Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Mε μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση στο χώρο του Τροπαίου Λεύκτρων


  Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Λεύκτρων, Πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, εκδήλωση στο χώρο του Τροπαίου των Λεύκτρων, με αφορμή την επέτειο της Μάχης των Λέυκτρων.  

   O κ. Κων/νος Μπουραζέλης, Καθ. Αρχαίας Ιστορίας και Αναπλ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε στην σημασία της μάχης των Λέυκτρων στην εξέλιξη της Ελληνικής ιστορίας, ενώ ο κ. Νικόλαος Νόκας, Αντιπτέραρχος ε.α. και Συγγραφέας, στην αναστήλωση του μνημείου. Η εκδήλωση έκλεισε με προβολή του ντοκυμαντέρ μικρού μήκους, « Από την ΕΥΤΡΗΣΗ στη ΜΑΧΗ των ΛΕΥΚΤΡΩΝ » .

  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, πολλά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασ. Γολεμάτης, ο Επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Ε.Θ.Α, Ναύαρχος κ. Χρ. Λυμπέρης και πλήθος κόσμου.

   Το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Λεύκτρων, ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης καθώς και  την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας για την παραχώρηση του χώρου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες  στους ομιλητές κ. Κων/νο Μπουραζέλη και κ. Νικόλαο Νόκα.




Διαβάστε Περισσότερα »

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή - Στις φλόγες βαν τηλεοπτικού σταθμού-βίντεο

 1.500 αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Ενταση επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά στη Βουλή, όπου βρίσκεται ισχυρή ομάδα ανδρών των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές έχουν χωριστεί σε δύο κομμάτια, ένα μέρος βρίσκεται Αμαλίας με Οθωνος, ενώ ένα δεύτερο κομμάτι βρίσκεται στην Πανεπιστημίου.

Η ένταση ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος ξεκίνησε περίπου στις 21:00 με τους τελευταίους να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, ξύλα, πέτρες και καπνογόνα εναντίον των αστυνομικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αντιεξουσιαστές πυρπόλησαν βαν τηλεοπτικού σταθμού, που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε στις διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες έξω από τη Βουλή με βόμβες μολότοφ και πέτρες. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ από το σημείο έχουν γίνει ήδη περισσότερες από 50 προσαγωγές.

Μάλιστα, οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να εισβάλλουν στην Αίγλη Ζαππείου, όπου απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Αμεση ήταν η αντίδραση των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με περιορισμένη  χρήση χημικών προκειμένου να απομακρύνουν τους αντιεξουσιαστές.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΘΗΒΩΝ

ΣΦΙΓΓΑ 2015 | ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΘΗΒΩΝ


Πράξη 5η :

Θεατρική – Μουσική Παράσταση

 « ΘΕΙΟ  ΔΡΑΜΑ »

Κυριακή, 19/07/15, στο Θέατρο Μοσχοποδίου στη Θήβα

στις 21:00

Πρόκειται για υλικό μεγάλης σημασίας για την εξέλιξη του αρχαίου δράματος και αποτελεί σημαντικό αντικείμενο μελέτης για τις σχέσεις του θρησκευτικού δράματος με την αρχαία ελληνική τραγωδία, αλλά και για τον τρόπο που ο άγνωστος συγγραφέας αντιλαμβάνεται το «θείο».


ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ- ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Μαρία Φραγκή

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ- ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ : Στέφανος Γανωτής

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Άννα Μαχαιριανάκη


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

Στέφανος Γανωτής, Κατερίνα Γραμματικάκη, Μαρία Δελημάρα, Ευασία Κουτουλάκη, Μαρία Ξυπολυτά, Γιάννης Κουρής, Νατάσα- Φαίη Κοσμίδου, Δώρα Μασλίντση, Αφροδίτη Πεβερέτου, Κωνσταντίνος Τζουάνας, Κατερίνα Σιδερίδου


ΜΟΥΣΙΚΟΙ:

Ηλίας Αλεξόπουλος, Νικηφόρος Γανωτής, Παναγιώτης Γανωτής, Στέφανος Γανωτής


Είσοδος : 8 ευρώ



Διαβάστε Περισσότερα »

Όλοι οι όροι του δανείου-γέφυρα των 7 δισ. ευρώ

Ψήφιση, σήμερα, από τη Βουλή των προαπαιτούμενων για ΦΠΑ, ασφαλιστικό και ΕΛΣΤΑΤ ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να "ξεκλειδώσει" τη χρηματοδότηση-γέφυρα ύψους 7 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα δύο έγγραφα που έχει καταρτίσει η Κομισιόν, εφόσον σήμερα υπάρχει κύρωση από την ελληνική Βουλή, εν συνεχεία αυτό που απομένει είναι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η έγκριση του σχεδίου από τα κοινοβούλια των 28 κρατών-μελών και από το Συμβούλιο των ΥΠΟΙΚ της ΕΕ.

Ο λόγος για δάνειο 7 δισ. ευρώ από τον EFSM, διαθέσιμο για 3 μήνες, συνοδευόμενο από ένα πρόγραμμα τύπου MoU που θα αποτελέσει την 1η χρηματοδοτική γέφυρα για τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες.

