Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Τραγωδία στο Δαφνί -Τουλάχιστον 3 νεκροί από φωτιά

Διαστάσεις τραγωδίας παίρνει η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί, καθώς υπάρχουν τρεις νεκροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική υπάρχουν τρεις νεκροί, ενώ γίνονται έρευνες και για ένα ακόμη άτομο το οποίο αγνοείτο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για τρόφιμους της κλινικής, οι οποίοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι από τους άνδρες της Πυροσβεστικής.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι ασθενείς ήταν δεμένοι στα κρεβάτια τους και έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των αναθυμιάσεων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι την φωτιά την έβαλε ένας τρόφιμος του νοσοκομείου, ο οποίος έπασχε από σχιζοφρένεια και είχε διαπράξει έγκλημα στο παρελθόν. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σταδιακά, ενώ αυτή την ώρα εκκενώνεται πτέρυγα του Νοσοκομείου.

Αμέσως μετά την εκδήλωσης της φωτιάς, ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική, η οποία και επιχειρεί στο σημείο με 11 οχήματα και 33 άνδρες.

Στο νοσοκομείο κατευθύνεται και ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος.

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θεατρική Παράσταση Καληνύχτα Μαργαρίτα” στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας




Την συγκλονιστική θεατρική Παράσταση “Καληνύχτα Μαργαρίτα” του Γεράσιμου Χρήστου βασισμένη στο διήγημα του Δημήτρη Χατζή , Μαργαρίτα Περδικάρη παρουσιάζει η θεατρική ομάδα ΣΧΗΜΑ Αλιάρτου, σε σκηνοθεσία Θανάση Αντωνίου .

ερμηνευουν οι ηθοποιοι

Νάντια Τάτση, Στρατής Καρράς, Ευδοκία Τσάπρα, Μαρία Τζώρτζου, Αλέκος Κωνσταντινίδης, Ευάγγελος Γιαννακόπουλος, Δήμητρα Δούκα, Γιάννης Χατζίνας, Ελευθέριος Λιανός, Αθανάσιος Νικολάου, Αικατερίνη Μπαϊρακτάρη, Δημήτρης Λεβέντης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΚΑΙ ΩΡΑ 20:30
ANOIXTO ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Φινάλε στην τραγωδία που συγκλόνισε όλο τον κόσμο: Κηδεύτηκαν τα παιδάκια


Τα δύο μικρά παιδιά και η μητέρα που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία της Αλικαρνασσού οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία, στην πόλη Κομπάνι της Συρίας
Το δράμα της οικογένειας Κούρντι, που συγκλόνισε ολόκληρη την ανθρωπότητα, ολοκληρώθηκε στην πόλη Κομπάνι της Συρίας, όπου πραγματοποιήθηκε η ταφή των δύο μικρών παιδιών και της μητέρας.


Η φωτογραφία του άψυχου κορμιού του ενός από τα νήπια, του τρίχρονου Αϊλάν Κούρντι, που ξεβράστηκε σε τουρκική παραλία, έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και των εφημερίδων αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας παγκόσμιες αντιδράσεις και ενεργοποίηση των ανεπτυγμένων χωρών.

Ο Αμπντουλάχ Κούρντι, ο πατέρας που κατάφερε να επιβιώσει της τραγωδίας στο Αιγαίο,  έβαλε τα κλάματα κατά τη διάρκεια της «Τελετής των Μαρτύρων», βλέποντας τις σορούς των αγαπημένων του ανθρώπων να ενταφιάζονται η μία δίπλα στην άλλη.


Μιλώντας στο συνοριακό πέρασμα, ο Κούρντι εξέφρασε την ελπίδα ο θάνατος της οικογένειάς του να κάνει τα αραβικά κράτη να βοηθήσουν τους Σύρους πρόσφυγες. «Ζητώ από τις αραβικές κυβερνήσεις –όχι από τις ευρωπαϊκές χώρες– να δουν τι συνέβη στα παιδιά μου και με αφορμή αυτό να βοηθήσουν τον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός






Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκροτήθηκε η τοπική οργάνωση της «Λαϊκής Ενότητας» Θήβας

  


