Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Πτώση στις βάσεις έως και 1500 μόρια


    Λίγες μέρες ακόμα θα πρέπει να περιμένουν οι υποψήφιοι εισαγωγής σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς τα αποτελέσματα, όσον αφορά στο που θα κυμανθούν οι βάσεις εισαγωγής δεν αναμένονται πριν τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Οι κακές επιδόσεις της... πλειονότητας των μαθητών έχει σχηματίσει το τοπίο που περιλαμβάνει μια ελεύθερη πτώση στις βάσεις, ενώ ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε και το θέμα των μετεγγραφών, καθώς με το νέο περιοριστικό νομοθετικό πλαίσιο, ώθησε αρκετούς στο να δηλώσουν τμήματα κοντά στο τόπο κατοικίας τους. Παράλληλα, η εμπειρία των capital controls εν μέσω της διορίας συμπλήρωσης του μηχανογραφικού, έστρεψε μία μερίδα υποψηφίων σε ιδρύματα κοντά στη κατοικία τους καθώς δεν γνώριζαν αν θα μπορούσαν έστω να ανοίξουν ένα λογαριασμό.

Μπορεί πέρσι οι βάσεις να πήραν την ανιούσα, όμως οι φετινές εκτιμήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα Εφημερίδας, κάνουν λόγο για μεγάλη πτώση με τις πολυτεχνικές σχολές της Αθήνας να χάνουν μέχρι και 800 μόρια, ενώ ακόμα και η Νομική Αθήνας φαίνεται να επιστρέφει στη βάση του 2013, με απώλεια 200 μορίων. Αν και στις μέχρι τώρα εκτιμήσεις ανά σχολή δεν αποτυπώνεται μεγάλη πτώση βάσεων στα περιφερειακά Ιδρύματα, αρκετοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η απώλεια ακόμα και 1.000 με 1.500 μορίων είναι πολύ πιθανή, λόγω των μετεγγραφών και των capital controls, δύο παραμέτρων που δεν έχουν ληφθεί υπ’ όψιν.

Αναλυτικότερα οι εκτιμήσεις:

1ο επιστημονικό πεδίο

Ακόμα και στο όριο των 18.000 μορίων αναμένεται να κινηθεί η Νομική Αθηνών, όταν πέρσι είχε φτάσει τα 18.700. Η Νομική Κομοτηνής υπολογίζεται να χάσει ακόμα και 800 μόρια, ενώ το ίδιο αναμένεται και για τις σχολές Ψυχολογίας. Μικρότερες θα είναι οι απώλειες στις σχολές που έχουν ειδικό μάθημα, όπως τα ΜΜΕ, μιας και οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν αρκετά καλές.

2ο επιστημονικό πεδίο

Πτώση τουλάχιστον 500 μορίων θα σημειωθεί σχεδόν σε όλες τις σχολές του 2ου επιστημονικού πεδίου, καθώς τα δύο μαθήματα βαρύτητας, τα Μαθηματικά και η Φυσική, δυσκόλεψαν τους υποψηφίους. Η Πληροφορική Αθηνών θα πέσει αισθητά κάτω από τα 17.000, ενώ οι Φυσικομαθηματικές δεν θα σημειώσουν τόσο μεγάλη πτώση, κυρίως γιατί η βάση εισαγωγής τους κυμαίνεται σε μεσαία επίπεδα, 14.000-16.000 μόρια.

3ο επιστημονικό πεδίο

Η πιο σίγουρη επιστροφή στα επίπεδα του 2013 είναι η Σχολή της Ιατρικής Αθηνών, η οποία πέρσι «κέρδισε» 300 μόρια, τα οποία θα χάσει φέτος. Οι αριστούχοι στη Βιολογία, μάθημα βαρύτητας για το 3ο επιστημονικό πεδίο, ήταν πολύ πιο περιορισμένοι σε σχέση με πέρσι, γεγονός που θα επηρεάσει και τις παραϊατρικές σχολές, που κερδίζουν σταθερά το ενδιαφέρον των υποψηφίων. Οι Φαρμακευτικές, για παράδειγμα, υπολογίζεται να χάσουν μέχρι και 600 μόρια.

