Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Θερμότατη Έκκληση του Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Βαγίων για την ενίσχυση του Φιλόπτωχου Ταμείου

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Κτυπούμε και πάλι την πόρτα της αγάπης σας!

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Η Ἐνορία μας χάρη στην εὐαισθητοποίηση πολλῶν ἐνοριτών, στήν ἐμπιστοσύνη καὶ τὴν ἀγάπη μὲ τὴν ὁποία τὴν περιβάλλουν , ἐπιτελεῖ ἕνα ἀθόρυβο, πολύπλευρο καὶ οὐσιαστικὸ Ἔργο.

Μὲ τὰ χρήματα που συλλέγονται ἀπὸ τὸ κυτίο που βρίσκεται στον πρόναο τῆς Ἐκκλησίας μας καὶ τὶς διάφορες Ἐκδηλώσεις ,προσπαθεὶ να καλύψει τὰ ἔξοδα « τῶν ἐν ἀνάγκαις καὶ παντίαις χρείαις εὑρισκομένων» συνανθρώπων μας (βοηθήματα σὲ πτωχούς, ἄνεργους, πολυτέκνους, μετανάστες, φοιτητὲς κ.λ) μὲ διάκριση καὶ στοργή!

Μία φορὰ τὸν μῆνα (τουλάχιστον) προσφέρει τρόφιμα σὲ δεκάδες συμπολίτες μας διά τής «Τράπεζας Τροφίμων»που λειτουργεῖ ἔδω καὶ χρόνια. Ἐπειδὴ ὅμως εἶναι πολὺ δαπανηρὴ καὶ δύσκολη αὐτὴ ἡ Ἀποστολὴ ,σᾶς παρακαλοῦμε θερμὰ να ἐνισχύσετε τὴν ταπεινὴ μας προσπάθεια μὲ τὰ ὅποια ἀγαθὰ ἡ ἀγάπη σᾶς θὰ ἤθελε να προσφέρει(Ζυμαρικὰ ,Ὄσπρια Ῥύζι, Γάλα,Λάδι, Χυμούς, Μπισκότα κ.λ).

Ἐμεὶς μὲ τὴν σειρὰ μας θὰ τὰ προσφέρουμε στους Ἀδελφοὺς μας!

Μὲ τὴν ἐλπίδα τῆς πολύτιμης για ἐμᾶς βοηθείας καὶ συμπαράστασης, εὐχόμαστε κάθε καλὸ σὲ Ἐσὰς ,τοὺς οἰκείους Σας .

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ «Ε.Φ.Τ»

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυση και Αγωγή Ντασιώτη κατά Σαγάνα για συκοφαντική δυσφήμηση

Μήνυση και Αγωγή για συκοφαντία κατά του κου
                 Σαγάνα από το Δήμαρχο Αλιάρτου -Θεσπιέων
      Υπεβλήθη σήμερα στον Εισαγγελέα Λιβαδειάς  μήνυση και Αγωγή κατά του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου μας, για συκοφαντική δυσφήμηση    του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.
      Η υπόθεση αφορά  στην δημόσια ανακοίνωση της 19ης Σεπτεμβρίου 2015 που εξέδωσε ο κος Σαγάνας και η παράταξή του, προσπερνώντας  την 189/14-9-2015 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,(που ψήφισε και αυτός και η παράταξή του) και με την οποία δεν ικανοποιήθηκε αίτημα δημότη για επανασύνδεση παροχής ύδρευσης, που η υπηρεσία ύδρευσης έκρινε μη νόμιμη.
      Στην ανακοίνωση αυτή ο κος Σαγάνας ,μιλώντας εξ ονόματος της Παράταξής του, αφενός μεν εκμεταλλεύεται τον δημότη πουλώντας του εξυπηρέτηση, ενώ όμως  έχει ψηφίσει πως η παροχή δεν πρέπει να συδεθεί γιατί δεν είναι νόμιμη και αφετέρου καταφέρεται με  απαξιώτικους και  ψευδείς χαρακτηρισμούς κατά της Δημοτικής Αρχής, του Δημάρχου και συγγενικών του προσώπων.
      Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας είχαμε επισημάνει την θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει στο Δήμο μας, μια ιστορική παράταξη στο χώρο της αυτοδιοίκησης που έχει ευθεία αναφορά σε ένα εξίσου ιστορικό πολιτικό σχηματισμό, ο οποίος ξεχώριζε πάντα από το ήθος και  τον αυστηρά ιδεολογικο-πολιτικό τρόπο που θέτει τα ζητήματα
       Ο κος Σαγάνας με ευθύνη του, οδηγεί αυτή την  παράταξή σε περιθωριακές και γραφικές συμπεριφορές, ενώ ταυτόχρονα  την καθιστά  αδύναμη  να αντιπαραθέσει πολιτικά επιχειρήματα και προτάσεις στο έργο της Δημοτικής Αρχής.
      Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει το έργο της σεβόμενη την εντολή που έλαβε από τους Δημότες και πάντα  θα περιμένει να ακούσει, να συζητήσει και να αποδεχτεί το σχέδιο του κου Σαγάνα και της παράταξής του για την πρόοδο του Δήμου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλούμε δυνάμεις σε μικρότητες.
      Ταυτόχρονα όμως δεν έχουμε και το δικαίωμα, ούτε ως πρόσωπα αλλά ούτε και ως πολιτικά όντα, να επιτρέπουμε  στην απαξίωση και στην προσβολή να δηλητηριάζει τις σχέσεις μας και τις συμπεριφορές μας.
       Όταν αυτό συμβαίνει το λόγο έχει η δικαιοσύνη που αποκαθιστά τα πράγματα και στην οποία προσέφυγα.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Στερεά

