Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Πωλείται κατοικία στις Θεσπιές Βοιωτίας

Πωλείται κατοικία στις Θεσπιές με δυο υπνοδωμάτια,σαλόνι,κουζίνα,μπάνιο,χωλ,καλοριφέρ και με υπόγειο.Τιμή συζητήσιμη.
Τηλ.επικοινωνίας 6977453428-22620-27145




Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΟ Φροντιστήριο- ΘΗΒΑ – ΕΡΥΘΡΕΣ –ΘΕΣΠΙΕΣ-Μαζί πάμε ψηλά !


11 Χρόνια ΝΕΟ
Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης
ΘΗΒΑ – ΕΡΥΘΡΕΣ – ΘΕΣΠΙΕΣ

Το «Nέο Φροντιστήριο», ο μεγαλύτερος φροντιστηριακός οργανισμός, συμπλήρωσε επιτυχώς 11 χρόνια λειτουργίας στη Θήβα και την ευρύτερη περιοχή. Δεκάδες μαθητές του φοίτησαν και φοιτούν στα πανεπιστήμια της Ελλάδας.
Ο ιδρυτής του φροντιστηρίου Νικόλαος Κόλλιας, με καταγωγή το Λεοντάρι Βοιωτίας, συνεχίζει να στηρίζει τις προσπάθειες του επιστημονικού προσωπικού που τόσα χρόνια αναβαθμίζουν ποιοτικά το χώρο της εκπαίδευσης. 47 χρόνια στην πρωτοπορία της εκπαίδευσης και της επιτυχίας ο όμιλος « Νέο Φροντιστήριο» μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κατέχει την κορυφή της φροντιστηριακής εκπαίδευσης.
Στο  «Νέο Φροντιστήριο» οι μαθητές με ολοκληρωμένη υποστήριξη ( βιβλία, επαγγελματικό προσανατολισμό, ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, διαγωνίσματα προσομοίωσης, κοινωνική δράση) , κατανοούν τον εαυτό τους, τις ιδιαιτερότητες τους και ανακαλύπτουν  τον δικό τους προσωπικό τρόπο μελέτης.
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλα αυτά τα χρόνια. Θα σας ανταμείψουμε με :
•    Την ποιότητα στην γνώση
•    Την σίγουρη επιτυχία
•    Την εκπλήρωση των στόχων σας


….Μαζί πάμε ψηλά !

        ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ
              ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ – ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ

Υπεύθυνοι Σπουδών :        Μπάκα Γεωργία
                    Μαρζάβα Μαρία
                    Κουκούλης Γεώργιος
                    Μητσάκης Λουκάς
                    Βυλλιώτης Αντώνης

ΘΗΒΑ :     Πινδάρου 29
        Τηλ : 22620 89660
                      http://www.neo.edu.gr/
                        neothiva@gmail.com
EΡΥΘΡΕΣ :    Κιλκίς 10
Τηλ : 22630 63123
neoerythres@gmail.com
ΘΕΣΠΙΕΣ:      τηλ : 22620 65755
neothespies@gmail.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Πίεση, τσιγάρο και κακή διατροφή οι μεγαλύτεροι εχθροί μας

Η υπέρταση, το κάπνισμα και τα περιττά κιλά κοστίζουν πρόωρα τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, παρότι και τα τρία θα μπορούσαν να αποφευχθούν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Αντίστοιχα στα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών, ο κυριότερος αποτρέψιμος παράγοντας θνησιμότητας είναι ο υποσιτισμός.

Την δεκάδα των κυριότερων αποτρέψιμων παραγόντων που κόβουν πολλά και καλά χρόνια από την ζωή μας, συμπληρώνουν τα υψηλά επίπεδα σακχάρου, το πολύ αλάτι στο φαγητό, η μειωμένη κατανάλωση φρούτων, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ρύπανση εντός των σπιτιών, τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από την ανάλυση στοιχείων της περιόδου 1990-2013 από διεθνή ομάδα επιστημόνων υπό τον δρα Μοχάμαντ Χοσεϊν Φορουζάνφαρ, από το Ινστιτούτο Υγείας & Αξιολόγησης Μετρήσεων (IHME) του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, στο Σηάτλ.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet», εξέτασαν τον αριθμό των θανάτων, των χαμένων ετών ζωής και των ετών διαβίωσης με αναπηρία που αποδίδονται σε 79 αποτρέψιμους παράγοντες κινδύνου σε 188 χώρες.

