Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Βράβευση των νέων φοιτητών στα Βάγια-φωτο,βίντεο

Με μεγάλη επιτυχία οργανώθηκε τη Κυριακή 27-9-2015 στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Βαγίων  η απονομή Αναμνηστικών Διπλωμάτων στους μαθητές του Λυκείου Βαγίων  που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά το σχολικό έτος 2014-2015.
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΒΑΓΙΩΝ
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στον Ι.Ν.Αγίας Τριάδος Βαγίων η καθιερωμένη εκδήλωση για την βράβευση των νεοεισαχθέντων φοιτητών της πόλεως μας.Στην εκδήλωση συμμετείχαν η σχολή Παραδοσιακης και Βυζαντινής Μουσικής του Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Βύρωνα Αττικής, υπο τον χοράρχη  Γεώργιο Ντόβολο καθηγητή μουσικής καθώς και οι χορωδίες των Γυναικών Βαγίων και του ΚΑΠΗ Θήβας.
Παρέστησαν οι Παν.Αρχιμ.Νικόδημος Κάστιζας ως εκπρόσωπος του σεβ.μητροπολίτου μας,ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε Βαγίων Π.Τσαραμπάρης ο πρόεδρος της Τ.Κ Βαγίων . Παπαλουκάς Ευάγγελος,ο Λυκειάρχης Βαγίων Ισσαρης Θρ.  και πλήθος κόσμου.
Θερμές ευχαριστίες στον Α.Τσαρουχά, τον Δημήτρη Παπαθεοδοσίου και το Permissospress για την κάλυψη τής εκδήλωσης,τον Θ.Στέφα για την ηχητική κάλυψη και τις κύριες του Ε.Φ.Τ της ενορίας μας.
 Ευχόμαστε στους νέους φοιτητές μας καλή φοίτηση και καλο πτυχίο.
 


 


 


ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

To τρεχούμενο νερό στον Άρη σημαίνει ανθρώπινη ζωή! βίντεο

Μια ιστορική ανακάλυψη που αφορά τον Κόκκινο Πλανήτη δημοσιοποίησε η NASA και οι επιστήμονες της ειδικής της ομάδας για την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη.  

Σύμφωνα με τους ερευνητές, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, εντοπίστηκαν ίχνη για ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή. Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ακόμη από που μπορεί να προέρχεται το νερό. Όπως αναφέρει ο Guardian, σύμφωνα με τους ερευνητές, η ανακάλυψη αυξάνει τις πιθανότητες ύπαρξης κάποιας μορφής ζωής στον κόκκινο πλανήτη. 

«Υπάρχει νερό σήμερα στην επιφάνεια του Άρη» ανέφερε στον Guardian ο M. Meyer, επικεφαλής ερευνητής του προγράμματος της NASA για την εξερεύνηση του Άρη.

Τα συμπεράσματα της NASA πηγάζουν από τον εντοπισμό σκοτεινών και μεγάλων ροών που έχουν εντοπιστεί ακόμα και σε λόφους του Κόκκινου Πλανήτη. Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες απο φασματογράφους που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι ροές φτάνουν σε πλάτος τα πέντε μέτρα και σε μήκος έως και τα 100 μέτρα, και εντοπίστηκαν για πρώτη φορά από τη NASA το 2010.

 

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το υπερχλωρικό άλας που βρέθηκε στην επιφάνεια του Αρη διατηρείται σε υγρή μορφή σε ένα εύρος θερμοκρασιών από τους -70 βαθμούς Κελσίου έως τους +24.

Τους χειμερινούς μήνες που η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους -70% το υγροποιημένο άλας παγώνει και εξαφανίζεται. 

 

Οι επιστήμονες της NASA δηλώνουν ότι προς το παρόν δεν είναι δυνατό να διαπιστωθεί το μέγεθος της πυκνότητας του νερού που υπάρχει στον Κόκκινο Πλανήτη.

Στο ερώτημα για το εάν η ύπαρξη αλμυρού νερού συνεπάγεται την ύπαρξη έμβιων οργανισμών, οι επιστήμονες δεν το επιβεβαιώνουν καθώς δεν είναι γνωστό αν υπάρχει υδροφόρο δίκτυο στο υπέδαφος το οποίο θα μπορούσε να συντηρήσει τη ζωή.

