Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ο Σόιμπλε άνοιξε γραφείο τελετών (φώτο)



Ανατριχίλα εις διπλούν...

Ανατριχίλα εις διπλούν προκαλεί η ιδέα του γραφείου τελετών στο Αγρίνιο.

Μία, εκ των πραγμάτων, για το αντικείμενο της δραστηριότητάς του γιατί προσδιορίζει το αμετάκλητο ενός γεγονότος, και άλλη μία για το όνομα που επέλεξε να του δώσει ο ιδιοκτήτης του, αφού ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τείνει να γίνει το πλέον αντιπαθητικό πρόσωπο όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για πολλούς Ευρωπαίους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ομοσπονδία Θήβας για την αλλαγή στο Φ.Π.Α.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Όπως ήδη γνωρίζετε σύμφωνα με το Ν. 4334/16-7-2015 (ΦΕΚ Α΄80/16-7-2015) «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)» ο συντελεστής τους φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) ορίζεται σε 23% και για τον Κλάδο μας.

Θα πρέπει άμεσα να κάνετε τις όποιες διορθωτικές αλλαγές στην ταμειακή σας μηχανή και τους τιμοκαταλόγους σας, καθώς η ισχύς του Νόμου αρχίζει από σήμερα 16 Ιουλίου.

Στο 13% παραμένει μόνο το νερό.

Από την πλευρά μας, όπως και το 2013, θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μεταβεί σε εύλογο διάστημα και πάλι ο Κλάδος σε χαμηλότερο συντελεστή.


                ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ            ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΜΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΚΤ αυξάνει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες


Κατά 900 εκατ. ευρώ αυξάνεται ο ΕLA σύμφωνα με δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι. Όσα είπε για το ελληνικό χρέος

Κατά 900 εκατ. ευρώ αυξάνεται ο ELA στις ελληνικές τράπεζες. Η ΕΚΤ ικανοποίησε το αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος χορηγώντας πρόσθετη ρευστότηα 900 εκατ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες για μία εβδομάδα.

Επίσης, ο Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι το Eurogroup έχει καλωσορίσει την έγκριση των προαπαιτουμένων από την ελληνική Βουλή

Ο ELA θα αυξηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει η Ελλάδα μέρος της ευρωζώνης, θα συνεχίσουμε την παροχή ρευστότητας, εξήγησε ο κ. Ντράγκι, ενώ διευκρίνισε απαντώντας σε ερώτηση , ότι η ΕΚΤ δεν αποφασίζει ποια χώρα θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.
Αδιαμφισβήτητη η ελάφρυνση του χρέους

Η ανάγκη για μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι "αδιαμφισβήτητη", δήλωσε  ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.

''Τα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα. Είχαμε μια σειρά από ειδήσεις με την έγκριση του πακέτου χρηματοδότησης-γέφυρας, με τις ψηφοφορίες, διάφορες ψηφοφορίες σε διάφορα κοινοβούλια, οι οποίες πλέον αποκατέστησαν τις συνθήκες για αύξηση στον ELA'' πρόσθεσε.

Ο Ντράγκι διευκρίνισε πως η σημερινή απόφαση για την αύξηση του ELA είναι συμμετρική προς την απόφαση που είχε ληφθεί προηγουμένως για πάγωμα της έκτακτης χρηματοδότησης.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η ΕΚΤ συνεχίζει να ενεργεί βάσει της υπόθεσης ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος Κανονισμός Άρδευσης στη Κωπαΐδα

·       Δίκαιη, Αναλογική και Αποτελεσματική Άρδευση

·       Ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων

·       Κώστας Μπακογιάννης: «Η Κωπαΐδα θα σταθεί και πάλι όρθια»


Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα, εγκρίθηκε το σχέδιο του νέου σύγχρονου Κανονισμού Άρδευσης του Κωπαϊδικού Πεδίου, που καταρτίστηκε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, μετά από διαβούλευση με τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, τους Δημάρχους της περιοχής και τους ενδιαφερόμενους αγρότες.

Με τον Κανονισμό, οργανώνεται η διαδικασία διαχείρισης της άρδευσης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας σε νέα δίκαιη και αποτελεσματική βάση, οριοθετούνται οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των καλλιεργητών και των ιδιοκτητών των αρδευόμενων εκτάσεων, οι απαγορεύσεις, οι απαλλαγές, τα όργανα, οι διαδικασίες και οι κυρώσεις στους παραβάτες, με στόχο από τη νέα αρδευτική περίοδο, η άρδευση να γίνει δίκαιη, αναλογική και αποτελεσματική. Παράλληλα, επιδιώκεται η ορθολογική και λελογισμένη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού της περιοχής και των υδάτινων πόρων εν γένει, με πνεύμα εξοικονόμησης.

Το επόμενο βήμα είναι η ανάθεση της εκπόνησης της συνολικής μελέτης ευρύτερων παρεμβάσεων και εκσυγχρονισμού του συστήματος και των υποδομών άρδευσης της περιοχής, που θα αποτελέσει τη βάση διεκδίκησης ειδικής χρηματοδότησης των  έργων και των διαρρυθμίσεων που θα απαιτηθούν, με στόχο τη δημιουργία πρότυπου και πρωτοποριακού συστήματος άρδευσης και αποτελεσματικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων.  

Ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Το Κωπαϊδικό Πεδίο σταδιακά αλλάζει. Τα προβλήματα που κληρονομήσαμε είναι πολλά. Ωστόσο, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να τα επιλύσουμε. Ο νέος Κανονισμός Άρδευσης αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Και είναι σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι καταρτίστηκε έπειτα από μία ευρεία συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων του Συμβουλίου μας, των Δημάρχων της περιοχής αλλά και των αγροτών. Η Κωπαΐδα, το δικό μας «περιβόλι», αυτή η σημαντική πηγή ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρειά μας, θα σταθεί και πάλι όρθια».
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμφωνία στο Eurogroup για το δάνειο-γέφυρα 7 δισ.

Η πρωινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup των υπουργών Οικονομικών των κρατών της ευρωζώνης, έκρυβε συμφωνία για το δάνειο-γέφυρα ύψους 7 δις ευρώ προς την Ελλάδα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των επόμενων.

Σε συμφωνία για το δάνειο-γέφυρα προς την Ελλάδα κατέληξε το Eurogroup προκειμένου να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες της χώρας μας ύψους 7 δις ευρώ. Οι επίσημες ανακοινώσεις σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα βγουν αργότερα το απόγευμα, ενδεχομένως και αύριο αφού οριστικοποιηθούν πρώτα κάποια τεχνικά ζητήματα για τη μορφή που θα έχει αυτή η συμφωνία του βραχυπρόθεσμου προγράμματος.

Η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων τα ξημερώματα από την ελληνική βουλή με 229 θετικές ψήφους, αποτέλεσε το σινιάλο τόσο στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια αλλά και στην πρωινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συζητήθηκαν η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων για τις μεταρρυθμίσεις στη Βουλή των Ελλήνων αλλά και αποφασίστηκε ο τρόπος με τον οποίο θα υπάρξει η στήριξη στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες για την πληρωμή των ομολόγων της ΕΚΤ αλλά και των δόσεων του ΔΝΤ.

Αυτό ήταν το πρώτο βήμα και αφορά δάνειο δάνειο 7 δισ. ευρώ από τον EFSM, διαθέσιμο για 3 μήνες, συνοδευόμενο από ένα πρόγραμμα τύπου MoU που θα αποτελέσει την 1η χρηματοδοτική γέφυρα για τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες.

Η κίνηση αυτή λύνει το πρόβλημα του Ιουλίου αλλά δεν καλύπτει όλο το κόστος των 22 δισ. ευρώ της χρηματοδοτικής γέφυρας, αφού τα διαθέσιμα κονδύλια του συγκεκριμένου ταμείου είναι 11,5  δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με  την πρόταση της Κομισιόν προς το Ecofin, που καλείται να αποφασίσει, η συνδρομή θα καταβληθεί σε μία δόση και θα συνδέεται με όρους οικονομικής πολιτικής (MOU). Θα αποπληρωθεί όταν η Ελλάδα θα λάβει το δάνειο από τον ESM.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι συζητήσεις μεταξύ των 19 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, είχαν θετικό πρόσημο και έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα πιστέψετε τι σημαίνει η λέξη "λαφαζάνης" στα τούρκικα!



Όπως γνωρίζουμε πολλά ελληνικά επώνυμα αλλά και λέξεις που χρησιμοποιούνται ευρέως στη χώρα μας έχουν ρίζες στην τουρκική γλώσσα.
Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του ονόματος "λαφαζάνης". Εάν αναζητήσετε την ερμηνεία της λέξης στο λεξικό της Wikipedia θα δείτε ότι το ουσιαστικό "λαφαζάνης", προέρχεται από την τουρκική λέξη lafazan, το οποίο σημαίνει πολυλογάς, φαφλατάς, αυτός που - συνήθως - λέει ψέματα.

Ως συγγενική λέξη ορίζεται η λέξη λαφαζανιά που σημαίνει υπερβολή, σαχλαμάρα, ή εξωπραγματικό γεγονός. Όλα αυτά με αφορμή ένα tweet που ανάρτησε χρήστης του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
news.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δυο συλλήψεις στη Θήβα για ηρωίνη

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Οι συλλήψεις των ανωτέρω πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Θήβας και της Λαμίας, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τρία (3) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 35, 23 και 19 ετών αντίστοιχα, οι συλλήψεις των οποίων πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της χθεσινής (15-07-2015) ημέρας, σε περιοχές της Θήβας και της Λαμίας.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το μεσημέρι ο 23χρονος σε περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, διότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ηρωίνης (άκοπη σε μορφή βράχου), μεικτού βάρους (11,3) γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το απόγευμα ο 19χρονος επίσης σε περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, διότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τρεις (3) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μικροποσότητες ηρωίνης.
Στη τρίτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το βράδυ ο 35χρονος σε περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, διότι μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους (19,2) γραμμαρίων.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει άρδην η διαδικασία αναλήψεων από τα ΑΤΜ - Όλο το νέο σχέδιο για τις "σωρευτικές αναλήψεις"



Με άνοιγμα των θυρίδων και σωρευτική απόδοση του ημερήσιου 60ευρου από τα ΑΤΜ, θα ανοίξουν οι τράπεζες, το πιθανότερο την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουλίου, αντί για αύριο Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, σε χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων των τραπεζών με την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Λ. Κατσέλη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι τράπεζες μετά την παύση της τραπεζικής αργίας προκειμένου να τονωθεί τόσο η ρευστότητα στο σύστημα, όσο και η ψυχολογία των πολιτών.

