Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Βαρετό debate…


Ντιμπέιτ κοροϊδία!Ξεκίνησε με λίγα λεπτά καθυστέρηση και ένα τηλεφώνημα για βόμβα στην ΕΡΤ η τηλεοπτική αναμέτρηση των επτά πολιτικών αρχηγών στο αποψινό ντιμπέιτ, με έξι δημοσιογράφους να θέτουν τις ερωτήσεις και έναν δημοσιογράφο να συντονίζει.

Οι απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών ήταν αναμενόμενες και δεν διαφώτισαν απόψε τους Ελληνες για το μέλλον της χώρας.

Η διαδικασία του ντιμπέιτ ήταν άκρως αντιλειτουργική και η έλλειψη χρόνου για ερωτήσεις και απαντήσεις έκανε τη συζήτηση εντελώς άνευρη.

Ουδείς διακρίθηκε εκ των δημοσιογράφων…

Με προβλέψιμες ερωτήσεις – και απαντήσεις – το αποψινό debate δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Μάλλον βαρετό είναι («πάμε για ύπνο Κατερίνα»), ενώ δεν…
ακούσαμε μέχρι στιγμής ούτε μια έξυπνη ερώτηση από τους δημοσιογράφους…


 Αν υπήρχε χρυσό βατόμουρο στην Οικονομία, τότε θα πρέπει να το δίναμε στον κ. Τσίπρα είπε (την εξυπνάδα της) η Φώφη Γεννηματά.

Χάθηκε η μαγκιά από τον Μειμαράκη (που ‘χει ντούγκλα το μουστάκι)…

Για επανάσταση στην Παιδεία μίλησε η Μάρα Ζαχαρέα απευθυνόμενη στον Βαγγέλη Μειμαράκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ την ευχαρίστησε (αλίμονο, με τόσο δύσκολα που του ‘βαλε!) για την…
ερώτησή της και αναμάσησε τα γνωστά περί Παιδείας που έχει στο πρόγραμμά του, το κόμμα του.

Να επισημάνουμε πάντως, πως ο Μειμαράκης απόψε δεν είχε το γνωστό μάγκικο και καλαμπουρτζίδικο ύφος.

Κάποιος του μίλησε για το Rexona…

 Κουτσούμπας: Να τους παίρνουν με charter τους ανθρώπους αυτούς από τα νησιά και να τους μεταφέρουν στην Ευρώπη…
 Ο…
Λαφαζάνης έδειξε να έχει τρακ και αναφερόμενος στην αλλαγή του ευρώ με την δραχμή δεν ήταν πειστικός.
 Ο Μειμαράκης, με ύφος πονεμένο (όπως ο παίχτης που μένει για πολύ ώρα στον πάγκο), είπε πως τα κόμματα που θα βγουν κερδισμένα απόψε είναι εκείνα που...
δεν συμμετέχουν στο debate και πρόσθεσε πως πρέπει να ξαναδούν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται αυτή η προεκλογική αναμέτρηση…

 Απαράδεκτη – και εκτός κανόνων - η συμπεριφορά της παρουσιάστριας του MEGA…

Την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απαντούσε σε ερώτηση του Μάκη Γιομπαζολιά για τα κανάλια της διαπλοκής, παρενέβη ως μη όφειλε – καθώς οι κανόνες του debate, στους οποίους και η ίδια είχε συμφωνήσει, δεν το επέτρεπαν - ζητώντας να κάνει και η ίδια ερώτηση.

Ο Τσίπρας της απάντησε, πως έχει τη μύγα και μυγιάζεται, ενώ ο Χαρίτος της...
απαγόρευσε, να κάνει την εκτός κανόνων ερώτησή της.

Ακολούθησε ένας μικρός χαμός, καθώς η Τρεμη επέμενε και ο παρουσιαστής του debate δεν της το επέτρεπε.
«Θα ‘σαι στην Κουμουνδούρου, να ‘ρθω να ‘σαι δω;», είπε στον Τσίπρα, λίγο πριν ρίξει το μπουρλότο ο Καμμένος, ο οποίος φεύγοντας του έριξε κι άλλο: Αντί να ακολουθήσει το μεσαίο
δρόμο του Κώστα Καραμανλή, ο κύριος Μειμαράκης έγινε Βορίδης και Γεωργιάδης…