Η NASA ανακοίνωσε ότι έχει τον προϋπολογισμό για να συνεχίσει τις αποστολές της στον Αρη και θα πραγματοποιήσει έρευνες σε συνεργασία με τη Ρωσία, οι οποίες θα περιλαμβάνουν γεωτρήσεις προκειμένου να εξεταστεί τι συμβαίνει στο υπέδαφος και να διαπιστωθεί αν υπάρχει οργανική ύλη, γεγονός που με τη σειρά του θα σημαίνει ότι υπάρχει κάποιου είδους ζωή.






Διαβάστε Περισσότερα »

Eνοποιούνται ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και αστυνομική ταυτότητα


Τις διαδικασίες για την ενοποίηση των αριθμών ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αστυνομικής ταυτότητας με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ξεκινά ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως δήλωσε, μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm.

Όπως είπε, ανοίγουν θέματα που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και προανήγγειλε τη συγκρότηση επιτροπής για τον Καλλικράτη προκειμένου να συζητήσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την καλύτερη λειτουργία του θεσμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Capital controls -Τι ισχύει πλέον, μετά και τις τελευταίες αλλαγές

Παραμένει το όριο των 420 ευρώ εβδομαδιαίως ανά καταθέτη - Με τη δυνατότητα επιπλέον αναλήψεων μετρητών θα «επιβραβεύονται» όσοι μεταφέρουν χρήματα από το εξωτερικό και τα τοποθετούν σε εγχώριες τράπεζες - Τι συμβαίνει με τις αγορές μέσω Ίντερνετ
Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με το τι ισχύει με τα capital controls εξέδωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών. Μετά και τις τελευταίες αλλαγές και την απελευθέρωση συγκεκριμένων ακόμα συναλλαγών, ο κατάλογος έχει διευρυνθεί αρκετά και θεωρήθηκε χρήσιμη μια τέτοια ανακοίνωση.

«Επισημαίνεται ότι κατά το διάστημα ισχύος των ως άνω περιορισμών, το Υπουργείο Οικονομικών με συνεχείς πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις απελευθερώνει σταδιακά σημαντικό αριθμό συναλλαγών, με αποτέλεσμα η λειτουργία της αγοράς και η καθημερινότητα των πολιτών να έχουν  επανέλθει, σε μεγάλο βαθμό, στην ομαλότητα» αναφέρει σχετικά και παρατίθεται ο κατάλογος:  

- Κάθε καταθέτης έχει τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών από τα ATM και τα καταστήματα των Πιστωτικών Ιδρυμάτων (Π.Ι.) έως του ποσού των 420 ευρώ εβδομαδιαίως, με μία ή περισσότερες αναλήψεις, από κάθε Π.Ι. στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον, επιτρέπεται και η ανάληψη μετρητών έως και 10% επί χρηματικών ποσών που μεταφέρθηκαν από το εξωτερικό με πίστωση λογαριασμού Π.Ι. που λειτουργεί στην Ελλάδα.

- Επιτρέπεται η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό έως του ποσού των 500 ευρώ μηνιαίως ανά πελάτη και ανά Ίδρυμα Πληρωμών ή Π.Ι.

- Η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, καθώς και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές (e-banking) επιτρέπονται στο εσωτερικό χωρίς περιορισμούς.

- Για αγορές αγαθών και υπηρεσιών στο εξωτερικό επιτρέπεται η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Οι αγορές από το εξωτερικό μέσω διαδικτύου κατά κανόνα επιτρέπονται, πλην ορισμένων εξαιρέσεων (π.χ. αγορά ειδών ρουχισμού, διαδικτυακό στοίχημα κ.α.).

- Σε πολίτες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό επιτρέπεται η μεταφορά μετρητών έως και 2.000 ευρώ (ή το ισόποσο σε συνάλλαγμα) ανά ταξιδιώτη και ταξίδι. Οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού δεν υπόκεινται στον ανωτέρω περιορισμό.

- Οι διασυνοριακές εντολές πληρωμών επιτρέπονται, εφόσον γίνονται με πίστωση λογαριασμού που τηρείται σε Π.Ι. που λειτουργεί στην Ελλάδα.

- Ποσά που έρχονται από το εξωτερικό με μεταφορά πίστωσης σε λογαριασμούς Π.Ι. που λειτουργούν στην Ελλάδα μπορούν να μεταφέρονται εκ νέου στο εξωτερικό, εν όλω ή εν μέρει.

