Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στο Δίστομο

Η φωτιά είναι σχεδόν υπό πλήρη έλεγχο.
Επί τόπου πετούν 2 PTZ και υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Π.Υ. Λιβαδειάς, τα Ούνιμουκ της πολιτικής προστασίας, οχήματα του Δήμου , στρατός, αρκετές υδροφόρες και πολλοί εθελοντές.
Κάηκε ο λόφος του ΜΑΥΣΩΛΕΙΟΥ και η φωτιά την κυριολεξία ¨έγλυψε" τα σπίτια που βρίσκονται γύρα από τον λόφο.
e-hani.blogspot.gr

.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα ισχύσει από Δευτέρα με ανοιχτές τις τράπεζες -Αναλυτικά

Ανοίγουν από τη Δευτέρα όλα τα καταστήματα των τραπεζών, καθώς δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την άρση της «τραπεζικής αργίας».

Παραμένουν όμως σε ισχύ τα capital controls, καθώς το όριο ανάληψης μετρητών παραμένει τα 60 ευρώ σε ημερήσια βάση.

Ωστόσο, δίδεται το προνόμιο της σωρευτικής εβδομαδιαίας ανάληψης, δηλαδή μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες, μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως τα 420 ευρώ ανά εβδομάδα. Μετά την εβδομάδα το δικαίωμα χάνεται.

Η απαγόρευση ανάληψης μετρητών εφαρμόζεται και σε κάθε άλλη πληρωμή μετρητών από τις τράπεζες, ανεξαρτήτως νομίσματος, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εισπράξεων επιταγών και των πληρωμών βάσει εγγυητικών επιστολών, οι οποίες κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό.

Τι ισχύει για συναλλαγές στο εξωτερικό

Επίσης, απαγορεύονται οι αναλήψεις μετρητών με χρήση πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η χρήση πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας στο εξωτερικό μπορεί να γίνει μόνο για αγορά αγαθών και υπηρεσιών, όχι για την ανάληψη μετρητών έως το ανώτατο όριο της κάρτας.

Στην περίπτωση των νοσηλίων στο εξωτερικό, επιτρέπεται η καταβολή, μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, μέγιστου εφάπαξ ποσού 2.000 ευρώ σε μετρητά ή το ισόποσό του σε ξένο νόμισμα για έναν συνοδό.

Επίσης επιτρέπεται η μεταφορά μέγιστου ποσού 5.000 ευρώ ή του ισόποσού του σε ξένο νόμισμα, ανά ημερολογιακό τρίμηνο συνολικά, για έξοδα διαμονής και διαβίωσης φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών. Η πληρωμή γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικού ιδρύματος, σε λογαριασμό που τηρείται στο εξωτερικό με δικαιούχο τον φοιτητή.

Τι θα ισχύσει για νέους λογαριασμούς, δάνεια κι εμβάσματα

Με βάση την ΠΝΠ, απαγορεύεται να ανοίγονται νέοι λογαριασμοί όψεως ή καταθετικοί, να προστίθενται συνδικαιούχοι στους ήδη υφιστάμενους και να ενεργοποιούνται αδρανείς λογαριασμοί.

Παράλληλα, απαγορεύεται η πρόωρη, μερική ή ολική, εξόφληση δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα, με εξαίρεση την αποπληρωμή με μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό.

Όπως απαγορεύεται και η πρόωρη, μερική ή πλήρης, λήξη των προθεσμιακών καταθέσεων και κατ' εξαίρεση επιτρέπεται η πρόωρη μερική λήξη προθεσμιακής κατάθεσης αποκλειστικά και μόνο για ισόποση εξόφληση:

    οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς,
    τρέχουσας δόσης και ληξιπρόθεσμων οφειλών δανείου στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα,
    πληρωμής μισθοδοσίας στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα,
    πληρωμής νοσηλίων και διδάκτρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,
    πληρωμής προμηθευτών που τηρούν λογαριασμό στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα, έναντι τιμολογίων ή ισοδύναμων παραστατικών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίστανται επαρκή διαθέσιμα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως.