4ο επιστημονικό πεδίο

Μέχρι και 1.000 μόρια υπολογίζεται να χάσουν κάποιες σχολές από το συγκεκριμένο πεδίο. Για τα δημοφιλή τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η πτώση κυμαίνεται από 200 έως και 700 μόρια. Οι Σχολές Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων στο ΕΜΠ χάνουν τις δυσθεώρητες βάσεις που απέκτησαν πέρσι επιστρέφοντας στα 18.500 μόρια. Στα ίδια επίπεδα ή ελαφρώς ανεβασμένα, χωρίς να ξεπερνάνε τα 100 μόρια, θα κυμανθούν κάποια τμήματα που κυμαίνονται στο 13 με 14.

5ο επιστημονικό πεδίο

Εδώ η απώλεια ακόμα 1.000 μορίων εκτιμάται με μεγαλύτερη σιγουριά, καθώς οι χαμηλές επιδόσεις στο υποχρεωτικό μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Πτωτική πορεία την οποία δεν μπορούν να εκτιμήσουν οι αναλυτές θα σημειωθεί και στα περιφερειακά τμήματα, μερικά εκ των οποίων είναι κάτω από τη βάση, καθώς η ζήτηση είναι αυτή που θα καθορίσει τα τελικά νούμερα. Πάντως, οι δημοφιλείς σχολές στα κεντρικά Ιδρύματα αναμένεται να σημειώσουν σημαντική πτώση στα μόρια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι "καυτοί" φάκελοι της εφορίας που κινδυνεύουν με παραγραφή

Με παραγραφή κινδυνεύουν χιλιάδες υποθέσεις με «άρωμα» φοροδιαφυγής. Εκατοντάδες πρόσωπα που περιλαμβάνονται στις λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, ακινήτων κ.ά βρίσκονται ένα βήμα πριν μπουν υπό την «ασυλία» του χρόνου καθώς βάση του νόμου η προθεσμία που έχει δοθεί στην παράταση παραγραφής τέτοιων εκκρεμών υποθέσεων λήγει στο τέλος του έτους.

Εφόσον δεν υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση άμεσα, παραγράφονται:

Α) υποθέσεις, για τις οποίες έχουν αποσταλεί στοιχεία σε ελληνική δικαστική, φορολογική, ελεγκτική ή άλλη αρχή από άλλα κράτη μέλη της Ε. Ε. ή τρίτες χώρες, ή εκκρεμεί, κατόπιν αιτήματος των ανωτέρω ελληνικών αρχών η αποστολή στοιχείων, και

Β) υποθέσεις, φορολογούμενων που έχουν υποβάλλει δηλώσεις εισοδήματος και εκκαθαριστικές ΦΠΑ, και δεν είναι ήδη ελεγχόμενοι με υποθέσεις σε πλαστά ή εικονικά ή κατασχεθέντα και μέχρι την 31-12-2015 δεν θα έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου ή έρευνας ή επεξεργασίας ή εντολές και αιτήματα διερεύνησης.

Αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι περιπτώσεις πλαστών, εικονικών, νοθευμένων φορολογικών στοιχείων, εφόσον μέχρι το τέλος του 2015 δεν έχουν ήδη εκδοθεί και κοινοποιηθεί οι οικείες αποφάσεις επιβολής προστίμου Κ.Β.Σ. ή δεν έχουν επιδοθεί εκθέσεις κατάσχεσης ανεπίσημων βιβλίων και στοιχείων, ή δεν εκκρεμούν υποθέσεις τους ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων ή του ΣτΕ παραγράφονται και οι φοροφυγάδες τη γλιτώνουν…

ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ηδη ο ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ, Παναγιώτης Δάνης, χτύπησε «καμπανάκι» για εκατοντάδες χιλιάδες τέτοιων υποθέσεων φοροδιαφυγής που θα παραγραφούν στο τέλος του έτους, με εσωτερικό εμπιστευτικό και εξαιρετικά επείγον σημείωμα, ημερομηνίας 22 Ιουλίου 2015.

