Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

«Τσουνάμι» μετανάστευσης στη κινητή τηλεφωνία - Ποιοι άλλαξαν πάροχο και γιατί

Από πάροχο σε πάροχο φαίνεται να πηγαίνουν οι Έλληνες καταναλωτές προκειμένου να πετύχουν τις πιο συμφέρουσες τιμές στα πακέτα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), περισσότεροι από 1 εκατομμύριο συνδρομητές άλλαξαν δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας προκειμένου να πετύχουν καλύτερες τιμές.

Ωστόσο τα πράγματα είναι αποθαρρυντικά με τα στοιχεία να δείχνουν ότι το μέγεθος της τηλεπικοινωνιακής αγοράς συρρικνώθηκε κατά 3% το 2014 και ανήλθε στα 5,24 δισ. ευρώ από 5,4 δισ. ευρώ το 2013.

Συνολικά από το 2010 έως το 2014 ο αριθμός των σταθερών γραμμών στην Ελλάδα μειώθηκε από 5,3 εκατ. σε 4,78 εκατ.

Επιπλέον, το μερίδιο του ΟΤΕ στην αγορά πρόσβασης της σταθερής τηλεφωνίας περιορίστηκε στο 58% στα μέσα του 2014, έναντι 60,9% την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Όσο αφορά την κινητή τηλεφωνία, ο αριθμός των συνδέσεων το 2014 διαμορφώθηκε σε 17,5 εκατ., εκ των οποίων τα 13 εκατ. ήταν ενεργές.

Η δε διείσδυση της ευρυζωνικότητας διαμορφώθηκε στο 28,5% έναντι 26,3% στα τέλη του 2013, με 3,155 εκατ. συνδέσεις από 2,913 εκατ. το 2013.

Τέλος η πληθυσμιακή κάλυψη σε δίκτυα δεύτερης γενιάς (2G) ανέρχεται πλέον σε 99,8%, η κάλυψη σε δίκτυα τρίτης γενιάς (3G) στο 99% του πληθυσμού, ενώ το ποσοστό για τα δίκτυα τέταρτης γενιάς (4G) διαμορφώνεται σε 70%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Κουτσούμπα σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λιβαδειά-βίντεο


Κάλεσμα στο λαό όλης της χώρας και ιδιαίτερα της Βοιωτίας να ενώσει τη φωνή και τη γροθιά του με τους κομμουνιστές, να αξιοποιήσει την ψήφο του για να αναδείξει ισχυρό το ΚΚΕ και να δυναμώσει τη λαϊκή αντεπίθεση, απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την προεκλογική συγκέντρωση στη Λιβαδειά, το βράδυ της Πέμπτης.

Τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης άνοιξε η Γιάννα Καραβασίλη, εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Λιβαδειάς του ΚΚΕ. «Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια», τόνισε και πρόσθεσε πως τις ώρες που απομένουν μέχρι την κάλπη τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος εντείνουν την προσπάθεια με στόχο να ανέβει όσο το δυνατόν πιο ψηλά το ποσοστό του ΚΚΕ, να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στη Βοιωτία.
 Δείτε εδώ την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα
Διαβάστε Περισσότερα »

Η τούμπα Μεϊμαράκη πριν την έναρξη της ομιλίας στην Ομόνοια (Video)

Ανεβαίνοντας τα σκαλιά για να φτάσει στην εξέδρα ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε ένα ατύχημα.

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σκόνταψε και έπεσε πρόλαβε όμως να βάλει τα χέρια του και  έτσι δεν χτύπησε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ  ωστόσο δεν πτοήθηκε, σηκώθηκε και χαιρέτησε χαμογελαστός τους ψηφοφόρους του και κατευθύνθηκε στο βήμα για να εκφωνήσει την ομιλία του.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι λεπτομέρειες για την ειδική ενίσχυση στο βαμβάκι



Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την «ειδική καλλιεργητική ενίσχυση για το βαμβάκι περιόδου 2015-2016» που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 14 Σεπτεμβρίου, η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι ανέρχεται σε 74,9 € ανά στρέμμα εφ όσον η επιλέξιμη προς ενίσχυση έκταση δεν ξεπεράσει τα 250.000 εκτάρια.