Λογαριασμοί μπορούν να ανοίξουν για τις εξής περιπτώσεις:

    πληρωμή μισθοδοσίας προσωπικού,
    πληρωμή υποχρεώσεων του καταθέτη προς το ίδιο πιστωτικό ίδρυμα, που προκύπτουν από συμβάσεις που είχαν καταρτισθεί προ της 28ης Ιουνίου 2015,
    καταβολή νέων συντάξεων και νέων προνοιακών επιδομάτων,
    εκκαθάριση συναλλαγών καρτών από νέες συμβάσεις αποδοχής (acquiring),
    εξυπηρέτηση νεοϊδρυθέντων, μετά την 1η Μαΐου 2015, νομικών προσώπων,
    εξυπηρέτηση νεοφυών εταιρειών (startups) που συμμετέχουν σε προγράμματα στήριξης της νέας επιχειρηματικότητας,
    κατάθεση μετρητών ως εξασφάλιση (cash collateral) εγγυητικής επιστολής, ενέγγυας πίστωσης ή δανείου στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα,
    άνοιγμα λογαριασμού υπέρ τρίτου με σκοπό είτε τη συμμόρφωση προς επιταγή για εκτέλεση χρηματικής απαίτησης, βάσει διαταγής πληρωμής, δικαστικής απόφασης ή άλλου εκτελεστού τίτλου είτε την εξόφληση απαίτησης, για την οποία έχει επιβληθεί κατάσχεση εις χείρας τρίτου, υπέρ του δικαιούχου της απαίτησης, εκτός εάν αυτός έχει δηλώσει καταθετικό λογαριασμό με οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη,
    πίστωση ποσών από την αλλοδαπή σε ευρώ ή ξένο νόμισμα, ύψους τουλάχιστον 10.000 ευρώ ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα,
    αποδοχή προθεσμιακής κατάθεσης μόνον στην περίπτωση που οι δικαιούχοι της ταυτίζονται με τους δικαιούχους του τροφοδότη λογαριασμού της, καταθετικού ή όψεως.

Φήμες για το ανώτατο επιτρεπτό όριο μετάβασης στο εξωτερικό θα μειωθεί στα 1.000 ευρώ

Ενδιαφέρουσα είναι η αναφορά στην ΠΝΠ ότι με πράξη του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, δύναται να προβλέπονται περιορισμοί στη μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο συνάλλαγμα εκτός της ελληνικής επικράτειας. Σήμερα το ανώτατο επιτρεπτό όριο για μετάβαση στο εξωτερικό είναι οι 10.000 ευρώ και υπάρχει φημολογία για μείωσή του, εάν χρειαστεί, στα 1.000 ευρώ.

Όπως ορίζεται στην ΠΝΠ, παρατείνονται έως και την τρίτη εργάσιμη ημέρα από τη λήξη της τραπεζικής αργίας οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις Εφορίες.

Σημειώνεται τέλος, ότι με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών δύναται να αίρονται, τροποποιούνται ή καταργούνται περιορισμοί και απαγορεύσεις συναλλαγών και πράξεων που προβλέπονται από τις διατάξεις της ΠΝΠ, ή να προστίθενται νέοι περιορισμοί και απαγορεύσεις συναλλαγών ή πράξεων και να ρυθμίζεται κάθε άλλο ζήτημα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας και την Κυριακή σε δασικές περιοχές της Βοιωτίας