Όπως διαπίστωσαν, οι παράγοντες αυτοί ευθύνονταν το 1990 για 25,1 εκατομμύρια θανάτους ενώ το 2013 ευθύνονταν για 30,8 εκατομμύρια.

Σε άνδρες και γυναίκες, ο κυριότερος αποτρέψιμος παράγοντας είναι η υπέρταση, τα θύματα της οποίας αυξήθηκαν κατά 50% μεταξύ 1990 και 2013.

Ακολουθεί το κάπνισμα, τα θύματα του οποίου αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 25% την ίδια χρονική περίοδο, ενώ οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της παχυσαρκίας αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 63%.

Οι ίδιοι παράγοντες ευθύνονται και για τα περισσότερα χαμένα έτη υγιούς ζωής, σημειώνουν οι ερευνητές στο άρθρο τους.

Τα ευρήματα αυτά δημοσιοποιούνται μόλις τρεις μήνες έπειτα από τη δημοσίευση μίας άλλης ανάλυσης που έδειξε ότι πάνω από το 95% των κατοίκων του πλανήτη πάσχουν από τουλάχιστον ένα πρόβλημα υγείας και μόλις το 4,3% είναι απολύτως υγιείς.


Πηγή : Web Only

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Τέσσερα μωρά και 10 παιδιά στο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Ανατριχιαστικές εικόνες στη Λέρο όπου μεταφέρονται οι διασωθέντες - Μάνα έχασε και τα δύο της παιδιά!
Τουλάχιστον τέσσερα βρέφη και δέκα μικρά παιδιά (πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια), περιλαμβάνονται μεταξύ των 28 νεκρών μιας τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, όταν σκάφος με άγνωστο αριθμό μεταναστών ανατράπηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Μεταξύ των υπολοίπων θυμάτων οι σοροί των οποίων έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, περιλαμβάνονται έξι γυναίκες και οκτώ άντρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισαν οκτώ νεκρούς πρόσφυγες μέσα από το αμπάρι του ανατραπέντος σκάφους.

Οι εικόνες στη Λέρο όπου μεταφέρονται οι διασωθέντες είναι ανατριχιαστικές: Σε τραγική κατάσταση κατέφτασε μία γυναίκα που έχασε και τα δύο της παιδιά στο ναυάγιο. Ενα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 9 ετών. Μία άλλη γυναίκα ούρλιαζε ψάχνοντας το παιδί της και άλλοι διασωθέντες της έλεγαν ότι έχει πνιγεί. Εθελοντής που βοηθάει τους διασωθέντες δήλωσε στο protothema.gr κλαίγοντας, ότι όλοι είναι συγκλονισμένοι στο νησί και οι εικόνες πόνου που αντικρίζουν είναι πρωτόγνωρες.

Το ναύαγιο έγινε γνωστό όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 ότι μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού από τη Μυτιλήνη για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα 68 άνθρωποι διασώθησαν από τη θάλασσα και άλλοι 29 είχαν καταφέρει μόνοι τους να βγουν σε παραλία του Φαρμακονησίου.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σύμφωνα με το Λιμενικό, η εικόνα παραμένει ακόμα ασαφής.
Σύσκεψη για το μεταναστευτικό σήμερα στη Μυτιλήνη
O αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, θα μεταβεί σήμερα στη Μυτιλήνη, όπου και θα συμμετάσχει σε διευρυμένη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, υπό την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Κουντουρά στη Θήβα


Επίσκεψη στη Θήβα πραγματοποίησε η απελθούσα αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού,κα Έλενα Κουντουρά, σήμερα Κυριακή 13-9-15.
Η κυρία Κουντουρά είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και επιχειρηματίες της Θήβας, να ανταλλάξει απόψεις, ενώ αρκετοί πολίτες της έδωσαν συγχαρητήρια για την επιτυχημένη πορεία της στο υπουργείο τουρισμού.


Η κυρία Κουντουρά μίλησε για  την συνολική δουλειά και τις επιτυχίες σε όλες τις υπουργικές θέσεις που κατείχαν οι ανεξάρτητοι Έλληνες, και επεσήμανε ότι είναι αποτέλεσμα μιας πολύ καλής και οργανωμένης ομάδας που πρέπει να έχει συνέχεια και μετά τις εκλογές στις 20/9/15.

