Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

«Κείμενο-τέρας»-«Ψηφίστε 12 μέτρα ως την Τετάρτη, μετά συζητάμε»

Διεκόπη για λίγο η Σύνοδος Κορυφής που κρίνει το μελλον της Ελλάδας για διαπραγματεύσεις.

«Κείμενο-τέρας» αποκαλεί η ελληνική πλευρά το σκληρό κείμενο των εταίρων με τα προαπαιτούμενα που ζητούν οι εταίροι-δανειστές.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να του ζητήσουν να πάρει πίσω νόμους που έχει ψηφίσει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους.

Η ελληνική πλευρά ζητάει να ανοίξει απο αύριο κιόλας η στρόφιγγα του ρευστού από την ΕΚΤ.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε την ψήφιση των νόμων ως την Τετάρτη για τη ρευστότητα» αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Αυτά είναι τα 12 μέτρα που πρέπει να ψηφίσει η ελληνική βουλή ως την Τετάρτη:

1. Εξορθολογισμός του ΦΠΑ
2. Διεύρυνση της φορολογικής βάσης
3. Βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος
4. Θέσπιση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
5. Διασφάλιση της νομικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ
6. Πλήρης εφαρμογή της αυτόματης περικοπής δαπανών

7. Τράπεζα ανάκαμψης και οδηγία ψηφίσματος
8. Ιδιωτικοποίηση στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας
9. Αποφασιστική δράση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
10. Ανεξαρτησία του οργανισμού ιδιωτικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ
11. Αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης
12. Επιστροφή της Τρόικας-θεσμών στην Αθήνα



Οταν ψηφιστούν τα μέτρα, νέο Eurogroup

Οπως αναφέρει η δημοσιογράφος του Politico Τάρα Παλμέρι, ακόμη και αν η Ελλάδα αποδεχθεί τα μέτρα, θα χρειαστεί ένα νέο Eurogroup για να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πολύ σκληρή η Μέρκελ - Αφήνει ελπίδες ο Ολάντ

Μέρκελ: Χάθηκε η εμπιστοσύνη - Ολάντ: Το θέμα είναι εντός ή εκτός ευρώ, αλλά δεν τίθεται θέμα προσωρινού Grexit - Γιούνκερ: Θα πολεμήσω μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο - Σουλτς: Δεν είναι μια ακόμη Σύνοδος, αποφασίζουμε για το μέλλον της Ευρώπης
Σε ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις για την Ελλάδα προχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, το απόγευμα της Κυριακής.
Η κυρία Μέρκελ είπε πως από με βάση όσα γνωρίζει το Eurogroup δεν είναι σε θέση να δώσει στους Ευρωπαίους ηγέτες ένα και μοναδικό έγγραφο κάτι που, όπως τόνισε, δεν την εκπλήσσει.

«Δεν με εκπλήσσει, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, έχει χαθεί κάτι παραπάνω από ένα νόμισμα. Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας ότι οι σημερινές διαπραγματεύσεις θα είναι πολύ δύσκολες.

«Δεν θα έχουμε συμφωνία για να έχουμε συμφωνία», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να δούμε τα υπέρ και τα κατά και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες».

Ολάντ: Το θέμα είναι εντός ή εκτός ευρώ

Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ προσπάθησε να φανεί περισσότερο αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας πως η Γαλλία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Όπως ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους, οι ηγέτες της ευρωζώνης θα εξετάσουν σήμερα κατά πόσο η Ελλάδα θα είναι αύριο στην ευρωζώνη.

«Πρέπει να σηματοδοτήσουμε την έννοια της Ευρώπης και ποια είναι τα συμφέροντά μας, τι έχουμε από κοινού», ανέφερε, ενώ την ίδια ώρα ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει προσωρινό ή όχι grexit», απαντώντας ουσιαστικά στη γερμανική πλευρά και στα σχέδια Σόιμπλε για πενταετές έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Είτε θα μιλήσουμε για Ελλάδα εντός ευρωζώνης είτε για Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Αλλά δεν το θέλουμε αυτό. Χρειάζεται μια κοινή έννοια και αντίληψη», ανέφερε και κάλεσε την Ελλάδα να καταβάλλει προσπάθειες και να αποδείξει ότι είναι ικανή να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, αλλά και την ΕΕ να βοηθήσει την Ελλάδα.

Γιούνκερ: Θα παλέψω μέχρι την τελευταία στιγμή για λύση

Αποφασισμένος να παλέψει μέχρι την τελευταία στιγμή για την επίτευξη συμφωνίας δήλωσε ο
ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

«Θα πολεμήσω μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την επίτευξη μιας συμφωνίας», είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχει βούληση να συνεργαστούμε και πιστεύω να καταλήξουμε».

