Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Τζιπ "μπήκε" σε μαγαζί στη Λιβαδειά-φωτό


Έγινε και αυτό.... το απόγευμα της Τετάρτης στη Λιβαδειά.
Αυτοκίνητο το οποίο διέσχιζε την οδό Καραγιαννοπούλου στη Λιβαδειά,για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μπήκε στην κυριολεξία μέσα σε κατάστημα,σπάζοντας τη τζαμαρία με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός  στην περιοχή.Ευτυχώς το κατάστημα παρέμενε κλειστό λόγω ανακαίνισης.
Σύμφωνα με  πληροφορίες του Permisospress, δεν αναφέρθηκe τραυματισμός.
Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Αυτοκίνητο "μπήκε" σε μαγαζί στη Λιβαδειά

Αυτοκίνητο το οποίο διέσχιζε την οδό Καραγιαννοπούλου στη Λιβαδειά κάτω απο άγνωστες συνθήκες εισέβαλε σε κατάστημα που ευτυχώς ήταν άδειο.Νεότερα σε λίγο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρχισαν οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία κατά του ISIS-βίντεο

Αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας εναντίον στόχων του Ισλαμικού Χαλιφάτου εξαπέλυσε την Τετάρτη η Ρωσία.

Η στρατιωτική εμπλοκή της Μόσχας στη Μέση Ανατολή πήρε λίγες ώρες νωρίτερα το «πράσινο φως» από την Άνω Βουλή και όπως υπογραμμίζουν Ρώσοι αξιωματούχοι γίνεται προς υποστήριξη τω δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Λίγες ώρες αφού ο Πούτιν πήρε κοινοβουλευτική έγκριση για στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία, η Ρωσία ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Χαλιφάτου
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters, ήδη έγιναν οι πρώτες επιθέσεις σε περιοχές στη δυτική επαρχία της Χομς. Το πρακτορείο αναφέρει ότι η Μόσχα προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες μία ώρα πριν από την έναρξη των επιχειρήσεων. Ο αξιωματούχος, που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του, δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες ως προς τον αριθμό των πληγμάτων ή τον τύπο των αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν.

Ο βρετανικός Guardian και το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μετέδωσαν ότι τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. Ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, είναι έξι παιδιά, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

Το συριακό καθεστώς από πλευράς του ανακοίνωσε ότι οι επιδρομές του Βλαντίμιρ Πούτιν έρχονται κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε ο Μπασάρ αλ-Άσαντ στον Ρώσο πρόεδρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου της Σαγκάη και επιχειρηματίες από την Κίνα

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου συναντήθηκε χθες στη  Βουλιαγμένη με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου της Σαγκάη και επιχειρηματίες από την Κίνα.
Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Κινέζων εκπροσώπων για τα τουριστικά - πολιτιστικά χαρακτηριστικά του Δήμου Λεβαδέων και για τα υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα στο πλαίσιο της ένταξης της Λιβαδειάς και της ευρύτερης περιοχής στα τουριστικά προγράμματα των Κινέζων επισκεπτών. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγός ΟΓΑ για σύνταξη αγροτών στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης



Από τον πρώτο μήνα υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης θα μπορούν να λαμβάνουν τη σύνταξη γήρατος αγρότες που έχουν συμπληρώσει τα 62 χρόνια και τα 40 χρόνια ασφάλισης στα οποία, μάλιστα, μπορούν να προσμετρηθούν και πλασματικά χρόνια.
Η αίτηση συνταξιοδότησης πρέπει να υποβάλλεται κατά το μήνα που συμπληρώνεται το 62ο έτος ηλικίας και όχι νωρίτερα.Η αίτηση συνταξιοδότησης πρέπει να υποβάλλεται κατά το μήνα που συμπληρώνεται το 62ο έτος ηλικίας και όχι νωρίτερα.
Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο ΟΓΑ σε εγκύκλιο που εξέδωσε για την εφαρμογή της σχετικής νομοθετικής η οποία, υπενθυμίζεται, ψηφίστηκε το 2014 ( άρθρο 18 του ν.4302/2014).

Η ημερομηνία έναρξης συνταξιοδότησης με βάση αυτές τις διατάξεις είναι η 1η Οκτωβρίου 2014 δεδομένου ότι ο νόμος δημοσιεύθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2014.

Οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση πρέπει να υποβάλλονται από τους αγρότες κατά το μήνα που συμπληρώνεται το 62ο έτος ηλικίας τους και όχι νωρίτερα, πάντα με την προϋπόθεση ότι ταυτόχρονα έχουν συμπληρώσει και 40 χρόνια προϋπηρεσίας.
Σε περίπτωση καθυστερημένης υποβολής της σχετικής αίτησης η σύνταξη δε χορηγείται αναδρομικά.