Η κίνηση αυτή λύνει το πρόβλημα του Ιουλίου αλλά δεν καλύπτει όλο το κόστος των 22 δισ. ευρώ της χρηματοδοτικής γέφυρας, αφού τα διαθέσιμα κονδύλια του συγκεκριμένου ταμείου είναι 11,5  δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με  την πρόταση της Κομισιόν προς το Ecofin, που καλείται να αποφασίσει, η συνδρομή θα καταβληθεί σε μία δόση και θα συνδέεται με όρους οικονομικής πολιτικής (MOU). Θα αποπληρωθεί όταν η Ελλάδα θα λάβει το δάνειο από τον ESM.

Το πρόγραμμα προβλέπει:

*Χρηματοδότηση  7 δισ. ευρώ τον μήνα Ιούλιο
*Οι λεπτομερείς χρηματοδοτικοί όροι θα πρέπει να καθοριστούν με συμφωνία δανειακής διευκόλυνσης και θα υπάρξει  Μνημόνιο Κατανόησης (MoU)
*Η Επιτροπή θα πρέπει να ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα ότι οι όροι οικονομικής πολιτικής πληρούνται, μέσω αποστολών και τακτική υποβολή εκθέσεων από τις Ελληνικές αρχές.
*Το δάνειο θα έχει μέγιστη διάρκεια 3 μηνών.
*Θα πρέπει να διατεθεί  αμέσως μετά την έναρξη ισχύος του Δανείου
*Η Επιτροπή, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ, θα συμφωνήσει με την ελληνική
κυβέρνηση  τους όρους οικονομικής πολιτικής
*Μνημόνιο θα υπογραφεί από την Επιτροπή και την Ελλάδα και θα περιέχει ως μέτρα/προαπαιτούμενα   για την εκταμίευση των 7 δισ. ευρώ  την  έγκριση του πακέτου της 15ης  Ιουλίου (σημ  που έχει κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή σήμερα)
*Τα λεφτά θα κατατεθούν σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι είναι πρόγραμμα για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης στην Ελλάδα. Αιτιολογείται από τη σοβαρή οικονομική και χρηματοοικονομική διατάραξη που προκλήθηκε από έκτακτες περιστάσεις που εκφεύγουν του ελέγχου της κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα καλύπτει την περίοδο μέχρι τα τέλη του Ιουλίου 2015. Στόχος είναι να παρασχεθεί μια χρηματοδότηση-γέφυρα που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει ορισμένες επείγουσες οικονομικές υποχρεώσεις μέχρι να αρχίσει να λαμβάνει χρηματοδοτική συνδρομή, στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος από τον ESM.
 capital.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερο Party στο Λεοντάρι


Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά τα μαγαζιά την Κυριακή στη Λιβαδειά



Αγαπητοί Συνάδελφοι,




Για την πόλη της Λιβαδειάς, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς τα καταστήματα  την Κυριακή, 19 Ιούλιου 2015, θα παραμείνουν προαιρετικά ΚΛΕΙΣΤΑ. Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς εύχεται στους συναδέλφους εμπόρους καλές δουλειές και στους καταναλωτές φθηνές και  "έξυπνες" αγορές.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Περιφέρεια Στερεάς δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο



Ψήφιση ολοκληρωμένου «Κοινωνικού Πακέτου για τη Στερεά»

από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Άμεση απάντηση δίνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στις ανάγκες των καιρών, με την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου «Κοινωνικού Πακέτου» που θα συμβάλει καταλυτικά στην ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών που χρήζουν βοηθείας και στην έμπρακτη στήριξη μονάδων υγείας και υφιστάμενων κοινωνικών δομών. Στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα, υπερψηφίστηκε το σύνολο των κοινωνικών δράσεων που θα αναλάβει άμεσα η Περιφέρεια, στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα που ανακύπτουν, λόγω αυτής της πρωτοφανούς πολιτικής και οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Πακέτου για τη Στερεά», εντάσσονται οι εξής δράσεις:

1.    Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της οποίας η Περιφέρεια θα συνδράμει με το ποσό των 125.000 ευρώ τις μονάδες υγείας της Στερεάς Ελλάδας για την προμήθεια αναλωσίμων και λοιπών υλικών.

2.    Παροχή επιδόματος στους επικουρικούς ιατρούς και τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που θα υπηρετούν σε περιοχές άγονες, απομακρυσμένες και προβληματικές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέχρι του ποσού των 400 ευρώ - ανά ιατρό- μηνιαίως για όλη την διάρκεια της θητείας τους.

3.    Παροχή καυσίμων για την κίνηση των ασθενοφόρων, όταν καθίσταται ανάγκη.


4.    Συγκέντρωση μέσω της εθελοντικής προσφοράς επιχειρήσεων και συμπολιτών μας, αλλά και αγορά από την πλευρά της Περιφέρειας, τροφίμων και δωρεάν διάθεση αυτών.

5.    Συγκέντρωση μέσω της εθελοντικής προσφοράς επιχειρήσεων και συμπολιτών μας, αλλά και αγορά από την πλευρά της Περιφέρειας, φαρμάκων και δωρεάν διάθεση αυτών.

6.    Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού», για τη στήριξη του έργου του και την από κοινού διοργάνωση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η διανομή τροφίμων και φαρμάκων θα πραγματοποιηθεί μέσα από τις δομές που έχουν αναπτύξει οι Ιερές Μητροπόλεις, οι Δήμοι και άλλοι φορείς κοινωνικού χαρακτήρα, σε κάθε νομό, με τις οποίες η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αναπτύξει στενή συνεργασία, όλο αυτό το διάστημα, με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ώρα της ευθύνης έφτασε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία οφείλει να σταθεί δίπλα σε κάθε πολίτη, ανεξαιρέτως. Το «Κοινωνικό Πακέτο για τη Στερεά» είναι η απάντηση της Περιφέρειάς μας σε μία μεγάλη κοινωνική ανάγκη. Δουλεύουμε πέρα και πάνω από τις αρμοδιότητές μας. Ωστόσο δε θεωρούμε ότι κάνουμε τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα».


Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκε η Νάντια Βαλαβάνη - Ολόκληρη η επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα




Την παραίτησή της δηλώνει με επιστολή της στον πρωθυπουργό που παρέδωσε το πρωί στις 13.7.2015 η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.


Ακολουθεί η επιστολή:

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Αλέξη,

Στήριξα την ομάδα διαπραγμάτευσης τη νύχτα της Παρασκευής όντας σίγουρη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συμφωνία. Ότι τελικά θα γυρίσετε πίσω για να στηριχτούμε στο λαό - όπως το έκανες και την προηγούμενη φορά. Ότι η ανάγνωση της μάχης που δίνατε εκεί θα βοηθήσει ν’ αποκαλυφθεί στα μάτια και των πιο ανυποψίαστων συμπατριωτών μας, μετά και τ’ αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της προηγούμενης Κυριακής, πώς επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως εργαλείο για να μετασχηματίσουν βίαια στο ακόμα φρικαλεότερο συνολικότερα την Ευρώπη. Επειδή δεν πιστεύω ότι η κατάσταση για την εργαζόμενη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας μπορεί ποτέ ν’ αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο χωρίς τη δική της συνειδητοποίηση και θέληση για δράση προς τα εκεί.

Ακόμα και τώρα, Δευτέρα πρωί, εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία. Ότι η τακτική των γνωστών κυρίαρχων κύκλων στη Γερμανία είναι ο πλήρης εξευτελισμός της κυβέρνησης και της χώρας. Να ψηφίσει η Βουλή αύριο-μεθαύριο ό,τι μέχρι σήμερα έχει – ας πούμε - «συμφωνηθεί», και πάλι να μην υπάρξει συμφωνία. Μέχρι να καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση και ν’ αναλάβει κυβέρνηση «δοτών» και «προθύμων». Αυτοί που έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Αυτοί που, μαζί με τους «έξω», πίστεψαν ότι οι κλειστές τράπεζες θα συνέτριβαν το πρώτο πείραμα ελπίδας στην ευρωπαϊκή ήπειρο τον καινούργιο αιώνα. Αυτοί που ήδη σηκώνουν κεφάλι και απευθύνονται με μια ύβρι που δε θα μπορέσει να εξαλείψει οποιαδήποτε κάθαρση.

Αλέξη,

ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα ότι σ’ ένα πόλεμο, όταν οι δυνάμεις του αντίπαλου αποδειχθούν συντριπτικά υπέρτερες, επιτρέπεται η συνθηκολόγηση – με μοναδικό στόχο την ανασύνταξη των δικών σου δυνάμεων και την οργάνωση, ξανά, της αντίστασης που θα επιτρέψει να μεταβάλλεις πλέον τις ίδιες εκείνες τις συνθήκες που οδήγησαν στην ήττα. Αυτή η «συνθηκολόγηση», όμως, είναι τόσο συντριπτική, που δε θα επιτρέψει ανασύνταξη δυνάμεων. Και η επιδείνωση, με δική μας υπογραφή, της κατάστασης ενός εξαντλημένου λαού εκεί που πήγαινε να σηκώσει κεφάλι, θα αποτελέσει «ταφόπλακα», για πολλά χρόνια, οποιωνδήποτε δυνατοτήτων χειραφέτησης του.

Χρωστάμε πριν απ’ όλα στα νέα παιδιά, αυτά που καθόρισαν το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, αυτά που είναι το μέλλον τους που καθορίζεται σήμερα, να γυρίσει η αντιπροσωπεία μας χωρίς αφόρητες δεσμεύσεις. Ν’ απευθυνθείς ξανά σε αυτά τα παιδιά και σ’ όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν ψήφισαν όχι ή ναι. Να τους εξηγήσεις πώς ακριβώς έχει η κατάσταση, τι θα έχει ν’ αντιμετωπίσει ο λαός μας, αν πάρει σάρκα και οστά, στις συνθήκες που επιβλήθηκαν στη χώρα, το πλειοψηφικό όχι. Που δόθηκε με την πλειοψηφία να θέλει αυτό που λέγαμε, λύση εντός της Ευρώπης.

Αυτή η συγκεκριμένη λύση, όμως, που επιβάλλεται σήμερα με τόσο καταθλιπτικό τρόπο, δεν είναι λύση βιώσιμη. Για τους ίδιους, για το λαό, για τη χώρα. Για την άλλη Ευρώπη, που βρίσκεται σε κατάσταση τοκετού. Είναι άλλο πράγμα να βρεθείς σε μια πραγματικότητα εξαιρετικά δύσκολη, ν΄ αντιμετωπίζεις μια καταστροφή, μ’ ελπίδα ωστόσο σ’ ένα μέλλον αξιοπρέπειας, κυριαρχίας κι ανεξαρτησίας. Κι άλλο ν’ αντιμετωπίζεις μια καταστροφή που θα ολοκληρωθεί με ό,τι εθνικό εισόδημα έχει απομείνει να κατευθύνεται στους «έξω», για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν αποπληρώνεται στους αιώνες των αιώνων και κάνει την ίδια την κοινωνία μη βιώσιμη, και στους «πάνω».

