Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί οι δημοσκοπήσεις έπιασαν πάτο;


Η πιο εύκολη απάντηση που μπορεί να δώσει κανείς στην ερώτηση του τίτλου, είναι πως έπεσαν έξω επειδή ήταν στημένες.

Ως συνήθως όμως, η εύκολη λύση δεν είναι απαραίτητα και η σωστή.
Ακόμα κι αν υποθέσουμε για χάρη της συζήτησης ότι οι δημοσκοπήσεις καθοδηγούνταν πχ από Μέσα φιλικά προς τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να παρουσιάσουν την εκλογική αναμέτρηση ντέρμπι και να...συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους, δεν βγαίνει νόημα. Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιοποίησε η Αυγή τις τελευταίες ημέρες έδιναν η μία προβάδισμα στον Σύριζα τριών μονάδων και η δεύτερη απόλυτη ισοβαθμία στα δύο μεγάλα κόμματα.

Πού βρίσκεται λοιπόν η βασική αιτία; Στην αδυναμία των εταιρειών δημοσκοπήσεων να αντιληφθούν τις αλλαγές στη φύση του μέσου που χρησιμοποιούν. Και εξηγούμαι: αν περιμένουν ότι θα βρουν άτομο ηλικίας έως 35 ετών σε σταθερό τηλέφωνο για να τους απαντήσει σοβαρά, πλανώνται πλάνην οικτράν. Για τα άτομα αυτής της ηλικίας η γραμμή του σταθερού τηλεφώνου -αν υπάρχει- χρησιμεύει μόνο για να μπαίνουν στο ίντερνετ. Εχει περίπου την ίδια χρησιμότητα με την κασέτα: στην καλύτερη περίπτωση θα τη χρησιμοποιήσουν για διακόσμηση.

Το δε κινητό τηλέφωνο είναι μια εντελώς ξεχωριστή υπόθεση. Οι περισσότεροι το αντιλαμβάνονται -και δικαίως- ως μέρος του προσωπικού τους χώρου και αντιμετωπίζουν οποιονδήποτε άγνωστο αριθμό ως εισβολέα. Οπότε η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να μην απαντήσουν καν στην κλήση από νούμερο που δεν γνωρίζουν, αφού μιλάμε για μία γενιά που μεγαλώνει ενσωματώντας στην καθημερινότητά της... φίλτρα απέναντι στο spam. Εάν πάλι το σηκώσουν, είναι εξαιρετικά πιθανό να δώσουν ψεύτικη απάντηση. Γιατί; Για τον ίδιο λόγο που κέρδισε ο Σύριζα τις εκλογές: γιατί τους εκνευρίζει το... παλιό.

Είναι λοιπόν άχρηστη η δουλειά του δημοσκόπου και πρέπει «να κλείσουν τις εταιρείες τους και να ανοίξουν καφετέριες» όπως γράφεται σε σχόλια στο διαδίκτυο; Φυσικά και όχι. Απλά είναι επιτακτική ανάγκη να προσαρμοστούν στις εποχές και να προσεγγίσουν το κοινό με νέους τρόπους. Υπάρχουν για παράδειγμα ελληνικές startup εταιρείες που διεξάγουν έρευνες μέσα από εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και μάλιστα εξαιρετικά επιτυχημένες. Η ενσωμάτωσή τους θα μπορούσε να είναι μια καλή αρχή. Όσο θα τις περιφρονούν, τόσο θα χάνουν το τραίνο της επαφής με την πραγματικότητα και θα απορούν γιατί το «άψογο αστάθμιστο δείγμα» τους έπεσε τόσο έξω...
 Του κ.Αν.Γιαννόπουλου
greece-salonika.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ο.Θήβα:Η "φιλοξενία" του ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ Διστόμου είχε απ όλα τα καλά....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΝ ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ!
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Το Δ.Σ.  του ΑΟ ΘΗΒΑ θέλει να ευχαριστήσει για την φιλοξενία το Δ.Σ. του ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ  για το σημερινό παιχνίδι κυπέλλου Βοιωτίας που έγινε μεταξύ μας. Ηφιλοξενία είχε απ όλα τα καλά όπως επίθεση στα αποδυτήρια της ομάδας μας από οπαδούς του Διστόμου με σκοπό τον προπηλακισμό των ποδοσφαιριστών μας. επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΚΥΡΙΟ Φιλλίπου που έπιασε από τον λαιμό τον αδελφό του πρόεδρου του ΑΟ ΘΗΒΑ Παναγιώτη Βυλλιώτη. Τέλος ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ ΚΥΡΙΟ Καβαλαγιό για την είσοδο του στα αποδυτήρια της ομάδας μας για να την συγχαρεί με αγοραίες εκφράσεις όπως αρπάξατε την πρώτη που……α και την επίθεση που έκανε στον Γενικό Αρχηγό του ΑΟ ΘΗΒΑ κύριο Καραμανο Αθανάσιο με εκφράσεις του τύπου είσαι με τον ένα πόδι στον τάφο και άντε και γαμ….σου τελειωμένε και σήμερα σας γαμ….σα.
Να πούμε οτι πρώτη φορά πήγαμε σε γήπεδο και η αποστολή της ομάδας πλήρωσε είσοδο.
Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ
Μετά από όλα αυτά και επειδή με δική μου ευθύνη δεν αποθανατίστηκαν οι σκηνές φιλοξενίας από την αντίπαλο ομάδα η παραίτηση μου από το γραφείο τύπου του ΑΟ ΘΗΒΑ είναι στην διάθεση του Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ.
Εύχομαι ολόψυχα στο πρόεδρο του ΑΟ ΘΗΒΑ Θανάση Βυλλιώτη να φέρει την ομάδα στην Γ Εθνική και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει καλή συνέχεια σε όλους και ευχαριστώ όλους όσους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια. Στο τέλος όλοι μαζί θα πανηγυρίσουμε την άνοδο.
Με Τιμή
Θανάσου Γεώργιος.

