», γνωστό για τις ακραία συντηρητικές και αντιευρωπαϊκές θέσεις του απείλησαν με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό εάν ληφθεί απόφαση για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

Μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε και την πτώση της κυβέρνησης και νέες εκλογές, γεγονός το οποίο ενισχύει την αρνητική στάση του Αλεξάντερ Στούμπ περαιτέρω. Στη κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η συζήτηση μια πλήρης άρνηση ενός μέλους μπορεί οδηγήσει σε νέες δυσκολίες στην επίτευξη συμφωνίας.

Από την άλλη πλευρά όμως, το καταστατικό του ESM προβλέπει καταστάσεις όπως αυτές, δίνοντας το δικαίωμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ να προχωρήσουν σε έκτακτη ψηφοφορία σχετικά με την παροχή βοήθειας από τα μέλη του Eurogroup. Σε περίπτωση που οι θετικές ψήφοι των κρατών μελών ξεπεράσουν το 85%, τότε άρετε το βέτο ενός κράτους και δεν χρειάζεται πλέον απόλυτη πλειοψηφία.

Η Φινλανδία θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ, λέει η φιλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat επικαλούμενη αξιόπιστη πηγή την οποία δεν κατονομάζει.

Από την άλλη, ο ανταποκριτής του Guardian στις Βρυξέλλες, Ιαν Τρέινορ, γράφει πως τα χέρια του Φινλανδού ΥΠΟΙΚ, Αλεξάντερ Στουμπ, είναι δεμένα καθώς ο επικεφαλής του «Κόμματος των Φινλανδών», Τίμο Σόινι, απειλεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν η χώρα συμφωνήσει σε νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα

Την ίδια ώρα η φιλανδική κρατική τηλεόραση τονίζει ότι η κυβέρνηση του Ελσίνκι είναι έτοιμη να πει «όχι» στην Ελλάδα ακόμη κι αν μείνει μόνη της στο Eurogroup Το κόμμα των «Αληθινών Φιλανδών» απαιτεί να μην δοθούν περισσότερα δάνεια στην Ελλάδα, σύμφωνα με την φιλανδική κρατική τηλεόραση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Η προβοκάτσια του Σόιμπλε άναψε φωτιές στο Eurogroup

Οσο περνάει η ώρα τόσο πιο βαρύ γίνεται το κλίμα στο Eurogroup. Mετά τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών, οι οποίοι προσερχόμενοι στο Eurogroup, υπογράμμισαν το θέμα της εμπιστοσύνης που έχει χαθεί προς την Ελλάδα, διαρροές δείχνουν πως η Ελλάδα δεν έχει ακόμη πείσει την Ευρωζώνη.

Σε αυτό το κλίμα έρχεται να προστεθεί και η πρόταση-πρόκληση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μιλά για 5ετές «διάλειμμα» της Ελλάδας από το ευρώ που θα συνοδεύεται από αναδιάρθρωση του χρέους. Σε αυτό το σενάριο, η Ελλάδα παραμένει κράτος μέλος της Ε.Ε. και θα λάβει «αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια».

Η δεύτερη επιλογή που δίνει ο Σόιμπλε, σύμφωνα με εσωτερικό έγγτραφο του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και το οποίο αποκλύπτει η FAS, είναι η Ελλάδα να μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισ. ευρώ σε ένα ταμείο, το οποίο θα πουλά προς αποπληρωμή του χρέους.

Αξίζει να σημειώσουμε πως προσερχόμενος στο Eurogroup είπε χαρακτηριστικά ότι «η εμπιστοσύνη με την Ελλάδα καταστράφηκε τους τελευταίους μήνες. Δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο στις υποσχέσεις».

«Θα πούμε στους Ελληνες συναδέλφους ότι έχουμε κάνει τα πάντα για να μας δώσουν καλές προτάσεις κι εκείνοι δεν έχουν κάνει τα πάντα για να ενισχύουμε την εμπιστοσύνη μας προς αυτούς», τόνισε ο Σόιμπλε.

Εντωμεταξύ, ο ανταποκριτής της Γερμανικής τηλεόρασης ZDF στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνει ότι το σχέδιο Σόιμπλε για ένα προσωρινό Grexit δεν τέθηκε στο Eurogroup, αλλά όπως σημειώνει το σχετικό έγγραφο που επικαλέστηκε η εφημερίδα FAZ «υπάρχει και κυκλοφορεί».
Νομικά ανέφικτο το... διάλειμμα από το ευρώ

Πάντως, αξιωματούχοι της ευρωζώνης αναφέρουν ότι η προσωρινή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι νομικά ανέφικτη και ότι αυτή η πρόταση δεν μπορεί να την πάρει κάποιος στα σοβαρά.
Η Ελλάδα πρέπει να προσφέρει κι άλλα

Και οι πρώτες... διαρροές που έρχονται από τη συνεδρίαση δεν ενισχύουν την αισιοδοξία. Σύμφωνα με το Reuters, oι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είπαν στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι η Αθήνα πρέπει να προσφέρει βαθύτερες μεταρρυθμίσεις για να τους πείσει να ξεκινήσουν τις συνομιλίες για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης.

