Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

O Λεβαδειακός έσπασε το… ρόδι (0-1) μέσα στο Καυτανζόγλειο

Είχε δύο καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, αλλά κανέναν βαθμό. Τελικά, ο Λεβαδειακός έσπασε το… ρόδι (0-1) μέσα στο Καυτανζόγλειο επί του Ηρακλή, κατακτώντας την πρώτη του νίκη στη σεζόν.
Είχε να λέει ότι κόντρα σε Ατρόμητο και Ολυμπιακό είχε κάνει δύο καλές εμφανίσεις, αλλά η βαθμολογική του συγκομιδή ήταν στο μηδέν. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου χωρίς να φτάσει τα στάνταρ των προηγούμενων αγώνων κατάφερε να αποδράσει με το «διπλό» από το Καυτανζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή χάρη σε γκολ του Μάντζιου στο 51’.

Ο Ηρακλής ήταν σαφώς πιο επιθετικός και δημιουργικός από τον Λεβαδειακό και ειδικά στο τελευταίο εικοσάλεπτο πίεσε πάρα πολύ για να φτάσει στην ισοφάριση. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου, όμως, με «όπλο» και πάλι την καλή της αμυντική της λειτουργία όπως και στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος κατάφερε να σταθεί όρθια και να αντέξει την πίεση του «Γηραιού».

Ο Λεβαδειακός με αυτή τη μεγάλη νίκη έφτασε στην πρώτη νίκη του στη σεζόν, τη στιγμή που ο Ηρακλής έχει χάσει πολύ έδαφος, καθώς ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα μετά απ’ αυτή κόντρα στον Πανιώνιο.

Ο αγώνας

Στον… ύπνο θέλησε να πιάσει ο Λεβαδειακός τον Ηρακλή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καθώς με συνεχόμενα κλεψίματα στο χώρο του κέντρου προσπαθούσε να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αντεπιθέσεις, αλλά Τσίμο Ναβάρο και Γιακουμάκης δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις κινήσεις του Βαγγέλη Μάντζιου.

Αφού, λοιπόν, στο πρώτο τέταρτο δεν μπόρεσαν οι Βοιωτοί να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στον Χουάντερσον, ο Ηρακλής προσαρμόστηκε στις συνθήκες του ματς και άρχισε να μετουσιώνει την κατοχή του σε φάσεις, προκαλώντας ρήγματα από τα άκρα με Πασά (αριστερά) και Κυριακίδη (δεξιά). Ωστόσο, όσες επικίνδυνες σέντρες και να έβγαλαν, οι επιθετικοί του «Γηραιού» δεν βρέθηκαν σε καίριες θέσεις για να σκοράρουν.

Σαν επανάληψη του α’ μέρους, ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και αφού ο Μάντζιος έριξε μια προειδοποιητική βολή στο 48’, ο ίδιος παίκτης στο 51’ έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κάθετη πάσα του Γιακουμάκη και παρά το γεγονός ότι ήταν σε αρκετά πλάγια θέση και από αριστερά μέσα στην περιοχή, με άψογο πλασέ με το αριστερό δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Χουάντερσον, σημειώνοντας το 0-1.

Λόγω της ψυχρολουσίας που προκάλεσε αυτή η εξέλιξη, οι παίκτες του Ηρακλή άργησαν να συνέλθουν και να συγκεντρωθούν εκ νέου στις συνθήκες του αγώνα, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκαν 15 λεπτά για τη δημιουργία μιας τελικής φάσης. Δράστης ήταν ο Κυριακίδης που έκανε το σουτ από τα δεξιά με το αριστερό, αλλά η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού και κατέληξε άουτ ενώ ακολούθησαν και τα σουτ των Βέλλιου και Περόνε με το ίδιο αποτέλεσμα.

Μέχρι το τέλος του ματς οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου συνέχιζαν να ανεβάζουν την πίεσή τους, αλλά η μοναδική ευκαιρία που έχασαν ήταν στο 86', όταν ένα σουτ του Πασά πήρε περίεργη τροχιά και με υπερένταση ο Τσιντώτας απέκρουσε σε κόρνερ.

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις ο Στάθης που είχε μπει ως αλλαγή έχασε ευκαιρία για το 0-2, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ, με το 0-1 να παραμένει ως τελικό αποτέλεσμα.