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα σε περιοχές της Εύβοιας, Βοιωτίας και Φθιώτιδας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών


Συνελήφθησαν χθες (30-01-2015), σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, Βοιωτίας και Φθιώτιδας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 36, 31, 30 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 30χρονο, χθες το απόγευμα στο Βαθύ Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μικροποσότητες ηρωίνης, σε μορφή βράχου, καθώς και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Στη δεύτερη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 31χρονο, χθες το μεσημέρι στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Στη τρίτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στον Άγιο Κωνσταντίνο, αστυνομικοί της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, επιχείρησαν να διενεργήσουν έλεγχο σε 22χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ο οποίος απέρριψε από το παράθυρο του οχήματος μία χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.

Τέλος στη τέταρτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 36χρονο, χθες το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, αναμεμειγμένη με καπνό.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα Ακολουθιών στον Ι. Ναό Αγ. Ρηγίνου Λιβαδειάς




Διαβάστε Περισσότερα »

Ετεροθαλή αδέλφια σκότωσαν και τεμάχισαν τους γονείς τους!




    Φρίκη στην Αργεντινή...

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη της Αργεντινής από την υπόθεση της φρικτής δολοφονίας ενός ζευγαριού από...τα δύο τους νεαρά παιδιά.

Τα ετεροθαλή αδέλφια Κάρεν Κλάιν και Λέαντρο Ακόσρτα, 22 και 25 ετών αντίστοιχα, σκότωσαν, τεμάχισαν και έκαψαν τους γονείς τους. Το άτυχο ζευγάρι είχε επίσης άλλα δύο παιδιά 11 ετών, δίδυμα.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Πιλάρ της επαρχίας του Μπουένος Αϊρες. Η αστυνομία, όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ, πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι, καθώς το ζευγάρι δεν είχε δώσει σημεία ζωής για αρκετές ημέρες.

Στο σπίτι εντοπίστηκαν επίσης όπλα καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό σε δολάρια ΗΠΑ.

Δύο είναι τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αστυνομικοί σχετικά με τα κίνητρα του εγκλήματος: οι γονείς κακοποιούσαν τα μικρότερα δίδυμα αδέλφια και εκείνοι αποφάσισαν να τους βγάλουν από τη μέση.

Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με οικονομικές διαφορές, ιδίως το «μοίρασμα» της οικογενειακής περιουσίας.Παράλληλα, πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι τα δύο ετεροθαλή αδέρφια είχαν συνάψει ερωτικό δεσμό.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠΕΣ προς δημάρχους για τις παιδικές χαρές-Τα παιδιά και τα μάτια σας



Κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου δήμου, ο οποίος οφείλει να λαμβάνει όλα...
τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία της. Σε περίπτωση δε ατυχήματος σε παιδική χαρά που δεν είναι σφραγισμένη και είναι προσβάσιμη ο δήμος δεν αποποιείται την ευθύνη του με την τοποθέτηση πινακίδας στην οποία αναγράφεται ότι η χρήση της γίνεται με ευθύνη των γονέων.
Αυτό τονίζεται σε έγγραφο- απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών προς την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου αναφορικά με τη λειτουργία των παιδικών χαρών.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι με την απόφαση 28492/2009 καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή και λειτουργία των παιδικών χαρών των δήμων, καθώς και η διαδικασία πιστοποίησης και ελέγχου αυτών.

