Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Αγιασμός στα Σχολεία των Θεσπιών-φωτογραφίες

Με τον καθιερωμένο αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε η χθεσινή ημέρα σε όλα τα σχολεία της χώρας. Έτσι λοιπόν πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και στο Γενικό Λύκειο και Γυμνάσιο Θεσπιών, παρουσία του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη.Τον αγιασμό τέλεσε ο π.Αλέξανδρος, ο οποίος αμέσως μετά διάβασε προς τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ.Γεωργίου εν όψει της έναρξης των μαθημάτων.Ακολούθησε το καλωσόρισμα των μαθητών και οι ευχές προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου από τον διευθυντή του Γενικού Λυκείου Θεσπιών κ.Ιωάννου.
Το Permissospress  Εύχεται Καλή Σχολική Χρονιά.. με ένα στοίχο του Λευτέρη Παπαδόπουλου…. Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης… και  Πρώτη εκτέλεση: Παύλος Σιδηρόπουλος
Υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα..!!


 

 
 














Διαβάστε Περισσότερα »

Περάσατε σε άλλη πόλη και ετοιμάζεστε να νοικιάσετε σπίτι; Δείτε τι να προσέξετε...

Χρήσιμες συμβουλές για την ενοικίαση σπιτιού δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) στους νέους φοιτητές που θα σπουδάσουν μακριά...

Δείτε παρακάτω τι τους συμβουλεύει:

    Τα σπίτια, στο κέντρο των πόλεων, είναι κατά κανόνα παλαιότερα και πιο ακριβά, σε σχέση, με αυτά, που βρίσκονται, εκτός κέντρου.
    Ελέγχουμε την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και τι μας παρέχει αυτή (supermarket, τράπεζες, τακτική αστική συγκοινωνία, πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη κ.λπ.).
    Ελέγχουμε, καλά, το σπίτι, για να διαπιστώσουμε τυχόν βλάβες και να τις επισημάνουμε, στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει, πριν αρχίσουμε να κατοικούμε, στο σπίτι.
    Μεγάλη προσοχή χρειάζεται, όταν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, με τον ιδιοκτήτη, για την ενοικίαση του σπιτιού. Πρέπει να γνωρίζουμε:
    Στις μισθώσεις κατοικιών, το ύψος του μισθώματος διαμορφώνεται, ελεύθερα και δεσμεύει και τις δύο πλευρές.
    Η μίσθωση κατοικίας ισχύει, τουλάχιστον για τρία χρόνια και αν ακόμα έχει συμφωνηθεί μικρότερος ή αόριστος χρόνος.
    Αν ο συμβατικός χρόνος έχει καθοριστεί μικρότερος της τριετίας και δεν υπάρχει συμφωνία αναπροσαρμογής του μισθώματος, για τον υπόλοιπο χρόνο, το καταβαλλόμενο μίσθωμα αυξάνεται, ετησίως, κατά ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) του τιμαρίθμου του κόστους ζωής, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος, για τους αμέσως προηγούμενους δώδεκα (12) μήνες.
    Η μίσθωση ορισμένου χρόνου λήγει, μόλις περάσει το διάστημα αυτό, χωρίς να απαιτείται τίποτε άλλο. Μάλιστα, θεωρείται ότι ανανεώνεται, για αόριστο χρόνο, όταν, μετά την παρέλευση του συμφωνημένου χρόνου, ο μεν ενοικιαστής εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την κατοικία, ο δε ιδιοκτήτης δεν εναντιώνεται.
    Η μίσθωση αόριστης διάρκειας, μετά την παρέλευση της τριετίας, λήγει, με καταγγελία του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή.
    Το ενοίκιο καταβάλλεται την ημερομηνία, που έχουν συμφωνήσει ιδιοκτήτης και ενοικιαστής.
    Η καταβολή της εγγύησης δεν αποτελεί υποχρέωση του ενοικιαστή, που πηγάζει, από το νόμο, αλλά έχει επικρατήσει, ως μισθωτική συνήθεια.
    Δεν αποδεχόμαστε και δεν υπογράφουμε όρους, που δεν κατανοούμε ή με τους οποίους δε συμφωνούμε, απόλυτα. Σε πολλά συμβόλαια ενοικίασης, περιέχονται όροι δυσμενείς, για τους ενοικιαστές π.χ. «Εάν ο ενοικιαστής διακόψει τη μίσθωση, πριν τη συμφωνημένη λήξη της, υποχρεούται να καταβάλει όλα τα ενοίκια, μέχρι τη λήξη». Τέτοιους όρους τους διαγράφουμε.
    Ο ιδιοκτήτης έχει την υποχρέωση να παραδώσει, στον ενοικιαστή, την κατοικία κατάλληλη, για τη χρήση, που συμφωνήθηκε και να τη διατηρεί, κατάλληλα, κατά τη μίσθωση.
    Ο ιδιοκτήτης φέρει τα βάρη του ακινήτου.
    Ο ιδιοκτήτης αποδίδει, στον ενοικιαστή, τις αναγκαίες δαπάνες, που αυτός έκανε στο ακίνητο.
    Ο ενοικιαστής δεν ευθύνεται, για φθορές ή μεταβολές, που οφείλονται, στη συμφωνημένη χρήση.
    Έτσι, μπορούμε να διεκδικήσουμε: 1) να αναλάβει ο ιδιοκτήτης την υποχρέωση να κάνει, με δικά του έξοδα, τις απαραίτητες επισκευές, στο σπίτι (π.χ. βάψιμο, επισκευή παραθύρων κ.λπ.), ώστε αυτό να είναι κατάλληλο, για να κατοικήσουμε, 2) να αναλάβει ο ιδιοκτήτης την υποχρέωση να επισκευάζει, με δικά του έξοδα, τις βλάβες, που θα προξενούνται, στο σπίτι, στα πλαίσια της συνηθισμένης, από εμάς χρήσης του. Φυσικά, ο ιδιοκτήτης δεν είναι υποχρεωμένος να αποκαθιστά ζημιές, που εμείς προκαλούμε, λόγω κακής χρήσης του σπιτιού.
    Αφού συμφωνήσουμε, υπογράφουμε, γραπτό μισθωτήριο συμβόλαιο και απαιτούμε αντίγραφο θεωρημένο, από την εφορία. Σε καμία περίπτωση, δεν αποδεχόμαστε προτάσεις για αποδείξεις ενοικίου ή συμφωνητικά, για ποσά διαφορετικά των πραγματικών. Γινόμαστε συνένοχοι, σε φοροδιαφυγή του ιδιοκτήτη.
    Εμείς, από την πλευρά μας, ως ενοικιαστές, πρέπει να επιδείξουμε συνέπεια, ως προς την καταβολή των μισθωμάτων (= ενοικίων), την καλή χρήση του σπιτιού και την εφαρμογή των κανονισμών της οικοδομής.
    Η καθυστέρηση καταβολής των δαπανών κοινοχρήστων έχει τα ίδια αποτελέσματα καθυστέρησης του ενοικίου.
    Ο ενοικιαστής, κατά τη λήξη της μίσθωσης, έχει υποχρέωση να αποδώσει την κατοικία, στην κατάσταση, που την παρέλαβε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από 01.01.2008, το χαρτόσημο έχει καταργηθεί, για τις κατοικίες. Εάν απευθυνθούμε, σε μεσιτικό γραφείο, προσέχουμε να είναι νόμιμο. Ο μεσίτης δικαιούται αμοιβή γι’ αυτό ρωτούμε ποια είναι η αμοιβή του, και καταβάλουμε την αμοιβή μόνο αν ενοικιάσουμε το σπίτι, που μας πρότεινε. Επομένως, πληρώνουμε, αφού υπογράψουμε το συμβόλαιο, με τον ιδιοκτήτη.

Πριν αποφασίσουμε να υπογράψουμε συμβόλαιο, ενημερωνόμαστε, για τα κοινόχρηστα τους λογαριασμούς του σπιτιού και όλα τα έξοδα, που θα επιβαρύνουν το σπίτι, πέραν του ενοικίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Για ελάτε- Να περάσει ο επόμενος!