Πραγματοποιήθηκε χθες, 3 Σεπτεμβρίου 2015, η ιδρυτική συνέλευση της «Λαϊκής Ενότητας» Θήβας, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών που αποφάσισαν να συστήσουν την οργάνωση της Λαϊκής Ενότητας στην περιοχή. 
Αποτυπώθηκε ξεκάθαρα η ανάγκη από όλους τους παρευρισκόμενους, να εκφραστεί στις επερχόμενες εκλογές το μεγαλειώδες ΌΧΙ του ελληνικού Λαού στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Αναλύθηκε η προγραμματική διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας, οι στόχοι και οι προγραμματικοί άξονες για τη δημιουργία ενός μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου ανατροπής των μνημονίων και της εξοντωτικής λιτότητας, της αντιδημοκρατικής εκτροπής και της μετατροπής της Ελλάδας σε ευρωαποικία με μοχλό το χρέος. Επίσης συζητήθηκε η πρόταση της Λ.Ε. για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας, τα μέτρα άμεσης στήριξης των πληττομένων λαϊκών στρωμάτων και ο προοδευτικός δρόμος για την οριστική κατάργηση των μνημονίων και την διαγραφή του χρέους. Τονίστηκε επίσης ότι η επιλογή των εκλογών εξπρές, αποσκοπεί στην υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου, πριν ο λαός αισθανθεί τις συνέπειες του νέου μνημονίου. 
Συζητήθηκαν επίσης οργανωτικά θέματα και εκλέχθηκε Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα έχει και την ευθύνη για τον προγραμματισμό της προεκλογικής εκστρατείας. Τέλος, δηλώθηκαν οι υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στο νομό  και αποφασίστηκε η πρόταση για τους υποψήφιους που θα εκπροσωπήσουν την περιοχή.
Η πρόταση αυτή θα τεθεί στη σημερινή Ιδρυτική Συνέλευση της «Λαϊκής Ενότητας» Βοιωτίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου στις 19:30 το βράδυ, στην οποία και θα αποφασιστεί η τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου του νομού.

Θήβα 4-9-2015
Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Παπαθωμά για τα τέλη άρδευσης της Κωπαϊδας


Με αφορμή ερωτήματα αγροτών της Κωπαϊδας, σε σχέση με την ειδοποίηση πληρωμής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας / Π.Ε. Βοιωτίας που παρέλαβαν μέσω ΕΛΤΑ, γνωρίζουμε στους ενδιαφερόμενους τα εξής:
    Με την απόφαση 229/2014 του Περιφερειακού Συμβουλίου τα τέλη άρδευσης της Κωπαϊδας ‘’έσπασαν’’ σε δύο (2) τμήματα.
    Το πάγιο τέλος των 2 Ευρώ ανά καλλιεργούμενο στρέμμα, που είναι ανταποδοτικό για την συντήρηση και την κατασκευή των έργων υποδομής και
    Το τέλος άρδευσης που χρεώνεται στο τέλος της αρδευτικής περιόδου με βάση το τιμολόγιο κάθε καλλιέργειας, το οποίο θα χρεωθεί ειδικά για φέτος το Νοέμβριο.
    Το σύνολο των δύο (2) ποσών δεν υπερβαίνει τα τέλη άρδευσης των παρελθόντων ετών.
    Η ειδοποίηση που απεστάλη αφορά το πάγιο τέλος των 2  Ευρώ ανά στρέμμα και πρέπει να εξοφληθεί στις προθεσμίες και με τον τρόπο που αναφέρεται στην ειδοποίηση.
    Με την ευκαιρία της λήξεως της αρδευτικής περιόδου που, παρά τις αντίξοες συνθήκες, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, θέλω να διαβεβαιώσω τους ιδιοκτήτες και καλλιεργητές της Κωπαϊδας για το αμέριστο ενδιαφέρον και την απόφαση του Περιφερειάρχη Κων/νου Μπακογιάννη, να συνεχισθούν οι επεμβάσεις, η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών των δικτύων της Κωπαϊδας, που για πρώτη φορά έγιναν σε τέτοια έκταση, μετά από πολλά χρόνια.
    Παράλληλα βρίσκεται σε διαδικασία ανάθεσης η εκπόνηση συνολικής μελέτης ριζικού εκσυγχρονισμού του δικτύου και των υποδομών άρδευσης, για να επιδιωχθεί η ειδική χρηματοδότηση έργων που θα αλλάξουν την εικόνα της Κωπαϊδας και θα επιτρέψουν την επωφελή για τους αγρότες εκμετάλλευση του υδάτινου δυναμικού της περιοχής. Στόχος η πλήρης και αποτελεσματική άρδευση μόνο από τα υπάρχοντα νερά. 


                    Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας

                        ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 21χρονος στη Θήβα για καλλιέργεια κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός στη Θήβα, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν -6- δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τρίφτης κάνναβης κ.α.


Συνελήφθη, χθες (03-09-2015) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 21χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα ναρκωτικό δισκίο, για την αγορά του οποίου απαιτείται ιατρική συνταγή.

