Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Κουτσούμπας απο Λιβαδειά: «Μπορούμε να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί τον λαό»


«Το ΚΚΕ απευθύνεται σήμερα στον λαό της Βοιωτίας και όλης της Ελλάδας, που τα έχει δοκιμάσει και τα έχει δει σχεδόν όλα, τονίζοντας ότι με την ισχυροποίησή του παντού μπορούμε να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί τον λαό, να ανοίξουμε τον δρόμο για την οριστική απαλλαγή από τις αντιλαϊκές συμφωνίες-μνημόνια, και την απαλλαγή από τους πραγματικούς υπεύθυνους που είναι η εξουσία του κεφαλαίου και οι ενώσεις του» επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του το πρωί της Κυριακής στο συνεδριακό κέντρο Κρύας, στη Λιβαδειά.

Ανέφερε ότι ο λαός έχει δοκιμάσει τους πάντες, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, «και όσους έμειναν στην κυβερνητική πλειοψηφία υπό τον Τσίπρα και όσους που μέχρι να προκηρυχτούν οι εκλογές και να τους πουν ότι δεν θα είναι σε εκλόγιμες θέσεις, όπως οι Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, Στρατούλης, Ήσυχος και εδώ στη Βοιωτία οι δύο βουλευτές του, στήριζαν την κυβέρνηση».

Επέρριψε τεράστιες ευθύνες για το μεταναστευτικό στις επιλογές των άλλων κομμάτων και υπογράμμισε ότι «λύση δεν υπάρχει χωρίς σύγκρουση με τη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., με την ίδια την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, το σύστημα, που είναι η μήτρα που γεννάει φτώχεια, ανεργία, πολέμους, επομένως και μαζικά κύματα προσφύγων και μεταναστών».

Παράλληλα, κατήγγειλε τη «δημαγωγία της φασιστικής Χρυσής Αυγής που χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως αφορμή προς άγραν λαϊκών ψήφων». «Ας απευθυνθεί καλύτερα στους φίλους της τους εφοπλιστές, που ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν αλλοδαπούς ναυτεργάτες, μέσα από δουλεμπορικά γραφεία και κυκλώματα, για να χτυπήσουν τα δικαιώματα των ναυτεργατών» είπε.

«Οι φασίστες της Χ.Α. στην πραγματικότητα δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τα βάσανα και τις έγνοιες του λαού. Προτείνουν να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική, δηλαδή εγκληματική, η στρατιωτική πολιτική της Ε.Ε., δηλαδή μέσω των στρατιωτικών εμπλοκών και επεμβάσεων να δημιουργηθούν ακόμα περισσότεροι πρόσφυγες για να ζητάνε να τους αφήνουμε να πνίγονται στα νερά του Αιγαίου, της Μεσογείου» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις άμεσες απαιτήσεις του ΚΚΕ επί του ζητήματος αυτού, προτείνοντας άμεση διεκπεραίωση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης, εξασφάλιση κάθε ασφαλούς μέσου για αξιοπρεπή και υγιεινή διαμονή και διατροφή μέχρι την αναχώρηση των προσφύγων για τις χώρες προορισμού τους, έκτακτη χρηματοδότηση από τον ΟΗΕ και την Ε.Ε., κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και απεμπλοκή της χώρας από οποιαδήποτε συμμετοχή σε επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Τονίζοντας ότι το ΚΚΕ έχει εναλλακτικό σχέδιο που ξεκινά από το σήμερα και αποτελεί τη μόνη πραγματική διέξοδο για τον λαό, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να μην επιστρέψει στα δοκιμασμένα κόμματα του κατεστημένου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να μην εγκλωβιστεί σε ίδιας κοπής κόμματα, όπως το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, να μην εγκλωβιστεί σε αναχώματα όπως το κόμμα Λαφαζάνη, ούτε και να ενισχύσει κόμματα σαλτιμπάγκων και πολύ περισσότερο φασιστικές-ναζιστικές εγκληματικές δυνάμεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μάθε πού ψηφίζεις...


Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν καταρτιστεί βάσει της τρίτης αναθεώρησης, όπως αποτυπώθηκε μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015.