Αλέξη,

Σ’ ένα τέτοιο προσκλητήριο θα είμαι παρούσα και θα το υπηρετήσω απ’ όποια θέση θέλεις μέχρι τέλους. Σε περίπτωση όμως που η αντιπροσωπεία μας επιστρέψει με τις δεσμεύσεις που απευχόμαστε - μέτρα θνησιγενή, που σε κάθε αξιολόγηση θα ξαναθέτουν τα ίδια διλήμματα, υποχώρηση ή GREXIT –, είναι αδύνατο να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης.

Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με τίμησες. Με τη σειρά μου, σ’ ένα υπουργείο που όπως ξέρεις βρέθηκα μόνο για λόγους κομματικότητας, έκανα ότι μπορούσα για ν’ ανακουφιστούν λαϊκά στρώματα και για να προετοιμάσω ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα. Το ίδιο και σε ό,τι αφορά το άλλο μεγάλο μέτωπο, της διαφύλαξης και μιας πραγματικής αξιοποίησης προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων και του τόπου, της δημόσιας περιουσίας. Σ’ ευχαριστώ που έστω για αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα μου έδωσες τη δυνατότητα να υπηρετήσω απ’ αυτή τη θέση το απελευθερωτικό μας εγχείρημα.

Ο αγώνας, θέλω να πιστεύω, συνεχίζεται.

Μ’ εκτίμηση
Νάντια Βαλαβάνη
Διαβάστε Περισσότερα »

Δέκα συλλήψεις στη Στερεά για διάφορα αδικήματα


 Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δέκα (10) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας & Βοιωτίας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Λαμίας, Χαλκίδας & Άμφισσας, καθώς και του Τμήματος Τροχαίας Θηβών, συνολικά δέκα (10) άτομα για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα:

•    Αλλοδαπός στο Δήλεσι Βοιωτίας, για κλοπή τροχοφόρου και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κατασχέθηκε δίκυκλη μοτοσικλέτα.
•    Ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, για κλοπή χρηματικού ποσού από κατάστημα.
•    Ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
•    Δύο ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    Τέσσερις αλλοδαποί (δύο στην Άμφισσα, ένας στη Χαλκίδα και ένας στη Θήβα), διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
•    Ημεδαπός στη Θήβα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Αποστόλου σε Μπασιάκο για περικοπές καταβολής συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος

ΘΕΜΑ:                  «Περικοπές καταβολής συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος»

ΣΧΕΤ:       Η Ερώτηση   3019/28-5-2015

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, σας πληροφορούμε τα εξής:

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αποδέχεται τις αιτήσεις ενίσχυσης των παραγωγών όπως αυτές αποστέλλονται στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του και στη συνέχεια διενεργεί τους προβλεπόμενους ελέγχους -διασταυρωτικούς, μηχανογραφικούς, διοικητικούς, επιτόπιους. Στην κατηγορία των επιτόπιων ελέγχων εντάσσονται και οι έλεγχοι με Τηλεπισκόπηση.
Οι έλεγχοι μέσω Τηλεπισκόπησης γίνονται με χρήση δορυφορικών εικόνων του τρέχοντος έτους, σε χρονική σειρά. Οι δορυφορικές εικόνες που χρησιμοποιούνται παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκλειστικά για ελεγκτικούς σκοπούς και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει η Επιτροπή. Βάσει των εικόνων αυτών πραγματοποιήθηκαν για τις αιτήσεις 2014, όπως κάθε χρόνο, οι απαιτούμενοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί αρχικά η επιλεξιμότητα των αγροτεμαχίων για την Ενιαία Ενίσχυση και στη συνέχεια η ορθότητα της δηλωθείσας καλλιέργειας για τα ειδικά καθεστώτα ενίσχυσης, δηλαδή το σκληρό σιτάρι, τις ελιές και τη συνδεδεμένη ενίσχυση για το βαμβάκι. Ειδικότερα, για τις ζώνες ελέγχου όπου καλλιεργείται βαμβάκι, για την απεικόνιση των αγροτεμαχίων χρησιμοποιούνται εικόνες υψηλής ανάλυσης κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου –με μεγαλύτερη συχνότητα τους καλοκαιρινούς μήνες. Με τη μέθοδο της τηλεπισκόπησης μετράται το εμβαδόν της δηλωθείσας έκτασης και ελέγχεται το είδος της καλλιέργειας που βρίσκεται σε αυτή. 
Σε περίπτωση διαφωνίας με τα αποτελέσματα της τηλεπισκόπησης, οι γεωργοί έχουν την δυνατότητα υποβολής ενστάσεων στις Περιφερειακές Δ/νσεις του Οργανισμού. Στη συνέχεια, πραγματοποιούνται επιπλέον έλεγχοι (επί της οθόνης αλλά και επιτόπιοι) από εξειδικευμένα κλιμάκια των Περιφερειακών Διευθύνσεων του Οργανισμού και τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών καταχωρούνται στο πληροφοριακό σύστημα. Εφόσον τα νέα δεδομένα δικαιώνουν τις ενστάσεις των παραγωγών, λαμβάνονται υπόψη σε επόμενες πληρωμές.

