Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Έρχεται "κούρεμα" στο επίδομα τέκνων - Ποιοι γονείς θα την πληρώσουν και γιατί



Μειωμένα κατά 33% κινδυνεύουν να είναι τα επιδόματα στήριξης τέκνων που θα καταβληθούν την Παρασκευή μέσω του ΟΓΑ στον λογαριασμό των δικαιούχων εξαιτίας ... λάθους υπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής, χιλιάδες οικογενειάρχες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του περσινού έτους πολύ χαμηλά εισοδήματα και ως εκ τούτου δικαιούνται φέτος το μέγιστο ποσό επιδόματος στήριξης τέκνων κινδυνεύουν να εισπράξουν μεθαύριο το 1/3 του επιδόματος του δεύτερου τριμήνου του 2015, επειδή κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους εισέπραξαν το «κοινωνικό μέρισμα» των 500-1.000 ευρώ.

Ενώ με βάση την ισχύουσα νομοθεσία το «κοινωνικό μέρισμα» δεν πρέπει να υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή παροχών κοινωνικού χαρακτήρα, η ηλεκτρονική εφαρμογή υπολογισμού του επιδόματος στήριξης τέκνων, η οποία έχει αναπτυχθεί από τη ΓΓΔΕ στο σύστημα TAXISnet συνυπολογίζει στο οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος και το εισπραχθέν κατά τη διάρκεια του 2014 «κοινωνικό μέρισμα».

Έτσι όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική οι δικαιούχοι του επιδόματος στήριξης τέκνων, το οποίο ανέρχεται σε 40 ευρώ τον μήνα για κάθε τέκνο ή 120 ευρώ το τρίμηνο για κάθε παιδί, χάνουν μέρος του ποσού αυτού, καθώς με τον (παράνομο) συνυπολογισμό του «κοινωνικού μερίσματος» στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα ανεβαίνουν σε υψηλότερη κλίμακα οικογενειακού εισοδήματος, στην οποία αντιστοιχεί χαμηλότερο ποσό επιδόματος τέκνων, μειωμένο κατά 33%!

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική
Διαβάστε Περισσότερα »

Μείωση συντάξεων: Σε τρεις δόσεις θα κρατηθούν οι αυξημένες εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ

Η πρώτη δόση θα παρακρατηθεί με τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου, η 2η τον Οκτώβριο και η τρίτη με τη σύνταξη του Νοεμβρίου
Σε τρεις δόσεις και όχι εφάπαξ θα γίνει η παρακράτηση των αυξημένων εισφορών στις συντάξεις, αρχής γενομένης από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου.

Με νέα εγκύκλιο που πρόκειται να αποστείλει στα ταμεία ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, η παρακράτηση του αναδρομικού ποσού για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα γίνει σε τρεις δόσεις ώστε να μην μην έχουν απώλειες υπέρ του δέοντος οι συνταξιούχοι.

Η πρώτη δόση θα παρακρατηθεί με τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου, η δεύτερη με την σύνταξη του Οκτωβρίου και η τρίτη με τη σύνταξη του Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα εκδόθηκε εγκύκλιος για την αναδρομική εφαρμογή της αύξησης κατά 6% των εισφορών υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η αύξηση στις κρατήσεις ισχύει από την 1η Ιουλίου όπως προβλέπεται στο πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων που ψηφίστηκαν στη Βουλή στις 15 Ιουλίου στο πλαίσιο της συμφωνίας για το τρίτο Μνημόνιο.

Γι' αυτό με την εγκύκλιο «ορίζεται ότι τα ποσά της εισφοράς που προκύπτουν, ως διαφορά, για τις ήδη χορηγούμενες συντάξεις των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, παρακρατούνται από την σύνταξη μηνός Σεπτεμβρίου 2015».
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση της Βοιωτίας λόγω κινδύνου εκδήλωσης Πυρκαγιάς