Α.Ο ΘΗΒΑ



Διαβάστε Περισσότερα »

Εφηβος κλαίει σπαρακτικά λίγο πριν γίνει βομβιστής αυτοκτονίας -Βίντεο


Ο απρόθυμος βομβιστής αυτοκτονίας: Ενα συγκλονιστικό βίντεο, δείχνει έναν έφηβο να κλαίει, λίγο πριν μπει σε ένα θωρακισμένο όχημα το οποίο είναι γεμάτο με εκρηκτικά για να σκορπίσει τον θάνατο σε πόλη της βόρειας Συρίας.

Το αγόρι, το οποίο στη συνέχεια του βίντεο ανατινάσσεται παίρνοντας μαζί του δεκάδες ανθρώπους, κλαίει λίγο νωρίτερα, ενώ οι μαχητές - συντροφοι του τον ενθαρρύνουν.

Αυτή ήταν η τελευταία και τελική αποστολή του του έφηβου μαχητή.

Αν κανείς περιμένει έναν άνθρωπο αποφασισμένο να γίνει μάρτυρας και συμφιλιωμένο με το επερχόμενο τέλος, ο νεαρός Tayyar δεν μοιάζει καθόλου έτσι. Αβέβαιος και τρομαγμένος ξεσπά σε κλάματα στο βίντεο των Times. «Jafar, αδελφέ μου, μη φοβάσαι. Όταν φοβάσαι, να θυμάσαι τον Αλλάχ», τον ενθαρρύνει ένας άλλος μαχητής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δημογραφικό: Ετοιμη να εκραγεί η ωρολογιακή βόμβα που απειλεί την Ελλάδα..


    Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν οι επιστήμονες, επισημαίνοντας ότι η δημογραφική βόμβα στην Ελλάδα είναι έτοιμη να εκραγεί, απειλώντας το μέλλον των συντάξεων,των μεταρρυθμίσεων του ασφαλιστικού αλλά και της κοινωνίας γενικότερα..
    Το πραγματικό Νο1 πρόβλημα της χώρας.

Τα στοιχεία της... μη κερδοσκοπικής οργάνωσης HelpAge International με έδρα τη Νέα Υόρκη για την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων στην Ελλάδα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Η χώρα μας γηράσκει επικίνδυνα και παράλληλα μετατρέπεται σε μία από τις χειρότερες χώρες για να ζουν οι άνθρωποι από τα 60 και μετά.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η κατάταξη αυτή έρχεται παρά την υψηλή βαθμολογία (κατατάσσεται στην 28η θέση) στον τομέα της εισοδηματικής ασφάλειας των μεγαλύτερης ηλικίας πολιτών και την υψηλή θέση (22η) όσον αφορά τον τομέα υγείας. Αναλυτικά, η πολύ χαμηλή θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη οφείλεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της HelpAge , σε επιμέρους δείκτες όπως είναι το αίσθημα ασφάλειας και κυρίως το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης για τους πολίτες μεγάλης ηλικίας.Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 87η θέση στον τομέα των δυνατοτήτων, καθώς απασχολείται μόνο το 35,6% όσων έχουν ηλικία μεταξύ 55 και 64 ετών, ενώ μόνο το 31,3% των άνω των 60 διαθέτει δευτεροβάθμια ή υψηλότερη εκπαίδευση. Ακόμη χαμηλότερα, στην 91η θέση κατατάσσεται η χώρα μας στον τομέα του κοινωνικού περιβάλλοντος, με σχεδόν έναν στους δύο (48%) πολίτες άνω των 50 ετών να αισθάνονται ασφαλείς να περπατήσουν μόνοι τους στην πόλη τους. Μόλις 53% της ίδιας ηλικιακής ομάδας είναι ικανοποιημένοι από τις αστικές συγκοινωνίες, ενώ μόλις το 39% δηλώνει ικανοποιημένο από την ελευθερία επιλογών στη ζωή του.