Δύο πηγές ανέφεραν ότι και οι 18 υπουργοί συμφώνησαν ότι η Αθήνα πρέπει να λάβει περαιτέρω μέτρα για να τους πείσει ότι θα τιμήσει τυχόν νέα χρέη.

Αυτό ταιριάζει με τον «θόρυβο» που προέρχεται από τη Γερμανία, ότι η Αθήνα δεν μπορεί απλά να προτείνει μέτρα που δεν έχουν εφαρμοστεί στο δεύτερο πακέτο διάσωσης και να λάβει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, με τον Σόιμπλε να φαίνεται πως έχει βάλει «φωτιά» στο Eurogroup.
Θέμα εμπιστοσύνης

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι υπουργοί Οικονομικών έθεσαν και πάλι το θέμα της εμπιστοσύνης απέναντι στην Ελλάδα, ζητώντας εγγυήσεις για αυτά που λέει ότι θα ακολουθήσει.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι «Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε συμφωνία. Υπάρχει ένα έλλειμμα εμπιστοσύνης. Δεν ξέρουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να κάνει όσα υπόσχεται. Αυτό είναι το θεμελιώδες θέμα. Θα πρέπει να ακούσουμε τι θα μας πουν και να δούμε τις δεσμεύσεις που απαιτούνται ώστε να οικοδομήσουμε αυτήν την εμπιστοσύνη».

«Πως μπορούμε να περιμένουμε από αυτήν την κυβέρνηση ότι θα εφαρμόσει όσα λέει; Θα είναι δύσκολη συνάντηση».

Ο ισπανός ΥΠΟΙΚ Λουίς Ντε Γκίντος τόνισε πως «η Ελλάδα θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά φυσικά η αξιοπιστία είναι ακόμα σε χαμηλά επίπεδα».

«Η Ελλάδα εδώ και πέντε χρόνια υπόσχεται αλλά δεν έχει εφαρμόσει πότε κάτι από αυτά», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χ. Σέλινγκ.

Και ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει τις προτάσεις. «Πριν από μια εβδομάδα ο ελληνικός λαός απέρριψε τις προτάσεις. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις».

Ο Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών τόνισε πως για να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη με την ελληνική κυβέρνηση καλό θα ήταν τα μέτρα να γίνουν νόμος μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν τόνισε πως καθοριστικός παράγοντας είναι η εμπιστοσύνη. Οι Ελληνες πρέπει να μας απαντήσουν συγκεκριμένα για το «πότε» και το «πώς» των μεταρρυθμίσεων γιατί αυτό θα ξαναφέρει πίσω την εμπιστοσύνη που έχει χαθεί.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ασωπία:ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ «Γυναίκα: Από την Παραβατικότητα στην Αποκατάσταση»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΕΣΠΕΡΙΔΑ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
«Γυναίκα: Από την Παραβατικότητα στην Αποκατάσταση»