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον – Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Καρλίτος (74’ Τσιλιανίδης) – Πασάς, Λάζαρ, Στάμου (68’ Ρομάνο), Κυριακίδης – Μπουλούτ (59’ Βέλλιος), Περόνε


Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας – Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Ουόν, Μιλιάζες – Νικολάου (62’ Γιάχιτς), Ρομέου – Ναβάρο (82' Στάθης), Φαβάλι (50’ Μαχαίρας), Γιακουμάκης – Μάντζιος
 sport-fm.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Κουτσούμπας στη Θήβα:Την Κυριακή βγάζουμε τρίτο κόμμα το ΚΚΕ στη Βοιωτία »βίντεο

«Αυτή
την Κυριακή βγάζουμε τρίτο κόμμα και στη Βοιωτία το ΚΚΕ». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε από το βήμα της συγκέντρωσης στη Θήβα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το βράδυ της Δευτέρας.

«Το ανάστημά σου σήκωσε λαέ, τώρα αντεπίθεση με το ΚΚΕ», ήταν το σύνθημα που ακούστηκε στην πλατεία της πόλης, από τα μέλη και του φίλους του κόμματος που με ευκαιρία τη συγκέντρωση προμηθεύτηκαν το ψηφοδέλτιο με σκοπό μέχρι την Κυριακή να φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι.

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ δεν μπορεί να διαβαστεί αλλιώς, δεν μπορεί να μεταφραστεί σε στήριξη του μνημονίου και των αντιλαϊκών μέτρων αλλά αποτελεί ξεκάθαρη καταδίκη τους. Προέτρεψε ακόμα τους εργαζόμενους να μην ξεγελιούνται από τους προεκλογικούς καυγάδες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όπως αυτός που αναμενόταν να στηθεί και στο ντιμπέιτ λίγη ώρα αργότερα. Ολα αυτά αύριο θα ξεχαστούν, τόνισε, και μαζί θα κάτσουν στις υπουργικές καρέκλες.
Διαβάστε Περισσότερα »

5ος ΠΤΩΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ



Διαβάστε Περισσότερα »

Capital controls: «Επιστρέφουν» οι πληρωμές σε Paypal και eBay

Αναμένεται η έκδοση νέας υπουργικής απόφασης που θα προβλέπει περαιτέρω χαλάρωση των capital controls
Τις επόμενες ώρες -ή πιθανώς και αύριο, Τρίτη- αναμένεται η έκδοση νέας υπουργικής απόφασης που θα προβλέπει περαιτέρω χαλάρωση των capital controls.

Αν και δεν θα αυξηθεί το όριο αναλήψεων των 420 ευρώ την εβδομάδα, οι νέες διατάξεις σκοπό έχουν κυρίως την διευκόλυνση της τροφοδοσίας της αγοράς, με βάση και όσα είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης.

Παρότι, όμως, ο στόχος είναι να διευκολυνθούν οι εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι αλλαγές θα γίνουν αισθητές και από τα νοικοκυριά που κάνουν αγορές από e-shops του εξωτερικού με κάρτα και μέσω Διαδικτύου -για παράδειγμα από ebay μέσω Paypal, Money Transfer κλπ.

Με τα σημερινά δεδομένα, επιτρέπονται συναλλαγές μέσω κάρτες στις εξής μόνον περιπτώσεις:

1) e-shops που συνεργάζονται με τράπεζα στην Ελλάδα

2) e-shops εξωτερικού αποκλειστικά στις ακόλουθες κατηγορίες:

- πληρωμή υπηρεσιών εκπαίδευσης (δίδακτρα/ εστίες διαμονής/ συνδρομή βιβλιοθηκών/πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια, κ.λπ.)
- πληρωμή ασφαλιστικών, ιατρικών φαρμακευτικών και νοσοκομειακών εξόδων
- πληρωμές συνδρομών για εγγραφή ή ανανέωση συμμετοχής μέλους σε επαγγελματικούς συλλόγους (δικηγορικούς / ιατρικούς συλλόγους, κ.λπ.) ή/και για επιστημονικά και λοιπά έντυπα
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη απάτη στη Λαμία: «Πατέρα χτύπησα ένα παιδί, σώσε με»

Σοκ έπαθε ένας άνδρας από την Λαμία όταν -μέσα στον ύπνο του- σήκωσε το τηλέφωνο και άκουσε ότι ο γιος του στη Γερμανία χτύπησε ένα 12χρονο παιδί με το αυτοκίνητο και ότι έπρεπε να πληρώσει 18.000 ευρώ για να μην βρεθεί στη φυλακή.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, το τηλεφώνημα των θρασύτατων πλην καλά ενημερωμένων απατεώνων έγινε στις 16:30 το μεσημέρι, την ώρα που ο πατέρας του 29χρονου νεαρού, που βρίσκεται στη Γερμανία, κοιμόταν.