Στην επιστολή του, που απευθύνεται στους κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Τρύφωνα Αλεξιάδη με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον Υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, ο κ. Δάνης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το ΣΔΟΕ έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση μερικών εκατομμυρίων ΑΦΜ από τις υπό έλεγχο λίστες που περιλαμβάνουν:

    Δεδομένα από 65 CD με αναλυτικές κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2000 μέχρι το 2012 με συναλλαγές ή εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 300.000€ και 100.000€ αντίστοιχα.
    Τη λίστα Λαγκάρντ με ταυτοποιημένα 1.727 ΑΦΜ
    Τη λίστα εμβασμάτων με 54.246 ΑΦΜ.
    Τη λίστα της Αρχής του ν.3691/2008 με 5.157 ΑΦΜ
    Τη λίστα Λονδίνου των 306 προσώπων που απέκτησαν ακίνητη περιουσία εκεί.

Τα χρόνια της κρίσης, οι μεσίτες εκτιμούν ότι «έφυγε» για τη Βρετανική πρωτεύουσα περίπου 1,5 δις ευρώ. Τα στοιχεία λένε ότι από το 2009 μέχρι σήμερα, έχουν αγοραστεί σπίτια αξίας από 300 χιλιάδες ευρώ και πάνω, αλλά και πολυτελείς βίλες από 3 έως και 20 εκατ. Ευρώ. Μεταξύ των αγοραστών, περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, τραπεζίτες, αθλητές, δικηγόροι και άλλοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έστειλαν στην ελληνική κυβέρνηση οι βρετανικές οικονομικές υπηρεσίες. Μάλιστα οι ξένοι μεσίτες αναφέρουν ότι το μεγάλο «μπαμ» έγινε την διετία 2010-2012 και πως το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο που οι κτηματομεσίτες τους χαρακτήριζαν ως «cash Greeks» δηλαδή οι Έλληνες με τα μετρητά στην τσέπη. Το 2010, μετά τις εκλογές οι Ελληνες φέρεται να επένδυσαν περί τα 295 εκατ. ευρώ στη λονδρέζικη κτηματαγορά.

Το 2011 οι αγορές ακινήτων άγγιξαν τα 250 εκατ. ευρώ και το 2012 εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τα 300 εκατ. Ευρώ.

    Τη λίστα Λουξεμβούργου με τα επιπλέον 38 ονόματα που λείπουν από τη λίστα Λαγκάρντ και Εισαγγελικές παραγγελίες που αφορούν πλήθος φυσικών και νομικών προσώπων για τα οποία γίνονται έλεγχοι βάσει του Πόθεν Έσχες.
    Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν και οι περίπου 100 Έλληνες με πανάκριβα σκάφη ελλιμενισμένα στην Ολλανδία που ελέγχονται για φοροδιαφυγή καθώς δεν τα εμφάνισαν στις φορολογικές τους δηλώσεις, όπως προκύπτει από τις διασταυρώσεις στοιχείων της σχετικής λίστας που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ.

Απώλεια πολλών εκατομμυρίων για τα ταμεία

Συνολικά, κατά τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Παναγιώτη Δάνη, εκκρεμούν 37.507 υποθέσεις μείζονος σημασίας και 2.539 εισαγγελικές παραγγελίες τις οποίες έχουν αναλάβει 421 ελεγκτές οι οποίοι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν πάνω από 10 περιπτώσεις το χρόνο. Όλα αυτά δημιουργούν έντονο κίνδυνο να παραγραφεί μεγάλο μέρος των υποθέσεων αυτών στο τέλος του 2015 και να κάνουν «φτερά» εκατοντάδες εκατομμύρια που θα έμπαιναν στα άδεια ταμεία του Κράτους.