Με τη συμμετοχή των κατοίκων της ευρύτερης κοινωνίας της Ασωπίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015, στις 6.30 μ.μ., στο Ενοριακό Κέντρο της περιοχής, ενημερωτική εσπερίδα την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ασωπίας. Τα μέλη του Δ.Σ. προχώρησαν στο απολογισμό του Προγράμματος «Γυναίκα: Από την Παραβατικότητα στην Αποκατάσταση» (2013 – 2015), ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης τελέστηκαν τα εγκαίνια της δανειστικής βιβλιοθήκης.
Οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος, υπαγόμενου στην Πράξη 3.2.4., του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση», που αφορά στην υποστήριξη των Κρατουμένων Γυναικών στο Κατάστημα Κράτησης Ελαιώνα Θηβών.
Συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», με Δικαιούχο την «Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων Του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».
Οι εισηγητές επικεντρώθηκαν στην σημασία της εκπαίδευσης, αλλά και της συμβουλευτικής μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα, παραθέτοντας στοιχεία και δείγματα εμπειρίας, όπως προέκυψαν μετά την πολύμηνη δραστηριότητά τους με τις έγκλειστες γυναίκες μέσα στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θηβών.
Κάτοικοι της Ασωπίας, αλλά και όμορων περιοχών, αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Ασωπίας και δήλωσαν συνοδοιπόροι σε δράσεις που προάγουν την αλληλεγγύη, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ασωπίας, κα. Ευγενία Μπουραντά, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε ονομαστικά τα μέλη της τοπικής κοινωνίας που συνέβαλαν για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σε μήνυμα του – το οποίο αναγνώστηκε από τον εφημέριο Ασωπίας, πατέρα Κωνσταντίνο Κατσέλη – υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η ημέρα αυτή έχει ξεχωριστή σημασία και ξεχωριστό συμβολισμό, αφού αποδεικνύει ότι η πίστη στο Θεό και η δύναμη της θελήσεως μπορεί να δημιουργήσει ένα πνευματικό χώρο, όπως είναι η βιβλιοθήκη».  
Την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κα Φωτεινή Κούβελα, εκπροσώπησε η κα Μυρτώ Χατζήνα, Νομικός – Εγκληματολόγος, η οποία κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε αναλυτικά στις δομές υποστήριξης της Γ.Γ.Ι.Φ. για γυναίκες θύματα βίας και αποφυλακισμένες, οι οποίες αντιμετωπίζουν πολλαπλές διακρίσεις. «Οι γυναίκες αυτές είναι περισσότερο ευάλωτες, όχι μόνο στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι, αλλά και στα κοινωνικά στερεότυπα που τις στιγματίζουν, τις υποβαθμίζουν και τις βάζουν στο περιθώριο» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Χαιρετισμό, επίσης, και τη συμπαράστασή τους στο Σχέδιο Δράσης, το οποίο υποστηρίζει την ευπαθή ομάδα των εγκλείστων γυναικών, απέστειλαν και οι κ.κ. Γ.Μανώλη και Δ. Κωνσταντάρα, Προϊσταμένη και Στέλεχος αντίστοιχα της  Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων Του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Στο βήμα βρέθηκαν ακόμη, ο δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου, η Αντιδήμαρχος Τανάγρας κα. Μαρία Νίκα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθανάσιος Σκούμας, ενώ μήνυμα απέστειλε ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Ελεώνα Θηβών κ. Γεώργιος Μακρής.
Στην εισήγησή της η κα. Δήμητρα Χατζή, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ασωπίας, εκπαιδευτικός, προχώρησε σε απολογισμό των δράσεων του Προγράμματος «Γυναίκα: Από την Παραβατικότητα στην Αποκατάσταση» στο σύνολό του, ενώ παράλληλα τόνισε πως οι αρχές και τις αξίες που διέπουν το Σύλλογο οδήγησαν τα μέλη του να αναλάβουν να φέρουν εις πέρας το εν λόγω πρόγραμμα. 
Από την πλευρά του, ο κ. Γεώργιος Σκαρβέλης, B.A., M.Ed. Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος Επιμόρφωσης, ως Εκτελεστικός Διευθύνων της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος και Επιμορφωτής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέλυσε το στερεότυπο «έγκλειστος/η» και τις παραμέτρους αυτού μέσα στις οργανωμένες κοινωνίες, παρουσιάζοντας τα ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά και τη μεθοδολογία με την οποία υλοποιήθηκε η Επιμόρφωση εντός του Κ.Κ.Γ.Ε.Θ.
Η κα Δήμητρα Δεληκωστοπούλου, Σύμβουλος Επιμόρφωσης Ενηλίκων μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους υλικό και μηνύματα των έγκλειστων γυναικών, όπως αποτυπώθηκαν από τις ίδιες κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους δραστηριότητας, υπογραμμίζοντας  έτσι την ανάγκη αλλά και τη σημασία της Υποστηρικτικής Επιμόρφωσης.
Τη διαδικασία της Συμβουλευτικής υποστήριξης των έγκλειστων γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θηβών παρουσίασε συνοπτικά η Δρ. Σαλώμη Καφούρη, Ψυχολόγος, εστιάζοντας σε μέρη (σ.σ. της διαδικασίας) όπως, «πώς κατανοεί κάποιος τον εαυτό του, πώς σχετίζεται με τους γύρω του, και πώς εκφράζει και αντιλαμβάνεται δύσκολα συναισθήματα όπως ο θυμός».
Την όλη διεξαγωγή της εσπερίδας υποστήριξαν, επίσης, καθ’ όλη τη διάρκειά της και τα άλλα δύο μέλη της Επιστημονικής Ομάδας του Προγράμματος, οι κ.κ. Ρέα Πράπα, Δημοσιογράφος και Μαρία Συμεωνίδη, Κοινωνική Λειτουργός, οι οποίες συμμετείχαν και σε όλες τις ενέργειες Επιμόρφωσης και Συμβουλευτικής που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος.
Με την σειρά του, ο κ. Δημήτρης Καμετόπουλος, εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος, ομογενής από την Αυστραλία, αναφέρθηκε στην σημασία της εκπαίδευσης στις πολυπολιτισμικές  κοινωνίες, την οποία χαρακτήρισε με μια λέξη : «επένδυση».
Ο κ. Καμετόπουλος παρουσίασε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά μιας πολυγλωσσικής και πολυπολιτισμικής κοινωνίας, όπου το αίσθημα ενότητας παρά τη διαφορετικότητα, επιτυγχάνεται μέσω της αλληλοεκτίμησης των κατοίκων. «Για την κοινωνική αρμονία της Αυστραλίας, το κλειδί, ή η χρυσή τομή καλύτερα, ήταν και παραμένει η οδός της παιδείας», κατέληξε.
Στην σημασία της δανειστικής βιβλιοθήκης για τις έγκλειστες γυναίκες αναφέρθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ασωπίας κα. Ευγενία Μπουραντά.  «Η διεθνής εμπειρία ορίζει πως η οργάνωση βιβλιοθηκών και προγραμμάτων εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων, περιορίζει τη χρήση βίας. Έρευνες απέδειξαν ότι η συμμετοχή των κρατουμένων σε πρόγραμμα ανάγνωσης εντός των φυλακών αυξάνει σημαντικά την αυτοεκτίμηση τους και βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό τις δεξιότητες τους».
Τις εργασίες και τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Γεώργιος Σκαρβέλης, Κοινωνιολόγος, Εκτελεστικός Διευθύνων της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος.   Καθ’ όλη τη διάρκεια των παρουσιάσεων διεξήχθη ανοικτή συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού, επί όλων των επιμέρους παρουσιάσεων και του περιεχομένου τους.
Μετά τη ολοκλήρωση των εργασιών της εσπερίδας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της δανειστικής βιβλιοθήκης και τελέστηκε αγιασμός από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τανάγρας πατέρα Γεώργιο Μανωλόπουλο.