Μόλις σήκωσε το τηλέφωνο άκουσε μια κυρία να συστήνεται ως δικηγόρος από τη Γερμανία με το όνομα Μαρία Δαμίγου, η οποία του είπε ότι ο γιος του χτύπησε πολύ σοβαρά ένα 12χρονο παιδάκι με το αυτοκίνητο και ότι επειδή εκεί οι νόμοι είναι πολύ αυστηροί θα πήγαινε κατευθείαν φυλακή, εκτός κι αν μπορούσε να στείλει επειγόντως τα χρήματα.

Την ίδια στιγμή στο βάθος του τηλεφώνου άκουγε κάποιον που παρίστανε το γιο του και κλαίγοντας φώναζε: «πατέρα χτύπησα ένα παιδί, σώσε με».

Ο πατέρας, αφού ξεπέρασε το πρώτο σοκ και όσο μιλούσε με τη γυναίκα που παρίστανε τη δικηγόρο ζήτησε από τη σύζυγό του να πάρει το γιο τους τηλέφωνο στη Γερμανία.

Όταν είδε τη μητέρα να μιλάει κανονικά με το παιδί τους βεβαιώθηκε ότι είχε να κάνει με θρασύτατους απατεώνες, τους οποίους και απείλησε στο τηλέφωνο ότι θα καταγγείλει στην αστυνομία.

Ωστόσο δεν μπορούσε να πιστέψει ότι αυτοί οι άνθρωποι ήξεραν τόσες λεπτομέρειες για την οικογενειακή του κατάσταση και ότι το παιδί του ζει και εργάζεται στη Γερμανία.

Οι απατεώνες είχαν «ξαναχτυπήσει» πριν από λίγες ημέρες και πάλι στη Λαμία.

Με τον ίδιο τρόπο, πιθανότατα οι ίδιοι απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν μια ηλικιωμένη μητέρα, η κόρη της οποίας είναι στην Αθήνα, όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά.

Της είπαν ότι είχε πέσει θύμα τροχαίου και ότι έπρεπέ να πληρώσει κάποιο χρηματικό ποσό για να βρεθεί επειγόντως μόσχευμα που είχε ανάγκη για το χειρουργείο.

Η γυναίκα είχε υποστεί σοκ, όταν άκουγε την υποτιθέμενη κόρη της στο βάθος του τηλεφώνου να ζητεί βοήθεια. Ευτυχώς άλλο συγγενικό πρόσωπο επικοινώνησε μαζί της και διαπίστωσε ότι είναι καλά, βάζοντας έτσι τέλος στο μαρτύριο της μητέρας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων- Τα τελικά αποτελέσματα των Παιδικών Σταθμών

Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα των αιτήσεων που κατατέθηκαν στην ΕΕΤΑΑ Α.Ε. για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής», την Κυριακή 13/09/2015.

Από σήμερα, Δευτέρα 14/09/2015 οι ωφελούμενες μητέρες μπορούν να επισκέπτονται τόσο τις δομές (Παιδικός Σταθμός Αλιάρτο και Παιδικός Σταθμός Θεσπιέων – Δ.Δ. Μαυρομματίου) όσο και το Δημοτικό Κατάστημα Αλιάρτου, προκειμένου να παραλάβουν τις εντολές τοποθέτησης τους. Οι εντολές τοποθέτησης θα δίνονται έως τις 18/09/2015.