Ο πρόεδρος της ΝΔ εγκατέλειψε το ραδιομέγαρο ψιλοτσαντισμένος. Στον περίβολο έβγαλε με νευρικές κινήσεις την γραβάτα του και σχολίαζε με τους συνεργάτες του, την συμπεριφορά του Καμμένου.
Διαβάστε Περισσότερα »

To ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Βοιωτία

ΒΟΙΩΤΙΑ
1.ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
2.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
3.ΘΕΟΔΩΡΟΥ-ΜΑΓΟΥΛΑ ΛΟΥΚΙΑ
4.ΜΑΧΑΙΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΚΙΚΗ)
5.ΑΓΑΤΣΑ ΑΡΙΑΔΝΗ
(ΑΡΙΑ)

 Δείτε εδώ όλα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ αναλυτικά ανά εκλογική περιφέρεια
Διαβάστε Περισσότερα »

Η είσοδος του παιδιού στο σχολείο




Η είσοδος του παιδιού στο σχολείο αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στη ζωή του. Σημαντικός είναι ο ρόλος του δασκάλου, όταν δημιουργεί κλίμα χαράς και ασφάλειας. Από το σχολείο περνούν οι τύχες και οι προοπτικές των παιδιών.
Ο χρόνος προσαρμογής στο σχολείο ποικίλλει, ανάλογα με το χαρακτήρα και την ωριμότητα του παιδιού.
Τα περισσότερα παιδιά ανυπομονούν να πάνε στο σχολείο. Μόλις πατήσουν το πόδι τους σ’ αυτό, αρχίζουν οι προβληματισμοί, μια και εισέρχονται σ’ ένα άγνωστο περιβάλλον.
Ένα ποσοστό παιδιών δεν μπορεί να διαχειριστεί ικανοποιητικά τις νέες προκλήσεις, με αποτέλεσμα να νιώθει άγχος. Οι φόβοι και οι προβληματισμοί συνήθως εξαφανίζονται από τις πρώτες ημέρες φοίτησης.
Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους οι γονείς;
Αρχικά πρέπει να προετοιμάζουν το παιδί για την νέα του σχολική ζωή. Να το διαβεβαιώνουν ότι θα τα καταφέρει και θα μάθει νέα πράγματα.
Η είσοδος του παιδιού στο σχολείο αποτελεί ένα ορόσημο. Μέσα στην μικροκοινωνία του σχολείου θα κοινωνικοποιηθεί, θα νιώσει ασφάλεια, θα μάθει να μοιράζεται πράγματα, να διεκδικεί, να συνεργάζεται, να αισθάνεται, αλλά και να συναισθάνεται, να υπάρχει, αλλά και να συνυπάρχει. Θα μάθει ακόμα να διαχειρίζεται συναισθήματα και καταστάσεις.
Η πρώτη μέρα δεν είναι δύσκολη μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς, μια και κυριαρχεί το άγχος του αποχωρισμού. Αν ο εκπαιδευτικός κατορθώσει να επιστρέψουν τα παιδιά στο σπίτι τους χαρούμενα, θα έχει επιτύχει ένα σημαντικό βήμα για την ομαλή συνέχεια της σχολικής ζωής.
Εισερχόμενο το παιδί στο Δημοτικό Σχολείο αλλάζει περιβάλλον. Στο σπίτι ισχύει η αρχή της στοργής και της αγάπης. Στο σχολείο ισχύει η αρχή της επίδοσης. Οι κανόνες και οι συνήθειες του παιδιού, αντικαθίσταται με τους κανόνες και τις συνήθειες του σχολείου. Εισερχόμενο το παιδί στο σχολείο εισέρχεται σ’ ένα καινούριο άγνωστο κόσμο. Η μάθηση είναι συνυφασμένη με το σχολείο.
Οι γονείς ανησυχούν για την ένταξη του παιδιού στη σχολική ζωή. Αλλά ανησυχίες έχουν και οι μικροί μαθητές που αλλάζουν περιβάλλον, φυσικό και κοινωνικό.
Στο σχολείο το παιδί απελευθερώνει και αξιοποιεί δυνάμεις που υπάρχουν μέσα του. Διαμορφώνει το νου και την καρδιά του, την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του.
Η περίοδος αυτή σχετίζεται με την ανησυχία των γονέων για ενδεχόμενη άρνηση του παιδιού τους να φοιτήσει στο Δημοτικό. Η συνεργασία σχολείου – οικογένειας είναι επιβεβλημένη και χρειάζεται να είναι συχνή, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες της σχολικής ζωής.
Εκείνο που χρειάζεται το παιδί, πέρα από την ικανοποίηση των βιολογικών του αναγκών, είναι η συναισθηματική στήριξη και η αίσθηση ότι το αγαπούν, το φροντίζουν και το αποδέχονται. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται τα ευαίσθητα παιδιά.
Κάποια παιδιά αντιδρούν αρνητικά στην πρώτη τάξη, μια και μένουν  πολλές ώρες στο σχολείο και απομακρύνονται από τα προσφιλή τους πρόσωπα.
Τα παιδιά, ανάλογα με τις πληροφορίες που έχουν από τους γονείς τους ή τα αδέρφια τους σχηματίζουν μια στάση για το σχολείο.
Οι γονείς, όταν προσέρχονται στο σχολείο, πρέπει να είναι ήρεμοι, απαλλαγμένοι από φόβους και ενδοιασμούς μια και η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών προσαρμόζονται ομαλά και πολύ σύντομα στη σχολική ζωή.