«Απαγόρευση κυκλοφορίας Οχημάτων και Πεζών λόγω κινδύνου εκδήλωσης Πυρκαγιάς»
    Με την υπ’ αριθ.184/5-8-2015 Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και  λαμβανομένου υπόψη τον από 5/8/2015 Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π.   (κατηγορία κινδύνου 4),  που ισχύει για την Πέμπτη    ,6/8/2015  ,  απαγορεύεται η κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 5ης Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη   έως και την 12η βραδινή της 6ης Αυγούστου,  ημέρα Πέμπτη ,  στις  ακόλουθες περιοχές:
ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1.    Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων _Κεραμίδι
2.    Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο -Ζαγαράς
3.    Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
4.    Θέση «Καραμπατσέικα» -Παλαιά οδός Λιβαδειά – Αγία Τσουκαλάδες
5.    Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα  Δ.Ε. Κορωνείας
6.    Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
1.    Δάσος Μοσχοποδίου
2.    Δάσος Αγίας Τριάδας
3.    Δάσος Κιθαιρώνα
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
1.    Δάσος Δερβενοχωρίων
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
1.    Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
Της ανωτέρω  απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές εκτάσεις  καθώς και οι ιδιοκτήτες  και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μια Όμορφη Βραδιά στις Πλαταιές-Βίντεο,φωτο

Μια όμορφη βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στις Πλαταιές Βοιωτίας.
Παρουσία πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκε   την Κυριακή το βράδυ το 8ο Φεστιβάλ Πλαταιών που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών “ΩΕΡΟΗ”, στην πλατεία του χωριού.
Στην κατάμεστη από κόσμο η πλατεία των Πλαταιών, η εκδήλωση ξεκίνησε με εντυπωσιακούς παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας που παρουσίασαν τα χορευτικά του Δημοτικού Σχολείου Πλαταιών,Ο.Κ.Φ.Ε.Όμιλος Κριεκουκίου Φίλων του Ελάτου,Δικταίοι-Καστρινοί και ο Εξωραιστικός όμιλος η " Άσωπία",καθηλώνοντας τους θεατές οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους χορευτές και τους συντελεστές για το όμορφο θέαμα.Τα μέλη του Συλλόγου είχαν ετοιμάσει λιχουδιές με αντικείμενο την πατάτα και μοιράστηκαν  σε όλους τους παρευρισκόμενους,παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό με την ιστορία του χωριού,ενώ τιμήθηκαν ο Α.Ο.Πλαταιών για την άνοδο στην Α' κατηγορίας  Βοιωτίας και όλοι οι επιτυχόντες του χωριού στις ανώτερες και ανώτατες σχολές.




 
 
 


ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ





Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα:"Χτύπησαν" ξανά οι ληστές με τη μηχανή και τα κράνη



Φορώντας κράνη και με την απειλή πιστολιών άρπαξαν 6.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν....

Η ληστεία έγινε στις 4:15΄ χθες το απόγευμα στη Γλύφα Χαλκίδας έξω από νυχτερινό μαγαζί.

Στην είσοδο του μαγαζιού βρισκόταν ο 64χρονος ιδιοκτήτης του κτιρίου και ένας 42χρονος υπάλληλος της επιχείρησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης είχε πάει για να πάρει το ενοίκιο του καταστήματος.

Ξαφνικά τους πλησίασε μια μηχανή μεγάλου κυβισμού οι αναβάτες της οποίας φορούσαν κράνη.

Οι δυο ληστές απείλησαν τους δυο άνδρες με πιστόλια και πήραν από το 64χρονο το τσαντάκι,που σύμφωνα με πληροφορίες είχε 6.000 ευρώ, καθώς επίσης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια οι δυο ληστές ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Στην αστυνομική Δ/νση Εύβοιας σήμανε συναγερμός και αμέσως άρχισαν οι αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.
Lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραλίες Βοιωτίας: "Πάμε" Βαθύ και Άι Γιάννη Θίσβης

Το καλοκαίρι μπορεί να άργησε να έρθει, ωστόσο εμείς με το φακό του Permisospress,αρχίσαμε να   ξεδιπλώνουμε τις παραλίες της Βοιωτίας.Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στη  παραλία Βαθύ και το γραφικό λιμανάκι του Άι Γιάννη Θίσβης.Πηγαίνοντας στο Βαθύ μείναμε έκπληκτοι απο την παραλία όπου οι ντόπιοι την αποκαλούν "πισίνα".Η παραλία είναι απάνεμη έχει πράγματι τα χαρακτηριστικά πισίνας και είναι ιδανική για μακροβούτια απο τα βραχάκια που την περιβάλλουν.Σε πολύ μικρή απόσταση περνώντας τον επιβλητικό κόλπο της Νούσας βρεθήκαμε στο λιμανάκι του Άι Γιάννη.Στον Άι Γιάννη υπάρχει μια μικρή παραλία ενώ στον ίδιο χώρο υπάρχει μια ψαροταβέρνα για τους "πεινασμένους"
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ







Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα οι αιτήσεις για τους δωρεάν παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ



Από σήμερα, μέχρι την Τρίτη 18 Αυγούστου μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής όσοι ενδιαφέρονται για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς, μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Η αίτηση συμμετοχής , θα ξεκινήσει να διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr), της Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (www.epanad.gov.gr) και της Κ.Ε.Δ.Ε. (www.kedke.gr ) από τις 4/8/2015. Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται ταχυδρομικά ή με κούριερ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών ή /και νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, καθώς και άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία, που:

Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές/αλλοδαποί από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
Επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στους παιδικούς σταθμούς
Έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000 €
Προσοχή! Το συνολικό (οικογενειακό) εισόδημα που θα λαμβάνεται υπόψη για την ένταξη της ωφελούμενης στην παρούσα, θα προκύπτει από την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) του Υπουργείου Οικονομικών του οικονομικού έτους 2015 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2014 – 31/12/2014).

Για τον υπολογισμό του δηλωθέντος εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ετήσιο εισόδημα, όπως αναγράφεται στην Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα). Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα, καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων.

Δικαιολογητικά συμμετοχής

Όλες οι μητέρες, μαζί με την «Αίτηση Συμμετοχής – Δήλωσή» τους, θα υποβάλλουν πρωτότυπα ή επίσημα αντίγραφα των παρακάτω δικαιολογητικών:

Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ. Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αλλοδαπή από τρίτες χώρες, απαιτείται και Άδεια Διαμονής σε ισχύ. Σε περίπτωση που έχει λήξει η άδεια διαμονής, απαιτείται η τελευταία άδεια διαμονής, καθώς και αίτηση ανανέωσής της συνοδευόμενη από βεβαίωση του αρμόδιου φορέα, ότι έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τετραμήνου.
Σε περίπτωση που η μητέρα είναι αλλοδαπή και η χώρα καταγωγής της δεν εκδίδει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τότε θα πρέπει να προσκομίσει οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο επίσημο έγγραφο, το οποίο να πιστοποιεί την ανωτέρω κατάσταση, συνοδευόμενο από επίσημη μετάφραση.

Σε περίπτωση ύπαρξης συμφώνου συμβίωσης απαιτείται και η προσκόμισή του, καθώς και τα εκκαθαριστικά σημειώματα οικονομικού έτους 2015 και των δύο μερών.

Σε περίπτωση που η μητέρα είναι διαζευγμένη, απαιτείται και αντίγραφο διαζευκτηρίου (από Μητρόπολη σε περίπτωση θρησκευτικού γάμου ή από το Δήμο σε περίπτωση πολιτικού γάμου), εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη τελεί σε διάσταση, απαιτείται και αίτηση διαζυγίου, καθώς επίσης και η βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων της Δ.Ο.Υ., που να αποδεικνύεται η διάσταση. Τα ανωτέρω έγγραφα θα πρέπει να φέρουν ημερομηνία προ της δημοσίευσης της παρούσα Πρόσκλησης.

Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι άγαμη μητέρα, απαιτείται και ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, εάν αυτό δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι ανάδοχη μητέρα, απαιτείται και αντίγραφο δικαστικής απόφασης ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της Επιτροπείας ανηλίκου τέκνου,

Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι χήρα, απαιτείται και ληξιαρχική πράξη θανάτου του συζύγου, εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος άνδρας έχει την επιμέλεια των παιδιών του, απαιτείται και δικαστική απόφαση παραχώρησης της επιμέλειας.

Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) για το οικονομικό έτος 2015 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2014 έως 31/12/2014). Προσοχή: εκκαθαριστικό σημείωμα οποιουδήποτε άλλου έτους δεν είναι αποδεκτό και συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης.
Δικαιολογητικά απασχόλησης

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι μισθωτή, απαιτείται:
Βεβαίωση εργοδότη, η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία μεταγενέστερη της δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης και από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (δηλαδή ημερομηνία υπογραφής της βεβαίωσης), καθώς και το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στη θέση εξαρτημένης εργασίας που η ενδιαφερόμενη κατέχει, ΚΑΙ
αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης ή εργόσημο (αντίγραφο εργόσημου και απόδειξη κατάθεσης σε τράπεζα τελευταίου έτους προ της υποβολής της αίτησης, που να αποδεικνύει εργασία τουλάχιστον πέντε μηνών).

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη εκτός πρωτογενή τομέα, απαιτούνται:
Αντίγραφο της Δήλωσης Ενάρξεως Επιτηδεύματος στην Δ.Ο.Υ.
Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη.
Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής της υπαγωγής στον Ασφαλιστικό της Φορέα.
Σε περιπτώσεις εταίρων σε Ο.Ε. ή Ε.Ε.. I.K.E ή ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ή ΕΠΕ απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Το καταστατικό και τυχόν μεταβολές του.
Πιστοποιητικό περί μη λύσης από το ΓΕΜΗ.
Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη.
Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής της υπαγωγής στον Ασφαλιστικό της Φορέα.
Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη στον πρωτογενή τομέα, απαιτείται:
Βεβαίωση ασφαλίσεως από τον Ο.Γ.Α., ότι είναι άμεσα ασφαλισμένη κατά το τελευταίο έτος.
Δικαιολογητικά συμμετοχής σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (Ε.Π.Α.)
Βεβαίωση του αρμόδιου φορέα για ένταξη στο Πρόγραμμα, όπου θα αναγράφεται και η χρονική περίοδος συμμετοχής σε αυτό.
Δικαιολογητικά συμμετοχής σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (Ε.Π.Α.):
Βεβαίωση του αρμόδιου φορέα για ένταξη στο Πρόγραμμα, όπου θα αναγράφεται και η χρονική περίοδος συμμετοχής σε αυτό.
Δικαιολογητικά Ανεργίας

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι άνεργη, απαιτούνται:
αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ, που να έχει όμως εκδοθεί πριν την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας, και αντίγραφο Βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος καιρός-δεν αποκλείονται μπόρες ή καταιγίδες

Σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.

Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 21 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνεις 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 23 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη έως 32 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 24 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 06-08-2015

Καιρός: αρχικά στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Κρήτη και βαθμιαία

Και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις με μεμονωμένους όμβρους η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6

Μποφόρ.

Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η πραγματικότητα ...προσπέρασε την επιστημονική φαντασία.




    Τρία ρομπότ ΝΑΟ παρουσίασαν ισχυρά σημάδια αυτογνωσίας!

Ενα ακόμη ορόσημο στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης έγινε πραγματικότητα στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Rensselaer στη Νέα Υόρκη, όπου τρία ρομπότ ΝΑΟ παρουσίασαν...  σημάδια αυτογνωσίας, περνώντας με επιτυχία μια παραλλαγή ενός τεστ που έχει σχεδιαστεί ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα των Αμερικανών επιστημόνων προγραμμάτισε τα ανδροειδή ώστε να «πιστέψουν» πως σε δύο από αυτά είχε δώσει ένα «χάπι» που απενεργοποίησε την ομιλία τους, χωρίς ωστόσο να τους αποκαλύψει ποια ήταν τα δύο συγκεκριμένα ρομπότ από την τριάδα που δεν μπορούσαν πια να μιλήσουν.
Οταν τα ρώτησαν ποιο ρομπότ δεν είχε πάρει «χάπι», και τα τρία ήταν έτοιμα να απαντήσουν πως δεν γνωρίζουν.
Ωστόσο, το ανδροειδές που μπορούσε ακόμη να μιλήσει, όταν το συνειδητοποίησε ακούγοντας τη φωνή του, άλλαξε απάντηση, δηλώνοντας πως ήταν το μόνο που δεν είχε χάσει την ομιλία του!
Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου υποστηρίζουν πως τους ενδιαφέρουν οι πρακτικές συνέπειες του επιτεύγματος, δηλαδή ο προγραμματισμός μηχανών για εργασίες που "απαιτούν πιο εξελιγμένες πνευματικές δεξιότητες"...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