Και οι ετεροδημότες θα ψηφίσουν με βάση τους...
σχετικούς πίνακες. Αν η αίτησή τους έχει υποβληθεί μετά τον Ιούνιο, θα πρέπει να μετακινηθούν στο τόπο όπου είναι εγγεγραμμένοι, καθώς δεν μπορούν να ψηφίσουν όπου διαμένουν. 

Δείτε ΕΔΩ την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών «Πού ψηφίζω».
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία -4 αεροσκάφη στη μάχη της κατάσβεσης-βίντεο


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στο Ακόντιο όρος κοντά στο χωριό Ακόντιο στη Βοιωτία.

Ισχυρή δύναμη της Π.Υ. Από τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα βρίσκεται στη πυρκαγιά και προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τις φλόγες. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτή την ώρα 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων, 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και οι πυροσβέστες προσπαθούν να την περιορίσουν πριν περάσει σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Χαιρώνεια από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κουτσούμπας επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε. στη Βοιωτία




Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών και στη Βοιωτία.
ΒΟΙΩΤΙΑ
1 ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ
2 ΚΟΤΣΙΚΩΝΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ Δικηγόρος Δημοτικός Σύμβουλος Λιβαδειάς
3 ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Δικηγόρος Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας
4 ΤΖΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Τεχνολόγος Γεωπόνος Μέλος ΔΣ Εμπόρων Λαϊκών Αγορών Βοιωτίας
5 ΚΑΒΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Βιομηχανικός Εργάτης Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Θήβας, Πρόεδρος ΔΣ Συνδικάτου Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Διαβάστε Περισσότερα »

Πιθανή δυσλειτουργία στην Ύδρευση του Μαυρομματίου

Πιθανή δυσλειτουργία στην Ύδρευση της Τ.Κ.Μαυρομματίου

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της τ.κ.Μαυρομματίου, ότι πιθανόν να υπάρξει μικρή δυσλειτουργία στην παροχή του πόσιμου ύδατος προς το χωριό την Δευτέρα 07-9-2015 και Τρίτη 08-9-2015.
Η πιθανή δυσλειτουργία  θα οφείλεται στις τελικές εργασίες που γίνονται για την σύνδεση της καινούργιας δεξαμενής ύδρευσης και δεν πρόκειται για πολύωρη διακοπή του νερού, αλλά χαμηλή πίεση ή για ολιγόλεπτες διακοπές.
Ζητούμε την κατανόηση των κατοίκων για την πιθανή ταλαιπωρία, αλλά η λειτουργία της νέας δεξαμενής θα αποτρέψει για πάντα τα προβλήματα στην παροχή νερού.

Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Π.Ντασιώτης

Διαβάστε Περισσότερα »

Βόμβα για τις συντάξεις. Έρχεται κούρεμα σε όλες κάτω των 1.000 ευρώ

Βόμβα για τους συνταξιούχους ετοιμάζουν τα μέλη της επιτροπής των 12 σοφών. Η επιτροπή, η οποία έχει συγκροτηθεί για να να προτείνει, πέρα από τις βελτιώσεις στο γενικό Ασφαλιστικό, και δημοσιονομικά ισοδύναμα για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, προεξοφλούν κούρεμα  στις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ.

Η επιτροπή, που επεξεργάζεται τα ισοδύναμα για την εφαρμογή της επόφασης του ΣτΕ που έχει κρίνει ως «αντισυνταγματικές» τις παρακρατήσεις εισφορών 5% - 20% στο άθροισμα των συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ, προεξοφλούν ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου δεν θα μπροέσει να αποφύγει να νομοθετήσει ξανά το κούρεμα των συντάξεων κάτω των 1.000 ευρώ.

Ολα αυτά, με δεδομένη την υποχρέωση την οποία ανέλαβε με το 3ο Μνημόνιο η απελθούσα κυβέρνηση για την εξοικονόμηση επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ το 2016. Και επειδή ο λογαριασμός, με τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, δεν βγαίνει, προεξοφλούν το κούρεμα των συντάξεων των 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ημερησία, η «τρύπα» που προκύπτει από την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ φθάνει στα 4 δισ. ευρώ καθιστώντας αδύνατη την καταβολή συντάξεων στους ήδη συνταξιούχους. Το «αντίβαρο», με βάση τα παραπάνω δεδομένα, είναι να θεσπιστούν νέες περικοπές που, κατά τους ίδιους υπολογισμούς, θα πρέπει να εξοικονομούν περίπου το 15% κατά μέσο όρο (έναντι 12% που ήταν το «όφελος» των Ταμείων, έως σήμερα).

Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα θα πληρώσουμε σε φόρους το 2016 – Ποια μέτρα θα... μας πάρουν




Έσοδα από φόρους της τάξεως των 45-46 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται ότι θα προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016.


Οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έχουν ήδη μπει στη διαδικασία της σύνταξης καθώς το προσχέδιο θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου και μάλιστα … συνοδευόμενο και από το νέο μεσοπρόθεσμο για την περίοδο 2016-2019 (σ.σ το αν θα υπάρξει τελικώς αναθεωρημένος προϋπολογισμός για το 2015, θα αποφασιστεί από τη νέα κυβέρνηση. Το μνημόνιο αφήνει περιθώριο να μην συνταχθεί καινούργιος προϋπολογισμός για τη φετινή χρονιά δεδομένου ότι έχουν ήδη περάσει τα τρία τέταρτα του έτους ενώ τα αναθεωρημένα μεγέθη για το 2015 θα αποτυπώνονται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016).

Ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει ότι τα έσοδα από φόρους μέσα στο 2015 θα θα φτάσουν στα 47 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, στο Γενικό Λογιστήριο έχει αποκλειστεί από τώρα το ενδεχόμενο να επιτευχθεί ο στόχος παρά τα πρόσθετα μέτρα που ελήφθησαν με τους μνημονιακούς νόμους του Ιουλίου και του Αυγούστου. Ήδη, η υστέρηση των φορολογικών εσόδων στο 7μηνο, έφτασε στα 3,46 δισεκατομμύρια ευρώ καθώς συγκεντρώθηκαν 22,3 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι στόχου για είσπραξη 25,77 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι και τον Αύγουστο, υπήρξε υστέρηση της τάξεως των 200 εκατομμυρίων ευρώ στο σκέλος των φορολογικών εσόδων παρά την συσσώρευση πολλών φορολογικών υποχρεώσεων (πληρωμή φόρου εισοδήματος από το σύνολο των νομικών προσώπων, πληρωμή φόρου εισοδήματος από όλα τα φυσικά πρόσωπα που υπέβαλαν δήλωση μετά τις 19 Ιουλίου, 2η δόση ΦΠΑ που αντιστοιχεί στο β’ τρίμηνο του 2015 από ένα εκατομμύριο επιτηδευματίες, δόση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών από περίπου 800.000 οφειλέτες κλπ). Τα συνολικά έσοδα που έπρεπε να συγκεντρώσει το υπουργείο Οικονομικών τον Αύγουστο, έφταναν στα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ αλλά τελικώς δεν συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 3,8 δισεκατομμύρια με τη μεγάλη υστέρηση να εντοπίζεται κυρίως στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων αλλά και στους φόρους (ειδικό φόρο κατανάλωσης) των πετρελαιοειδών.

Με την υστέρηση στα φορολογικά έσοδα να προσεγγίζει πλέον στο 8μηνο τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ο στόχος για τα το 2015 από τα 47 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός, θα αναθεωρηθεί προς τα κάτω στα επίπεδα των 43,5-44 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα για να επιτευχθεί και ο νέος στόχος θα πρέπει πέρα από τους προγραμματισμένους φόρους –ΕΝΦΙΑ, δύο υπόλοιπες δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, τέσσερις δόσεις φόρου νομικών προσώπων και τέλη κυκλοφορίας- να αποδώσουν και τα νέα μέτρα.

