Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Αγιασμός στα Σχολεία της Δομβραίνας-Φωτο



Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό  Σχολείο και στο Γυμνάσιο Δομβραίνας  παρουσία όλων των μαθητών γονέων,εκπαιδευτικών και του Προέδρου της Τ.Κ.Δομβραίνας κ. Κιούση.Τον Αγιασμό τέλεσε ο π.Στυλιανός εφημέριος της Δομβραίνας.Οι παλιοί μαθητές καλωσόρισαν τους νέους μαθητές του σχολείου, τα «Πρωτάκια», με ένα μεγάλο χειροκρότημα.
Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κος Νίκας και οι εκπαιδευτικοί, διαβεβαίωσαν τους μαθητές αλλά και τους γονείς ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η νέα χρονιά να είναι χαρούμενη, δημιουργική και αποτελεσματική για όλους τους μαθητές και ευχήθηκαν στα παιδιά Καλή Σχολική Χρονιά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛEBAΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 Με ευκαιρία την τελετή αγιασμού που τελέστηκε σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας, η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων εύχονται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.
Η δημοτική αρχή βρίσκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και είναι αρωγός στις προσπάθειες τους. Κοινός στόχος μας είναι η δημιουργία των συνθηκών για την καλύτερη δυνατή μόρφωση των παιδιών και την καλλιέργεια της αγάπης για τη γνώση.
Απευθύνουμε τις ιδιαίτερες ευχές μας στα «πρωτάκια» που ξεκινούν σήμερα την σχολική τους πορεία και στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Καλή σχολική χρονιά !   

Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα χορηγηθεί η εκλογική άδεια στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα




    Διευκρινίσεις για την ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές, που δικαιούνται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, έδωσε η ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής:
Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.
Ο αριθμός των ημερών αδείας απουσίας, που χορηγείται και που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση των μισθωτών στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος και την επιστροφή του απ΄ αυτόν, καθορίζεται ως εξής:
Α. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:
α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.
β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών.
γ) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών (3) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
δ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.
Β. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:
α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.
β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ΄ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
γ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.
Για όσους μισθωτούς, που μετακινούνται κατά τα ανωτέρω, η Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου (ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας), είναι εργάσιμη ημέρα, αυτή θεωρείται ως ημέρα ειδικής αδείας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο της παρούσας.
Η χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ΄ αποδοχών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων με 14 θέματα


Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 22061/11-9-
2015 πρόσκληση για την 22η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου
Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων στις
16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ του 2015, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση
των παρακάτω θεμάτων ημερησίας διατάξεως :
1. Έγκριση της εισηγητικής έκθεσης για τα αποτελέσματα εκτέλεσης του
προϋπολογισμού κατά το χρονικό διάστημα από την αρχή του έτους έως το τέλος Β’
τριμήνου του έτους 2015.
2. 5η Τροποποίηση Προγράμματος Επενδύσεων – Τεχνικού Προγράμματος
Δ.Θηβαίων έτους 2015.
3. 7η Αναμόρφωση Δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.
4. Υποβολή 2ης επικαιροποιημένης – τροποποιημένης πρότασης της ενταγμένης
πράξης με τίτλο : «Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκος
του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας» στο πλαίσιο του ΕΠ «Περιβάλλον και
Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».
5. Γνωμοδότηση επί του Β1 Σχεδίου της Μελέτης «Μελέτη κατάρτισης ΣΧΟΟΑΠ για
τη Γεωγραφική περιφέρεια Δήμου Θίσβης (Δ.Ε. Θίσβης Δ.Θηβαίων)».
6. Τροποποίηση της υπ'αρ. 395/2014 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά
με την έγκριση της σύμβασης υδροδότησης μεταξύ της Εταιρείας Παγίων
ΕΥΔΑΠ και του Δήμου Θηβαίων.
7. Έγκριση πρακτικού οριστικής παραλαβής του έργου : «Κατασκευή μικρού
αποχετευτικού ομβρίων Δ.Δ. Ξηρονομής (Δ.Θίσβης)».
8. Έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης του έργου :
«Επισκευή σχολείου Πλαταιών και αντικατάσταση κουφωμάτων».
9. Ακύρωση της υπ’ αριθ. 237/2015 απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων και
λήψη νέας απόφασης για την επέκταση ή μη δικτύου ηλεκτροφωτισμού στη δυτική
είσοδο της Δ.Ε. Θίσβης για την ηλεκτροδότηση νέου μετρητή για τη λειτουργία δικτύου
χαμηλών φωτιστικών».
10. Ακύρωση της υπ’ αριθ. 238/2015 απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων και
λήψη νέας απόφασης για την επέκταση ή μη δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην παραλία
Αγ.Ιωάννη της Δ.Ε. Θίσβης για την ηλεκτροδότηση νέου μετρητή για τη λειτουργία
δικτύου χαμηλών φωτιστικών.
11. Έγκριση σύνδεσης εισόδου – εξόδου σε αποθήκη γενικής χρήσης ιδιοκτησίας
Σερεμέλη Στυλιανού του Ισιδώρου (σχετ. η υπ’ αριθ. 82Α/2015 απόφαση της
Επ.Π.Ζωής).
12. Ακύρωση της υπ’ αριθ.263/2015 Α.Δ.Σ. και λήψη απόφασης για τον καθορισμό
της ειδικότητας (1) ατόμου στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων εκτάκτου
προσωπικού έτους 2015 με κάλυψη της δαπάνης από ίδιους πόρους.
13. Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στον κ. Ιωάννου Χρήστο
του Χαραλάμπους κατοίκου Δημ. Κοινότητας Θήβας του Δήμου Θηβαίων.
14. Αποδοχή πίστωσης ποσού 5.350,00€ εκλογικής αποζημίωσης για την διεξαγωγή
του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουνίου 2015.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Γιάννη Σταθά στο Κυριάκι το χωριό του «ΟΧΙ» (video)