Στο πλαίσιο της έρευνας και σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 21χρονου σε περιοχή της Κέρκυρας, όπου βρέθηκαν τόσο στον αύλιο χώρο, όσο και στο εσωτερικό αυτής και κατασχέθηκαν:

•    (6) δενδρύλλια κάνναβης μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους από (1,65) έως (1,75) μέτρα το καθένα,

•    (258) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

•    (1) ξύλινος τρίφτης κάνναβης, (1) γυάλινη συσκευή καπνίσματος (ναργιλές) και (1) ποτιστήρι, που χρησιμοποιούταν για το πότισμα των δενδρυλλίων.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Κινηματογραφική ληστεία στο Μελισσοχώρι σε γυναίκα ταχυδρόμο που μοίραζε συντάξεις

Αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) δραστών, για ληστεία σε βάρος ταχυδρομικού πράκτορα, στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας


Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) άγνωστων δραστών, οι οποίοι χθες (03-09-2015) πρωινές ώρες, διέπραξαν ληστεία σε βάρος 44χρονης ημεδαπής, ταχυδρομικής πράκτορα, στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας.

Ειδικότερα οι δράστες, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της 44χρονης και με την απειλή όπλου, της αφαίρεσαν ένα φάκελο που περιείχε χρηματικό ποσό, προοριζόμενο για την πληρωμή συντάξεων και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την προανάκριση, για την συγκεκριμένη υπόθεση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα σκίτσο «απάντηση» στους ενόχους...


Το σκίτσο έκανε την εμφάνισή του στα social media.
Στη θέση του τρίχρονου Αϊλάν Κουρντί από τη Συρία που ξεβράστηκε νεκρός στις ακτές της Αλικαρνασσού, ένας...
τεχνοκράτης της ευρωζώνης με τον χαρτοφύλακα στο χέρι.

Δείχνει σαν απάντηση στη στάση της Ευρώπης απέναντι στους χιλιάδες πρόσφυγες πολέμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΛΙΙΒΑΔΕΙΑΣ


Αγαπητοί συνάνθρωποι η σχολική χρονιά σε λίγο θα ξεκινήσει , όμως υπάρχουν μικροί μαθητές που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα σχολικά είδη.
Ας  βοηθήσουμε λοιπόν και αυτούς. Aν έχετε μια κασετίνα, μία σχολική τσάντα (χρησιμοποιημένη σε καλή κατάσταση ή καινούργια) που δεν σας είναι απαραίτητη, τετράδια, μολύβια ή ότι άλλο που εσείς κρίνετε ότι θα είναι χρήσιμο και δύναστε να το προσφέρετε μπορείτε να μας  το δώσετε για να στηρίξουμε και εμείς με την σειρά μας κάποιο μαθητή που έχει ανάγκη.
Γίνετε και εσείς εθελοντές, προσφέρετε στον μη έχοντα μαθητή και δείξτε του την ευαισθησία και την αλληλεγγύη σας.
Τα γραφεία μας θα είναι ανοικτά καθημερινά από τις 9:00 π.μ. – 2:00 .μ.μ
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για αυτήν σας την προσφορά.

Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                          ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Περιουσιολόγιο: Ποιοι κινδυνεύουν να πέσουν στην παγίδα



Μπροστά σε ένα μεγάλο «κίνδυνο» βρίσκονται όσοι προχώρησαν σε αγοραπωλησίες τα προηγούμενα χρόνια.

Για ποιον λόγο; Επειδή πήραν παραπάνω λεφτά απ' ότι έγραφε το σχετικό συμβόλαιο, και με καθόλα νόμιμο τρόπο, και τώρα σε ένα ενδεχόμενο έλεγχο δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν ποσά που εμφανίζονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Ας δούμε ένα παράδειγμα. Φορολογούμενος προχώρησε το 2005 στην πώληση εντός διαμερίσματος έναντι 400.000 ευρώ. Στο σχετικό συμβόλαιο εμφανίστηκε το ποσό της αντικειμενικής αξίας του διαμερίσματος που ήταν 200.000 ευρώ. Ο πωλητής κατέθεσε κανονικά το ποσό των 400.000 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό και αυτό το ποσό έγραψε και ως έσοδο στη φορολογική του δήλωση. Μάλιστα, με τη μη εγγραφή του συνόλου του ποσού δεν γλίτωσε κάποιο φόρο καθώς τότε δεν υπήρχε φόρος υπεραξίας ακινήτων. Αυτός που γλίτωσε φόρο μεταβίβασης και το τεκμήριο απόκτησης ακινήτου (πόθεν έσχες) ήταν ο αγοραστής του ακινήτου, για τον οποίο όμως δεν φέρει ευθύνη ο πωλητής.