Αλλά και η κατάταξη σε υψηλές σχετικά θέσεις, όπως είναι στους τομείς υγείας και της εισοδηματικής ασφάλειας, εντός των επόμενων ετών εκτιμάται ότι θα επιδεινωθεί εξαιτίας των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της HelpAge, το προσδόκιμο ζωής για όσους είναι 60 ετών ανέρχεται στα 24 έτη και το προσδόκιμο ζωής με καλή υγεία φθάνει στα 17,4 έτη, που είναι οριακά χαμηλότερο από τα αντίστοιχα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα. Οσο για το μέσο εισόδημα για τους άνω των 60 ετών, είναι υψηλότερο από το μέσο εισόδημα του υπόλοιπου πληθυσμού (106%), όμως οι επιμέρους δείκτες δεν είναι καθησυχαστικοί. Το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι χαμηλά, στα 26.215 δολάρια, ενώ και το ποσοστό όσων παίρνουν σύνταξη άνω των 65 ετών είναι στο 77,4%, χαμηλότερα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ποσοστά τα οποία και στις δύο περιπτώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το τι επίκειται το αμέσως προσεχές διάστημα.

Παράλληλα, σε μόλις δέκα χρόνια από σήμερα η σύνθεση του ελληνικού πληθυσμού αναμένεται να έχει σημειώσει ραγδαία αλλαγή με τους θανάτους να υπερτερούν έναντι των γεννήσεων.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της «Καθημερινής» το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού στην Ελλάδα είναι σύμφωνα και με τη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «The 2015 Ageing Report» μία από τις βασικές προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η χώρα μας έως το 2060. Από 11 εκατ. το 2013, ο πληθυσμός της Ελλάδας εκτιμάται ότι θα μειωθεί έως το 2060 κατά 2,4 εκατ. άτομα, φτάνοντας τα 8,6 εκατ. άτομα. Αντίθετα, στη Γαλλία προβλέπεται αύξηση του πληθυσμού στα 75,7 εκατ. το 2060, από 65,7 εκατ. το 2013.

Στο μεταξύ, αντιμέτωπα με υψηλότερους φόρους και ακόμη μικρότερες συντάξεις αναμένεται να είναι τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2000 στην Ελλάδα, καθώς όταν φθάσουν στην ηλικία των 50, θα ζουν σε μια χώρα υπερηλίκων, των οποίων θα πρέπει να πληρώνουν τις συντάξεις και τις κοινωνικές δαπάνες.

Τέλος, στην τελευταία επίσημη αναλογιστική μελέτη που έστειλε η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρεται ότι το 2060, έξι στα δέκα άτομα του ενεργού πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών ενώ ένας στους τέσσερις Έλληνες ηλικίας από 65 έως 74 ετών θα εργάζεται. Το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα είναι 71,9 ενώ το άθροισμα της κύριας και επικουρικής σύνταξης θα έχει μειωθεί δραματικά. Το ποσοστό αναπλήρωσης για το σύνολο των συνταξιοδοτικών δαπανών, από 80% σήμερα θα πέσει στο 56,8%. Η σημαντική μείωση μάλιστα ξεκινά από το 2020, όταν το ποσοστό αναπλήρωσης θα έχει ήδη μειωθεί στο 64,6%.

Όλα αυτά βέβαια χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη οι αλλαγές που ψηφίστηκαν με το 3ο μνημόνιο, αλλά και αυτές που θα συμφωνηθούν εντός του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο της νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εταίρος του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων το ΤΕΕ στην υποβολή του σχεδίου

 Εταίρος του Δήμου το ΤΕΕ στην υποβολή του σχεδίου 
             του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ)


Με επιστολή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ),αποδέχεται το αίτημά μας να καταστεί εταίρος του Δήμου μας στην υποβολή του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ),στο Σύμφωνο των Δημάρχων.
Το Σχέδιο αυτό περιλαμβάνει δράσεις που αποσκοπούν στην μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κατά 21% και αφορούν δημοτικά κτήρια, δημοτικό φωτισμό, δημοτικά οχήματα, δημοτική συγκοινωνία κτλ, ενώ ταυτόχρονα θέτει τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης αυτών των δράσεων.
Η εμπειρία και τεχνογνωσία του ΤΕΕ, αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του σχεδίου για το Δήμο μας που είναι ένας από τους εννέα (9) Δήμους πανελλαδικά που υποστηρίζει.

Δείτε την επιστολή ΤΕΕ

Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθήματα Αγιογραφίας στα Οινόφυτα


Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

                                          ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς ομόφωνα καταγγέλλει την απαράδεκτη προσαγωγή των Αλληλέγγυων της μόνης ελεύθερης Ραδιοφωνίας της ΕRΤ OPEN, που αντιστέκεται στα Μνημόνια.
Η Κυβέρνηση Τσίπρα αντί να προχωρήσει σε συλλήψεις των καναλαρχών που όπως έλεγε λειτουργούν παράνομα και τους έχει καταγγείλει, προχωράει στη σύλληψη της μόνης ελεύθερης αντιμνημονιακής φωνής των αλληλέγγυων  της ERT OPEN , κάτι που δεν είχε τολμήσει να κάνει ούτε η Κυβέρνηση Σαμαρά.
 Όσο και να θέλει ο κ. Τσίπρας να μας τρομοκρατήσει,  η αντίσταση απέναντι στην κυβέρνηση που εκπροσωπεί τους τοκογλύφους δεν θα καμφθεί.

   Ζητάμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι αγωνιζόμενοι ενάντια στα Μνημόνια Αλληλέγγυοι συλληφθέντες.





