Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

H NASA μας δείχνει πώς θα γίνει η έκλειψη της σούπερ-σελήνης! [Βίντεο]



Το φαινόμενο της «υπερπανσελήνου» μιας μορφής ολικής έκλειψης, αναμένεται στις 27 Σεπτεμβρίου. Ένα κοσμικό θέαμα που θα μαγέψει την υφήλιο! Σε λίγες μέρες από τώρα θα γίνουμε θεατές ενός υπέροχου φαινομένου. Πρόκειται για την ολική έκλειψη της υπερ-σελήνης στις 27 Σεπτεμβρίου, φαινόμενο το οποίο συνέβη τελευταία φορά το 1982 και αναμένεται να εμφανιστεί πάλι το 2033.

Η NASA κυκλοφόρησε ένα βίντεο που μας συστήνει το σπάνιο αυτό φαινόμενο. Σύμφωνα με τη ΝΑSA τη βραδιά εκείνη, αναμένεται η Σελήνη να φαίνεται έντονα κόκκινη και 14% μεγαλύτερη σε μέγεθος από το σύνηθες στην παρατήρησή της από τη Γη. 

Η «υπερπανσέληνος» συμβαίνει διότι η τροχιά της Σελήνης γύρω από τη Γη δεν είναι κυκλική αλλά ελλειπτική. Η «υπερπανσέληνος» εκτός από  μεγαλύτερη σε διάμετρο θα παρουσιάζεται και 30% λαμπρότερη απ'ότι συνήθως.

Το φαινόμενο της 27ης Σεπτεμβρίου έρχεται να ολοκληρώσει την «τετράδα» των εκλείψεων που παρατηρήθηκαν φέτος. Μόνο που αυτή τη φορά πρωταγωνιστεί η πανσέληνος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξημένος ο αριθμός των εκλογέων κατά 28.237



    Νέοι εκλογείς, αυτοί δηλαδή που ψηφίζουν για πρώτη φορά εντός του 2015 είναι 116.745

Την Κυριακή στις κάλπες θα κληθούν 9.836.997 πολίτες  5.073.913 γυναικες και 4.763.084 άνδρες, αυξημένος αριθμός... αριθμός εκλογέων κατά 28.237 σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου. Νέοι εκλογείς, αυτοί δηλαδή που ψηφίζουν για πρώτη φορά εντός του 2015 είναι 116.745. Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες εθνικές εκλογές του Ιανουαριου δεν ψήφισαν οι 18αρηδες γιατί δεν είχαν προλάβει να επικαιροποιηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι. Πολυπληθέστερη ηλικιακή ομάδα εκλογέων και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, οι υπερήλικες καθώς 2.210.751 από όσους θα κληθούν να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές είναι άνω των 71 ετών. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και 676.052 ψηφοφόρους ηλικίας από 66- 71 ετών, τότε κοντά στα 3 εκατομμύρια, από όσους θα κληθούν στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου, κοντά στο 1/3 του εκλογικού σώματος είναι άνω των 65 ετών. Αντίστοιχα 990.065 είναι από 42- 47ετών 973.941 από 36-41, 968.228 ψηφοφόροι από 48-53 ετών.

Πολυπληθέστερες εκλογικές περιφέρειες Β Αθηνών, Α Θεσσαλονίκης Α Αθηνών , υπόλοιπο Αττικής, Β Θεσσαλονίκης Αχαϊας Β Πειραιώς Ηρακλείου, Λαρίσης και Αιτωλοακρνανίας.
Οι μικρότερες Χίου, Καστοριάς, Θεσπρωτίας, Κεφαληνίας, Σάμου, Φωκιδας, Γρεβενών, Ζακύνθου, Ευρυτανίας και Λευκάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ_ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ 2015-2016

Οι Ομάδες Ανάγνωσης-Ψυχολογίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, σε συνεργασία με τον σύλλογο "Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειας", ξεκινούν και πάλι, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τις συναντήσεις τους από αρχές Οκτωβρίου μέχρι τον Ιούνιο του επομένου έτους, αφού καθιερώθηκαν πια και αγκαλιάστηκαν από το κοινό της Βιβλιοθήκης.
Τα μέλη της Ομάδας συνεπιλέγουν το βιβλίο που θα διαβάσουν, και με αφορμή τα θέματα που θίγονται, το προσεγγίζουν και το ερμηνεύουν από μια διαφορετική σκοπιά, την ψυχολογική. Υπό τον συντονισμό ψυχολόγου, τα μέλη της Ομάδας αναλύουν τα δρώμενα, προσπαθούν να κατανοήσουν και εξηγήσουν τις συμπεριφορές των ηρώων, διεισδύουν στον εσωτερικό κόσμο τους, αλιεύουν τα μύχια συναισθήματά τους, προβάλλοντας τελικά τα προσωπικά τους βιώματα και τις εμπειρίες τους, με απώτερο στόχο την αυτογνωσία τους.
Οι συναντήσεις κάθε τμήματος θα γίνονται μία φορά το μήνα και ημέρα Παρασκευή. Δηλώσεις και όροι συμμετοχής online στο site της Βιβλιοθήκης http://www.liblivadia.gr/ .

