Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Αυγουστιάτικο Φεγγάρι στο Μουσείο της Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτή αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε Θήβα και Δαύλεια


Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε η απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Το απόγευμα της 22ας Αυγούστου τ.ε. τελέστηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό Θηβών προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους αγίους αρχιερείς που υποβλήθηκαν στον κόπο να βρεθούν στην πόλη των Θηβών για να λαμπρύνουν με την παρουσία τους την πανήγυρη και ευχήθηκε η Παναγία να τους δίδει δύναμη στα αρχιερατικά τους καθήκοντα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεοντόπολεως κ. Γαβριήλ που αναφέρθηκε στο πρόσωπο της μεγάλης μας μάνας της Παναγίας που την τιμούμε και ευχήθηκε σε όλους πως πολλές φορές καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσεις και αδιέξοδα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε αν επικαλεστούμε τον Θεό και την Παναγία μας για να μας δώσουν τη λύση.

Στο τέλος έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος στους δρόμους της πόλεως.

Το πρωί της 23ης Αυγούστου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαυλείας. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και τόνισε πως είναι κάτι περισσότερο από Κοίμηση –είναι Μετάσταση. Η Θεοτόκος χωρίς να γνωρίσει τη φθορά του τάφου μετέστη πρός την Ζωή. Ο τόνος της εορτής είναι χαρούμενος και πανηγυρικός για έναν ακόμη λόγο: Μετά την Μετάσταση της Θεοτόκου αποκτήσαμε μόνιμη προστασία και βοηθό, την βασίλισσα των αγγέλων, αφού ο Υιός της την ενθρόνισε στα δεξιά του για να βασιλεύει μαζί Του αιώνια.

Τέλος, ευχήθηκε στη σεβαστή Γερόντισσα Χριστοδούλη και στην αδελφότητα να τους δίδει η Παναγία δύναμη, κουράγιο και πρόοδο στον πνευματικό τους αγώνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στo Γήπεδo  Μπάσκετ του Κάστρου Αλιάρτου
    Ολοκληρώθηκε η πλαστικοποίηση του γηπέδου Μπάσκετ στο Κάστρο Αλιάρτου. Οι εργασίες εκτός της πλαστικοποίησης του γηπέδου, περιελάμβαναν διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της βόρειας πλευράς, επισκευή στο κιόσκι,καθώς και αντικατάσταση όλης της περίφραξης του αθλότοπου. Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες ανακαίνισης της παιδικής χαράς, που βρίσκεται στο χώρο.  
    Φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής είναι να προσφέρει έναν ασφαλή και σύγχρονο τόπο άθλησης ψυχαγωγίας  σε μία πυκνοκατοικημένη συνοικία του Δήμου μας .
     Οι εργασίες περιλαμβάνονται στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα φροντίδας και ανακαίνισης των γηπέδων και χώρων που συναθροίζονται παιδιά, όπως παιδικές χαρές, γήπεδα μπάσκετ, αυλές σχολείων και εκπονείται από ίδιους πόρους του Δήμου. Οι παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες από τη Δημοτική Αρχή στα πλαίσια της υποχρέωσής της να παράσχει στη νέα γενιά ασφαλείς και όμορφους χώρους άθλησης και αναψυχής.
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κλείνει» Φαβάλι ο Λεβαδειακός,υπομονή για Λόρια


Θέμα χρόνου είναι η επιστροφή του Λούκα Φαβάλι στον Λεβαδειακό, στον οποίο περιμένουν εξελίξεις και για τον Γκιόργκι Λόρια από τον Ολυμπιακό.


Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Λούκα Φαβάλι στον Λεβαδειακό.

Ο Αργεντινός χαφ βρέθηκε χθες στο Περιστέρι, όπου και παρακολούθησε τον αγώνα των Βοιωτών με τον Ατρόμητο για την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας. Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση του Φαβάλι βρίσκεται στην τελική της ευθείας και σύντομα θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Όσον αφορά τώρα το θέμα του Γκιόργκι Λόρια, στην «πράσινη» Παε περιμένουν σύντομα την ενημέρωση του Ολυμπιακού για την παραχώρηση ή όχι του Γεωργιανού τερματοφύλακα με τη μορφή δανεισμού.