Με τη δήλωση στο περιουσιολόγιο της τραπεζικής κατάθεσης των 400.000 ευρώ που αποκτήθηκε από το 2015 ο φορολογούμενος εμφανίζεται να διαθέτει 200.000 ευρώ τα οποία δεν δικαιολογούνται από τη φορολογική του δήλωση. Επίσης, εκτεθειμένος είναι ο ίδιος φορολογούμενος και στην επικείμενη διασταύρωση των τραπεζικών καταθέσεων με τις φορολογικές δηλώσεις, το λεγόμενο καταθεσιολόγιο.

Οι φορολογούμενοι που εμφανίζουν σημαντικές αποκλίσεις στα ποσά που κατατέθηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς σε σχέση με τα ποσά που δήλωσαν ως εισόδημα στις φορολογικές τους δηλώσεις θα λάβουν ένα ειδοποιητήριο από το υπουργείο Οικονομικών για το ποσό της απόκλισης που εντοπίσθηκε σε συγκεκριμένο έτος και θα κληθούν να το δικαιολογήσουν. Εκεί θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα χρήματα που εμφανίζονται στους λογαριασμούς τους είτε έχουν ήδη φορολογηθεί είτε έχουν απαλλαγεί νόμιμα από τη φορολογία.

Τα έσοδα από την πώληση ακινήτου είναι ένα από τα θέματα που θα ταλαιπωρήσει πολλούς φορολογούμενους που θα κληθούν να τα δικαιολογήσουν. Και πολύ πιθανόν είναι ένα από τα θέματα που θα απαιτήσουν νομοθετικές παρεμβάσεις και εγκυκλίους για να αποφευχθεί η άδικη φορολόγηση φορολογούμενων που απλώς πούλησαν ένα ακίνητο.

Θα πρέπει να επισημανθεί, ωστόσο, ότι το καταθεσιολόγιο θα φέρει στην επιφάνεια και φορολογούμενους που προχώρησαν σε συστηματική πώληση ακινήτων ως ιδιώτες ενώ επί της ουσίας λειτουργούσαν ως επιχειρηματίες.

 capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει ο Άγιος Θωμάς Δήμου Τανάγρας


Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΕΛΟΣ !! ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ !!


Και επιτέλους η ζέστη θα φύγει και θα παραχωρήσει τη θέση της
σε χαμηλές θερμοκρασίες !!

Από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με βοριάδες 6-7 μποφόρ αλλά και καταιγίδες, σε όλη την βόρεια αρχικά Ελλάδα.

Από την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου και μετά, αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και στην υπόλοιπη Ελλάδα με τις καταιγίδες να επεκτείνονται και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και του βορειοανατολικού και ανατολικού Αιγαίου πελάγους.

Έτσι από τους 39-40 βαθμούς θα πάμε σε θερμοκρασίες ακόμα και 24-25 βαθμών Κελσίου τα μεσημέρια, μετά την ερχόμενη Τρίτη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βυζαντινή χορωδιακή συνάντηση στον Ι.Ν. Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών

 ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ι. ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΘΗΒΩΝ ώρα 8:00 μ.μ.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ :

1. ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ Ο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ» ΚΑΙ

2. ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΜΣΙΕ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ & ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΟΥΜ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη με τη θερμοκρασία στους 36 βαθμούς


Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, περιμένουμε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 37 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 18 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στο Ανατολικό Αιγαίο να φτάνει τους 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια και ζέστη, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΕΛΠΙΣ- Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ         ΘΗΒΑ 3/09/2015
                  ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»                                ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ. 303
                  ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 80/2011 ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ
                  ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 840/9-5-2011
                  ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
                  ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ    6944743524- 6979133908-6937491974





ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Σε ακόμη μια στοχευμένη απόλυση προχώρησε η εργοδοσία της “ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΕΛΠΙΣ” (ανακύκλωση πλαστικών), υλοποιώντας σχεδιασμούς που σκοπό έχουν αφ’ ενός τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας για τους εργαζόμενους που διεκδικούν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους και αφετέρου να απαλλαγεί από τους μπροστάρηδες που τους οργανώνουν.
    Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015, λίγο πριν σχολάσει η βάρδια (και αφού είχε προηγηθεί 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ     στην επιχείρηση την 1/9/2015), η εργοδοσία κάλεσε στο γραφείο τον συνάδελφο KUMAR KULDEEP μέλος της εργοστασιακής επιτροπής του Σωματείου μας και του ανακοίνωσε προφορικά την απόλυσή του.
    Θεωρούμε την απόλυση παράνομη, άκυρη και καταχρηστική, που έγινε για εκδικητικούς λόγους, απόρροια της συνδικαλιστικής δράσης που ανέπτυξε ο συνάδελφος, από τη συμβολή στο να οργανωθούν οι εργαζόμενοι, την εκλογή του στην εργοστασιακή επιτροπή και την πραγματοποίηση μιας σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αφορούν στην καταβολή οφειλόμενων δεδουλευμένων, μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και άλλων αιτημάτων των εργαζομένων.
    Σήμερα το πρωί ο συνάδελφος KUMAR KULDEEP πήγε να αναλάβει εργασία αλλά δεν του επετράπη η είσοδος, όπως με υπαιτιότητα του εργοδότη δεν εργάστηκε η Α΄ βάρδια.
    Καταγγέλουμε τις πρακτικές της εργοδοσίας “ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΕΛΠΙΣ”.
    Την καλούμε να ανακαλέσει τις απολύσεις, να καταβάλει τα οφειλόμενα δεδουλευμένα και όσα άλλα οφείλει στους εργαζόμενους, να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να ενημερώσει για τον επαγγελματικό κίνδυνο και να προσέλθει σε συζήτηση με το Σωματείο για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζόμενων.
    Ζητάμε από το ΣΕΠΕ Θήβας να πράξει τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία, δεδομένου ότι πρόκειται για συνδικαλιστικές διώξεις.
    Οι εργαζόμενοι με το Σωματείο θα πραγματοποιήσουν αύριο Παρασκευή 4/9/2015 2ωρη στάση εργασίας 13:00 – 15:00.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

Μετά τις κάλπες πληρώνει ο ΕΛΓΑ 30 εκατ. ευρώ


Για μετά τις εκλογές μετατίθενται πληρωμές αποζημιώσεων ύψους 30 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε γεωργούς κυρίως αλλά και κτηνοτρόφους, που υπέστησαν ζημιές μέσα στο 2014, το 2013 και στις αρχές του 2015, παρόλο που ο οργανισμός, σύμφωνα με τους επιτελείς τους, έχει ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία και οι υπηρεσίες του προχωρούν στην πλήρη εκκαθάριση των ζημιών.
Από τον ΕΛΓΑ διαμηνύουν ότι υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα ταμειακά ποσά και θα τρέξουν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.Από τον ΕΛΓΑ διαμηνύουν ότι υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα ταμειακά ποσά και θα τρέξουν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.

Η καταβολή των συγκεκριμένων ποσών σκοντάφτει, σύμφωνα με την ηγεσία του οργανισμού σε «δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου που έχει ψηφιστεί από το 2012 για υψηλά ετήσια πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού, επιβάλλοντας συγκεκριμένο ποσοτικό πλαφόν στην δυνατότητα του ΕΛΓΑ να καταβάλλει περαιτέρω αποζημιώσεις, θεωρώντας δημοσιονομικά την ασφάλιση εισφορά-έσοδο και την καταβολή της αποζημίωσης έξοδο, παρ' όλο ότι υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα ταμειακά ποσά».

Από τον οργανισμό μάλιστα διαμηνύουν ότι προετοιμάζονται μέχρι τις εκλογές, ώστε σε πολύ μικρό διάστημα μετά τις 20 Σεπτεμβρίου και στη βάση της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές, που έχει  προσδιορίσει σε χαμηλό επίπεδο το φετινό πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού, και αφού τροποποιηθεί αυτός, να προσαρμοστεί ανάλογα ο προϋπολογισμός του οργανισμού και να ανοίξει το συντομότερο δυνατόν το δρόμο για την καταβολή των αποζημιώσεων μέσα στο φθινόπωρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Λιβαδειά την Κυριακή ο Κουτσούμπας




 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση - συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Κόμματος στη Βοιωτία, την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη και ώρα 11 το πρωί, στοΣυνεδριακό Κέντρο Κρύας της Λειβαδιάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πατέρας του νεκρού προσφυγόπουλου: Τα παιδιά μου γλίστρησαν από τα χέρια


 Ο πατέρας του μικρού προσφυγόπουλου των 3 ετών που έκανε τις καρδιές όλης της Ευρώπης να ραγίσουν, δήλωσε την Πέμπτη ότι τα παιδιά του γλίστρησαν από τα χέρια όταν επιβιβάστηκαν στην βάρκα που θα τους έφερνε στην Ελλάδα.