                                                              Το       Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν μαθήματα παραδοσιακών χορών στην Αλίαρτο


Ο Πολιτιστικός – Χορευτικός Σύλλογος Αλιάρτου σας ανακοινώνει ότι η έναρξη των μαθημάτων χορού για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών την χορευτική περίοδο 2015-2016 θα γίνετε τις παρακάτω ημέρες & ώρες  :
Α) Για τα μικρά χορευτικά (6 χορευτικά τμήματα )  
 Κάθε Παρασκευή από ώρα 18:30 μ.μ έως 20:30 μ.μ αρχίζοντας την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου  2015 &
 Κάθε Σάββατο από ώρα 09:30 π.μ έως 13:30 μ.μ αρχίζοντας
το Σάββατο  3  Οκτωβρίου 2015
Β) Για το  τμήμα αρχαρίων
Κάθε Τρίτη από ώρα 17:30 μ.μ έως 18:30 μ.μ
(την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015)
  Γ) Για το  χορευτικό τμήμα Λυκειακών τάξεων
Κάθε Τρίτη από ώρα 18:30 μ.μ έως 20:00 μ.μ  &
κάθε Κυριακή από ώρα 16:30 μ.μ. έως 17:30 μ.μ.
(Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 & τέλος  
   Δ) Για το μεγάλο χορευτικό τμήμα (τμήμα παραστάσεων)
κάθε Τρίτη από ώρα 20:00 μ.μ έως 22:00 μ.μ &
κάθε Κυριακή από ώρα 17:30 μ.μ. έως 19:30 μ.μ.
(τα μαθήματα αρχίζουν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου  2015)
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω Τηλ:
-    Για το μεγάλο χορευτικό & το τμήμα αρχαρίων κλπ
    στο τηλ.: 6972-827747 (Χαλιμούρδας Γ.) &
-    Για τα μικρά χορευτικά τμήματα
    στο τηλ.:6973-383927 (Ζώτα Ελένη ) 
    στο τηλ.:6979671115 (Αραπίτσα Βασιλική)

                                          Με εκτίμηση                                                   
                Ο Πρόεδρος &  το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

1ο Τουρνουά Μνήμης στη Θήβα '' ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΗΣ ''


Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη 40χρονου φυγόποινου στη Θήβα για σωρεία αδικημάτων

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία διωκτικών εγγράφων, για απάτες και άλλα αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (22-09-2015) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία διωκτικών εγγράφων και συγκεκριμένα:

•    Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ηλείας, για απάτη από κοινού σε βαθμό κακουργήματος.

•    Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, με ποινή κάθειρξης (8) ετών, για απάτες.

•    Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άμφισσας, με ποινή φυλάκισης (15) μηνών, για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

•    Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, με ποινή φυλάκισης (18) μηνών, για υπεξαίρεση.

•    Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών, με ποινή φυλάκισης (12) μηνών, για έκδοση ακάλυπτων επιταγών κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη νέα κυβέρνηση

 Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Στόχος της νέας κυβέρνησης θα είναι η γρήγορη και απρόσκοπτη υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο και που είναι προ των πυλών. Γι’ αυτό το λόγο o λαός, με την πάλη του, πρέπει να βάλει εμπόδια σ’ αυτή την πολιτική, αγνοώντας τους κυβερνώντες και τα άλλα κόμματα που θα επικαλεστούν το εκλογικό αποτέλεσμα για να του πουν ότι έχει νομιμοποιήσει το μνημόνιο και δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική».

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσημη έναρξη του Φθινοπώρου..



    Ξεκινά και επίσημα το φθινόπωρο σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτρεμβρίου, με τη φθινοπωρινή ισημερία
    Αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη
    Στην ισημερία, η νύχτα και η μέρα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια

Στις 11:20' σήμερα το πρωί θα λάβει χώρα η φθινοπωρινή ισημερία στο.. βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα, σηματοδοτώντας έτσι την αστρονομική έναρξη του φετινού φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη.

Στην ισημερία, σε όλο τον κόσμο, η νύχτα και η μέρα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια (αλλά όχι ακριβώς ισομοιρασμένη). Στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο, η μέρα θα μικραίνει και η νύχτα θα μεγαλώνει, ώσπου η νύχτα θα φθάσει στο ζενίθ της κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου.

Τόσο οι ισημερίες, όσο και τα ηλιοστάσια, συμβαίνουν δύο φορές τον χρόνο και σηματοδοτούν την έναρξη των εποχών του έτους. Αποτελούν περιοδικά -ανά εξάμηνο- αστρονομικά φαινόμενα που σχετίζονται με την περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο, καθώς και την περιστροφή γύρω από τον άξονά της, ο οποίος βρίσκεται υπό κλίση περίπου 23,5 μοιρών.

Από τα αρχαία χρόνια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, τέτοια φαινόμενα γιορτάζονταν από τους λαούς, που τους απέδιδαν ποικίλες μυθικές σημασίες.