•    Θειακούλης Ιωάννης, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρόγραμμα των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στη Λιβαδειά

Το πρόγραμμα των υποψηφίων βουλευτών στη Λιβαδειά

Πέμπτη 10/9

    ​​
    9.00 π.μ Ομιλία στους καθηγητές του ΕΠΑΛ, με το Γιώργο Γκικόπουλο, υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας.
    ​​
    10.30 π.μ Περιοδεία στο Γ.Νοσοκομείο Λιβαδειάς, με το Γιώργο Γκικόπουλο, το Νώντα Κοτσικώνα και τη Σταυρούλα Τζάνου.
    ​​
    7.00 μ.μ Περιοδεία στα καταστήματα της Λιβαδειάς με το Νώντα Κοτσικώνα και τη Σταυρούλα Τζάνου.

Παρασκευή 11/9

    8.00 π.μ Περιοδεία στα σχολεία της Λιβαδειάς με το Γιώργο Γκικόπουλο, το Νώντα Κοτσικώνα και τη Σταυρούλα Τζάνου.
    8.30 μ.μ Ο Γιώργος Γκικόπουλος, ο Νώντας Κοτσικώνας και η Σταυρούλα Τζάνου θα παραβρεθούν στις εκδηλώσεις του 410υ Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στη Λιβαδειά.

​Σάββατο 12/9

    9.30 π.μ περιοδεία στη λαϊκή αγορά της Λιβαδειάς με τη Νώντας Σταυρούλα Τζάνου.
    8.30 μ.μ Ομιλία με το Γιώργο Γκικόπουλο στο Ορχωμενό, θα χαιρετήσει ο Νώντας Κοτσικώνας

Κυριακή 13/9

    11.00π.μ Ομιλία στον Άγιο Γεώργιο, Θα μιλήσει ο Γιώργος Γκικόπουλος και θα χαιρετήσει ο Νώντας Κοτσικώνας

Διαβάστε Περισσότερα »

Πινδάρεια 2015 Θήβα: Προπωλούνται εισιτήρια για τη Συναυλία με την Έλλη Πασπαλά

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ώρα 9:00μ.μ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ»

Η Έλλη Πασπαλά

με τους

Απόστολο Κίτσο, Νανά Περράκη, Κωνσταντίνα Κορδούλη

και την ορχήστρα νέων

The Underground Youth Orchestra

παρουσιάζουν τη

Μουσική του Νότου

(Μουσική και τραγούδια από τον Ευρωπαϊκό Νότο)

Διεύθυνση-Ενορχήστρωση: Κώστας Ηλιάδης



Εισιτήρια προπωλούνται (8 € & 12€)  στο Πνευματικό Κέντρο του Δημοτικού Οργανισμού Δήμου Θηβαίων (Παλαιό Νοσοκομείο, Πινδάρου 112- Θήβα, τηλέφωνο 2262029244).

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόρισμα-σοκ: Εθαψαν ζωντανή τη 49χρονη στην Περαία!