- Συντάξεις και προνοιακά επιδόματα από ελληνικούς ασφαλιστικούς φορείς καταβάλλονται κανονικά και στο εξωτερικό.

- Επιτρέπεται η πληρωμή νοσηλίων και ιατρικών εξόδων στο εξωτερικό μέσω Π.Ι. Επίσης, επιτρέπεται η ανάληψη και μεταφορά στο εξωτερικό μετρητών έως του ποσού των 2.000 ευρώ (ή του ισόποσου σε συνάλλαγμα) για ένα συνοδό προσώπου που μεταβαίνει στο εξωτερικό για νοσηλεία.

- Σε περιπτώσεις που συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας ή εξαιρετικοί κοινωνικοί λόγοι, επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η πραγματοποίηση πληρωμών προς το εξωτερικό ή η ανάληψη μετρητών έως του ποσού των 2.000 ευρώ το μήνα, με μία ή περισσότερες αναλήψεις.

- Επιτρέπεται η πληρωμή διδάκτρων μέσω Π.Ι., καθώς και η μεταφορά ποσού έως και 5.000 ευρώ (ή του ισόποσου σε συνάλλαγμα) ανά τρίμηνο για έξοδα διαμονής και διαβίωσης φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής (Erasmus). Το ανωτέρω όριο διαμορφώνεται στις 8.000 ευρώ στην περίπτωση που τα ποσά αυτά πιστώνονται απευθείας σε λογαριασμούς φοιτητικής εστίας ή εκμισθωτή.

- Επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, το άνοιγμα λογαριασμών για την εξυπηρέτηση φοιτητών (νέων ή συμμετεχόντων στο πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus) και οπλιτών, την πληρωμή μισθοδοσίας προσωπικού και εργοσήμου, την πληρωμή δανείων και υποχρεώσεων του καταθέτη προς το Π.Ι., την καταβολή νέων συντάξεων και επιδομάτων, την εξυπηρέτηση ρυθμίσεων οφειλών σε Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και το Ελληνικό Δημόσιο, την πληρωμή εράνων και υπέρ φυσικών προσώπων που πάσχουν από ανίατες ασθένειες, την εξυπηρέτηση νεοιδρυθεισών επιχειρήσεων κ.α.

- Επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, η πρόωρη εξόφληση δανείων (μερική ή ολική) με μετρητά, με έμβασμα από το εξωτερικό, καθώς και με τη χορήγηση νέου δανείου με σκοπό την αναδιάρθρωση.

- Επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, η πρόωρη λήξη προθεσμιακών καταθέσεων, για την πληρωμή νοσηλίων και διδάκτρων, μισθοδοσίας, ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Π.Ι., οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς και προμηθευτών. Επίσης, επιτρέπεται η πρόωρη μερική λήξη προθεσμιακής κατάθεσης για λόγους διαβίωσης έως του ποσού των 1.800 ευρώ μηνιαίως, καθώς και για αγορά ακινήτου.

- Εξαιρούνται των περιορισμών χρηματικά ποσά από διεθνείς οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα του εξωτερικού που προορίζονται για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Ομοίως, εξαιρούνται και οι Μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή για την ανάληψη έως του ποσού των 10.000 και 20.000 ευρώ μηνιαίως αντίστοιχα.

- Συναλλαγές που εμπίπτουν στους περιορισμούς των capital controls, μπορούν, κατ’ εξαίρεση, να διενεργηθούν μετά από έγκριση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών ή των Ειδικών Υποεπιτροπών που λειτουργούν στα Π.Ι., εφόσον επιβάλλονται από σημαντικούς λόγους και τεκμηριώνονται εγγράφως. Τα σχετικά αιτήματα υποβάλλονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα των Π.Ι.
        
«Υπενθυμίζουμε ότι για τις δραστηριότητες που δεν ρυθμίζονται ειδικώς, ισχύει η κείμενη νομοθεσία. Για τη διευκόλυνση των δραστηριοτήτων και συναλλαγών των επιχειρήσεων και επαγγελματιών, η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών έχει συστήσει σε κάθε Π.Ι. Ειδικές Υποεπιτροπές έγκρισης συναλλαγών για την εξέταση αιτημάτων έως 150.000 ευρώ ημερησίως ανά πελάτη με εβδομαδιαίο εγκριτικό όριο τα 70 εκατ. ευρώ για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και 308 εκατ. ευρώ για το σύνολο των Π.Ι. Θεσπίζονται επίσης διαδικασίες άμεσης διεκπεραίωσης για συναλλαγές προς το εξωτερικό που δεν υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ απευθείας από το δίκτυο υποκαταστημάτων των Π.Ι. και διαδικασίες ταχείας έγκρισης για συναλλαγές από 5.001 έως και 10.000 ευρώ, ώστε να διευκολύνονται, μεταξύ άλλων, και οι νέοι επιχειρηματίες χωρίς προηγούμενη συναλλακτική δραστηριότητα», ενημερώνει επίσης το υπουργείο Οικονομικών. 