Στο online Ημερολόγιό μας http://goo.gl/qEjpbO μπορείτε να ενημερώνεστε για τις συναντήσεις των Ομάδων αλλά και για όλες τις άλλες προσεχείς προγραμματισμένες δράσεις της Βιβλιοθήκης.
Πληροφορίες για τις Ομάδες Ανάγνωσης-Ψυχολογίας: κ. Λεωνίδας Διαμαντής (τηλ. 22610.89977 – vivlivad@gmail.com)

Διαβάστε Περισσότερα »

Εντατικοί έλεγχοι στους μετρητές για ρευματοκλοπές



    Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εμπλέκονται σε παρεμβάσεις στους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας οικιών και καταστημάτων διαπράττουν επίσης το αδίκημα της ρευματοκλοπής το οποίο διώκεται ποινικά όπως άλλωστε και ο ηλεκτρολόγος ο οποίος πραγματοποιεί την παρέμβαση έναντι αμοιβής, τονίζει ο ΔΕΔΔΗΕ και σημειώνει ότι συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι στους μετρητές όλων των καταναλωτών.
Ειδικότερα, με αφορμή τα... συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα εξαπάτησης καταναλωτών από άτομα, τα οποία προφασίζονται την ιδιότητα του υπαλλήλου της εταιρείας και προχωρούν επ’ αμοιβή σε παράνομες παρεμβάσεις στους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές και τονίζει ότι:
Τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε καμία περίπτωση και για καμία υπηρεσία που παρέχει η Εταιρία δεν ζητούν χρηματική αμοιβή από τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο ακίνητό τους
Στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχει παρασχεθεί από την Εταιρία ειδική υπηρεσιακή ταυτότητα, την επίδειξη της οποίας θα πρέπει να ζητούν οι καταναλωτές προκειμένου να επαληθεύσουν ότι πράγματι πρόκειται για εξουσιοδοτημένο συνεργείο
Στην περίπτωση που ο καταναλωτής έχει υπόνοιες για εξαπάτηση από τους υπαλλήλους που τον επισκέπτονται, πρέπει να καλεί άμεσα στα τηλέφωνα βλαβών που αναφέρονται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος
Επιπλέον ο ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό σύλληψης ηλεκτρολόγου (που δεν είχε ουδεμία άμεση ή έμμεση σχέση συνεργασίας με την Εταιρία), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, σύμφωνα με σχετική Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση μέσω παράνομων παρεμβάσεων σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας οικιών και καταστημάτων κατόπιν συνεννοήσεως με τους ιδιοκτήτες τους και έναντι χρηματικής αμοιβής, υπογραμμίζει πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις, διαπράττουν επίσης το αδίκημα της ρευματοκλοπής, το οποίο διώκεται ποινικά.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους τακτικούς αλλά και έκτακτους ελέγχους στους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας όλων των καταναλωτών, προκειμένου να εντοπιστούν ρευματοκλοπές, παραβιάσεις και παράνομες συνδέσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (pdf)



Τις προτεραιότητές του, και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει εφόσον κερδίσει την πρώτη θέση στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κείμενο 145 σελίδων.

Όπως αναφέρει:

Στο πρόγραμμα αποτυπώνονται οι βασικές προτεραιότητες μας για το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον θα προστατεύσει την πλειοψηφία της κοινωνίας και θα ανοίξει ένα διαφορετικό δρόμο με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες των πολλών και όχι για τους λίγους. Ένα πρόγραμμα που ανοίγει το δρόμο για τον απεγκλωβισμό από την λιτότητα.

Παράλληλα από την Κουμουδούρου υποστηρίζουν πως η Κυβέρνηση της Αριστεράς είναι έτοιμη για τις νέες συνθήκες και το σύνθημα είναι: Εγγύηση για τη δημοκρατία, τη στήριξη των αδυνάτων και την ανασυγκρότηση της χώρας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Π.Ε.Δ Στερεάς

Με μια πλούσια, σε διάλογο και συμπεράσματα, θεματολογία ολοκληρώθηκε η 8η Συνεδρίαση του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΠΕΔ, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015.
Στο καλωσόρισμα του, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, κ. Λουκάς Υπερήφανος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενημέρωσης του ΔΣ και των Δήμων σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης δράσεων από το Πράσινο Ταμείο, το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014- 2020 καθώς κι από άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
«Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία και προσκαλέσαμε σήμερα δύο εξαιρετικούς επιστήμονες και γνώστες προγραμμάτων, τα οποία στοχεύουν στη χρηματοδότηση  σημαντικών και χρήσιμων έργων για τις τοπικές κοινωνίες και προβλέπουν ως δυνητικούς δικαιούχους τους Δήμους. Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η εθνική χρηματοδότηση συνεχώς φθίνει, θα πρέπει  πλέον να στραφούμε, πιο επισταμένα και πιο στοχευμένα από ποτέ, σε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης που μπορούν να δώσουν πειστικές και άμεσες λύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΠΕΔ.
Πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αποτέλεσε η ενημέρωση του σώματος από τον Πρόεδρο του «Πράσινου Ταμείου», κ. Πάνο Βασιλείου, σχετικά με τις δράσεις, τις προοπτικές και τις χρηματοδοτήσεις για το σύνολο των Δήμων της Περιφέρειάς μας από το εν λόγω Ταμείο. Ο κ. Βασιλείου στην παρουσίασή του αρχικά ξεκαθάρισε πως το Πράσινο Ταμείο περιλαμβάνει αποκλειστικά εθνικούς πόρους που προέρχονται από κρατικούς φόρους και όχι Ευρωπαϊκά κονδύλια. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις για τις οποίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι ΟΤΑ Α’ βαθμού  και ανέλυσε την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Δήμοι, προκειμένου να υλοποιήσουν έργα μέσω του Ταμείου. Κλείνοντας, επεσήμανε πως γίνονται προσπάθειες για την περαιτέρω ενεργοποίηση του Πράσινου Ταμείου με στόχο να καταστεί περισσότερο ωφέλιμο.
Ακολούθως, ο λόγος δόθηκε στον Δρ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, Γεωπόνο – Ειδικευόμενο σε θέματα Αειφορικής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Στα πλαίσια της παρουσίασής του ανέλυσε στα μέλη του ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς τις βασικές πτυχές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020 (ΠΑΑ) και παρουσίασε επιγραμματικά τις δράσεις για τις οποίες προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν οι Δήμοι. «Συνολικά η χρηματοδότησή του ΠΑΑ αγγίζει τα 6 δις ενώ το νέο στοιχείο αυτής της περιόδου αφορά πως το 30% εκχωρείται στις Περιφέρειες. Τα μέτρα 7 και 19 αφορούν κατά 95% τους Δήμους, με 100% χρηματοδότηση και αποτελούν συνέχεια των leader και ΟΠΑΑΧ. Οι Δήμοι θα πρέπει να είναι άκρως ενημερωμένοι και να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα έτσι ώστε να αποκομίσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη από ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για τους Δήμους, όπως είναι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Μπαγινέτας. 
Ακολούθησε παραγωγικός διάλογος ανάμεσα στους Δημάρχους – Μέλη του ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς και τους εισηγητές, με ερωτήματα και εξειδικευμένες απαντήσεις πάνω σε όλα τα επιμέρους θέματα που τέθηκαν.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, κ. Υπερήφανος κλείνοντας την ενότητα της ενημέρωσης των μελών του ΔΣ για τις δυνατότητες χρηματοδότησης των Δήμων αναφέρθηκε στον χρονοπρογραμματισμό των επικείμενων προσκλήσεων, στις υπό χρηματοδότηση δράσεις του Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και την σημαντική εργασία της ΠΕΔ να αποτυπώσει τα σημαντικότερα στοιχεία του 1ου εγγράφου εξειδίκευσης του Προγράμματος σε έναν πίνακα, προκειμένου οι Δήμοι να έχουν πρόσβαση σε άμεση και στοχευμένη πληροφόρηση.
Το τρίτο θέμα αφορούσε το αίτημα του Δήμου Δελφών για συνδρομή της ΠΕΔ Στερεάς όσον αφορά την υποψηφιότητα που έχει θέσει ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021». Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ, κ. Γιώργος Καπεντζώνης, τονίζοντας την σπουδαιότητα που έχει μια τέτοια υποψηφιότητα για το σύνολο της Στερεάς Ελλάδας. Την πρόταση υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, κ. Υπερήφανος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Μετά την ομόφωνη απόφασή μας να στηρίξουμε την υποψηφιότητα των Δελφών, ήρθε πλέον η ώρα να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και έμπρακτα, συνδράμοντας οικονομικά στην προσπάθεια του Δήμου».  Η οικονομική συνδρομή για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Δήμου Δελφών εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε στην πράξη η ομοψυχία των μελών, που έχουν σαν κοινή συνισταμένη ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες και την Στερεά Ελλάδα, γενικότερα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων στη Βοιωτία