«Είχαμε γιλέκα αλλά η βάρκα ξαφνικά έγειρε όταν κάποιοι σηκώθηκαν όρθιοι. Κρατούσα τη γυναικα μου από το χέρι. Αλλά τα παιδιά μου γλίστρησαν από τα χέρια», δήλωσε ο  Abdallah Ebdi στο τουρκικό πρακτορείο Dogan.

«Το σκοτάδι είχε καλύψει τα πάντα και όλος ο κόσμος φώναζε. Για αυτό ακριβώς το λόγο η σύζυγός μου και τα παιδιά μου δεν άκουσαν την φωνή μου. Προσπάθησα να κολυμπήσω έως την ακτή ακολουθώντας τα φώτα όμως δεν μπόρεσα να βρω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου μόλις έφθασα στη στεριά» εξήγησε ο Σενού.

«Πήγα στο νοσοκομείο και εκεί έμαθα τα άσχημα νέα» πρόσθεσε ο πατέρας.

Ο πατέρας κατάγεται από την κουρδική πόλη Κομπάνι που βρίσκεται στη βόρεια Συρία. Δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο ότι είχε ξαναπροσπαθήσει να φτάσει στην Ελλάδα με την οικογένειά του, αλλά το πλοίο είχε εντοπιστεί από τις ελληνικές αρχές. Πηγη Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Συντετριμμένος ο πατέρας δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο ότι θέλει τα παιδιά του πίσω να τα θάψει στη Συρία.

Ο Mustefa Ebdi, ένας δημοσιογράφος στο Κομπάνι δήλωσε ότι η κουρδική οικογένεια υποχρεώθηκε να μετακινηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία και εγκατέλειψε τη χώρα το 2012.
«Εγκατέλειψαν τη Δαμασκό το 2012 και έφτασαν στο Χαλέπι, αλλά όταν ξεκίνησαν κι εκεί οι εχθροπραξίες γύρισαν στο Κομπάνι» δήλωσε ο δημοσιογράφος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Αλλά όταν ο πόλεμος ήρθε και στο Κομπάνι, μετακινήθηκαν στην Τουρκία», συμπληρώνει.
«Προσπάθησα να μιλήσω με τον πατέρα αλλά δεν μπορούσα γιατί μόλις άρχισε να κλαίει», πρόσθεσε.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΘΗΒΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΘΗΒΑΣ ώρα 8:30μ.μ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ:

1. ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ

2. ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΩΣΤΙΩΝ

3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ ΚΑΙ ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι επτά αλλαγές στα capital controls

Επτά νέες αλλαγές που επιφέρουν περαιτέρω χαλάρωση στα capital controls, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας. Προσέθεσε μάλιστα ότι «έως το τέλος του χρόνου είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, υπό την προϋπόθεση της οικονομικής σταθερότητας».

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα δοθεί σε νέους φοιτητές ή σε φοιτητές Erasmus η δυνατότητα να ανοίγουν νέους λογαριασμούς.

Ο υπουργός Οικονομικών αφού εκτίμησε ότι, μέχρι το τέλος του έτους, είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, μετά από σύσκεψη που είχε την Τετάρτη, ανακοίνωσε ότι τα capital controls χαλαρώνουν στα εξής σημεία:

    Σε περίπτωση που δεν εξαντλούνται τα ημερήσια όρια ρευστότητας των τραπεζών, τα υπόλοιπα μπορούν να αξιοποιηθούν σε εβδομαδιαία βάση.
    Ολα τα αιτήματα για εισαγωγές έως και 5.000 ευρώ, τα αναλαμβάνουν οι τράπεζες και δεν ασχολείται η αρμόδια Επιτροπή.
    Δίνεται η δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμού σε φοιτητές.
    Γίνεται εντατικό ξεκαθάρισμα όλων των υποθέσεων που λιμνάζουν.
    Γίνεται ουσιαστική χαλάρωση στις διαδικτυακές συναλλαγές εξωτερικού.
    Συγκέντρωση όλη της νομοθεσίας για τα capital controls σε ένα κείμενο.
    Δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους βουλευτές να ανοίξουν ειδικό λογαριασμό λίγων εβδομάδων που θα λήξει, μετά την προεκλογική περίοδο για τις δαπάνες τους, οι οποίες θα είναι υποχρεωτικό να γίνονται, μέσω πιστωτικών καρτών.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε, επίσης ότι εξετάζονται κίνητρα, αλλά και συστάσεις για την επαναφορά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα των κεφαλαίων που βρίσκονται σήμερα σε... στρώματα «το γνωστό στρώμα capital», όπως είπε ο υπουργός, ή στο εξωτερικό, ενώ ζήτησε από τις τράπεζες να προχωρήσουν σε μειώσεις των αλλεπάλληλων προμηθειών που πληρώνουν οι πελάτες, λόγω των τραπεζικών περιορισμών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πινδάρεια 2015: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ώρα 9:00μ.μ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ.
Αντιγόνη, Σοφοκλή
Ένα διαχρονικό σχόλιο στην αλαζονεία της εξουσίας