«Απαγόρευση κυκλοφορίας Οχημάτων και Πεζών λόγω κινδύνου εκδήλωσης Πυρκαγιάς»
    Με την υπ’ αριθ.161/18-7-2015 Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και  λαμβανομένου υπόψη τον από 18/7/2015 Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π.   (κατηγορία κινδύνου 4),  που ισχύει για την Κυριακή   ,19/7/2015  ,  απαγορεύεται η  κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 18ης Ιουλίου, ημέρα Σάββατο έως και την 12η βραδινή της 19ης  Ιουλίου,  ημέρα Κυριακή ,  στις  ακόλουθες περιοχές:
 ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1.    Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων _Κεραμίδι
2.    Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο -Ζαγαράς
3.    Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
4.    Θέση «Καραμπατσέικα» -Παλαιά οδός Λιβαδειά – Αγία Τσουκαλάδες
5.    Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα  Δ.Ε. Κορωνείας
6.    Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
1.    Δάσος Μοσχοποδίου
2.    Δάσος Αγίας Τριάδας
3.    Δάσος Κιθαιρώνα
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
1.    Δάσος Δερβενοχωρίων
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
1.    Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
Της ανωτέρω  απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές εκτάσεις  καθώς και οι ιδιοκτήτες  και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές.


Διαβάστε Περισσότερα »

Επαναλειτουργεί το ΚΕ.ΠΑ στη Λιβαδειά



Μετά τις προσπάθειες του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και τη συνδρομή του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρη Στρατούλη, θα λειτουργήσει πάλι η Επιτροπή του ΚΕ.Π.Α. στη Λιβαδειά.
Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα με αναπηρία θα μπορούν να εξεταστούν στις  24 Ιουλίου, 30 Ιουλίου και 7 Αυγούστου.
Η επαναλειτουργία του ΚΕ.Π.Α. Λιβαδειάς δεν επηρεάζει τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕ.Π.Α. Θήβας, αποσκοπεί μόνο στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας με αναπηρία ώστε να σταματήσει  η ταλαιπωρία τους.


Σταθάς Γιάννης
Βουλευτής Βοιωτίας
ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τεράστιο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ - Το 70% υπέρ της συμφωνίας

Με 21 μονάδες προηγείται η κυβέρνηση έναντι της ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis δίνοντας μάλιστα και αυτοδυναμία 164 εδρών παρά το γεγονός ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε μνημονιακότερος των μνημονιακών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 42,5%, έναντι 21,5% της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου. Παρά την υπογραφή της επαχθούς συμφωνίας, φαίνεται πως αν γίνονταν αύριο εκλογές, εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτούσε την αυτοδυναμία στη Βουλή με 164 έδρες.

Στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση αυτή την στιγμή από την παρούσα Βουλή το 24% απαντά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επίσης 24% απαντά οικουμενική και μόνο 6% απαντά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, ενώ 36% απαντά "άλλο".

Είναι σαφές ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, η οποία δεν διαθέτει μια προσωπικότητα ικανή α συσπειρώσει τους ψηφοφόρους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εάν γίνουν εκλογές εντός μερικών μηνών

Το 73% θέλει το νόμισμα της χώρας να παραμείνει το ευρώ (το 66% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 92% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), έναντι του 20% που επιθυμεί την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, την οποία επιλέγουν το 26% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 5% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.

Η Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου καταγράφει ποσοστό 21,5% (και 58 έδρες), ενώ τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 8%. Η Χ.Α. ακολουθεί με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6,0%, το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝ.ΕΛΛ. βρίσκονται ακριβώς στο όριο εισόδου 3%.

Επιπλέον το 70% των ερωτηθέντων φέρεται να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας με σκληρούς όρους (το 63% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 89% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), ενώ υπέρ της εξόδου από το ευρώ και της χρεοκοπίας τάσσεται το 24%.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ.Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 22η Ιουλίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 07.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι :

Διεξαγωγή συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων  με θέμα: Παρατηρήσεις και προτάσεις επί του  Β1 Σταδίου της μελέτης “Αξιολόγηση,Αναθεώρηση και εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ ) Στερεάς Ελλάδας”.

