Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Αυτή είναι η νέα υπουργική απόφαση για τα capital controls - Ποιοι μπορούν να κάνουν ανάληψη μέχρι 50.000 ευρώ/ημέρα

Διευκολύνσεις στα εμβάσματα για τις επιχειρήσεις αλλά όχι για τις επιταγές, έχει η Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει κάποια από τα προβλήματα, που ανέκυψαν από την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, το θέμα των επιταγών θα αντιμετωπιστεί εγκαίρως, δηλαδή πριν εκπνεύσει το 8ήμερο που προβλέπεται για τη σφράγιση τους, με ειδική Απόφαση η οποία θα εκδοθεί το αργότερο ως τη Δευτέρα.

Όσον αφορά στην Απόφαση με ΦΕΚ 1561, ρυθμίζει τεχνικές και ουσιαστικές ατέλειες της τελευταίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και συγκεκριμένα:

    Απαγορεύονται οι αναλήψεις μετρητών στο εσωτερικό και εξωτερικό με πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες αλλά μόνο εφόσον αυτές έχουν εκδοθεί από ελληνικές τράπεζες
    Επιτρέπεται η μεταφορά στο εξωτερικό μετρητών ως 2.000 ευρώ. Ο περιορισμός αυτός αντικαθιστά τη γενική απαγόρευση που δημιουργούσε προβλήματα στα ταξίδια στο εξωτερικό
    Δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς από και προς ξένη τράπεζα αλλά με δυνατότητα και ανάληψης ως 50.000 ευρώ την ημέρα για ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Παρέχεται, δε, η σχετική δυνατότητα και σε άλλους κλάδους επιχειρήσεων, εφόσον υπάρχει έγκριση από την Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών. Η τεκμηρίωση αυτού του κύκλου συναλλαγών, δηλαδή πίστωση από το εξωτερικό, εκροή και ανάληψη, είναι ευθύνη της κάθε τράπεζας
    Δίνεται η δυνατότητα πληρωμής σύνταξης και προνοιακών επιδομάτων στο εξωτερικό, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, εφόσον ο δικαιούχος εισέπραττε με τον ίδιο τρόπο και πριν από την τραπεζική αργία

Δείτε σε PDF την απόφαση, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠΟΙΚ: Εστάλη το αίτημα για νέο δάνειο από το ΔΝΤ




Εστάλη πριν από λίγο το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο προς το ΔΝΤ για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα.

Στην επιστολή του ΥΠΟΙΚ δεν διευκρινίζεται πάντως αν το αίτημα για δάνειο συνεπάγεται μια νέα δανειακή σύμβαση που θα ξεκινά από τώρα ή αν πρόκειται για δάνειο που θα ξεκινά από τον Απρίλιο του 2016 οπότε λήγει το υφιστάμενη σύμβαση του ΔΝΤ.

Αναλυτικά, η επιστολή του ΥΠΟΙΚ προς το ΔΝΤ έχει ως εξής:

Αγαπητή Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,

Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να εφαρμόσουν μία σειρά από πολιτικές, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, θα ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και, κυρίως, θα κατανείμουν το κόστος της οικονομικής προσαρμογής με τρόπο δίκαιο,  διορθώνοντας έτσι τις αδικίες του παρελθόντος.

Βεβαίως, κάποια από αυτά τα μέτρα έχουν ήδη νομοθετηθεί. Εκτιμούμε, όμως, ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος πριν η ελληνική οικονομία μπορέσει να ανταποκριθεί και να επιστρέψει σε ένα δυναμικό και βιώσιμο δρόμο ανάπτυξης με δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή.

Με βάση τα παραπάνω και με στόχο να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις, έχουμε αιτηθεί  μίας νέας τριετούς δανειακής σύμβασης,  η οποία έχει ήδη γίνει κατ’ αρχήν δεκτή,  και οι όροι της οποίας είναι σήμερα υπό διαπραγμάτευση.

Ως εκ τούτου, και κατ’ εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου 2015, σας ενημερώνουμε ότι αιτούμεθα μίας νέας δανειακής διευκόλυνσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Προσδοκούμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας με το Ταμείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Mία συναυλία για καλό σκοπό στο Λεοντάρι Βοιωτίας

Μεγάλη Συναυλία την Κυριακή 26-7-2015,
στο Λεοντάρι Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων ! ! !
Στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Λεονταρίου.
Τα έσοδα θα διατεθούν για το Ενοριακό Έργο.
Χορηγοί της οι καλλιτέχνες
και ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ
Συμβολική είσοδος 2 ΕΥΡΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βάσεις 2015: Παίρνουν τον κατήφορο σε μεγάλες σχολές -Πως αναμένεται να διαμορφωθούν

Πτώση αναμένεται να καταγραφεί στις φετινές βάσεις όσον αφορά την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Στις ιατρικές σχολές η πτώση είναι από 180 έως 600 μόρια περίπου, στις νομικές από 500 έως 750, στους χημικούς μηχανικούς από 500 έως 1.000, ενώ αναμένεται να υπάρξει και άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στην περιφέρεια και το κέντρο.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπαιδευτικός αναλυτής Στρατής Στρατηγάκης, οι παράγοντες που καθορίζουν σε γενικές γραμμές τις βάσεις είναι τρεις: Ο αριθμός των εισακτέων, οι επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις και οι προτιμήσεις τους, όπως αυτές αποτυπώνονται στα μηχανογραφικά τους δελτία. Φέτος, ωστόσο, θα πρέπει να προστεθούν ακόμη δύο: τα πιο αυστηρά κριτήρια στις μετεγγραφές και η οικονομική ανασφάλεια που προκάλεσε στις οικογένειες ο έλεγχος των κεφαλαίων.