Η μετεωρολογική έναρξη του φθινοπώρου και κάθε άλλης εποχής βασίζεται σε στοιχεία για τις μέσες θερμοκρασίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλλογος Γυναικών Ασωπίας- «ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΖΩΗΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΩΝ




Στη δημιουργία της έντυπης έκδοσης, 75 σελίδων, με τίτλο «Το Μικρό Βιβλίο της Καλής Ζωής», προχωρά ο Σύλλογος Γυναικών Ασωπίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γυναίκα: Από την Παραβατικότητα στην Αποκατάσταση». «Το Μικρό Βιβλίο της Καλής Ζωής» πρόκειται να διανεμηθεί, αποκλειστικά, στις έγκλειστες γυναίκες του Καταστήματος Κράτησης Ελεώνα Θηβών.
Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος, υπαγόμενου στην Πράξη 3.2.4., του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση», που αφορά στην υποστήριξη των Κρατουμένων Γυναικών στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θηβών.
Συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», με Δικαιούχο την «Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων Του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».
Να σημειωθεί πως το εγχειρίδιο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με επιστημονικά κριτήρια. Την συγγραφική ομάδα αποτέλεσαν (κατ΄ αλφαβητική σειρά) οι κ.κ. Δ. Δεληκωστοπούλου - Επιμορφώτρια Ενηλίκων, Σ. Καφούρη - PhD Ψυχολόγος και Μ. Συμεωνίδη – Κοινωνική Λειτουργός, ενώ την επιμέλεια της έκδοσης είχε η κα. Ρ. Πράπα, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Προβολής και Δημοσιότητας του Προγράμματος.
Στο «Μικρό Βιβλίο της Καλής Ζωής», οι έγκλειστες γυναίκες του Καταστήματος Κράτησης Ελεώνα Θηβών θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν θέματα όπως «Η συμβουλευτική διαδικασία ως μέσον υποστήριξης των κρατουμένων γυναικών», «Τα σημεία – κλειδιά της δημιουργικής επικοινωνίας», ενώ παράλληλα θα βρουν και χρήσιμες πληροφορίες για μετά την αποφυλάκιση.
Με το εν λόγω εγχειρίδιο, ο Σύλλογος Γυναικών Ασωπίας στοχεύει «στη βελτίωση της ικανότητας των ωφελουμένων γυναικών για την πρόσβασή τους στο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον με ενίσχυση των ατομικών χαρακτηριστικών και δεξιοτήτων τους, στην τόνωση της αυτοπεποίθησης, αυτογνωσίας  και ετοιμότητας (σ.σ. των ωφελουμένων γυναικών) για την κοινωνική τους επανένταξη, καθώς και στη διεύρυνση των ευκαιριών αποκατάστασης τους».

Λίγα λόγια για «Το Μικρό Βιβλίο της Καλής Ζωής»
Κάθε βιβλίο μας ανοίγει ένα παράθυρο. Στον κόσμο. Στη γνώση. Στην σκέψη. Στη δημιουργία. Αποτελεί έναν ανεκτίμητο θησαυρό. Μας ταξιδεύει και μας αποκαλύπτει καινούργιους δρόμους, φωτεινούς και αισιόδοξους.
(…) Ένα βιβλίο είναι προορισμένο ν’ αλλάζει χέρια. Να μοιράζεται! Είναι σαν την αγάπη… Όσο προσφέρεται σε πολλούς ανθρώπους, τόσο πολλαπλασιάζεται η αξία. Γιατί πολύ απλά, ένα βιβλίο γράφτηκε για να χαρίζει γνώση και συναισθήματα σε όσο περισσότερους ανθρώπους το αναζητήσουν, το πιάσουν στα χέρια τους, περιεργαστούν το εξώφυλλό του, το φυλλομετρήσουν, μυρίσουν το χαρτί του … μέχρι να «βουτήξουν» στις σελίδες του.
«Το μικρό βιβλίο της καλής ζωής» που κρατάτε στα χέρια σας αυτήν τη στιγμή, είναι ένα εγχειρίδιο που δημιουργήθηκε αναμφισβήτητα με κόπο και μεράκι. Η συλλογή και η επιλογή του περιεχομένου του έγινε με επιστημονικά κριτήρια.
Η «καρδιά» του όμως κρύβει κάτι ουσιαστικότερο και πιο σημαντικό. Περικλείει την εμπειρία, τις σκέψεις και τις ανησυχίες που μοιράστηκαν οι έγκλειστες γυναίκες του Καταστήματος Κράτησης στον Ελεώνα Θηβών για περισσότερους από έξι μήνες, δυο φορές την εβδομάδα, με τα μέλη της επιστημονικής ομάδας που υλοποίησαν το εγκεκριμένο πρόγραμμα «Γυναίκα: Από την Παραβατικότητα στην Αποκατάσταση».
Το λιγότερο που μπορούν να πουν οι δημιουργοί (σ.σ. του εγχειριδίου) από την πλευρά τους είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ.  Για την εμπιστοσύνη. Για τη θετική σκέψη. Για το χρόνο. Τίποτα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν εσείς, οι γυναίκες του Καταστήματος Κράτησης Ελεώνα, δεν είχατε συμμετάσχει με όλες σας τις δυνάμεις.
Εμείς, από την πλευρά μας, θα θέλαμε «το μικρό βιβλίο της καλής ζωής» να αποτελέσει το εφαλτήριο για κάτι καινούργιο και δημιουργικό. Ό,τι κι αν είναι αυτό, το ξέρει η κάθε μια για τον εαυτό της…


Διαβάστε Περισσότερα »

Εξετάσεις Πιστοποίησης της Ελληνικής Γλώσσας για υπηκόους τρίτων χωρών

Η Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, πρόκειται να διοργανώσει το
Σάββατο 31 Oκτωβρίου 2015
τις εξετάσεις του δευτέρου εξαμήνου του 2015 για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού για υπηκόους τρίτων χωρών και αιτούντες ασύλου, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο «καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος».

Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης έχουν όσοι είναι υπήκοοι τρίτων χωρών ή αιτούντες άσυλο (όχι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης) και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

    είναι ηλικίας 16 ετών και άνω,

    μένουν νόμιμα στην Ελλάδα ή αιτούν άσυλο.

Οι κάτοχοι πιστοποιητικού ελληνομάθειας επιπέδου Α (που αποκτήθηκε με τη διαδικασία του Π.Δ. 363/1998 και προ της εφαρμογής του Π.Δ. 60/2010) ή Α2 που εκδίδεται σύμφωνα με το Π.Δ. 60/2010 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (και μόνο), συμμετέχουν αποκλειστικά στις εξετάσεις των στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής από τη Δευτέρα, 14/09/2015 έως και την Παρασκευή, 16/10/2015, στα Κέντρα Υποβολής Αιτήσεων της περιοχής τους.
Οι ενδιαφερόμενοι της Βοιωτίας μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής  στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού. (Μινύου 3, Τ.Κ 32300 Τηλ. επικοινωνίας 2261039045).

Δικαιολογητικά Αίτησης:
1)    Αίτηση συμμετοχής (υποβάλλεται μόνον ηλεκτρονικά στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων),
2)    Φωτογραφία (1) τύπου ταυτότητας,
3)    Φωτοτυπία διαβατηρίου (πρέπει να επιδειχθεί το πρωτότυπο),
4)    Φωτοτυπία της άδειας διαμονής στην Ελλάδα ή βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για άδεια διαμονής,
5)    Παράβολο αξίας πενήντα ευρώ (50,00 €), υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 3741), για υποψηφίους πιστοποίησης ελληνικής γλώσσας, ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού ή Παράβολο αξίας είκοσι ευρώ (20,00 €), υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 3741), για υποψηφίους πιστοποίησης μόνο για την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, σε περίπτωση που υπάρχει ήδη Πιστοποιητικό Α2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (φωτοτυπία του οποίου υποβάλλεται μαζί με την αίτηση).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από 01/01/2014 η προμήθεια παραβόλου γίνεται ηλεκτρονικά.
Τρόποι προμήθειας παραβόλου:
1)    στο ταμείο των ΔΟΥ, εάν υπάρχει απόθεμα παλαιού τύπου παραβόλων,
2)    ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής του taxisnet:
-    είτε ιδιωτικά μέσω ατομικού Η/Υ (ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες)
-    είτε μέσω των ΚΕΠ.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις:
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού (Μινύου 3, -Πρώην Κτίρια Οργανισμού Κωπαιδας) Τ.Κ. 32200- ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ
Πληροφορίες: 2261025481 ωράριο: 16:30-20:00
Υπεύθυνη: Γεωργία Αντωνοπούλου - εκπαιδευτικός
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2015 - Ακύρωση αθλητικής εκδήλωσης “Ποδηλατοαπόδραση”


Σας ενημερώνουμε ότι ακυρώνεται η αθλητική εκδήλωση “Ποδηλατοαπόδραση” που είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας Move Week, εξαιτίας της καταιγίδας που αναμένεται στην περιοχή μας σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατασκευή Ψυκτικών Θαλάμων- Βιομηχανική Ψύξη- BIOFREEZER -Καραστάμος στην Αλίαρτο


BIOFREEZER
ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  

     Η  BIOFREEZER    είναι  μια  από  τις  ταχύτερα  αναπτυσσόμενες  εταιρείες  του  χώρου  της.  Με περισσότερο από εικοσιπέντε  χρόνια   εμπειρίας ,έχει καταφέρει να εδραιωθεί στον τομέα της βιομηχανικής ψύξης – κλιματισμού.
     Αναλαμβάνουμε  να  κατασκευάσουμε ψυκτικούς θαλάμους,
συντηρήσεως/καταψύξεως, ταχείας ψύξεως(τούνελ), ελεγχόμενης ατμόσφαιρας και προβλάστησης. (από  πάνελ  πολυουρεθάνης,  όλων  των  διαστάσεων),  Επίσης, χώρους επεξεργασίας τροφίμων, εργαστήρια  ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Εγκατάσταση μηχανοστασίων  με  μονάδες παραλληλισμού.
Αναλαμβάνει κάθε είδους μελέτη και κατασκευή ψυκτικών θαλάμων.
Θαλάμους κατάλληλους για ζωικές τροφές
(κρέας, ψάρια, γάλα, τυροκομικά, αυγά),
φρούτα (μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, λεμόνια, κάστανα),
λαχανικά (πατάτες, κρεμμύδια, καρότα, πιπεριές, σέλινο),
άνθη και διάφορα άλλα όπως φάρμακα, σπόροι, είδη ζαχαροπλαστικής, προϊόντα ομορφιάς, μανιτάρια κ.α..
Είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε τεχνικές υπηρεσίες,


ποιοτικές και άμεσες.