ΣΥΡΙΖΑ
 1 Θηβαίος Νίκος
 2 Ακριβάκης Σπύρος
 3 Κατσικη Παγωνα
 4 Πελώνης Χρήστος
 5 Ζανιάς Θανάσης


 ΝΔ:
Βαγγέλης Μπασιάκος
Ανδρέας Κουτσούμπας
Λουκία Θεοδώρου Μαγουλά
Κική Μαχαίρα
Αρια Αγάτσα

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στο νομό Βοιωτίας

1)Σταθάς Γιάννης από το Δίστομο, Βουλευτής του ΟΧΙ στην απελθούσα βουλή,  βιομηχανικός εργάτης.
2)Σκούμας Θανάσης από τη Θήβα, Βουλευτής του ΟΧΙ στην απελθούσα Βουλή, πρώην δήμαρχος Θήβας, Δικηγόρος.
3)Πούλου Ελένη από τη Λιβαδειά, Μέλος της ¨Αριστερής Ανασύνθεσης(ΑΡ.ΑΝ.)¨, Κοινωνιολόγος, Ιδιωτική Υπάλληλος.
4)Μοναχόπουλος Ηρακλής από τον Άγιο Θωμά Τανάγρας, Φαρμακοποιός, πρώην συντονιστής Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Τανάγρας
5)Βελιτζέλου Ακτίνα από την Λιβαδειά, κτηνοτρόφος, με δράση στο αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα
1. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ
2. ΚΟΤΣΙΚΩΝΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ Δικηγόρος Δημοτικός Σύμβουλος Λιβαδειάς
3. ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Δικηγόρος Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας
4. ΤΖΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Τεχνολόγος Γεωπόνος Μέλος ΔΣ Εμπόρων Λαϊκών Αγορών Βοιωτίας
5. ΚΑΒΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Βιομηχανικός Εργάτης Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Θήβας, Πρόεδρος ΔΣ Συνδικάτου Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Τo ψηφοδέλτιo του Ποταμιού στη Βοιωτία
ΒΟΙΩΤΙΑ
1 ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2 ΒΙΛΛΙΩΤΗΣ ΠΑΡΙΣ
3 ΓΚΩΝΙΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
4 ΠΑΓΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑ
5 ΣΤΑΜΟΥ ΕΥΑ




Περγαντάς Κλέαρχος, πρώην Περιφερειάρχης
 Βασίλης Κόλλιας (γεωπόνος – αγρότης, ΔΗΜΑΡ),
 Αλέξανδρος Θεοδωράκος (πολιτικός μηχανικός),
 Μιχάλης Κωνσταντίνου (δικηγόρος εργατολόγος)
 Άννα Νικολάου (επικοινωνιολόγος).