Σουλτς: Σήμερα αποφασίζουμε για το μέλλον της Ευρώπης

Την ανάγκη να υπάρξει σήμερα κάποιο συμπέρασμα για το ελληνικό ζήτημα υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, τονίζοντας ότι αρχηγοί των κρατών δεν πρέπει να το αναβάλουν.

Όπως είπε, δεν πρόκειται απλώς για μια συμφωνία, αλλά για το αν θα υπάρχει η Ευρώπη με τη συνεκτική μορφή που την ξέρουμε και πρόσθεσε ότι αυτό είναι ευθύνη των Ελλήνων και των αρχηγών των κρατών-μελών.

«Δεν πρόκειται για μια απλή συμφωνία, αλλά για την απόφαση αν θα υπάρξει Ευρώπη με τη συνεκτική μορφή που ξέρουμε. Είναι ευθύνη των Ελλήνων και των ηγετών των κρατών-μελών», είπε και πρόσθεσε: «Δεν είναι μια απλή Σύνοδος Κορυφής σήμερα. Είναι πολύ σημαντική ημέρα. Αποφασίζουμε για το μέλλον της Ευρώπης. Θα απαιτηθεί από όλους να φτάσουν σε εποικοδομητική λύση για όλους».

Τσίπρας: Μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία αν το θέλουν όλες οι πλευρές

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε έτοιμος για συμβιβασμό και υπογράμμισε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία, αν το θέλουν όλες οι πλευρές.

«Μπορούμε να φτάσουμε σε συμβιβασμό σήμερα αν το θέλουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και δήλωσε «έτοιμος για έναν έντιμο συμβιβασμό» εξηγώντας ότι «το χρωστάμε στους πολίτες της Ευρώπης που θέλουν να τη δουν ενωμένη και όχι κατακερματισμένη».
Διαβάστε Περισσότερα »

Reuters: Αυτά είναι τα επιπρόσθετα μέτρα που ζητούν από την Ελλάδα

Η κυβέρνηση πρέπει να νομοθετήσει άμεσα θέματα εργασιακά, την ανεξαρτητοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και την αγορά
Το προσχέδιο των συμπερασμάτων που συζητούνται στο Eurogroup δημοσιεύει το Reuters.

Σύμφωνα με αυτό, τo Eurogroup θεωρεί ως καλή βάση συζήτησης τις νέες προτάσεις. Θα απαιτηθεί η πλήρης συμμετοχή του ΔΝΤ. Η πρόταση θα πρέπει να ενισχυθεί κι από άλλα μέτρα ώστε να λάβει βοήθεια από τον ESM.

Ο στόχος είναι μέχρι το 2018 να επιτυγχάνεται στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5%.

Επίσης να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις για μειώσεις συντάξεων, καθώς και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Να εφαρμοστεί η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις για μη συνταγογραφημένα φάρμακα, κλειστά επαγγέλματα, αγορά γάλακτος, κυριακάτικη λειτουργία καταστημάτων.

Επίσης, το Eurogroup ζητά να μην καταργηθούν οι νόμοι για τα εργασιακά, να επανεξεταστούν οι συλλογικές συμβάσεις, αλλά και οι ομαδικές απολύσεις, να συμμορφωθεί η Αθήνα με τους κανονισμούς της ΕΕ και να ληφθούν μέτρα για τα «κόκκινα δάνεια».

Στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ζητούν βελτιωμένη διοίκηση, δηλαδή ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας σε συνεργασία με θεσμούς. Αναφέρεται δε, ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν όλες οι υπολειπόμενες μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης που δεν έγιναν από τον Δεκέμβριο του 2014. Να γίνει η ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Λεοντάρι Γιορτάζει τον Προστάτη Του





Διαβάστε Περισσότερα »

Μέσα σε όλα αυτά που ζούμε...ο ΓΑΠ έπεσε πάλι από το ποδήλατο



Έπεσε πάλι με το ποδήλατο ο Γ. Παπανδρέου
Στο νοσοκομείο κατέληξε η βόλτα του πρώην πρωθυπουργού με το ποδήλατο.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε ένα ατύχημα με το ποδήλατο, το οποίο του προκάλεσε τραυματισμό στο χέρι.
Σε μια προσπάθεια να στρίψει, έχασε τον έλεγχο του ποδηλάτου με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει.
Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες.
Εκεί έβγαλε ακτινογραφία η οποία βγήκε «καθαρή» και επέστρεψε σπίτι του.
Είναι το δεύτερο ατύχημα του κ. Παπανδρέου με το ποδήλατο, καθώς τον Απρίλιο του 2008 μια λάθος ορθοπεταλιά τον πέταξε κάτω με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα δανειακά χρειάζεται η Ελλάδα και γιατί - O χορός των δισ.