Όσον αφορά στις περιοχές που έχουν πληγεί από έντονα καιρικά φαινόμενα, στις περιπτώσεις όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες επιβεβαιώσουν επίσημα την επικράτηση εξαιρετικών και απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών και ζημιών, που έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής του σύσπορου βάμβακος σε επίπεδα κατώτερα από την ελάχιστη στρεμματική απόδοση, ο ΟΠΕΚΕΠΕ λαμβάνει υπόψη του και τις εκτιμήσεις των εν λόγω υπηρεσιών για τις ζημιές, προκειμένου να χορηγηθεί η ειδική ενίσχυση.
Οι αγρότες που επιθυμούν να καλλιεργήσουν βαμβάκι και να αιτηθούν την Ειδική Ενίσχυση για το Βαμβάκι για το 2015, σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ. 3 της υπ’ αριθ. 117/27361/ΦΕΚ 430/τ. Β΄/24-3-2015 Υ.Α. «Καθορισμός λεπτομερειών χορήγησης της ειδικής καλλιεργητικής ενίσχυσης για το βαμβάκι σε εκτέλεση του Κανονισμού (Ε.Ε.) 1307/2013 του Συμβουλίου», καταληκτική ημερομηνία σποράς βαμβακιού ορίζεται η 31η Μαΐου κάθε έτους. Σπορά μετά από την 31η Μαΐου μπορεί να γίνει δεκτή μόνο για τις περιπτώσεις που η σπορά έχει γίνει εμπρόθεσμα αλλά για λόγους  ανωτέρας βίας απαιτείται επανασπορά.
Προκειμένου να ελεγχθεί η ημερομηνία σποράς, εκτός των διαπιστώσεων των άλλων ελέγχων, λαμβάνεται υπόψη και η ημερομηνία των παραστατικών αγοράς σπόρου βάμβακος (τιμολόγιο αγοράς ή τιμολόγιο αγοράς-δελτίο αποστολής).
Για τις περιπτώσεις που οι αγρότες έχουν περισσότερα των 100 στρεμμάτων αρόσιμων καλλιεργειών, η υποχρέωση της διαφοροποίησης καλύπτεται με τη δήλωση ποσοστού άνω του 75% αυτής με καλλιέργεια ως ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ, με την προϋπόθεση ότι η υπόλοιπη αρόσιμη έκταση δεν υπερβαίνει τα 30 εκτάρια.
Για τις περιπτώσεις που οι αγρότες έχουν περισσότερα των 150 στρεμμάτων, μπορούν να δηλώσουν πλημμυρισμένες εκτάσεις με καλλιέργεια ως ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ, καλύπτοντας την υποχρέωση διατήρησης του 5% ως Περιοχή Οικολογικής Εστίασης.
Σημειώνεται ότι σε γη που έχει δηλωθεί καλλιέργεια ως ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ, δεν υπάρχει δυνατότητα δήλωσης επίσπορης καλλιέργειας/καλλιεργειών ή συγκαλλιέργειας.
Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, οι γεωργοί που δηλώνουν εκτάσεις σε περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρες, μετά την εμπρόθεσμη υποβολή των αιτήσεων τους, θα συμμετέχουν κανονικά στη διαδικασία χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, με εξαίρεση τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.


    Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβολική ποδηλατική πολιτιστική διαδρομή στην Ογχηστό Βοιωτίας


Φίλοι Ποδηλάτου Αλιάρτου
Πολιτιστικές διαδρομές!

Σπήλαιο Σαρακηνού-Γλα- Ορχομενός

Ογχηστός
Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Στις 18 Ιουλίου 2015, ημέρα Σάββατο, διοργανώνεται από τον Δήμο Αλιάρτου -Θεσπίεων  και τους Φίλους Ποδηλάτου Αλιάρτου   συμβολική   Ποδηλατική Πολιτιστική Διαδρομή στην Ογχηστό Βοιωτίας, στην οποία σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε.


Η εκδήλωση θα ξεκινήσει  στις 18:30, με ενημέρωση στο Συνεδριακό Αλιάρτου, στο οποίο ο κος Δήμαρχος και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες όπως η προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας Κα Χαραμή Α.,ο υπεύθυνος της αρχαιολογικής έρευνας Κος Μυλωνόπουλος Ι. θα  παρουσιάσουν σημαντικότατα αποτελέσματα για την ανασκαφική έρευνα που γίνεται στον τόπο μας, και είναι σε εξέλιξη, κάτι που γίνεται για 1η φορά στην Αλίαρτο!

Αμέσως μετά την ενημέρωση στο Συνεδριακό  ολιγόλεπτος συντονισμός στο Δημαρχείο και εκκίνηση.

Ο τερματισμός θα είναι στην Ογχηστό στη θέση '' Στενή'' Αλιάρτου

χωρίς βαθμό δυσκολίας λόγω μικρής απόστασης

και εκεί η ανασκαφική ομάδα με τον Κο Μυλωνόπουλο Ι. θα  κάνει  επιτόπια ενημέρωση.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία
podilatoaliartou@hotmail.com

Προτείνεται όπως για λόγους ασφαλείας και κυρίως λόγω του σκοπού να φέρουμε εάν διαθέτουμε λευκή μπλούζα.


Η ποδηλατική – αρχαιολογική- πολιτιστική διαδρομή και οι όροι συμμετοχής

Οδηγίες

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει συνοδεία Τροχαίας , διασώστες, τεχνική υποστήριξη , παροχή φιαλιδίων νερού και βαν μεταφοράς ποδηλάτων.