Το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στη Βοιωτία
1. Δελαβέκουρας Απόστολος του Γρηγορίου
2. Παπαβασιλείου Αικατερίνη του Λουκά
3. Κουρνέτα-Τουρκοχωρίτη Ευρυδίκη του Παναγιώτη
4. Χρυσικός Γεώργιος του Ευθυμίου
5. Αδαμάκης Γεώργιος



Το ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων στη Βοιωτία

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΓΚΑΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημητρίου

ΚΑΣΤΡΙΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Γρηγορίου

ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Γεωργίου

ΤΖΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Μιχαήλ

Το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στη Βοιωτία
ΒΟΙΩΤΙΑ
Καρακώστας Ευάγγελος   Οικονομολόγος
Μίγκου Ελένη   Καθηγήτρια Αγγλικών
Λαμπρούσης Αναστάσιος   Ιστορικός
Ρεντούμης Ελευθέριος Οικονομολόγος
Ψαλίδας Δημήτριος Αγρότης




Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  απαρτίζεται από τους εξής υποψηφίους Βουλευτές:
   
  1. Φουντάς Δημοσθένης του Δημητρίου:  Γεωπόνος
  2. Γρυπάρης Σωτήριος του Ευάγγελου: Ιδ. Υπάλληλος (καθηγητής Φροντιστηρίου Μ. εκπαίδευσης)
  3. Διαμαντή Αλεξάνδρα του Σπυρίδωνος: Συνταξιούχος
  4. Λαμπρόπουλος Νικόλαος του Ιωάννη: Ιδ. Υπάλληλος(Λογιστής)
  5. Παπαδημητρίου Σωτήριος του Στυλιανού: Ιδ. Υπάλληλος(εργαζόμενος στη ΠΕΣΙΝΕ- Αλουμίνιο της Ελλάδος), μέλος του Δ.Σ. του σωματείου.
























Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2015 – Αλλαγές στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων



Σας ενημερώνουμε για τις ακόλουθες αλλαγές στο πρόγραμμα των Τροφωνίων:
Η θεατρική παράσταση «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από τη θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς που είχε προγραμματισθεί να παρουσιαστεί στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου ακυρώνεται λόγω αντικειμενικών και αξεπέραστων δυσκολιών στη συγκρότηση της θεατρικής ομάδας του σχολείου.
Η θεατρική παράσταση “Η Αλφαβήτα της Εφηβείας” της Μάγιας Δεληβοριά από τη θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Λιβαδειάς θα πραγματοποιηθεί στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ. και όχι την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου,  λόγω της διενέργειας των εθνικών εκλογών.
Η εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Λιβαδειάς που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου ακυρώνεται λόγω της διενέργειας των εθνικών εκλογών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Πινδάρεια- Συγχαρητήρια από το Δήμαρχο Θηβαίων



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και το δεύτερο μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θηβαίων. Τα “Πινδάρεια” ένας από τους σημαντικότερους και μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς του τόπου μας, για 37η συνεχή χρονιά, σε  συνεργασία με συλλόγους της περιοχής μας και ποιοτικά σχήματα απ’ όλη την Ελλάδα,  κάλυψαν όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού.
Οι εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου άνοιξαν στο Δημοτικό Θέατρο Μοσχοποδίου, με τη θεατρική παράσταση “Όνειρο Θερινής Νυκτός” του Σαίξπηρ από το θεατρικό εργαστήρι της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας και συνεχίστηκαν με τη συναυλία – αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα από το Σύλλογο Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και την Ένωση Μικρασιατών Θήβας.  Στις 4 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκαν στην πλατεία των Αγ. Θεοδώρων παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αμπελοχωρίου (παιδικό τμήμα), τη Χορευτική Ομάδα Χωστίων, το Σύλλογο Γυναικών Δομβραίνας και τη ΧΕΝ Θήβας και στις 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Μοσχοποδίου η θεατρική παράσταση “Αντιγόνη” του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Στις 6 Σεπτεμβρίου ο αύλειος χώρος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών πλημμύρισε με βυζαντινές μελωδίες από τη Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών “Ο Ευαγγελιστής Λουκάς” και τη Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ελλάδος ΟΜΣΙΕ. Στη βυζαντινή χορωδιακή συνάντηση συμμετείχε επίσης ο ιατρός και πρωτοψάλτης κ. Γεώργιος Ναούμ.

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο ανέβασε στο θέατρο Μοσχοποδίου τη μουσικοχορευτική παράσταση “Ξεχωρίσματα- Χωρισμοί- Διαχωρισμοί” σε σκηνοθεσία Λάζαρου Παπαδόπουλου.

Στη συνέχεια, στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου, 11 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Ρέμπελο, Β΄ Γραμματέα Συνόδου εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα “Ο Ελληνισμός μέσα από τα μάτια της προσφυγιάς” και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια της Μικράς Ασίας από τον Μικρασιάτικο Προοδευτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο “Αγ. Ι. Θεολόγος” από το Μελί Μεγάρων.

Την επόμενη μέρα,  οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Τουρνουά Σκακιού για δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια από τον Σκακιστικό Όμιλο Θηβών στον χώρο του Πούρου και έκλεισαν με τη Συναυλία της Έλλης Πασπαλά στο Θέατρο Μοσχοποδίου “Μουσική του Νότου”, σε ενορχήστρωση Κώστα Ηλιάδη, στην οποία συμμετείχαν η ορχήστρα νέων The Underground Youth Orchestra και οι Απόστολος Κίτσος, Νανά Περράκη και Κων/να Κορδούλη.

Τα Πινδάρεια ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Μοσχοποδίου με τη θεατρική παράσταση “Καληνύχτα Μαργαρίτα” του Γερ. Σταύρου από τη Θεατρική Ομάδα “Σχήμα” της ΜΚΟ Όγχηστος.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου με αφορμή την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους Συλλόγους, που συμμετείχαν και φέτος εθελοντικά στο πρόγραμμα των Πινδαρείων, δείχνοντας την αγάπη τους και την υποστήριξή τους σ’ αυτόν τον θεσμό. Τους συγχαίρω επίσης που με την πολιτιστική τους δράση, προάγουν και μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενεές το Ελληνικό πνεύμα και την ελληνική κουλτούρα. Ευχαριστώ επίσης όλα τα θεατρικά  και μουσικά σχήματα που επέλεξαν την πόλη της Θήβας για τις παραστάσεις τους.