(πληροφορίες επί του θέματος είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων : www.livadia.gr)

                                                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                                   Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις δολιοφθορών - κλοπών από την Πολεμική Αεροπορία

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκαν συνολικά πέντε (5) περιπτώσεις δολιοφθορών - κλοπών από τον αγωγό καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός ημεδαπού και δύο υπηκόων Πακιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών

Συνολικά αφαιρέθηκαν -172.332- λίτρα αεροπορικού καυσίμου (κηροζίνη), η αξία του οποίου υπερβαίνει τις -180.000- ευρώ

Σε όλα τα στάδια της έρευνας υπήρχε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας

Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, συνολικά πέντε (5) περιπτώσεις δολιοφθορών - κλοπών από τον αγωγό καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός 57χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, καθώς και δύο 33χρονων υπηκόων Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, το χρονικό διάστημα από 17-03 έως και 29-04-2014, στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας, επενέβησαν πέντε φορές στον αγωγό καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας ειδική συνδεσμολογία (βάνες, σωλήνες κ.λ.π.), κατάφεραν να αφαιρέσουν συνολικά (172.332) λίτρα αεροπορικού καυσίμου (κηροζίνη), η αξία του οποίου ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (184.074) ευρώ.

Όπως προέκυψε, τα ανωτέρω αφαιρεθέντα λίτρα αεροπορικού καυσίμου, τα οποία με κατάλληλη πρόσμιξη κοινού πετρελαίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε λέβητες και κινητήρες πετρελαίου κίνησης (diesel), μεταφέρονταν προσωρινά, με την χρήση βυτιοφόρων οχημάτων, στο πρατήριο υγρών καυσίμων του 57χρονου και από εκεί, μέσω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, διακινούνταν παράνομα στο εμπόριο.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Σημειώνεται ότι σε όλα τα στάδια της έρευνας υπήρχε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερο Party στο Λεοντάρι

Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτική Προστασία: Τι να κάνετε όταν η φωτιά πλησιάζει σε σπίτια

Συνιστά ψυχραιμία και συντονισμένες κινήσεις ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα
Χρήσιμες οδηγίες για την ενδεδειγμένη αντίδραση των πολιτών στην περιοχή του Υμηττού σε περίπτωση που η φωτιά πλησιάσει στα σπίτια τους, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αναλυτικά οι οδηγίες:  
«Για τις περιοχές του Υμηττού όπου η πυρκαγιά πλησιάζει σε σπίτια, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεκριμένα, αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι σας

· Διατηρείστε την ψυχραιμία σας.

· Μαζέψτε τις τέντες στα μπαλκόνια και στα παράθυρα.

· Κλείστε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες κλπ.) έτσι ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

· Συνδέστε τους σωλήνες ποτίσματος και απλώστε τους ώστε να καλύπτεται η περίμετρος του σπιτιού».
Διαβάστε Περισσότερα »

Έχεις ΙΧ; Δες τι άλλαξε από χθες στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου




Πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες ΙΧ φέρνει το νέο φορολογικό καθεστώς για τα ασφάλιστρα γενικών κλάδων, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 16/07/15.

Σύμφωνα με τον νόμο 4334/2015 «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.):

α) Η παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 3492/2006 (Α’ 210) αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Αντικείμενο του φόρου, που επιβάλλεται σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, είναι τα απαιτητά ασφάλιστρα και τα πάσης φύσεως δικαιώματα που απορρέουν από την ασφαλιστική σύμβαση.

Ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε:

α. 20% επί των ασφαλίστρων κλάδου πυρός,

β. 4% επί των ασφαλίστρων κλάδου ζωής,

γ. 15% επί των ασφαλίστρων των λοιπών κλάδων».

β) Καταργείται η παρ. 5 του άρθρου 29 του ν. 3492/2006 και κάθε διάταξη που αφορά σε απαλλαγές από τον φόρο κύκλου εργασιών, που επιβαλλόταν με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 14 του α.ν. 1524/1950 (Α’ 246), ο οποίος κυρώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου πρώτου του ν. 1620/1951 (Α’2).