«Ο θάνατος της Κ. Ζαφειρίου επήλθε κατά τον εν ζωή ενταφιασμό της περί τις 20.00, πιθανότατα συνέπεια καρδιακής ανακοπής» αναφέρεται στην αποκαλυπτική γνωμοδότηση
Η πολύκροτη υπόθεση ππου πριν από περίπου ένα χρόνο είχε γίνει πρωτοσέλιδο μέχρι και στα διεθνή Μέσα, επανέρχεται στο προσκήνιο. Ο λόγος για τη 49χρονη καρκινοπαθή που θεωρούνταν ότι θάφτηκε ζωντανή στην Άνω Περαία. Τα νέα πορίσματα των ιατροδικαστών, αποκαλύπτουν ότι η 49χρονη καρκινοπαθής πράγματι θάφτηκε ζωντανή το Σεπτέμβριο του 2014 στο νεκροταφείο της Άνω Περαίας και ότι είχαν ακουστεί οι κραυγές αγωνίας της μέσα από τον τάφο!

Στην αποκάλυψη-σοκ καταλήγουν οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό της άτυχης μητέρας δύο παιδιών Καλλιόπης Ζαφειρίου, η οποία φέρεται ότι υπέκυψε στις 24 Σεπτεμβρίου 2014, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso. Ωστόσο, ο καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Σαμουήλ Ντούγκου Ντζάου αποδίδει το θάνατο της 49χρονης σε καρδιακή ανακοπή που υπέστη όταν ήδη βρισκόταν μέσα στον τάφο!

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, στην αποκαλυπτική γνωμοδότηση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο θάνατος της Κ. Ζαφειρίου επήλθε κατά τον εν ζωή ενταφιασμό της περί τις 20.00, πιθανότατα συνέπεια καρδιακής ανακοπής».

Η ιστορία
Η οικογένεια της άτυχης 49χρονης από το θάνατό της ισχυριζόταν πως αυτός προέκυψε από ασφυξία, μέσα στον τάφο, αφού η ίδια είχε θαφτεί ζωντανή. Σύμφωνα με όσα ισχυριζόταν η οικογένεια, πριν από ένα χρόνο, αφού αποχώρησαν και οι τελευταίοι συγγενείς από τον τάφο, λίγη ώρα αργότερα κάτοικοι της περιοχής, αλλά και δύο νεαροί, άκουσαν μια γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια, μέσα από τα έγκατα της γης. Κάποιοι είπαν ότι άκουσαν μία φωνή που έλεγε: «Βοήθεια, σώστε με!». Την ίδια ώρα κι ο νεκροθάφτης ισχυρίστηκε ότι άκουσε χτυπήματα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία εκταφής. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε ήταν ήδη πολύ αργά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η γυναίκα ίσως είχε νεκροφάνεια, ίσως έπεσε σε κώμα και έγινε λάθος διάγνωση με αποτέλεσμα την τραγική της κατάληξη. Το συγκλονιστικό είναι ότι όπως καταγγέλλεται, όταν ξέθαψαν τη 49χρονη είδαν ότι τα χέρια της βρίσκονταν σε διαφορετική θέση από εκείνη της ταφής, ενώ τα μάτια της ήταν ανοιχτά.
Διαβάστε Περισσότερα »

18 συλλήψεις σε μια μέρα στη Περιφέρεια Στερεάς




Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα για διάφορα αδικήματα

Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό, κυνηγετικό όπλο, ποσότητα αδασμολόγητου καπνού κ.α.

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό τη καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα και συγκεκριμένα:

Αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, όπου τόσο εντός αυτής, όσο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    (30,6) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με μικροποσότητα κάνναβης.
    Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και διάφορες κενές αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.
    Το χρηματικό ποσό των (160) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τρεις (3) ημεδαποί και συγκεκριμένα, δύο στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. & της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας αντίστοιχα, καθώς και ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και αυτοσχέδια τσιγάρα με κάνναβη.

Αλλοδαπός στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άμφισσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φωκίδας, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών, καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, ένα φυσίγγιο αυτού και ένας φανός.

Δύο (2) αλλοδαποί στη Βράχα Ευρυτανίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, για παράβαση νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα. Επιπλέον ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους (418) γραμμαρίων.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. Κατασχέθηκε ένα αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα των (50) ευρώ.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Τρία (3) άτομα και συγκεκριμένα, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. και της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αλλοδαπός στην Καστέλα Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ψαχνών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση.