Τέλος, συγχαίρω για το πρόγραμμα των «Πινδαρείων» και ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κ. Παπαδημητρίου Ιωάννη, τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού , την Επιτροπή Πολιτισμού, την Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτιστικών, Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Περιβάλλοντος κα. Ζαμπάκου Ντίνα, που επιμελήθηκε το πρόγραμμα και όλους τους υπαλλήλους του Δ.Ο.Θ. και του Δήμου που εργάστηκαν για την επιτυχημένη υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Εύχομαι πάντα επιτυχίες και του χρόνου με ένα εξίσου ποιοτικό και επιτυχημένο πρόγραμμα Πινδαρείων”” 
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Επιτυχία Έχει Όνομα "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" Θήβα, Θεσπιές-Κέντρο Ξένων Γλωσσών

Στα φροντιστήρια "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" που λειτουργούν στη Θήβα και στις Θεσπιές, είμαστε περήφανοι για τις επιτυχίες των μαθητών μας. Οι κόποι και η προσπάθεια που καταβάλλουν οι μαθητές και οι καθηγητές μας όλη τη χρονιά αναμοίβονται.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν....Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία  διευκρίνιση  επικοινωνήστε μαζί μας,ή ελάτε να ενημερωθείτε στα γραφεία

ΚΕΝΤΡΙΚΟ : ΠΕΛΟΠΙΔΟΥ 37, ΘΗΒΑ Τ.Κ 32200
ΤΗΛ : 2262080728
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ : ΘΕΣΠΙΕΣ
ΤΗΛ : 2262065800
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΥΝΗΣ 6977296903
ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΝΗΣ 6984465304
 Θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε  τους γονείς και τα παιδιά που μας εμπιστεύτηκαν. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας.




Διαβάστε Περισσότερα »

"Γλέντησαν" στα social media τον Β.Μεϊμαράκη για το... ύψος - Ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις από το debate

Χαμός έγινε στα social media με το ύψος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αφού παραπονέθηκε τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος του debate πώς ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ τον έδειχνε πιο… κοντό από τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε και μία χειρονομία στη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης, θέλοντας να καταγραφεί από τις κάμερες η δυσαρέσκεια του, ενώ σε μία στιγμή και που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντούσε σε ερώτηση, ο κ. Μεϊμαράκης έσκυψε για να τονίσει πώς το δείχνει πιο κοντό ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ.

Αυτό ήταν το «κλού» της βραδιάς αφού σε όλα τα μέσα κοινωνικής έγινε χαμός με τα σχόλια να πέφτουν… βροχή. Δείτε ορισμένα:

Το κλίμα ήταν από νωρίς πολύ τεταμένο μεταξύ της ΝΔ και της ΕΡΤ με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να φτάνει στο Ραδιομέγαρο για το debate δυσαρεστημένος. Η δυσαρέσκεια αυτή προέρχονταν από ένα δημοσίευμα που αφορούσε στο πρόσωπο του, το οποίο συζητήθηκε σε εκπομπή το απόγευμα στην ΕΡΤ. 
 
Στην πορεία, όπως φάνηκε προέκυψε και το ζήτημα του ύψους. «Προσπαθούν να τον ψηλώσουν, αλλά δεν ψηλώνει», έλεγαν συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος στις δηλώσεις του, μετά το debate, επιτέθηκε στη διοίκηση της ΕΡΤ.

Αργά το βράδυ μάλιστα η Διοίκηση της ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απάντησε στον κ. Μεϊμαράκη επισημαίνοντας ότι δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις. Παράλληλα τόνισε ότι, «ανταποκρίθηκε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό στην αντικειμενική και ισότιμη προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο».



Στην ουσία της υπόθεσης τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να ήταν πιο «δυνατός» στο debate και να επικράτησε στα σημεία και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν συνεργάτες του  ξεκαθάρισε με επιχειρήματα ότι ζητά «ισχυρή εντολή συνέχειας» και ότι δεν μπορεί στο όνομα μιας δήθεν «εθνικής συνεννόησης» να υπάρξει μια «παρά φύση» συγκυβέρνηση Αριστεράς-Δεξιάς που θα σηματοδοτεί επί της ουσίας «εθνική συγκάλυψη».

Ικανοποιημένο ωστόσο εμφανιζόταν και το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ αμέσως μετά το debate, υποστηρίζοντας ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο αρχηγών επέτρεψε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να υπερισχύσει του κ. Τσίπρα και να επιβεβαιώσει το προβάδισμά του τις τελευταίες ημέρες πριν την κάλπη.










Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Εορτασμός Ημέρας Μνήμης και Τιμής της Μικράς Ασίας

 Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, επιμνημόσυνη δέηση- τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Μικρασιατών Θήβας στον Ιερό Ναό  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου ο επίσημος εορτασμός της Ημέρας Μνήμης και Τιμής της Μικράς Ασίας , που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγ. Κων/νου & Έλένης και η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.
Δάφνινα στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αναστασίου Γ., εκ μέρους του Δήμου Θηβαίων ο Δήμαρχος κ. Νικολάου Σπ., εκ μέρους του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας ο Ταξίαρχος κ. Παππάς Λ. και εκ μέρους της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας ο κ. Βαρσάμης Ι.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων με αφορμή την εκδήλωση μνήμης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
“Η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί, ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος. Μια μέρα σπουδαίας σημασίας και για την πόλη της Θήβας, η οποία φιλοξένησε τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, που με αγώνες και κόπους κατάφεραν να δημιουργήσουν τις νέες συνθήκες ζωής τους στο “Συνοικισμό”, μετατρέποντάς τον στη συνέχεια σε εστία παράδοσης και πολιτισμού. Το πέρασμα του χρόνου,  δεν είναι ικανό να σβήσει τις μνήμες των σφαγών, των λεηλασιών και της προσφυγιάς. Και δεν πρέπει να σβήσουν οι μνήμες, γιατί η ανάμνηση της εξόντωσης των Ελλήνων από εκείνες τις πατρίδες και το κατόρθωμα των προσφύγων να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και να διατηρήσουν  ζωντανές τις παραδόσεις τους, σε μία Ελλάδα που τότε βρισκόταν σε σύγχυση και σε δεινή οικονομική κατάσταση, εμπνέουν τους σύγχρονους Έλληνες και γίνονται φωτεινοί φάροι και οδηγοί για ένα καλύτερο μέλλον. Θεωρούμε υποχρέωση μας, να τιμούμε τους ανθρώπους αυτούς που κράτησαν ψηλά τον Ελληνισμό, που αν και ξεριζώθηκαν κατάφεραν να ορθοποδήσουν και να μας κάνουν περήφανους . Εύχομαι σε όλους και του χρόνου με υγεία”.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπτώσεις στα εισιτήρια ΚΤΕΛ και τρένων λόγω των εκλογών