Σημειώνεται ότι διατηρείται η απαλλαγή από τον φόρο ασφαλίστρων για τα καταβαλλόμενα ασφάλιστρα ζωής εφόσον τα συναπτόμενα συμβόλαια είναι διάρκειας τουλάχιστον 10 ετών.

Όπως εκτιμούν οι παράγοντες της αγοράς, σε όσα συμβόλαια έχουν εκδώσει οι εταιρίες, μάλλον θα απορροφήσουν τον αυξημένο φόρο, εκτός απο όσα συμβόλαια πηγαίνουν στους ασφαλισμένους, μέσω ασφαλιστών και υπάρχει το περιθώριο να αποσύρουν τα παλαιότερα και να εκδώσουν νέα.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος της πρόσθετης πράξης μπορεί να είναι περισσότερο από το όφελος της είσπραξης του επιπλέοντος φόρου.

Σε ποιους κλάδους αυξάνεται ο φόρος

1. Κλάδος Γενικής Αστικής Ευθύνης ο φόρος από 10% πάει στο 15%

2. Κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτου, όλοι οι κίνδυνοι, εξαιρούμενης της πυρκαγιάς από 10% αυξάνεται στο 15%, η κάλυψη πυρκαγιάς παραμένει στο 20% και η αστική ευθύνη αυξάνει από το 10% στο 15%

3. Κλάδος Πυρκαγιά, ο φόρος παραμένει στο 20%

4. Κλάδος Υγείας, ο φόρος από 10% αυξάνεται στο 15%

5. Κλάδος Ατυχημάτων ο φόρος από 10% αυξάνεται στο 15%

6. Κλάδος Πλοίων / Αεροσκαφών, ο φόρος αυξάνεται στο 15% ενώ μέχρι τώρα ήταν 0%

7. Κλάδος Μεταφερόμενων Εμπορευμάτων ο φόρος αυξάνεται στο 15% από 10% που ήταν για μεταφορές στην Ελλάδα και 0% που ήταν για μεταφορές στο εξωτερικό.

8. Λοιποί Κλάδοι ο φόρος αυξάνεται από 10% στο 15%

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Π. Τ. ΕΕΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Κ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2ΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς στα πλαίσια της διδαχής του εθελοντισμού και της ευαισθητοποίησης των μαθητών  για τον πάσχοντα συνάνθρωπό  μας σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας του Δήμου Ορχομενού , συνέβαλλε έτσι ώστε  οι μαθητές να διδαχθούν και να ενημερωθούν από τους εθελοντές του Περιφερειακού τμήματος του ΕΕΣ Λιβαδειάς για το πολύπλευρο έργο και τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Οι μαθητές λοιπόν μετά από αυτή την ενημέρωση ευαισθητοποιήθηκαν άμεσα και συμμετείχαν ενεργά συγκεντρώνοντας είδη ένδυσης προκειμένου να διατεθούν σε άπορους συνανθρώπους μας, τους ευχαριστούμε δια αυτή τους την πρωτοβουλία ελπίζοντας ότι στο μέλλον θα συνεχίσουν να μας παρέχουν την βοήθειά τους καθώς είναι πραγματικά πολύτιμη.
Οι μαθητές με την καθοδήγηση και παρότρυνση των διδασκάλων τους έγιναν υπέρμαχοι του «ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ», ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι το φωτεινό τους παράδειγμα καθώς οι συγκυρίες είναι εξαιρετικά δύσκολες και ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη  την υποστήριξή μας.