Συγκεκριμένα, βάση των εκτιμήσεων που έχουν γίνει, από τον έλεγχο όλων αυτών των λιστών θα μπορούσαν να εισπραχθούν πάνω από 700 εκ. ευρώ. Ενδεικτικό είναι ότι πριν αναλάβει το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου που έχει πάρει ήδη όλες τις λίστες κάνοντας διασταυρώσεις των στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτές, τα έσοδα έφτασαν τα 200.000.000 ευρώ από τα «πρόστιμα» των καταθετών που έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό από το 2000 έως το 2012. Όπως προέκυψε, την εν λόγω περίοδο, «ταξίδεψαν» 24.710 εμβάσματα, ύψους 9 δις ευρώ, και μέχρι ώρας έχουν ελεγχθεί λιγότερα από 3000…

Σε αυτά προστίθενται και τα εκατοντάδες εμβάσματα, που βάση των εκτιμήσεων ξεπερνούν τα 40 δισ. ευρώ, και έφυγαν από τον Φλεβάρη του 2015 μέχρι την επιβολή των capital controls...

 Από την εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας
Διαβάστε Περισσότερα »

Eξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά με 33 συλλήψεις

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά τριάντα τρία (33) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (850) άτομα και περισσότερα από (580) οχήματα, προσήχθησαν (54) άτομα και βεβαιώθηκαν (283) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (21-08-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (857) άτομα, εκ των οποίων (677) ημεδαποί και (180) αλλοδαποί, καθώς και (587) οχήματα.

Προσήχθησαν: (54) άτομα, εκ των οποίων (40) ημεδαποί και (14) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (33) άτομα, εκ των οποίων (27) ημεδαποί και (6) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (4) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (1) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (11) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (4) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
•    (2) ημεδαπές, για παραεμπόριο.
•    (1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•    (4) ημεδαποί, για επαιτεία.


Κατασχέθηκαν:

Μικροποσότητες μορφίνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (303) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (283) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (68) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (1) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (6) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (3) για ΚΤΕΟ και (199) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (4) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (3) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (5) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (4) παραβάσεις για επαιτεία.
•    (2) παραβάσεις του οικοδομικού κανονισμού.
•    (2) παραβάσεις για παραεμπόριο.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν στην Αλίαρτο σπείρα που άρπαζε χρυσαφικά από το λαιμό ανυποψίαστων γυναικών σε Βοιωτία και Φθιώτιδα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αφαιρούσαν αιφνιδιαστικά ή με χρήση βίας, χρυσά κοσμήματα από γυναίκες, σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς συνέλαβαν στην Αλίαρτο Βοιωτίας (2) ημεδαπούς, 35 και 27 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται (2) ακόμα ημεδαποί συνεργοί τους κλοπές χρυσαφικών από το λαιμό πεζών γυναικών, τις οποίες διέπραξαν χθες το απόγευμα, καθώς και (1) κλοπή από οικία

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και για αντίσταση

Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι στιγμής, (1) ληστεία και (2)

Όπως προέκυψε, ο 27χρονος ενέχεται στην κλοπή του ανωτέρω οχήματος και ενός ακόμη, καθώς και σε (2) κλοπές και (3) απόπειρες κλοπών από διάφορα καταστήματα – επιχειρήσεις, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Μαγνησίας

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές με παρόμοια αδικήματα, ενώ χαρακτηριστικό αποτελεί ότι για να εισβάλλει σε καταστήματα, έσπαγε τους υαλοπίνακές τους, ενεργώντας οπισθοπορεία με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
 
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εγκληματική ομάδα ημεδαπών, μέλη της οποίας αφαιρούσαν με τη χρήση βίας ή αιφνιδιαστικά, χρυσά κοσμήματα από το λαιμό πεζών γυναικών, σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (21-08-2015) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, δύο (2) μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 35 και 27 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται για να συλληφθούν δύο (2) ακόμη συνεργοί τους, ηλικίας 28 και 23 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και για αντίσταση.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, τα τέσσερα μέλη της σπείρας εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα στην Αλίαρτο Βοιωτίας, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή, στις 19-08-2015 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου Μαγνησίας.
Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι τους αστυνομικούς, προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ αφού το όχημά τους ακινητοποιήθηκε, το εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή πεζοί. Δύο από τους δράστες διέφυγαν, εκμεταλλευόμενοι τη μορφολογία του εδάφους, ενώ ο 35χρονος και ο 27χρονος συνελήφθησαν, παρά την αντίσταση που προέβαλλαν.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες αρχικά, είχαν αφαιρέσει αιφνιδιαστικά λίγες ώρες πριν, από δύο ημεδαπές που κινούνταν πεζές, στην περιοχή της Μαλεσίνας Φθιώτιδας και του Κάστρου Βοιωτίας αντίστοιχα, χρυσά κοσμήματα από το λαιμό τους και είχαν διαφύγει με το ανωτέρω όχημα.