Το Δ.Σ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ τη χορήγηση έκπτωσης 25% επί των ισχυουσών τιμών των κανονικών εισιτηρίων, για το χρονικό διάστημα…

από 17.9.2015 έως και 22.9.2015 μόνο για τις διανομαρχιακές μετακινήσεις. Η παρεχόμενη έκπτωση αφορά τους δικαστικούς αντιπροσώπους, εφόρους και εκλογείς που θα μετακινηθούν ενόψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να διευκολύνει το επιβατικό κοινό που προτίθεται να ταξιδέψει σιδηροδρομικά για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, χορηγεί έκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ’ επιστροφής από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος.

Έκπτωση 30% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων θα χορηγείται και στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής, εφόρων και δικαστικών αντιπροσώπων για εκτέλεση υπηρεσίας, από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέτοιο μαστίγωμα στην διαπλοκή μόνο η Ζωή μπορεί να κάνει.


Το κανάλι του Ψυχάρη και του Μπόμπολα λέει μονίμως ψέματα, είναι ειδικευμένο
στην προπαγάνδα. Κύριε Πρετεντέρη δεν μπορώ να σας αποκαλώ δημοσιογράφο, γιατί δεν είστε. Αναλάβατε την προπαγάνδα για το δημόσιο χρέος. Κυρία Σαράφογλου λέτε ψέματα και 'σεις και το κανάλι σας...
Χαμός. Η Ζωή πήρε το μαστίγιο και τους έκανε όλους να μην ξέρουν, πως, να φύγουν από τα παράθυρα.
Ο Ντερμπεντέρης, που δέχθηκε το κύριο βάρος της επίθεσης, δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη.
Κάποια στιγμή, της είπε, "κυρία Κωνσταντοπούλου είχαμε καλέσει χθες τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας, τον κ. Λαφαζάνη", για να πάρει την απάντηση "και τι σημαίνει αυτό? Οτι εξιλεώνεστε για την προπαγάνδα που... μέχρι τώρα έχετε κάνει;
Τους είπε ακόμη, πως, η συχνότητα του MEGA, όπως και 4 ακόμη που νέμονται διάφοροι άλλοι επιχειρηματίες, δεν ανήκει σ' αυτούς , αλλά στον λαό... 
Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανείπωτη τραγωδία στην Πάτρα


Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Κάτω Αχαΐα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 17χρονου από έναν 15χρονο. Το θύμα δέχθηκε μία σφαίρα από καραμπίνα στον θώρακα και έπειτα από λίγη ώρα υπέκυψε στα τραύματά του. Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Κυριακής σε προαύλιο σχολείου, μπροστά στα μάτια συμμαθητών τους, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Ο 15χρονος υποστήριξε ότι ήθελε απλώς να εκφοβίσει τον 17χρονο και σε καμία περίπτωση να τον σκοτώσει
Τα κίνητρα που όπλισαν το χέρι του 15χρονου παραμένουν άγνωστα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο μαθητές είχαν προσωπικές διαφορές. Ειδικότερα, το θύμα φέρεται να έβλεπε ερωτικά την αδελφή του θύτη. Πριν από το τραγικό συμβάν υπήρξε καβγάς. Ο 17χρονος Γ.Α. φέρεται να χειροδίκησε εναντίον του 15χρονου, ο οποίος αποχώρησε από το προαύλιο του σχολείου, πήγε στο σπίτι του θείου του και πήρε την καραμπίνα του πατέρα του. Στη συνέχεια επέστρεψε στο σχολικό συγκρότημα και πυροβόλησε τον 17χρονο.

Ο θύτης συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή του θύματος, αλλά μόνο να το εκφοβίσει. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και άμεσα κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στο Ρίο. Εκεί εισήλθε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του ανήλικου δράστη λείπει στο εξωτερικό, ενώ οι αστυνομικοί μέχρι αργά το βράδυ αδυνατούσαν να εντοπίσουν τη μητέρα του. Τελικά, η 42χρονη βρέθηκε και συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Συνεχίζεται η αναζήτηση για τον 39χρονο θείο του 15χρονου.

To δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθη, χθες (13-9-2015) το βράδυ, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, 15χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.

»Επιπλέον, συνελήφθη και η 42χρονη μητέρα του δράστη για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Αναζητούνται ο 42χρονος πατέρας του και ο 39χρονος θείος του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, πλημμελούς φύλαξης και κατοχής, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, κυνηγετικού όπλου.

»Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, προέκυψε ότι χθες (13-9-2015) στις 19.30 ώρα, στην Κάτω Αχαΐα, στον εξωτερικό χώρο σχολικού συγκροτήματος, ο 15χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον του 17χρονου, για προσωπικές διαφορές, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στη θωρακική και κοιλιακή χώρα. Ο τελευταίος υπέκυψε στα τραύματά του, λίγη ώρα αργότερα, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Παναγιά η Βοήθεια".