Ημεδαπός στην Αμάρυνθο Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Τέλος, συνελήφθη ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση απο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΑΙΧΜΕΑ

Πληρώθηκαν οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής Λιβαδειάς που εμπιστεύτηκαν τη συγκέντρωση και τη διαχείριση των σιτηρών τους στον Αγροτικό συνεταιρισμό ΑΙΧΜΕΑ, με μία από τις καλύτερες τιμές της αγοράς.
Ο Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ συγκέντρωσε στις αποθήκες του σιτηρά για λογαριασμό των παραγώγων και χωρίς καθυστερήσεις και εμπλοκές, την ενδεδειγμένη στιγμή και προς το συμφέρον του συναδέλφου παραγωγού-αγρότη, ο αγροτικός συνεταιρισμός πλήρωσε στις 3 Αυγούστου τους ενδιαφερόμενους στην τιμή των  0,27 λεπτών το κιλό.
Παράλληλα ενημερώνουμε τους παραγωγούς μας ότι έχουμε ήδη δημιουργήσει συμβολαιακή καλλιέργεια για τα ενεργειακά φυτά Ηλίανθο και Σόγια. 
Σε συνεργασία  με την εταιρεία AGROINVEST ΑΕΒΕ, συνάψαμε  συμβάσεις με τιμές 0,35/ λεπτά το κιλό, για τον Ηλίανθο  και  0,38/λεπτά το κιλά για τη Σόγια, και οι πρώτες παραγωγές  ήδη πληρωθήκαν.
Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΑΣ ΑΙΧΜΕΑΣ θα συνεχίσουν αταλάντευτα να εργάζονται προς το συμφέρον των παραγωγών-αγροτών της περιοχής και να  παρέχουν στο μέγιστο βαθμό τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, με στόχο τη διαφύλαξη και την ενίσχυση τους εισοδήματός τους.
Αγροτικός Συνεταιρισμός  ΑΙΧΜΕΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση Μπασιάκου για προβλήματα Βοιωτίας και αντιμετώπισή τους μετεκλογικά



Ο Υποψήφιος Βουλευτής Βοιωτίας, Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα σημαντικότερα προβλήματα της Βοιωτίας και την μετεκλογική αντιμετώπισή τους από την Κυβέρνηση της ΝΔ:
«Ο Νομός Βοιωτίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, με τα βασικά χαρακτηριστικά τους να επικεντρώνονται στους τομείς της ανεργίας, με την αναστολή λειτουργίας Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων, της γεωργίας και κτηνοτροφίας, καθώς και στην εξαίρεση ένταξης Αναπτυξιακών Έργων και Προγραμμάτων, λόγω του προγενέστερου αποκλεισμού της Στερεάς Ελλάδας από το Στόχο 1 του ΕΣΠΑ, αφού έχει καταγραφεί πλασματικό εισόδημα στη Βοιωτία (από τις Βιομηχανίες Οινοφύτων-Σχηματαρίου κλπ.) που πραγματικά δεν υπάρχει.
Τα βασικότερα προβλήματα της Βοιωτίας έχω θέσει επιτακτικά το τελευταίο 7μηνο στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με 180 Ερωτήσεις μου, αναζητώντας λύσεις και απαντήσεις.
Έτσι τα προβλήματα, στα οποία πρέπει να δοθεί και θα δοθεί το μεγαλύτερο βάρος αντιμετώπισής τους μετεκλογικά, πάντοτε σε συνεργασία με τους Τοπικούς Αιρετούς Εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των Φορέων μας, με ένταξη Προγραμμάτων και θέσπιση κινήτρων (και Σχεδίου Γιούνκερ), με πλήρη αξιοποίηση και του συγκριτικού πλεονεκτήματος της γειτνίασης μας με το Λεκανοπέδιο Αττικής - πάντοτε με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος - είναι (συνοπτικά):
1.    Γενικότερο πρόβλημα αναστολής λειτουργίας Βιομηχανιών (κυρίως σε Οινόφυτα – Σχηματάρι και Θήβα) και Επιχειρήσεων, που αυξάνει σημαντικά την ανεργία. Η βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος και τα κίνητρα θα ανατρέψουν τη σημερινή καθοδική πορεία.
2.    Καθυστερήσεις – περικοπές αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων. (Ανάγκη να καταβληθούν άμεσα, όπως στο παρελθόν και βέβαια να διασφαλιστεί το εισόδημά τους, χωρίς λήψη νέων καταστροφικών μέτρων, αλλά με μέτρα μείωσης κόστους παραγωγής, προβολής των αγροτικών προϊόντων μας και εγγειοβελτιωτικά έργα π.χ. Κωπαϊδα).
3.    Δυσλειτουργία, πρωτίστως λόγω  έλλειψης προσωπικού, κυρίως σε:
•    Νοσοκομεία Λειβαδιάς και Θήβας (ΚΥ και Αγροτικά Ιατρεία)
•    ΔΟΥ Λειβαδιάς και Θήβας
•    ΙΚΑ Λειβαδιάς και Θήβας
•    Σχολεία
•    Αστυνομικές Υπηρεσίες κλπ.