Στη Θήβα την υποδέχτηκαν ο κ. Χρήστος Σταθόπουλος, διευθυντής του γραφείου ανεξαρτήτων Ελλήνων Θήβας, οι πολιτευτές κκ. Απόστολος Δελαβέκουρας, Ευριδίκη Κουρνέτα, Κατερίνα Παπαβασιλείου, μέλη και φίλοι των ανεξαρτήτων Ελλήνων Θήβας.

ThivaPost



Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Ο δολοφόνος επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος



Είχε σκοτώσει δυο ηλικιωμένες σε Μώλο και Τραγάνα στη Φθιώτιδα για να τις ληστέψει. Εν συνεχεία εξαφανίστηκε για δύο χρόνια, προτού επιστρέψει στις Λιβανάτες, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ο λόγος για έναν 29χρονο Βούλγαρο, ο οποίος και παλιότερα διέμενε στην περιοχή των Λιβανατών, όμως μετά τις ληστείες και μια ακόμη απόπειρα ληστείας είχε εξαφανιστεί.

Τον Φεβρουάριο του 2013 οι δολοφονίες των δύο ηλικιωμένων γυναικών είχαν συγκλονίσει τη Φθιώτιδα. Οι δράστες χτύπησαν και στη συνέχεια έδεσαν και φίμωσαν τα θύματά τους, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.

Λίγο αργότερα έγινε απόπειρα ληστείας στις Λιβανάτες, όμως την τελευταία στιγμή το υποψήφιο θύμα άκουσε θόρυβο στο μπαλκόνι και κάλεσε σε βοήθεια, με αποτέλεσμα ο ληστής να τραπεί σε φυγή, εγκαταλείποντας την προσπάθεια.

Τότε, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν ταυτοποιήσει τον 29χρονο Βούλγαρο και στις τρεις περιπτώσεις, ωστόσο ο ίδιος πρόλαβε να εξαφανιστεί.

Μετά από δυο χρόνια -άγνωστο γιατί- ο 29χρονος δολοφόνος επέστρεψε στις Λιβανάτες. Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αταλάντης τον εντόπισαν το απόγευμα του Σαββάτου και του πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με το ένταλμα του ανακριτή, που εκκρεμούσε σε βάρος του, διατασσόταν η σύλληψη του 29χρονου για «ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, κατά συρροή και κατά συναυτουργία, πράξεις που έλαβαν χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου του έτους 2013, σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών στις οικίες τους, στις περιοχές της Τραγάνας και του Μώλου Φθιώτιδας αντίστοιχα»

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ο 29χρονος Βούλγαρος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί τώρα προσπαθούν να μάθουν αν υπήρχαν συνεργοί στις ληστείες με τους φόνους των δυο γυναικών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι τελικοί όροι του ντιμπέιτ Τσίπρα-Μεϊμαράκη: Θα βγάζουν κόκκινη κάρτα

Σημαντικές αλλαγές θα έχει το ντιμπέιτ ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελο Μεϊμαράκη την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμφώνησαν στους νέους όρους διεξαγωγής της τηλεμαχίας. Η πιο σημαντική αλλαγή θα είναι η χρήση της «κόκκινης κάρτας» που μπορούν να βγάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί ώστε να σχολιάζουν τις απαντήσεις που δίνει ο αντίπαλος και οι ερωτήσεις που θα κάνει ο ένας στον άλλον.

Επιπλέον θα υπάρχουν αλλαγές και στην τηλεοπτική κάλυψη αφού οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα είναι όρθιοι και θα προβάλλονται σε διπλό πλάνο, ώστε να καταγράφονται οι αντιδράσεις. Τέλος προστίθεται και ένας ακόμη γύρος ερωτήσεων από τον δημοσιογράφο - συντονιστή της ΕΡΤ, οι οποίες θα είναι εκτός των προκαθορισμένων ενοτήτων

Τηλεμαχία των δύο πολιτικών αρχηγών

1.Ημέρα: Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο στούντιο της ΕΡΤ.

2. Συντονιστής: ΕΡΤ

3. Τα δύο κόμματα συναποφάσισαν το συντονιστή, τις θεματικές ενότητες, τη σειρά τους, όπως και το χρόνο απαντήσεων. Οι ενότητες είναι δύο:

α. Εσωτερική πολιτική [Οικονομία, Ανάπτυξη, Κοινωνική Πολιτική, Δημόσια Διοίκηση, κ.ά.]