Για το Δ.Σ
Μετά Τιμής

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                                                 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός καιρός αλλά πάλι με πολύ δυνατούς ανέμους

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο. Βόρειοι άνεμοι 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωορολογική Υπηρεσία για το Σάββατο:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 37 και στη Θράκη έως 34 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά και νότια 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 36 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 28 και τοπικά στην Κρήτη έως 32 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά 6 και την ήμερα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 34 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις πυρκαγιές


Οι νέες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αθήνα, στη Λακωνία και την Εύβοια και η καταστροφή των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν τεράστιο έγκλημα σε βάρος του λαού. Έστω και τώρα πρέπει να υπάρξει η μέγιστη κινητοποίηση δυνάμεων και μέσων, προκειμένου να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, σπίτια και λαϊκές περιουσίες.
Το σημερινό αποτέλεσμα δεν ξαφνιάζει. Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, διατηρεί τη γύμνια του καπιταλιστικού κράτους, όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, των πόλεων, του ευρύτερου περιβάλλοντος και των δασών. Στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής αφήνει για άλλη μια φορά απροστάτευτα τα δάση και διατηρεί τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και κονδύλια στις υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (πυροσβεστική δασική κλπ).
Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο για άλλη μια φορά η επικαιρότητα και η αναγκαιότητα των προτάσεων που έχει καταθέσει το ΚΚΕ.
Ζητάμε:
•    Άμεση ενίσχυση αρμόδιων δυνάμεων πυροπροστασίας - πυρόσβεσης.
•    Άμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας.
•    Άμεση κάλυψη των αναγκών σε τεχνικά μέσα, κυρίως επίγεια (πυροσβεστικά οχήματα, κρουνοί, υδατοδεξαμενές κά).
•    Άμεση και δραστική χρηματοδότηση.
•    Πλήρης και ακριβής καταγραφή των καμένων εκτάσεων και άμεση κήρυξή τους ως αναδασωτέες χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Καμιά αλλαγή χρήσης στις καμένες εκτάσεις.
•    Άμεσα να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών - αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ύφεση οι φωτιές και νέος συναγερμός για πυρκαγιές σήμερα


Σε εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές σε Λακωνία, Κόρινθο, Μαλακάσα, Νεμέα ενώ σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα σε Καρέα και Χαλκίδα. Άλλη μία φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Σκύρο όπου επιχειρούν ήδη 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα και σε λίγη ώρα θα συνδράμουν και δύο αεροπλάνα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί και σήμερα για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ αναμένονται και σήμερα ισχυροί άνεμοι (δείτε τον χάρτη εδώ).

Στον Καρέα οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες  ενώ δύο άτομα αναμένεται να παραπεμφθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Πρόκειται για έναν 67χρονο Έλληνα και έναν 58χρονο Βούλγαρο που συνελήφθησαν από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, υπάρχουν ωστόσο φόβοι για αναζωπυρώσεις.

Στη Νεάπολη Λακωνίας η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα είναι καλύτερη. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας προκειμένου να εκτιμήσουν πότε θα είναι δυνατόν να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία ενώ τη Δευτέρα θα επισκεφθεί την περιοχή ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου προκειμένου να επιθεωρήσει τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή που έχει υποστεί η περιοχή. Από τη φωτιά προκλήθηκε μεγάλη καταστροφή στα χωριά ανατολικά της Νεάπολης, όπως Λάχι, Φαρακλό, Αγ. Νικόλαος, Κάμπος, ενώ στη Νεάπολη έχουν καταστραφεί αρκετές καλλιέργειες. Θλιβερή απώλεια αποτελεί ένας 58χρονος Ελληνο-Ελβετός που έπαθε ανακοπή και απεβίωσε έξω από το Κέντρο Υγείας Νεάπολης, λίγο πριν αυτό εκκενωθεί περικυκλωμένο από φλόγες. Είχε φτάσει στην περιοχή μόλις πριν από δυο ημέρες για διακοπές.

Σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά στη Χαλκίδα όπου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί πάνω από 600 στρέμματα πευκόφυτης περιοχής, ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση ενώ οι πυροσβέστες ερευνούν την περίπτωση εμπρησμού, καθώς έχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά ξεκίνησε από διαφορετικά σημεία

Σε εξέλιξη παραμένουν οι φωτιές σε Κόρινθο, Μαλακάσα και Ναύπλιο καθώς και το τελευταίο μέτωπο, στη Σκύρο.