4.    Λειτουργία ΛΑΡΚΟ, ώστε να διασφαλισθούν, όπως έως σήμερα, οι θέσεις και οι όροι εργασίας των εργαζόμενων προς όφελος και της τοπικής οικονομίας. Ανάλογη φροντίδα και για άλλες μεγάλες Βιομηχανίες, όπως της ΕΑΒ.
5.    Ανάγκη μείωσης διοδίων και για αποτροπή μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου και ατυχημάτων στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Βοιωτίας.
6.    Περιβαλλοντικές δράσεις για αποτροπή ρύπανσης στον Ασωπό, λόγω αποβλήτων κάποιων ρυπογόνων βιομηχανιών, με συνέπεια και την κατασυκοφάντηση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων μας.
7.    Καθυστερήσεις στον Προγραμματισμό και Ένταξη Έργων, όπως:
•    Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνας – Θήβας – Υλίκης (αναστολή), για εκτροπή κυκλοφοριακού φόρτου από Δυτική και Νότιο προς Βόρειο Ελλάδα με παράκαμψη του Λεκανοπεδίου Αττικής. Το έργο αυτό θα καταστήσει την ευρύτερη περιοχή της Θήβας και της Βοιωτίας μεγάλο εμπορικό και διαμετακομιστικό κέντρο της Ελλάδος.
•    Ανατολική Παράκαμψη Θήβας.
•    Παράκαμψη Αράχωβας.
•    Ανάλογη προσπάθεια πρέπει να καταβληθεί για την ένταξη και άλλων προγραμματισμένων σημαντικών έργων.

8.    Άρση αναστολής πληρωμών για εκτελούμενα δημόσια και λοιπά έργα.
9.    Σύνδεση Προαστιακού Σιδηροδρόμου προς Θήβα και Λειβαδιά (στην πορεία του προς Φθιώτιδα), καθώς και αποκατάσταση της συχνότητας των δρομολογίων χωρίς περικοπές.
10.     Αντιμετώπιση προβλήματος εγκληματικότητας από παράτυπους κλπ. Αλλοδαπούς.
11.     Ανάγκη ανάδειξης του Αρχαιολογικού Θησαυρού και της Ιστορίας της Βοιωτίας (π.χ. Τανάγρα, Θήβα, Αλίαρτος, Ορχομενός, Λειβαδιά, Δίστομο), καθώς και προβολή και ενίσχυση προωθούμενων διαδρομών τουριστών και επιστημόνων στις περιοχές αρχαιολογικού και γενικότερα τουριστικού ενδιαφέροντος (π.χ. Χιονοδρομικό, Κρύα Λειβαδιάς). Υπενθύμιση του γεγονότος ότι η πόλη της Θήβας αποτελεί την αρχαιότερη ενεργή πόλη της Ελλάδος.
12.     Αποτελεσματικά σχέδια για διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων.

Για όλα τα ανωτέρω έχει ρητά κάνει, συγκεκριμένη ή γενικότερη, αναφορά ο Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Η ζητούμενη στήριξη της ΝΔ από τους Βοιωτούς καθιστά με βεβαιότητα  αποτελεσματικότερη την ουσιαστική αντιμετώπιση των πιο πάνω προβλημάτων και ζητημάτων της Βοιωτίας.»



Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Από σήμερα το απόγευμα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους - Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη
Σημαντική μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2015 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Τετάρτη (09-09-2015) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία και σταδιακά στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν την Κεντρική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

2. Αύριο Πέμπτη (10-09-2015) τα έντονα φαινόμενα τα οποία θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στις προαναφερθείσες περιοχές αργά τη νύχτα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

3. Μεθαύριο Παρασκευή (11-09-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων:

· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

· Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.



Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ώρα debate..


    Οι επτά πολιτικοί αρχηγοί μπαίνουν στο «ρινγκ» στις 21:00.
    Οι απαντήσεις θα δείξουν προτιμήσεις, εκλεκτικές συγγένειες και πολιτικές έχθρες
    Το λάθος που θα στοιχίσει το μεγαλύτερο άγχος των «μονομάχων»
    Ενδιαφέρον για τις ερωτήσεις που θα απευθύνουν ο ένας στον άλλο οι πολιτικοί αρχηγοί

Στον ρυθμό του αποψινού ντιμπέιτ κινούνται από χθες τα κομματικά επιτελεία καθώς στις 9.00 το βράδυ οι...  επτά πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους έξι δημοσιογράφους των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας στο ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση στούντιο της ΕΡΤ.