Ακολούθως, μετέβησαν στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας και αφαίρεσαν αυτή τη φορά με τη χρήση βίας, πάλι από πεζή ηλικιωμένη ημεδαπή, μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό, που φορούσε στο λαιμό της, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς προκείμενου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Επιπλέον, μεσημβρινές ώρες της 20-08-2015 είχαν παραβιάσει οικία ημεδαπού στη Δαύλεια Βοιωτίας και είχαν αφαιρέσει χρυσά κοσμήματα και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα, συνολικής αξίας (1.500) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, ενώ στην κατοχή του 35χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα τιμαλφή, που είχαν αφαιρέσει από τις ημεδαπές, τα οποία θα αποδοθούν αναλόγως.

Όπως επίσης διαπιστώθηκε, ο 27χρονος το χρονικό διάστημα μεταξύ 14 & 19-08-2015, ενέχεται σε (2) κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων (του κατασχεθέντος οχήματος και ενός ακόμη), καθώς και σε (2) κλοπές και (3) απόπειρες κλοπών από διάφορα καταστήματα - επιχειρήσεις, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Μαγνησίας (Λαμία, Αταλάντη, Βόλο & περιοχή Αλμυρού αντίστοιχα).


Σημειώνεται ότι ο 27χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με παρόμοια αδικήματα, ενώ χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν δύο από τις παραπάνω απόπειρες κλοπών, στην περιοχή της Λαμίας, όπου για να εισβάλλει στα καταστήματα, έσπασε τους υαλοπίνακες τους, ενεργώντας οπισθοπορεία με το κατασχεθέν όχημα.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αη Βασίλης πτώχευσε! (κυριολεκτικά)



Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες..

Πτώχευση κήρυξε το «Γραφείο του Αγίου Βασίλη» στην Φινλανδία, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει τους φόρους που όφειλε στο κράτος!


Η… κρίση χτύπησε και τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών, με την εταιρεία που «κρύβεται» πίσω από το χωριό του Αγίου Βασίλη να... αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, μετά την πτώση που καταγράφηκε στον αριθμό των επισκεπτών από την Ρωσία, οι οποίοι αποτελούσαν τους καλύτερους πελάτες του γραφείου.

Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος Γιάρμο Καρινιέμι εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εταιρεία, στην οποία εργάζονται περίπου 20 άνθρωποι, θα καταφέρει να αποφύγει το «λουκέτο», αν και οφείλει ποσό ύψους 200.000 στην εφορία.

«Έχουμε μία ακόμη εβδομάδα να βρούμε τα χρήματα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο κ. Καρινιέμι, η επιχείρηση του οποίου προσφέρει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να φωτογραφηθεί κανείς με τον Άγιο Βασίλη έναντι αντιτίμου.

Το «Γραφείο του Άγιου Βασίλη», μία από τις πολλές επιχειρήσεις στη Λαπωνία με θέμα τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών, δέχτηκε τουλάχιστον 300.000 επισκέπτες πέρυσι και είχε έσοδα σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΑΡΝΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ



 Ο Υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βαγγέλης Μπασιάκος, αναφορικά με τη συστηματική άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων μου στη Βουλή αρμοδιότητας του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τη συμπλήρωση 7μήνου διακυβέρνησης της χώρας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταγράφεται, μεταξύ άλλων, και μία ακόμη κυβερνητική και κοινοβουλευτική δυσλειτουργία και απραξία.

Η Κυβέρνηση αρνείται συστηματικά να απαντήσει στη Βουλή σε σειρά ερωτήσεων του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που αφορούν κρίσιμα επίκαιρα θέματα αρμοδιότητας του.