18 μονάδες πάνω από το πανελλαδικό ποσοστό έφτασε το «Οχι»στο πρόσφατο δημοψήφισμα στο Κυριάκι Βοιωτίας, αγγίζοντας το 79,6%.

Στο ορεινό χωριό της αντίστασης στη λιτότητας και στα μνημόνια Βοιωτίας βρέθηκε η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και υποψήφια βουλευτής με τη Λαική Ενότητα Ζωή Κωνσταντοπούλου συνοδευόμενη από τον φίλο της και υποψήφιο βουλευτή του κόμματος Γιάννη Σταθά.
Ακούστε τις δηλώσεις που έκαναν και οι δύο μπροστά στο μνημείο των πεσόντων του 2ου παγκοσμίου πολέμου.
viotianet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση για τα έργα ΕΣΠΑ 2007-2013 Δήμου Θηβαίων

 
Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει την τελευταία περίοδο από την καθυστέρηση κατανομής των απαιτούμενων χρηματοδοτήσεων για τα έργα που υλοποιεί ο Δήμος μας στο πλαίσιο των Ε.Π του τρέχοντος ΕΣΠΑ 2007- 2013, καθώς και από την γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα μας, έχουν ως εξής:

•    Για το ενταγμένο για χρηματοδότηση έργο με τίτλο: «Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκος του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας» στο πλαίσιο του ΕΠ  "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013", με εκτελεσμένο ποσοστό περί τα 50% του έργου δεν έχει επί του παρόντος εκταμιευθεί κανένα ποσό από ήδη δύο (2) πιστοποιημένους λογαριασμούς ύψους 119.637,45 € με άμεση συνέπεια  ο ανάδοχος να προχωρήσει σε δήλωση διακοπής εργασιών και το έργο και τυπικά πλέον να σταματήσει εδώ και περίπου δύο (2) μήνες. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.642.473,46 €.
•    Για το ενταγμένο για χρηματοδότηση έργο με τίτλο: «Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα» στο πλαίσιο του ΕΠ "Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013", με συνολικό προϋπολογισμό 3.042.029,10 € εκ των οποίων επιλέξιμη δημόσια δαπάνη είναι το ποσό των 2.380.000,00 €, εκκρεμεί η πληρωμή τεσσάρων λογαριασμών, τρεις λογαριασμοί που αφορούν το 1ο υποέργο συνολικού ποσού 406.459,60 € και ένας λογαριασμός που αφορά το 2ο υποέργο ποσού 25.355,62 €. Ο ανάδοχος έχει προχωρήσει σε δήλωση διακοπής εργασιών.
•    Για το ενταγμένο για χρηματοδότηση έργο με τίτλο : "Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοτικών κτιρίων Δήμου Θηβαίων" στο πλαίσιο του ΕΠ "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013" (πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ) και λόγω του τραπεζικού προβλήματος, για το μεν υποέργο με τίτλο «Βελτίωση και Ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού Δημαρχείου Θήβας» π/υ σύμβασης 200.320,63 € οι ανάδοχοι είχαν καταθέσει διακοπή εργασιών λόγω μεγάλης καθυστέρησης πληρωμής τους, επειδή όμως πρόσφατα πληρώθηκαν θα συνεχίσουν τις υπολειπόμενες εργασίες. Για το υποέργο με τίτλο : «Βελτίωση και Ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος δημοτικής αγοράς του Δήμου Θηβαίων» π/υ σύμβασης 132.010,52 € ο ανάδοχος έχει προχωρήσει σε άτυπη παύση εργασιών.
•    Επιπλέον, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στις διαδικασίες για την υλοποίηση των ενταγμένων έργων στο Πρόγραμμα LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ) του Μέτρου 41 ΤΟΥ Τοπ. Προγράμματος LEADER Βοιωτίας. Ενδεικτικά,  για το έργο  «Βελτίωση κτιρίου για δημιουργία χώρου άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην ΤΚ Ελλοπίας του Δήμου Θηβαίων» έχει καθυστερήσει ο έλεγχος των τευχών δημοπράτησης για σύμφωνη γνώμη πάνω από ένα μήνα. 