Προς την κατεύθυνση αυτή, αναμένεται να επιτραπεί το άνοιγμα των θυρίδων χωρίς κανένα περιορισμό (π.χ. σειράς προτεραιότητας ή συγκεκριμένα καταστήματα), καθώς επίσης να δοθεί η δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης των 60 ευρώ από τα ΑΤΜ. Αυτό σημαίνει ότι με το άνοιγμα των τραπεζικών καταστημάτων, θα επιτραπεί το ποσό των 60 ευρώ που δεν αναλήφθηκε τη μία ημέρα να μπορεί να "τραβιέται" αθροιστικά με το ποσό της επομένης, δηλαδή να γίνεται ανάληψη 120 ευρώ. Στην ίδια λογική, το ημερήσιο 60ευρω θα αθροίζεται για κάθε ημέρα κατά την ημέρα της ανάληψης, με αποτέλεσμα κάποιος να μπορεί να "σηκώσει" μέσα στο μήνα 1.800 ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, στη συζήτηση προτάθηκε το δικαίωμα της αθροιστικής ανάληψης να "μηδενίζει" κάθε εβδομάδα, ωστόσο επικράτησε η άποψη το δικαίωμα στην "προσαυξανόμενη" ανάληψη να μην χάνεται.

Εν τω μεταξύ, στο "μέτωπο" των θυρίδων, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζών υπάρχουν φυλαγμένες καταθέσεις συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ, αποφασίστηκε πλήρης ελευθερία κινήσεων, εφόσον το χρήμα παραμένει στο εσωτερικό της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο μόνος έλεγχος θα γίνεται μόνο στα σύνορα, εφόσον επιχειρήσει κάποιος να βγάλει τα χρήματα αυτά στο εξωτερικό. Ακόμη δεν έχει καθοριστεί ένα συγκεκριμένο όριο για την επιτρεπόμενη εξαγωγή χρημάτων κατ΄ αυτό τον τρόπο, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ χαμηλότερο από το ισχύον όριο των 10.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι με τη χθεσινή πράξη νομοθετικού περιεχομένου ορίζεται πως ήδη κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας, από τα υποκαταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων μπορούν να διενεργούνται οι ακόλουθες πράξεις:

α. Η άπαξ καταβολή ποσού  120 ευρώ στους δικαιούχους (συνταξιούχους, ανέργους κλπ).

β. Οι πληρωμές:
αα) ληξιπρόθεσμων και τρεχουσών δόσεων από τη χρήση πιστωτικής κάρτας και από κάθε είδους δάνειο, και
ββ) οφειλών προς το Δημόσιο, προς τις ΔΕΚΟ, προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και προς ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, με κατάθεση μετρητών ή με εντολή μεταφοράς χρηματικού ποσού από τραπεζικό λογαριασμό.

γ. Η εντολή μεταφοράς κεφαλαίων από λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως σε άλλο αντίστοιχο λογαριασμό που τηρείται στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα.

Σημειώνεται ότι για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η τραπεζική αργία αναστέλλεται η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως η διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών (εξώσεων) και προσωπικών κρατήσεων. Επίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται η υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης, εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών, ή άλλων, πάσης φύσης, παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο ενώπιον αυτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Σάββατο οι αγώνες σκυταλοδρομίας στο Σχηματάρι



Στο Σχηματάρι θα είναι το Σάββατο (18/7) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών, για την κατηγορία των Νέων.

Στους αγώνες δηλώθηκαν να πάρουν μέρος ομάδες 23 ομάδες στα 4Χ100 μ. Ανδρών και 18 στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών. Στην μεγάλη σκυταλοδρομία αναμένεται να παραταχθούν 18 ομάδες στους Άνδρες και 16 στις Γυναίκες.

Δείτε της δηλώσεις συμμετοχής
4Χ100 Μ.
4Χ400 Μ.

Το πρόγραμμα

17.50 4Χ100 μ. Νέων Ανδρών
18.10 4χ100 μ. Νέων Γυναικών
19.30 4Χ400 μ. Νέων Ανδρών
19.50 4Χ400 μ. Νέων Γυναικών
Διαβάστε Περισσότερα »

Αμφίκλεια:Οι ληστές "μπούκαραν" τη νύχτα σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού



Εφιαλτική νύχτα για ζευγάρι ηλικιωμένων και την οικιακή βοηθό τους στην Αμφίκλεια...

Οι τρεις κουκουλοφόροι μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας ένα παράθυρο, λίγο μετά τις 3:00΄ τα ξημερώματα.