Οι παραγωγοί βάμβακος θα πρέπει:

-Να συγκομίζουν και να παραδίδουν τουλάχιστον ποσότητα προϊόντος, 140 κιλά ανά στρέμμα.
-Να έχουν χρησιμοποιήσει για την καλλιέργειά τους αποκλειστικά πιστοποιημένο σπόρο με ελάχιστη ποσότητα 16 κιλών ανά καλλιεργούμενο εκτάριο ή 13 κιλών ανά εκτάριο στην περίπτωση καλλιέργειας υβριδίων βάμβακος με καταληκτική ημερομηνία σποράς την 31η Μαΐου 2015 εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας που απαιτείται επανασπορά.
Οι παραδόσεις στα εκκοκκιστήρια για τους παραγωγούς που θέλουν να τύχουν της ενίσχυσης θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2016 το αργότερο.
Για περισσότερα δείτε εδώ την εγκύκλιο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης και οι πινακίδες εν όψει εκλογών

Σκοπός του υπουργείου είναι η διευκόλυνση των οδηγών που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το μεταφορικό τους μέσο για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα
Όπως γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη, οι κατασχεθείσες άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας, αναμένεται να επιστραφούν αύριο στους στους κατόχους τους. Στόχος είναι η διευκόλυνση των ψηφοφόρων που σκοπεύουν να κινηθούν με το δικό τους Ι.Χ. αυτοκίνητο, ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση, αφορά σε οδηγικά στοιχεία που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στην Αστυνομία μέχρι και σήμερα, ενώ τονίζεται πως δεν θα εκτελεστούν εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις για τροχαίες παραβάσεις που φέρουν σφραγίδα βεβαίωσης μέχρι και σήμερα.

Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται τα στοιχεία οδήγησης ατόμων που εμπλέκονται σε:

    Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
    Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
    Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
    Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
    Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως για την επιστροφή των αφαιρεθέντων στοιχείων κυκλοφορίας και αδειών οδήγησης δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβανάτες: Έκαναν μπάνιο πάνω από όλμους και βλήματα

 Πολεμικό υλικό έκρυβε πολυσύχναστη παραλία στις Λιβανάτες Φθιώτιδας - Το μυστικό αποκάλυψε η παλίρροια και τώρα φυλάσσεται από το Λιμενικό.

Άγνωστη μέχρι στιγμής ποσότητα πολεμικού υλικού, όπως όλμους και βλήματα, "έκρυβε" η θάλασσα του Αγίου Ιωάννη Λιβανατών και σε ένα σημείο που πάρα πολλοί κάτοικοι, αλλά και επισκέπτες της Λοκρίδας επιλέγουν για να κολυμπήσουν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ημέρα" το "μυστικό" που έκρυβε η θάλασσα σε ελάχιστη απόσταση από την παραλία έφερε στο φως πριν από λίγες ημέρες άμπωτη, καθώς όταν η στάθμη των νερών κατέβηκε ένας λουόμενος αντίκρισε τμήμα ενός όλμου, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία χρονολογείται από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι ανακαλύψεις ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί καθώς στη συνέχεια προέκυψε ότι ο όλμος που εντοπίστηκε αρχικά αποτελεί μόνο ένα μικρό τμήμα μιας μεγαλύτερης ποσότητας πολεμικού υλικού, που μέχρι τώρα δεν έχει προσδιοριστεί με σαφήνεια.

Η ανεύρεση του πολεμικού υλικού προκάλεσε έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής καθώς μάλιστα το σημείο που βρέθηκαν αποτελεί μια από τις πολυσύχναστες παραλίες των Λιβανατών και της Λοκρίδας, όπου καθημερινά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κολυμπούν εκατοντάδες άτομα ανάμεσα στους οποίους και παιδιά.