Μπορείτε να δείτε αν είστε στην κατηγορία των ωφελούμενων του ΕΣΠΑ κάνοντας κλικ εδώ

Μπορείτε να δείτε τα τελικά αποτελέσματα των νηπίων που θα φιλοξενηθούν την σχολική χρονιά 2015-2016 στις δομές του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων ((Παιδικός Σταθμός Αλιάρτου) / (Παιδικός Σταθμός Θεσπιέων – Δ.Δ. Μαυρομματίου)
Πίνακας επιλαχόντων Παιδικού Σταθμού Αλιάρτου


Σε περίπτωση που έχουμε αποχώρηση νηπίου ή μη τήρηση του κανονισμού λειτουργίας θα υπάρξει αντικατάσταση από τον Πίνακα επιλαχόντων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία τηλεφωνείτε στο 22683-50.235 (κα Λέτη Μαρίνα).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση Μπακογιάννη για τα 60 κλειστά σχολεία στην Στερεά Ελλάδα




«Σήμερα, στη Στερεά Ελλάδα, 60 σχολεία δεν άνοιξαν. Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκα την Υπουργό Παιδείας προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα των κενών στα σχολεία μας. Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι συνεχίζεται το ίδιο καθεστώς αδιαφορίας για την παιδεία και ειδικά στην ελληνική περιφέρεια. Το Σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει πως όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι. Μόνο ίσοι ωστόσο δεν είναι οι μαθητές στις πόλεις και τα χωριά μας με τους μαθητές της Αθήνας. Γιατί στο Αθηνοκεντρικό αυτό κράτος, ο μαθητής από τη Δάφνη Ευρυτανίας ή αυτός από τους Στρόπωνες της Εύβοιας είναι καταδικασμένος να μην έχει όχι απλά την ίδια, αλλά καμία πρόσβαση στην παιδεία. Είναι ντροπή, το 2015 να έχουμε κλειστά σχολεία, την ίδια ώρα που έχουν πραγματοποιηθεί χιλιάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών. Ζητάμε από τους φορολογούμενους να είναι συνεπείς για να μην μπορούν να απολαύσουν αυτά για τα οποία πληρώνουν. Κάθε μέρα από την Περιφέρειά μας θα εκδίδεται Δελτίο Τύπου μέχρι να καλυφθεί και το τελευταίο κενό στα σχολεία μας. Ας σταματήσουν να παίζουν με την παιδεία».


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ι.Ε.Κ. ΘΗΒΑΣ

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 14/09/2015 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας.
Στο σύνδεσμο:

https://iek.sch.gr

γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης 2015Β. Το σύστημα θα μείνει ανοικτό μέχρι τη Δευτέρα 21/9/2015 και ώρα 12:00. Δεν θα δοθεί παράταση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Χρήστος Γκάτσος απο την Αλίαρτο υποψήφιος με την "Ένωση Κεντρώων" στη Βοιωτία


Γεννήθηκα στην Αλίαρτο,όπου τελείωσα το Λύκειο και διαμένω στην Αργυρούπολη Αττικής,εργαζόμενος στα ΕΛ.ΤΑ. ως διευθυντικό στέλεχος.
Στις εκλογές αυτές κατέρχομαι ως υποψήφιος με την "Ένωση Κεντρώων" του Βασίλη Λεβέντη,εμφορούμενος απο το όραμα μιας πατρίδας δημοκρατικής και δίκαιης απέναντι στους πολίτες της.
Στο αποχρωματισμένο πλέον πολιτικό πεδίο,χωρίς κομματικούς στρατούς και οπαδικά καφενεία,ζητώ απο όλους εσάς να ρίξετε μια ματιά σε έναν άλλο δρόμο αναζητώντας ένα μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας που το δικαιούμαστε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.
Το ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων στη Βοιωτία

    ΓΚΑΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημητρίου

    ΚΑΣΤΡΙΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Γρηγορίου

    ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Γεωργίου

    ΤΖΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Μιχαήλ


Διαβάστε Περισσότερα »

Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Λεύκτρων απο τον Μητροπολίτη μας