Για τη συμπλήρωση των 40 ετών προϋπηρεσίας είναι απαραίτητη η προσμέτρηση χρόνου ασφάλισης από άλλους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ), ελληνικούς ή από το εξωτερικό, πλην του ΟΓΑ. Ωστόσο, πριν από την έγκριση χορήγησης της σύνταξης πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία διαπίστωσης των ως άνω χρόνων. Στην περίπτωση που μετά την ολοκλήρωση της διαδικασία, διαπιστώνεται ότι δεν συμπληρώνονται τα 40 έτη ασφάλισης, τότε θα ενημερώνεται ο ασφαλισμένος από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ, για το δικαίωμα που έχει να κάνει χρήση της αναγνώρισης πλασματικών ετών.

Όσοι αγρότες πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, λαμβάνουν και τη βασική σύνταξη του ΟΓΑ, εφόσον έχουν συμπληρώσει 15 έτη ασφάλισης και καταβολής εισφορών στον κλάδο. Για τη συμπλήρωση της 15αετίας δεν λαμβάνονται υπόψη χρόνοι ασφάλισης άλλων ασφαλιστικών φορέων από την Ελλάδα ή πλασματικά έτη.

Χρόνοι που αναγνωρίζονται

Οι ασφαλισμένοι έχουν δικαίωμα αναγνώρισης έως 7 πλασματικών ετών ασφάλισης για τη συνταξιοδότησή τους. Σε αυτά τα 7 πλασματικά έτη θα προσμετρώνται και τα πλασματικά χρόνια – εξαιρούμενες περίοδοι των φορέων χωρών – μελών της ΕΕ, των χωρών του ΕΟΧ και της Ελβετίας. Σε περίπτωση που ο εξομοιούμενος χρόνος της άλλης χώρας υπερβαίνει το ανώτατο όριο των 7 ετών θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολό του και θα είναι ασφαλιστικά ισχυρός, αλλά δεν θα δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης επί πλέον πλασματικών χρόνων

Πλασματικοί χρόνοι

Οι πλασματικοί χρόνοι ασφάλισης που μπορούν να αξιοποιηθούν, είναι οι εξής:

1. Χρόνος στρατιωτικής θητείας.

2. Ο χρόνος προσωρινής κράτησης ή φυλάκισης για το αδίκημα της ανυπακοής ή ανυποταξίας στρατεύσιμων λόγω θρησκευτικών ή ιδεολογικών πεποιθήσεων.

3. Ο πλασματικός χρόνος σπουδών.

4. Ο χρόνος σπουδών.

5. Ο χρόνος κενών διαστημάτων ασφάλισης.

6. Ο χρόνος εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών μέχρι 2 έτη.

7. Ο χρόνος απουσίας από την εργασία λόγω κύησης και λοχείας, ο προβλεπόμενος από την ΕΓΣΣΕ.

8. Ο χρόνος μαθητείας μέχρι 2 έτη.

 9. Ο χρόνος συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας.

10. Ο χρόνος από την απόκτηση πτυχίου μέχρι και την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος ασφαλισμένων του Τομέα Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΤΑΑ).

11. Ο χρόνος αποδεδειγμένης άσκησης επαγγέλματος πριν την εγγραφή στα Μητρώα των πρώην Ταμείων ΤΕΒΕ – ΤΣΑ – ΤΑΕ.

12. Ο χρόνος απεργίας.

13. Ο χρόνος επιδότησης λόγω ασθένειας μέχρι 300 ημέρες και ο χρόνος επιδότησης λόγω τακτικής ανεργίας μέχρι 300 ημέρες.

Ο χρόνος που αναγνωρίζεται λαμβάνεται υπόψη τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης. Προϋπόθεση είναι οι ασφαλισμένοι να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 3.600 ημέρες ή 12 έτη προαιρετικής ή πραγματικής ασφάλισης.

Το ανώτατο όριο αναγνωριζόμενων ετών ανέρχεται στα 7 έτη. Για τις περιπτώσεις όπου χρειάζεται η εξαγορά των πλασματικών ετών, για το 2015 το ποσό εξαγοράς για ένα έτος ανέρχεται σε 2014,2 ευρώ και το ποσό εξαγοράς για ένα μήνα σε 167,85 ευρώ. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής παρέχεται 15% έκπτωση.

Η εφάπαξ καταβολή γίνεται εντός τριμήνου από την κοινοποίηση της απόφασης αναγνώρισης.