Έτσι, η ιδιαίτερη δυσκολία των θεμάτων φέτος συμπιέζει προς τα κάτω τις βάσεις στις δημοφιλείς σχολές, ενώ η μείωση των εισακτέων κατά 1.960 προκαλεί ανοδικές τάσεις. «Ο τρίτος παράγοντας διαμόρφωσης των βάσεων, οι προτιμήσεις των υποψηφίων, ήταν πάντα απροσδιόριστος και υπεύθυνος για τις αποκλίσεις των εκτιμήσεων από τις βάσεις. Έτσι τις χρονιές που εμφανιζόταν μια μόδα και δήλωναν όλοι παιδαγωγικά, για παράδειγμα, ανέβαινε η βάση αυτών των σχολών, αλλά δεν μπορούσε να εκτιμηθεί εκ των προτέρων αυτή η άνοδος, γιατί τις προτιμήσεις των υποψηφίων τις μαθαίνουμε πάντα εκ των υστέρων, μετά, δηλαδή, την ανακοίνωση των βάσεων». αναφέρει ο κ. Στρατηγάκης.

Ως προς τις επιπτώσεις της νέας ρύθμισης για τις μετεγγραφές, βάσει της οποίας αυτές περιορίζονται αυστηρά στο 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων κάθε σχολής, αναμένεται να μεγαλώσει η ψαλίδα ανάμεσα στις βάσεις των σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης με τις αντίστοιχες σχολές της περιφέρειας. Την τάση αυτή θα μπορούσε να ενισχύσει και η οικονομική ανασφάλεια. «Πολλοί γονείς δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να δηλώσουν σχολές "εκτός έδρας"» σημειώνει ο κ. Στρατηγάκης.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, οι προτιμήσεις, η ρύθμιση για τις μετεγγραφές και η οικονομική ανασφάλεια δεν είναι μετρήσιμα μεγέθη. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών επομένως για το πού ακριβώς θα «καθήσουν» οι βάσεις, βασίζονται μόνο στον αριθμό των εισακτέων και τις επιδόσεις των υποψηφίων. Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά ο κ. Στρατηγάκης, «οι προτιμήσεις και η οικονομική ανασφάλεια μπορεί να ανεβάσουν μέχρι και 500 μόρια τις βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να τις καταβαραθρώσουν στην περιφέρεια». Το φαινόμενο αυτό αναμένεται να παρατηρηθεί στις μεσαίες σχολές που δεν αποτελούν την πρώτη επιλογή πολλών υποψηφίων. Αντίθετα, στις υψηλόβαθμες σχολές το φαινόμενο αναμένεται να είναι μικρότερης έκτασης.

Δείτε τον πίνακα με τις εκτιμήσεις εδώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενάντια στα μνημόνια ο Σ.Ε. Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς



Μετά και τις  εξελίξεις των τελευταίων ημερών  ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς έχει να δηλώσει τα εξής:
Η ξεκάθαρη στάση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.  που συντάχθηκε με το OXI του 62% και το ξεκάθαρο μήνυμα του Λαού για τερματισμό των μνημονίων και της λιτότητας ,καθώς και η συνεπής  κρυστάλλινη και αδιαπραγμάτευτη θέση του Συλλόγου μας τα τελευταία χρόνια, απέναντι στις βάρβαρες μνημονιακές , αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές , μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε να δίνουμε το παρόν σε όλους τους μελλοντικούς αγώνες απέναντι στην λιτότητα και τα μνημόνια της εξαθλίωσης.
Απάντηση στους εκβιασμούς των δανειστών είναι η εκπλήρωση της λαϊκής εντολής, για εφαρμογή νέας οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής ατζέντας, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία, η ανθρωπιστική κρίση, οι ανάγκες στην κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, τη παιδεία, σε όφελος του λαού και του τόπου.
Η χώρα δεν πωλείται και ο λαός δεν τρομοκρατείται. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, οι λαϊκές κοινωνικές οργανώσεις δεν μπορούν να παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις. Οφείλουν να δώσουν τη σκληρή μάχη τόσο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας όσο και για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
 Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς καλεί  όλα τα μέλη  του να πρωτοστατήσουν στο συντονισμό και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, μαζί με όλες τις δυνάμεις που αντιστέκονται στους πολιτικούς και οικονομικούς εκβιασμούς από όπου και αν προέρχονται.
Ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν: ή τώρα μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό ή για πάντα απέναντί μας!!! Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ…….

                                                       ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Η ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ[




        ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                       ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΣΩΝΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαυρομμάτι

Φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στο Μαυρομμάτι το μεσημέρι της Παρασκευής.
Στο σημείο επιχείρησαν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα και κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, διερευνώνται.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εφημερίες στο Νοσοκομείο Θηβών χωρίς Χειρουργό

 Θέμα: Εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών χωρίς Χειρουργό

Το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό καιρό σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας για τα οποία σας έχουμε ενημερώσει ήδη με ερωτήσεις και επιστολές. Δυστυχώς τα λειτουργικά προβλήματα αυξάνονται με αποτέλεσμα σήμερα η κατάσταση του Γ.Ν. Θηβών να είναι τραγική.
Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουλίου το νοσοκομείο εφημέρευε χωρίς την απαραίτητη ειδικότητα του χειρουργού. Το ίδιο θα ισχύσει και για το επόμενο Σαββατοκύριακο στις 25 και 26 Ιουλίου. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη αφού δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν περιστατικά που χρειάζονται άμεση χειρουργική επέμβαση. Εύλογα, η τοπική κοινωνία είναι ιδιαίτερα ανήσυχη.
Καθίσταται προφανές ότι απαιτείται κατεπείγουσα πρόσληψη χειρούργων ή μετακίνηση χειρούργου στο Νοσοκομείο Θηβών από κοντινό Νοσοκομείο, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του Νοσοκομείου σε εφημερίες.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
•Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν θέσεις χειρούργων ιατρών στο Νοσοκομείο Θηβών, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών της περιοχής;