«Η εταιρία BIOFREEZER αναλαμβάνει την μακροχρόνια παρακολούθηση και συντήρηση ψυκτικών θαλάμων με κρεμμύδια, πατάτες, καρότα και λοιπά ευπαθή προϊόντα. Σίγουρες και αξιόπιστες λύσεις.»
          Με ένα πλήρως ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και  ιδιόκτητες  εγκαταστάσεις  400 τ.μ. εφαρμόζουμε ότι εξελιγμένο παρέχει η αγορά των ψυκτικών.
     Η BIOFREEZER, έχει να προσφέρει, εφαρμογές παρακολούθησης μακροχρόνιας συντήρησης αγροτικών προϊόντων (κρεμμύδια – πατάτες –μήλα – πορτοκάλια - ρόδια), σε βιομηχανικά ψυγεία συντήρησης.
Σίγουρες, Αξιόπιστες και Οικονομικές  λύσεις
για όλες τις ψυκτικές εγκαταστάσεις.

Έδρα:    2ο Χλμ. Π.Ε.Ο. ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΤΗΛ.: 22680-29431 , FAX: 22680-24121 Κινητό: 6944 698430                    E-mail: info@biofreezer.gr      Web site: www.biofreezer.gr



BIOFREEZER ΚΑΡΑΣΤΑΜΟΣ  Π.  ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ  ΨΥΚΤΙΚΩΝ  ΘΑΛΑΜΩΝ
Β  Ι  Ο  Μ  Η  Χ  Α  Ν  Ι  Κ  Η    Ψ  Υ  Ξ  Η
Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Μ Ο Σ

www.biofreezer.gr        email:info@biofreezer.gr
 





Διαβάστε Περισσότερα »

Θες να εργαστείς στη Disneyland; Δες τι πρέπει να κάνεις...

Θέλεις να δουλέψεις στο μεγαλύτερο θεματικό –ψυχαγωγικό πάρκο της Ευρώπης; Άνθρωποι της Disneyland έρχονται στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες και προτίθενται να προσλάβουν Έλληνες. Όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε, στο αφιέρωμα που ακολουθεί.



Οι υπεύθυνοι πρόσληψης προσωπικού της Disneyland-Paris έρχονται στην Ελλάδα στις 3 και 4 Νοεμβρίου προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με Ελληνες υποψηφίους.

Σύμφωνα με το Εθνος, η  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, δίνοντας μια μοναδική ευκαιρία σε Έλληνες διαφόρων ηλικιών να ζήσουν εκ του σύνεγγυς τη μαγεία και την παραμυθένια αρμόσφαιρα του κόσμου του Walt Disney.

«Είστε άνω των 18 ετών , σας αρέσει η εξυπηρέτηση πελατών και έχετε κατά προτίμηση μια εμπειρία στο χώρο εστίασης και τουρισμού; Μιλάτε άπταιστα γαλλικά και αγγλικά και έχετε όλα τα χαρτιά που απαιτούνται για να εργαστείτε στη Γαλλία; Απλά επιλέξτε την εργασία που ταιριάζει καλύτερα στις ικανότητές σας και τις επαγγελματικές προσδοκίες σας, κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία.


Η εταιρία

Η Disneyland Paris είναι το Νο 1 τουριστικό αξιοθέατο της Γαλλίας στην επαρχία Marne la Vallee με 50 εκατ. επισκέπτες ετησίως και υπεύθυνη για το 4% του συναλλάγματος της γαλλικής τουριστικής βιομηχανίας, ενώ απασχολεί προσωπικό από 500 περίπου διαφορετικές ειδικότητες, εκ των οποίων η πλεινότητα αφορά τους τομείς της εστίασης, της υποδοχής και των ατραξιόν.

Συγκαταλέγονται θέσεις για σερβιτόρους, βοηθούς, μαγείρων, ζαχαροπλάστες, μπάρμεν, υπαλλήλους στην υποδοχή εστιατορίων και ταμίων σε καταστήματα ταχείας εστίασης, αλλά και θέσεις για animateur, υπαλλήλους τηλεφωνικών κέντρων κρατήσεων και εκδοτηρίων, πωλητές, ρεσεψιονίστ.


Αιτήσεις

Οσοι ενδιαφέρονται για τις θέσεις πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους και το βιογραφικό τους σημείωμα στον ιστότοπο της Disneyland, στην ακόλουθη διεύθυνση  http://disneylandparis-casting.com/

Οι υποψήφιοι που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα ειδοποιηθούν από την εταιρεία για να παραστούν στην ειδική εκδήλωση, προκειμένου να περάσουν από το στάδιο της συνέντευξης. Εκεί θα κριθούν το επίπεδο των γνώσεών τους στις δύο ξένες γλώσσες, η προσωπικότητά τους, η κοινωνικότητα, οι επικοινωνιακές ικανότητές τους κ.ά. Εργασία και εκπαίδευση
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Αλλαγές που θα φέρουν ανατροπές έρχονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες το επιτόκιο αυξάνεται και οι δόσεις μειώνονται, ενώ για ορισμένους έρχεται και η «αποβολή» από τη ρύθμιση.