Η απόσταση μάλιστα του πολεμικού υλικού από την παραλία δεν ξεπερνά τα 10 μέτρα, ενώ το βάθος τις ημέρες χωρίς παλιρροϊκά φαινόμενα δεν ξεπερνά το 1,5 μέτρο. Αυτό μάλιστα που προβληματίζει τους κατοίκους, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές είναι η έκταση που καταλαμβάνει το πολεμικό υλικό και το ενδεχόμενο να υπάρχει αντίστοιχο υλικό στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναφέρει η "Ημέρα" από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε το πολεμικό υλικό ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες  αρχές και συγκεκριμένα το Λιμενικό που έχει την ευθύνη. Ήδη μάλιστα η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλειστεί με κορδέλα που τοποθέτησε το Λιμενικό και απαγορεύεται η πρόσβαση σε ακτίνα 100 μέτρων. Μάλιστα και προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο απρόοπτο, όπως ατύχημα ή προσπάθεια αφαίρεσης του πολεμικού υλικού από πολίτες, η περιοχή φυλάσσεται επί 24ώρου, από άνδρες τους Λιμενικού Σώματος.

Στις Λιβανάτες αναμένονται βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, που αρχικά θα ερευνήσουν το σημείο που έχει εντοπιστεί το πολεμικό υλικό, ώστε να διαπιστωθεί η ποσότητα που κρύβεται στην άκρη της θάλασσας, αλλά και ο ακριβής τύπος και προέλευσή του. Στη συνέχεια θα σχεδιαστεί ο τρόπος απομάκρυνσής του από το σημείο, ενώ παράλληλα έχει ενημερωθεί και η υπηρεσία εξουδετέρωσης εκρηκτικών και πολεμικού υλικού του Στρατού, προκειμένου να συμβάλει στην εξουδετέρωση του υλικού που εντοπίστηκε.

Η απομάκρυνση και η εξουδετέρωση μάλιστα του πολεμικού υλικού αποτελεί το ζητούμενο για τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους και να εξαλειφθεί κάθε πιθανός κίνδυνος. Το συγκεκριμένο γεγονός μάλιστα έχει προβληματίσει έντονα κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής που ζητούν να τελειώσει γρήγορα όλη αυτή η ιστορία.
.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η εταιρεία που λεγόταν ..."Grexit", αλλάζει όνομα!



Από Grexit σε Ηiver..

    Στην αλλαγή του ονόματός της προχωράει η αμερικανική εταιρεία startup της Silicon Valley, Palo Alto που προωθεί διάφορα εργαλεία για τη χρήση του Gmail και τα οποία είχε την τύχη -ή μάλλον την ατυχία- να ονομάσει... «Grexit» πολύ πριν ο όρος συνδεθεί με την ελληνική κρίση

Το όνομα της εταιρείας είχε επιλεγεί το 2011 από τη .. λατινική λέξη grex που σημαίνει πλήθος και έδειχνε να είναι το τέλειο όνομα για την εταιρεία που παρείχε εργαλεία χρήσης του email. Ωστόσο, η οικονομική κρίση που χτύπησε την Ελλάδα δεν είχε μόνο συνέπειες για την χώρα αλλά και για την ίδια την εταιρεία, η οποία πλέον αποφάσισε να μετονομαστεί σε Hiver.

Το κακό άρχισε όταν οι αναλυτές της Citigroup σε μία τους έκθεση, συνέδεσαν το Grexit με την ελληνική κρίση. Έκτοτε η εταιρεία έβλεπε τους επισκέπτες της να μειώνονται κατακόρυφα.

«Μάθαμε να ζούμε με αυτό αλλά τίποτα δεν μας προετοίμασε γι' αυτό που έγινε στις αρχές του χρόνου φέτος», αναφέρει η εταιρεία στην Telegraph.