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2015
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Σκούμας Αθανάσιος
Σταθάς Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

Από την Ασφάλεια Λιβαδειάς εξιχνιάστηκαν άλλες 8 κλοπές σε σπίτια

Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον οκτώ (8) κλοπές σε οικίες, που διαπράχθηκαν από την πολυμελή εγκληματική σπείρα, η δράση της οποίας διακριβώθηκε τον περασμένο Απρίλιο από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς

Υπενθυμίζεται ότι την 21-04-2015, συνελήφθησαν (4) μέλη της σπείρας στη Λιβαδειά, ταυτοποιήθηκαν (12) συνεργοί τους και εξιχνιάστηκαν τότε (43) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Αττικής

Επιπλέον από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν (11) ακόμη άτομα, με τα μέλη που απαρτίζουν την σπείρα να φθάνουν τουλάχιστον τα (27)

Σημειώνεται ότι η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, αλλά και χρηματικά ποσά, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (200.000) ευρώ


Μετά την πρόσφατη διακρίβωση της εγκληματικής δράσης πολυμελούς σπείρας ημεδαπών, για σωρεία κλοπών σε οικίες, σε διάφορες περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Αττικής (σχετικό το από 23-04-2015 Δελτίο Τύπου μας) και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάστηκαν επιπλέον οκτώ (8) κλοπές, σε περιοχές της Λιβαδειάς, Ιτέας, Αττικής και στο Στείρι Διστόμου Βοιωτίας.

Από την πρόοδο της έρευνας προέκυψε επίσης, η συμμετοχή στην σπείρα ακόμη έντεκα (11) ημεδαπών και συγκεκριμένα, πέντε ανδρών και έξι γυναικών, ηλικίας από 20 έως και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και της ανάλυσης του τρόπου δράσης (modus operandi) των μελών της σπείρας, διακριβώθηκε ότι για το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2012, έως και τον Απρίλιο του 2015, ενέχονται επιπλέον στη διάπραξη των ακόλουθων εγκληματικών ενεργειών:

•    Τρεις (3) κλοπές σε οικίες σε περιοχές της Λιβαδειάς,
•    δύο (2) κλοπές σε οικίες σε περιοχές της Ιτέας Φωκίδας,
•    δύο (2) κλοπές σε οικίες σε περιοχές του Ζωγράφου Αττικής και
•    μία (1) κλοπή σε οικία στο Στείρι Διστόμου Βοιωτίας.

Υπενθυμίζεται ότι την 21-04-2015, συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη της σπείρας στη Λιβαδειά, ενώ ταυτοποιήθηκαν δώδεκα (12) συνεργοί τους και εξιχνιάστηκαν τότε (43) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπών από οικίες.

Σημειώνεται ότι η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, αλλά και χρηματικά ποσά, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (200.000) ευρώ.

Γίνεται μνεία ότι μέλη της σπείρας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, καθώς και η ενδεχόμενη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς ή/και συναφείς εγκληματικές ομάδες.  

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσωρινή διακοπή νερού σε Αλυκή και Άγιο Νικόλαο

Προσωρινή διακοπή νερού στους οικισμούς Αγ. Νικολάου & Αλυκής Δ.Ε. Θίσβης Δήμου Θηβαίων
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει, τους οικιστές και επισκέπτες των παραθαλάσσιων οικισμών Αγ. Νικολάου και Αλυκής της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης του Δήμου Θηβαίων, τα ακόλουθα:
•    Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα προβούν σε προσωρινή ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ, από το βράδυ της Κυριακής 26 Ιουλίου 2015  μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουλίου 2015 για τον οικισμό Αγ. Νικολάου και από το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουλίου 2015 μέχρι και το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουλίου 2015 για τον οικισμό Αλυκής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο προβλεπόμενος καθαρισμός και απολύμανση των δεξαμενών αποθήκευσης νερού και των φίλτρων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
•    Για τις εργασίες στο δίκτυο, θα εφαρμοστεί το μέτρο της υπερχλωρίωσης της δεξαμενής υδροδότησης και όλου του μήκους του συστήματος ύδρευσης με διάλυμα χλωρίου υψηλής συγκέντρωσης και κατάλληλο χρόνο παραμονής. Στη συνέχεια αυτό θα απορριφθεί και μετά θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία του δικτύου. Γι' αυτό το λόγο οι καταναλωτές θα πρέπει να αποφύγουν τη χρήση νερού για πόση  μέχρι την έκδοση νεότερης ανακοίνωσης από το Δήμο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του οποίου θα προβαίνουν σε συστηματικούς ελέγχους για τη συγκέντρωση του υπολειμματικού χλωρίου στο δίκτυο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
•    Ο καθαρισμός του δικτύου κρίνεται απαραίτητος με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τις αντίστοιχες έγγραφες επισημάνσεις του τμήματος υγιεινής , γι΄αυτό το λόγο ζητάμε την κατανόηση όλων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την 41η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

 Συμπληρώνονται σήμερα, σαράντα ένα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Η 41η επέτειος αποκατάστασης της δημοκρατίας βρίσκει τη χώρα και το λαό μας να βιώνουν μια οικονομική κρίση η οποία επέφερε υποχώρηση της Δημοκρατίας και αποτελεί ίσως την πιο δραματική παρενέργεια της.
Αλλά όπως και σε όλες τις προηγούμενες δύσκολες καταστάσεις, μερικές εκ των οποίων πολύ χειρότερες από τη σημερινή, θα τα καταφέρουμε.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές:
 Δεν ξεχνούμε την προδοσία της Κύπρου.
Δεν ξεχνούμε όλους εκείνους, που σήκωσαν το ανάστημά τους και πάλεψαν για τη Δημοκρατία.
Δεν ξεχνούμε όλους αυτούς που βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, εκδιώχθηκαν, επειδή αρνήθηκαν να προσκυνήσουν και να «χαμογελάσουν» στους δικτάτορες.
Δεν ξεχνούμε τις χιλιάδες νέες και νέους της γενιάς του Πολυτεχνείου, που απέδειξαν ότι η θέληση για ελευθερία είναι πιο δυνατή από τα τανκς.

