Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της ΠΑΕ Λεβαδειακός




Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 (μετά από 3η πρόσκληση) είχε προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων της ΠΑΕ ΑΠΟ Λεβαδειακός για την υπογραφή της νέας σύμβασης για την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο.

Η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε επειδή δεν προσήλθε κανένας εκπρόσωπος της  ΠΑΕ Λεβαδειακός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Aποχωρήσεις απο την Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς




Δήλωση αποχώρησης μελών Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς

Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε πορεία- Οι αγώνες για μια καλύτερη κοινωνία συνεχίζονται

Η μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ προς την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν τους στόχους των κυρίαρχων τάξεων της Ελλάδας και της Ευρώπης, ήταν μια διαδικασία που επιταχύνθηκε μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας, παρά τις όποιες αντιστάσεις.  Ωστόσο η κατάργηση του δημοψηφίσματος που η ίδια η κυβέρνηση προκάλεσε και η ψήφιση του Μνημονίου 3, έκλεισε οριστικά την προοπτική μιας αριστερής κυβέρνησης «κοινωνικής σωτηρίας» και διέψευσε κάθε λέξη που είχε ειπωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 5 Ιούλη 2015.

Το εσωτερικό έλλειμμα δημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, που επέτρεπε στην ηγετική ομάδα να αυτονομείται και να αυθαιρετεί, μετέτρεπε το κόμμα σε εκλογικό μηχανισμό και τα μέλη σε οπαδούς, διογκώθηκε το τελευταίο διάστημα, γκρεμίζοντας και τα τελευταία προσχήματα. Ακόμη χειρότερα μεταφέρθηκε στο κεντρικό πολιτικό πεδίο, υποβαθμίζοντας κοινοβουλευτικές διαδικασίες και καταστέλλοντας βίαια κοινωνικές αντιστάσεις.

Η επόμενη μέρα, βρίσκει τους πολίτες αντιμέτωπους με την συνέχιση της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της αρπαγής του δημόσιου πλούτου, των φυσικών πόρων,  των βασικών κοινωνικών αγαθών και υποδομών,  των  μικρομεσαίων εισοδημάτων και της ιδιωτικής τους περιουσίας.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στις αρχές και την αγωνιστική παράδοση που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προοπτική συμπόρευσης και συσπείρωσης όσων αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη. Αποχωρούμε από την Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς και παραμένουμε ενεργοί και ενεργές στα μέτωπα των κοινωνικών και πολιτικών αντιστάσεων και της ελπίδας για ένα καλύτερο κόσμο που περιμένει να τον διεκδικήσουμε και να τον κάνουμε πραγματικό.

Λιβαδειά, 28 Αυγούστου 2015

Τα μέλη της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς

Ασημάκης Ευθύμιος

Αθανάσουλα Αικατερίνη

Βαρελά Άννα

Βαρελά Ασήμω

Βελιτζέλου Ακτίνα, συντονιστικό ΟΜ Λιβαδειάς

Ηλίας Γιάννης, συντονιστής ΟΜ Λιβαδειάς

Λαμπρόπουλος Νίκος

Μακρή Ουρανία

Σιμιτσάκου Άσπα, συντονιστικό ΟΜ Λιβαδειάς

Σπανουδάκης Γιώργος

Σπανούδη Δέσποινα, ΝΕ Βοιωτίας, συντονιστικό τμήματος περιβάλλοντος, οικολογίας, χωρικού σχεδιασμού

Ψιλόπουλος Θεοφάνης
Διαβάστε Περισσότερα »

«Βρέχει» δημοσκοπήσεις: Θρίλερ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ - Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή

Η αντίστροφη μέτρηση των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει και ήδη «βρέχει» δημοσκοπήσεις.

Στις πολλές και διαφορετικές μετρήσεις της κοινής γνώμης αποτυπώνονται οι εκτιμήσεις των πολιτών για ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αν και υπάρχουν και δημοσκοπήσεις που δείχνουν άνετη επικράτηση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το επαναλαμβανόμενο εύρημα ότι δεν μπαίνει στη Βουλή το κόμμα του Πάνου Καμμένου αλλά και ο μεγάλος αριθμός των αναποφάσιστων.