Την Παρασκευή 11/9 πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός σστο 5θέσιο Δημοτικό Σχολείο Λεύκτρων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κκ Γεωργίου και του εφημέριου του ΙΝ Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πατέρα Νικόλαου. Παρευρέθηκαν η Αντι/ρχης κ Φανή Παπαθωμά, ο Περιφ. Σύμβουλος κος Ταγκαλέκας, ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Πλαταιών κος Μητσάκης και ο Πρόεδρος της ΤΚ Λεύκτρων κος Τσαραμπάρης Χαρ. Ο Σεβασμιώτατος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην παιδεία της ψυχής και την προστασία του περιβάλλοντος και ευχήθηκε υγεία και καλή σχολική χρονιά, η Αντιπεριφερειάρχης κα Παπαθωμά άκουε την πιο δυνατή καλημέρα και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά όπως και καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε και ο Αντιδ/ρχος κος Μητσάκης. Ο πρόεδρος της ΤΚ Λεύκτρων κος Τσαραμπάρης ξεκίνησε τον χαιρετισμό λέγοντας ¨Η παιδεία καθάπερ ευδαίμων χώρα , πάντα τα’ αγαθά φέρει ¨ δηλ η μόρφωση όπως ακριβώς και η εύφορη γη φέρνει όλα τα καλά , καλωσόρισε τα  ‘πρωτάκια’ και ευχήθηκε στα παιδιά καλή σχολική χρονιά και στους δασκάλους υγεία και δύναμη. Την τελετή έκλεισε η Δ/ντρια του Δ.Σ. Λεύκτρων κα Σταμέλου που υποσχέθηκε να κάνει ότι είναι δυνατό για να έχουν τα παιδιά την καλύτερη δυνατή μόρφωση και μαζί με όλους τους φορείς να φτάσουν το ΔΣ Λεύκτρων όσο το δυνατόν πιο ψηλά.  
 




Διαβάστε Περισσότερα »

Πληρωμή για τα προνοιακά επιδόματα απο τον Δήμο Λεβαδέων

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, ανακοινώνει ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο Ιούλιος - Αύγουστος 2015, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 και οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα τους από αύριο Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015.






Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας με Μ.Γλέζο και Δ.Στρατούλη στη Λιβαδειά


Ανοιχτή-Δημοκρατική συζήτηση στη συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας με Μ.Γλέζο και Δ.Στρατούλη στη Λιβαδειά

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 13/9/2015, με επιτυχία η πολιτική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας Βοιωτίας με κεντρικούς ομιλητές το Μανώλη Γλέζο και το Δημήτρη Στρατούλη. Στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Λιβαδειάς, ο Δημήτρης Στρατούλης αρχικά ανέλαβε το ρόλο να παρουσιάσει τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου καθώς και τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας για ένα πρόγραμμα που θα αποτελέσει το αναπτυξιακό πλάνο για τη χώρα μετά το καθεστώς των μνημονίων.

Τόνισε πως η Λαϊκή Ενότητα είναι ένας πρώτος πυρήνας αντίστασης που θα διευρυνθεί και θα ενισχυθεί μετά τις εκλογές με δημοκρατικές διαδικασίες σε ένα συνέδριο. Η μάχη των εκλογών είναι δύσκολη αλλά υπάρχει αισιοδοξία πως το περήφανο ΟΧΙ θα νικήσει. Θα νικήσει τα 5 κόμματα που σαν πρόγραμμα τους έχουν το τρίτο μνημόνιο. Το τρίτο μνημόνιο και οι 227 εφαρμοστικοί νόμοι που περιλαμβάνει, αποτελεί καταστροφική εξέλιξη για 4 τομείς: Α)Τον αγροτικό τομέα, β)Το συνταξιοδοτικό, γ) Τη δημόσια περιουσία, η οποία θα ξεπουληθεί και δ)Τον τομέα των Επαγγελματοβιοτεχνών. Ο Λαός μας θα αντισταθεί, μέσω των αντιπροσώπων της Λαϊκής Ενότητας στη Βουλή, αλλά θα αντισταθεί και με διαδηλώσεις στους δρόμους. 