Με το κίνδυνο ενός Grexit να έρχεται και πάλι στην επιφάνεια φέτος, αφού η Ελλάδα βρέθηκε μία μόλις ανάσα πριν την έξοδo από την ζώνη του ευρώ, η σύγχυση σχετικά με το αντικείμενο της ομώνυμης εταιρείας αλλά και η δημιουργία αρνητικής χροιάς γύρω από το όνομά της.

Έτσι, η start-up εταιρεία πήρε την μεγάλη απόφαση να μετονομαστεί σε Hiver και να αποτινάξει την αρνητική ενέργεια που της επέφερε το Grexit, αφού καμία εταιρεία δεν θα ήθελε να συνδέεται το όνομά της με την καταστροφή.
Διαβάστε Περισσότερα »

15 συλλήψεις στη Στερεά για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα για διάφορα αδικήματα

Κατασχέθηκαν (93) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, προϊόντα κλοπών, πάνω από (5,5) κιλά αδασμολόγητου καπνού, μαχαίρι κ.α.

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και της λαθρεμπορίας, τη σύλληψη φυγόποινων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα και συγκεκριμένα:

(4) ημεδαποί και ειδικότερα, τρεις στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και ένας σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για διάπραξη κλοπών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας, τελωνειακού κώδικα, ναρκωτικών και όπλων. Ειδικότερα, τόσο σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη δίκυκλη μοτοσικλέτα που επέβαινε, όσο και σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

•    (12) νάιλον συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό, συνολικού μεικτού βάρους (5.841,5) γραμμαρίων,
•    μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
•    ένα μαχαίρι με μήκος λάμας (7,5) εκατοστών, καθώς και
•    (200) κενά σιγαροφυσίγγια και μία μηχανή γεμίσματος τσιγάρων.
Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν η ανωτέρω μοτοσικλέτα, ως μέσο διευκόλυνσης του λαθρεμπορίου και δύο (2) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα»), μεικτού βάρους (93) γραμμαρίων.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του κ. Α’ Ανακριτή Χαλκίδας, για διάπραξη ληστείας.

Τρεις (3) ημεδαποί στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας, για απόπειρα κλοπής σε αποθήκη.

Αλλοδαπός στη Λίμνη Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια.

Αλλοδαπός στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ημεδαπός στην Κάρυστο Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Χαλκίδας, για παραβάσεις σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στην Αμάρυνθο Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή σε τηλεφωνήματα – παγίδες



Συμβουλή από την Ελληνική Αστυνομία για να αποφύγετε τηλεφωνήματα – παγίδες:


«Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με άτομα που σας συστήνονται ως... τεχνικοί της εταιρείας του κινητού σας τηλεφώνου και σας ζητούν, για δήθεν έλεγχο της συσκευής σας, να πατήσετε το πλήκτρο με τη δίεση (#), τους αριθμούς 90 ή 09, δίεση (#) και έπειτα κάποιον άλλον αριθμό. Να κλείσετε αμέσως το τηλέφωνό σας, διότι αν συμμορφωθείτε με αυτές τις οδηγίες, μπορεί ο άγνωστος να αποκτήσει πρόσβαση στην κάρτα σας SIM και να τηλεφωνεί χρεώνοντας τον δικό σας λογαριασμό».
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με υποψήφιους βουλευτές νομού Βοιωτίας


Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου συναντήθηκε σήμερα το πρωί  στο Δημαρχείο Λιβαδειάς με υποψήφιους βουλευτές του νομού Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τους υποψήφιους βουλευτές από το ΠΟΤΑΜΙ κ.κ. Γιάννη Καράμπελα και Ματθαίο Γκώνια.  Επίσης, συνάντηση είχε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικόλαο Θηβαίο.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων ενημέρωσε τους υποψηφίους βουλευτές σχετικά με θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος που αφορούν στην δημόσια υγεία, την παιδεία και τους αγρότες, καθώς και τα συγκεκριμένα προβλήματα του Δήμου μας.
Ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία και ζήτησε από τους υποψηφίους την επομένη των εκλογών να βρίσκονται στο πλευρό της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε από κοινού να επιλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.     