Τέλος, για τον αμυντικό Γκορκς, στον Λεβαδειακό φέρονται να βρίσκονται σε ζητήσεις και με άλλους παίκτες για τη συγκεκριμένη θέση εκτός από τον Λετονό άσο.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναφορές Σκούμα για τη τραγική κατάσταση των Νοσοκομείων μας

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Θανάσης Σκούμας υπέβαλε προς το Προεδρείο της Βουλής δύο αναφορές για τη λειτουργία των Νοσοκομείων της Θήβας και της Λιβαδειάς. Τα έγγραφα που επισυνάπτονται στις αναφορές είναι το Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών με θέμα «Λειτουργία Γενικού Νοσοκομείου Θηβών» και το το έγγραφο του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς με θέμα «Λειτουργία Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς». Και στα δύο έγγραφα αποτυπώνεται η τραγική κατάσταση των δύο νοσοκομείων της περιοχή μας. Απαιτείται άμεση χρηματοδότηση και στελέχωση με ιατρικό και λοιπό προσωπικό κατά πλήρη προτεραιότητα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις λαϊκές ανάγκες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εορταστικές Εκδηλώσεις στο Μάζι Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων-Διανομή Δελτίων Θεάματος ΟΓΑ/ΛΑΕ σε μη κληρωθέντες


Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει, μετά από σχετικό έγγραφο του ΟΓΑ/ΛΑΕ,  ότι από 21/8/2015 είναι δυνατή η διανομή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών(ΚΕΠ) αδιάθετων Δελτίων Θεάματος έτους 2015 και σε ενδιαφερόμενους ασφαλισμένους ή συνταξιούχους του ΟΓΑ που είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεάτρου έτους 2015 και δεν έχουν κληρωθεί μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 90.000 ατόμων με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα (Κ.Ε.Π.) του Δήμου Λεβαδέων: α)ΚΕΠ Λιβαδειάς, τηλ. 22613-50.000, β)ΚΕΠ Αγίου Γεωργίου, τηλ. 22613-51.310, γ)ΚΕΠ Δαύλειας, τηλ. 22613-51.420,  δ)ΚΕΠ Κυριακίου, τηλ. 22673-50.310, ε)ΚΕΠ Χαιρώνειας, τηλ.  22613-51.930.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατασκευή Ψυκτικών Θαλάμων- Βιομηχανική Ψύξη- BIOFREEZER -Καραστάμος στην Αλίαρτο


BIOFREEZER
ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  

     Η  BIOFREEZER    είναι  μια  από  τις  ταχύτερα  αναπτυσσόμενες  εταιρείες  του  χώρου  της.  Με περισσότερο από εικοσιπέντε  χρόνια   εμπειρίας ,έχει καταφέρει να εδραιωθεί στον τομέα της βιομηχανικής ψύξης – κλιματισμού.
     Αναλαμβάνουμε  να  κατασκευάσουμε ψυκτικούς θαλάμους,
συντηρήσεως/καταψύξεως, ταχείας ψύξεως(τούνελ), ελεγχόμενης ατμόσφαιρας και προβλάστησης. (από  πάνελ  πολυουρεθάνης,  όλων  των  διαστάσεων),  Επίσης, χώρους επεξεργασίας τροφίμων, εργαστήρια  ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Εγκατάσταση μηχανοστασίων  με  μονάδες παραλληλισμού.
Αναλαμβάνει κάθε είδους μελέτη και κατασκευή ψυκτικών θαλάμων.
Θαλάμους κατάλληλους για ζωικές τροφές
(κρέας, ψάρια, γάλα, τυροκομικά, αυγά),
φρούτα (μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, λεμόνια, κάστανα),
λαχανικά (πατάτες, κρεμμύδια, καρότα, πιπεριές, σέλινο),
άνθη και διάφορα άλλα όπως φάρμακα, σπόροι, είδη ζαχαροπλαστικής, προϊόντα ομορφιάς, μανιτάρια κ.α..
Είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε τεχνικές υπηρεσίες,


ποιοτικές και άμεσες.