Ο ένας κρατούσε πιστόλι, ο άλλος μαχαίρι και ο τρίτος το σιδερένιο λοστό με τον οποίο παραβίασε το παράθυρο.

Αρχικά έδεσαν τον 86χρονο ιδιοκτήτη και στη συνέχεια την 25χρονη Ρουμάνα, οικιακή βοηθό, ενώ δεν πείραξαν την σύζυγο του ηλικιωμένου, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι ληστές δεν βρήκαν χρήματα στο σπίτι, παρά μόνο τις οικονομίες της οικιακής βοηθού, περίπου 1.000 ευρώ, τα οποία πήραν και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών.
Lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις για το αποχετευτικό Αλιάρτου



Για το έργο του αποχετευτικού στην Αλίαρτο κλήθηκαν και κατέθεσαν ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φίλιππος Σαγάνας, Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής συσπείρωσης» καθώς και εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο έργο.

Πιό συγκεκριμένα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιαίων και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φ. Σαγάνας υποστηρίζει οτι ο δήμος έχει εγκρίνει δαπάνες αρκετών χιλιάδων ευρώ για το συγκεκριμένο έργο για παρεμβάσεις που δεν έγιναν με την μέθοδο με την οποία έχουν χρεωθεί γεγονός που αυξάνει σημαντικά το κόστος της σχετικής εργασίας αφού η εκσκαφή των ορυγμάτων που περνάνε οι σωλήνες της αποχέτευσης αντί για 10 ευρώ ανά κυβικό χρεώνεται με 32 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ενώ το ύψος της διαφοράς σύμφωνα με υπολογισμούς της αντιπολίτευσης ανέρχεται συνολικά σε περίπου 600.000 ευρώ.

Μάλιστα όπως έχει κάνει γνωστό ο Φ. Σαγάνας ένα τμήμα του έργου το έχει κάνει μέλος της οικογένειας του, έτσι ο ίδιος έχει άμεση γνώση και διαβεβαιώνει οτι ουδέποτε χρησιμοποίησε την μέθοδο και τα εργαλεία που υποστηρίζει ο δήμος Αλιάρτου.

Μη έχοντας λάβει επαρκείς απαντήσει από την δημοτική αρχή ο κ. Σαγάνας προσέφυγε εκτός από τη Δικαιοσύνη στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και το Σώμα Επιθεώρησης Δημοσίων Έργων.

«Κληθήκαμε από την κυρία Πταισματοδίκη να καταθέσουμε για το έργο του Δικτύου Ακαθάρτων Αλιάρτου. Κατέθεσα οτι γνώριζα και ενημέρωσα λεπτομερώς για οτι ακριβώς έχει συμβεί. Η διαδικασία ξεκίνησε και ελπίζω οτι μέσα από αυτή θα αναδειχθούν οι υπεύθυνοι αν φυσικά υπάρχουν και αν υπάρχει παράβαση να οδηγηθούν στον ακροατήριο».

Ο κ. Σαγάνας υποστήριξε πως «τελικά για τον συγκεκριμένο τρόπο εργασίας  που λέει η δημοτική αρχή πληρώθηκαν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ και βέβαια μετά την καταγγελία που κάναμε  απέσυραν τις άλλες ποσότητες που έφταναν το συνολικό ποσό που είχαν προϋπολογίσει στο 1,3 εκ. ευρώ. Ωστόσο η δημοτική αρχή επιμένει οτι το επίμαχο έργο έγινε με μεταλλικά πετάσματα και το ποσό του 1 εκ. είναι περασμένο στο δεύτερο ΑΠΕ που σημαίνει οτι πληρώθηκε».

Καταλήγοντας ο Φίλλιπος Σαγάνας για ακόμα μια φορά ζήτησε να γίνουν τομές σε διάφορα σημεία του έργου προκειμένου να αποδειχθεί τι έχει γίνει αλλά και ποιά η ποιότητα, αν για παράδειγμα έχει πέσει άμμος όπως προβλέπεται (αν και ήδη σε συνεδρίαση του Δ.Σ. οι αρμόδιοι αποδέχθηκαν οτι δεν έχει πέσει σε όλα τα σημεία) καθώς και μια σειρά άλλων ζητημάτων που έχουν προκύψει.

Να σημειωθεί τέλος σε οτι αφορά το θέμα πως ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης από την πλευρά του έχει προσφύγει δικαστικά κατηγορώντας τον κ. Σαγάνα για συκοφαντία.
viotianet.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποινικό αδίκημα η άρνηση πληρωμής με πιστωτική κάρτα!


Σε άμεση συμπλήρωση των διατάξεων που αφορούν την τραπεζική αργία προχώρησε η κυβέρνηση μετά το φαινόμενο που παρατηρήθηκε με επιχειρήσεις (σούπερ μαρκετ, ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.τ.λ.) να μην αποδέχονται αυθαιρέτως την πληρωμή με πιστωτική κάρτα.