Παλεύουμε όλοι για να βγει η χώρα και ο λαός μας από τη σημερινή δοκιμασία πιο ισχυρή, πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη από ποτέ.

                                             Η Δήμαρχος Λεβαδέων
                                  Γιώτα Πούλου
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΣΕ στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη



Τροποποιήσεις σε ορισμένα δρομολόγια στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη θα γίνουν από την επόμενη Δευτέρα έως και το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Ειδικότερα, τα δρομολόγια που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα στο τμήμα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα θα έχουν ως εξής:

Αθήνα - Θεσσαλονίκη:

Αμαξοστοιχία I/C 50 με ώρα αναχώρησης 07.18
Αμαξοστοιχία I/C 52 με ώρα αναχώρησης 10.18
Αμαξοστοιχία I/C 56 με ώρα αναχώρησης 14.18
Αμαξοστοιχία I/C 58 με ώρα αναχώρησης 16.16
Αμαξοστοιχία I/C 60 με ώρα αναχώρησης 18.18
Αμαξοστοιχία 600 με ώρα αναχώρησης 23.55

Θεσσαλονίκη - Αθήνα:

Αμαξοστοιχία I/C 51 με ώρα αναχώρησης 05.13
Αμαξοστοιχία I/C 53 με ώρα αναχώρησης 07.04
Αμαξοστοιχία I/C 55 με ώρα αναχώρησης 10.04
Αμαξοστοιχία I/C 59 με ώρα αναχώρησης 15.04
Αμαξοστοιχία I/C 61 με ώρα αναχώρησης 18.04
Αμαξοστοιχία 601 με ώρα αναχώρησης 23.00

Επίσης, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών 1510 και 1511 στο τμήμα Αθήνα - Λιανοκλάδι - Αθήνα.

Οι επιβάτες, οι οποίοι έχουν εκδώσει εισιτήρια με τις αμαξοστοιχίες I/C 54 και I/C 57 που αναστέλλονται, έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τα εισιτήριά τους επιλέγοντας οποιαδήποτε αμαξοστοιχία επιθυμούν της προηγούμενης, της ίδιας ή της επόμενης ημέρας ή να τους επιστραφεί ολόκληρο το αντίτιμο του εισιτηρίου χωρίς καμία παρακράτηση.

Περισσότερες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρότυπη Μονάδα Επεξεργασίας Υαλοπινάκων στην Αλίαρτο

Καλώς ήλθατε στον κόσμο του γυαλιού, που αναπτύσσεται και αλλάζει συνεχώς. Το γυαλί μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας, προσδίδοντας διαφάνεια και κομψότητα, προστασία και μόνωση, αντοχή και αισθητική. 'Οποια κι αν είναι η ανάγκη ή η επιθυμία σας, δομική, αρχιτεκτονική ή διακοσμητική, σε μας θα βρείτε όλες τις λύσεις και ό,τι καινούριο υπάρχει στο χώρο των εφαρμογών, των εξαρτημάτων και των τεχνολογιών.
 Η εταιρεία μας παρέχει: Επεξεργασία Υαλοπινάκων - Κατασκευή και τοποθέτηση θερμομονωτικών υλικών - Βιτρίνες - Διπλά τζάμια - Καθρέπτες - Ντουζιέρες - Vitro - Ειδικές κατασκευές(στέγαστρα, φυσαρμόνικες, αυτόματες πόρτες) - Μεγάλη ποικιλία γυαλιών φθορίου(ντουλάπια κουζίνας) - Λακαριστά γυαλιά σε όλους τους χρωματισμούς(εσωτερικές πόρτες, κουζίνα)
Η εταιρεία Καρδαμπίκης βρίσκεται κοντά σας από το 1983 και σαν Καρδαμπίκης και Υιός από το 2000. Με την πολύχρονη πείρα της και το εξειδικευμένο προσωπικό της σας υπόσχεται ότι θα σας προσφέρει ποιότητα και ασφάλεια σε ότι ζητήσετε. Άλλωστε από τις αρχές του 2007 η εταιρεία μας λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες που διατάζει η ευρωπαϊκή ένωση(Ε.Ε)και είναι εγγεγραμμένη στον σύλλογο Πειραιώς έτσι ώστε όλες οι υπηρεσίες που σας προσφέρονται να είναι πιστοποιημένες και πάνω απ όλα ασφαλείς για εσάς.

ΚΑΡΔΑΜΠΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.Β.Ε
Τηλ.22680-23131 fax22680-23850-κιν.6979552013-14. 
email ckarda@windowslive.com
ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ 10 ΧΙΛ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Eσωτερικά γυάλινα κάγκελα

ΠΛΑΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ ΣΕ ΧΡΩΜΜΑ RAL ( ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ 150€ ΤΟ ΤΜ2 ΤΩΡΑ 130€)
ΓΥΑΛΙΝΑ ΚΑΓΚΕΛΛΑ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 27η Ιουλίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 07.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1.Έγκριση της Έκθεσης Αποτελεσμάτων Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2015 μέχρι 30-06-2015.
2.Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Τρέχουσας Χρήσης (Αρ.Απ. Οικ. Επιτροπής 233/2015)

3.Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Τρέχουσας Χρήσης (Αρ.Απ. Οικ. Επιτροπής 237/2015)

4.Προγραμματισμός Πρόσληψης καλλιτεχνικού – διδακτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με κάλυψη της δαπάνης υπό μορφή αντιτίμου για τις ανάγκες του Δημοτικού Ωδείου Δήμου Λεβαδέων.