Οι πληροφορίες που έρχονται από την Ευρώπη, μιλούν για ένα νέο δάνειο το ύψος του οποίου μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ. Πώς βρεθήκαμε ξαφνικά να διαπραγματευόμαστε ένα τόσο μεγάλο ποσό; Γιατί είναι τόσο μεγάλες οι ανάγκες της χώρας; Δείτε πώς εξελίσσεται ο χορός των δισεκατομμυρίων.
Από χθες τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία φέρνουν την Ελλάδα να διαπραγματεύεται ένα δάνειο το συνολικό ύψος του οποίου θα ανέρχεται στα 78 έως 84 δισεκατομμύρια ευρώ. Περισσότερα από 58 δισεκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να δώσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης ενώ επιπλέον 16 δισεκατομμύρια ευρώ είναι το ποσό που θα καταβάλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στο ερώτημα γιατί απαιτείται τέτοιος πακτωλός χρημάτων, η απάντηση είναι ήδη προφανής.

Μόνο μέχρι τις 20 Αυγούστου, πρέπει να δοθούν πάνω από 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΚΤ και στον ΔΝΤ. Επιπλέον 17-18 δις. ευρώ θα πρέπει να επιστραφούν στους δύο θεσμούς μέχρι τα μέσα του 2018. Ένα τεράστιο ποσό –θα ξεπεράσει τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ- θα πρέπει να διατεθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενώ θα πρέπει να καλυφθεί και το χρηματοδοτικό κενό που δημιουργείται λόγω του γεγονότος ότι η χώρα θα εμφανίσει μικρά πρωτογενή πλεονάσματα καθ’όλη την περίοδο μέχρι το τέλος του 2018.

Τα πρωτογενή πλεονάσματα κάτω από το 3% (σ.σ η συμφωνία προβλέπει 1% για το 2015, 2% για το 2016 και 3% για το 2017) δημιουργούν χρηματοδοτική τρύπα καθώς τα χρήματα που απαιτούνται για τους τόκους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους, πρέπει στην πράξη να καλυφθούν με νέο δανεισμό. Τι απομένει για να κλείσει ο συνολικός λογαριασμός;

Περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ που πρέπει να επιστρέψουν στον κρατικό προϋπολογισμό για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που θα διέθεσαν στο ελληνικό δημόσιο μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η ελληνική πλευρά, όπως προκύπτει και από την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε τα ξημερώματα, μιλάει για ένα δάνειο η χρονική διάρκεια του οποίου θα εκτίνεται από την 01 Ιουλίου του 2015 έως τις 30 Ιουνίου του 2018. Σε αυτό το διάστημα, πρέπει να γίνει η αποπληρωμή ενός πολύ σημαντικού τμήματος του δημόσιου χρέους κυρίως προς το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συνολικού ύψους 46 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πώς προκύπτει αυτό το ποσό; Ιδού μερικές από τις βασικές υποχρεώσεις των επόμενων τριών ετών:

· Η αρχή γίνεται με τα περίπου 1,53 δισεκατομμύρια ευρώ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τα οποία έπρεπε να αποπληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου και τα οποία είναι ήδη ληξιπρόθεσμα. Το ΔΝΤ έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες και τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν μέσα στον Ιούλιο προκειμένου να συνεχιστεί η παρουσία του ΔΝΤ στο δανειακό πρόγραμμα της χώρας. Τη Δευτέρα, λήγει μια ακόμη δόση προς το ΔΝΤ ύψους περίπου 448 εκατομμυρίων ευρώ η οποία επίσης δεν αναμένεται να πληρωθεί άρα ο λογαριασμός θα ανέβει στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

· Στις 20 Ιουλίου, λήγουν δύο ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνολικού ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον τρία δισεκατομμύρια ευρώ, είναι το ομόλογο που επίσης κατέχει η ΕΚΤ και το οποίο λήγει στις 20 Αυγούστου.

Έτσι, από το δάνειο που θα εξασφαλίσει η χώρα εφόσον πάνε όλα κατ’ ευχήν, τα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να επιστραφούν μέχρι τις 20 Αυγούστου στην ΕΚΤ και στον Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Από εκεί και πέρα την περίοδο μέχρι τα μέσα του 2018 θα πρέπει να αποπληρωθούν:

1. Το ποσό των 7,6 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και

2. Περίπου 7,9 δισεκατομμύρια ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στο ποσό αυτό, η ελληνική πλευρά προσθέτει και τα περίπου 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία καταβλήθηκαν από τους πόρους του κρατικού προϋπολογισμού για να καλυφθούν υποχρεώσεις προς τους δανειστές την περίοδο από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι τώρα. Αυτά τα χρήματα, θα πρέπει να επιστραφούν καθώς πρόκειται για:

1. Τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης τα οποία μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδας προκειμένου να γίνουν repos και να καλύψουν τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. Τα Repos έχουν ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ και πρέπει να μειωθούν προκειμένου να ανακτήσουν και οι φορείς του δημοσίου τα διαθέσιμά τους.