Έτσι σύμφωνα με τις νέες διατάξεις:
«Όποιος, κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας, αρνείται την πληρωμή με τα μέσα που προβλέπονται στις περιπτώσεις β), γ) και δ) της παραγράφου 2 του άρθρου πρώτου της παρούσας τιμωρείται, κατά τις διατάξεις των άρθρων 288 παρ. 1 και 452 του Ποινικού Κώδικα, και των διατάξεων του άρθρου 13α του Ν. 2251/1994 (Α΄ 191), του άρθρου 18α Ν. 146/1914 (Α΄ 21), και του άρθρου 19 Ν. 4177/2013 (Α΄ 173), όπως ισχύουν».

Η παρ.2 β',γ',δ' της ΠΝΠ της 28ης Ιουνίου έχει ως εξής:«Κατά την τραπεζική αργία δύνανται να πραγματοποιούνται:

β) συναλλαγές άνευ περιορισμών, πέραν αυτών που ίσχυαν πριν την έκδοση της παρούσας με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή για πληρωμές σε πίστωση λογαριασμού που τηρείται στην Ελλάδα.

γ) πληρωμές με τη χρήση προπληρωμένων καρτών αποκλειστικά έως του ποσού που εμφανιζόταν ως υπόλοιπο πριν από την έναρξη της τραπεζικής αργίας. Νέες προπληρωμένες κάρτες δεν μπορούν να εκδοθούν.

δ) συναλλαγές από απόσταση (ηλεκτρονικής τραπεζικής Web Banking ή συναλλαγές διά της τηλεφωνίας), για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή για πληρωμές σε πίστωση λογαριασμού που τηρείται στην Ελλάδα».

Οι παραβάτες που αρνούνται την πληρωμή με τα παραπάνω μέσα τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 288 Π.Κ. - Παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου και παράλειψη οφειλόμενης βοήθειας που προβλέπει: «Όποιος με πρόθεση ματαιώνει ή δυσχεραίνει την ενέργεια που είναι αναγκαία για να αποτραπεί ή να κατασταλεί ένας κοινός κίνδυνος που υπάρχει ή που επίκειται τιμωρείται με Φυλάκιση, αν δεν συντρέχει περίπτωση αυστηρότερης τιμώρησης σύμφωνα με άλλη διάταξη».
Και το άρθρο 452 ΠΚ: Άρνηση αποδοχής νομισμάτων «Όποιος αρνείται να δεχτεί για πληρωμή νομίσματα που έχουν νόμιμη κυκλοφορία στο κράτος τιμωρείται με πρόστιμο».

Οι καταγγελίες των καταναλωτών εναντίον προμηθευτή, για τα ανωτέρω, υποβάλλονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, από την οποία διαβιβάζονται στον προμηθευτή, με πρόσκληση για απάντηση, με κάθε πρόσφορο τρόπο, συμπεριλαμβανομένης και της επίδοσης δια του ταχυδρομείου. Ο προμηθευτής υποχρεούται να απαντά, εγγράφως, επί των καταγγελιών εντός της προθεσμίας που τάσσεται από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η οποία αρχίζει από την κοινοποίηση της σχετικής πρόσκλησης.

Με την επιφύλαξη των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, των Κανόνων Ρύθμισης της Αγοράς Προϊόντων και της Παροχής Υπηρεσιών και διατάξεων άλλων ειδικών νομοθετημάτων, σε βάρος των προμηθευτών που παραβαίνουν τις διατάξεις του παρόντος νόμου επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κατόπιν καταγγελίας ή και αυτεπαγγέλτως μια ή περισσότερες από τις παρακάτω κυρώσεις:

- Σύσταση για συμμόρφωση, εντός οριζόμενης προθεσμίας και άρση της προσβολής και παράλειψης στο μέλλον.
- Πρόστιμο από χίλια πεντακόσια (1.500) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ. Σε περίπτωση που εκδοθούν σε βάρος του ίδιου προμηθευτή περισσότερες από τρεις (3) αποφάσεις επιβολής προστίμου, το ανώτατο όριο προστίμου διπλασιάζεται.
- Προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της επιχείρησης ή τμήματος της για χρονικό διάστημα από τρεις (3) μήνες έως ένα (1) έτος σε περίπτωση που εκδοθούν σε βάρος του ίδιου προμηθευτή περισσότερες από τρεις (3) αποφάσεις επιβολής προστίμου.»
Σε βάρος του προμηθευτή που δεν απαντά σε καταγγελίες καταναλωτών ο Υπουργός Ανάπτυξης μπορεί να προβεί σε: α) σύσταση για συμμόρφωση, εντός οριζόμενης προθεσμίας, με προειδοποίηση επιβολής προστίμου, β) επιβολή προστίμου από πεντακόσια (500) ευρώ έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ, γ) επιβολή προστίμου από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, σε περίπτωση υποτροπής.
Απαγορεύεται η καταχρηστική εκμετάλλευση, από μία ή περισσότερες επιχειρήσεις, της σχέσης οικονομικής εξάρτησης στην οποία βρίσκεται προς αυτήν ή αυτές μία επιχείρηση, η οποία κατέχει θέση πελάτη ή προμηθευτή, ακόμη και ως προς ένα ορισμένο είδος προϊόντων ή υπηρεσιών και δεν διαθέτει ισοδύναμη εναλλακτική λύση. Η καταχρηστική αυτή εκμετάλλευση της σχέσης οικονομικής εξάρτησης δύναται να συνίσταται ιδίως στην επιβολή αυθαίρετων όρων συναλλαγής, στην εφαρμογή διακριτικής μεταχείρισης ή στην αιφνίδια και αδικαιολόγητη διακοπή μακροχρόνιων εμπορικών σχέσεων.

Οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ζητήσει άρση και παράλειψη της παράβασης και αποζημίωση για οποιαδήποτε ζημία υποστεί κατά παράβαση της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου. Όποιος ατομικώς ή ως εκπρόσωπος νομικού προσώπου ενεργεί κατά παράβαση του παρόντος άρθρου, τιμωρείται με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής τα παραπάνω όρια χρηματικής ποινής διπλασιάζονται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θριάμβευσαν οι μικροί αθλητές του Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ

Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ
Θριάμβευσαν οι μικροί αθλητές του Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παμπαίδων-Παγκορασίδων που διεξήχθη στο Ναύπλιο στις 11-12/7/2015.

Τα παιδιά αυτής της κατηγορίας είναι ηλικίας 14-15 χρόνων και είναι η πρώτη κατηγορία που διεξάγεται αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Πιο συγκεκριμένα ο Θεμιστοκλής Τσαρουχάς ήρθε  πρώτος στα 5.000μ. βάδημ με χρόνο 25:06:44. Ο χρονος αυτός ήταν και ατομικό ρεκόρ καθώς τον βελτίωσε κατά 3’ και είναι η καλύτερη επίδοση των τελευταίων 3 Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.
Στη δεύτερη θέση του βάθρου βρέθηκε ο Σταμάτης Νίκας στο αγώνισμα των 150μ. με χρόνο 18:17 . Στον προκριματικό πέτυχε 17:76 αλλά αντίθετος άνεμος στον τελικό στοίχισε από την αθλητή μια καλύτερη επίδοση.
Στην 4η θεση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος βρέθηκε η Δήμητρα Γιαννακοπούλου στο ύψος  με 1:54. Η αθλήτρια είχε την ίδια επίδοση με την Τρίτη αλλά έχασε το μετάλλιο γιατί πέρασε το 1:54 με τη δεύτερη προσπάθεια.
Στην 5η θέση ακολούθησε η Μαρίννα Παπαθανασίου στα 80μ. εμποδια με χρόνο 12:88 χρόνος ο οποίος αποτελεί και ατομικό ρεκόρ.
Η Αφροδίτη Τσαρουχά ήταν 8η στη σφαίρα με 9:15. Ο Ναπολέων Σταμέλος πήρε τη 10η θέση στα 1000μ. με ατομικό ρεκόρ 2:52:40.
Ακόμη συμμετείχαν χωρίς να προκριθούν στον τελικό η Φαίη Μπατσούλη που έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό πετυχαίνοντας 20:88 ενώ έχει ατομικό 20:22.
Η Καναρή Όλγα στα 80μ. έκανε 11:13, η οποία είχε ατομικό 10:99 και η Κατερίνα Τούτουζα στα 80μ. με 12:30 η οποία έμεινε έξω από την τελικό.
Οι αθλήτριες Μαριάννα Παπαθανασίου, Καναρή Όλγα, Φαίη Μπατσούλη και Κατερίνα Τούτουζα συμμετείχαν και στη Σκυταλοδρομία 4Χ80 που κατεταγη 15η με χρόνο 42:88.
Ο Χρήστος Μπουντούλης πέτυχε καινούργιο ατομικό ρεκόρ στα 5 χλμ. με χρόνο 15:41.










Διαβάστε Περισσότερα »

Ακόμη περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες στο 23% - Ο νέος κατάλογος

Με νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε  στη Βουλή, μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών προστίθενται στον μακρύ κατάλογο αυτών που αλλάζουν συντελεστή ώστε να πάνε από το 13% στο 23%.

Αποσαφηνίζεται ότι η αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015 ενώ μετατίθεται για τον Οκτώβριο η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία.

Με βάση τη νομοτεχνική βελτίωση, ΦΠΑ 23% επιβάλλεται στα καυσόξυλα, στις κηδείες, στα προφυλακτικά, στον βασιλικό, στο χαμομήλι, στο φασκόμηλο και στο τσάι του βουνού, στη ζάχαρη, στα ξύδια, στα εντομοκτόνα, στα ποντικοφάρμακα, στα μυκητοκτόνα και στα ζιζανιοκτόνα, στις σερβιέτες αλλά και στα αυτοκίνητα που είναι ειδικά διασκευασμένα για μεταφορά αναπήρων.
Επίσης, στο 23% μεταφέρονται οι υπηρεσίες των γραφείων κηδειών αλλά και η παροχή υπηρεσιών για την γεωργική παραγωγή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έως 35 βαθμούς το θερμόμετρο σήμερα

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο περιμένουμε σήμερα. Πέμπτη.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 27 και τοπικά στην Κρήτη έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΓΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις οικονομικές ενισχύσεις



Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την καταβολή των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) «Έτος 2012».

Με σχετική ανακοίνωσή του προς τους πληγέντες δήμους, ο ΕΛΓΑ καλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να υποβάλουν αιτήσεις από την Παρασκευή 17 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες, κατολισθήσεις) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετός, χιόνι, χαλάζι και υψηλές θερμοκρασίες) κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2012. (Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων).