Η δημοσιονομική στενότητα και η έλλειψη ρευστότητας έχουν επηρεάσει αρνητικά την υλοποίηση των έργων, που είναι ενταγμένα στα Επιχειρησιακά Προγράμματα της περιόδου 2007 - 2013, η οποία λήγει επισήμως στις 31/12/2015. Η Δημοτική Αρχή αλλά κυρίως η ΚΕΔΕ είχαν ζητήσει την παράταση του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 από τα αρμόδια Υπουργεία, παράλληλα με την επίσπευση των διαδικασιών χρηματοδότησης προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα μέσα στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα για το οποίο έχουμε δεσμευθεί.

Ήδη από σήμερα άρχισαν να ομαλοποιούνται τα χρηματοδοτικά προβλήματα και ως εκ τούτου θα αρχίσει η υλοποίηση όλων των έργων του Δήμου μας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση Μπακογιάννη για τα εγκαίνια του νέου Λυκείου Δροσιάς, στο Δήμο Χαλκιδέων και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς



«Είμαι ευτυχής που σήμερα καταφέραμε, υπό τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες, να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καινούργιο σχολείο. Είναι μία από τις πιο όμορφες στιγμές που μπορεί να ζήσει ένας Περιφερειάρχης. Με τη βοήθεια του Αγροτικού Συνεταιρισμού, που μας παραχώρησε το χώρο, μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο που λύνει πολλά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής και γεμίζει με αισιοδοξία όλους μας. Σήμερα, την κορδέλα του νέου Λυκείου Δροσιάς έκοψαν οι μαθητές του. Γι’ αυτούς έγινε το έργο, σε αυτούς ανήκει.  Από την άλλη πλευρά δεν μπορώ να μην εκφράσω την αγανάκτηση και την οργή μου για τα κενά στα υπόλοιπα σχολεία της Περιφέρειάς μας. Ας είναι αυτή η τελευταία φορά που γονείς και μαθητές πέφτουν θύματα του κράτους στο οποίο πληρώνουν φόρους για να έχουν δωρεάν παιδεία και αυτό που εισπράττουν είναι σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς.  Εύχομαι σε όλους τους γονείς να έχουν δύναμη για όλες τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας και σε όλα τα παιδιά μας να είναι αυτή μια χρονιά που θα τους δώσει γνώση και θέληση για να αλλάξουν τα πάντα»
Διαβάστε Περισσότερα »

Χορωδιακό και 5ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στη Λιβαδειά



Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη συγκέντρωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Θήβα-φωτογραφίες





Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα, πραγματοποιήθηκε η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Θήβα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποψήφια της Λαϊκής Ενότητας στην Α' Αθηνών, μετά από ολοήμερη περιοδεία σε πόλεις και χωριά της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, βρέθηκε και μίλησε στην κεντρική πλατεία της Θήβας.



Τόνισε την προτεραιότητα να απεμπλακούμε άμεσα από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και καταλύουν τη Δημοκρατία. Στα διλήμματα «Δημοκρατία ή μνημόνια» και «Δημοκρατία ή Ευρώ» η απάντηση είναι «Δημοκρατία». Έκανε αναφορά στο άρθρο 120 του Συντάγματος και στην υποχρέωσή μας να υπερασπιζόμαστε με κάθε μέσο τη Δημοκρατία. Επισήμανε επίσης, την ανάγκη σχηματισμού, μετά τις εκλογές, ενός μεγάλου, κοινωνικού μετώπου που θα αντισταθεί σθεναρά στην εκποίηση της χώρας.