Οι δημοσιογράφοι Όλγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη(Ant1), Αντώνης Σρόιτερ(Alpha), Μάρα Ζαχαρέα(Star), Σία Κοσιώνη(ΣΚΑΙ) και Μάκης Γιομπαζολιάς (Ε), είχαν χθες στην ΕΡΤ την δική τους σύσκεψη μαζί με τον συντονιστή Πάνο Χαρίτο για να κανονίσουν τα δικά τους διαδικαστικά. Τα των αρχηγών είχαν αποφασιστεί από την διακομματική για τους έξι κύκλους ερωτήσεων, τους χρόνους των απαντήσεων και την σειρά κατά την δύναμη των κομμάτων. Εκπλήξεις για όσους θυμούνται τελευταία ντιμπέιτ που είχαν γίνει το 2009 δεν θα υπάρξουν.

Παρόλα αυτά το ντιμπέιτ έχει την σημασία του, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μία δύσκολη αναμέτρηση, όχι μόνο για την πρώτη θέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά και για την σειρά των μικρότερων κομμάτων, που θα καθορίσει ενδεχομένως και τις κυβερνητικές συνεργασίες μετά τις εκλογές, ακόμη και για το εάν κάποια θα μπουν ή όχι στην Βουλή. Μέσα σε ένα τέτοιο πιεστικό περιβάλλον, η εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών μπορεί να διαδραματίσει μικρότερο ή μεγαλύτερο ρόλο αν και οι κανόνες είναι τέτοιοι που δεν επιτρέπουν σε κάποιον να κάνει την διαφορά.

Πάντως η καινοτομία να μπορούν να απευθυνθούν ο ένας αρχηγός στον άλλο, μετά τους πέντε κύκλους ερωτήσεων των δημοσιογράφων προσδίδει ενδιαφέρον. Αλλά και κατά την διάρκεια των απαντήσεων που θα δίνουν θα φανούν προτιμήσεις, εκλεκτικές συγγένειες και πολιτικές έχθρες. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συγκεντρώσει τα περισσότερα πυρά, τόσο από τον βασικό του αντίπαλο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όσο και από τα αριστερά του από τους κ.κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Κουτσούμπα, με μόνο συμπαραστάτη του τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο.

Ενώ δύσκολα θα κάνει κανείς την διαφορά είναι πιο εύκολο να κάνει το λάθος που θα στοιχίσει. Κάπως έτσι από χθες τα επικοινωνιακά επιτελεία προετοίμαζαν τους αρχηγούς για πιθανές και απίθανες ερωτήσεις που μπορεί να δεχθούν αλλά και για απαντήσεις που μπορούν να προκαλέσουν θετική εντύπωση και να δώσουν πόντους σε αυτή την δύσκολη και βουβή όπως την χαρακτηρίζουν οι δημοσκόποι προεκλογική περίοδο. Οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων πάντως από την αρχή είχαν ζητήσει να είναι η αναμέτρηση την τελευταία εβδομάδα και όχι σήμερα, έτσι ώστε να είναι νωπές οι εντυπώσεις πριν την κάλπη. Δεν το δέχθηκαν όμως τα δύο μεγαλύτερα κόμματα που την επόμενη Δευτέρα έχουν την δική τους αναμέτρηση στην οποία δίνουν μεγαλύτερη σημασία.

Το ντιμπέιτ αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα. Ωστόσο ο καθάρός χρόνος που θα έχει στην διάθεση του ο κάθε αρχηγός θα είναι περί τα 12 λέπτα. Η κάθε ερώτηση θα διαρκεί μισό λεπτό και η απάντηση ενάμισι και αν ο δημοσιογράφος επανέλθει στην ίδια ερώτηση θα έχει δεκαπέντε δεύτερα και ο αρχηγός μισό λεπτό συμπληρωματικά. Οι ερωτήσεις θα γίνονται κυκλικά κατά την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »


Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια οργή για την οπερατέρ που έβαλε τρικλοποδιά σε πρόσφυγα-βίντεο