β. Εξωτερική πολιτική [Εθνικά θέματα, Προσφυγικό, Ευρωπαϊκά θέματα]

4. Μετέχουν όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια: Alpha, Ant – 1, Έψιλον, Mega, Σκάι, Star.

Α΄ Γύρος

5. Κάθε δημοσιογράφος κάνει μία ερώτηση [0:30΄], με δικαίωμα follow up 15’’. Η απάντηση δεν ξεπερνά το 1:30΄. Η πρώτη ερώτηση της πρώτης θεματικής γίνεται στον Αλ. Τσίπρα, η πρώτη ερώτηση της δεύτερης θεματικής στον Βαγ. Μεϊμαράκη. Η σειρά που θα ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι καθορίζεται από τους ίδιους σε συνεργασία με τον συντονιστή.

6. Κάθε πολιτικός αρχηγός δέχεται συνολικά 12 ερωτήσεις [6 στην πρώτη ενότητα και 6 στη δεύτερη] και έχει δικαίωμα να δείξει 3 φορές «κόκκινη κάρτα» στον «αντίπαλο» πολιτικό αρχηγό σε κάθε ενότητα. Με την «κόκκινη κάρτα» αποκτά το δικαίωμα να πάρει το λόγο αμέσως μετά την απάντηση του άλλου πολιτικού αρχηγού για 1:00΄. Το σε ποιες απαντήσεις θα δείξει «κόκκινη κάρτα» το αποφασίζει ο ίδιος.

7. Το πλάνο είναι διπλό στη διάρκεια της ερώτησης [πολιτικός αρχηγός που ερωτάται και δημοσιογράφος που ερωτά] με το διπλό να δείχνει τους δύο πολιτικούς αρχηγούς όταν αρχίζει η απάντηση του ενός για να έχουμε τις τυχόν αντιδράσεις του άλλου.

Break

Β’ Γύρος

8. Κάθε πολιτικός αρχηγός έχει το δικαίωμα να κάνει μια ερώτηση στον άλλο πολιτικό αρχηγό. Η ερώτηση διαρκεί 1:00’ και η απάντηση 1:45’. Στη συνέχεια υπάρχει δυνατότητα για σχόλιο του ερωτώντος αρχηγού επί της απάντησης διάρκειας 0:30’. Η διαδικασία ξεκινάει αντίστροφα, δηλαδή, Μεϊμαράκης – Τσίπρας.

Γ΄ Γύρος

9. Ο δημοσιογράφος / συντονιστής έχει δικαίωμα να κάνει δύο ίδιες ερωτήσεις [από 0:30΄ η κάθε ερώτηση] στους πολιτικούς αρχηγούς, χωρίς καμία δέσμευση ενότητας, χωρίς δικαίωμα follow up. Η διάρκεια απάντησης είναι 1:30΄. Η σειρά είναι Τσίπρας/ Μεϊμαράκης και αντίστροφα.

10. Κάθε αρχηγός έχει το δικαίωμα, αν το κρίνει σκόπιμο, να σηκώσει μία «κόκκινη κάρτα» και να σχολιάσει την απάντηση του άλλου αρχηγού επί 1:00΄.

11. Το πλάνο είναι διπλό με συντονιστή / πολιτικό αρχηγό στη διάρκεια της ερώτησης για να μετατραπεί σε μονό στην απάντηση του πολιτικού αρχηγού και σε διπλό [οι δύο πολιτικοί αρχηγοί] όταν κάποιος από τους δύο αρχηγούς κάνει χρήση της «κόκκινης κάρτας».

Break

Δ΄ Γύρος

12. Στο debate κάθε πολιτικός αρχηγός έχει 2:00΄ να απευθύνει το καταληκτικό του μήνυμα, ξεκινώντας από τον Β. Μεϊμαράκη.

13. Το πλάνο δείχνει μόνο τον πολιτικό αρχηγό που έχει το λόγο.

14. Ευχαριστεί και κλείνει ο συντονιστής.