Ύστερα από αίτημα της Ελλάδας η Ευρωπαϊκή Ένωση αποστέλλει επιπλέον πυροσβεστικά αεροσκάφη για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Η Γαλλία συνεισφέρει με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair και ένα αεροπλάνο συντονισμού τα οποία αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας το απόγευμα.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΜΕ: Χαιρετίζει τους χιλιάδες που συμμετείχαν μαζικά στα συλλαλητήρια στις 15 Ιούλη σε όλη τη χώρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, που συμμετείχαν μαζικά στα χθεσινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.
Τα χθεσινά συλλαλητήρια έστειλαν μήνυμα αγώνα και όχι απογοήτευσης, διεκδίκησης και όχι ηττοπάθειας απέναντι στα νέα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Την ίδια στιγμή, που μέσα στο Κοινοβούλιο εγκαινιάστηκε η νέα αντιλαϊκή συμμαχία των "προθύμων" ταυτόχρονα έπιαναν δουλειά οι γνωστοί - άγνωστοι, φανεροί και κρυφοί μηχανισμοί για να εμποδίσουν κάθε πνεύμα αντίστασης και χειραφέτησης. Δε χωρά καμιά αυταπάτη πως για να περάσουν αυτά τα μέτρα της πρωτοφανούς αγριότητας, θα ενταθεί η κρατική και εργοδοτική καταστολή.
Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζομένους, το αναβαθμισμένο προβοκατόρικο σχέδιο κυβέρνησης, μονάδων καταστολής και φανερών και σκοτεινών μηχανισμών που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Σχέδιο που είχε στόχο τη διάλυση της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Η χτεσινή καταστολή δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Εντάσσεται στα προαπαιτούμενα μέτρα της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας για χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ωμής παρέμβασης στα σωματεία, στις διεκδικήσεις.
Προετοιμάζεται και αναμένεται η αύξηση του αυταρχισμού με νέα μέτρα απαγόρευσης και περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης με νέο συνδικαλιστικό νόμο, προκειμένου να προληφθεί η ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε διαρκή επιφυλακή για να αποκρουστούν αυτοί οι άμεσοι σχεδιασμοί.
Καλούμε τους εργαζομένους να σχεδιάσουν την απάντηση τους σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Σηκώνουμε κεφάλι και δίνουμε οργανωμένη απάντηση στη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της. Δε δεχόμαστε μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στα εργατικά δικαιώματα. Δυναμώνουμε τους αγώνες για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε, για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Με ακόμα μεγαλύτερη ορμή και οργάνωση στα σωματεία, να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει η μοιρολατρία και ο συμβιβασμός, να μην περάσει ο τυχοδιωκτισμός και η διάλυση που σπέρνει ο νέος και παλιός εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Να παλέψουμε για τα συμφέροντά μας κάτω από τις δικές μας σημαίες, τις σημαίες του ταξικού κινήματος.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ την πάλη μας απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Λεβαδέων

           

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 20η Ιουλίου 2015, ημέρα  Δευτέρα  και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.

                   Τα θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:


1.    ΄Εκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 μέχρι την  30/06/2015.
2.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
3.    Κατακύρωση δημοπρασίας (πρόχειρου διαγωνισμού) για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑΘΙΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ».
4.    Κατακύρωση φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας , για την εκμίσθωση του υπαίθριου χώρου 3 , του αστικού ακινήτου ΄΄Νεροτριβή΄΄, στην περιοχή Κρύας Λιβαδειάς.
5.     ΄Εγκριση Πρακτικού Δημοπρασίας του έργου : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΩΝ – ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ».
6.    Αντίτιμο χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων.
7.    ΄Εγκριση δαπανών που πληρώθηκαν από πάγια προκαταβολή.
8.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 13.284,00 ευρώ για δαπάνη για την στείρωση , εμβολιασμού και περίθαλψης αδέσποτων σκύλων.
9.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 6.300,00 ευρώ για την προμήθεια υδραυλικών υλικών και εξαρτημάτων.
10.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 1.500,00 ευρώ για την μίσθωση γερανοφόρου  οχήματος για την κοπή επικίνδυνων και ψηλών δένδρων.
11.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης 3.000,00 ευρώ για τη δαπάνη αντιμισθίας του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.