Αν υπάρχει οφειλή για ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, που δεν υπερβαίνει τις 4.000 ευρώ, τότε γίνεται συμψηφισμός με το ποσό της σύνταξης. Στην εγκύκλιο αναφέρονται αναλυτικά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε περίπτωση αναγνώρισης πλασματικού χρόνου ασφάλισης χωριστά.
Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την  Εγκύκλιο ΟΓΑ για σύνταξη αγροτών στα 62 χρόνια.pdf
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με τον εκπρόσωπο της εταιρείας "Αιολική Ενεργειακή Πελοποννήσου Α.Ε

Η Δήμαρχος Λεβαδέων συναντήθηκε χθες στο Δημαρχείο Λιβαδειάς με τον εκπρόσωπο της εταιρείας “Αιολική Ενεργειακή Πελοποννήσου Α.Ε.” κ. Μιχάλη Ριτσώνη.  Στη συνάντηση εκτός της Δημάρχου συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Λεβαδέων κ.κ. Κ. Καπλάνης και Σ. Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Δ. Τόλιας, ο Δ/ντης της ΔΕΥΑΛ κ. Χ. Μπίμης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Άννας κ.  Π. Φίλων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα υδροδότησης που υπάρχουν στην Τ.Κ. Αγίας Άννας, ενώ δρομολογήθηκαν οι επόμενες φάσεις κατασκευής των απαραίτητων έργων για την επίλυση τους.  Από την πλευρά του Δήμου Λεβαδέων ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Μιχάλη Ριτσώνη η οικονομική υποστήριξη για την κατασκευή των έργων αυτών, στο πλαίσιο των ανταποδοτικών οφελών προς την τοπική κοινωνία από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και συμφωνήθηκε η συνέχεια της συνεργασίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Φο.Δ.Σ.Α στον Δήμο Λεβαδέων για τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων



Με αφορμή δελτίο τύπου του Δήμου Λεβαδέων και τον θόρυβο που έχει
δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα για την μετατροπή της νομικής μορφής του
Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α και την συγχώνευση των τοπικών Φο.Δ.Σ.Α σε αυτόν, το
Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, το οποίο
συνεδρίασε σε διευρυμένη σύνθεση με την συμμετοχή Δημάρχων των Δήμων – Μελών
του, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω.
Το ζήτημα της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων της Περιφέρειάς μας
είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικών ή
προσωπικών σκοπιμοτήτων.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι μια Περιφέρεια με έντονα προβλήματα στην
διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων, δεδομένου ότι ακόμη και σήμερα διαθέτει
ενεργούς ΧΑΔΑ, ενώ υπολείπονται σημαντικές υποδομές για την ορθολογική διαχείριση,
σύμφωνα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων Δημοτικών αρχών από την ανάληψη των
καθηκόντων τους αποφάσισε να επιλύσει αυτό το μείζον ζήτημα και δρομολόγησε τις
διαδικασίες για έναν Περιφερειακό σχεδιασμό με βάση τις ανάγκες και την επιθυμία του
κάθε Δήμου.
Με βάση αυτήν την αρχή συντάχθηκαν τα τοπικά σχέδια των 25 Δήμων της
Περιφέρειας και περιγράφηκαν τα απαιτούμενα έργα, με προτεραιότητα την διαλογή
στην πηγή.
Όλα τα τοπικά σχέδια των Δήμων έγιναν αποδεκτά και προωθήθηκαν στον υπό
αναθεώρηση ΠΕ.Σ.Δ.Α.
Ο Δήμος Λεβαδέων εντός του τρέχοντος έτους άλλαξε 3 φορές τον σχεδιασμό του
αφού
- Στις 31 Μαρτίου 2015 κατέθεσε το τοπικό του σχέδιο και ζητούσε μικρή μονάδα
κομποστοποίησης
- Την 1η Σεπτεμβρίου 2015 κατέθεσε ενυπόγραφο κείμενο και ζητούσε Χώρο
Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) μαζί με άλλους 4 Δήμους.
- Στις 14 Σεπτεμβρίου 2015 κατέθεσε νέο κοινό τοπικό σχέδιο 5 Δήμων και ζητούσε
εκτός του ΧΥΤΥ και μονάδα μηχανικής διαλογής σύμμεικτων απορριμμάτων,
μονάδα ανακύκλωσης, μονάδα κομποστοποίησης και μονάδα διαχείρισης
αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων.