Η πρόταση της Λαϊκής Ενότητας συνοψίστηκε από το Δημήτρη το Στρατούλη στην κατάργηση των μνημονίων, στη διακοπή πληρωμής του δημόσιου χρέους και μετέπειτα διαγραφή του, στην εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση, στην εθνικοποίηση των τραπεζών, στη διακοπή της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και φυσικά στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας και στην ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Ο Μανώλης Γλέζος, αποφάσισε να ανοίξει αμέσως τη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους πολίτες, οι οποίοι ¨βομβάρδισαν¨ με ερωτήσεις το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς. Ο Δημοκρατικός Διάλογος κυμάνθηκε σε υψηλό πολιτικό επίπεδο με τις ερωτήσεις να πηγάζουν από την αγωνία του λαού μας να ξαναβρεί την αξιοπρέπεια του και να κερδίσει την ελευθερία του με κάθε τρόπο. Ο Μανώλης Γλέζος τόνισε πως δεν πρέπει να υποκύψουμε όποιος και αν είναι ο εκβιασμός. Η αντίσταση είναι συνυφασμένη με την Ιστορία του τόπου μας. Η διαχωριστική γραμμή είναι το δυσβάσταχτο μνημόνιο. Δεν μπορεί να γίνει αποδεχτό. Οι εκλογές αυτές δεν είναι απλά κρίσιμες, αλλά καθοριστικές για το μέλλον της Ελλάδος για τα επόμενα 40 χρόνια. Κανένας δεν πρέπει να μένει απαθής και αμέτοχος. Με την ψήφο μας κρίνεται αν θέλουμε να είμαστε κύριοι του τόπου μας.

Στο τέλος της πολιτικής συγκέντρωσης παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας για τη Βοιωτία. 

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2015 - Αλλαγή χώρου διεξαγωγής της Θεατρικής Παράστασης "Η Δικαιοσύνη του Κορεγιδόρ" στον Άγιο Γεώργιο

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2015
Θεατρική παράσταση “Η Δικαιοσύνη του Κορεγιδόρ”

O Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Αλεχάνδρο Κασόνα “Η Δικαιοσύνη του Κορεγιδόρ” σε μετάφραση Ιωάννη Μποζίκη, στο Ανοιχτό Θέατρο Αγίου Γεωργίου την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015. Έναρξη παράστασης στις 21.00 το βράδυ.
Η δικαιοσύνη του Κορρεγιδόρ είναι μια μονόπρακτη λαϊκή ισπανική φάρσα στην οποία ξεδιπλώνεται ο μουχλιασμένος κόσμος της διαφθοράς της μεσαιωνικής δικαιοσύνης. Ο δικαστής Κορρεγιδόρ (ο οποίος είναι ταυτόχρονα ο δήμαρχος και ο φεουδάρχης της περιοχής) μεταχειρίζεται όλα τα παράνομα και παράλογα μέσα για να δικαιολογήσει την λαιμαργία του. Το αποτέλεσμα είναι να συμπεριφέρεται χειρότερα από τους κοινούς ανθρώπους που δικάζει και να καταργεί κάθε έννοια δικαιοσύνης, ισονομίας και ανθρωπιάς προκειμένου να καλύψει τις δικές του ανομίες, χάνοντας έτσι κάθε ίχνος υπόληψης.
Παίζουν (με τη σειρά που εμφανίζονται)
Κωνσταντίνος Αναγνώστου ....    Γραφέας
Παρασκευάς Κουνούκλας  ....      Δικαστής
Μαρίνος Φίλων    ..............          Πανδοχέας
Γιώργος Πούλος     ................      Κυνηγός
Σεραφείμ Κόκκορης      .......        Προσκυνητής
Κωνσταντίνος Δημητρέλος ......   Ράφτης
Ειρήνη Γουργιώτη       ........         Γυναίκα ράφτη
Δημήτρης Λεβέντης     .......         Υλοτόμος
Παναγιώτης Γεωργίου     .......      Μουσική , ήχοι
Βοήθησαν οι : Γιώργος Αγραφιώτης, Σπύρος Κακοσαίος,  Φένια  Παπαδανέλλη, Γαρυφαλιά Μπολοβίνη

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΚΑΙ ΩΡΑ 21:00
ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στην Πάτρα: 15χρονος σκότωσε με καραμπίνα 17χρονο γιατί του έκανε bullying

Ένας 15χρονος μαθητής συνελήφθη χθες το βράδυ από αστυνομικούς του τμήματος Κάτω Αχαΐας, για τον θάνατο ενός 17χρονου, επίσης μαθητή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 15χρονος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, εναντίον του 17χρονου. Ο τελευταίος διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας και από εκεί μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος φέρεται να πήρε την κυνηγετική καραμπίνα από το σπίτι του και να πήγε στην περιοχή του 2ου δημοτικού σχολείου Κάτω Αχαΐας, όπου βρισκόταν ο 17χρονος, μαζί με άλλους συνομηλίκους του και να πυροβόλησε εναντίον του.