2. Τα ποσά που έχουν «παρακρατηθεί» από όσους συναλλάσσονται με το δημόσιο. Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις στο τέλος Μαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης, ξεπερνούσαν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ αν προστεθούν και οι επιστροφές φόρου που δεν έχουν γίνει ακόμη.
fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι μπαίνουν τώρα στο στόχαστρο των ληστών και γιατί



Στόχους υψηλότερης ρευστότητας βάζουν οι ληστές που ενώ αρχικά αναζητούσαν ηλικιωμένους που είχαν κρύψει τα μετρητά στο σπίτι τους, πλέον η προσοχή τους στρέφεται αλλού...

Όπως επισημαίνουν οι Αρχές, τις πρώτες ημέρες των capital controls, οι δράστες εισέβαλαν στα σπίτια των πολιτών, κυρίως ηλικιωμένων, για να αρπάξουν τα μετρητά που βρίσκονται… κάτω από μαξιλάρια.

Στη συνέχεια, εξαιτίας του φόβου που επέδειξαν οι πολίτες προβαίνοντας σε μαζικές αγορές ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων, οι δράστες έστρεψαν την προσοχή τους σε σούπερ μάρκετ, ψησταριές, βενζινάδικα, τουριστικά γραφεία, ακόμη και πλαζ! Όπου δηλαδή υπάρχει ρευστό!

Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

1. Σούπερ μάρκετ

Σε αυτό το πλαίσιο στις 08:20 χθες το πρωί ένα άτομο εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στον οδό Αχαρνών 467 στη Ν. Χαλκηδόνα. Με την απειλή όπλου ακινητοποίησε τους υπαλλήλους, άρπαξε περίπου 5.000 ευρώ από τον χώρο υποδοχής του καταστήματος και διέφυγε με μοτοσυκλέτα.

2. Παραλία

Μία πρωτόγνωρη ληστεία συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης στην γνωστή παραλία «Για Μπανάκι» στη Βάρκιζα. Σύμφωνα με την καταγγελία του φύλακα, τουλάχιστον τρία άτομα, ίσως και περισσότερα, στις 03:45 εισέβαλλαν στον χώρο, τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο, που περιείχε 19.000 ευρώ. Μία μέρα νωρίτερα άγνωστοι χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο είχαν προσκούσει στην πρόσοψη του σούπερ μάρκετ Γαλαξίας στην οδό Φιλαδελφείας 207 στο Μενίδι. Οι δράστες άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο, που περιείχε σημαντικό χρηματικό ποσό και διέφυγαν.

3. Τουριστικό Γραφείο

Σε άλλη περίπτωση, άγνωστοι διέρρηξαν τουριστικό γραφείο 52χρονης στο Μενίδι και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του χρηματοκιβώτιο με 15.000 ευρώ.

4. Ψησταριά και βενζινάδικο

Σχεδόν ταυτόχρονα καταγράφηκαν δύο ένοπλες ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ελευσίνα και σε ψησταριά στην οδό Θησέως 330 στην Καλλιθέα. Το βράδυ της Πέμπτης δύο άγνωστοι επιβιβάστηκαν σε ταξί 58χρονου στο Μενίδι, όταν επιτέθηκαν εναντίον τους και του απέσπασαν τις λιγοστές εισπράξεις. Λίγες ώρες αργότερα στη Δάφνη, δύο άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες μπήκαν σε εστιατόριο 45χρονου και με την απειλή όπλου απέσπασαν από τον 24χρονο υπάλληλο, τις εισπράξεις.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έχουν σημαντικά στοιχεία για τη σπείρα που αρπάζει χρηματοκιβώτια, η οποία φαίνεται να απαρτίζεται από Ρομά και ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, και σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις και αποτελέσματα στην υπόθεση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλοι οι άνεργοι του ΟΑΕΔ θα μετακινούνται δωρεάν – για πάντα!


Η απόφαση υπογράφηκε και έχει ήδη εκδοθεί σε ΦΕΚ και οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ απαλλάσσονται της καταβολής κομίστρου στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς


Αυτό θα ισχύει και μετά τα έκτακτα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τις ημέρες πριν από το Δημοψήφισμα Επίσης διαγράφονται τα διοικητικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί έως και σήμερα στους ως άνω εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ για μη καταβολή κομίστρου, ακόμη και αν έχει εκκινήσει η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξής τους κατά ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα  με το left.gr ο Υπουργός Μεταφορών κ. Σπιρτζής ανέφερε σχετικά σε ανακοίνωση του που έγινε χθές « Για τους συμπολίτες μας που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μετά τη λήξη του προηγούμενου μέτρου, θα δοθεί δωρεάν πρόσβαση στις αστικές δημόσιες συγκοινωνίες. Και εξετάζουμε για να εξοικονομήσουμε χρήματα από άλλες δράσεις, προκειμένου το μέτρο να επεκταθεί και σε αστικές συγκοινωνίες περιφερειακών πόλεων που είναι ιδιωτικές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Όλες οι αλλαγές που φέρνουν στις τσέπη μας οι ελληνικές προτάσεις