Η Εθνική ομάδα διέλυσε 75-54 το Βέλγιο και πλέον περιμένει έναν εκ των Ισπανίας ή Πολωνίας στους «8» του Ευρωμπάσκετ! Πρώτη νίκη σε νοκ άουτ ύστερα από το 2009!

Όλοι είναι… ευπρόσδεκτοι! Μία σοβαρή και επιβλητική Εθνική ομάδα δεν άφησε περιθώρια στο Βέλγιο, το οποίο συνέτριψε 75-54 και πλέον περιμένει μία εκ των Ισπανίας ή Πολωνίας στους «8» του Ευρωμπάσκετ!

Λίγο «σφιγμένη» στο πρώτο ημίχρονο η «επίσημη αγαπημένη», ωστόσο στο δεύτερο μέρος η αναμέτρηση ήταν παράσταση για έναν (ελληνικό) ρόλο, με αυτή να είναι και η πρώτη νίκη σε νοκ άουτ φάση μετά το 2009!
 Πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο Μπουρούσης με 14 πόντους, με τον Κουφό να είχε 13, τον Πρίντεζη 10, όσους και ο Αντετοκούνμπο, ο οποίος μάζεψε και ισάριθμα ριμπάουντ. Το επόμενο ματς της Εθνικής μας είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τρίτη (15/9) στις 19:30 (ώρα Ελλάδας).
Διαβάστε Περισσότερα »

14 συλλήψεις στη Στερεά για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκατέσσερα (14) άτομα για διάφορα αδικήματα



Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό τη πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκατέσσερα (14) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για διάπραξη κλοπής και απόπειρας κλοπής, σε καταστήματα της ανωτέρω περιοχής.

Τέσσερα (4) άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα:

•    Δύο (2) ημεδαποί σε περιοχές της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

•    Δύο (2) ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης. 

Δύο (2) αλλοδαποί (ένας στη Κάρυστο Ευβοίας και ένας στο Δομοκό Φθιώτιδας), από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Καρύστου και Δομοκού αντίστοιχα, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.


Δύο (2) αλλοδαποί (ένας στη Χαλκίδα και ένας στο Δομοκό Φθιώτιδας), από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού αντίστοιχα, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Ημεδαπός στο Λιανοκλάδι Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Υπάτης, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν ένα πιστόλι χωρίς γεμιστήρα και ένας περιστρεφόμενος φάρος.

Δύο (2) ημεδαποί (ένας στη Λιβαδειά και ένας στη Μακρακώμη Φθιώτιδας), από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς και της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας αντίστοιχα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Υπάτης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Υπάτης, για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 30 έτη, η μέση ηλικία στην απόκτηση του πρώτου παιδιού στην Ελλάδα




    Συνεχώς φθίνουσα η πορεία της γονιμότητας στη χώρα μας.