Ενδεικτικά, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Επιτροπή ενέκρινε τον Αύγουστο συναλλαγές η αξία των οποίων έφτασε στο 73% της αξίας των αντίστοιχων συναλλαγών του περσινού Αυγούστου, ενώ για το μήνα Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι το αντίστοιχο ποσοστό θα διαμορφωθεί στο 85%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής του Δήμου Λεβαδέων



Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  που θα πραγματοποιηθεί την 28η του μηνός Σεπτεμβρίου  2015 , ημέρα  Δευτέρα και  ώρα 13:30   στο Δημοτικό Κατάστημα.
Τα  θέματα  της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    Εισήγηση για τον κανονισμό χρήσης & λειτουργίας  της ετήσιας Εμποροπανήγυρης  έτους 2015.
2.    Εισήγηση  για προσωρινή τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης έτους 2015.
3.    Εισήγηση για την έγκριση του Β1 Σταδίου της : “ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ” (ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΉ -ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΉ ΜΕΛΕΤΗ).
4.    Χορήγηση  προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος “ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ” στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου , ιδιοκτησίας Καχριμάνη Πέτρου.
5.    Χορήγηση άδειας χρήσης μουσικών οργάνων μετά παρατάσεως για το κατάστημά της Αγγελοπούλου Αναστασίας του Αθανασίου & της Κωνσταντίνας, “Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης Πρόχειρου Γεύματος (Αναψυκτήριο)” , που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Δαύλειας του Δήμου Λεβαδέων. 
6.    Εξέταση αίτησης του κ. Παππά Επαμεινώνδα του Γεωργίου , περί παραχώρησης θέσης στάθμευσης για το όχημά του  στην Δημοτική Κοινότητα Κυριακίου .
7.    Eισήγηση για διατήρηση ή κατάργηση υφιστάμενης κενωθείσας θέσης περιπτέρου.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

11 συλλήψεις στη Στερεά για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έντεκα (11) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, τον εντοπισμό φυγόποινων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο, έντεκα (11) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, για κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου και ενός κινητού τηλεφώνου από το εσωτερικό του, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για απόπειρα κλοπής πετρελαίου από οικία στην ανωτέρω περιοχή.

Δύο (2) άτομα και ειδικότερα ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς των Β’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και αντίσταση. Κατασχέθηκε ένας πτυσσόμενος σουγιάς, συνολικού μήκους (12) εκατοστών. 

Ημεδαπός στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.


Δύο (2) αλλοδαποί στις Λιβανάτες και στη Στυλίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας & του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας αντίστοιχα, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Δύο (2) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς & της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Χλωρίδα & Βλάστηση στο αστικό περιβάλλον της Θήβας»


Η Χ.Ε.Ν Θήβας στο πλαίσιο των ετήσιων δραστηριοτήτων της 2015 – 2016, θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Χλωρίδα & Βλάστηση στο αστικό περιβάλλον της Θήβας», εισηγήτρια του οποίου θα είναι η κ. Αναστασίου Χ. Ειρήνη, βιολόγος.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται μία Τετάρτη τον μήνα. Έναρξη Τετάρτη 14/10/2015 και ώρα 5.30-7.00 μμ., στο τοπικό μας κέντρο (Κάδμου 56-60), τηλ: 2262029505.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνει εισαγωγή στις έννοιες: Χλωρίδα, Βλάστηση, Ταξινόμηση οργανισμών – Ονοματολογία φυτών, Αυτόχθονα & Αλλόχθονα φυτά, Ενδημισμός, Οικολογία Πόλεων: οικολογική διαίρεση των πόλεων (οικολογικές ζώνες, τύποι αστικών χρήσεων, τύποι αστικών βιοτόπων), η χλωρίδα της πόλης και η σύστασή της.