5.Πραγματοποίηση πολιτιστικών, μορφωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων “Τροφώνια 2015” και διάθεση πίστωσης.

7.Έγκριση του Σχεδίου Νέου Κανονισμού Περιπτέρων του Δήμου Λεβαδέων (Αρ. Απ. ΕΠΟΙΖΩ 31/2015)

8.Έγκριση του Σχεδίου Κανονισμού Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Λεβαδέων (Αρ. Απ ΕΠΟΙΖΩ 30/2015)

9.Προσωρινή Τροποποίηση Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων λόγω συντήρησης Δημοτικών Οδών. (Αρ. Απ. ΕΠΟΙΖΩ 29/2015)

10.Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για άσκηση ένδικων μέσων περί  αποδοχής ή μη  των απορριμμάτων του  Δήμου Δελφών στον ΧΥΤΑ Λιβαδειάς.                           

11.Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λειτουργία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του.

12.Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Λεβαδέων για την διεκπεραίωση της διαδικασίας μεταβίβασης ενός επιβατικού οχήματος μάρκας CHEVROLET για την κάλυψη αναγκών και κοινωνικών υπηρεσιών και δράσεων του Δήμου.

13.Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τις δομές του Δ. Λεβαδέων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της ΕΕΤΑΑ για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της Δράσης “ Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2015-16”.

14.Λήψη απόφασης παροχής εξουσιοδότησης προς τη Δήμαρχο για την υποβολή αίτησης – προσφοράς και υπογραφής της σύμβασης με την ΕΕΤΑΑ για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2015-16”.

15.Τροποποίηση της 205/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί συγκρότησης Επιτροπής Αξιολόγησης αιτήσεων εγγραφής για τους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Λεβαδέων.

16.Λήψη απόφασης για το έργο “Βελτίωση Αγροτικής  Οδοποιίας Οικισμού Ανάληψης Δήμου Λεβαδέων “ ότι δεν απαιτούνται απαλλοτρίωσης.

17.Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργού “Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην Τ.Κ. Κορώνειας”.

18.Έγκριση 3ου ΑΠΕ για την εκτέλεση του έργου “Αποκατάσταση Ζημιών που προκλήθηκαν απο θεομηνία (πυρκαγιά)στο ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριτικής Ενότητας Ν. Βοιωτίας.

19.Παραλαβή της υπ΄αριθμ. 79/2015 Μελέτης με τίτλο “Μελέτη Στατικής Επάρκειας του Φορέα Στήριξης της Δ.Κ. Αγίου Γεωργίου”.

20.Αποδοχή της υπ΄αριθμ. 12524/02-07-2015 Απόφασης ένταξης και των ειδικών όρων του έργου “Βελτίωση και Ανάπλαση Κοινοχρήστων χώρων Τ.Κ. Ανθοχωρίου”.

21.Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου “ Υδροδότηση Λαπαθιά και ευρύτερης περιοχής”.

22.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες διοργάνωσης εκδηλώσεων για το Ολοκαύτωμα στο Κυριάκι.

23.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες διοργάνωσης εκδηλώσεων της 19ης Έκθεσης Γελοιογραφίας στο Λαφύστι.

24.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες διοργάνωσης εορταστικών εκδηλώσεων Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα.

25.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες διοργάνωσης εκδήλωσης μνήμης για το Ολοκαύτωμα στο Καλάμι.

26.Προγραμματισμός 34ου Φεστιβάλ Δημοτικού Τραγουδιού στον Ελικώνα και διάθεση πίστωσης.

27.Προγραμματισμός εορταστικών εκδηλώσεων στον Άγιο Βλάσιο και διάθεση πίστωσης.

28.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας Υαλοπινάκων Κουφωμάτων.

29.Ανανέωση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών.

30.Εξέταση αιτήματος για χορήγηση άδειας υπ. Στάσιμου εμπορίου σε μικροπωλητή στις εμποροπανηγύρεις του Δήμου με την ευκαιρία θρησκευτικών ή επετειακών εορτών έτους 2015.

31.Παραχώρηση του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Τσουκαλάδων στον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Τσουκαλάδων “Η Αμαρυλλίς”.

32.Λήψη απόφασης για διαγραφή από τις καταστάσεις φιλοξενουμένων νηπίων από τους Παιδικούς Σταθμούς Λιβαδειάς, κατόπιν σχετικών αιτήσεων, καθώς και απαλλαγή απο την υποχρέωση καταβολής των τροφείων που τους αντιστοιχούν για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται ως τη λήξη της περιόδου λειτουργίας των σταθμών για το 2014-15.


                                                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                                   Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)

Διαβάστε Περισσότερα »

Capital Controls: Τι θα ισχύει από τα μεσάνυχτα για τις αναλήψεις -Τι θα γίνει με επιχειρήσεις και επιταγές

Από αύριο Σάββατο και κάθε Σάββατο από εδώ και πέρα και μέχρι να αρθούν τα capital controls θα ξεκινά η... τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων που δίνει το δικαίωμα στους καταθέτες να τραβούν ή 60 ευρώ την ημέρα, ή έως 420 ευρώ σωρευτικά την εβδομάδα.