Ο πληθυσμός της Ελλάδας (όπως και ο πληθυσμός του συνόλου σχεδόν των ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη μας) στην μεταπολεμική περίοδο έχει αυξηθεί σημαντικά (7,6 εκατομ το 1951, 11,0 το 2014) αλλά παράλληλα... γηράσκει προοδευτικά (μέση ηλικία 29 έτη το 1951, 43 έτη το 2014, ήτοι +14 έτη ).
Πρόκειται για στοιχεία εργασίας του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και διευθυντή του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων (ΕΔΚΑ) Βύρωνα Κοτζαμάνη, η οποία ανιχνεύει τις τάσεις και τις προοπτικές του πληθυσμού της χώρας και δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος της σειράς «Δημογραφικών Νέα» του ΕΔΚΑ (http://www.demography-lab.prd.uth.gr/DemoNews/demonews_25.pdf) Μάλιστα ο ίδιος δεν παραλείπει να αναφέρει πως ο πληθυσμός της Ελλάδας, από σχετικά «ομοιογενής» εθνικά μετά τον πόλεμο (οι μη έχοντες την ελληνική υπηκοότητα το 1951 ήταν λίγες χιλιάδες) συμπεριλαμβάνει σήμερα περίπου 1.000.000 αλλοδαπούς, η τεράστια πλειονότητα των οποίων προέρχεται από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και τις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές του πλανήτη μας (σημαντικό τμήμα των τελευταίων έχουν εισέλθει παρανόμως στη χώρα μας και δεν έχουν άδεια παραμονής).
Ειδική αναφορά ο καθηγητής κάνει για την τελευταία περίοδο, η οποία έχει ως σημείο εκκίνησης τα πρώτα χρόνια της τρέχουσας δεκαετίας και συμπίπτει με την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, περίοδο που σύμφωνα με τον ίδιο παραμένει «ανοικτή». Η κρίση αυτή, διευκρινίζει, αναμένεται να επιταχύνει (και ενδεχομένως και να ανατρέψει) τις πρότερες τάσεις εξέλιξης των βασικών δημογραφικών συνιστωσών (δηλαδή της γονιμότητας, της θνησιμότητας και της μετανάστευσης). Ποιο αναλυτικά, όσον αφορά την πορεία τής γονιμότητας σημειώνει ο. κ. Κοτζαμάνης, αυτή είναι συνεχώς φθίνουσα, καθώς οι γυναίκες των διαδοχικών γενεών που γεννηθήκαν μετά τα τέλη του ΧΙΧου αιώνα στη χώρα μας κάνουν όλο και λίγο λιγότερα παιδιά (η Ελλάδα δεν γνώρισε το baby-boom άλλων ευρωπαϊκών χωρών), ενώ αυτές που γεννηθήκαν από τον Μεσοπόλεμο και μετά δεν εξασφαλίζουν πλέον την αναπαραγωγή τους (η κάθε μητέρα δηλαδή δεν αντικαθίσταται λαμβάνοντας υπόψη και τις υφιστάμενες εκάστοτε συνθήκες θνησιμότητας από μία κόρη). Η μέση ηλικία στην απόκτηση του πρώτου παιδιού επισημαίνει ο καθηγητής είναι σήμερα (2015) ήδη εξαιρετικά υψηλή (εγγίζει τα 30 έτη) και η όποια αναβολή των γεννήσεων για αργότερα εξαιτίας των δυσμενών κοινωνικό οικονομικών συνθηκών από τις γενεές οι οποίες στα χρόνια της κρίσης θα βρεθούν στις ηλικίες 25- 35 (τις γυναίκες δηλαδή που γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίες του'80 και μετέπειτα) πιθανότατα, θα οδηγήσει στην επιτάχυνση της τάσης μείωσης του αριθμού των παιδιών τους, εξαιτίας της συρρίκνωσης τόσο του διατιθέμενου αναπαραγωγικού τους «χρόνου» (του χρόνου δηλαδή που θα έχουν μπροστά τους για να κάνουν παιδιά) όσο και της βιολογικής τους ικανότητας σύλληψης (ικανότητας που μειώνεται ταχύτατα μετά τα 30 έτη). Αυτό πιθανότατα, συμπληρώνει, θα έχει ως αποτέλεσμα το ακόμη μεγαλύτερο «άνοιγμα» του εύρους μεταξύ του ορίου αναπαραγωγής (2,1 παιδιά/γυναίκα) και του αριθμού των παιδιών που θα φέρουν στον κόσμο οι γυναίκες που γεννηθήκαν μετά το 1980, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι η γενεά του 1950 έφερε στον κόσμο 1,9 παιδιά/γυναίκα κατά μέσο όρο, η γενεά του '65 1,7 παιδιά και αυτή του 1975 -εκτίμηση- μόλις 1,55).