Οι αλλαγές, που έρχονται από 15 Οκτωβρίου και οι οποίες θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η του μήνα, περιλαμβάνουν:

-αύξηση του επιτοκίου από το 3% στο 5% για όσους έχουν χρέη άνω των 5.000 ευρώ (το επιτόκιο θα επιβαρύνει τους οφειλέτες ως προς το υπόλοιπο ποσό)

-μηδενικό επιτόκιο θα έχουν μόνον όσοι έχουν χρέη ως 5.000 ευρώ και δεν είναι ούτε ελεύθεροι επαγγελματίες, ούτε ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, ούτε έχουν εισόδημα άνω των 10.000 ευρώ το χρόνο, αλλά ούτε και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 150.000 ευρώ. Αν συντρέχει ένας από τους παραπάνω λόγους επιβαρύνονται με επιτόκιο.

-καθορισμός των δόσεων με βάση το εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις δόσεις του ή έχουν νέα χρέη στο δημόσιο τα οποία δεν εξοφλούν (δίδεται η δυνατότητα ρύθμισης έως σε 12 δόσεις) τότε χάνουν το δικαίωμα στη ρύθμιση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα



Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης θα είναι ο καιρός σήμερα με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χωράς οι οποίες πρόσκαιρα στην ανατολική και νότια χώρα θα είναι τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση το βράδυ.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: γενικά ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τα φαινόμενα που ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα βόρεια από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα.
Άνεμοι: στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί που σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: ασθενείς και πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας το πρωί κυρίως στα ανατολικά. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατασκευή Κόμβου στη Φθιώτιδα



Με στόχο την εύκολη ανατολική πρόσβαση στη Λαμία και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων που διέρχονται από και προς τον Δομοκό, υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη το έργο «Κατασκευή Κόμβου Ξηριώτισσας», το οποίο αναμένεται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του κόμβου της Ξηριώτισσας, ελευθερώνοντας παράλληλα την κυκλοφορία στον άξονα Αθήνας – ∆οµοκού, µε διέλευση αυτού κάτω από τον άξονα Λαµίας – Στυλίδας.

Με το εν λόγω έργο, το συνολικό κόστος του οποίου ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ, βελτιώνεται η ισόπεδη διασταύρωση δύο εθνικών οδών (ΕΟ Λαμία-Στυλίδα-Βόλος και ΕΟ που παρακάμπτει ανατολικά τη Λαμία και συνδέει την ΠΑΘΕ με την Εθνική οδό με αριθμό 3: Ελευσίνα-Θήβα-Λειβαδιά-Λαμία-Λάρισα-Κοζάνη-Βεύη).

Επίσης, βελτιώνεται η συνάντηση της εθνικής οδού που παρακάμπτει τη Λαμία (σύνδεση ΠΑΘΕ με ΕΟ 3) με τη σιδηροδρομική γραμμή Λαμίας – Στυλίδας.

Τέλος, συντελείται διάστρωση της παραπάνω εθνικής οδού με αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα από τον κόμβο της Ξηριώτισσας μέχρι τον κόμβο του Σανατορίου.

Για τον ανισόπεδο κόμβο της Ξηριώτισσας έχουν συνταχθεί και εγκριθεί οι παρακάτω οριστικές μελέτες: οδοποιίας, στατική, υδραυλική, σήμανσης και ασφάλισης και ηλεκτροφωτισμού.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου ο «Κόμβος της Ξηριώτισσας», ένα έργο πνοής και ουσίας για τη Φθιώτιδα να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 με 24 μήνες. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατακλυσμός στη Σκόπελο-βίντεο

Αντιμέτωποι με τη μανία της φύσης βρίσκονται οι κάτοικοι της Σκοπέλου. Καταρρακτώδης βροχή άρχισε να πέφτει από το απόγευμα της Τρίτης, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στο νησί.

Οι κάτοικοι αδυνατούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και πρώτο τους μέλημα είναι να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές​
Οχήματα παρασύρθηκαν από ορμητικούς χείμαρρους και βρέθηκαν στη θάλασσα, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και κορμοί δέντρων έπεσαν στο οδόστρωμα και στις αυλές των σπιτιών. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού 30 πυροσβέστες με έξι οχήματα κλήθηκαν να επέμβουν σε διάφορα σημεία του νησιού για την απάντληση υδάτων, την απομάκρυνση αντικειμένων και τον απεγκλωβισμό οδηγών. Ο αξιωματικός υπηρεσίας στο ΑΤ της Χώρας έκανε λόγο για μεγάλες ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αρκετοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, καθώς ήταν αδύνατη η κίνηση σε μεγάλο τμήμα του λιμανιού και των γύρω δρόμων. Σε ορισμένα ορεινά σημεία της Σκοπέλου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι αδυνατούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και πρώτο τους μέλημα είναι να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές




.Φωτογραφίες – video: skopelos-news.blogspot.gr





Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