Στόχοι του προγράμματος: Να γνωρίσουμε και να εκτιμήσουμε τη χλωρίδα και τη βλάστησή της πόλης μας, να κατανοήσουμε την αλληλεπίδραση και την αλληλεξάρτηση ανθρώπου - φύσης μέσα στην πόλη, να αγαπήσουμε το περιβάλλον, διαμορφώνοντας στάσεις, αξίες και τρόπο ζωής με σκοπό την προστασία του και τέλος να κατανοήσουμε την ανάγκη για προσωπική υπευθυνότητα και δράση για χάρη του περιβάλλοντος και του μέλλοντος των επόμενων γενεών.

Οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν κατά την εφαρμογή του προγράμματος είναι:
 - Παρουσίαση με διαφάνειες (power point).
- Μελέτη πεδίου: άμεση παρατήρηση, απόκτηση γνώσεων για το περιβάλλον
- Συλλογή και Ταξινόμηση φυτών και ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες.

Το πρόγραμμα είναι εθελοντική προσφορά και προσφέρεται δωρεάν.

Χ.Ε.Ν. ΘΗΒΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Νέα ευρήματα στην αγροικία-κρησφύγετο του Πετρακάκου



Θαμμένα στο χώμα βρέθηκαν τρία καλάσνικοφ σε υπαίθριο χώρο αγροικίας στην Αγία Τριάδα Μώλου Φθιώτιδας κατά τη διάρκεια εξονυχιστικής έρευνας της Αντιτρομοκρατικής μετά τη σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου.
Ο συγκεκριμένος οπλισμός έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα ευρήματα που ακολούθησαν τη σύλληψη του στενού συνεργάτη του Ν. Μαζιώτη, ο οποίος οδηγείται σήμερα το μεσημέρι σε απολογία, μαζί με την 36χρονη σύντροφό του και δύο ακόμη συλληφθέντες (35 και 27 ετών).

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, κακουργήματα όπως τρομοκρατικές πράξεις, διακεκριμένη οπλοκατοχή και διακεκριμένη κλοπή, αλλά και σειρά πλημμεληματικών πράξεων, όπως πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία.
Διαβάστε Περισσότερα »

80 εκατ. «απέφερε» μέχρι τώρα η λίστα Λαγκάρντ...


Σημαντικά ποσά φέρεται να έχουν ήδη καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο 170 εβδομήντα Ελληνες μεγαλοκαταθέτες της ελβετικής HSBC που...
έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής από τους αρμόδιους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν χάριν της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ.
Από τις συνολικά 2.062 εγγραφές ηλεκτρονικών αρχείων που περιλαμβάνει η επίμαχη λίστα ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί σε 170 πρόσωπα και το ελληνικό Δημόσιο έχει εισπράξει 80 εκατομμύρια ευρώ.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι και τον τελευταίο καταθέτη της λίστας Λαγκάρντ ώστε να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα και να αποφευχθεί η εφαρμογή μεγάλου αριθμού επαχθών φοροεισπρακτικών μέτρων που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο ΙΙΙ.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης συνεχίζουν να ξεσκονίζουν τους φακέλους που έχουν στα χέρια τους με τους λογαριασμούς της επίμαχης λίστας.
Με τη συνδρομή μάλιστα των αρμόδιων υπηρεσιών του ΣΔΟΕ, ελέγχουν όλες τις καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη των Ελλήνων φοροφυγάδων.
Από τις συνολικά 2.062 εγγραφές ηλεκτρονικών αρχείων, οι πρώτοι που ελέγχθηκαν ήταν συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς η διαγραφή των ονομάτων τους είχε καθίσει στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου τον ίδιο τον πρώην υπουργό.
Στη συνέχεια, από τα υπόλοιπα 2.059 αρχεία ταυτοποιήθηκαν 1.725 λογαριασμοί που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα ή σε εταιρείες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία απέδωσε το πρώτο κύμα των ελέγχων. Από αυτά τα 13.788.184 ευρώ εισπράχθηκαν μέσω των ευνοϊκών διατάξεων του Νόμου Βαλαβάνη.
Οι οφειλέτες προσήλθαν και υπήχθησαν στον νόμο, ρυθμίζοντας συνολικές οφειλές που ανέρχονταν σε 26.023.832 ευρώ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανάλογος φορολογικός έλεγχος έχει προχωρήσει για άλλες 350 περιπτώσεις, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα με ελέγχους και διασταυρώσεις στοιχείων των καταθετών της HSBC που διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς είναι διαφορετική από εκείνη που ξεκίνησαν οι τέσσερις εισαγγελείς Πρωτοδικών, οι οποίοι εξέτασαν το πρώην στέλεχος της τράπεζας, Ερβέ Φαλτσιανί, πρόσφατα στο Παρίσι...
efsynt.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγγραφές στον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θήβας