Για να μπορείτε να συμμετέχετε στην πολιτιστική διαδρομή θα πρέπει να:

Είστε ενήλικος η ανήλικος με συνοδό-κηδεμόνα.

Έχετε επίγνωση των πράξεών σας για τις οποίες είστε υπεύθυνοι σε όλη την διάρκεια που πραγματοποιείται η διαδρομή.

Κάθε ένας που συμμετέχει είναι υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή της δραστηριότητας σε θέματα ασφάλειας και συμπεριφοράς. Δεν προσπερνάμε τον οδηγό και ακολουθούμε πιστά τις υποδείξεις ή συστάσεις των διοργανωτών.

Ευθύνη των διαχειριστών δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. O κάθε ένας έχει την πλήρη ευθύνη του εαυτού του χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι σε περιπτώσεις τεχνικών προβλημάτων αλλά και τραυματισμών δεν θα υπάρξει η υποστήριξη όταν αυτό είναι εφικτό .Είμαστε όλοι μια ομάδα και θα παραμείνουμε έτσι μέχρι και την λήξη της εκδήλωσης.

Επιπλέον σημαίνει ότι γνωρίζει τις απαιτήσεις της όποιας επικινδυνότητας που μπορεί να προκύψει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του αλλά αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η ποδηλατοβόλτα καθώς και την ευθύνη για την ασφάλεια του και παραιτείται από κάθε απαίτηση κατά των διαχειριστών – διοργανωτών και η συμμετοχή σας σε αυτόν σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής αλλά και των παρακάτω κανόνων ποδηλατικής συμπεριφοράς.

Κανόνες συμπεριφοράς ποδηλατών

1. Δεν προσπερνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή και τους οδηγούς στο ποδηλατικό κομβόι, ώστε να διατηρείται σταθερή ταχύτητα της πορείας, και συντονιζόμαστε στον ρυθμό που μας δίνουν ώστε να κινούμαστε ομαδικά και με ασφάλεια.

2. Προσπαθούμε να μην αφήνουμε κενά με τον μπροστινό μας ακολουθώντας σταθερή ταχύτητα (έτσι αποφεύγουμε τα αυτοκίνητα που μπαίνουν σφήνα).

3. Βοηθάμε στο κλείσιμο των δρόμων στις διασταυρώσεις και στα φανάρια για να μην δημιουργηθούν ατυχήματα.

4. Δεν κάνουμε αγώνα ταχύτητας! Πάμε με αρκετά χαλαρή ταχύτητα για να απολαμβάνουμε την παρέα και την διαδρομή.

5. Σεβόμαστε τους οδηγούς και τους πεζούς και δεν δημιουργούμε λεκτικές συγκρούσεις μαζί τους.

6. Ποδηλατούμε πάντα με προσοχή αποφεύγοντας τους ελιγμούς και τα απότομα φρεναρίσματα για να μην έχουμε ατυχήματα!

7. Τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και γνωρίζουμε τους κανόνες του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι πλήττονται από το φορο-σοκ των 3,6 δισ. ευρώ. Τι περιλαμβάνει η πρώτη δέσμη μέτρων

Ποιοι πλήττονται από το φορο-σοκ των 3,6 δισ. ευρώ. Τι περιλαμβάνει η πρώτη δέσμη μέτρων. Η ακτινογραφία του νέου καθεστώτος ΦΠΑ
Τσουνάμι φόρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ, που αναμένεται να γονατίσει μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις αλλά και καταναλωτές, περιλαμβάνει η πρώτη δέσμη μέτρων που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Το φορτίο που καλείται να σηκώσει το σύνολο του πληθυσμού είναι εξαιρετικά βαρύ, καθώς το οικονομικό επιτελείο δίνει μάχη για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό του 2015.

Μεγάλοι χαμένοι είναι οι συνταξιούχοι, καθώς το χτύπημα που θα δεχθούν από την πρώτη φουρνιά μέτρων είναι διπλό.

Οι συνταξιούχοι δεν θα δουν μόνο ραγδαία αύξηση του κόστους διαβίωσής τους, λόγω του μαζικού κύματος ανατιμήσεων που θα φέρει στην αγορά η αλλαγή του καθεστώτος του ΦΠΑ, αλλά και θα δουν μείωση στις συντάξεις τους και κυρίως όσοι κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 30/6/2015 και δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος ηλικίας.

Ειδικότερα, τα πρώτα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή έχουν ως εξής:
H ακτινογραφία του νέου καθεστώτος ΦΠΑ

1) Υψηλός συντελεστής 23% στα δίδακτρα των ιδιωτικών φροντιστηρίων μαθημάτων, ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τον τρέχοντα μήνα.

2) Αύξηση από το 13% στον υψηλό συντελεστή 23%:

- για όλα τα έτοιμα γεύματα και τα λοιπά είδη που σερβίρονται από τα καταστήματα μαζικής εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ουζερί, οινομαγειρεία, καφετέριες, σνακ μπαρ, καντίνες, φαστφουντάδικα)

- για όλα τα μεταποιημένα, συσκευασμένα και κονσερβοποιημένα είδη διατροφής

- για τα μη βασικά νωπά τρόφιμα

- για τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και τα κόμιστρα των ταξί

- για τα εισιτήρια των κινηματογράφων και των λοιπών θεαμάτων (πλην των θεάτρων),

- για τις υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης παλαιών κατοικιών

- για τις υπηρεσίες νοσηλείας που παρέχονται από ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια - για τις υπηρεσίες επιδιόρθωσης και μετατροπής ενδυμάτων και υφασμάτινων ειδών
ADVERTISEMENT

- για τις υπηρεσίες που παρέχουν συγγραφείς, καλλιτέχνες και συνθέτες και για τις εισαγωγές και τις παραδόσεις αντικειμένων τέχνης ή καλλιτεχνικής αξίας

- για τις υπηρεσίες επισκευής ποδηλάτων, υποδημάτων και δερματίνων ειδών,

- για τις πωλήσεις ανθέων και φυτών.