«Η εταιρία BIOFREEZER αναλαμβάνει την μακροχρόνια παρακολούθηση και συντήρηση ψυκτικών θαλάμων με κρεμμύδια, πατάτες, καρότα και λοιπά ευπαθή προϊόντα. Σίγουρες και αξιόπιστες λύσεις.»
          Με ένα πλήρως ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και  ιδιόκτητες  εγκαταστάσεις  400 τ.μ. εφαρμόζουμε ότι εξελιγμένο παρέχει η αγορά των ψυκτικών.
     Η BIOFREEZER, έχει να προσφέρει, εφαρμογές παρακολούθησης μακροχρόνιας συντήρησης αγροτικών προϊόντων (κρεμμύδια – πατάτες –μήλα – πορτοκάλια - ρόδια), σε βιομηχανικά ψυγεία συντήρησης.
Σίγουρες, Αξιόπιστες και Οικονομικές  λύσεις
για όλες τις ψυκτικές εγκαταστάσεις.

Έδρα:    2ο Χλμ. Π.Ε.Ο. ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΤΗΛ.: 22680-29431 , FAX: 22680-24121 Κινητό: 6944 698430                    E-mail: info@biofreezer.gr      Web site: www.biofreezer.gr



BIOFREEZER ΚΑΡΑΣΤΑΜΟΣ  Π.  ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ  ΨΥΚΤΙΚΩΝ  ΘΑΛΑΜΩΝ
Β  Ι  Ο  Μ  Η  Χ  Α  Ν  Ι  Κ  Η    Ψ  Υ  Ξ  Η
Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Μ Ο Σ

www.biofreezer.gr        email:info@biofreezer.gr
 






Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτά "καίει" η κάθε συσκευή που έχουμε στο σπίτι μας



Εσύ γνωρίζεις πόσο ρεύμα καίνε οι ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού σου;
Επειδή δεν είναι καιρός για σπατάλες και κυρίως επειδή ξέρουμε πόσο σε "πονάει" ο λογαριασμός της ΔΕΗ, δες τον αναλυτικό πίνακα και μάθε πόσα σου "τρώει" η κάθε συσκευή...
Διαβάστε Περισσότερα »

Μάντζιος: "Πέσαμε πάνω στον Γκορμπούνοφ"


Η επέμβαση του Αντρέι Γκορμπούνοφ στις καθυστερήσεις του αγώνα του Ατρομήτου με τον Λεβαδειακό (1-0), ήταν κι αυτή που έκρινε το αποτέλεσμα σύμφωνα με τις δηλώσεις του τεχνικού των Βοιωτών, Άκη Μάντζιου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άκης Μάντζιος:

"Θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχηθώ καλή τύχη στον Ατρόμητο για το ματς της Πέμπτης κόντρα στη Φενέρ. Σε ό,τι αφορά το ματς μόνο ευχαριστημένος είμαι από την εικόνα της ομάδας μου. Ξέρετε τι έχουμε περάσει δύο μήνες. Καταφέραμε βάσει των δυσκολιών που είχαμε να παρουσιάσουμε μια πάρα πολύ καλή εικόνα.

Καθοριστικό σημείο ήταν η κλασική ευκαιρία του Μιλιάζες στο πρώτο ημίχρονο. Κοντρολάραμε τον Ατρόμητο και δεν απειληθήκαμε από τον Ατρόμητο. Είχαμε μια ευκαιρία και πέσαμε πάνω στον Γκορμπούνοφ. Κράταμε την εμφάνιση και τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κάποια παιδιά και μέσω των προπονήσεων να αποκτήσουμε την απαραίτητη ομοιογένεια".

Για τις μεταγραφές που αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Λεβαδειακός τόνισε: "Θέλουμε κάποιους παίκτες για να γεμίσουμε το ρόστερ. Θέλουμε αρκετούς, υπάρχουν συζητήσεις και είμαστε σε επικοινωνία με τη διοίκηση. Ενισχύεται η ομάδα και παιχνίδι με το παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι"
Διαβάστε Περισσότερα »

Φοροκαταιγίδα και ΑΦΜ από το μαιευτήριο


Νέες επιβαρύνσεις στα μεσαία εισοδήματα φέρνουν τα σχέδια του ΥΠΟΙΚ. Εξετάζεται θέσπιση ενιαίας φορολογικής κλίμακας, με κατάργηση φοροαπαλλαγών. Χωρίς αλλαγές ο  ΕΝΦΙΑ το 2015 - Πρόταση για έκδοση ΑΦΜ… στα νεογέννητα, με το πρώτο καλημέρα στη ζωή

Σχέδιο ενιαίας φορολογικής κλίμακας, με κατάργηση φοροαπαλλαγών και σύνδεση του αφορολόγητου με το πλαστικό χρήμα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Κατά τις πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην καθιέρωση ενιαίας κλίμακας για όλα τα εισοδήματα, χωρίς εξαιρέσεις, είτε πρόκειται για μισθούς και συντάξεις, είτε αφορά σε μετοχές ή ομόλογα ή ακόμη και σε εισοδήματα από ενοίκια.