Οι παρευρισκόμενοι πολίτες, ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και τους άλλους υποψήφιους Βουλευτές, τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας αλλά και μετά το πέρας αυτής. Επικρότησαν με θέρμη την άρνηση των Βουλευτών του νομού, Γιάννη Σταθά και Θανάση Σκούμα, να ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο, τιμώντας έτσι την ψήφο που τους έδωσαν οι Βοιωτοί στις προηγούμενες εκλογές. Ο Ελληνικός Λαός μετά το μούδιασμα και την απογοήτευση, από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις,  περνάει στην αντεπίθεση και αντιστέκεται ενάντια σε εκείνους που τον θέλουν σκλάβο στον τόπο του. Αντιστέκεται στη μοιρολατρία και σε εκείνους που σπέρνουν το φόβο και τον πανικό.



Στο τέλος της ομιλίας έγινε παρουσίαση του ψηφοδελτίου του νομού που απαρτίζεται από τους/τις: 1)Σταθάς Γιάννης από το Δίστομο, Βουλευτής του ΟΧΙ στην απελθούσα βουλή,  βιομηχανικός εργάτης, 2)Σκούμας Θανάσης από τη Θήβα, Βουλευτής του ΟΧΙ στην απελθούσα Βουλή, πρώην δήμαρχος Θήβας, Δικηγόρος, 3)Πούλου Ελένη από τη Λιβαδειά, Μέλος της ¨Αριστερής Ανασύνθεσης(ΑΡ.ΑΝ.)¨, Κοινωνιολόγος, Ιδιωτική Υπάλληλος, 4)Μοναχόπουλος Ηρακλής από τον Άγιο Θωμά Τανάγρας, Φαρμακοποιός, με δράση στα κινήματα, 5)Βελιτζέλου Ακτίνα από την Λιβαδειά, Κτηνοτρόφος, με δράση στο αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα.


Αξίζει να αναφερθεί πως τη συγκέντρωση τίμησαν με την παρουσία τους υποψήφιοι της Λαϊκής Ενότητας όπως η Βοιωτή Δέσποινα Σπανούδη υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, η Ελένη Κώνστα, η Ραχήλ Μακρή  και ο Ηλίας Παπαδόπουλος υποψήφιοι στην Αττική καθώς και ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος υποψήφιος στην Β΄ Αθηνών








 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ






Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστό το δημοτικό σχολείο Δηλεσίου λόγο έλλειψης δασκάλων

 
Ντροπη και αισχος , σημερα μετα τον αγιασμο στο δημοτικο σχολειο Δηλεσίου ο διευθυντής του σχολείου κ. Ζαχαρης Θωμάς ενημέρωσε τους γονείς ότι το σχολείο θα μείνει κλειστό για λόγους ασφαλείας   μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου λόγο ελλείψεις διδακτικού προσωπικού.

Αυτή τη στιγμή το σχολείο έχει 4 εκπαιδευτικούς και λείπουν ακόμα 10 ….

Το παράλογο είναι ότι παρευρέθηκε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας  κ. Γκάρτζιος , σε ένα σχολείο που δεν θα λειτουργήσει την πρώτη σχολική εβδομάδα ( δεν το ήξερε ???)…
Κατά τα αλλά οι εκλογές μας έλειπαν και οι υπευθυνοανεύθυνοι να βγαίνουν στα παράθυρα των καναλιών και να λένε ότι  υπάρχουν μικρές ελλείψεις  στα σχολεία.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

                                                                              
Αύριο Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Λιβαδειά ο πρώην υπουργός επικρατείας Τέρενς Κουίκ   ,ο οποίος θα δώσει συνέντευξη τύπου και θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Βοιωτία στις 10.30 π.μ στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου  του Δήμου Λεβαδέων.