Τη στιγμή που το κοινοβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία -με τη στήριξη 251 βουλευτών- τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς προς τους θεσμούς, το σημερινό Eurogroup και οι Σύνοδοι Κορυφής αναμένεται να δώσουν τις τελικές απαντήσεις. Στη διάρκεια της τελικής συνεδρίασης δεν αποκλείεται να εγκριθούν, να απορριφθούν ή να τροποποιηθούν κάποια από τα μέτρα συνολικού ύψους 12 δισ. ευρώ, τα οποία φέρνει το τραπέζι προς έγκριση και στόχο την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η ελληνική κυβέρνηση.

Με τη βοήθεια του φοροτεχνικού Βαγγέλη Αμπελιώτη, προσπαθήσαμε να αποκωδικοποιήσουμε τα βασικότερα από αυτά και κυρίως εκείνα, τα οποία αναμένεται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον προϋπολογισμό του Έλληνα φορολογούμενου, δίνοντας παράλληλα κάποια παραδείγματα, όπου είναι εφικτό κάτι τέτοιο, ελλείψει συγκεκριμένων τεχνικών λεπτομερειών, οι οποίες θα δώσουν με ακρίβεια το στίγμα αλλά και τους ακριβείς συντελεστές φορολόγησης των Ελλήνων πολιτών για τα επόμενα - τουλάχιστον - δύο χρόνια.
ΦΠΑ

Ένα από τα μέτρα, τα οποία προτείνει η κυβέρνηση στους δανειστές είναι η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ.

Όπως λέει ο Βαγγέλης Αμπελιώτης, «αυτή τη στιγμή έχουμε συντελεστή ΦΠΑ 23%, τον ανώτερο συντελεστή ο οποίος βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Επίσης έχουμε συντελεστή 13%, στον οποίο υπάγονται τα βασικά τρόφιμα, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου, της ύδρευσης, καθώς και τα ξενοδοχεία. Επιπλέον υπάρχει ο μικρός συντελεστής του 6%, στον οποίο υπάγονται φάρμακα, βιβλία και θέατρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εστίαση θα φορολογείται πλέον με βάση το 23% σε αντίθεση με το 13% που ήταν μέχρι και αυτή τη στιγμή».
Εισφορά αλληλεγγύης

Σε ό,τι αφορά στην εισφορά αλληλεγγύης, θα υπάρξει αύξηση, χωρίς να έχει γίνει σαφές σε τι ποσοστό θα αυξηθεί.
Κατάργηση φοροαπαλλαγών

Όπως σημειώνει ο Βαγγέλης Αμπελιώτης Επιπλέον το προσεχές διάστημα αναμένεται να γίνει εξορθολογισμός των φοροαπαλλαγών και αύξηση του φόρου στην ασφάλιση. «Πρόκειται να καταργηθούν αρκετές φοροαπαλλαγές και παύουν να επωφελούνται από αυτές αρκετές κατηγορίες εισοδημάτων που ευνοούνταν», σημειώνει.

Επιπλέον, καταργούνται οι εκπτώσεις στα νησιά αρχής γενομένης από εκείνα με τα μεγαλύτερα εισοδήματα. «Σταδιακά θα συμβεί κάτι ανάλογο και στα υπόλοιπα νησιά, με εξαίρεση κάποια πολύ μικρά νησιά τα οποία ανήκουν στην άγονη γραμμή. Η επιβολή των αλλαγών στον ΦΠΑ στα νησιά θα πραγματοποιηθεί σταδιακά από την 1η Οκτωβρίου», εξηγεί ο φοροτεχνικός.
Αύξηση προκαταβολής φόρου στο 100%

Σημαντική επιβάρυνση για την πραγματική οικονομιά θα αποτελέσει η προτεινόμενη αύξηση της προκαταβολής φόρου σε όλους τους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίς, στο 100%.

«Σε ό,τι αφορά στους αγρότες ο συντελεστής φορολόγησης που ήταν στο 13% το 2014 από το πρώτο ευρώ, θα αυξηθεί στο 28% ή στο 29%. Επίσης, η προκαταβολή φόρου που ήταν 27,5% για τους αγρότες, σταδιακά έως το 2017 θα αυξηθεί όπως και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, στο 100%. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν προκαταβολή φόρου από 55% που είναι σήμερα, 100%, κάτι που θα υλοποιηθεί σταδιακά έως το 2017, ενώ για τα νομικά πρόσωπα θα αυξηθεί η προκαταβολή στο 100% από το 2016», όπως λέει ο Βαγγέλης Αμπελιώτης.