Θέματα στα οποία όφειλε, όχι μόνο να έχει διαμορφώσει επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κυβερνητική πολιτική, αλλά να την έχει γνωστοποιήσει αναλυτικά και τεκμηριωμένα στη Βουλή και μέσω αυτής στον ελληνικό λαό.

Είναι απαράδεκτο, τόσο η προηγούμενη, όσο και η παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να εξακολουθεί να κωφεύει, παρά την επανακατάθεση πολλών από τις αναπάντητες αυτές ερωτήσεις μου .

Η άρνηση να τοποθετηθεί στα κρίσιμα αυτά ερωτήματα για την κυβερνητική πολιτική της, δείχνει ανευθυνότητα, προχειρότητα, ερασιτεχνισμό και σε κάθε περίπτωση αντικοινοβουλευτική νοοτροπία. Τι άλλο μπορεί κανείς να συμπεράνει από την συστηματική αυτή αντιδημοκρατική πρακτική της;


Τα αναπάντητα ερωτήματα που της έχω υποβάλει το τελευταίο 7μηνο είναι:

    Απολογισμός έργου του 6μήνου (Ιαν.-Ιουλ.) στον τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
    Πορεία έργου αναβάθμισης τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου ΔΕΣΦΑ Ρεβυθούσας
    Διεύρυνση χρήσης Φυσικού Αερίου
    Διεθνής Δημόσια Διαβούλευση για Κλιματική Αλλαγή
    Δράσεις προώθησης Περιβαλλοντικής Έρευνας και Καινοτομίας
    Αξιοποίηση Γεωθερμικών Πεδίων χαμηλής θερμοκρασίας
    Εκκρεμότητες Ειδικών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού
    Θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης σε σχέση με την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν στο Ευρωκοινοβούλιο στις 28/5/2015, για την κλιματική αλλαγή
    Μείωση Ενεργειακού Κόστους
    Απελευθέρωση Αγοράς Φυσικού Αερίου
    Απελευθέρωση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας
    Διαγωνισμοί για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων
    Εφαρμογή «Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων»
    Εφαρμογή του Εκσυγχρονισμού της Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης
    Προοπτικές και δράσεις επέκτασης της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)
    Πορεία αδειοδότησης και Κατασκευής μικρών υδροηλεκτρικών έργων για ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)
    Ενσωμάτωση Κοινοτικών Οδηγιών που αφορούν τον Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
    Πρόγραμμα - μέτρο «διακοψιμότητας» για μείωση του ενεργειακού κόστους
    Πορεία υλοποίησης των αγροτικών φωτοβολταϊκών
    Μείωση τιμής ρεύματος αγροτικής χρήσης και διευκολύνσεις εξόφλησης λογαριασμών στη ΔΕΗ».
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωκίδα: «Άδειασε» ένα ξενοδοχείο και πούλησε τον εξοπλισμό!

Μετά από έρευνα, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ολόκληρο τον μηχανολογικό εξοπλισμό του εστιατορίου του ξενοδοχείου, τα έπιπλα και πλήθος από πιάτα, ποτήρια και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 65.000 ευρώ
Επί σχεδόν τέσσερις μήνες «σήκωνε» ανενόχλητος όλο τον εξοπλισμό μιας ξενοδοχειακής μονάδας σε περιοχή της Φωκίδας, ένας 57χρονος που δεν άφησε ούτε… φλυτζάνι του καφέ! Μάλιστα, πούλησε μέρος των κλοπιμαίων σε έναν 41χρονο ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Ναύπακτο.

Μετά την καταγγελία του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ναυπάκτου που διερευνούσαν την λεηλασία έφτασαν στα ίχνη του δράστη και έκαναν έρευνα στο σπίτι και τις αποθήκες του 57χρονου στην πόλη, όπου ανακάλυψαν ολόκληρο τον μηχανολογικό εξοπλισμό του εστιατορίου της μονάδας, τα έπιπλα και πλήθος από πιάτα, ποτήρια και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 65.000 ευρώ!