Διαβάστε Περισσότερα »

"Τσίμπησαν" διακινητές ναρκωτικών στο Δήλεσι



Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για διακίνηση ναρκωτικών  στο Δήλεσι Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης και ναρκωτικά δισκία


Συνελήφθησαν, χθες (16-09-2015) το βράδυ στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 39χρονος και μία 35χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών από τους ανωτέρω, εντόπισαν αυτούς και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης (άκοπης σε μορφή βράχου), βάρους (10) γραμμαρίων, καθώς και ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών,  ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν παιδί... "μπουμπούκι" στη Θήβα!!

Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός στη Θήβα, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Ο δράστης προσέγγιζε αιφνιδιαστικά τα ανυποψίαστα θύματά του και αποσπούσε κοσμήματα ή τσάντες

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ενέχεται στην διάπραξη τουλάχιστον τριών (3) κλοπών σε βάρος πολιτών και εννέα (9) κλοπών πετρελαίου από σταθμευμένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα 

Συνελήφθη, χθες (16-09-2015) το βράδυ στη Θήβα, μετά από άμεση και δυναμική επέμβαση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αντίσταση.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων κλοπών που διαπράχθηκαν πρόσφατα στη στάση του ΚΤΕΛ Πυρίου Θηβών, κατάφεραν χθες το βράδυ να εντοπίσουν, συλλάβουν και τερματίσουν την συστηματική και εξακολουθητική δράση του 21χρονου.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε μετά από διάπραξη κλοπής σε βάρος 32χρονης ημεδαπής, κατά την οποία ο δράστης προσέγγισε αιφνιδιαστικά την παθούσα και της απέσπασε την τσάντα της. Σημειώνεται επίσης ότι κατά την επέμβαση των αστυνομικών, ο 21χρονος προσπάθησε ανεπιτυχώς να ματαιώσει την σύλληψή του, προβάλλοντας αντίσταση.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς ενέχεται, από τις αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους, σε έντεκα (11) επιπλέον τουλάχιστον κλοπές και συγκεκριμένα:

•    Πρωινές ώρες της 07-08-2015, στη στάση του ΚΤΕΛ Πυρίου Θηβών, προσέγγισε αιφνιδιαστικά 53χρονη αλλοδαπή και της απέσπασε μία χρυσή αλυσίδα λαιμού, αξίας (200) ευρώ.
•    Απογευματινές ώρες της 14-09-2015, επίσης στη στάση του ΚΤΕΛ Πυρίου Θηβών, προσέγγισε αιφνιδιαστικά 57χρονο ημεδαπό και του απέσπασε μία χρυσή αλυσίδα λαιμού με σταυρό, αξίας (150) ευρώ.    

•    Το χρονικό διάστημα από 20-08 έως και 14-09-2015, σε περιοχή της Θήβας, διέπραξε συνολικά εννέα (9) κλοπές πετρελαίου, από δύο σταθμευμένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, κατά τις οποίες αφαίρεσε τμηματικά πάνω από (500) λίτρα πετρελαίου.


Γίνεται μνεία ότι ο 21χρονος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την έρευνα και τo προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη εγγραφών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων

.
Μέχρι 30/9 οι αιτήσεις.
       

Ο Δήμος Θηβαίων, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας και έχοντας υπόψη το  υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία, προτίθεται να λειτουργήσει και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν αιτήσεις εθελοντών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλλουν και πάλι οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων της περιοχής του Δήμου μας, απορροφώντας ένα μέρος των μαθητών κυρίως της Β' και Γ' Λυκείου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα παρέχει εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές, οι οικογένειες των οποίων λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα.