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1280/Β/2015), η ανακοίνωση υποβολής αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης, τα έντυπα και οι επιλέξιμες αναγγελίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ (www.elga.gr).

Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις m.loukidou@elga.gr, a.belesioti@elga.gr και a.spanou@elga.gr ή να απευθυνθούν τηλεφωνικώς στο υποκατάστημα ΕΛΓΑ της περιοχής τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλοι και όλες στους δρόμους. Το νέο Μνημόνιο δεν θα περάσει!



Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, παραχαράσσοντας κατάφωρα τη θέληση του ελληνικού λαού που την προηγούμενη Κυριακή 5/7 είπε ένα συντριπτικό ΟΧΙ στις προτάσεις των δανειστών – τοκογλύφων και των οικονομικών δολοφόνων της ΕΕ και του ΔΝΤ για νέο μνημόνιο.

Η πρωτοφανής πολιτική εκτέλεση του ΟΧΙ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Πρέπει να συναντήσει την πιο εκτεταμένη και έντονη αντίδραση των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχομεσαίων λαϊκών στρωμάτων και της ανυπόταχτης νεολαίας. Του ΟΧΙ της φτωχολογιάς που έδωσε την ετυμηγορία του για ρήξη με τα μνημόνια, το ευρώ, την ΕΕ και το ΔΝΤ, κόντρα σε θεούς και δαίμονες.

Οι κυνικοί εκβιαστές και οι τρομοκράτες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, της ελληνικής ολιγαρχίας και των ΜΜΕ, θα εισπράξουν ένα νέο κατηγορηματικό ΟΧΙ. Ακόμα πιο τρανταχτό αυτή τη φορά. Στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στις φτωχογειτονιές, στα νεολαιίστικα στέκια, με απεργίες, διαδηλώσεις, μαζικό ξεσηκωμό!

Οι εργαζόμενοι και ο λαός έδειξαν πως έχουν τα κότσια γι' αυτό, δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν τα πάντα μέσα στο ευρωσφαγείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που επέλεξε να υποταχθεί στο ασφυκτικό  πλαίσιο της ΕΕ και του κεφαλαίου, εκφράζοντας τελικά τα αστικά συμφέροντα. Με την υιοθέτηση και ψήφιση αυτών των μέτρων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το νέο «εθνικό της μέτωπο» με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – καναλάρχες  - επιχειρηματίες,  γίνεται μια μνημονιακή κυβέρνηση εξαπάτησης και εξαθλίωσης του λαού.  Και θα έχει την τύχη που της αξίζει.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία δεν ψήφισαν ΟΧΙ για να ξαναφέρουν το μαύρο μέτωπο πάνω στη ζωή τους. Ψήφισαν ΟΧΙ για να αλλάξουν σελίδα. Να συντρίψουν τα μνημόνια, να διαγράψουν το ληστρικό χρέος, να σπάσουν τη φυλακή της ΕΕ και του ΔΝΤ, το βασίλειο του επιχειρηματικού και τραπεζικού κέρδους!

Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι αποφάσεις οριακές για όποιον μιλάει στο όνομα και για λογαριασμό της Αριστεράς. Η ιστορία δεν κρίθηκε από τους συνεργάτες αλλά από τους αντάρτες.

Γι΄ αυτό καλούμε πριν απ’ όλα το λαό σε μαζική ανταρσία που θα ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης, τους νέους μνημονιακούς νόμους και το μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς να αντιταχθούν σε αυτό το πραξικόπημα και να στρατευτούν στο ΟΧΙ μέχρι τη ρήξη.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! - Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!
ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ  - ΡΗΞΗ ΜΕ Ε.Ε. – ΔΝΤ  ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλβατζής:Λιποψυχούν φορείς και «αγωνιστές» στο βωμό συντεχνιακών συμφερόντων

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

    Βιώνουμε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας του Ελληνικού Έθνους. Μετά από μια περίοδο έντονης κομματικής αντιπαράθεσης που υπέθαλψε την διαφθορά, την διαπλοκή, την αναξιοκρατία και την ευνοιοκρατία και οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής χρεωκοπίας, καλούμαστε σήμερα, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να σώσουμε την Πατρίδα και το Έθνος.   
    Ο πρωθυπουργός της χώρας, με τις τελευταίες του ενέργειες και τοποθετήσεις αποδεικνύει ότι πάνω από μικροπολιτικά και κομματικά συμφέροντα τοποθετεί την σωτηρία της Πατρίδας.
    Αυτοί που με δική τους ευθύνη, οδήγησαν την χώρα στην σημερινή τραγική κατάσταση, αναγκάζονται ηθελημένα ή αθέλητα να συνδράμουν, έστω και επικριτικά.
    Ο Ελληνικός Λαός εξουθενωμένος από την αδιέξοδη λιτότητα, σε συντριπτικά ποσοστά στηρίζει αυτή την προσπάθεια, διεκδικώντας την ελπίδα για το αύριο.
    Είναι λυπηρό και άδικο φορείς και «αγωνιστές» να λιποψυχούν, είτε στο βωμό της υπεράσπισης συντεχνιακών συμφερόντων, είτε στη διεκδίκηση μιας «ιδεολογικής καθαρότητας», δεδομένου ότι μικρή σημασία θα έχουν αυτά, αν η χώρα οδηγηθεί στην οικονομική καταστροφή και στην διεθνή απομόνωση.