Και στις 3 περιπτώσεις ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α έκανε αποδεκτές τις προτάσεις
του Δήμου Λεβαδέων και τις συμπεριέλαβε στον υπό αναθεώρηση Περιφερειακό Σχέδιο
Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α).
Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α και όλοι οι Δήμοι που συμμετέχουν σε αυτόν όχι μόνο
σεβάστηκαν την επιθυμία και την αυτονομία κάποιων Δήμων αλλά το απέδειξαν στην
πράξη.
Η αλά καρτ επίκληση του νέου ΕΣΔΑ, να το επικαλούμαστε δηλαδή όπου συμφέρει
και μας διασφαλίζει την αυτονομία μας αλλά αυτήν την αυτονομία να μην την
αναγνωρίζουμε στους άλλους, κάθε άλλο παρά δεοντολογικό και δημοκρατικό είναι.
Οι Δήμοι της Περιφέρειάς μας αποφάσισαν μέσα από μια πρωτόγνωρη
δημοκρατική διαδικασία των Δημοτικών Συμβουλίων, να μετατρέψουν την νομική
μορφή του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α από Σύνδεσμο σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α.
Η διαδικασία αυτή ελέγχθηκε για την νομιμότητά της από την Αποκεντρωμένη
Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και μέχρι
σήμερα δεν υπάρχει καμία αναστολή της νομιμότητας.
Παράλληλα 6 τοπικοί Φο.Δ.Σ.Α αποφάσισαν την συγχώνευσή τους στον
Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α., όπως προβλέπεται στην νομοθεσία .
Εκτιμούμε ότι αυτή η επιθυμία και η αυτονομία των συγκεκριμένων Δήμων, που
αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία της Περιφέρειας, θα πρέπει επίσης να είναι
σεβαστή και όχι να γίνεται προσπάθεια ακύρωσής της.
Η προσπάθεια αυτή έγινε προκειμένου να υπάρξει ορθολογική διαχείριση των
έργων στην Περιφέρειά μας και ολοκληρωμένος σχεδιασμός με στόχο τις οικονομίες
κλίμακας, προς όφελος των πολιτών.
Η προσπάθεια έγινε επίσης για κλείσουν οι ενεργοί ΧΑΔΑ, να αποφευχθούν τα
δυσβάστακτα πρόστιμα και να προστατευθεί το περιβάλλον.
Με αυτήν την λογική Φο.Δ.Σ.Α και Δήμοι της Περιφέρειας δέχονται στις
εγκαταστάσεις τους τα απορρίμματα άλλων Δήμων, στα πλαίσια της Περιφερειακής
συνείδησης, της αλληλεγγύης και του ενιαίου σχεδιασμού, σύμφωνα με την ΚΥΑ οικ.
54658/ 4266 (ΦΕΚ Β 3242/3.12.2014) περί μεταφοράς απορριμμάτων.
Οι 23 Δήμοι που συμμετέχουν στον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α, συνεχίζουν με σταθερά
βήματα την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με στόχο την οριστική επίλυση του
προβλήματος της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων στην Περιφέρειά μας.
Το σχέδιο αυτό θα προχωρήσει, παρόλα τα εμπόδια που προσπαθούν κάποιοι να
βάλουν.
Όσον αφορά την δικαίωση, αυτή δεν επέρχεται μέσα από την δημιουργία
προβλημάτων, αλλά από την επίλυση τους.
Το Δ.Σ του
Περιφερειακού
Στερεάς Ελλάδας
Α.Ε των Ο.Τ.Α
Θήβα : 30/09/2015

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Λιβαδειά το "Hi Tech Eco Mobility Rally" από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 θα επισκεφθούν την πόλη της Λιβαδειάς οι συμμετέχοντες στην ετήσια εκδήλωση “Hi Tech Eco Mobility Rally” που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛΙΝΗΟ) και αποβλέπει στην προώθηση της χρήσης οικολογικών – φιλικών αυτοκινήτων, τα οποία κινούνται με εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
Η εκδήλωση είναι αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου “FIA” και περιλαμβάνεται σταθερά στο ετήσιο ημερολόγιο της, ως εκδήλωση με διεθνή συμμετοχή.
Το ΕΛΙΝΗΟ είναι μη κερδοσκοπικός φορέας και στόχος του είναι η ενημέρωση των πολιτών και των κρατικών φορέων σε θέματα σχετικά με τις νέες τεχνολογίες της αυτοκίνησης που αφορούν είτε την ηλεκτροκίνηση ή την κίνηση με εναλλακτικά καύσιμα.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν στάση στην περιοχή της Κρύας ως ενδιάμεσο σταθμό στην πορεία τους και να χρησιμοποιήσουν το χώρο στάθμευσης στην περιοχή.  Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διοργανώτριας Αρχής προβλέπεται η άφιξη των οχημάτων στη Λιβαδειά στις 12:10 και θα η αποχώρησή τους στις 13:40 με κατεύθυνση προς το Κυριάκι Βοιωτίας (άφιξη 14:30) και κατόπιν θα κατευθυνθούν προς την Αγία Άννα (άφιξη 14:50).

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Από την Πέμπτη οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό επίδομα


Ξεκινά την Πέμπτη και ώρα 00.01 η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 30η Νοεμβρίου 2015 και ώρα 15.00, για όσους υποβάλουν αίτηση μέσω των ΚΠΑ 2 και ώρα 23.59 για όσους υποβάλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο. Η δε παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα (1/12/2015).

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.

Όσον αφορά στην έναρξη υποβολής των αιτήσεων μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), θα ακολουθήσει νεότερη οδηγία.

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών –ανυψωτικών - οδοποιητικών - γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου - κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

Πληροφορίες σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν από τον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού, www.oaed.gr.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και, για τους πολίτες τρίτων χωρών, στην άδεια διαμονής, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της ΓΓΠΣ και του Υπουργείου Εσωτερικών, αντίστοιχα.