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 12.000 € προσαυξημένο κατά 10% για κάθε ανήλικο παιδί, ενώ θα συνυπολογίζονται επιπλέον, η οικογενειακή κατάσταση (δάνεια, σπουδές άλλων παιδιών της οικογένειας, ενοίκια), τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και προβλήματα υγείας.

Σε πρώτη φάση, καλούνται οι γονείς μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου  να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής των παιδιών τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων (από 18 έως 30 Σεπτεμβρίου- ώρες 08:30 μέχρι 13:00).

Στην πρώτη φάση δεν απαιτούνται να κατατεθούν δικαιολογητικά. Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν μόνο την αίτηση και θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναγράφεται ότι πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις και θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά, όταν κληθούν προς τούτο.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22623-50610 και 652
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2015 – Εκδηλώσεις MOVE WEEK



Ο Δήμος Λεβαδέων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Move Week  που προωθεί την φυσική άσκηση και τον μαζικό αθλητισμό για τα θετικά οφέλη στην υγεία και κοινωνικοποίηση των  πολιτών με τέσσερις εκδηλώσεις:
Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου: Ώρα 17:30, Πεζοπορία Κρύα – Τρίχινο Γεφύρι . Συνάντηση στο Θολωτό .
Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου: Ώρα 17:30, Ποδηλατοαπόδραση – Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου: Ώρα 10:00, Μπάσκετ 3Χ3 συνδιοργάνωση με την ομάδα καλαθοσφαίρισης “ΑΠΟΛΛΩΝ” - Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου: Ώρα 9:00 3ος Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος Λιβαδειάς από τον ΑΚΟΛ σε συνεργασία με το Δήμο Λεβαδέων
Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Move Week το μήνυμα της οποίας είναι:
“Βρες την ΚΙΝΗΣΗ σου”
και συντονίζεται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ” με την αρωγή και υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και την υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Νεοχώρι Βοιωτίας

Σε μία μοναδική για το φυσικό της κάλλος πλαγιά του Ελικώνα και σε αρκετά κοντινή απόσταση από το γραφικό Νεοχώρι(λίγα μόλις λεπτά έξω από την πόλη της Θήβας), βρίσκεται η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής.
Η ίδρυση της Μονής χάνεται στο διάβα του χρόνου και μόνο η ιστορικότητα της τοποθεσίας μας υποψιάζει για τη δόξα της στο μακρινό παρελθόν. Ο παλαιοχριστιανικός ναός στην Κοιλάδα των Μουσών και η κεντρική τοποθεσία που σήμερα ονομάζεται Επισκοπή, είναι τεκμήρια μιας πρωτοχριστιανικής κοινότητας. Πολλά διάσπαρτα παλαιοχριστιανικά γλυπτά ή εντοιχισμένα σε ναούς, σε μοναστήρια, σε ιδιωτικές κατασκευές, στις περιοχές των Θεσπιών, της Άσκρης, της Ξηρονομής και της Θίσβης συντηρούν την ελπίδα ότι και άλλα αξιόλογα παλαιοχριστιανικά σπαράγματα φυλάσσονται στα σπλάγχνα του Νεοχωρίου, πιθανότατα δε στα ριζώματα της Ζωοδόχου Πηγής.
Στην εποχή του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη και επί αυτοκράτορος Μανουήλ Κομνηνού (1143-1180) η Θήβα είναι Μητρόπολη και υπάγονται σε αυτήν πέντε επισκοπές. Στην περίοδο τούτης της ακμής υψώθηκαν σε όλο το χώρο της Βοιωτίας εξαιρετικά μνημεία, που έμειναν μάρτυρες της πολιτιστικής πορείας των κατοίκων της. Σ’ αυτούς τους χρόνους θρυλείται από προφορικές παραδόσεις πως χτίστηκε το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, στο Νεοχώρι.
Δυστυχώς, όμως, οι κατά καιρούς σεισμοί, στους οποίους είναι ευάλωτη η περιοχή, οι βαρβαρικές επιδρομές και οι ξενικές κατοχές επέφεραν πολλές καταστροφές. Αν κι έχει ανακηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο με υπουργική απόφαση και έκδοση του ΦΕΚ: ΥΑ 36534/2169/21-3-1959, ΦΕΚ 122/Β/4-4-1959, το καθολικό της Μονής υπέστη ολοσχερή καταστροφή στους χρόνους της Τουρκοκρατίας και σώζεται μόνο ένα κομμάτι του τοίχου από το Ιερό Βήμα, αρμονικά «δεμένο» με τον νεοανεγερθέντα ναό.
Στις 24 Μαρτίου 1957 έγινε έναρξη των εργασιών αναστήλωσης του κατεστραμμένου ναού απο τους κατοίκους του Νεοχωρίου. Ο ναός, βασιλική μετά τρούλου, έχει όλα τα γνωρίσματα του βυζαντινού ρυθμού σε μικρή κλίμακα: αγκαλιάζει τους πιστούς δούλους του Θεού του Ζώντος που προσέρχονται με κατάνυξη, χωρίς καμία επιτήδευση, κανένα φτιασίδωμα. Είναι μια λιτή, απέριττη εκκλησία, με χαμηλό φωτισμό, που αποπνέει αβίαστα μιαν ατμόσφαιρα μυσταγωγική, ικανή να ζεστάνει τις καρδιές των προσκυνητών.