Metron Analysis για τα Παραπολιτικά: Ντέρμπι με διαφορά 1%
Ντέρμπι μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και οκτακομματική Βουλή, δίχως τους ΑNEΛ, αλλά με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, δείχνει η  δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά». Μάλιστα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση η συντριπτική πλειοψηφία ζητεί παραμονή στο ευρώ, ενώ οι πολίτες φαίνεται να απορρίπτουν το δίλημμα μνημονιακός/αντιμνημονιακός.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 22,2% και η Νέα Δημοκρατία 21,2%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το Ποτάμι με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, στη Βουλή μπαίνουν η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Λαϊκή Ενότητα με 3,8% και 3,1%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 1,7%. Στο 11,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές 229 εκατ. ευρώ σε αγρότες και ιδιώτες επενδυτές



Πληρωμές προς αγρότες και ιδιώτες επενδυτές, συνολικού ύψους 229.338.400 ευρώ, προγραμματίζει να πραγματοποιήσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου ο Οργανισμός Πληρωμών Κοινοτικών Ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του Οργανισμού, από αυτό το ποσό, 78.479.000 ευρώ αφορούν σε άμεσες ενισχύσεις (εκκρεμότητες πληρωμής ενιαίας ενίσχυσης, επιχειρησιακά προγράμματα, ενέργειες προώθησης κ.ά.), 108.563.670 ευρώ στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (νέοι αγρότες, βιολογική γεωργία, εξισωτική αποζημίωση κ.ά.) και 5.454.784 ευρώ σε πληρωμές προς ιδιώτες επενδυτές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση Μειμαράκη σε Τσίπρα από τη Λιβαδειά. "Πήγε αδιάβαστος στη διαπραγμάτευση και "φέσωσε" τη χώρα"



Τη νέα σχέση εμπιστοσύνης με το λαό επιδιώκει στις Εθνικές εκλογές εξπρές ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μειμαράκης με στόχο την Εθνική συνεννόηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση καθώς τέλειωσαν όπως είπε οι «σωτήρες» και οι μονοκομματικές κυβερνήσεις.

Στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας από τη Βοιωτία ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή στη νέα προσφυγή στις κάλπες, δήλωσε υπέρμαχος της έμμεσης κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας για τη σταθερότητα στη χώρα και κατηγόρησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό οτι πήγε αδιάβαστος στη διαπραγμάτευση και τελικά "φέσωσε" τον ελληνικό λαό.
Επίθεση Μειμαράκη στον Τσίπρα από τη Λιβαδειά... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

31 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Στερεά



Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά τριάντα ένα (31) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.200) άτομα και περισσότερα από (750) οχήματα, προσήχθησαν (68) άτομα και βεβαιώθηκαν (319) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Κατασχέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, πάνω από (1) κιλό λαθραίος καπνός και (2) κυνηγετικά όπλα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (27-08-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : (1251) άτομα, εκ των οποίων (948) ημεδαποί και (303) αλλοδαποί, καθώς και (759) οχήματα.

Προσήχθησαν : (68) άτομα, εκ των οποίων (36) ημεδαποί και (32) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : (31) άτομα, εκ των οποίων (19) ημεδαποί και (12) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(3) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και περί όπλων.
(1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
(1) ημεδαπή και (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικά έγγραφα (ένταλμα για τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα & απόφαση για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών, αντίστοιχα).
(1) ημεδαπός, για απόπειρα βιασμού.
(7) αλλοδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(5) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.
(2) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
(1) ημεδαπή, για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
(1) ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού κανονισμού.
(2) ημεδαποί, για επαιτεία.
Κατασχέθηκαν :

· (4) δενδρύλλια κάνναβης.

· Μικροποσότητα ηρωίνης.

· (1.010) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

· (2) κυνηγετικά όπλα.

Βεβαιώθηκαν συνολικά : (338) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(319) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (88) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (1) για αντικανονικούς ελιγμούς, (4) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (2) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (6) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (8) για ΚΤΕΟ και (208) λοιπές παραβάσεις].
(3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(7) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(2) παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
(4) παραβάσεις του οικοδομικού κανονισμού.
(1) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(2) παραβάσεις για επαιτεία.
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Μεϊμαράκη στο Νοσοκομείο Θήβας

Στο επίκεντρο τα προβλήματα  του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών



Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ.Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενημέρωσε για τα ζητήματα που απασχολούν το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας ο Αναπληρωτής Διοικητής κ.Σπύρος Δεσύλλας, κατά την επίσκεψη του κ.Μεϊμαράκη  την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο Θηβών.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας πληροφόρησε τον Πρόεδρο της Ν.Δ για τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, τα οποία και έχουν  άμεσο αντίκτυπο στις προσφερόμενες υπηρεσίες Υγείας προς τους πολίτες.

Συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου αναφέρθηκε εκτενώς στις ελλείψεις Ιατρών, Νοσηλευτικού, Παραϊατρικού και Διοικητικού προσωπικού, καθώς και στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής  και Αποκατάστασης, το μοναδικό στην Στερεά Ελλάδα, το οποίο παρά τις άρτιες εγκαταστάσεις και τον μοναδικό εξοπλισμό του δεν λειτουργεί εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Ο κ.. Δεσύλλας επεσήμανε την σπουδαιότητα του εν λόγω Κέντρου και τις εντατικές προσπάθειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου για την άμεση εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης.

Μάλιστα ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Θηβών τόνισε  πως πρόκειται για ένα καινούργιο και πλήρως εξοπλισμένο κέντρο το οποίο διαθέτει υδρό λουτρά, πισίνα ειδική για άτομα με ειδικές ανάγκες, μεγάλους χώρους, με ειδικά κρεβάτια για άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, μεγάλες αίθουσες για εργοθεραπεία, λογοθεραπεία καθώς επίσης και ξενώνα.

Ο κ. Δεσύλλας κάλεσε τον κ.Μεϊμαράκη να επισκεφθεί το Νοσοκομείο και το ΚΕΦΙΑΠ για να διαπιστώσει προσωπικά τη αναγκαιότητα λειτουργίας του Κέντρου υπογραμμίζοντας για ακόμη μια φορά, χαρακτηριστικά πως το Νοσοκομείο Θηβών, είχε παρελθόν, έχει παρόν και θα έχει και Μέλλον, καθώς αξίζουν στους πολίτες της Θήβας οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες Υγείας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει ολοκληρωμένη επίσκεψη στο Νοσοκομείο Θηβών το προσεχές διάστημα τονίζοντας πως η αντιμετώπιση των θεμάτων Υγείας αποτελεί προτεραιότητα.



Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βοιωτία όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με φορείς  της περιοχής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Βουλευτών Λαϊκής Ενότητας για τη Νούσα Θίσβης




ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ. Υπουργούς
i)Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
ii)Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Επικείμενη οριστική διακοπή πρόσβασης από και προς τη Νούσα Θίσβης

Με θέμα την ενημέρωση και λήψη απόφασης για την φημολογούμενη διακοπή της πρόσβασης των πολιτών προς τον κόλπο της Νούσας από την εταιρία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΙΣΒΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Ε. (ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ) πραγματοποιήθηκε η Λαϊκή Συνέλευση της Κοινότητας Θίσβης, του Δήμου Θηβαίων στις 19/8/2015 κατόπιν πρόσκλησης του πρόεδρου της Κοινότητας Χρήστου Σάλτα.


Ο πρόεδρος της Κοινότητας Θίσβης ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους πολίτες-κατοίκους της Θίσβης ότι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ, συγκεκριμένα ο κύριος Κοτζάκαρης Αθανάσιος και η κυρία Κακαουνάκη Σταυρούλα, τον πληροφόρησαν προφορικά, παρουσία και δημοτικού συμβούλου του Δήμου Θηβαίων, ότι η ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ προτίθενται από 1/9/2015 να διακόψει απολύτως και οριστικά τη διέλευση των κατοίκων και των πολιτών από και προς τον αιγιαλό και την παραλία του κόλπου της Νούσας.

Η Λαϊκή Συνέλευση των πολιτών της Θίσβης του Δήμου Θηβαίων με ομόφωνη απόφαση της εναντιώθηκε στη διακοπή της χρήσης κοινόχρηστων πραγμάτων, δηλαδή της οδού, του αιγιαλού και της παραλίας που αποτελούν συνταγματικά και αναφαίρετα δικαιώματα όλων των πολιτών και φυσικά και των κατοίκων της Θίσβης.

Η Λαϊκή Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα και με φανερή ψηφοφορία τα εξής:
Δεν υπάρχει νόμιμος λόγος διακοπής της χρήσης της κοινόχρηστης οδού που συνδέει την Νούσα με τη Θίσβη και την υπόλοιπη περιοχή καθώς και νόμιμος λόγος για τον αποκλεισμό της χρήσης της παραλίας.
Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια είναι αυθαίρετη και παράνομη και οι κάτοικοι θα αντιδράσουν με κινητοποιήσεις και κάθε νόμιμο μέσο.
Καταδικάστηκαν οι ενέργειες της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ που στοχεύουν να αποκλείσουν από τους πολίτες και τους κατοίκους νόμιμα και συνταγματικά τους δικαιώματα.
Εξουσιοδοτήθηκε από τη Συνέλευση ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας να φέρει άμεσα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων για λήψη σχετικής απόφασης σύμφωνη με εκείνη της Λαϊκής Συνέλευσης και να κληθεί επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο της Θήβας και ο Δήμαρχος Θήβας να υιοθετήσουν την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης.



Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

·        Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να μη διακοπεί η χρήση της κοινόχρηστης οδού που συνδέει τη Νούσα με την υπόλοιπη περιοχή καθώς και να μη διακοπεί η χρήση της παραλίας και του αιγιαλού του κόλπου της Νούσας;
·        Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ως προς τη ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ ώστε να σταματήσει να αντιμετωπίζει τα κοινόχρηστα πράγματα ως κατεχόμενα και ιδιόκτητα από την ίδια;


Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Σκούμας Θανάσης

Ήσυχος Κώστας

Κυριακάκης Βασίλης

Σταθάς Γιάννης

Ψαρρέα Ελένη
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα Πρωθυπουργός η Βασιλική Θάνου - Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου

Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, ορκίστηκε νέα υπηρεσιακή Πρωθυπουργός τη χώρας η Βασιλική Θάνου και ανέλαβε καθήκοντα από τον Αλέξη Τσίπρα.

Εμφανώς συγκινημένη η νέα Πρωθυπουργός δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Λίγο προτού αναχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός ρωτήθηκε από δημοσιογράφο πώς αισθάνεται που αναλαμβάνει καθήκοντα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο. «Είμαι χρόνια στον αγώνα. Είναι μια έπαλξη ακόμα», απάντησε προτού επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο που τη μετέφερε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας την υποδέχθηκε χαμογελαστός στα σκαλιά του μεγάρου Μαξίμου.

Στο διάλογο που είχε με τον απερχόμενο Πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην διάδοχό του:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είστε η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Ελλάδος και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα.

Η παρουσία σας αποτελεί εγγύηση για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, όσο και για τις υποχρεώσεις που πρέπει να διεκπεραιωθούν».

Στις 9 αύριο πρωί θα γίνει η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, ενώ στη μία θα γίνει η ορκωμοσία της.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σταυρός του Αγίου Πατρο-Κοσμά του Αιτωλού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών.


Γίνεται γνωστό στους φιλάγιους και φιλακόλουθους πιστούς ότι κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας για την Ανάμνηση της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου,  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών ,την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 ώρα 8.03 μ.μ έως 12.30 ν.θα τεθεί σε προσκύνηση ο Τίμιος Σταυρός του Αγίου Πατροκοσμά του Αιτωλού .
Το Σέβασμα  αυτό το οποίο συνδέεται με τον Εθναπόστολο και Προφηταπόστολο του Γένους μας φυλάσσεται σε σπίτι της Ενορίας μας  και αποτελεί Πατροπαράδοτο Οικογενειακό Κειμήλιο.







Διαβάστε Περισσότερα »

4 συλλήψεις για ναρκωτικά στη Στερεά



Συνεχίζονται οι συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο τέσσερις (4) ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα συνελήφθησαν:

• 48χρονος στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, διότι τόσο στην κατοχή του, όσο και σε νομότυπη έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (40,7) γραμμάρια ηρωίνης, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης, καθώς και (120) ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή. Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών και χρηματική ποινή (200) ευρώ, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

• 43χρονος στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, διότι μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον δράστη, βρέθηκαν να κατέχει και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με σπόρους κάνναβης και (85) ναρκωτικά δισκία.

• 32χρονος στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης.
• 27χρονος στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σχηματάρι:Μπήκε στο πρατήριο για να ληστέψει και πυροβόλησε κατά λάθος





Έπαθαν σοκ οι υπάλληλοι - Ευτυχώς η σφαίρα χτύπησε στο ταβάνι.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 9:00΄ το βράδυ της Τετάρτης σε πρατήριο στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Στο πρατήριο εκείνη την ώρα ήταν δυο υπάλληλοι, μια 31χρονη και ένας 28χρονος.

Ξαφνικά βλέπουν μπροστά τους έναν άνδρα με μαντήλι στο πρόσωπο και με ένα όπλο στα χέρια να τους απειλεί.

Την ώρα που τους ζητάει τα χρήματα προσπαθεί να οπλίσει το πιστόλι για να δείξει ότι δεν αστειεύεται. Το όπλο εκπυρσοκροτεί και η σφαίρα "καρφώνεται" στο ταβάνι.

Ο ληστής, που ίσως να τρομοκρατήθηκε και ο ίδιος από τον πυροβολισμό,  τελικά φεύγει τρέχοντας με περίπου 540 ευρώ που πήρε από το ταμείο, αφήνοντας σοκαρισμένους του δυο υπάλληλους.

Μόλις συνήλθαν από το πρώτο σοκ ενημέρωσαν την αστυνομία η οποία άρχισε αμέσως στις έρευνες για τον ληστή, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αποτέλεσμα μέχρι τώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