15. Στη διάρκεια του debate θα γίνουν δύο break, τη διάρκεια των οποίων θα συναποφασίσουν τα κανάλια που μεταδίδουν το debate.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βοριαδάκι



Συννεφιά, πιθανώς βροχή στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης και μικρή πτώση της θερμοκρασίας για σήμερα Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.
Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με πιθανότητα λίγων όμβρων σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 29 στην Ήπειρο, από 18 έως 32 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Κεντρική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λιβαδειά



ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕ Ε.Ε.- € – ΧΡΕΟΣ- ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΕΕΚ & ΑΝΤΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

ΤΡΙΤΗ 15/09 ΩΡΑ 19:30 ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΥΑΣ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΑΓΑΝΙΓΟΣ (Υποψήφιος Β’ ΑΘΗΝΑΣ)
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ( Εργαζόμενος – Μέλος Δ.Σ. Σωματείου- Αλουμίνιο της Ελλάδος)
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΑΪΝΑΣ (Μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα της ΚΝΕ στη νεολαία μπροστά στις εκλογές


Όλοι εμείς, οι νέοι, οι νέες, που δουλεύουμε για 300 και 400 ευρώ, που στεκόμαστε στις ουρές της ανεργίας, που οι οικογένειές μας πληρώνουν έναν σκασμό λεφτά για να μορφωθούμε και να σπουδάσουμε, δεν τσιμπάμε ξανά σε ψεύτικα διλήμματα.
Δυναμώνουμε το ΚΚΕ. Τη δική μας φωνή και δύναμη
Μετά τις εκλογές όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει θα εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο, που ψήφισαν όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ζητάνε την ψήφο μας σήμερα για να μας κουνάνε το δάχτυλο αύριο ότι αυτή η πολιτική έχει και τη στήριξή μας.
Γι' αυτό δεν επιλέγουμε το “ποιος” θα εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα.
Δυναμώνουμε το ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική. Για να ανοίξει ο δρόμος της αμφισβήτησης και της ανατροπής του σάπιου συστήματος.
Για σκέψου:
Την ίδια στιγμή που η φτώχεια αυξάνεται, τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα τρόφιμα και είδη λαϊκής κατανάλωσης.
Την ίδια ώρα που υπάρχουν πάνω από 20.000 κενά σε σχολεία, χιλιάδες νέοι εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι.
Την ώρα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα ανάπτυξης και μπορούν να λύσουν μεγάλα προβλήματα, οι ασθενείς στερούνται φάρμακα, περίθαλψη, ιατρικές εξετάσεις και επεμβάσεις γιατί είναι πανάκριβα.
Αυτές είναι ορισμένες από τις συνέπειες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής και καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Έχουν στα χέρια τους την πραγματική εξουσία.
Εμείς μοιραζόμαστε την ανασφάλεια για το μέλλον και οι εκμεταλλευτές έχουν εξασφαλισμένη, άνετη ζωή γι' αυτούς και τα δισέγγονά τους.
Αυτούς υπηρετεί το σάπιο σύστημα. Αυτοί ευθύνονται για τη λαϊκή χρεοκοπία. Δικιά τους είναι η ΕΕ. Δικό τους εργαλείο είναι οι κυβερνήσεις. Για να προστατευτούν τα κέρδη τους ψηφίστηκαν και τα μνημόνια.
Αυτό το σύστημα υπηρέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Αυτοπαρουσιάζεται σαν το “νέο”, αλλά έκανε ό,τι και οι “παλιοί”:
Εκμεταλλεύτηκε τον πόθο της νεολαίας να απαλλαγεί από τα μνημόνια και έφερε νέο μνημόνιο.
Πούλησε το ψέμα ότι θα βελτιωθεί η ζωή της νεολαίας χωρίς να θιχτούν στο ελάχιστο οι μεγάλοι ένοχοι: Οι εκμεταλλευτές και το σύστημά τους, οι δεσμεύσεις σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.
“Αριστερό” άλλοθι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν και οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έφτιαξαν τη λεγόμενη Λαϊκή Ενότητα, τον ΣΥΡΙΖΑ 2. Στήριζαν μέχρι την τελευταία στιγμή την κυβέρνηση που έφερε το 3ο μνημόνιο και αποχώρησαν όταν προκηρύχτηκαν οι εκλογές. Τώρα ξαναλένε τις ίδιες απάτες που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, πασπαλισμένες με τα περί “εθνικού νομίσματος”, με τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας να παραμένουν στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων.
Καπιταλιστικές χώρες με εθνικό νόμισμα υπάρχουν, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία κ.ά. Και εκεί η νεολαία ζει τα ίδια προβλήματα: Μόρφωση - εμπόρευμα, μισθοί πείνας, ανεργία.