Όσα παιδιά και ενήλικες θέλουν να γνωρίσουν τους παραδοσιακούς
χορούς του τόπου μας μπορούν να πλαισιώσουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου  που λειτουργούν με επιτυχία και ανελλιπώς για 24 συνεχή χρόνια.

⦁       Οι εγγραφές ξεκίνησαν τη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου  2015 στην έδρα του
Συλλόγου, στο <<Κονάκι>>.


Πληροφορίες στα γραφεία  του Συλλόγου Ζωοδόχου Πηγής 14 τηλ.2262024637 και τηλ.6946314557 κα Αντωνία Μεγαρίτη.


                                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                             Η Γραμματέας


Βασίλειος Πασχάλης
   Ευγενία Κόλλια
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα! Θα υπολογίζονται με βάση την αξία του αυτοκινήτου

Τέλος η φορολόγηση με βάση τα κυβικά του αυτοκινήτου
- Τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται με βάση την εμπορική αξία
- Θα πληρώνουν τέλη και επιπλέον φόρους και τα αυτοκίνητα με χαμηλούς ρύπους
- Δείτε τι αλλάζει και ποιοι θα πληρώνουν περισσότερο, αλλά και ποιοι πολύ λιγότερα χρήματα

Τα πάνω, κάτω έρχονται με τα σχέδια για την αλλαγή του υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων αλλά και γενικά των φόρων που αφορούν στα αυτοκίνητα.Πλέον και σε ό,τι αφορά στα τέλη ο υπολογισμός θα γίνεται με βάση την εμπορική αξία και όχι με βάση τον κυβισμό ή του ρύπους του αυτοκινήτου.
Επί της ουσίας δηλαδή ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών με αξία 15.000 ευρώ θα έχει πολύ λιγότερα τέλη από ένα επίσης 1.600 κυβικών αλλά εμπορικής αξίας 25.000 ευρώ.Οι αλλαγές αυτές θα έρθουν από το 2016 και θα αφορούν σε πρώτη φάση τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα από το 2010 και μετά (καινούργια ή μεταχειρισμένα). Δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τα πιο παλιά αυτοκίνητα και πως θα υπολογίζονται τα τέλη.Μια σκέψη είναι να υπολογίζονται με βάση την αξία που προκύπτει από την ασφάλεια των αυτοκινήτων.
Με τον ίδιο τρόπο σε ό,τι αφορά στα αυτοκίνητα που εισάγονται (καινούργια ή μεταχειρισμένα) θα υπολογίζεται και το τέλος ταξινόμησης, αλλά και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση σε όσους έχουν αυτοκίνητο μεγάλης αξίας αλλά όχι και πολύ μεγάλη μείωση στα χρήματα που πληρώνουν όσοι έχουν φθηνό ή παλιό αυτοκίνητο καθώς οι φόροι αυξάνονται και τα έσοδα που υπολογίζει το κράτος εκτινάσσονται από το 1 δισ. που είναι για φέτος στα 1,6 δισ. το 2016.
Επιπλέον επιβάρυνση για όσους έχουν περισσότερα από ένα αυτοκίνητα:
Εκτός απ' την αλλαγή στον υπολογισμό των τελών με βάση την εμπορική αξία έρχονται δυο επιπλέον κριτήρια. Ο συνολικός αριθμός ΙΧ ανά νοικοκυριό. Για παράδειγμα τα νοικοκυριά με δυο ενήλικες που έχουν τρίτο ή και τέταρτο ΙΧ θα επιβαρυνθούν κατά πολύ, ενώ σχεδιάζεται και ο υπολογισμός του φόρου με βάση το άθροισμα των κυβικών ανά νοικοκυριό.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Είδε… αστεράκια από τον Μάντζιο


Αυτή η νίκη είχε προσωπική υπογραφή. Ο Βαγγέλης Μάντζιος πήρε από το χέρι τον Λεβαδειακό στο ματς με τον Αστέρα (όπως και με τον Ηρακλή) και του χάρισε άλλο ένα «τρίποντο» (2-1).
Του πάνε τα δύσκολα του Λεβαδειακού. Η ομάδα του Άκη Μάτζιου έφθασε σε δεύτερη απρόσμενη νίκη μέσα σε δύο εβδομάδες, καθώς μετά το διπλό επί του Ηρακλή, επικράτησε 2-1 του Αστέρα στη Βοιωτία.