Με εξαίρεση τους απασχολούμενους στον οικοδομικό κλάδο, οι λοιπές κατηγορίες δεν δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα εάν πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστίες Δημάρχου Λεβαδέων προς τη Λέσχη Φίλων Λεβαδειακού

Ο Δήμος Λεβαδέων ευχαριστεί θερμά τη Λέσχη Φίλων Λεβαδειακού που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου και πρόσφερε σχολικά είδη για το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο.
Με την πολύτιμη βοήθεια των συμπολιτών μας, ο Δήμος στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του ανταποκρίνεται στις άμεσες ανάγκες των μαθητών, αλλά και των δημοτών.
Τέτοιες θετικές ενέργειες προάγουν την αλληλεγγύη μεταξύ μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ στη Στερεά με 16 συλλήψεις

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά δεκαέξι (16) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.000) άτομα και περισσότερα από (700) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν (330) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (29-09-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.188) άτομα, εκ των οποίων (818) ημεδαποί και (370) αλλοδαποί, καθώς και (703) οχήματα.

Προσήχθησαν: (38) άτομα, εκ των οποίων (21) ημεδαποί και (17) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (16) άτομα, εκ των οποίων (10) ημεδαποί και (6) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (1) ημεδαπός, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παραβίαση περιορισμών διαμονής. Σημειώνεται ότι ο ανωτέρω αποτελούσε μέλος εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στη διάπραξη ληστειών και σωρείας κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων και ανηλίκων σε περιοχές της Θήβας (σχετικό το από 26-08-2015 Δελτίο Τύπου μας). 
•    (2) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (4) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (1) ημεδαπός, για εκκρεμή καταδικαστική Απόφαση.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (1) ημεδαπή, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

•    (47,09) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
•    (290,9) γραμμάρια άγνωστης ουσίας, σε μορφή τριμμάτων, της     οποίας η χημική σύσταση θα διερευνηθεί.
•    Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
•    Το χρηματικό ποσό των (850) ευρώ.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (343) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (330) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (76) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (7) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (2) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (5) για μη χρήση προστατευτικού κράνους και (238) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (5) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (3) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (2) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (3) παραβάσεις για επαιτεία.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ιωνικές Ημέρες 2015" απο την Ένωση Μικρασιατών Θήβας-Όλο το πρόγραμμα


                                          
ΘΗΒΑ 3-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

Με την υποστήριξη  της Περιφέρειας Στερεάς
και
 της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας

ΤΟ Δ.Σ. της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις μνήμης
«ΙΩΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ»
που θα πραγματοποιηθούν
από 3 έως 7 Οκτωβρίου 2015, στη Θήβα 

Ο θεσμός του Συλλόγου, ξεκίνησε το 2006 και διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της Ιστορίας, της Εθνικής μας μνήμης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Την μέχρι σήμερα πορεία των εκδηλώσεων, έχουν τιμήσει με την παρουσία τους προσωπικότητες της εκκλησίας, του πνεύματος, του πολιτισμού και της τέχνης, χαρίζοντας στο κοινό ποιοτικές εκδηλώσεις και αξέχαστες βραδιές

Ελπίζουμε ότι και φέτος θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας και θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας

                                                                               ΤΟ ΔΣ 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
3 έως 7 Οκτωβρίου 2015

Σάββατο 3, ώρα 19:00    Κεντρική Πλατεία Θήβας
«Ψηλαφώντας μνήμες από το Σεπτέμβρη του ‘22».
Ομιλία από τον πρόεδρο της Ε.Μ.Θ. Απόστολο  Δαγδελένη.
«Στα βήματα της παράδοσης μας»
Χοροί και τραγούδια  από τα χορευτικά τμήματα :
Κέντρου Αποστολικής Διακονίας  Οινοφύτων
Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας
Ένωσης Μικρασιατών Θήβας

Κυριακή 4 ώρα 09:00 I.N. Aγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Συνοικισμός
Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία  για την έναρξη της περιόδου όλων των τμημάτων της Ένωσης.  
Κυριακή 4 ώρα 16:00   Αναψυκτηριο «ΠΟΥΡΟΣ»
 Μικρασιάτικα  τσουκαλο-μαγειρέματα  με τα παιδιά.
Ο βραβευμένος σεφ  Γιάννης Μπαξεβάνης  και  παιδιά  7-12 ετών
παρασκευάζουν τηγανίτες με χόρτα και τυριά.

Δευτέρα 5 ώρα 19:30 –  Συνοικισμός
Μικρασιατική Βεγγέρα με μαγειρέματα.
Πάρε το μεζέ και το ποτό σου κι έλα στην παρέα μας.
Η εκδήλωση των γυναικών της Ένωσης στην Μικρασιατική γειτονιά. ( Ν.Πλαστήρα &  Π.Τσαλδάρη , μάντρα Σοφοκλή)  
                                                         
Τρίτη 6 ώρα 10:30 – Καστέλια
Οι εθελοντές της Ένωσης καθαρίζουμε με την συμμετοχή μαθητών τους τάφους του Πολυνείκη και του Ετεοκλή στα Καστέλια .