Διαβάστε Περισσότερα »

494 συλλήψεις τον Ιούνιο στη Στερεά

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας

Κατά την διάρκεια του μηνός Ιουνίου του έτους 2015, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας: 

α. Συνελήφθησαν συνολικά τετρακόσια ενενήντα τέσσερα (494) άτομα και ειδικότερα:

•    Επτά (7) άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
•    Ένα (1) άτομο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
•    Ένα (1) άτομο, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
•    Είκοσι τέσσερα (24) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.
•    Εβδομήντα (70) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    Εκατόν δεκαπέντε (115) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
•    Πενήντα έξι (56) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.).
•    Ογδόντα πέντε (85) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
•    Έξι (6) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
•    Δώδεκα (12) άτομα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα - λαθρεμπορίας.
•    Δεκατρία (13) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών.
•    Τρία (3) άτομα, για απόπειρες κλοπών.
•    Ένα (1) άτομο, για απάτη.
•    Τρία (3) άτομα, για απόπειρα απάτης.
•    Δύο (2) άτομα, για πλαστογραφία.
•    Ένα (1) άτομο, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
•    Ένα (1) άτομο, για απόπειρα βιασμού.
•    Δύο (2) άτομα, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
•    Εννέα (9) άτομα, για παραεμπόριο.
•    Ένα (1) άτομο, για ζωοκτονία.
•    Εξήντα (60) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, κ.λ.π.).
•    Πέντε (5) άτομα, για εξύβριση – απείθεια – αντίσταση.
•    Δύο (2) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί βεγγαλικών.
•    Ένα (1) άτομο, για παρακώλυση συγκοινωνιών.
•    Δύο (2) άτομα, για συκοφαντική δυσφήμιση.
•    Ένα (1) άτομο, για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
•    Δύο (2) άτομα, για ψευδή καταμήνυση.
•    Ένα (1) άτομο, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
•    Ένα (1) άτομο, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
•    Πέντε (5) άτομα, για παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή.
•    Ένα (1) άτομο, για παραβίαση ορίων διαμονής.


β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

•    Μία (1) απόπειρα ανθρωποκτονίας.
•    Μία (1) ληστεία.
•    Είκοσι (20) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις.
•    Τρεις (3) απόπειρες κλοπών.
•    Εξήντα μία (61) υποθέσεις ναρκωτικών.
•    Έξι (6) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
•    Δύο (2) υποθέσεις απάτης.
•    Δύο (2) υποθέσεις απόπειρας απάτης.
•    Δύο (2) υποθέσεις πλαστογραφίας.
•    Μία (1) υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.
•    Μία (1) υπόθεση απόπειρας βιασμού.
•    Δέκα (10) υποθέσεις για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα - λαθρεμπορίας.
•    Δύο (2) υποθέσεις ζωοκτονίας.
•    Πέντε (5) υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.


δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

•    Κάνναβη: (844,11) γραμμάρια
•    Ηρωίνη: (34,08) γραμμάρια
•    Ναρκωτικά δισκία: 262
•    Δενδρύλλια κάνναβης: 447
•    Ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας: 2
•    Κυνηγετικά όπλα: 7
•    Πιστόλια: 2
•    Περίστροφα: 1
•    Φυσίγγια: 3.921
•    Μαχαίρια - στιλέτα - σουγιάδες: 11
•    Γκλοπ - ρόπαλα: 3
•    Σιδερογροθιά:1
•    Κροτίδες: 15
•    Αδασμολόγητος καπνός: (11.384) γραμμάρια
•    Λαθραία πακέτα τσιγάρων: 1.162
•    Χρηματικό ποσό: 220,00€
•    Πλαστά χαρτονομίσματα: 180,00€
•    Οχήματα: 5
•    Κινητά τηλέφωνα: 13
•    Διαρρηκτικά εργαλεία
•    Πλήθος προϊόντων κλοπών
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου

Επιπλέον στην Περιφέρεια των προαναφερόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν συνολικά δεκαεπτά (17) κλεμμένα οχήματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκούμας:Ψήφισα παρών εκφράζοντας την αντίθεση μου στην λιτότητα

Δήλωση Θανάση Σκούμα

Ψήφισα παρών, εκφράζοντας την αντίθεση μου στον εγκλωβισμό της χώρας και του λαού στον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της μνημονιακής εξάρτησης.
Ο ελληνικός λαός με την ελεύθερη έκφραση του στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου απέρριψε τη λιτότητα και το τελεσίγραφο των δανειστών.
Η ζητηθείσα εξουσιοδότηση από την Κυβέρνηση για διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αφού αφορά μέτρα αντίστοιχα με αυτά που απέρριψε το δημοψήφισμα, δεν είναι συμβατή ούτε με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη λαϊκή πρωτογενή έκφραση του δημοψηφίσματος.
Είναι γεγονός ότι αυτά τα μέτρα δεν αποτελούν την πραγματική βούληση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνιστούν το αποκορύφωμα ενός ασφυκτικού εκβιασμού και ωμής απειλής από τους δανειστές.
Στηρίζω την κυβέρνηση, αλλά δεν συμφωνώ με ένα νέο πρόγραμμα που αν εφαρμοστεί στην πράξη, οδηγεί στην συνέχιση και διεύρυνση της κοινωνικής καταστροφής και στην πλήρη αποδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας.
Είναι επιτακτική ανάγκη να αναζητηθεί λύση, έξω από το πλαίσιο της λιτότητας και του ευρωπαϊκού ιερατείου, με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, στήριξη των λαϊκών αναγκών και αναπτυξιακή προοπτική.

11-07-2015
Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία της ημέρας

Eθνική Αλιάρτου-Οι "κακοί μαθητές" έφυγαν

Διαβάστε Περισσότερα »

Θετικοί με αστερίσκους οι Θεσμοί για την ελληνική πρόταση

Βλέπουν κενά σε ΦΠΑ, ασφαλιστικό, συντάξεις - Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Euroworking Group, στις 4 το απόγευμα το κρίσιμο Eurogroup
των Στέλιου Μορφίδη, Χριστίνας Ρωμηού

Η ελληνική πρόταση αποτελεί βάση για διαπραγμάτευση υπό προϋποθέσεις, αναφέρει στο πρωτοσέλιδο άρθρο της η FAZ επικαλούμενη κοινοτικές πηγές και αποκαλύπτοντας μέρος του τρισέλιδου κειμένου της εισήγησης που στάλθηκε στο Eurogroup και ήρθε σε γνώση της εφημερίδας.

Οπως σημειώνει, «οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις της Αθήνας έτυχαν καλής υποδοχής» από τους τρεις θεσμούς. Σε έγγραφο που παρουσιάζει η κυριακάτικη έκδοση της FAZ, οι θεσμοί χαιρετίζουν τις προτάσεις της Αθήνας ως βάση για διαπραγμάτευση σχετικά με την υπαγωγή της χώρας σε ένα νέο πρόγραμμα υπό τον ESM. Ωστόσο, για να γίνει αυτό, θέτουν όρους, όπως επιπλέον διευκρινίσεις και, κυρίως, περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

«Ενα νέο πρόγραμμα δεν θα βασίζεται μόνο σε προαπαιτούμενες δράσεις που θα παρασχεθούν από την Αθήνα», σημειώνει η FAZ. «Θα πρέπει επίσης να περιέχει διαρθρωτικούς δείκτες, επόμενους στόχους και ποσοτικούς δείκτες (νούμερα δηλαδή) για το μέλλον».

Η συγκρατημένα θετική αξιολόγηση των θεσμών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της FAZ, ισχύει «μόνο υπό τον όρο να συμμορφωθεί η ελληνική κυβέρνηση με τους άλλους όρους που θα της τεθούν». Παράλληλα, οι θεσμοί καθιστούν σαφές ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνονται από την Αθήνα, που θα πρέπει να φέρουν έσοδα ίσα με το 2,5% του ΑΕΠ ετησίως, “δεδομένης της επιδείνωσης των μακροοικονομικών και χρηματοοικονομικών συνθηκών" δεν επαρκούν για την επίτευξη των συμφωνημένων με τους πιστωτές. Δηλαδή την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1% πρωτογενούς πλεονάσματος για φέτος και 2%, 3% και 3,5% τα επόμενα χρόνια. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ή οι στόχοι να συγκριθούν με τις χρηματοδοτικές ανάγκες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των θεσμών.