Πρωταγωνιστής και πάλι ο Βαγγέλης Μάντζιος που είχε σκοράρει και στη Θεσσαλονίκη (έχει πετύχει όλα τα γκολ της ομάδας του έως τώρα). Στο 45+1’ «κρέμασε» τον Θεοδωρόπουλο που δεν αντέδρασε καλά στη σέντρα σουτ του έμπειρου επιθετικού, ενώ στο 49’ ο ίδιος παίκτης τον εκτέλεσε με τη μια. Ο Γιάννου μείωσε με κεφαλιά στο 87ο λεπτό.

Αγωνία στους Αρκάδες για Δημούτσο, που έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω ενοχλήσεων.
Το ματς
Ο Λεβαδειακός έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του, καθώς μπήκε πιο επιθετικά από τον αντίπαλο του, που ωστόσο είναι πιο ποιοτικός, αλλά δεν το φανέρωσε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αστέρας ήταν παθητικός σε όλη σχεδόν την αναμέτρηση (εξαιρώντας το διάστημα 70' και μετά) και δεν έκανε καθόλου το… παιχνίδι του. Δηλαδή, πίεση ψηλά και αρκετή ενέργεια στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης από τους παίκτες του. Αυτό επιδιώκει να κάνει συνήθως στα ματς του και δεν το έπραξε σήμερα. Προφανώς, αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι την Πέμπτη υπάρχει και το πολύ δύσκολο και σημαντικό ματς με την Σάλκε στη Γερμανία.

Ουσιαστικά, μόνο στο τελευταίο εικοσάλεπτο πίεσε ο Αστέρας και ο πρώτος κίνδυνος στην εστία του Λεβαδειακού ήρθε στο 53’, όταν ο Μιλιάζες πήγε να βάλει επικό αυτογκόλ, προσπαθώντας να απομακρύνει, αλλά η μπάλα κατευθύνθηκε με δύναμη προς τον Τσιντώτα που ήταν σε ετοιμότητα και σε καλή ημέρα λίγες ημέρες μετά την κακή εμφάνιση στη Λεωφόρο. Η πρώτη καλή ευκαιρία που προήλθε από παίκτη του Αστέρα έγινε στο 67’ όταν ο Σκούρτης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά και πάλι ο Τσιντώτας έδιωξε.
Ωστόσο, για να μην μιλάμε μόνο για τους Αρκάδες, αλλά και για τους Βοιωτούς που έφθασαν στη μεγάλη νίκη. Η προσέγγιση του ματς ήταν αρκετά καλή, κυρίως για τους παραπάνω λόγους που οδήγησαν την ομάδα του Στάικου Βεργέτη στο να είναι… έξω από τα νερά της. Οι ευκαιρίες που έκανε ο Λεβαδειακός δεν ήταν πολλές και δεν είναι και εύκολο να συμβεί αυτό κόντρα σε μια ομάδα που έχει πιο πολύ ταλέντο. Οι γηπεδούχοι είχαν σε πολύ καλή ημέρα τον Μάντζιο που πέραν των δύο τερμάτων παίδεψε αρκετά την άμυνα του Αστέρα.

Στα τελευταία δέκα λεπτά περίπου πίεσε αρκετά ο Αστέρας, αλλά δεν πήρε τίποτα από το παιχνίδι, φεύγοντας με άδεια χέρια από τον αγωνιστικό χώρο.
sport-fm.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη λειτουργίας τμημάτων περιόδου 2015-2016 και ξεκίνημα για το θεατρικό εργαστήρι της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.