Ενώ εκατοντάδες πρόσφυγες επιχειρούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γερμανία και τρέχουν για να γλιτώσουν από τους αστυνομικούς, μια γυναίκα οπερατέρ φαίνεται πολύ καθαρά να βάζει τρικλοποδιά σε έναν πατέρα που κρατά στην αγκαλιά το παιδί του
Την πόρτα της εξόδου από το κανάλι N1TV είδε η Ουγγαρέζα οπερατέρ που απαθανατίστηκε να βάζει τρικλοποδιά σε πρόσφυγα την ώρα που αυτός, προσπαθεί μαζί με τους υπόλοιπους να περάσουν τρέχοντας τα σύνορα, κρατώντας παράλληλα στην αγκαλιά του, το παιδί του.

Τηλεοπτικό υλικό, πέραν από αυτό συμβάν, την απαθανατίζει να βάζει τρικλοποδιά σε ακόμα ένα παιδί, ενόσω αυτό τρέχει.

Η Πέτρα Λάζλο, όπως αργότερα ταυτοποιήθηκε, προκάλεσε παγκόσμια οργή με αυτές τις ενέργειες κάτι που ανάγκασε το διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι N1TV, το οποίο πρόσκειται στο ακροδεξιό κόμμα της Ουγγαρίας, να την απολύσει με συνοπτικές διαδικασίες.

«Μια συνάδελφος του N1TV συμπεριφέρθηκε σήμερα με τρόπο απαράδεκτο» έλεγε ο σταθμός σε δήλωση, μέσω του αρχισυντάκτη Ζάμπολς Κίσμπερκ, ο οποίος τη δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα του καναλιού.

«Η σύμβαση εργασίας της οπερατέρ τερματίστηκε με άμεση ισχύ και θεωρούμε το συμβάν λήξαν», έλεγε στη συνέχεια.

Οι σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν ενώ οι πρόσφυγες έσπασαν τη γραμμή της αστυνομίας κοντά στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας, όπου εκατοντάδες πρόσφυγες περνούν καθημερινά.

Δείτε τα κατορθώματά της:

Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2015-ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ντόρα η… τραγουδίστρια! (βίντεο)



Με καντάδες και τραγούδια υποδέχθηκαν την Ντόρα Μπακογιάννη στην Καβάλα, προτελευταίο σταθμό στην περιοδεία της πρώην υπουργού στην Ανατολική Μακεδονια και Θράκη. Μετά τις συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο και τον Δήμαρχο Δημήτρη Τσανάκα, η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη συνέφαγε με στελέχη της ΝΔ σε ταβέρνα στην παραλία όπου ντόπιοι κανταδόροι της έκαναν έκπληξη. Τραγούδησαν γνωστά άσματα και την κάλεσαν να τραγουδήσει μαζί τους, όπως και η ίδια έκανε.

Δείτε το βίντεο από το parapolitika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε ολόκληρη τη χώρα


Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα Τετάρτη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα ανατολικά ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία από το μεσημέρι σποραδικές βροχές και καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Άνεμοι στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Θράκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στη Μακεδονία νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές στην κεντρική και δυτική Μακεδονία όπου από το απόγευμα αναμένεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν στα δυτικά τμήματα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και την Ήπειρο όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 30 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 26 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Από αργά τη νύχτα αναμένεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μετά τις εκλογές τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ



Μετά τις εκλογές και προς τα μέσα του Οκτωβρίου θα πληρωθούν από τον ΟΓΑ τα οικογενειακά επιδόματα για το τρίτο τρίμηνο του 2015.

Οι οικογένειες με παιδιά, δικαιούνται από 40 ευρώ ως και 1.225 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», το οικογενειακό επίδομα μέσω του ΟΓΑ έρχεται μετά τις εκλογές, μέσα στον Οκτώβριο.
Στα μέσα του Οκτωβρίου αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς 600.000 δικαιούχων το οικογενειακό επίδομα μέσω του ΟΓΑ.

Ανάλογα με το εισόδημα και τον αριθμό των παιδιών οι δικαιούχοι λαμβάνουν από 40 ευρώ (για ένα παιδί) μέχρι και 1.225 ευρώ (για οικογένειες με πέντε παιδιά).

Η καθυστέρηση στην καταβολή οφείλεται στην καθυστέρηση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καθώς ο ΟΓΑ θα έπρεπε πρώτα να υπολογίσει το επίδομα με βάση το δηλωθέν εισόδημα όσων έχουν κάνει τη σχετική αίτηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