Ταυτόχρονα, προσθέτει ο κ. Κοτζαμάνης, η τάση αύξησης της ατεκνίας (η αύξηση δηλαδή του ποσοστού των γυναικών που δεν θα κάνουν παιδί) στις γενεές που γεννήθηκαν μετά το 1965 συνεχίζεται ενώ η συρρίκνωση των πολύτεκνων οικογενειών που έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες δεν έχει ανακοπεί, και δεν πρόκειται να ανακοπεί: οι γεννήσεις του τέταρτου και άνω παιδιού που υπερέβαιναν το 13% του συνόλου των γεννήσεων στις αρχές της δεκαετίας του '50, αποτελούν σήμερα μόλις το 3% και αναμένεται να σταθεροποιηθούν στο 2% στα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Η κρίση του δημόσιου συστήματος υγείας και η μείωση των εισοδημάτων ευρύτατου τμήματος του ελληνικού πληθυσμού, αναφέρει ο κ. Κοτζαμάνης θα έχουν επίσης, πιθανότατα, επιπτώσεις και στην υγεία - μακροζωία του. Ειδικότερα, έχει ήδη επιβραδυνθεί (και σύντομα πιθανότατα θα ανακοπεί) η πρότερη μακροχρόνια τάση αύξησης του προσδόκιμου ζωής στη γέννηση (ενώ πιθανότατα θα αυξηθούν την επόμενη δεκαετία και τα χρόνια ζωής σε κακή κατάσταση υγείας πριν από τον θάνατο του πληθυσμού μας).
Τι θα γίνει όμως στο άμεσο μέλλον;
Ο κ. Κοτζαμάμης αναφέρεται και σε κάποιες βεβαιότητες όσον αφορά τις μέλλουσες πληθυσμιακές μας εξελίξεις. Ειδικότερα, αναφέρει ότι το 2025
* ο πληθυσμός της Ελλάδας θα υπολείπεται πιθανότατα κατά 300-400 χιλιάδες περίπου αυτού του 2015,
* τα φυσικά (γεννήσεις- θάνατοι) ως και τα μεταναστευτικά ισοζύγια (είσοδοι- έξοδοι) την επόμενη δεκαετία θα είναι αρνητικά,
* η δημογραφική γήρανση -μη αναστρέψιμη τάση- θα συνεχισθεί καθώς το ποσοστό των άνω των 65 ετών το 2025 θα υπερβεί πιθανότατα το 22% του συνολικού πληθυσμού και οι άνω των 85 ετών θα αποτελούν σχεδόν το 15% της ομάδας των 65+ (υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1950 οι 65+ αποτελούσαν μόλις το 6,7% του συνολικού πληθυσμού , οι δε 85+ μόλις το 0,4% αντίστοιχα) ενώ η μέση ηλικία θα ξεπεράσει τα 45έτη,
* το προσδόκιμο ζωής στη γέννηση (ο μέσος όρος ζωή μας δηλαδή) μετά από 10 χρόνια, στην ευνοϊκότερη των περιπτώσεων δεν θα μειωθεί σημαντικά ενώ η πιθανότητα να αυξηθούν τα χρόνια ζωής πριν τον θάνατο σε κακή κατάσταση υγείας είναι ισχυρή,
* η γονιμότητα των γενεών που γεννήθηκαν τη δεκαετία 1975-1990 θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο (θα περιορισθεί πιθανότατα στα 1,4 παιδιά/γυναίκα)
και τέλος,
* το ειδικό βάρος των αλλοδαπών δεν αναμένεται να μεταβληθεί σημαντικά το 2025 (γύρω από το 10% του συνολικού πληθυσμού), ενώ το ίδιο έτος ένας στους 7 νέους κάτω των 15 ετών θα έχει γεννηθεί από έναν τουλάχιστο αλλοδαπό γονέα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στη Βοιωτία


Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλή ενίσχυση για Λεβαδειακό


Σε δύο προσθήκες της τελευταίας στιγμής προχώρησε ο Λεβαδειακός, με την απόκτηση των Τσαχίρ Μπελγκαζουανί και Βάλερι Ντομοφτσίισκι.

Σε δύο ακόμη προσθήκες προχώρησαν οι άνθρωποι του Λεβαδειακού την Παρασκευή. Οι Βοιωτοί ανακοίνωσαν την συμφωνία τους με τους Τσαχίρ Μπελγκαζουανί και Βάλερι Ντομοφτσίισκι.

Ο πρώτος είναι 29χρονος Γαλλομαροκινός μεσοεπιθετικός, ο οποίος έμεινε ο ελεύθερος από την Μπρεστ. Ο δεύτερος είναι 29χρονος επιθετικός γεννημένος στην Βουλγαρία, ενώ στην περσινή του θητεία στην Λέφσκι Σόφιας σημείωσε 10γκολ σε 29 συμμετοχές.

Οι ανακοινώσεις:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές Chahir Belghazouani και Valeri Domovchiyski.

Ο 29άχρονος Γαλλομαροκινός μεσοεπιθετικός Chahir Belghazouani έχει 6 συμμετοχές με την Εθνική Μαρόκο, έχει αγωνιστεί στις Grenoble, Strasbourg, Neuchatel Xamax, Tours FC, Zulte Waregem, AC Ajaccio, R. White Star Bruxelles, ενώ η τελευταία ομάδα του ήταν η Brest.

Ο γεννημένος στις 5/10/1986 Βούλγαρος επιθετικός Valeri Domovchiyski έχει 13 συμμετοχές (2 γκολ) με την Εθνική Βουλγαρίας και ξεκίνησε την καριέρα του στη Levski Sofia, με την οποία αγωνίστηκε σε 69 ματς πετυχαίνοντας 42 γκολ, κατακτώντας παράλληλα 2 Πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο και 1 Σούπερ Καπ.

Στη συνέχεια έπαιξε στη Γερμανία με τις φανέλες των Hertha BSC και MSV Duisburg και κατόπιν επέστρεψε στη χώρα του για να αγωνιστεί στις PFC Botev Plovdiv, Cherno More και ξανά στη Levski Sofia, με την οποία πέρυσι έπαιξε σε 29 ματς πετυχαίνοντας 10 γκολ.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα-Δείτε τα θέματα

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 14η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου την Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
1 Περί της έγκρισης πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
2 Περί της έγκρισης του σχεδίου δράσης για την αειφόρο ενέργεια του Δήμου Αλιάρτου
–Θεσπιέων 2014-2020.(Εισηγήτρια Κα Λέτη)
Το σώμα του σχεδίου δράσης για την αειφόρο ενέργεια βρίσκεται ανρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου

3 Περί της διαγραφής νηπίων από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Αλιάρτου και
Θεσπιών.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
4 Περί της εγγραφής νηπίων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Αλιάρτου και Θεσπιών για τοσχολ.έτος 2015-16.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
5 Περί της τροποποίησης της υπ’αριθμ.110/2014 απόφασης του Δ.Σ. περί «της ίδρυσης και
λειτουργίας Κ.Δ.Β.Μ. στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Δήμαρχος)
6 Περί της έγκρισης της υπ’αριθμ . 53/2015 απόφασης της Ε.Π.Ζ. που αφορά ανάκληση άδειας
καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
7 Περί της συγκρότησης επιτροπής φυσικού εδάφους του έργου «επισκευή καταστρώματος
γέφυρας»(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
8 Περί της έγκρισης του 1ου ΑΠΕ του έργου «επισκευή καταστρώματος γέφυρας»(Εισηγητής Κος
Πρόεδρος)
9 Περί της χορήγησης παράτασης του έργου «επισκευή καταστρώματος γέφυρας»(Εισηγητής Κος
Πρόεδρος)
10 Περί της έγκρισης της υπ’αρθμ 9/2015 μελέτης της Τ.Υ. του Δήμου με τίτλο «Συντήρηση
Δικτύου ύδρευσης στην τ.κ.Ευαγγελίστριας» και τρόπου εκτέλεσης του έργου.(Εισηγητής Κος
Πρόεδρος)
11 Περί της δουλείας διέλευσης αγωγού ύδρευσης στην τ.κ. Ευαγγελίστριας.(Εισηγητής Κος
Πρόεδρος)
12 Περί της έγκρισης δαπάνης σύνδεσης υδρευτικής δεξαμενής Δ.Κ. Αλιάρτου με τον κεντρικό
Δίκτυο Ύδρευσης.(Εισηγητής Κος Αραπίτσας)
13 Περί της έγκρισης δαπάνης σύνδεσης υδρευτικής δεξαμενής Τ.Κ.Μαυρομματίου με το
κεντρικό Δίκτυο Ύδρευσης.(Εισηγητής Κος Αραπίτσας)
14 Περί της έγκρισης παράτασης του έργου «Δίκτυα Ακαθάρτων Αλιάρτου»(Εισηγητής Κος
Πρόεδρος)
15 Περί της αποδοχής εξωδικαστικού συμβιβασμού για την διευθέτηση της προμήθειας υδραυλικού
υλικού του Δήμου έτους 2015.(Εισηγητής Κος Δήμαρχος)
16 Περί της Υποβολής προτάσεων που αφορούν τον Χωροταξικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας
Στερεάς Ελλάδας.(Εισηγητής Κος Δήμαρχος)
17 Περί της έγκρισης δημοπράτησης δημοτικής έκτασης για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας
αγροτικών και κτηνοτροφικών στερεών αποβλήτων (σχετική η υπ’αριθμ 48/2015 απόφαση της
Ε.Π.Ζ.).(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
18 Περί της έγκρισης δημοπράτησης δημοτικής έκτασης ως αμμορυχείο και καθορισμός όρων
αυτής. (σχετική η υπ’αριθμ 49/2015 απόφαση της Ε.Π.Ζ.).(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
19 Περί της έγκρισης της υπ’αριθ. 51/2015 απόφασης της Ε.Π.Ζ. που αφορά αίτημα του Συλλόγου
Μελισσοκόμων «Το Κουβέλι» για δενδροφύτευση του ΧΑΔΑ Μαζίου. (Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
20 Περί της έγκρισης της υπ’αριθμ 52/2015 απόφασης της Ε.Π.Ζ. που αφορά την μετακίνηση του
πολεμικού αεροσκάφους από την πλατεία Δημαρχείου σε κοινόχρηστο χώρο του
κέντρου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
21 Περί της ορθής επανάληψης της υπ’αριθμ 152/2015 του Δ.Σ που αφορά τον οικονομικό
Απολογισμό έτους 2013 της ΔΗΚΕΑΛ.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
22 Περί της εξέτασης αίτησης Δημότη.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
23 Περί της εξέτασης αίτησης του Εμπορικού Συλλόγου Αλιάρτου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
24 Περί της εξέτασης αίτησης του Συλλόγου Γυναικών Σωληναρίου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
25 Περί της εξέτασης αίτησης αθλητικού σωματείου «ΕΛΠΙΔΕΣ».(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
26 Περί της επιλογής αναδόχου για προμήθεια οικοδομικών υλικών κατόπιν διαπραγμάτευσης
(υποομάδα Β2.Προϊόντα λατομείου),για το έτος 2015.(Εισηγητής Κος Αραπίτσας)
27 Περί έγκρισης της υπό αριθ.85/2015 απόφασης οικονομικής επιτροπής , που αφορά την
παρακολούθηση προϋπολογισμού Β΄τριμήνου 2016 .(Εισηγητής Κος Αραπίτσας)


Πλήρες κείμενο: Σχεδίο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, 2014-2020
Εισηγητικό Σημείωμα: Περίληψη Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων


Διαβάστε Περισσότερα »

Μπόρες και σποραδικές καταιγίδες σήμερα -Πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα

Αστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα, Σάββατο:

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, 'Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην 'Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές καταιγίδες και από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ με μικρή περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και τις πρωινές ώρες σποραδικών καταιγίδων.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί πρόσκαιρα 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτική Συγκέντρωση στη Λιβαδειά, με Μανώλη Γλέζο και Δημήτρη Στρατούλη



Η Λαϊκή Ενότητα Βοιωτίας καλεί τους πολίτες του νομού να παραστούν σε πολιτική συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13/9/2015 και ώρα 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο ¨Χρήστος Παλαιολόγος¨, στη Λιβαδειά. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι το Ιστορικό Στέλεχος της Αριστεράς και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας Μανώλης Γλέζος καθώς και ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και υποψήφιος της Λαϊκής Ενότητας στη Β΄ Αθηνών Δημήτρης Στρατούλης. Επίσης, στην συγκέντρωση θα γίνει και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας για τη Βοιωτία.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