Τετάρτη 7 ώρα 19:00 – Μικρασιατική Εστία (Ομήρου & Αγ. Ελένης
«Περπατώντας τη γειτονιά μας το Συνοικισμό».
Παρουσίαση της εργασίας των παιδιών και των Νηπιαγωγών του 3ου Νηπιαγωγείου Θήβας για τον τόπο μας.
Παρουσιάζει η Κατερίνα Χριστοδουλή.

Αγαπητοί φίλοι,

Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας μέσα από ένα φάσμα δράσεων, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κάνει έντονη την παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής μέσα από τα χορευτικά της τμήματα, την μεικτή χορωδία, την θεατρική ομάδα, το μουσικό τμήμα και τους εθελοντές της, δημιουργώντας ποικίλες και πρωτότυπες εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας την, άξιο πρεσβευτή της ιστορικής μας πόλης

Έχοντας τον άνθρωπο στο κέντρο του ενδιαφέροντος και θέλοντας την βελτίωση της καθημερινότητας του – με την συμπαράσταση των 915 μελών της- συνεχίζουμε και φέτος την λειτουργία τμημάτων, για όσους θέλουν να εκφραστούν μέσα από την τέχνη (θέατρο- μουσική-χορωδία-ζωγραφική ) να γνωρίσουν την παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσα από τον χορό, αλλά και να συμμετέχουν σε δράσεις εθελοντισμού

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

   Θεατρικό Εργαστήρι :    6947818265
   Χορευτικό Μαθητών :    6944509334
   Χορευτικό Ενηλίκων :    6944509334
   Μεικτή Χορωδία :    6937988534
   Μουσικό Τμήμα :    6948242085
   Παραδοσιακά Όργανα :
   Εργαστήρι Ζωγραφικής :
   Τμήμα Εθελοντών :
       6936950738
6976865522
6936 181817

             
Χορηγοί Επικοινωνίας : Σταρ Κεντρικής Ελλάδας, Ράδιο Θήβα 97,5 , Start fm 102,1
    Βοιωτκά Νέα , Βοιωτική Ωρα , Εν Δελφοίς.
                                        Mikrasiatis.gr , e-sterea, exeisminima.gr, ΘΗΒΑ GR
                                        Permissos press, ΘΗΒΑ-PRESS.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μπόνους για χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών -Τέλος οι αποδείξεις

Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές σε ό,τι αφορά στο καθεστώς των αποδείξεων, ενώ έρχονται μπόνους για χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

 Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα εσόδων, Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη εξετάζονται αλλαγές που ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα και θα φέρουν τα πάνω, κάτω, αφού αναμένεται να υπάρχουν φοροελαφρύνσεις μόνο για πληρωμές με πλαστικό χρήμα και όχι με τη συλλογή αποδείξεων.

Συγκεκριμένα:

    Θα αναγνωρίζονται μονάχα έξοδα που γίνονται με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας
    Σε ό,τι αφορά στις ιατρικές δαπάνες ότι οι γιατροί κατάφεραν με ευκολία να ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, άρα θα μπορέσουν να ενταχθούν και στο σύστημα της ηλεκτρονικής πληρωμής.
    Οσοι χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα θα προβλέπονται και μπόνους με επιπλέον φοροελάφρυνση
    Το μέτρο θα περάσει και στους επαγγελματίες.
    Εξετάζεται η μείωση της προμήθειας των τραπεζών που φτάνει και 2%.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το RPG και η μάσκα του Πετρακάκου «τρομάζουν» την ΕΛ.ΑΣ


    Ο οπλισμός που βρέθηκε στη «γιάφκα» στη Φθιώτιδα χρησιμοποιείται από εξαιρετικά καλά εκπαιδευμένους χρήστες και ειδικές δυνάμεις χωρών όπως το Ισραήλ
    Ερευνάται ποιος είχε ανάλογη εκπαίδευση στο στρατό

Οπλισμός που χρησιμοποιούν ομάδες ικανές ακόμα και για την υλοποίηση του πιο επικίνδυνου σχεδίου εξόντωσης βρέθηκε από... ο άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στον κήπο του κρησφύγετου του Γιώργου Πετρακάκου στην Αγία Τριάδα στο Μώλο Φθιώτιδας.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες τις αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στον υπαίθριο χώρο της αγροικίας στον Μώλο Φθιώτιδας, έχουν βρεθεί συνολικά: 6 Καλάσνικοφ, 2 Ούζι, 7 γεμιστήρες, 2 σιγαστήρες, ανταλλακτικά τυφεκίων (κλείστρα, ελατήρια κ.λπ.), ζελατοδυναμίτιδα, 1 RPG, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.