                                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
     ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ

                                                                  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩN
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Κουντουρά σε Μπασιάκο για Ανάδειξη Αρχαιολογικού Θησαυρού Βοιωτίας

«Ανάδειξη Αρχαιολογικού Θησαυρού Βοιωτίας».
Σχετ.: Η με Α.Π. 2565/14-05-2015 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Ευάγ. Μπασιάκου.

    Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Ευάγ. Μπασιάκος, σας ενημερώνουμε ότι η ανάπτυξη και ποιοτική βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της προώθησης θεματικών μορφών, όπως ο Πολιτιστικός Τουρισμός και η εφαρμογή συγκροτημένης στρατηγικής επικοινωνίας και προβολής επιμέρους περιοχών της Χώρας ως τουριστικών προορισμών, σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία αλλά και την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού .  
Προς την κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού αναπτύσσουν δράσεις και πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα (κανονιστικό, ρυθμιστικό, σχεδιασμού, προβολής και διαφήμισης) με στόχο την ενιαία τουριστική προβολή και διαφήμιση του τοπικού τουριστικού προϊόντος, την ορθολογική τουριστική ανάπτυξη της Χώρας και ειδικότερα την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας περιοχών με σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, όπως ο νομός Βοιωτίας.
Στο παραπάνω πλαίσιο ο ΕΟΤ βάσει των διατάξεων του ν. 4276/2014, (άρ. 45 και 46), παρέχει σύμφωνη γνώμη σε ετήσια προγράμματα καθώς και σε επιμέρους δράσεις τουριστικής προβολής που υποβάλλουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της Χώρας. Επίσης, στέκεται αρωγός με την πολυετή τεχνογνωσία του σε κάθε Περιφερειακή ή Δημοτική Αρχή στο έργο της κατάρτισης συγκροτημένου προγράμματος δράσεων προβολής και συνδράμει αποφασιστικά στην προβολή των περιοχών αυτών θέτοντας στη διάθεσή τους όλα τα κανάλια επικοινωνίας και προώθησης που διαθέτει όπως, Γραφεία ΕΟΤ Εξωτερικού, προβολή σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, διαδικτυακή πλατφόρμα visitgreece.gr, διοργάνωση από κοινού ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips και press trips) για την προβολή των περιοχών και πολλές άλλες εξειδικευμένες δράσεις.     
Αναφορικά με την τουριστική προβολή και τη συγκροτημένη ανάδειξη των Αρχαιολογικών θησαυρών της Βοιωτίας, η συνδρομή του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού είναι δεδομένη, σε συνεργασία και συνέργειες με το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ειδικότερα, σας ενημερώνουμε ότι ο ΕΟΤ ανταποκρινόμενος θετικά σε αίτημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έχει ήδη παράσχει καταρχήν σύμφωνη γνώμη για το πρόγραμμα τουριστικής της προβολής κατά το έτος 2015, αναμένοντας αναλυτική περιγραφή των επιμέρους δράσεων.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Περιφέρειες της Χώρας επιδοτούνται με ειδικά κονδύλια προκειμένου να λαμβάνουν πρωτοβουλίες και να υλοποιούν προγράμματα δράσεων για την τουριστική προβολή τους.
                       
Η Αναπληρώτρια Υπουργός

              Ακριβές Αντίγραφο
             Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου                        
                                    Έλενα Κουντουρά

                     
               
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