Για παράδειγμα:

Ας εξετάσουμε μία εταιρεία Α.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε., η οποία φορολογήθηκε με 26% το 2014. Μία Ε.Π.Ε., η οποία είχε εννιαίο φορολογικό συντελεστή, είχε μία επιβάρυνση φόρου 26.000 ευρώ στις 100.000 ευρώ. Η ίδια εταιρεία πληρωσε 80% προκαταβολή - Ε.Π.Ε. η Α.Ε. -, δηλαδή 20.480 ευρώ προκαταβολή φόρου. Συνολικά αυτή η εταιρεία πλήρωνε φόρο 46.480.

Πλέον, με την αύξηση της προκαταβολής στο 100% θα πληρώσει 56.000 ευρώ φόρο αντί για 46.480. Σε αυτή την περίπτωση με βάση το συντελεστή που αυξάνεται από το 26% στο 28% μαζί με την προκαταβολή φόρου, το ακριβές ποσό ανέρχεται στα 56.000 χωρίς να αποκλείεται ο συντελεστής να αυξηθεί με βάση τις προτάσεις ακόμα και στο 29% κάτι που θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις των θεσμών.

Σε ό,τι αφορά τις Ο.Ε. και τις Ε.Ε. θα έχουμε επίσης αύξηση της προκαταβολής στο 100%, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν την αύξηση να επιβάλλεται σταδιακά στο 100% έως το 2017.
Καταργούνται οι επιδοτήσεις στη θέρμανση και το πετρέλαιο κίνησης

Όπως αναφέρει ο κύριος Αμπελιώτης, με βάσει το πρόγραμμα της κυβέρνησης, αναμένεται να καταργηθούν διάφορα είδη επιδοτήσεων όπως στο πετρέλαια κίνησης των αγροτών και έλεγχο των δικαιούχων που λαμβάνουν επιδοτήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν στους μισούς έως το 2016.
Πλήττονται όσοι έχουν έσοδα από ενοίκια

Για όσους έχουν έσοδα από ενοίκια, αυξάνεται ο συντελεστής. Πλέον θα είναι στο 15% για ποσά έως 12.000 και πάνω από 12.000 ευρώ αυξάνεται από το 33% στο 35%.

«Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να μας διευκρινίσουν εάν επιβάλεται η προκαταβολή φόρου σε αυτά τα εισοδήματα, διότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η διαφορά θα είναι πολύ μεγάλη», λέει ο φοροτεχνικός.

Παράδειγμα:

Κάποιος που είχε 10.000 ευρώ εισόδημα από ακίνητα, είχε επιβάρυνση 1.100 ευρώ μέσα στο 2014, χωρίς προκαταβολή φόρου.

Εάν τώρα αυξηθεί ο συντελεστής για το εισόδημα των 10.000 από ενοίκιο, τότε ο φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει από τα 1.100 ευρώ που θα πλήρωνε πριν, 1.500 ευρώ, σύμφωνα με το συντελεστή 15%. Εάν χρειαστεί να υπολογίσουμε και την προκαταβολή με σταδιακή αύξησή της από το 55% στο 100%, το 2017 ο φορολογούμενος θα  κληθεί να πληρώσει επιπλέον 800 ευρώ.

Επομένως προσθέτοντας τα 1.500 ευρώ που θα πληρώσει με την προκαταβολή των 800 ευρώ, έχουμε ένα σύνολο της τάξεως των 2.300 ευρώ αντί για 1.100 ευρώ.
Δεν καταργείται ο ΕΝΦΙΑ, αντιθέτως δεν αποκλείεται να αυξηθεί

«Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, επιβάλλεται σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων και ενδιαφέρει εκατομμύρια φορολογουμένων. Διατηρείται και δεν καταργείται όπως είχε αναφερθεί κάποια στιγμή. Τα ζητούμενα έσοδα για το κράτος από τον ΕΝΦΙΑ, κάθε χρόνο, είναι 2.65 δισ. ευρώ. Προϋπόθεση είναι ότι η μείωση ή η διαφοροποίηση των αντικειμενικών αξιών δεν θα τροποποιήσουν αυτό το ποσό. Μπορεί να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες, αλλά θα αυξηθούν οι συντελεστές φόρου, επομένως δεν θα επέλθει τροποποίηση στον ΕΝΦΙΑ. Οι ιδιοκτήτες μπορεί να δούν επιβάρυνση, όχι όμως και ελάφρυνση. Προς το παρόν δεν μπορούμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια, καθώς το κείμενο δεν παραθέτει τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες θα αναλυθούν στη συνέχεια», εξηγεί ο Βαγγέλης Αμπελιώτης.
 Τι αλλάζει στις συντάξεις