Όπως υποστηρίζει ο 15χρονος ο 17χρονος τον πείραζε μαζί με τους φίλους του και για αυτό ο ίδιος πήγε στο σχολείο για να τον φοβίσει χωρίς να έχει στόχο να πυροβολήσει.

Στο μεταξύ, το αστυνομικό τμήμα της Κάτω Αχαΐας, έχει ενισχυθεί με αστυνομικούς από την Πάτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Συγκεκριμένα, πό χθες το βράδυ, με εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, βρίσκονται στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις  προκειμένου να ελέγξουν την ηλεκτρισμένη κατάσταση μιας και τα σπίτια των οικογενειών των δυο παιδιών βρίσκονται σε απόσταση μόλις 500 μέτρων.



Διαβάστε Περισσότερα »

Εικόνα-σοκ: Η προσπάθεια πρόσφυγα να σώσει το γιό του

 Τον γύρο του κόσμου -μέσω του πρακτορείου Reuters- κάνουν οι εικόνες προσφύγων από την Συρία και το Αφγανιστάν, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Μυτιλήνη.

Αυτή που συγκλονίζει, αποτυπώνει τις απελπισμένες προσπάθειες ενός πατέρα να σώσει το μωρό που κρατά στην αγκαλιά του, κρατώντας το πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο θα κοστίσει εφέτος το πετρέλαιο θέρμανσης.




    Με βάση την τρέχουσα εικόνα των διεθνών τιμών (χθες στα 45 δολάρια το βαρέλι), η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης υπολογίζεται να ξεκινήσει χαμηλότερα κατά 20% από πέρυσι.

Αν διατηρηθούν και τον Οκτώβριο οι χαμηλές διεθνείς τιμές πετρελαίου, τότε σύμφωνα με όλους τους υπολογισμούς, το πετρέλαιο θέρμανσης θα κοστίζει... 0,80 έως 0,85 ευρώ το λίτρο.

Με βάση την τρέχουσα εικόνα των διεθνών τιμών (χθες στα 45 δολάρια το βαρέλι), η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης υπολογίζεται να ξεκινήσει χαμηλότερα κατά 20% από πέρυσι.

Εκτιμάται πως η μέση τιμή του θα διαμορφωθεί στα 0,80-0,85 ευρώ το λίτρο έναντι 1,05 ευρώ το λίτρο που είχε κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2014.

Πέρυσι πάντως και για πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής αγοράς, το πετρέλαιο θέρμανσης (με επίδομα) είχε φθάσει να είναι πιο φθηνό και από το φυσικό αέριο.

Ωστόσο εφέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς σύμφωνα με το Μνημόνιο το επίδομα θέρμανσης θα είναι ψαλιδισμένο και η δαπάνη για τις επιδοτήσεις τη σεζόν 2015-2016 θα είναι η μισή εκείνης του 2014.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ψαλίδι» στις συντάξεις μετά τις εκλογές -Τα 9 μέτρα «φωτιά»

Δεν έχουν τέλος οι περικοπές για τους συνταξιούχους. Δέκα μνημονιακά μέτρα έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές και άσχετα από το ποια κόμματα θα είναι στην κυβέρνηση έρχονται μειώσεις στα ποσά για δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους αλλάζοντας ριζικά το τοπίο στις συντάξεις.

Εντελώς διαφορετικό θα είναι το τοπίο στις συντάξεις αμέσως μετά τις εκλογές, καθώς ανεξαρτήτου κυβέρνησης, θα εφαρμοστούν άμεσα 10 μνημονιακά μέτρα τα οποία θα επιφέρουν σημαντικές μειώσεις.

Συγκεκριμένα, το επόμενο μήνα αναμένεται να εφαρμοστούν τα εξής 10 μέτρα:

    Αύξηση των κρατήσεων υπέρ υγείας στο 6% σε κύριες και επικουρικές.
    Σταδιακή μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ -80.000 άτομα που θα χάσουν το βοήθημα.
    Μείωση κατά 5,2% της επικουρικής σύνταξης για ελεύθερους επαγγελματίες, δημοσιογράφους, γιατρούς, μηχανικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς στρατιωτικούς κλπ
    Αυξάνεται η ποινή για όσους βγαίνουν σε σύνταξη νωρίτερα και έτσι θα υπάρξει νέα μείωση των ποσών των δικαιούχων.
    Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και πλέον θα γίνεται με μεικτό τρόπο βάσει των ετών ασφάλισης
    Παγώνει ως το 2021 η κατώτερη σύνταξη στη σημερινή ονομαστική της αξία.
    Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφαπαξ βοηθήματος
    Καταργούνται οι φόροι υπερ τρίτων
    Καταργείται σταδιακά η επιχορήγηση από το κράτος των Ταμείων με αποτέλεσμα την αύξηση των εισφορών σε ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ που φτάνει σήμερα στο 80% και 90%.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια αλλά πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Βόρεια Κρήτη περιμένουμε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 21 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 22 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 23 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά τμήματα περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Σαρωνικό μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εύα Ασδεράκη: Μια Χαλκιδέα, πρώτη γυναίκα διαιτητής στον τελικό US Open

Η Εύα Ασδεράκη είναι η πρώτη γυναίκα που διαιτητεύει τελικό του Αμερικανικού Όπεν, αναλαμβάνοντας χρέη chair umpire στον μεγάλο τελικό ανάμεσα σε Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς με τον τελευταίο να σηκώνει το τρόπαιο της νίκης.

Το 2011 κέρδισε το σεβασμό και την παγκόσμια αναγνώριση, όταν τόλμησε να τα βάλει με τη Σερίνα Γουίλιαμς στον τελικό του US Open κόντρα στη Σαμάνθα Στόσουρ, χειριζόμενη άψογα την κακή συμπεριφορά της Αμερικανίδας.

Σήμερα, η πρόσφατα παντρεμένη Εύα Ασδεράκη-Μουρ, έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής στην ιστορία του τελευταίου Grand Slam της σεζόν που θα διαιτητεύσει τελικό των ανδρών.

Η Ελληνίδα «chair umpire», έχει ήδη διαιτητεύσει πολλούς τελικούς γυναικών σε γραντ σλαμ και πλέον κατάφερε να κάνει το μεγαλύτερο «βήμα» με τον τελικό ανδρών του «US Open, ανάμεσα στους δύο κορυφαίους τενίστες αυτής της περιόδου.


Η Εύα Ασδεράκη γεννήθηκε το 1982 στη Χαλκίδα. Μέχρι το 1997 έπαιζε τένις σαν χόμπι όταν σε ένα διεθνές τουρνουά που έγινε στο κλαμπ που προπονούνταν, βοήθησε ως «κριτής γραμμής», όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξη της στο «Tennis TV».

«Απόλαυσα πολύ να είμαι στο κορτ κάνοντας κάτι άλλο εκτός από το να παίζω, και γνώρισα και πολλούς ''chair umpires'', από άλλες χώρες οι οποίοι μου είπαν ιστορίες από μέρη που έχουν πάει. Στην ηλικία των 16 φαίνονταν όλα τόσο ωραία».

Η πρώτη της εμπειρία από αγώνα ήταν στην Αθήνα σε ένα γυναικείο τουρνουά των 10 χιλιάδων ευρώ, όταν μάλιστα στο ματς που ήταν διαιτητής, αγωνιζόταν μια κοπέλα με την οποία παλιότερα ήταν αντίπαλες. «Είχα πολύ άγχος», δήλωσε.

Σήμερα, η 33χρονη Ασδεράκη θεωρείται μια από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) «chair umpires» έχοντας καθίσει στην «καρέκλα» πολλών τελικών σε διάσημα τουρνουά και γκραντ σλαμ γυναικών, ενώ υπήρξε και επόπτης γραμμής στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας χαρακτηρίζοντας τη στιγμή αυτή ως «ένα από τα τουρνουά που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Η Εύα Ασδεράκη ζει στο χωριό Μόνκτον Κομπ της Αγγλίας, με τον άντρα της Πολ, τον οποίο παντρεύτηκε το 2012.
Το περισσότερο διάστημα το περνάει ταξιδεύοντας. «Περνάω 20 με 25 εβδομάδες ταξιδεύοντας, συμπεριλαμβανομένων και των γκραντ σλαμ. Όπως κάθε δουλεία έχει και τα αρνητικά του: όπως ότι χάνεις οικογενειακές στιγμές και περνάς και πολύ καιρό στο δρόμο, όμως το σημαντικό είναι να έχεις την υπομονή να βρεις τη σωστή ισορροπία μεταξύ του να είσαι κοινωνικός και να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