3) Μείωση του συντελεστή από το 6,5% στο 6% για τα φάρμακα, τα εμβόλια, τις εκδόσεις βιβλίων, εφημερίδων και περιοδικών, καθώς επίσης και για τα εισιτήρια των θεατρικών παραστάσεων.

4) Αύξηση του συντελεστή για τις υπηρεσίες διαμονής στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%.

5) Σταδιακή κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου. Ειδικότερα, η μείωση κατά 30% των συντελεστών ΦΠΑ καταργείται από την 1η-10-2015 στα ανεπτυγμένα τουριστικά νησιά του Αιγαίου με το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα και από την 1η-6-2016 στα λιγότερο ανεπτυγμένα νησιά. Εξαιρούνται της κατάργησης και παραμένουν σε ισχύ οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα πλέον απομακρυσμένα νησιά.
Άλλα φορολογικά μέτρα

- Αύξηση των συντελεστών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα ετήσια ατομικά εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ.

Ειδικότερα:

1) Για εισοδήματα από 30.001 έως 50.000 ευρώ, ο συντελεστής αυξάνεται από το 1,4% στο 2%.

2) Για εισοδήματα από 50.001 έως 100.000 ευρώ, ο συντελεστής αυξάνεται από 2,1% σε 4%.

3) Για εισοδήματα από 100.001 έως 500.000 ευρώ, ο συντελεστής αυξάνεται από 2,8% σε 6%.

4) Για εισοδήματα πάνω 500.001 ο συντελεστής αυξάνεται από το 2,8% στο 8%.

- Αύξηση του συντελεστή του φόρου εισοδήματος για τις μεγάλες επιχειρήσεις από το 26% στο 29%.

- Αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για όλες τις εταιρείες.

Αναλυτικά:

- Από το 80% στο 100% αυξάνεται ο συντελεστής της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τις ανώνυμες εταιρείες, τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, τους συνεταιρισμούς.

- Από το 55% στο 75% αυξάνεται ο συντελεστής της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τις προσωπικές εταιρείες, τις αστικές εταιρείες, τις κοινοπραξίες.

- Αύξηση κατά 30% του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα ΙΧ αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τις πισίνες και τα αεροσκάφη. Ειδικότερα, ο συντελεστής του φόρου αυξάνεται από το 10% στο 13% του ισχύοντος τεκμηρίου διαβίωσης για τα ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών και παλαιότητας μέχρι 10 ετών, τις πισίνες, τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και τα ανεμόπτερα.

- Επιβολή φόρου πολυτελούς διαβίωσης και στα σκάφη θαλάσσης μήκους άνω των 5 μέτρων. Συγκεκριμένα, επιβάλλεται φόρος 13% επί του ισχύοντος ποσού τεκμηρίου διαβίωσης σε όλα τα σκάφη αναψυχής μήκους μεγαλύτερου των 5 μέτρων ανοικτού τύπου.

- Αύξηση του φόρου επί των ασφαλίστρων.

Ο συντελεστής του φόρου αυξάνεται από το 20% στο 25% για τον κλάδο πυρός και από το 10% στο 15% για τον κλάδο των αυτοκινήτων (συμπεριλαμβανομένης και της αστικής ευθύνης).
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαριστική βολή για τους αγρότες το 3ο μνημόνιο

«Χαριστική βολή για τον παραγωγικό κλάδο των αγροτών» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ το τρίτο μνημόνιο που προκύπτει από τη νέα συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων. Ο Γιώργος Ανέστης μέμφθηκε την κυβέρνηση για ανακολουθία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων σε θέματα που αφορούν στους αγρότες, παρά την έμπρακτη συμβολή τους με 1,5 δις ευρώ μέσω των προηγούμενων μέτρων, στην Εθνική προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ τόνισε: «Χωρίς κανένα απολύτως σχεδιασμό, τα νέα μέτρα που προβλέπονται από το 3ο μνημόνιο, ωθούν τον πραγματικό αγρότη εκτός καλλιέργειας με συνέπεια, τη μείωση του αγροτικού ΑΕΠ και την ασφυξία της χώρας στην αυτάρκεια αγροτικών προϊόντων. Εύχομαι από αύριο κυβέρνηση και αντιπολίτευση, να αναζητήσουν εκείνα τα ισοδύναμα μέτρα που θα διορθώσουν και θα βελτιώσουν σημεία της συμφωνίας, που οδηγούν τη χώρα στην απώλεια παραγωγής»

Με εκτίμηση,
Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες πράξεις γίνονται στα γκισέ των τραπεζών...


Επιπλέον τραπεζικές πράξεις μπορούν να πραγματοποιούνται στα γκισέ των τραπεζών σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που...
δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αναλυτικά:

Η άπαξ καταβολή ποσού 120 ευρώ στους δικαιούχους, στους οποίους δεν έχει καταβληθεί από την έναρξη ισχύος των αποφάσεων του υπουργού Οικονομικών.

Οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων και τρεχουσών δόσεων από τη χρήση πιστωτικής κάρτας και από κάθε είδους δάνειο.

Οι πληρωμές οφειλών προς το Δημόσιο, προς τις ΔΕΚΟ, προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και προς ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, με κατάθεση μετρητών ή με εντολή μεταφοράς χρηματικού ποσού από τραπεζικό λογαριασμό.

Η εντολή μεταφοράς κεφαλαίων από λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως σε άλλο αντίστοιχο λογαριασμό που τηρείται στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ξεκαθαρίζει πως για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η τραπεζική αργία αναστέλλεται η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως η διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών (εξώσεων) και προσωπικών κρατήσεων.

Επίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται η υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης, εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών, ή άλλων, πάσης φύσης, παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ένδικων βοηθημάτων και ένδικων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο ενώπιον αυτών.

Οι δε υπόχρεοι κατά το νόμο υποχρεούνται να προσκομίσουν αυτά ενώπιον της αρμόδιας αρχής εντός 3 εργασίμων ημερών από τη λήξη της τραπεζικής αργίας.

Τέλος, αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής πάσης φύσης εγγυοδοσιών ή εφάπαξ ή σε δόσεις χρηματικών ποσών από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής, εφόσον η σχετική υποχρέωση γεννήθηκε ή η συμπλήρωση της προθεσμίας εκπλήρωσής της ανέκυψε στο διάστημα της τραπεζικής αργίας...
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπάνια και δεκαήμερα διακοπών σε Αιδηψό,Λευκαντί από το ΚΑΠΗ Θήβας-Βαγίων


  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ 15 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΠΑΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΛΕΥΚΑΝΤΙ  ΑΠΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ – 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 60€

Α. ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: ΘΗΒΑ-ΕΛΑΙΩΝΑΣ-ΛΕΥΚΑΝΤΙ

Β. ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ-ΘΗΒΑ-ΛΕΥΚΑΝΤΙ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΘΗΒΑ:8π.μ.

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΛΕΥΚΑΝΤΙ: 11:30π.μ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:2262024224

————————————————————————————

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΤΟ ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ & ΒΑΓΙΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΔΕΚΑΗΜΕΡΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΔΗΨΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ <<ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ-ΜΑΡΩ>>.

    16-25 ΙΟΥΛΙΟΥ
    25 ΙΟΥΛΙΟΥ-3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
    3–12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
    1-10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 190€

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ,                                                     9 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ, ΠΡΩΙΝΟ, ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΒΡΑΔΙΝΟ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΗ.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 2262024224


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων: Χορήγηση δελτίων στους κληρωθέντες για τα Προγράμματα παροχών του ΟΓΑ/ ΛΑΕ, έτους 2015

O Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι η χορήγηση δελτίων στους κληρωθέντες για τα προγράμματα παροχών του ΟΓΑ/ΛΑΕ, έτους 2015, ξεκίνησε την Τρίτη 14 Ιουλίου 2015.
Οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ που υπέβαλαν Αίτηση Συμμετοχής στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης και από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ, www.oga.gr (επιλογή: Κληρωθέντες Δικαιούχοι), και να λάβουν τα Δελτία τους από τα ΚΕΠ όλης της χώρας και όχι απαραίτητα από το ΚΕΠ, στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση.
Τα ΚΕΠ χορηγούν δελτία για τα ακόλουθα προγράμματα:
α) Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, διάρκειας από 14-7-2015 έως 15-5-2016 : Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού.
β) Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού, διάρκειας από 14-7-2015 έως 15-5-2016 μόνο για διαμονή, και δωρεάν λούσεις από 14-7-2015 έως 31-12-2015: Δελτία Ιαματικού Τουρισμού.
γ) Εκδρομικό Πρόγραμμα, διάρκειας από 14-7-2015 έως 15-5-2016: Δελτία Μονοήμερης Εκδρομής, Δελτία Διήμερης Εκδρομής, Δελτία Τριήμερης Εκδρομής.
δ) Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεάτρων, διάρκειας από 14-7-2015 έως 31-5-2016: Δελτία θεάματος.
Για το πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων, οι κληρωθέντες δικαιούχοι δε θα λαμβάνουν Δελτία αγοράς βιβλίων από τα ΚΕΠ, αλλά θα απευθύνονται κατευθείαν στα συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία από 14/7/2015 έως 31/12/2015 για να παίρνουν τα βιβλία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποχωρεί ο καύσωνας – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νοτιά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 27 και τοπικά στην Κρήτη έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστές οι σήραγγες στον Άγιο Κωνσταντίνο

 Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης εξοπλισμού σηράγγων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων, με στόχο τη διενέργεια εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των τοπικών σηράγγων.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 15 Ιουλίου από τις 09:00’ έως τις 14:00’, η κυκλοφορία προς Αθήνα θα εκτρέπεται από τον ημικόμβο Καμένων Βούρλων στην Περιφερειακή Οδό Αγ. Κωνσταντίνου - Καμένων Βούρλων έως τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Λόγγου, από όπου τα οχήματα θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο.

Η κυκλοφορία  προς Λαμία θα διεξάγεται κανονικά.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών.

Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