«Η εφαρμογή αυτού του θεσμικού πλαισίου συνάντησε πολλά εμπόδια, κυρίως λόγω του ότι επιχείρησε να εισαγάγει νέες διαδικασίες σε υφιστάμενες παιδικές χαρές, αλλά και εξαιτίας της ιδιαίτερα δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που μεσολάβησε αυτήν την πενταετία, με αποτέλεσμα το σύνολο σχεδόν των παιδικών χαρών της χώρας να μην τηρεί τους κανόνες που εξασφαλίζουν την ακίνδυνη χρήση τους».

Επίσης υπενθυμίζει ότι με νεώτερη απόφαση του υπουργείου επιχειρήθηκε να επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα, «δίνοντας στο ζήτημα της ασφάλειας κατά την χρήση των παιδικών χαρών πρωτεύοντα ρόλο. Σύμφωνα δε με τις παραπάνω αποφάσεις «όλες οι παιδικές χαρές των ΟΤΑ πρέπει να ελεγχθούν, προκειμένου να πιστοποιηθούν και να λάβουν το «Ειδικό Σήμα Καταλληλότητας Λειτουργίας».

Εξαιτίας δε των πολλαπλών καταγγελιών που λάμβανε το υπουργείο για τη λειτουργία μη πιστοποιημένων παιδικών χαρών, με πιο πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε σε παιδική χαρά δήμου της Περιφέρειας Ηπείρου, το υπουργείο ξεκαθάρισε με νεώτερη εγκύκλιο ότι κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου δήμου, ο οποίος οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία της.

Σε περίπτωση δε ατυχήματος σε παιδική χαρά που δεν είναι σφραγισμένη και είναι προσβάσιμη ο δήμος δεν αποποιείται την ευθύνη του με την τοποθέτηση πινακίδας, η οποία αναφέρει ότι η παιδική χαρά δεν είναι πιστοποιημένη.
Ως εκ τούτου, κάθε δήμος οφείλει να τηρεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, δηλαδή τις υπ΄ αριθμό 28492/2009 (Β΄931) και 27934/2014 (Β΄2029) αποφάσεις, οι οποίες ορίζουν ότι όλες οι παιδικές χαρές που ανήκουν στους ΟΤΑ πρέπει να έχουν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές, όπως περιγράφονται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου (44/07.08.2014), προκειμένου να εξασφαλίζει την ακίνδυνη χρήση των παιδικών χαρών, αφού προηγουμένως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους.

Ωστόσο στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι «οσάκις ο οικείος δήμος κρίνει πως μια παιδική χαρά είναι ακατάλληλη οφείλει να τη σφραγίζει ο ίδιος άμεσα ή να αποξηλώσει τα επικίνδυνα παιχνίδια σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που έχει δώσει το υπουργείο κατά καιρούς. Κατά συνέπεια, σε περίπτωση ατυχήματος σε παιδική χαρά, η οποία είναι σφραγισμένη και είναι προσβάσιμη στο κοινό, ο οικείος δήμος ουδόλως αποποιείται την ευθύνη του με την τοποθέτηση πινακίδας στην οποία αναγράφεται ότι η παιδική χαρά δεν διαθέτει πιστοποίηση και η χρήση της γίνεται με ευθύνη των γονέων ή των συνοδών των ανηλίκων».
Διαβάστε Περισσότερα »

Βυζαντινή Μουσική και Παραδοσιακά Όργανα στο Ωδείο Θήβας


                                                                  
Το Δημοτίκο Ωδείο Θήβας αυτή τη σχολική χρονιά προκειμένου να διευρύνει τους ορίζοντες του, ανοίγει τις πόρτες του σε 2 καινούργιους τομείς.

1. ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

α) Παροδοσιακά Κρουστά (Τουμπελέκι - Νταούλι - Ηπειρώτικο Ντέφι)
β) Λαούτο
γ) Βιολί
δ) Δημοτίκο Τραγούδι

2. ΤΟΜΕΑΣ ΠΝΕΥΣΤΩΝ

α) Κλαρίνο

β) Φλογέρα

Προκειμένου να στηρίξει τους τομείς αυτούς κατά τη γέννηση τους, σε όλους όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με αυτά τα είδη της μουσικής παράλληλα με τη βασική σπουδή τους σε άλλα όργανα στο Ωδείο, σας τους προσφέρει σε πολύ προνομιακές τιμές.
Λαϊου 1 (Παλαία Δεή) τηλ 22620 29984-29729

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ Δήμου Λεβαδέων με 33 θέματα

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67  του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 5η Οκτωβρίου 2015, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1.Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη απόφασης περί επικαιροποίησης της υπ΄αριθμ. 8/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την πρόταση της Ν.Ε. Βοιωτίας για το σχεδιασμό της Παράκαμψης Αγίας Παρασκευής. 

2.Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Τρέχουσας Χρήσης (Απ. Οικ. Επιτροπής)

3.Προσδιορισμός του ποσοστού του ύψους των τροφείων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δή μου Λεβαδέων για το μήνα Σεπτέμβριο (2015), λόγω καθυστέρησης της έναρξης λειτουργίας τους.  (Απ. Οικ. Επιτροπής).

4.Κανονισμός Χρήσης και Λειτουργίας της Ετήσιας Εμποροπανήγυρης Έτους 2015. (Απ. Επ. Ποιότητας Ζωής)

5.Καθορισμός τέλους χρήσης χώρου Εμποροπανήγυρης για το έτος 2015.(Απ. Οικ. Επιτροπής)

6.Όροι και προϋποθέσεις για την παραχώρηση εκμετάλλευσης δημοσίων υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτες κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης.

7.Καθορισμός διδάκτρων στη Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων.(Απ. Οικ. Επιτροπής)

8.Καθορισμός διδάκτρων στο Δημοτικό Ωδείο.(Απ. Οικ. Επιτροπής)

9.Έγκριση του Β1 Σταδίου της Μελέτης Σχεδίου Χωροταξικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης Δήμου Χαιρώνειας (Χωροταξική Πολεοδομική Μελέτη).(Απ. Επ. Ποιότητας Ζωής)

10.Τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κατά τη διάρκεια λειτουργίας της  Εμποροπανήγυρη, έτους 2015. (Απ. Επ. Ποιότητας Ζωής)

11.Έγκριση Σχεδίου για τη Χωροθέτηση Περιπτέρων (καθορισμός θέσεων περιπτέρων υπρχόντων, κενωθέντων και νέων) (Απ. Επ. Ποιότητας Ζωής)

12.Τροποποίηση της Συστατικής Πράξης του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία “Σχολική Επιτροπή των Σχολικών Μονάδων της Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Λεβαδέων.

13.Αποδοχή ποσού 69.000,00€ από Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (κατανομή από πιστώσεις ΣΑΤΑ – Σχολείων 2015) που αφορά την Επισκευή - Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων.

14.Αποδοχή της από 08/09/2015 απόφασης του Υπουργού Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού, περί ένταξης στο ΠΔΕ 2015 του έργου: “Αναβάθμιση Ενεργητικής Πυροπροστασίας Κλειστού Γυμναστηρίου Λιβαδειάς” Δ. Λεβαδέων Ν. Βοιωτίας.

15.Αποδοχή της υπ΄αριθμ. 3661/17-09-2015 απόφασης του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας -Πράσινο Ταμείο του έργου: Αγορά ακινήτου μνημείου ¨Τζαμί Γαζή Ομέρ”. 

16.Παραλαβή της μελέτης με τίτλο “Βελτίωση Σχολικών Συγκροτημάτων”.

17.Λήψη απόφασης περί του τρόπου Δημοπράτησης του έργου “Βελτίωση Σχολικών Συγκροτημάτων”.

18.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου “Κατασκευή  Περίφραξης Νέου Νεκροταφείου.

19.Άρση διακοπής εργασιών και έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: Βελτίωση και  Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Τ.Κ. Κορώνειας.

20.Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στις θέσεις Τουρμπάκι Κοινότητας Κυριακίου και Δ.Δ. Παρορίου με κωδ. ΜIS 365236.

21.Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: Κατασκευή Δεξαμενής Ύδρευσης στη Δαύλεια.

22.Έγκριση 2ου Τελικού και Τακτοποιητικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών για την εκτέλεση του έργου: Επισκευή Αντλιοστασίων στη Δ.Ε. Χαιρώνειας.