                                                                                         Ο πρόεδρος της Συντονιστικής επιτροπής

                                                                                                          Γιάννης Ιωάννου
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγιασμός στα Σχολεία της Θήβας

  Ευχές για καλή σχολική χρονιά από το Δήμαρχο Θηβαίων

Στις τελετές Αγιασμού των σχολείων του Δήμου Θηβαίων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Σπ. Νικολάου προκειμένου να ευχηθεί από κοντά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να έχουν μια καλή και δημιουργική  χρονιά.
Συγκεκριμένα παραβρέθηκε στο 5ο Δημοτικό, στο 2ο   Γυμνάσιο- Λύκειο και στο 3ο Γυμνάσιο- Λύκειο Θήβας. Ταυτόχρονα, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου , δείχνοντας έμπρακτα την προτεραιότητα του Δήμου στα θέματα παιδείας.
Ο κ. Δήμαρχος  στον χαιρετισμό του τόνισε ότι ο Δήμος θα βρίσκεται διαρκώς κοντά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε τα σχολεία να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα. Δήλωσε επίσης ότι   προτεραιότητα έχουν τα θέματα θέρμανσης,  υγιεινής και ασφάλειας. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Με την εποικοδομητική συνεργασία Δήμου, Συλλόγου Διδασκόντων και Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων θα καταφέρουμε και αυτή τη  χρονιά να διατηρήσουμε τα σχολεία μας στην κατάσταση που αξίζει στα παιδιά μας”.
Κλείνοντας, ζήτησε από τα παιδιά να είναι επικεντρωμένα στα μαθήματά τους, ώστε να να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, με δυνατό χαρακτήρα και ικανοί να αντεπεξέλθουν σε κάθε δυσκολία, προσφέροντας πρόοδο και ανάπτυξη στον τόπο.





Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στο ΜΟΥΣΕΙΟ, το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και τον ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ


Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 εκπρόσωποι του κόμματος «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» με επικεφαλή τον βουλευτή  Γρηγόρη Ψαριανό, του υποψήφιους βουλευτές νομού Βοιωτίας Πάρι Βυλλιώτη, Ματθαίο Γκώνια και τον συντονιστή του κόμματος στην Βοιωτία Δημήτρη Μπάκα, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μουσείο της Θήβας, το Νοσοκομείο της πόλης και τον Δήμο Θηβαίων. Στο Μουσείο της Θήβας, κατόπιν ενημέρωσης των στελεχών του κόμματος από την Διευθύντρια κα Αλεξάνδρα Χαραμή, διαπιστώθηκε πως το έργο θα έχει ολοκληρωθεί εώς το τέλος του τρέχοντος έτους, όταν και θα είναι σε θέση να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό. Επιπλέον διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα προσλήψεων, η αναγκαιότητα εκδόσεως μελετών από την κεντρική διοίκηση, όπως επίσης και τα προβλήματα που προκάλεσαν τα capital controls. Έγινε εποικοδομητική συζήτηση για την ανάδειξη και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του νομού και τις εν γένει δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.
Στο Νοσοκομείο της Θήβας, έγινε ενημέρωση από τον Διευθυντή  κον Σπυρίδωνα Δεσύλλα , τα λοιπά μέλη της διοίκησης και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, για τα προβλήματα του νοσοκομείου, τις σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού, τα προβλήματα συντονισμού της διοίκησης των νοσοκομείων Θήβας και Λιβαδειάς, ελλείψεις υλικοτεχνικού υλικού και άλλα σοβαρότατα  ζητήματα. Πλέον των ανωτέρω, ο Διευθυντής διαβεβαίωσε τα στελέχη του κόμματος πως ο αξονικός τομογράφος θα εγκατασταθεί εντός ενός μηνός στο νοσοκομείο της Θήβας. Κατόπιν ενημέρωσης των διοικούντων,  διαπιστώθηκε από τα στελέχη του κόμματος η άμεση ανάγκη επάνδρωσης και έναρξη λειτουργίας του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ», ενός υπερσύγχρονου κτιρίου που «μαραζώνει» από την αδυναμία της κεντρικής διοίκησης προς λειτουργία του.
Τέλος τα στελέχη του κόμματος επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Θηβαίων κον Σπύρο Νικολάου, ο οποίος ενημέρωσε για τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, τα  προβλήματα χρηματοδότησης, το «πάγωμα» του ΕΣΠΑ προκειμένου να ολοκληρωθούν δυο σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, η ανάπλαση του πεζόδρομου της Επαμεινώνδου και του Βιοκλιματικού Πάρκου, ενημέρωσε για το  χρέος προς τους εργολάβους ύψους σχεδόν 800.000 ευρώ και άλλα εν γένει προβλήματα του Δήμου.
Ο  Γρηγόρης Ψαριανός, ο υποψήφιος βουλευτής  Πάρις Βυλλιώτης, ο Δημήτρης Μπάκας και τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος ευχαρίστησαν τους Διοικούντες όλων των υπηρεσιών για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνουν προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο  δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που έχει εισέλθει η χώρα.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Υγρασία και μεταφορά σκόνης από την Αφρική

Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, με εντονότερα φαινόμενα στην Ανατολική Θεσσαλία και στη Μακεδονία, άνοδο της θερμοκρασίας, καθώς και μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική, περιμένουμε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων τοπικού χαρακτήρα στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά και στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 30 στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 32 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ με εξαίρεση τα νότια πελάγη όπου θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί δυτικοί άνεμοι, ενώ το βράδυ στα βόρεια θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι.Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα να εκδηλωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το απόγευμα και το βράδυ, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεκαέξι συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαέξι (16) άτομα για διάφορα αδικήματα

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ένας μύλος θρυμματισμού κάνναβης, ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, ένα σπρέι πιπεριού κ.α.

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο συνολικά δεκαέξι (16) άτομα και συγκεκριμένα:

Έξι (6) ημεδαποί για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ειδικότερα:

•    (2) άτομα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης (σε μορφή βράχου) και μεθαδόνης.

•    (2) άτομα στην Αιδηψό Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, ένας μύλος θρυμματισμού κάνναβης κ.α.

•    (1) άτομο στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας. Κατασχέθηκαν ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

•    (1) άτομο στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας. Κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Αλλοδαπός στην περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί και συγκεκριμένα, τρεις στην Άμφισσα Φωκίδας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας και ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα, ένας ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Θηβών, ένας αλλοδαπός στη Τανάγρα Βοιωτίας, από αστυνομικού της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας και ένας αλλοδαπός στο Βασιλικό Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ημεδαπός στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκε ένα σπρέι πιπεριού.

Ημεδαπός στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων, για παραβάσεις σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μάθετε πού είναι τοποθετημένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε δήμους με ένα κλικ

 Διαδικτυακή ενημέρωση για τα ακριβή σημεία που έχουν τοποθετηθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας και εάν αυτές είναι αδειοδοτημένες ή όχι παρέχει η νέα ενημερωτική πύλη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Με μία απλή αναζήτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση keraies. eett. gr οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τις κατασκευές κεραιών που τους ενδιαφέρουν. Συγκεκριμένα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν πού βρίσκονται κεραίες σε ένα δήμο, σε μια γεωγραφική περιοχή (μέσω χάρτη) ή σε μία συγκεκριμένη διεύθυνση και να ενημερωθούν για:

– Τις κατασκευές κεραιών που έχουν αδειοδοτηθεί από την ΕΕΤΤ ή έχουν δηλωθεί στην ΕΕΤΤ.

– Το περιεχόμενο της άδειας ή της δήλωσης όπου αναφέρονται και οι σχετικές εγκρίσεις συναρμόδιων φορέων.

– Το νομοθετικό πλαίσιο και τη διαδικασία βάσει της οποίας αδειοδοτήθηκε.

– Την εταιρία που είναι κάτοχος της κεραίας.

Στην πύλη, η οποία προς το παρόν λειτουργεί πιλοτικά, υπάρχουν πληροφορίες και για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, τη διαδικασία αδειοδότησης και οι αρμόδιοι φορείς. Στόχος της ΕΕΤΤ είναι η ενίσχυση της διαφάνειας σε θέματα αδειοδότησης κατασκευών κεραιών και η προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών με την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δίωξη στον Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση του Γιακουμάκη


Δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Ιωαννίνων σε βάρος του πρώην Υπουργού και βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate, ο φάκελος για την υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Μαρκογιαννάκης ήταν υπεύθυνος για την... «άνωθεν» παρέμβαση προς τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ώστε να πέσουν «στα μαλακά» οι φοιτητές που φέρονται να ασκούσαν ψυχολογική βία στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Τότε ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε παραδεχθεί ότι τηλεφώνησε στη Σχολή και μίλησε με τον πρώην διευθυντή κ. Μάντζαρη, για άλλη όμως περίπτωση σπουδαστή, ο οποίος είχε ζωγραφίσει σε τοίχο του δωματίου του την Κρήτη, με αποτέλεσμα να απειλείται με αποβολή.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