Τα μέτρα φέρνουν τη σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, ενώ θα θιγούν οι μεγάλες συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ, κατί που δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο και θα εξαρτηθεί από την κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Σταδιακά καταργείται και το ΕΚΑΣ, απώλεια η οποία θα αναπληρωθεί με κάποια άλλα επιδόματα.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι κατώτερες συντάξεις θα παραμείνουν σταθερές, με βάση τις προτάσεις, έως το 2021. Αυξάνονται επίσης οι εισφορές των συνταξιούχων στις εισφορές υγείας με ποσοστό από 4%-6%, κάτι το οποίο ακόμα δεν έχει γίνει σαφές, καθώς μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με δύο διαφορετικός συντελεστές είτε με έναν ενιαίο συντελεστή.
 Αλλάζει το καθεστώς επιβολής προστίμων - Πώς ευνοείται ο φορολογούμενος

«Σημαντικές θα είναι οι αλλαγές στο καθεστώς επιβολής των προστίμων. Οι προτάσεις κάνουν λόγο για κατάργηση των προτίμων του νόμου 2522 του 1997. Αυτή θα είναι μία σημαντική ελάφρυνση και θα αυξήσει ταυτόχρονα τα έσοδα του κράτους διότι οι υποθέσεις οι οποίες δεν έχουν τελεσιδικήσει στα διοικητικά δικαστήρια ή βρίσκονται σε έλεγχο ή πρόκειται να υπαχθούν σε έλεγχο, θα δίνουν τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρώνουν το φόρο εισοδήματος και τον ΦΠΑ και να κλείνουν τις υποθέσεις τους. Αυτό άλλωστε είναι το ζητούμενο. Να πληρώνει ο φορολογούμενος τον ΦΠΑ και το φόρο που απέφυγε», σημειώνει ο κύριος Αμπελιώτης.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, πρόστιμα στον κώδικα δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε καμία χώρα της Ευρώπης, παρά μόνο στην Ελλάδα. «Επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις, επιτόκια για καθυστέρηση του φόρου και ποινικές κυρώσεις, αλλά πρόστιμα όπως στην Ελλάδα δεν εφαρμόζονται. Είναι ένα θετικό μήνυμα και πρέπει να το επισημάνουμε καθότι πρέπει εκτός από τα θετικά και τα αρνητικά».
 Μείωση του ακατάσχετου ορίου για χρέη προς το δημόσιο

Τέλος, ένας ακόμα παράγοντας, ο οποίος αναμένεται να μεταβληθεί είναι το ακατάσχετο όριο σε τραπεζικές καταθέσεις για χρέη προς το Δημόσιο. «Αναφορικά με τις κατασχέσεις, αναμένεται να αναλυθεί και τεχνικά, καθώς το ακατάσχετο, το οποίο είναι σήμερα στα 1.500 ευρώ, τείνει να μεωθεί και να φτάσει ακόμα και στα 1.000 ευρώ. Οι κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο θα ισχύουν κανονικά, ενώ δεν αποκλείεται να αυστηροποιηθεί ακόμα περισσότερο το καθεστώς», σημειώνει ο Βαγγέλης Αμπελιώτης.
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι στήριξαν και ποιοι «πούλησαν» την Ελλάδα...


Σε ένα οριακό Eurogroup που διεκόπη επεισοδιακά μετά από καβγά του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, η Ελλάδα δεν ήταν μόνη της.

Το παρασκήνιο είναι έντονο, όμως χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε...
πολλούς υπουργούς στο πλευρό του στην κρισιμότερη μάχη των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μπορεί όλες οι χώρες να ζητούν εγγυήσεις και να θέτουν θέμα αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο οι εντολές του Φρανσουά Ολάντ είναι σαφείς και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ήταν απόλυτα εξουσιοδοτημένος να σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό της Αθήνας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Γάλλος υπουργός Μισέλ Σαπέν κατάφερε να στοιχίσει πίσω του 10 χώρες, ενώ από την άλλη ο κ. Σόιμπλε, που είναι σκληρός, έχει μόνο την υποστήριξη της Σλοβακίας και της Φινλανδίας, ενώ πέντε χώρες είναι πλέον ουδέτερες.
Αυτό που παρουσιάζει αίσθηση είναι ότι ο Σόιμπλε έχασε συμμάχους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup.
Η Γερμανία ξεκίνησε έχοντας μαζί της τη Φινλανδία, την Ολλανδία, τη Λιθουανία, την Εσθονία και τη Σλοβενία και τελικά έμεινε μόνο με δύο χώρες.
Με μεγάλη ένταση υπέρ της Αθήνας βρίσκονται οι Γάλλοι και οι Ιταλοί, ενώ στη μάχη έχουν μπει η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Μάλιστα σήμερα η Ιταλία θα ζητήσει από τη Γερμανία να καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα και ο Ματέο Ρέντσι φέρεται έτοιμος για μάχη με την Ανγκελα Μέρκελ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος καιρός σε όλη την Ελλάδα

Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αθήνα. Νηνεμία και στη Θεσσαλονίκη με θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου
Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει την Κυριακή, με μέτριους βόρειους ανέμους εντάσεως 6-7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν με μεταβλητοί με ένταση 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί από 3 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με ανέμους από 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου, με ανέμους 5-7 μποφόρ.