Ο δράστης ομολόγησε ότι έκλεβε συστηματικά τον εξοπλισμό του ξενοδοχείου από τον περασμένο Μάιο ως και πριν από λίγες ημέρες και αποκάλυψε ότι είχε πουλήσει στον 41χρονο μέρος των κλοπιμαίων αξίας 7.000 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. Σε βάρος και των δυο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών "ΤΖΩΝΗΣ" στα Βάγια Βοιωτίας

Στο εργαστήριό μας, παράγουμε με μεράκι και προσωπική φροντίδα, παραδοσιακές σπιτικές χυλοπίτες,γλυκό και ξυνό τραχανά, μανεστράκι,βίδες,για την παραγωγή των οποίων χρησιμοποιούμε πρόβειο γάλα, φρέσκα και αγνά υλικά της περιοχής μας.Eίναι εξοπλισμένο με μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας, ικανά να εγγυηθούν όλες τις προδιαγραφές της υγιεινής τροφίμων ώστε τα προϊόντα μας να φτάνουν στο πιάτο σας φροντισμένα με μεράκι και με τη φιλοσοφία της παλιάς καλής σπιτικής συνταγής.
Δημιουργούμε ζυμαρικά με δικά σας υλικά και υλικά της αρεσκεία σας.
Η έδρα του εργαστηρίου μας βρίσκεται  στη διασταύρωση Βαγίων Βοιωτίας
ΜΑΤΙΝΑ ΤΖΩΝΗ
Τηλ.επικοινωνίας 22620 61211 εργαστήριο  2262061993 οικία

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ  8:00-13:00       16:00-20:ΟΟ








Διαβάστε Περισσότερα »

Marketwatch: Οι Γερμανοί άρχισαν να λεηλατούν την Ελλάδα..



    Μπορεί το μελάνι να μην έχει στεγνώσει ακόμα καλά καλά στη νέα συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, και οι γερμανικές εταιρείες ξεκίνησαν να λεηλατούν τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας σχολιάζει σε άρθρο του στο Marketwatch ο πολιτικός συντάκτης Darrell Delamaide.
Το άρθρο αναφέρεται στην... πρόσφατη «συμφωνία» μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της γερμανικής εταιρείας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, Fraport, για τη διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων, για 50 χρόνια.
Όπως σχολιάζει ο συντάκτης, στο πλαίσιο της συμφωνίας για το νέο πρόγραμμα διάσωσης, ύψους 86 δισ. ευρώ, που προσθέτει επιπλέον χρέος στην ήδη υπερχρεωμένη χώρα, η Ελλάδα πρέπει να πωλήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία σε αξιοσημείωτα χαμηλές τιμές σε ξένους κυρίως υποψηφίους, με τις γερμανικές εταιρείες να είναι πρώτες στη γραμμή.
Στο τέλος, ο Τσίπρας δεν είχε άλλη επιλογή από το να λυγίσει κάτω από τις απαιτήσεις των πιστωτών, αν ήθελε να κρατήσει την υπόσχεσή του για παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.
Αλλά η λεηλασία αυτή έχει ήδη αρχίσει να αποκαλύπτει όλη αυτή την παρωδία του ευρώ για το τι πραγματικά είναι: ένας πόλεμος για την κατάκτηση μέσω των χρημάτων, σχολιάζει ο αρθρογράφος λέγοντας πως οι ιδιωτικοποιήσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας ισοδυναμεί με απαλλοτρίωση, όπως όταν αναγκάζεις κάποιον που έχει πτωχεύσει να πωλήσει όλα τα οικογενειακά κειμήλια για να πληρώσει τα χρέη του.
Εκτός από τα αεροδρόμια, σειρά για πώληση θα πάρουν τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ενώ στόχος αποτελεί επίσης η ΔΕΗ και ο ΟΣΕ.
Ο πόλεμος έχει τελειώσει. Ας ξεκινήσει η κατάληψη, καταλήγει ο αρθρογράφος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Bροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια τμήματα και ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Βόρεια Κρήτη και στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015. Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι σε Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και πιθανόν Βόρεια Εύβοια ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως τους 32 βαθμούς), 25 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 24 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Βόρειο και Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή πρόσκαιρης καταιγίδας στα βόρεια και δυτικά τμήματα περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τις πρωινές ώρες τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά τις πρωινές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