»Από τις μέχρι τώρα έρευνες προέκυψε ότι ο δράστης είχε προσωπικές διαφορές με τον 17χρονο, ενώ λίγο πριν το περιστατικό είχαν διαπληκτιστεί, με τον τελευταίο να προκαλεί σωματικές βλάβες στον 15χρονο.

»Επιπλέον, προέκυψε ότι ο 15χρονος πριν το περιστατικό, είχε μεταβεί στην οικία του 39χρονου θείου του, όπου αφαίρεσε το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του, η άδεια κατοχής του οποίου έχει λήξει και με το αυτοκίνητο του θείου του μετέβη στο σχολικό συγκρότημα.

»Κατά την εξερεύνηση του τόπου του περιστατικού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν έναν κάλυκα φυσιγγίου, ενώ κατασχέθηκε και το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε ο 15χρονος.

»Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (14-9-2015) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

»Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια με το θερμόμετρο στους 30 βαθμούς

Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία σήμερα Τρίτη, σε ότι αφορά τις μέγιστες τιμές της.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως έως 6 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 και κατά τόπους 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 και κατά τόπους 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κυρίως στην Κρήτη
Ανεμοι: Βόρειοι 5-6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: Ανεβαίνει η θερμοκρασία -Ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/226074/anevainei-i-thermokrasia-iliofaneia-se-oli-tin-hora#ixzz3lmUKNc6L
Διαβάστε Περισσότερα »

Πιστοποίηση Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει ότι,  όσοι γεωργοί ή ψεκαστές θέλουν να προμηθευτούν γεωργικά φάρμακα και να τα εφαρμόσουν σε καλλιέργειες μετά την 26η Νοεμβρίου 2015, πρέπει να έχουν Πιστοποιητικό Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.
Η Πιστοποίηση γίνεται με εξετάσεις και απαιτούνται εξέταστρα με υποχρεωτικό παράβολο. Το παράβολο αυτό κοστίζει 25 ευρώ μέχρι 26 Νοεμβρίου 2015 ενώ το ίδιο τέλος από τις 27 Νοεμβρίου 2015 διαμορφώνεται στα 50 ευρώ. Αν ο εξεταζόμενος αποτύχει στις εξετάσεις θα πρέπει να πληρώσει εκ νέου το παράβολο για νέα διαδικασία εξέτασης.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τους καλλιεργητές και τους ψεκαστές να αποφύγουν περιττές δαπάνες αυτή τη δύσκολη περίοδο. Για το σκοπό αυτό προτείνει στους ενδιαφερόμενους να διαπιστώσουν μόνοι τους αν επαρκούν οι γνώσεις τους για τις εξετάσεις Πιστοποίησης, σε δοκιμαστική εξέταση στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΠΕΝ και στο σύνδεσμο ppp-usercert.minagric.gr όπου είναι διαθέσιμη δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή για τον αυτοέλεγχο των γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων.
Η εξέταση θα δώσει αυτόματα αποτέλεσμα στον εξεταζόμενο. Με κριτήριο το αποτέλεσμα της εξέτασης, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θεωρεί ότι ο ενδιαφερόμενος έχει δύο επιλογές:
1. Αν αυτός που εξετάσθηκε μόνος του διαπιστώσει ότι έχει το απαιτούμενο ποσοστό επιτυχίας (τουλάχιστον 50%, δηλαδή τουλάχιστον 20 σωστές απαντήσεις στις 40 ερωτήσεις του Υπουργείου) μπορεί απλά να εξετασθεί σε κάποιο από τα διαθέσιμα Κέντρα Εξετάσεων. Τα διαθέσιμα Κέντρα Εξετάσεων μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/crop-production/fytoprostasiamenu/elenxoifitoprostateytikonmenu/525-ethniko-sxe-drashs/1590-sxedio-drashs-gevrgikon-farmakon . Επίσης Κέντρα εξέτασης είναι και τα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» στην Θήβα, Λαμία (Βαρδάτες) και Νέα Αρτάκη.
2. Αν κάποιος διαπιστώσει από τη δοκιμαστική εξέταση ότι δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις και χρειάζεται συμπληρωματική κατάρτιση, τότε θα πρέπει να απευθυνθεί σε ένα από τα  κέντρα Κατάρτισης ( τα οποία μπορεί να βρει στην παραπάνω ιστοσελίδα του Υπουργείου) καθώς και στα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» ( στοιχεία επικοινωνίας: Κέντρο «Δήμητρα» Θηβών τηλ. 22620 22158, Λαμίας τηλ. 22310 81500, Νέας Αρτάκης τηλ. 22210  42124).
Επίσης η Περιφέρεια προγραμματίζει την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών ημερίδων κατάρτισης με Γεωπόνους των υπηρεσιών της κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» το πρόγραμμα των οποίων θα δημοσιοποιηθεί με νέα ανακοίνωσή μας.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΠΕΝ www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/crop-production/fytoprostasiamenu/525-elenxoifitoprostateytikon/ethniko-sxe-drashs/1590-sxedio-drashs-gevrgikon-farmakon και στις Υπηρεσίες Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
                            Ο Αντιπεριφερειάρχης
                        Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
                                  Γιώργος Κελαϊδίτης
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ" το εισιτήριο για την μετεκλογική συνεργασία του παλιού και του νέου μνημονιακού κατεστημένου



Του Θανάση Σκούμα.

Επιχειρούν την πλήρη χειραγώγηση, για να μην σταθεί κανείς εμπόδιο στα σχέδια τους. Τα σχέδια τους, περιλαμβάνουν μια καθολικά μνημονιακή βουλή, με ποσοστά που θέλουν να ξεπερνούν τους βουλευτές που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.