Έτσι, όσοι δεν έχουν εξαντλήσει το όριο των 60 ευρώ ανά ημέρα ή των 300 ευρώ που δικαιούνται ως συνολική ανάληψη για αυτή την εβδομάδα μπορούν να το κάνουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Αν όμως κάποια ή κάποιες μέρες έκαναν αναλήψεις έως 60 ευρώ ημερησίως, τότε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής δικαιούνται να σηκώσουν μόνον το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 300 ευρώ που δικαιούνται για αυτή την εβδομάδα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, στην περίπτωση που κάποιοι δεν έχουν «σηκώσει» μέχρι τα μεσάνυχτα της σημερινής ημέρας, το υπόλοιπο ποσό που δικαιούνται μέχρι τα 300 ευρώ, το χάνουν και δεν μπορούν να το πάρουν συμπληρωματικά στην επόμενη ανάληψή τους.

Αυτό γιατί το κοντέρ από τα μεσάνυχτα μηδενίζει και  αρχίζει να «μετράει» η νέα εβδομάδα, όπου ισχύει ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρώ ή 420 ευρώ, συνολικά, μέχρι το Σάββατο 1η Αυγούστου.

Με άλλα λόγια, το όριο ανάληψης παραμένει στα 60 ευρώ, αλλά αν δεν πάει κάποιος την πρώτη ημέρα, τότε έχει δικαίωμα ανάληψης 120 ευρώ τη δεύτερη ημέρα (Κυριακή) ή, αν δεν πάει και πάλι, θα έχει 180 ευρώ την επόμενη (δηλαδή τη Δευτέρα) ή 240 τη μεθεπόμενη (την Τρίτη) και πάει λέγοντας.

Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούν να παίρνουν μαζεμένα τα 420 ευρώ συνολικά μέχρι τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής.

Και το ίδιο θα συμβαίνει εφεξής και μέχρι να αρθούν τα capital controls ή να αλλάξει κάτι με σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Μπλοκαρισμένες» οι επιχειρήσεις -Εξετάζουν νέα ΠΝΠ

Το «μπλοκάρισμα» που έχει σημειωθεί πάντως στις εισαγωγές από επιχειρήσεις και βιομηχανίες λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων, ήταν το κύριο θέμα που απασχόλησε το κυβερνητικό συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής που συνεδρίασε χθες στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Έτσι, σήμερα ή αργότερα μέσα στο Σαββατοκύριακο, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, αφού λάβει την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος, θα δημοσιεύσει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία θα γίνονται εισαγωγές ανά επιχείρηση και ανά ημέρα 100.000 ευρώ. Παράλληλα θα αυξηθεί και το ημερήσιο όριο που μπορούν οι τράπεζες να πραγματοποιούν πληρωμές από τα 3,5 εκατ. ευρώ στα 5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, αναμένεται να δοθεί παράταση στις επιταγές που θα σφραγιστούν. Ωστόσο, θα συνεχιστεί να μη γίνεται η αποπληρωμή τους με μετρητά, αλλά μόνο διατραπεζικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την έλευση σήμερα των τεχνικών κλιμακίων της Τρόικας θα συζητηθεί και η συγκρότηση νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ρυθμίζει το θέμα των capital controls.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει στους πλειστηριασμούς ακινήτων και τι θα ισχύει για την α' κατοικία

Σφοδρές αλλαγές έρχονται στους πλειστηριασμούς ακινήτων σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε στην Βουλή.

Όπως αναφέρεται στο νέο κώδικα, οι πλειστηριασμοί θα γίνονται με βάση την εμπορική και όχι την αντικειμενική αξία του ακινήτου ενώ την ίδια στιγμή, διευρύνεται η δυνατότητα κατασχέσεων και παράλληλα αλλάζει το υφιστάμενο καθεστώς προνομιακής ικανοποίησης των εργαζομένων σε περιπτώσεις αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμών.

Το σχέδιο νόμου στηρίζεται στο νομοθέτημα που επεξεργάστηκε πέρσι το φθινόπωρο η τότε ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης με ελαφρές τροποποιήσεις, καθώς ήταν το μόνο που είχε τη συγκατάθεση των θεσμών και δεν υπήρχε χρόνος για νέα διαβούλευση.

Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι θα ψηφίσει νόμο που θα αναστέλλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ διευκρινίζει ότι ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας που εμπεριέχει αυτές τις ρυθμίσεις, θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Οι πλειστηριασμοί θα ξεκινούν από χαμηλότερη τιμή εκκίνησης, αφού οι εμπορικές αξίες στις περισσότερες περιοχής της χώρας είναι αισθητά χαμηλότερες σε σχέση με τις αντικειμενικές. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, η διαφορά είναι μεγαλύτερη ακόμη και από 30%.

Παράλληλα, αλλάζει η θέση των τραπεζών στην είσπραξη των ποσών που προκύπτουν από πλειστηριασμούς, καθώς μετατρέπονται στους πρώτους δικαιούχους και αποκτούν ισχυρό κίνητρο για να προχωρούν σε διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Θα ακολουθούν οι εργαζόμενοι και στην τρίτη θέση θα βρίσκεται το Δημόσιο.

Με το νομοσχέδιο ανοίγει παράθυρο και για την μείωση του ακατάσχετου των 1.500 ευρώ που μπορεί να έχει ένας ληξιπρόθεσμος οφειλέτης κατατεθειμένο σε μία τράπεζα, καθώς καταργείται η απαρίθμηση των ακατάσχετων πραγμάτων και αντικαθίσταται από μία γενικής έννοιας διατύπωση. Αλλαγές προκύπτουν και όσο αφορά στα δικαιώματα των οφειλετών, που περιορίζονται.

Συγκεκριμένα, δεν θα μπορούν πλέον να αμφισβητούν τις διαδικασίες ενώπιον ακροατηρίου δικαστηρίου, καθώς αποκτούν σημαντική ισχύ τα κείμενα των συμβάσεων.

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν πως το σχέδιο με τις προϋποθέσεις για να μην βγαίνει η πρώτη κατοικία σε πλειστηριασμό είναι έτοιμο και μπορεί να ενταχθεί στην ελληνική νομοθεσία.