Οι Αρχές «τρόμαξαν» με τη μάσκα και τα ομοιώματα χεριών από σιλικόνη, που εκτιμάται ότι χρησιμοποιούνταν για να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά αυτών που τα φορούσαν, το ρουκετοβόλο RPG, τα έξι καλάσνικοφ και τα δύο ούζι, που ανακάλυψαν στη «γιάφκα», καθώς ο οπλισμός που εντοπίστηκε ανεβάζει το επίπεδο «σοβαρότητας» της δράσης του Πετρακάκου και των συνεργών του.

Στον κήπο βρέθηκαν ακόμα θαμμένα, 25 κάρτες μνήμης και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπίσει και έναν φάρο περιπολικού.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στην ΕΛ.ΑΣ είναι το είδος των όπλων, το οποίο καταδεικνύει σύμφωνα με τους ειδικούς της αστυνομίας ότι δεν πρόκειται για μια απλή περίπτωση οπλοκατοχής, αλλά για μια καλά στημένη οργάνωση με υψηλούς στόχους. Όπλα όπως τα Ούζι είναι εξαιρετικά προχωρημένα για τα ελληνικά δεδομένα και χρησιμοποιούνται από πολύ καλά εκπαιδευμένους χρήστες και ειδικές δυνάμεις αρκετών χωρών όπως το Ισραήλ για μάχες εκ του συστάδην.

Η ύπαρξη δε RPG δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό, καθώς το αντιαρματικό ρουκετοβόλο, αν και έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην χώρα μας, το βέβαιο είναι ότι απαιτεί χειριστή με γνώσεις και εξοικείωση πάνω στο συγκεκριμένο όπλο.

Το γεγονός αυτό προσθέτει έναν επιπλέον «πονοκέφαλο» στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς αναζητά πλέον αν κάποιοι από τους συνεργάτες του Γιώργου Πετρακάκου είχαν εκπαιδευτεί στην χρήση του κατά την διάρκεια της θητείας τους στο Στρατό.

Εν τω μεταξύ την Τρίτη, τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν ότι τα όπλα είναι «καθαρά», ωστόσο οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι ο Πετρακάκος και οι συνεργοί του έχουν σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η οποία είχε αναλάβει τις επιθέσεις με ρουκετοβόλο στα γραφεία της ΝΔ και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Βαρυμπόμπη.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναζητούν σπίτι-«γιάφκα»της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Αττική, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη τα καλάσνικοφ που έχουν χρησιμοποιήσει οι τρομοκράτες της ΟΛΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο νεαρός αστυνομικός που θέλησε να υιοθετήσει μικρό προσφυγόπουλο στη Σάμο


Η ιστορία του νεαρού αστυνομικού Μάριου Κουτσούκου στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Σάμο.
Πώς γνώρισε το προσφυγόπουλο που θέλησε να γίνει ανάδοχος γονιός του.

Ο Μάριος Κουτσούκος είναι ένας νεαρός αστυνομικός που αθόρυβα και ανθρώπινα έχει στηρίξει πολλούς πρόσφυγες στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Σάμο.
Για την εμπειρία της Σάμου και την επαφή με τους μετανάστες:
"Τα καλυτερα! 6 μήνες εκεί είδα τα πραγματα όπως έχουν και όχι όπως τα παρουσιάζουν! Είχα πολλές καλές εμπειρίες στην Σάμο! Μέχρι και δώρα έχω απο τους μετανάστες! Θυμάμαι ότι ενώ τους δίναμε τα τιμαλφή τους να φύγουν να πάνε με το βανάκι της Ελ.ΑΣ. στο λιμάνι για Πειραιά καθόντουσαν και μου φώναζαν "Mario one photo please" και βγάζαμε σέλφι. Φώναζαν οι άλλοι άντε τελείωνε θα χάσουμε το πλοίο!".
Φοιτητής στο μαθηματικό της Πάτρας μέχρι το 2009, προτίμησε μια καριέρα στην αστυνομία και δεν το έχει μετανιώσει, γιατί από το πόστο αυτό ήρθε σε επαφή τον ανθρώπινο πόνο και αποφάσισε να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε...
«Προσπάθησα να γίνω ανάδοχος της μικρής Μπέλας»
Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Μάριος θέλησε να γίνει ανάδοχος ενός μικρού κοριτσιού που γνώρισε στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων της Σάμου και συνδέθηκε πολύ μαζί της. Μιλώντας στο thebest.gr αφηγείται την ιστορία της Μπέλα:
«Προσπάθησα να κάνω ενέργειες ώστε να γίνω ανάδοχος γονέας δηλαδή να δίνω κάποιο ποσό και να έρχομαι σε επικοινωνία με την μικρή ώστε να μαθαίνω το πώς μεγαλώνει! Αλλά δεν είχε καθόλου χαρτιά, ήταν αγνώστου διαμονής και δεν ήταν εφικτό».
Ο Μάριος διατηρεί ακόμη και σήμερα επαφές μέσω facebook με νέους από τη Συρία που έφυγαν από τη Δαμασκό κυνηγημένοι αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στη Γερμανία. Τον φώναζαν με το μικρό του όνομα και ακόμα και σήμερα τον συμβουλεύονται.