Σκηνοθεσία ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ


Στην Αντιγόνη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, κείμενο βαθύτατα πολιτικό, η ανάγκη του ελεύθερου ανθρώπου να ζει σύμφωνα με τα ηθικά του πιστεύω συγκρούεται με την ισχύ μιας αυθαίρετης και αλαζονικής εξουσίας. Και, αλήθεια, ποιος και πώς μπορεί να εκφράζει το σύνολο, ώστε να είναι νόμιμη και αποδεκτή η εξουσία του;

H παράσταση
ανεβαίνει, σε νέα μετάφραση της Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της κορυφαίας τραγωδίας, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον και τη σύγχρονη μουσική εκδοχή του Σταύρου Γασπαράτου.

Το έργο
διαδραματίζεται στη Θήβα, όπου βασίλευε η γενιά των Λαβδακιδών, βρίσκεται σε κατάσταση δεινής πολιτικής κρίσης - συνέπεια εμφύλιας διαμάχης. Οι δυο γιοι του τελευταίου βασιλιά, του Οιδίποδα, που χάθηκε χτυπημένος από τη βαριά κατάρα που κατατρύχει τους Λαβδακίδες, συγκρούστηκαν για τη διαδοχή. Και, ενώ ο Ετεοκλής έμεινε να κυβερνά τη Θήβα, ο Πολυνείκης, εξόριστος, ξεσήκωσε στρατό από το Άργος για να επιτεθεί στην πόλη. Η επίθεση αποτυγχάνει, αλλά στη μάχη ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης αλληλοσκοτώνονται. Δεν απομένουν πλέον στη ζωή παρά οι δυο κόρες του Οιδίποδα, η Αντιγόνη και η Ισμήνη, τελευταίοι κρίκοι της αλυσίδας των Λαβδακιδών. Η τραγωδία ξεκινά την αυγή μετά τη νίκη των Θηβαίων. Ο Κρέοντας, που έχει αναλάβει τώρα την εξουσία ως στενότερος συγγενής των γιων του Οιδίποδα, διατάζει να μείνει άταφος ο Πολυνείκης, ως προδότης της πατρίδας του, και ορίζει ποινή θανάτου εναντίον οποιουδήποτε παραβάτη της διαταγής του.

Η Αντιγόνη εξεγείρεται εναντίον της σκληρής προσταγής, που καταστρατηγεί τους άγραφους νόμους που προστατεύουν τους νεκρούς και προσβάλλει το ιερό αίσθημα της αδελφικής αγάπης, και αψηφώντας τον κίνδυνο επιχειρεί να θάψει τον αδελφό της. Αυτός ο αγώνας ανάμεσα στην Αντιγόνη και τον Κρέοντα για το νεκρό σώμα του Πολυνείκη, συμπυκνώνει όλες τις εγγενείς στην ανθρώπινη κατάσταση συγκρούσεις (αρσενικού και θηλυκού, παλαιού και νέου, ιδιωτικού και κοινωνικού, δίκαιου και νόμιμου, ύπαρξης και θνητότητας, ανθρώπινου και θείου κλπ). Η Αντιγόνη συλλαμβάνεται και καταδικάζεται από τον Κρέοντα σε θάνατο. Ωστόσο, από τη στιγμή που ξεστομίζει τη θανατική της καταδίκη, αρχίζει κιόλας ο δρόμος που οδηγεί προς την καταστροφή του.

συντελεστεσ

Μετάφραση:                Παναγιώτα Πανταζή

Σκηνοθεσία:                Θέμης Μουμουλίδης

Μουσική:                    Σταύρος Γασπαράτος

Σκηνικό - κοστούμια:             Παναγιώτα Κοκκορού

Επιμέλεια κίνησης:     Έλενα  Γεροδήμου

Σχεδιασμός ήχου:       Γιάννης Λαμπρόπουλος

Φωτισμοί:                    Ηλίας Μπέλμπας



ερμηνευουν οι ηθοποιοι

Nικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Κώστας Βελέτζας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νούσης


Διαβάστε Περισσότερα »

ARS LONGA VITA BREVIS-Oμαδική έκθεση στην γκαλερί OPEN C.A.S.E.