 Κατά τις ανασκαφές βρέθηκαν τρεις εικόνες μεγάλης ιστορικής κι αρχαιολογικής αξίας αγιογραφημένες επάνω σε μεμβράνη οι οποίες απεικόνιζαν την Παναγία ως Ζωοδόχο Πηγή, τον Άγιο Γεώργιο και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Δυστυχώς, οι δύο εικόνες εκλάπησαν από χέρι βέβηλο και σήμερα σώζεται μόνον η μικρή εικόνα του Αγίου Αρχαγγέλου.
Στο καινούργιο τέμπλο εκατέρωθεν της Ωραίας Πύλης, προβάλλουν τέσσερις δεσποτικές εικόνες, όπου στ’ αριστερά έχουμε τη Ζωοδόχο Πηγή με την Παναγία Βρεφοκρατούσα και στα δεξιά  τον Χριστό Ένθρονο με τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Παρακείμενο του κεντρικού υψηλότερου κλίτους έχει χτιστεί άλλο, μικρότερο σε διάσταση, όπου δεσπόζουν οι εικόνες του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας. Εκεί, είναι ορατή και η μεσοτοιχία, που σώζεται από τον πρώτο, βυζαντινό ναό. Στον Πρόναο, σε ξεχωριστή θέση, προβάλλει άλλη εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής, πλησίον του σκευοφυλακίου. Όλες οι εικόνες ανάγονται στη μεταβυζαντινή περίοδο και χρήζουν συντήρησης, προκειμένου ν’ αποκαλυφθεί στους πιστούς η τέχνη τους.
Η εύρεση της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής οδήγησε τους ανασκαφείς στο συμπέρασμα ότι κάπου εκεί υπάρχει Αγίασμα, το οποίο βρέθηκε μετά από κοπιαστικές προσπάθειες των Νεοχωριτών και που σώζεται όπως βρέθηκε, δίπλα στο ναό.

Το 2009 ήρθε στο Μοναστήρι η Γερόντισσα Αρσενία και με την ολόθερμη στήριξη των πιστών, έγιναν σημαντικά έργα υποδομής, όπου το κατέστησαν καύχημα σε όλη την περιοχή.
Κοντά στο Καθολικό ανάβουμε κερί στο γραφικό ξωκλήσι που αφιερώθηκε σε δύο νεοφανείς Αγίους, μάρτυρες της πίστης μας, στον Άγιο Λουκά Κριμαίας και στον Όσιο Εφραίμ.