Οι Θεσμοί λαμβάνουν υπόψη τους το γεγονός ότι η Αθήνα έχει προσεγγίσει τους στόχους τους ως το τέλος Ιουνίου σε αποφασιστικούς τομείς.

«Η διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων δεν έχει κάποιες διαφοροποιήσεις με πριν», τονίζει η έκθεση.

Σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ οι Θεσμοί ζητούν από την Ελλάδα να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση της έκπτωσης «στα περισσότερα νησιά» ώστε να μπορέσει να υπολογιστεί ο οικονομικός αντίκτυπος.

Σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό οι θεσμοί βλέπουν «σημαντικούς κινδύνους» έπειτα από την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές που είχαν γίνει στις συντάξεις. Επίσης τονίζουν ότι «η Αθήνα πρέπει να επιλέξει καθαρές πολιτικές και να ξεκαθαρίσει τη θέση της στην προηγούμενη συμφωνία επί της βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος».

Συνολικά η αποτίμηση των θεσμών αναγνωρίζει ότι «υπάρχουν πολλά πιθανά κενά στην ελληνική πρόταση».

Σημειώνουν ότι «πρέπει να υπάρξει μία ξεκάθαρη αλληλοκατανόηση του περιεχομένου αλλά και του χρόνου επιβολής των μέτρων απ' τις Αρχές ώστε να υπάρχει σαφής θέση πάνω στην οποία θα συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα του ESM».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, πλην του συνταξιοδοτικού, γίνεται ρητή αναφορά  στα εργασιακά, την αγορά ενέργειας και την αγορά υπηρεσιών.

Τα αναγκαία μέτρα που βασίζονται σε συστάσεις των θεσμών θα πρέπει να γίνουν άμεσα νόμος προκειμένου «να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη», υπογραμμίζει το πόρισμα. Ωστόσο πριν περάσουν απ' την ελληνική Βουλή θα πρέπει να οριστικοποιηθούν έπειτα από «στενή συνεργασία των ελληνικών Αρχών με τους Θεσμούς», καταλήγει η εισήγηση των θεσμών στο Eurogroup.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΠΑΠ: Ετσι πληρώνονται τα κέρδη στους δικαιούχους μετά τα capital controls

Ανακοίνωση για την καταβολή κερδών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, λόγω των νέων δεδομένων της τραπεζικής αργίας, εξέδωσε η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εταιρείες «με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών και του δικτύου της, εφαρμόζουν την ακόλουθη διαδικασία καταβολής κερδών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, για τις εξής περιπτώσεις:

    μικτού κέρδους προ φόρων μεταξύ 200 και 800 ευρώ, για το οποίο ο πελάτης επιθυμεί να αιτηθεί βεβαίωση κέρδους ή
    μικτού κέρδους προ φόρων άνω των 800 ευρώ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «με αυτή την πρωτοβουλία η ΟΠΑΠ Α.Ε., καθώς και η εταιρεία του ομίλου της, Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., αναλαμβάνουν, για τις δύο συγκεκριμένες κατηγορίες νικητών, τη διαδικασία καταβολής των κερδών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, μεταφέροντας το σχετικό ποσόν μέσω του κωδικού IBAN που έχουν».

Αποκλειστικά στα γραφεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. η αίτηση για καταβολή των κερδών

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα πραγματοποιείται αποκλειστικά στα κεντρικά γραφεία της ΟΠΑΠ στην Αθήνα (Λ. Κηφισού 62, Περιστέρι) και στη Θεσσαλονίκη (Αγ.Γεωργίου 5, Cosmos Office κτίριο 1, Πυλαία Θεσσαλονίκης), κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, μεταξύ 08:30 και 14:00.

Οι δικαιούχοι των κερδών θα πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωμένη τη σχετική φόρμα της ΟΠΑΠ «Αίτηση Πληρωμής λόγω Τραπεζικής Αργίας» (η φόρμα θα βρίσκεται στη διεύθυνση www.opap.gr/el/web/corporate.opap.gr/kerdi και στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη), καθώς και τα παρακάτω δικαιολογητικά, τα οποία απαιτούνται υποχρεωτικά για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία:

    Πρωτότυπη αίτηση πληρωμής προς τράπεζες (εκδίδεται σε πρακτορείο της ΟΠΑΠ A.E.)
    Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου
    Παραστατικό ΑΦΜ (εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμοί ΔΕΚΟ κ.λπ.)
    Φωτοτυπία ΙΒΑΝ (φωτοτυπία 1ης σελίδας τραπεζικού βιβλιαρίου)

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί και ταχυδρομικά, μέσω της αποστολής των παραπάνω δικαιολογητικών στα κεντρικά γραφεία της ΟΠΑΠ στην Αθήνα (υπ’ όψιν του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών της ΟΠΑΠ). Η διαδικασία ισχύει αποκλειστικά για την περίοδο της τραπεζικής αργίας, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας».