Εξέφραζαν, μάλιστα, τη σιγουριά ότι όλες οι διαδικασίες για να υπάρξει «ασπίδα» για τους δανειολήπτες που έχουν αδυναμία πληρωμών θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2016, όταν δηλαδή θα τεθεί σε ισχύ ο νέος Κώδικας.

Οι προϋποθέσεις για να μην βγει η πρώτη κατοικία στο «σφυρί» θα είναι οι εξής:

- Η αντικειμενική αξία του ακινήτου, η οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ

- Το οικογενειακό εισόδημα, να φθάνει έως τις 35.000 ευρώ (και ούτε ευρώ παραπάνω)

- Το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη να μην ξεπερνά τις 270.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των καταθέσεων, οι οποίες δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 15.000 ευρώ

- Ανάλογα με το εισόδημά τους, οι δανειολήπτες θα οφείλουν να καταβάλλουν δόσεις στην τράπεζα. Για παράδειγμα: Για εισόδημα 5.000 ευρώ η μηνιαία δόση προβλέπεται στα 8 ευρώ. Για εισόδημα 10.000 ευρώ, η δόση φθάνει τα 50 ευρώ.

Άλλωστε, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα θα συνεχίσουν, μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους, να παρέχουν προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών με βάση το προϊσχύσαν νομοθετικό πλαίσιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται η Κάρτα του Πολίτη – Τι θα περιέχει

Μια κάρτα που θα διευκολύνει τους πολίτες σε συναλλαγές με το δημόσιο και θα είναι σε εθελοντική βάση, έρχεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η Κάρτα του Πολίτη.

Αυτό προβλέπεται στα σχέδια του νέου αναπληρωτή υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χ. Βερναρδάκη για την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Έτσι από ότι όλα δείχνουν η κάρτα του πολίτη μπαίνει στην τελική ευθεία μπαίνει με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας. Η κάρτα του πολίτη θα έχει το σχήμα πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνει τσιπάκι στο οποίο θα είναι περασμένοι τρεις βασικοί αριθμοί που ταυτοποιούν τον κάτοχο:

ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου,

ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και

ο Αριθμός Δημοτολογίου.

Αρχικά υπήρχε προβληματισμός αν θα περιλαμβάνει barcode -για το οποίο αντιδρούν διάφοροι κοινωνικοί φορείς- ή κωδικό (Pin) για την ταυτοποίηση του κατόχου. Το υπουργείο προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ταυτοποιείται ηλεκτρονικά ο κάτοχος της έξυπνης κάρτας. Προοπτικά η κάρτα του πολίτη θα μπορεί να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ.) και θα περιλαμβάνει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας καθώς και τους κωδικούς για το πρόγραμμα taxis του υπουργείου Οικονομικών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενσωματώσει όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν αναπτύξει τα υπουργεία και να αποτελέσει η έξυπνη κάρτα του πολίτη «ομπρέλα» για ηλεκτρονικές συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων με το κράτος.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ισχύ από σήμερα οι Κάρτες Αλληλεγγύης: Πιστώνεται το ποσό για αγορά τροφίμων - Tα χρήματα για κάθε δικαιούχοι

Σήμερα, Παρασκευή ενεργοποιούνται οι Κάρτες Αλληλεγγύης, οπότε οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κάρτα τους σε καταστήματα τροφίμων που διαθέτουν μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών (POS).

Η διανομή των καρτών από τα ΚΕΠ στους 145.360 δικαιούχους της επιδότησης σίτισης (συνολικά 349.826 άτομα), έχει αρχίσει από την περασμένη Τρίτη.

Υπενθυμίζουμε ότι το ποσό που δικαιούται ένα άτομο είναι 70 ευρώ, ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά 100 ευρώ, ενώ για κάθε επόμενο προστατευόμενο μέλος προστίθενται άλλα 30 ευρώ μέχρι του ποσού των 220 ευρώ που είναι και το πλαφόν για κάθε οικογένεια

Σήμερα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου, θα πιστωθεί στις κάρτες το χρηματικό ποσό της πρώτης δόσης.

Σημειώνεται πως το επίδομα σίτισης έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλη και στόχος είναι  τα αναδρομικά να δοθούν στους δικαιούχους μέχρι τον Οκτώβρη. Το κονδύλι πάντως για την πρώτη δόση που θα πληρωθεί αυτή την Παρασκευή χωρίς μέρος των αναδρομικών – συνολικό ποσό 16,2 εκατομμυρίων ευρώ – θεωρείται από στελέχη του υπουργείου Εργασίας εξασφαλισμένο.

Διευκρινίζεται πως αν οι δικαιούχοι δεν ξοδέψουν όλη τη δόση μέσα στον μήνα -οι δόσεις αναμένεται να είναι εννέα μηνιαίες- θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπο της κάρτας τους τον επόμενο μήνα, μαζί με τα νέα πιστωμένα χρήματα. Οι κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε καταστήματα που πωλούν τρόφιμα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι θα ήταν η Ελλάδα με τη Δραχμή

Κλειστές τράπεζες για μεγάλο διάστημα - Υποτίμηση του νέου νομίσματος κατά 50% - Πτώση έως 20% στο ΑΕΠ - Τουλάχιστον στο 30% η ανεργία - Με δελτίο καύσιμα, φάρμακα, τρόφιμα
Δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία ακόμα και στο ενδεχόμενο συντεταγμένης εξόδου της χώρας μας απ' το ευρώ, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε η Ernst & Young και συνέταξε μαζί με την Oxford Economics για λογαριασμό πελατών τους.