Στην Αττική οι θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου, με ανέμους που θα πνέουν μεταξύ 3 και 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 2 έως 4 μποφόρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητούν τα ιερά και τα όσια

Μόνο τις Καρυάτιδες δε ζήτησαν στο Eurogroup του Σαββάτου, από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι Ευρωπαίοι σωτήρες.

Η Ευρώπη του γερμανικού άξονα δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη του παρελθόντος
Οι παράλογες απαιτήσεις οι οποίες διέρρεαν, για δημιουργία ταμείου με ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου αξίας 50 δις, προκειμένου να τα εκποιούν οι εκπρόσωποι των δανειστών, οι προτάσεις του Σόιμπλε περί πενταετούς εξόδου από την ευρωζώνη και η αρνητική στάση του Φινλανδού υπουργού οικονομικών Αλεξάντερ Στούμπ, είναι λίγα σε σχέση με όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνόδου.

Μετά από αυτή τη στάση, η οποία εάν δεν αποτελεί πολιτική μπλόφα είναι γραμμή για αναγκαστική
έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για μία τελευταία προσπάθεια, αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα και να μην υποκύψει σε εκβιασμούς.

Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει Έλληνας που θα δεχθεί να παραδώσουμε τα ιερά και τα όσια στους δανειστές, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, πολύ περισσότερο κάτω από συνθήκες απόλυτου εκβιασμού.

Η Ευρώπη του γερμανικού άξονα δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη του παρελθόντος και οι κυβερνήτες της με τη λογιστική λογική δεν συγκινούνται από την ιδέα μίας πραγματικά ενωμένης και αλληλέγγυας οικονομικής ένωσης.

Με Δούρειο Ίππο την Φινλανδία ο Σόιμπλε δεν αφήνει πολλά περιθώρια επιλογών στην ελληνική κυβέρνηση και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι φιλελεύθεροι και τα λαϊκά κόμματα της Δύσης, παίρνουν την εκδίκησή τους απέναντι σε μία κυβέρνηση με αριστερές καταβολές και συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο.

Ταυτόχρονα εκβιάζουν τον πρωθυπουργό, με το πρόσχημα της πολιτικής αβεβαιότητας λόγω των αντιδράσεων στελεχών του, δημιουργώντας κατάλληλο κλίμα για μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όπως προφανώς την θέλουν οι ίδιοι και όχι όπως την επέλεξε ο ελληνικός λαός.

Αρκεί να διαβάσει κάποιος τα δημοσιεύματα των ελληνικών μνημονιακών εντύπων και τις πολιτικές εκπομπές των τηλεοπτικών μέσων εκδοτών, οι οποίοι προφανώς ανησυχούν περισσότερο για τη δική τους τύχη και λιγότερο για την συνολική πορεία του τόπου.

Eurogroup: Eγγυήσεις και σκληρότερο μνηνόνιο απαιτούν οι δανειστές

Με προσχηματικά ή μη εμπόδια οι διαβουλεύσεις, που ξεκίνησαν στις 16:30 το μεσημέρι του Σαββάτου και διεκόπησαν στη 1:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, για να συνεχιστούν στις 12:00 το μεσημέρι, δείχνουν να καταλήγουν σε τοίχο, καθώς οι δανειστές εγείρουν διαρκώς ζήτημα εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση.

«Είχαμε μια βαθιά συζήτηση των ελληνικών προτάσεων. Το βασικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη διακοπή των συνομιλιών, προσθέτοντας ότι συζητήθηκαν και χρηματοοικονομικά θέματα. «Είναι δύσκολο, η δουλειά όμως συνεχίζεται», κατέληξε.

Λακωνικός ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «υπάρχει ακόμη ελπίδα».

Την ίδια στιγμή, οι ακραίες θέσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μιλά πλέον ξεκάθαρα για Grexit, δεν βρίσκουν αντίθετη τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον αντικαγκελάριο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε την 5ετή αποπομπή της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι οι προτάσεις της Αθήνας δεν είναι «αρκετά καλές», ενώ εξέφρασε αμφιβολίες ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί.
 Σύμφωνα με πληροφορίες,οι εταίροι φέρονται να ζητούν από τη κυβέρνηση να καταθέσει τα παρακάτω νομοσχέδια:

    Νέο καθεστώς στο ΦΠΑ,
    Ιδιωτικοποιήσεις,
    Κατάργηση πρόωρων συντάξεων,
    Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων,
    Κατάργηση των μονοπωλίων
    Πάγωμα» όλων των αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