Τα εν λόγω σχέδια, αν εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν σε νέες επιβαρύνσεις κυρίως σε ό,τι αφορά στα μεσαία εισοδήματα.

Στο μέτωπο του αφορολόγητου εξετάζεται αυτό να θεσπίζεται μόνο αν συνοδεύεται από συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η χρήση πλαστικού χρήματος θα συνοδεύεται και από μπόνους, το οποίο θα χορηγείται ως επιβράβευση για τη χρήση καρτών.

Οι ανωτέρω δεν αποτελούν και τις μοναδικές επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους...

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη ψηφιστεί, το φθινόπωρο έρχεται και δεύτερος γύρος φοροκαταιγίδας, καθώς μεταξύ άλλων μονιμοποιείται και ενσωματώνεται στη φορολογική κλίμακα η εισφορά αλληλεγγύης,  ενώ αυξάνεται ο φόρος για τους αγρότες στο 20% από το 13%.

Έκδοση ΑΦΜ… από το μαιευτήριο!

Την ίδια στιγμή, στην έκδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου για όλα τα νεογέννητα μωρά, ήδη από το μαιευτήριο, προσανατολίζεται επίσης το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, τα μωρά που θα γεννηθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2016 θα πρέπει να λαμβάνουν ΑΦΜ, αμέσως μετά τη γέννησή τους και ταυτόχρονα με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο.

Πρόκειται για ένα μέτρο που σίγουρα ξενίζει, καθώς αφορά στην απόκτηση ΑΦΜ με το καλημέρα στη ζωή!

Επιβεβαιώνοντας τους εν λόγω σχεδιασμούς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, δήλωσε πως πρόκειται για ένα ορθό μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται ήδη σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, ενώ στην Ελλάδα θα έχει στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη μείωση του βραχνά της γραφειοκρατίας.

Χωρίς αλλαγές το 2015 ο ΕΝΦΙΑ

Χωρίς καμία απολύτως αλλαγή θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ το 2015 χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο τη νέα προσφυγή στις κάλπες έβαλαν φρένο σε κάθε σχέδιο τροποποιήσεων στον φόρο ακινήτων.

Στις δηλώσεις του στο Mega, ο Tρ. Αλεξιάδης αποκάλυψε ότι ήδη υπάρχει σχεδιασμός για δικαιότερο και πιο αναλογικό ΕΝΦΙΑ για το 2016. «Για το 2015 δυστυχώς ο ΕΝΦΙΑ θα είναι όπως ήταν περίπου το 2014. Δεν μπορέσαμε εν μέσω διαπραγμάτευσης να πάμε σε έναν πιο δίκαιο ΕΝΦΙΑ», παραδέχθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Προυσού τον Αύγουστο του 1933!-Ένα μοναδικό ντοκουμέντο (Bίντεο)



Πολλοί από τους συμπολίτες μας είναι...
«ταμένοι» εκεί, αρκετοί κάνουν οδοιπορικό για να προσκυνήσουν τη χάρη της στην Ιερά Μονή Προυσού.

Ένα μοναστήρι με μεγάλη ιστορία που ιδρύθηκε από τους μοναχούς Διονύσιο και Τιμόθεο κατά τον 9ο αιώνα μ.Χ. Πήρε δε το ονομά της από τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας, που μεταφέρθηκε από τη Προύσα της Μ. Ασίας κατά την περίοδο της εικονομαχίας (829 μ.Χ.) και εικάζεται ότι είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά.