« Ὦ παῖδες Ἑλλήνων ἴτε »

                                                                                                    Σταμάτης Χαλβατζής
Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 229 «ναι» πέρασε η συμφωνία, 39 απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΟΧΙ απο Σταθά,Σκούμα



«Όχι» από 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 6 παρών και 1 απουσία. Η κυβερνητική πλειοψηφία βγαίνει τραυματισμένη από την ψηφοφορία των προαπαιτούμενων, αφού 1 βουλευτής στους 3 καταψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε αμέσως από την ολομέλεια, μόλις ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία.

«Όχι» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

1. Αγλαΐα Κυρίτση  -Επικρατείας
2. Ζωή Κωνσταντοπούλου Α΄Αθηνών
3. Γιάνης Βαρουφάκης Β΄Αθηνών
4. Νάντια Βαλαβάνη Β΄Αθηνών
5. Δημήτρης Στρατούλης Β΄Αθηνών
6. Κώστας Ησυχος Β΄Αθηνών
7. Δημήτρης Κοδέλας Αργολίδος
8. Κων/νος Ζαχαρίας Αρκαδίας
9. Ελένη Σωτηρίου Αττικής
10. Βασίλειος Χατζηλάμπρου Αχαΐας
11. Ιωάννης Σταθάς Βοιωτίας
12. Αθανάσιος Σκούμας Βοιωτίας
13. Θωμάς Κώτσιας Ευρυτανίας
14. Κώστας Λαπαβίτσας Ημαθίας
15. Μιχαήλ Κριτσωτάκης Ηρακλείου
16. Δέσποινα Χαραλαμπίδου Α΄Θεσσαλονίκης
17. Ιωάννα Γαϊτάνη Α΄Θεσσαλονίκης
18. Ευαγγελία Αμμανατίδου Β΄Θεσσαλονίκης
19. Ηλίας Ιωαννίδης Καβάλας
20. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος Καστοριάς
21. Στέφανος Σαμοΐλης Κέρκυρας
22. Ραχήλ Μακρή Κοζάνης
23. Ευγενία Ουζουνίδου Κοζάνης
24. Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης Λασιθίου
25. Ιωάννης Ζερδελής Λέσβου
26. Κωνσταντίνος Δελημήτρος Μαγνησίας
27. Θανάσης Πετράκος Μεσσηνίας
28. Ελένη Ψαρέα Μεσσηνίας
29. Στάθης λεουτσάκος Α΄Πειραιώς
30. Παναγιώτης Λαφαζάνης (Β΄Πειραιώς)
31. Ζήσης Ζάννας (Πιερίας)
32. Βασίλειος Κυριακάκης (Φθιώτιδος)

«Παρών» από:

Βασιλική Κατριβάνου

Απούσα ήταν η βουλευτής Καβάλας Αλεξάνδρα Τσανάκα.



Η συμφωνία υπερψηφίστηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όλους τους βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.

Συνομιλικά 229 βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ, 64 Οχι, 6 Παρών και 1 απούσα.



Το κλίμα στην ψηφοφορία

Ακούστηκαν αποδοκιμαστικά «ουουου» στην αίθουσα όταν καταψήφισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Τρείς υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν: Λαφαζάνης, Στρατούλης, Ησυχος, Βαλαβάνη

Είχε χειροκρότημα όταν ο Πάνος Καμμένος ψήφισε Ναι.

Είχε αρνητικά επιφωνήματα έκπληξης όταν ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ψήφισε Ναι, ενώ είχε δεσμευτεί να ψηφίσει Οχι.

«Δεν μπορούσαν να σηκώσουν οι ώμοι μου το βάρος να ρίξω την Αριστερά», ήταν η δήλωση Μιχελογιαννάκη, στην έξοδο της βουλής.

Πολλοί γέλασαν στην αίθουσα όταν η Ραχήλ Μακρή ψήφισε «Οχι σε όλα!»




Διαβάστε Περισσότερα »

"Εφυγε" 29χρονος Αστυνομικός πατέρας δυο παιδιών

Θρήνος στη Λαμία, τη Φθιώτιδα και την ΕΛ.ΑΣ. για τον χαμό του 29χρονου Αστυφύλακα.

Ο Κώστας Αρβανίτης πάλεψε γενναία για ένα χρόνο περίπου με την επάρατη νόσο.

Δυστυχώς έχασε την μάχη χθες (15/7) ανήμερα των γενεθλίων του.

Ο Λαμιώτης αστυνομικός το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στο Α.Τ. Αμφίκλειας και ήταν πατέρας δυο παιδιών.

Η κηδεία του 29χρονου Αστυφύλακα θα γίνει σήμερα Πέμπτη, στις 4:00΄ το απόγευμα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Λαμία.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους συγγενείς και την ΕΛ.ΑΣ.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