Δηλαδή:

1. Να εισπραχθούν περίπου 750 εκατ. ευρώ από τις αυξήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ εκ των οποίων τα 170 θα πρέπει να προέλθουν από τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση ή από το… υποκατάστατο μέτρο που θα βρεθεί από την νέα κυβέρνηση. Από την 1η Οκτωβρίου, αντιμέτωποι με τους αυξημένους συντελεστές του ΦΠΑ θα βρεθούν και οι ξενοδόχοι αλλά και οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου με το υψηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα (Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδος κλπ)

2. Να συγκεντρωθούν περί τα 400 εκατ. ευρώ από την αναδρομική αύξηση της προκαταβολής για τα νομικά πρόσωπα από το 80% στο 100% (σ.σ τα αυξημένα ποσά αναμένεται να φανούν στο taxisnet μέσα στον μήνα καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΔΕ ετοιμάζουν αυτοματοποιημένη διαδικασία χρέωσης των ποσών που αντιστοιχούν σε περίπου 100.000 επιχειρήσεις)

3. Να συγκεντρωθούν περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης που ήδη άρχισε να αποτυπώνεται στα μηνιαία εκκαθαριστικά των μισθωτών και των συνταξιούχων με αποδοχές άνω των 1800-2000 ευρώ τον μήνα

4. Να εισπραχθούν περί τα 45 εκατομμύρια ευρώ από τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης σε σκάφη, πισίνες και ΙΧ άνω των 2500 κυβικών ( ο φόρος καταλογίστηκε ήδη μέσω των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος ενώ 35.000 φορολογούμενοι θα παραλάβουν και συμπληρωματικό εκκαθαριστικό)
Από την αναθεωρημένη εισπρακτική επίδοση του 2015, οι φόροι που θα πρέπει να συγκεντρωθούν μέσα στο 2016 θα πρέπει να είναι κατά τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότεροι προκειμένου να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος που συμφωνήθηκε με τους δανειστές (σ.σ για το 2016 έχει προβλεφθεί πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ ποσοστό που μεταφράζεται σε 900 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 0,25% ή 450 εκατομμύρια ευρώ που είναι ο στόχος για το 2015).

Αμέσως μετά τις εκλογές –και ανάλογα με την μέχρι τότε πορεία των δημοσίων εσόδων θα φανεί αν ο στόχος των 45 δισεκατομμυρίων ευρώ (μόνο από φόρους) θα κριθεί ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί χωρίς νέα μέτρα για το 2016. Ήδη έχουν ψηφιστεί συμπληρωματικά μέτρα που θα αποδώσουν την επόμενη χρονιά όπως:

1. Η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των νομικών προσώπων από το 26% στο 29% (εκτιμάται ότι θα αποφέρει περί τα 400 εκατ. ευρώ επιπλέον ανάλογα και με το πώς θα εξελιχθεί η φετινή κερδοφορία των επιχειρήσεων)
2. Η καθολική εφαρμογή των νέων συντελεστών του ΦΠΑ (σ.σ η ετήσια εισπρακτική απόδοση έχει προσδιοριστεί στα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ)
3. Η πληρωμή της αυξημένης εισφοράς αλληλεγγύης όχι μόνο από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους όπως θα συμβεί το 2015 αλλά από το σύνολο των φορολογουμένων. Από την πλήρη εφαρμογή των νέων συντελεστών (αυξημένων για αυτούς που θα δηλώσουν μέσα στο 2015 εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ) προβλέπονται πρόσθετα έσοδα 250 εκατομμυρίων ευρώ.

 Ναυτεμπορική
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ !! ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ


Ο φετινός χειμώνας ενδέχεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον στην χώρα μας !!
Θα χιονίσει μάλιστα στις παρακάτω περιοχές της χώρας μας !!

Σύμφωνα με εκτίμηση του Greek-Weather.Org, ο φετινός χειμώνας θα είναι παγερός ιδιαίτερα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Τα χιόνια σε πεδινά τμήματα θα εμφανιστούν κυρίως από τις αρχές Δεκεμβρίου ως και τα τέλη Φεβρουαρίου και ιδιαίτερα κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Φεβρουάριο, ακόμα και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Γενικότερα προβλέπονται πολλές βροχοπτώσεις οι οποίες δεν αποκλείεται να έχουν και ακραίο ως και πρωτόγνωρο χαρακτήρα για αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Τέλος  δεν θα είναι έκπληξη φέτος, να πέσουν χιόνια ακόμα και στο πρώτο μισό του Μαρτίου. Αυτή λοιπόν ήταν μία νέα εκτίμηση του γνωστού μεγάλου Ελληνικού site πρόβλεψης καιρού Ελλάδος, για το πως θα κυλίσει φέτος σε μέσες άκρες ο Χειμώνας στη χώρα μας.