megaratv
Διαβάστε Περισσότερα »

Λήγει η προθεσμία για τον έλεγχο ΚΤΕΟ -Τι προβλέπεται για όσους δεν περάσουν τα οχήματά τους


Την τελευταία ευκαιρία να περάσουν τα οχήματά τους από τον έλεγχο ΚΤΕΟ έχουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Από την Τρίτη οι ουρές σε όλα τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων ήταν μεγάλες σε όλη τη χώρα, αφού σήμερα λήγει η προθεσμία.

Σε περίπτωση που οι οδηγοί δεν προλάβουν την προθεσμία και δεν περάσουν σήμερα τα οχήματά τους από το ΚΤΕΟ προβλέπεται επιβάρυνση με πρόστιμο καθυστέρησης 65 ευρώ, πέραν του κόστους του ΚΤΕΟ που είναι 50 ευρώ.

Η «λυπητερή» σε περίπτωση τροχαίου ελέγχου είναι 450 ευρώ

Σημειώνεται πάντως ότι ακόμα και αυτοί που δεν προλάβουν σήμερα θα έχουν τη δυνατότητα να γλιτώσουν τα πρόστιμα των 150 ευρώ εάν περάσουν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου στο τέλος του έτους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Σταδιακή ενίσχυση των βόρειων ανέμων στα 7 μποφόρ στο Aιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτικη Πελοποννησος
Καιρος: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βρόχων μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 20 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Διεθνής κατακραυγή εναντίον της Σ. Αραβίας που πρόκειται να σταυρώσει 21χρονο διαδηλωτή..



    Ένας 21χρονος σιίτης που έχει καταδικαστεί σε θάνατο, πρόκειται να εκτελεστεί με σταύρωση αύριο Πέμπτη στη Σαουδική Αραβία.

Η απόφαση έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, καθώς η Σαουδική Αραβία αναλαμβάνει την προεδρία του ...Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ!
Ο... Αλί Μοχάμεντ αλ Νιμρ ήταν μόλις 17 ετών το 2012 όταν πήρε μέρος σε διαδηλώσεις στο Κατίφ, ανατολική επαρχία της Σαουδικής Αραβίας. Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Οι Αρχές κατηγορούν τον νεαρό -ανιψιό του σιίτη κληρικού Σεΐχη Νιμρ αλ-Νιμρ που καταδικάστηκε και αυτός σε θάνατο τον Οκτώβριο του 2014- ότι ανήκει σε εγκληματική οργάνωση και ότι επιτέθηκε σε αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας θα εκτελεστεί δι' απαγχονισμού, ενώ στη συνέχεια οι Αρχές θα τον σταυρώσουν και θα τοποθετήσουν τον σταυρό σε κοινή θέα.

Ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν με ανακοίνωσή τους τη Σαουδική Αραβία να μην προχωρήσει στην εκτέλεση του νεαρού άνδρα, καταγγέλλοντας ότι εκβιάστηκε για να ομολογήσει, ενώ αναφέρονται σε πληροφορίες για βασανιστήρια και κακομεταχείριση.

Ο Νιμρ «δεν έτυχε δίκαιης δίκης», καταγγέλλει η ομάδα των εμπειρογνωμόνων.

Εν τω μεταξύ, οι Anonymous έχουν κηρύξει κυβερνοπόλεμο στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, απαντώντας στην σχεδιαζόμενη εκτέλεση του νεαρού.

Η οργάνωση έχει εξαπολύσει κυβερνοεπιθέσεις σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, «ρίχνοντάς» της για αρκετές ώρες.

«Ένας αθώος έφηβος έχει καταδικαστεί σε θάνατο στη Σαουδική Αραβία και δεν θα σταθούμε απλά να κοιτάμε» σημειώνουν οι Anonymous σε ανακοίνωσή τους.

«13 δικαστές έχουν ήδη επιβεβαιώσει την θανατική ποινή του Αλί Μοχάμεντ αλ-Νιμρ, πράγμα που σημαίνει ότι απομένει μόνο η έγκριση του βασιλιά Σαλμαν. Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό» τονίζει.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει ξεκινήσει εκστρατεία για να σταματήσει την εκτέλεση του νεαρού, ωστόσο πολλοί θεωρούν ότι δεν θα τα καταφέρει καθώς η Σαουδική Αραβία έχει συχνά δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει «παρεμβάσεις στα εσωτερικά της».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