Ο παλαιός ναός του Αγίου Χριστοφόρου πολιούχου του Αγρινίου, πιθανότατα ο παλιότερος ναός της πόλης μας, είναι μετόχι της Ιερά Μονής Προυσού. Μαρτυρείται (Δεκέμβριος 1815) στο κτηματολόγιο της Ιεράς Μονής Προυσού, η διατήρησις μετοχίου «εις χώραν του Βραχωρίου κατά τον απάνω μαχαλάν του Αγίου Χριστοφόρου».

Πολύτιμο και το γνωστό κινηματογραφικό ντοκουμέντο για Agrinio Thermo Selpsa Prouso Perista, βίντεο του κ. Γεωργίου Σακελάρη κατοίκου Η.Π.Α., απόγονο του δημιουργού Christ Sakos( Χρήστος Σακελάρης) με καταγωγή από την Περίστα Ναυπακτίας, με το προσκύνημα τον Αύγουστο του 1933 στην Ιερά Μονή Προυσού( από λεπτό 05.10 μέχρι 08.10 ).

Επίσης βλέπουμε στο βίντεο από το λεπτό 0.00 μέχρι 1.36, περιμετρικά τη κεντρική πλατεία μας και με κίνηση πλέον στα 1933, όπως και την οδό Παπαστράτου και την πλατεία Στράτου (θαυμάστε τον κόσμο και την κίνηση). Η πρώτη λήψη φαίνεται να είναι από την ταράτσα του κτιρίου όπου σήμερα ευρίσκονται τα «Public» επί της οδού Παπαστράτου, η δεύτερη λήψη της πλατείας πρέπει να είναι από την ταράτσα του ξενοδοχείου «Ακροπόλ».
Διαβάστε Περισσότερα »

Με μπουρίνια συνεχίζει ο Αύγουστος -Ο καιρός σήμερα

Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι βόρειων διευθύνσεων 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη Μακεδονία όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους μέχρι τις απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: γενικά αίθριος, στη βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

καιρός: γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια μέχρι το απόγευμα.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 έως 31 και στα ανατολικά έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία: Κάνει όπισθεν στην τζαμαρία για να ληστέψει το κατάστημα-Βίντεο


Με την βοήθεια ενός κλεμμένου αυτοκινήτου ένας νεαρός σπάει την τζαμαρία ενός καταστήματος super market στην περιοχή Μεγάλη Βρύση της Λαμίας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κλέψει τίποτα.

Το απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα στις έξι το πρωί της περασμένης Τρίτης, ενώ λίγα λεπτά πριν είχε κάνει το ίδιο σε άλλο σουπερ μάρκετ που βρίσκεται επί της οδού Στυλίδος.

Η τζαμαρία έσπασε, αλλά το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, γιατί χτύπησε στο σκαλί και στο πεζοδρόμιο. Την ίδια ώρα ο επίδοξος κλέφτης άκουσέ τις φωνές του ιδιοκτήτη από τη βεράντα.

Άρχισε να σπρώχνει το κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο δεν έπαιρνε μπροστά, ενώ μόλις πάει λίγο πιο πέρα ο ιδιόκτητης του πετάει μια λεκάνη, που βρήκε μπροστά του, από το μπαλκόνι.

Τελικά καταφέρνει να βάλει μπρος το αυτοκίνητο και να φύγει...

Ο νεαρός οδηγός είναι Ρομά είναι από την περιοχή της Λοκρίδας και είναι ένα από τα τέσσερα μέλη μιας συμμορίας, που δρούσε στην περιοχή.

Το αυτοκίνητο το είχαν κλέψει από την περιοχή του Βόλου και το είχαν σχεδόν διαλύσει αφού είχαν την αδυναμία να εισβάλουν με την όπισθεν σε καταστήματα, σπάζοντας τις τζαμαρίες και αν παίρνουν ότι βρίσκουν στις ταμειακές μηχανές ή και άλλα είδη.

Επίσης τα μέλη της συμμορίας άρπαζαν δια της βίας κοσμήματα από γυναίκες που περπατούσαν ανυποψίαστες στο δρόμο. Πολλά από τα θύματά τους σε Φθιώτιδα και Βοιωτία τα έστειλαν στο νοσοκομείο.

Στην δράση τους έβαλαν τέλος αστυνομικοί της Ασφάλειας Λιβαδειάς, οι οποίοι την Παρασκευή κατάφεραν να συλλάβουν τα δυο μέλη της «παρέας», ενώ αναζητούν και τους άλλους δυο.

 lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