Είναι δε γνωστό, πως σίγουρη πρόγνωση του καιρού γίνεται για μόνο 4-5 μέρες μετά, ωστόσο με την τεχνολογία, ο καιρός μπορεί να προβλεφθεί με αρκετά μικρά ποσοστά λάθους ακόμα και για 3-4 μήνες μετά.
Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται χαλάρωση των capital controls...


Χαλάρωση των capital controls και αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου ανάληψης για επιχειρήσεις αλλά και δυνατότητα μεταφοράς των χρημάτων που δεν πήραν οι πολίτες εντός μιας εβδομάδας τις επόμενες ημέρες προανήγγειλε, μιλώντας στη ΔΕΘ ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης.

Πιο συγκεκριμένα...
προωθούνται:

- Η μεταφορά για τις επόμενες ημέρες του ημερήσιου ορίου ανά τράπεζα εφόσον αυτό δεν εξαντλείται (εβδομαδιαίως),
- Η εξυπηρέτηση αιτημάτων εισαγωγών έως 5.000 ευρώ από τις ίδιες τις τράπεζες,
το εντατικό «ξεκαθάρισμα» των αιτημάτων που λιμνάζουν στην αρμόδια επιτροπή στην ΤτΕ,
- Η χαλάρωση στη δυνατότητα διαδικτυακών συναλλαγών με το εξωτερικό για αγορά προϊόντων,
-Η  κωδικοποίηση του πλαισίου των κεφαλαιακών ελέγχων.

«Αν αυτά γίνουν, θα είναι λογικό να υποθέσει κάποιος ότι τα capital controls θα έχουν αρθεί στη μεγάλη τους πλειοψηφία μέχρι το τέλος του 2015, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα και δεν θα γίνουν άλλες ακροβατικές κινήσεις» υπογράμμισε επίσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βυζαντινή χορωδιακή συνάντηση στον Ι.Ν. Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών

 ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ι. ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΘΗΒΩΝ ώρα 8:00 μ.μ.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ :

1. ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ Ο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ» ΚΑΙ

2. ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΜΣΙΕ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ & ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΟΥΜ

Διαβάστε Περισσότερα »

Καύσωνας με 38 βαθμούς σήμερα, από Δευτέρα... φθινόπωρο

Ανεβαίνει και σήμερα ο υδράργυρος στα ανατολικά και νότια, όπου η μέγιστη θερμοκρασία  θα φτάσει τους 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς. Βροχές κατά τόπους τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, η ζέστη θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό και την Κυριακή, αφού η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37-38 στην ηπειρωτική Ελλάδα και τους 36 βαθμούς στο Αιγαίο. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες στα ορεινά το απόγευμα και από το βράδυ στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες.

Από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση, η οποία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Μικρή περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Τρίτη και Τετάρτη. Στα βόρεια προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει παρόμοιο έως το τέλος της εβδομάδας.
Πρόγνωση για σήμερα Κυριακή 06-09-2015

Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις

Αρχικά αίθριος. Πιθανότητα τοπικών όμβρων το μεσημέρι - απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Ανεμοι από δυτικές διευθύνσεις τοπικά στα ανατολικά μέχρι 6, που το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα γίνουν βόρειοι μέχρι 7 μποφόρ. Θερμοκρασια σε μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά.
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 17 έως 36 κατά τόπους 37 βαθμούς κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 18 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Ανεμοι: δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια, και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 19 έως 38 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 22 έως 36 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 22 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική

Καιρός: αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια.

Ανεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Θερμοκρασια: από 22 έως 38 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση από το βράδυ.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4. Από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 07-09-2015

Στα δυτικά και βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασια: σε σταδιακή πτώση, η οποία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ Η ΒΟΙΩΤΙΑ


Η... άγνωστη μάχη της Λιβαδειάς

Η Λιβαδειά αποτελεί την πόλη που θα επισκεφτούν οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί καθώς η μάχη στην τριεδρική εκλογική περιφέρεια του νομού Βοιωτίας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της αποχώρησης των κ. Σταθά και Σκούμα, που είχαν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο και προσχώρησαν στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Από τις τρεις έδρες της περιφέρειας διεκδικούν από μία πλέον η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για την τρίτη έδρα δίνουν μάχη το ΚΚΕ, η Λαϊκή Ενότητα και το Ποτάμι. Η Λιβαδειά αποτέλεσε σταθμό στις περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ομιλία  στην κεντρική πλατεία της πόλης σε μια εμφανή προσπάθεια να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος στον νομό Βοιωτίας.