Για να εφαρμόσουν το ένα και μόνο πρόγραμμα που έχουν : Το μνημόνιο.
Κι έτσι, πρώτον, διαδίδουν το πλαστό δίλημμα: Τσίπρας ή Μεϊμαράκης; Κι οι δύο ορκίζονται στην εφαρμογή του μνημονίου. Και οι δύο υπόσχονται προσπάθεια εφαρμογής του με "δίκαιο τρόπο" για τους πολίτες!!!. Και ερίζουν ο μεν για πάταξη του παλιού και ο δεύτερος για μεγαλύτερη ευελιξία στις συνεργασίες. Αποκρύπτουν, ότι η συμφωνία με τους δανειστές, που εμπεριέχεται στο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, προϋποθέτει εκτός των άλλων: Την έγκριση από τους δανειστές των όποιων νόμων, πριν ακόμα από το στάδιο της διαβούλευσης και την πλήρη δέσμευση ότι όλοι οι πιστωτές θα ικανοποιηθούν στο ακέραιο!!!. Ισχυρίζεται δε, ο κ. Τσίπρας ότι θα πετύχει αναδιάρθρωση του χρέους, μετά την αξιολόγηση του Οκτωβρίου, πλην όμως το ψέμα αποκαλύφθηκε πριν δυο μέρες στον ΟΗΕ, όταν η ελληνική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ, απείχε από το ψήφισμα για το χρέος, που ευνοούσε την Ελλάδα ως δανειολήπτρια χώρα με εξοντωτικούς και εκβιαστικούς όρους. Η προεκλογική περίοδος σε λίγο θα τελειώσει και η εφαρμογή του μνημονίου θα φέρει το δυσβάσταχτο λογαριασμό για το λαό και τη χώρα.

Και εδώ είναι το δεύτερο βασικό στοιχείο της καμπάνιας του Αλέξη Τσίπρα: "ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ": Με το γνωστό παραπειστικό τρόπο, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, σαν να μην έχει προσχωρήσει με όλο του το είναι στο 3ο μνημόνιο μαζί με τους προεκλογικούς και μόνο μνημονιακούς αντιπάλους του, έχει το θράσος να ζητά 2η ευκαιρία για να εξαφανίσει μαζί με τους μετεκλογικούς συνεταίρους του, ότι έχει μείνει όρθιο στην κοινωνία και τη χώρα. Ζητά ευθέως να εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο, λεηλατώντας έως το τέλος την κοινωνία, το δημόσιο πλούτο και την πατρίδα υπέρ των συμφερόντων των δανειστών.
Ζητά μια δεύτερη "ευκαιρία", για να αποτυπώσει με ακόμα με πιο μεγάλη ευκρίνεια πώς το ΟΧΙ στη φτώχεια και τα μνημόνια, γίνεται ΝΑΙ σε αυτά. Πώς μπορεί ξανά να κάνει πραξικόπημα ενάντια στη βούληση του Ελληνικού λαού.
Ζητά δεύτερη ευκαιρία για να αντιπαρατεθεί δήθεν στο παλιό, το οποίο νεκρανάστησε ο ίδιος.
Είναι πια σαφές ότι καμία ευκαιρία δεν πρέπει να δοθεί στους κ. Τσίπρα, Μεϊμαράκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη, Καμμένο κλπ και τη φασιστική Χρυσή Αυγή. Η ευκαιρία σ' εκείνους, αποτελεί λευκή επιταγή κοινωνικής καταστροφής και παράδοσης της χώρας στους δανειστές.
Σημαίνει την πλήρη ανατροπή του Ελληνικού Συντάγματος, και της εθνικής κυριαρχίας.

Γιατί μετά τις εκλογές εφόσον τους δώσει την ευκαιρία ο ελληνικός λαός θα του πουν: Με τη δική σου ψήφο εφαρμόζουμε όσα σε πλήττουν και σε καταστρέφουν. Δική σου ήταν η απόφαση.

Η ψήφος στις 20 Σεπτεμβρίου, θα καθορίσει αν θα έχει ευκαιρία ο ελληνικός λαός να ανοίξει δρόμους αντίστασης και πλήρους ανατροπής των μνημονίων και δημιουργία προϋποθέσεων για μια προοδευτική πορεία της χώρας, ή θα δοθεί η ευκαιρία στο παλιό και νέο μνημονιακό κατεστημένο, να επιτύχει την πλήρη παλινόρθωση του, δυστυχώς με την καθοριστική συμβολή του κ. Τσίπρα. Γι' αυτό η επίθεση στη Λαϊκή Ενότητα, λαμβάνει συνεχώς και πιο αήθη χαρακτηριστικά. Κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις, δυσφήμηση και συκοφάντηση των αντιστεκόμενων ανθρώπων της αριστεράς, εκφοβισμός και τρομοκρατία για την εναλλακτική λύση, και την ίδια στιγμή απροκάλυπτες δηλώσεις υπέρ των συνεργασιών με το "παλιό" που δήθεν αντιπαλεύουν.

Για αυτούς τους λόγους, λοιπόν, καμία ευκαιρία σε όσους, οδήγησαν τη χώρα σε μνημόνια, όσους πρόδωσαν και εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό, σε όσους πραξικοπηματικά αλλοίωσαν τη βούληση του ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου. Καμία ευκαιρία σε όσους οδήγησαν το λαό στη διάψευση της ελπίδας, στην μοιρολατρία και την υποταγή.

Το δικό μας καθήκον είναι, να αποτρέψουμε την δημιουργία του πολιτικού καθολικού μνημονιακού τέρατος, που επιχειρούν να επιβάλλουν στη χώρα οι δανειστές, η ευρωολιγαρχία και η ντόπια ελίτ.

ΟΧΙ μέχρι το τέλος.

Ψηφίζουμε Λαϊκή Ενότητα, για να αναστυλωθεί η ελπίδα, για την εναλλακτική προοδευτική λύση, για να μη γίνουμε σκλάβοι στον τόπο μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