Για σκέψου:
Το Γενάρη έλεγαν ότι “αντισυστημικό” ήταν να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να φύγουν “οι άλλοι”. Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με “τους άλλους” ψήφισε το 3ο μνημόνιο.
Στο δημοψήφισμα παρουσίασαν ότι αντισυστημική ψήφος είναι το ΟΧΙ. Οι ίδιοι το μετέτρεψαν απευθείας σε ΝΑΙ.
Μέχρι και τη ναζιστική ΧΑ πρόβαλλαν σαν επιλογή “για να δείρει τους κλέφτες”. Τελικά, αυτό που έκανε ήταν να κυνηγάει μετανάστες και εργάτες. Να δολοφονήσει τον Παύλο. Μέσα στη Βουλή ήταν “κοτούλες”. Κατέθεσαν πλήθος Ερωτήσεων υπέρ συμφερόντων εφοπλιστών και εργολάβων. Την ίδια στιγμή, ανοίγουν δουλεμπορικά γραφεία και “πουλάνε” Ελληνες ανέργους σε βιομήχανους με 18 ευρώ μεροκάματο...
Πιο παλιά “συμβούλευαν” τους νέους να “πάνε παραλία” αντί να ψηφίσουν. Τελικά, όσοι “συμβούλευαν”, ψήφιζαν και έβγαζαν κυβερνήσεις που εφάρμοζαν αντιλαϊκή πολιτική.
Τώρα παρουσιάζουν σαν “ψήφο διαμαρτυρίας” την “παρακμιακή” ψήφο σε γραφικούς τύπους.
Όλα τα άλλα κόμματα προσπαθούν να κρατήσουν τους νέους εγκλωβισμένους στα αδιέξοδα του συστήματος της εκμετάλλευσης και της ανεργίας.
Όλα τα άλλα κόμματα υπερασπίζονται την καπιταλιστική ιδιοκτησία κι εξουσία. Γι' αυτό στις θέσεις τους δε θα βρει κανείς τις λύσεις στα προβλήματα που ζούμε.
Μας θέλουν στο ίδιο έργο θεατές, πιόνια στους σχεδιασμούς τους.
Για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζουν!
Μπορούμε να είμαστε πρωταγωνιστές, με το δικό μας σχέδιο μάχης. Μπορούμε να ζήσουμε με σύγχρονα δικαιώματα. Αυτό είναι το πραγματικά καινούριο σήμερα!
Το ΚΚΕ έχει οργάνωση, σχέδιο και πρόγραμμα που οδηγεί σε έναν πραγματικά διαφορετικό, ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας. Βασισμένο στις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, της επιστήμης, της τεχνολογίας, της ανθρώπινης εργασίας.
Το σύγχρονο σήμερα είναι:
-- Να πάρει ο εργαζόμενος λαός τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας στα χέρια του.
-- Να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των λίγων.
-- Να κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος, να αξιοποιηθούν οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες που έχουμε και σήμερα στραγγαλίζονται.
-- Να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, να διαγραφεί μονομερώς όλο το χρέος.
-- Να έχουμε σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή.
Ο στόχος για την εργατική - λαϊκή εξουσία μπορεί να δώσει αποτελεσματική δυναμική στους αγώνες μας σήμερα για να “πιάνουμε από το λαιμό” το σύστημα και τις κυβερνήσεις του.
Η αγανάκτηση να γίνει δύναμη ανατροπής
Δυναμώνουμε το ΚΚΕ γιατί αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στον ένοχο για όσα ζούμε σήμερα: Το καπιταλιστικό σύστημα.
Δυναμώνουμε το ΚΚΕ γιατί είναι εγγύηση. Δε δέχεται να κάτσει στο σβέρκο του λαού, να γίνει το αγωνιστικό άλλοθι σε κυβέρνηση εντός των τειχών της ΕΕ και του σάπιου συστήματος.
Το ΚΚΕ εκφράζει το γνήσιο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα προτείνοντας και παλεύοντας για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, χωρίς κρίσεις και ανεργία. Είναι η δύναμη της αλήθειας, της ελπίδας και της ανατροπής.
Τώρα με το ΚΚΕ!
Να απογοητεύσουμε το σύστημα και τα κόμματα που το υπερασπίζονται.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