Έναρξη λειτουργίας τμημάτων περιόδου 2015-2016 και ξεκίνημα για το θεατρικό  εργαστήρι της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας  ενημερώνει τα μέλη, τους φίλους και τους συμπολίτες μας ότι ξεκινούν και φέτος τη λειτουργία τους τα χορευτικά νηπίων-μαθητών Δημοτικού-μαθητών Γυμνασίου Λυκείου- Ενηλίκων,  η Μεικτή Παραδοσιακή Χορωδία, το εργαστήρι ζωγραφικής, το θεατρικό παιχνίδι για μαθητές και το Θεατρικό εργαστήρι .

Χορευτικό Νηπίων                       Σάββατο             10:30-11:00
Μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου     Σάββατο             11:00-12:00   
Μαθητών Δημοτικού                    Σάββατο             12:00-13:00
Ενηλίκων  Παραστάσεων             Τετάρτη              19:00-20:00
Ενηλίκων Αρχαρίων                     Τετάρτη              20:00-21:00
Στην αίθουσα  πολλαπλών  χρήσεων του 3ου Νηπιαγωγείου Θήβας
Πληροφορίες : Χριστίνα Στέρπη  6944509334
                        
Μεικτή παραδοσιακή Χορωδία        Δευτέρα             18:00-19:00
Στην Μικρασιατική Εστία (Ομήρου 1& Αγ. Ελένης 25 Συνοικισμός)
Πληροφορίες : Ελένη Λαζάρου 6937988534

Θεατρικό παιχνίδι για μαθητές . Πληρ : Λεμονιά Κουτσοβασίλη 6947818265
Θεατρικό εργαστήρι εφήβων-ενηλίκων: Πληρ: Σταμάτης Μπρίκας 6948242085

Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά : Πληροφορίες : Λένα Αγαπάκη 6976865522
Στο  Καραμανώλειο Μικρασιατικό Κέντρο Τεχνών (Σμύρνης 45- Συνοικισμός)
  
Η Ένωση μέσα από το φάσμα δράσεων που καταπιάνεται έχει πρωταρχικό στόχο τον άνθρωπο την βελτίωση της καθημερινότητας του και την ψυχαγωγία του.
Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας ανεξάρτητα εάν είναι μέλη της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας  και θέλουν να γνωρίσουν την παράδοση και να εκφραστούν μέσα από το χορό, την μουσική τη ζωγραφική το θεατρικό παιχνίδι και το θέατρο.

                                                                  
                                                                                  Το Διοικητικό Συμβούλιο
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο Χρήστος Φωτίου, τραγουδιστής της νίκης του Αλέξη Τσίπρα

Έφυγε από την ζωή,ο εξάδερφος του πρωθυπουργού  ο παραδοσιακός τραγουδιστής  Χρήστος Φωτίου που έγινε γνωστός για το τραγούδι της νίκης που συνέθεσε για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Στην Αρτα στ' Αθαμάνιο, Δευτέρα πριν να φέξει βγάλαμε πρωθυπουργό, τον Τσίπρα τον Αλέξη… Και σε στεριά και θάλασσα, πάλι να ξαναφέξει, ξανά να φέρεις τη χαρά γεια σου λεβέντη Αλέξη» ανέφεραν οι στίχοι του τραγουδιού που κυριάρχησε και στο γλέντι που στήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου στο χωριό του πρωθυπουργού μετά την νίκη του.

Το ίδιο γλέντι είχε στηθεί και τον περασμένο Ιανουάριο στην πρώτη νίκη του  

Ο άτυχος παραδοσιακός ερμηνευτής,έχασε την ζωή του σε περιοχή κοντά στο Κάτω  Αθαμάνιο Άρτας,κατά την δάρκεια του αγαπημένου του χόμπυ του κυνηγιού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ξανά βροχές και καταιγίδες

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο όπου θα έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια
Πρόσκαιρη επιδείνωση, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές στα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ειδικότερα:

Σήμερα Δευτέρα, (28-09-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως από τη Χαλκιδική και ανατολικότερα), την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στις Κυκλάδες (κυρίως τις ανατολικές), τα Δωδεκάνησα και τις Σποράδες. Αργά τη νύχτα στα νότια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Την Τρίτη (29-09-2015) στην Κεντρική Μακεδονία (από τη Χαλκιδική και ανατολικότερα), την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κατά περιόδους θα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πιθανόν μέχρι το βραδύ τα φαινόμενα να επηρεάσουν και τις Σποράδες, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τη Βόρεια Εύβοια.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων από τα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Πώς να προστατευτούν οι πολίτες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων:

•    Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
•    Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

•    Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

•    Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

•    Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

•    Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