Μετά την αποχώρηση των κ. Σταθά και Σκούμα, στον ΣΥΡΙΖΑ συζητούν να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο ο γραμματέας της ΝΕ του κόμματος Ν. Θηβαίος, ενώ στο παρασκήνιο συζητείται και το όνομα του πρώην περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλ. Περγαντά.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρώην περιφερειάρχη, ο ίδιος δεν έχει έρθει σε επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για πιθανή υποψηφιότητά του στα ψηφοδέλτια του κόμματος και το όνομά του συζητείται ερήμην του. Για την υποψηφιότητα του Κλ. Περγαντά υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από την κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ από το οποίο αποχώρησε όταν ήρθε σε σύγκρουση με τον Ευ. Βενιζέλο και διατήρησε ισχυρούς δεσμούς με τον Γ. Παπανδρέου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας επιθυμεί να ηγηθεί του ψηφοδελτίου ένα κομματικό στέλεχος όπως ο Ν. Θηβαίος που έχει επιρροή και στους ψηφοφόρους της ΛΑΕ, αφού φημολογείται ότι ο γιος του έχει ενταχθεί στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη. Ο Γ. Σταθάς θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας και δεύτερος θα τοποθετηθεί ο Θ. Σκούμας. Ο κ. Σταθάς είχε λάβει στις εκλογές του Ιανουαρίου 14.471 σταυρούς με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να καταλάβει την τρίτη έδρα για τη ΛΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον νομό Βοιωτίας θα επισκεφτεί από την πλευρά της Λαϊκής Ενότητας τις επόμενες ημέρες η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Σταθάς είχε διατελέσει πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βοιωτίας προερχόμενος από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ με τις οποίες συγκρούστηκε και έθεσε υποψηφιότητα τον Ιανουάριο με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο ο κ. Σταθάς όσο και ο κ. Σκούμας διατηρούν ισχυρούς πολιτικούς δεσμούς με τον Μανώλη Γλέζο. Εκτιμάται ότι το ψηφοδέλτιο της ΛΑΕ με επικεφαλής τον κ. Σταθά θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να καταλάβει την τρίτη έδρα στον νομό.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Β. Μεϊμαράκης επισκέφτηκε τη Λιβαδειά πριν από λίγες ημέρες. Η ΝΔ αναμένει να επανεκλέξει τον Ευ. Μπασιάκο, αλλά ο δεύτερος σε ψήφους υπ. βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας φημολογείται ότι μετακινήθηκε στο Ποτάμι και θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στον νομό, φέρνοντας το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη υποψήφιο για την κατάληψη της τρίτης έδρας. Παράλληλα συζητείται στο Ποτάμι ακόμα και το όνομα του Σ. Βυλλιώτη, γιου της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Β. Τσόνογλου.

Ολα για όλα θα τα δώσει το ΚΚΕ στον νομό Βοιωτίας για την κατάληψη της τρίτης θέσης και της έδρας που έχασε για λίγες ψήφους στις εκλογές του Ιανουαρίου αφού έλαβε ποσοστό 6,96%. Μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας, το ΚΚΕ θα απευθυνθεί στους αριστερούς πολίτες που απογοητεύτηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά την ψήφιση του Μνημονίου. Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση-συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στη Βοιωτία, αύριο Κυριακή 6 Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας της Λιβαδειάς. Στις προηγούμενες εκλογές το ΚΚΕ έχασε την έδρα στον νομό για ελάχιστες ψήφους.

Ο Δ. Κουτσούμπας σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθεί και πάλι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στον νομό, συμβολίζοντας την πρόθεση του κόμματος να δώσει τη μάχη για την κατάληψη της τρίτης έδρας.
ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