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα δεδομένα για την ευεργετική δράση του στιγμιαίου καφέ



Νέα δεδομένα για την ευεργετική δράση του στιγμιαίου καφέ
O στιγμιαίος καφές αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια. Είτε ζεστός είτε frappe, είναι συνυφασμένος με την καθημερινότητά μας.

Νέα ερευνητικά δεδομένα έρχονται να αναδείξουν μια σημαντική προστατευτική δράση του καφέ και στην υγεία μας. Τα άτομα που καταναλώνουν συστηματικά καφέ φαίνεται ότι έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης νόσου του Parkinson, συγκριτικά με όσους δεν καταναλώνουν καθόλου καφέ, όπως δείχνει νέα μετα-ανάλυση, που παρουσιάστηκε στο 1ο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Νευρολογίας που πραγματοποιήθηκε 20 - 23 Ιουνίου 2015 στο Βερολίνο.

Για τους σκοπούς της μελέτης, Πορτογάλοι ερευνητές πραγματοποίησαν συστηματική ανασκόπηση, στην οποία συμπεριέλαβαν δεδομένα από 37 μελέτες. Συνολικά, βρέθηκε ότι, μεταξύ των ατόμων που καταναλώνουν συστηματικά καφέ, ο κίνδυνος εμφάνισης νόσου του Parkinson είναι χαμηλότερος κατά 31%. Παράλληλα, η προστατευτική δράση του καφέ φαίνεται να είναι ίδια μεταξύ ανδρών και γυναικών. Παλαιότερες μελέτες έχουν συσχετίσει τη συστηματική κατανάλωση καφέ με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη, εγκεφαλικού επεισοδίου, κατάθλιψης, νόσου του Alzheimer και νοσημάτων του ήπατος.

Όπως σχολιάζουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της παρούσας μελέτης ενδεχομένως να οφείλονται στην αλληλεπίδραση της καφεΐνης με ένα συγκεκριμένο νευροδιαβιβαστή, την αδενοσίνη. Είναι πιθανό, η αλληλεπίδραση αυτή να ασκεί προστατευτική δράση σε νευρώνες περιοχών του εγκεφάλου που σχετίζονται με την εμφάνιση της νόσου. Ωστόσο, τονίζουν, πως απαιτούνται περισσότερες μελέτες προκειμένου να κατανοηθούν οι υπεύθυνοι μηχανισμοί της πιθανής προστατευτικής δράσης της καφεΐνης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα γλιτώσετε την ταλαιπωρία από την ουρά στα ΑΤΜ -Εφαρμογή εντοπίζει αυτά που δεν έχουν κόσμο


Η επιβολή των capital controls προκάλεσε πανικό στους πολίτες αλλά και ατελείωτες ουρές μπροστά από τα ΑΤΜ.

Αποτέλεσμα είναι η πολύωρη ταλαιπωρία για τον καταθέτες, οι οποίοι περιμένουν υπομονετικά για να κάνουν την ανάληψη των 60 ευρώ που δικαιούνται ημερησίως.

Λύση σε αυτό έρχεται να δώσει η εφαρμογή «Βρες ΑΤΜ» που προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες της να ανακαλύψουν τα πιο κοντινά ATM, τις τράπεζες που τους ενδιαφέρουν και να δουν σε πραγματικό χρόνο αν έχουν χρήματα προς ανάληψη.
Παράλληλα και αυτό είναι το πιο σημαντικό λόγω των capital controls πως οι χρήστες μπορούν ναν ενημερώσουν τους υπόλοιπους για την κατάσταση του ΑΤΜ στο οποίο βρίσκονται με δύο clicks και να βοηθήσουν στην αποφυγή ταλαιπωρίας.

Προς το παρόν η συγκεκριμένη εφαρμογή υποστηρίζεται από λογισμικό Android, δεν είναι διαθέσιμο για Windows phones και αναμένεται η έγκριση της Apple για το iOS.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με 251 "ναι" και 17 απώλειες από ΣΥΡΙΖΑ -Παρών ψήφισαν Σταθάς,Σκούμας


Με 251 "ναι", 32 "κατά" και 8 "παρών" έγινε πριν λίγη ώρα δεκτό το νομοσχέδιο "Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)" που έχει αποστείλει η κυβέρνηση στους θεσμούς.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ομολόγησε ότι υπάρχει πιθανότητα και όχι βεβαιότητα συμφωνίας και έκανε λόγο για "ακραίους συντηρητικούς κύκλους", που επιθυμούν την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Παράλληλα, προχώρησε σε αυτοκριτική, μιλώντας για λάθη στη διαπραγμάτευση και κάλεσε τους βουλευτές να κρατήσουν με την ψήφο τους την Ελλάδα όρθια.