Σύμφωνα με την έρευνα σε μία συντεταγμένη έξοδο της χώρας απ' το ευρώ θα είχαμε:

α) κλειστές τράπεζες για αρκετούς μήνες μέχρι να βγει το νέο νόμισμα.

β) υποτίμηση του νέου νομίσματος κατά 50%, και αυτό χωρίς να υπολογίζεται το ενδεχόμενο κερδοσκοπικών πιέσεων.

Επίσης με την έκδοση του νέου νομίσματος η υποχώρηση της εσωτερικής ζήτησης θα ήταν 25%.

Το ΑΕΠ υπολογίζεται ότι θα έπεφτε 15 με 20% ενώ εάν λάβουμε υπόψη και τη ζημιά που έχει ήδη γίνει τα τελευταία χρόνια θα χανόταν το 50% του ΑΕΠ σε σχέση με τα επίπεδα του 2008.

Θα υπήρχε πληθωρισμός ενώ η ανεργία θα ήταν 30% τουλάχιστον.

Το πιθανότερο είναι ότι η ελληνική οικονομία δεν θα μπορούσε να ανακτήσει ποτέ τις αρχικές απώλειες. Η συμπίεση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, κυρίως όσων έχουν σταθερό χαμηλό εισόδημα, θα ήταν δραματική.

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ υπολογίζεται ότι θα έπεφτε στα 11.000 ευρώ σε σύγκριση με τα 17.000 ευρώ που ήταν το 2014.

Με “κούρεμα” 50% του δημόσιου χρέους αυτό θα παρέμενε ως ποσοστό του ΑΕΠ άνω του 130% του ΑΕΠ.

Το ποσοστό χρέους προς ΑΕΠ θα απέκλειε κάθε δυνατότητα δημοσιονομικής χαλάρωσης, κάτι το οποίο σημαίνει πως το εθνικό νόμισμα δεν θα έφερνε το τέλος της λιτότητας.

Θα υπήρχε μεγάλη αύξηση στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων ενώ το πρώτο διάστημα και μέχρι τη γενικότερη εξομάλυνση των συνθηκών θα υπήρχε δελτίο λόγω μη επαρκών εισαγωγών σε μία σειρά σημαντικών αγαθών, όπως καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα κτλ

Κατά την Ernst & Young που εκπόνησε αυτή τη μελέτη για λογαριασμό πελατών της που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το ζήτησαν είναι εκτός πραγματικότητας οποιαδήποτε σύγκριση γίνεται με την πτώχευση της Αργεντινής καθώς πρόκειται για μία χώρα ιδιαίτερα πλούσια σε πρώτες ύλες. Στην Αργεντινή παρ' όλα αυτά σε ένα χρόνο το ποσοστό των κατοίκων που ζούσαν κάτω απ' τα επίπεδα της φτώχειας από 30% με 35% πήγε στο 53%.

Επίσης κατά την έρευνα, η μείωση των επενδύσεων κατά τα πρώτα δύο χρόνια θα ήταν της τάξης του 30% σε σχέση με σήμερα ενώ δεν θα υπήρχε αύξηση πριν το τέλος του τρίτου έτους.

Σύμφωνα με όλα τα πορίσματα της μελέτης ακόμα και η συντεταγμένη πτώχευση δεν αποτελεί για την Ελλάδα μία εύκολη και γρήγορη έξοδο απ' την κρίση.
newmoney.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός, κοπάζουν από σήμερα οι άνεμοι

Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ το πρωί στο Αιγαίο.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και πρόσκαιροι όμβροι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στις βόρειες Κυκλάδες το πρωί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά βόρειοι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς κελσίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Μία νέα «Γη» ανακάλυψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA



    Έναν νέο πλανήτη που μοιάζει περισσότερο από κάθε άλλον απ' όσους έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα, με τη Γη, ανακάλυψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ όπως ανακοίνωσε σήμερα η NASA.
    Ο πλανήτης αυτός, που ονομάστηκε Kepler -452b, είναι όπως υπολογίζουν οι επιστήμονες κατά 60% μεγαλύτερος ως προς τη διάμετρό του από τη Γη.

Ο πλανήτης, περιφέρεται γύρω από το... μητρικό του άστρο, το Kepler -452, όπως και η Γη γύρω από τον ήλιο. Όμως αυτός ο μακρινός ήλιος είναι είναι κατά 1,5 δισεκατομμύρια χρόνια μεγαλύτερος σε ηλικία από τον δικό μας, καθώς δημιουργήθηκε πριν από 6 δισεκατομμύρια χρόνια.

Έχει μάλιστα διάμετρο 10 φορές μεγαλύτερη από τον δικό μας ήλιο όπως εκτιμούν οι επιστήμονες και είναι κατά περίπου 20% πιο φωτεινός. Το σημαντικό με τον νέο αυτό πλανήτη, που μπορεί κατά τους επιστήμονες να έχει νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνειά του και χημική σύσταση παρεμφερή με της Γης, είναι ότι κινείται σε απόσταση από τον ήλιο, 5% μεγαλύτερη από εκείνη που χωρίζει τη Γη από τον δικό μας ήλιο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην επιφάνεια του πλανήτη δεν επικρατούν ακραίες θερμοκρασίες που θα καθιστούσαν αδύνατη τη δημιουργία ζωής με την μορφή που τη γνωρίζουμε.

Ο πλανήτης που περιφέρεται γύρω από τον ήλιο του κάθε 285 μέρες, βρίσκεται σε απόσταση από τη Γη, 1.400 ετών φωτός, στον αστερισμό του Κύκνου. «Μπορούμε να παρομοιάσουμε τον πλανήτη αυτόν σαν ένα μακρινό εξάδερφο της Γης», ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης, ο Τζον Τζέιμς, επιστήμονας στο ερευνητικό Κέντρο Ames της NASA που επεξεργάζεται τα δεδομένα του τηλεσκοπίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