Oι εικαστικοί Γιάννης Αντωνακέας, Κατερίνα Δροσσοπούλου, Σοφία Κυριακού, Κρις Ρομπόρα, Κωνσταντίνος Μάντζαρης και Αφροδίτη Παπαδουλή απαρτίζουν την ομάδα ars longa vita brevis. Στην έκθεση που παρουσιάζουν στην γκαλερί OPEN C.A.S.E. 303 Κηφισίας 303 στις 8 Οκτωβρίου, βλέπει κανείς το αστικό τοπίο και την σχέση που διαμορφώνεται μ'αυτό, τον άνθρωπο και την φύση που δρα με τρόπο απόλυτο, εξουσιαστικό μα και γοητευτικό απάνω του.
Η αινιγματική ατμοσφαιρικότητα απ'τον Γιάννη Αντωνακέα, η εξπρεσσιονιστική πινελλιά της Κατερίνας Δροσσοπούλου, η αμφίσημη μορφή στα έργα της Σοφίας Κυριακού, σκέψεις και αναζητήσεις του εσωτερικού εαυτού με το εξωτερικό περιβάλλον στο έργο της Κρις Ρομπόρα, η γλυκειά μελαγχολία στα τοπία των φωτογραφιών του Κωνσταντίνου Μάντζαρη κι η ζωογόνα αφαίρεση στην ζωγραφική της Αφροδίτης Παπαδουλή είναι στοιχεία που θα ξεχωρίσουν.
Η ομάδα ars longa vita brevis έρχεται για να μείνει!
Η σελιδα μας : https://www.facebook.com/pages/Ars-longa-vita-brevis/1454927808165060?ref=hl
Διαβάστε Περισσότερα »

Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς -Παρουσίαση Μελέτης Αναθεώρησης - Επικαιροποίησης του ΠΕΣΔΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΟΤΑ
«Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ»

Συνάντηση των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με αντικείμενο την
παρουσίαση του σχεδίου της μελέτης αναθεώρησης -επικαιροποίησης του Περιφερειακού
Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α), πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 2
Σεπτεμβρίου στη Λαμία.
Η παρουσίαση έγινε από την ανάδοχο εταιρία που έχει αναλάβει την σύνταξη της
σχετικής μελέτης και αφορούσε στο πρώτο στάδιο, που αναφέρεται στην καταγραφή της
υπάρχουσας κατάστασης, των παραγόμενων ποσοτήτων και των προτεινόμενων έργων
όπως έχουν προκύψει μέσα από σχεδιασμό του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α και ιδιαίτερα των
Τοπικών σχεδίων των Δήμων.
Σημειώνεται ότι οι Δήμοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είχαν από τις αρχές του
2015 συντάξει τα τοπικά σχέδια τα οποία θα επικαιροποιηθούν μετά την οριστικοποίηση
του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και την ενσωμάτωση των ποσοτικών
στόχων.
Σχετικά με τα έργα και τις εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων, επιβεβαιώθηκε ο
σχεδιασμός των ήδη ενταγμένων και δρομολογημένων έργων και αποφασίσθηκε να
συμπληρωθεί ο κατάλογος των υπολειπόμενων άμεσα, προκειμένου να ενσωματωθούν
στο υπό αναθεώρηση ΠΕ.Σ.Δ.Α.
Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα σταλεί από τον μελετητή στον Περιφερειακό
Φο.Δ.Σ.Α η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) προκειμένου να
εγκριθεί και αναρτηθεί προς δημόσια διαβούλευση.
Στόχος του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα εκπόνησης
του ΠΕ.Σ.Δ.Α, είναι να ολοκληρώσει σύντομα την αναθεώρηση, προκειμένου να
υποβληθούν προτάσεις για ένταξη και χρηματοδότηση των έργων και εγκαταστάσεων
διαχείρισης στερεών αποβλήτων.
Σημειώνεται ότι στην νέα προγραμματική περίοδο, σύμφωνα με το Σύμφωνο
Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ), δεν θα χρηματοδοτηθεί κανένα έργο εάν προηγουμένως δεν έχει
εκπληρωθεί η αιρεσιμότητα (προαπαιτούμενο), δηλαδή να έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί
το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α), το οποίο θα πρέπει να
συμβαδίζει με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) όπου έχει ενσωματωθεί η
Ελληνική και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Οι Δήμοι της Περιφέρειας μας, μέσα από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α, προχωράνε
στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού για την ένταξη και δημόσια χρηματοδότηση των
απαιτούμενων έργων με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της
Περιφέρειάς μας.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