"Θα μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας όπως εγώ την κατανοώ: Φτάσαμε στην διακεκαυμένη ζώνη. Από εδώ και μπρος υπάρχει ναρκοπέδιο. Κι αυτό δεν έχω δικαίωμα να το αγνοήσω. Αν κάναμε λάθη στην πεντάμηνη διαπραγμάτευση; Ναι κάναμε λάθη. Ουδείς αλάθητος και πρώτος εγώ. Τώρα οφείλουμε να αποφασίσουμε να μην θυσιάσουμε την ισοτιμία στον βωμό ακραίων συντηρητικών κύκλων. Κύκλων που επιδίωκαν και επιδιώκουν την απαλλαγή τους από μια μη αρεστή κυβέρνηση και έναν ενοχλητικό λαό που με αυταπάρνηση συνεχίζει να τη στηρίζει", σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Συγκεκριμένα, διαφοροποιήθηκαν δηλώνοντας:

«ΟΧΙ» Ιωάννα Γαϊτάνη (Α Θεσσαλονίκης) και Ελένη Ψαρρέα (Μεσσηνίας)

«Παρών» οι Αγλαϊα Κυρίτση (επικρατείας), Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α Αθήνας), Δημήτρης Στρατούλης (Β Αθήνας), Ιωάννης Σταθάς (Βοιωτίας)  και Αθανάσιος Σκούμας (Βοιωτίας), Κώστας Λαπαβίτσας (Ημαθίας), Στάθης Λεουτσάκος (Α Πειραιώς), Παναγιώτης Λαφαζάνης (Β Πειραιώς)

Εκτός από τον κ. Ιωάννη Βαρουφάκη που ενημέρωσε την κυβέρνηση για την απουσία του ξεκαθαρίζοντας ότι στηρίζει απόλυτα τις διαπραγματευτικές της τακτικές, έλειψαν από την ψηφοφορία επιλέγοντας αυτό τον τρόπο να δηλώσουν την αντίθεσή τους με την επιδιωκόμενη συμφωνία οι: Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή , Βασίλης Κυριακάκης.

Λαφαζάνης: Δεν στηρίζω πρόγραμμα λιτότητας

Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης αμέσως μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορία έκανε την εξής δήλωση: « Με το “παρών” εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια “πρόταση” που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου. Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δε στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους “θεσμούς” και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας. Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρώ - νεοαποκοικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει - χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους - μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας.


Επίσης οι βουλευτές Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Κυριακάκης, Ελένη Σωτηρίου, και Βασίλη Χατζηλάμπρου που επέλεξαν να απουσιάζουν.

Να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και στο ευρώ κάλεσε τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Κατέστησε, μάλιστα, σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει μία συμφωνία, που θα έχει την υπογραφή του κ. Τσίπρα και των εταίρων, αλλά η Νέα Δημοκρατία δε θα μπει στην πρόταση για διαπραγμάτευση. "Σας παροτρύνουμε και σας ευχόμαστε να πετύχετε μία καλή συμφωνία. Πάλι θα προσπαθήσουμε να βάλουμε πλάτη και να αναλάβουμε βάρη που δε μας αναλογούν. Είμαστε μαζί σας γιατί θέλουμε να σωθεί η χώρα. Σήμερα δεν ψηφίζουμε επιμέρους μέτρα. Ο χρόνος λήγει την Κυριακή. Τότε πρέπει να έχουμε τελειώσει. Εσείς εξαντλήσατε το χρόνο. Νομίζατε πως κερδίζατε χρόνο, ενώ τώρα το πρόβλημα το έχουμε εμείς. Ξεκαθαρίζουμε λογαριασμούς με την Ιστορία και σας λέω ότι με την ιστορία η Νέα Δημοκρατία έχει ήσυχη τη συνείδησή της. Φροντίστε κι εσείς να έχετε ήσυχη τη συνείδησή σας, κρατώντας την Ελλάδα στην Ευρώπη", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα -Σε ποιες περιοχές θα πέσουν μπόρες

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πρόσκαιρες βροχές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες στην Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φθάνουν βαθμιαία τα 6 με 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία.
άνεμοι: άπω βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρου όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην Πελοπόννησο.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: τοπικές νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα με πρόσκαιρους όμβρους και στην ανατολική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες, βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 21 έως 34 και κατά τόπους στα νότια 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 έως 27 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινός ώρες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
καιρός: στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων και βαθμιαία βελτίωση. στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