Το Μοναστήρι γιΤο ΜονΤο  To Μοναστήρι γιορτάζει την Παρασκευή της Διακαινησίμου.


Χτισμένο στους νότιους πρόποδες του Ελικώνα, σε υψόμετρο340 μέτρων στο όμορφο Νεοχώρι του  Δήμου  Aλιάρτου Θεσπιέων. Ο δρόμος είναι ελάχιστα ανηφορικός – ασφαλτοστρωμένος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γερόντισσα Αρσενία στο τηλέφωνο 2262065441
Αρσενία στο τηλέφωνο 2262065441

 Περισσότερα στη σελίδα μας στο Facebbok
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη και μελτέμι στο Αιγαίο

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο νεφώσεις, ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο και ζέστη στα δυτικά, περιμένουμε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 31 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 18 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 20 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στο Ανατολικό Αιγαίο να φτάνει τους 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες και το Βορειοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

O Δημήτρης Κουτσούμπας σήμερα στη Λιβαδειά



Διαβάστε Περισσότερα »

Υπ. Παιδείας: Στο τέλος του μήνα θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία

Τι συμφωνήθηκε ανάμεσα στην υπηρεσιακή υπουργό και τους 13 περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης - Πώς θα γίνει η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών
Θα καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς, αλλά στο τέλος του μήνα, παραδέχεται τώρα η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Υστερα από τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών για 25.000 κενές θέσεις, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας Φρόσως Κιάου με τους 13 περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης της χώρας προς εκατέρωθεν ενημέρωση, καθώς και τον προγραμματισμό και τον τρόπο πλήρωσης των κενών στα σχολεία (χρονοδιάγραμμα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών).

Ειδικότερα:
1. Εξετάζονται από την αρμόδια Υπηρεσία οι ενστάσεις κατά των αναρτημένων ήδη προσωρινών πινάκων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
2. Στις 23/9/2015 θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες της πρωτοβάθμιας και στις 24/9/2015 οι πίνακες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αμέσως μετά θα αρχίσουν οι προσλήψεις με προτεραιότητα στα κενά της Πρωτοβάθμιας και στους βασικούς κλάδους μαθημάτων της Δευτεροβάθμιας. Η πρόσληψη θα γίνεται τόσο με βάση τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους (7.000 θέσεις και πλέον) όσο και ΕΣΠΑ. Προτεραιότητα θα δοθεί στις περιοχές όπου δεν λειτούργησαν σχολεία (απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές) και περιοχές όπου έχουν διαπιστωθεί τα περισσότερα κενά.
3. Αμέσως μετά, 25-26 Σεπτεμβρίου, θα καλυφθούν τα κενά στις δομές της Ειδικής Αγωγής.
4. Για την πλήρωση των κενών, η Υπηρεσία του Υπουργείου θα στηριχθεί στην πληροφορία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων My School. Για το λόγο αυτό, με ευθύνη των παραπάνω περιφερειακών διευθυντών, οι διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές των σχολείων καλούνται να κάνουν τάχιστα πλήρη καταγραφή όλων των στοιχείων στο σύστημα My School, όπως υποχρεούνται εκ του νόμου. Αυτά τα δεδομένα θα δείξουν την εικόνα των κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικών. Σε περίπτωση που αυτοί δεν συμφωνήσουν με τα αφορώντα σε αυτούς δεδομένα του My School, θα δηλώσουν τεκμηριωμένα τη διαφοροποίησή τους.
5. Κοινές ειδικότητες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα κατανεμηθούν με ευθύνη των περιφερειακών διευθυντών, έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

Και κατέληξαν ότι: «Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των προσλήψεων αναπληρωτών και της κάλυψης των κενών στα σχολεία».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