23.Έγκριση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση 12ου Νηπιαγωγείου Δήμου Λεβαδέων.

24.Απ΄ευθείας ανάθεση για εργασίες αποκατάστασης χωματερής εντος του Σπηλαιοβάραθρου Τ.Κ. Αγίας Άννας   διότι ο διαγωνισμός απέβη ατελέσφορος.

25.Έγκριση διενέργειας προμήθειας επίπλων (γραφείου και τροχήλατων περιστρεφόμενων καθισμάτων εργασίας), για τις ανάγκες των Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου.

26.Έγκριση διενέργειας προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών για το έτος 2016.

27.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας Προμήθειας Ελαστικών.

28.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας Προμήθειας Ηλεκτρικής Κουζίνας.

29.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας Προμήθειας Πληροφοριακών Πινακίδων & Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και Ιστών.

30.Πραγματοποίηση εκδήλωσης εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου και διάθεση πίστωσης.

31.Κατάρτιση και ψήφιση Κανονισμού αναθέσεων έργων, υπηρεσιών, μελετών και προμηθειών  Κοινωφελούς  Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων (Απ. 8/2015 Κ.Ε.ΔΗ.Λ.)

32.Επιστροφή ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων (1 περίπτωση)

33.Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών (42 περιπτώσεις)


                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΗ:Θα απαγορεύεται η αλλαγή παρόχου ρεύματος αν δεν εξοφληθεί ο προηγούμενος..



    Την απαγόρευση αλλαγής προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον προηγούμενο πάροχο,  θα θεσμοθετήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τροποποιώντας τη σχετική διάταξη του Κώδικα Προμήθειας.



Αυτό... έγινε γνωστό από τη ΓΕΝΟΠ, η διοίκηση της οποίας συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνo Σκουρλέτη. Σημειώνεται ότι η σχετική τροποποίηση αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΔΕΗ, προκειμένου να αποτραπεί η διαρροή οφειλετών προς εναλλακτικούς παρόχους, χωρίς προηγουμένως να έχουν τακτοποιηθεί τα χρέη τους.

Στην ίδια συνάντηση, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, ο κ. Σκουρλέτης δεσμεύθηκε ότι οι τιμές εκκίνησης στις δημοπρασίες ενέργειας από λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ που σχεδιάζονται, προκειμένου να ανοίξει η αγορά ενέργειας, δεν θα είναι κάτω από το κόστος παραγωγής της ΔΕΗ.

Επανέλαβε δε τις θέσεις της κυβέρνησης κατά της πώλησης του ΑΔΜΗΕ και του σεναρίου για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ», ενώ επισήμανε ότι δεν θα πληγεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ.

Για την ίδια συνάντηση από την πλευρά του υπουργείου συμπληρώνεται ότι η συζήτηση διεξάχθηκε σε καλό κλίμα και επικεντρώθηκε στις εξελίξεις γύρω από την ηλεκτρική ενέργεια.

Οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, καθώς και με υφιστάμενες ρυθμίσεις της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που θεωρούν ότι πλήττουν την λειτουργία της ΔΕΗ, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Επίσης, διατύπωσαν μια σειρά από παρατηρήσεις για ορισμένα ζητήματα, μεταξύ άλλων για τις δημοπρασίες πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας και την απαγόρευση προσλήψεων στη ΔΕΗ.

Επεσήμαναν ακόμη την ανάγκη αξιοποίησης του συνόλου των εγχώριων κοιτασμάτων λιγνίτη.

«Ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία, με έμφαση στο ζήτημα του ΑΔΜΗΕ και επανέλαβε τη θέση της Κυβέρνησης για τη μη ιδιωτικοποίησή του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε Περισσότερα »

62 κενά στα σχολεία Β΄/θμιας Εκπ/σης στη Βοιωτία

62 κενά στα σχολεία Β΄/θμιας Εκπ/σης στη Βοιωτία μετά την α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών - Κλειστά τα Ειδικά Σχολεία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατρός σε Πλαταιές και Λεύκτρα

Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν. Θήβας κ. Σπύρου Δεσύλλα, λύθηκε το ζήτημα έλλειψης Ιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία Πλαταιών και Λεύκτρων. Πιο συγκεκριμένα μετά από επικοινωνία του κ. Δημάρχου Θηβαίων κ Σπύρου Νικολάου, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Πλαταιών και Λεύκτρων και της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κας Φιλιώ Πρωτόπαπα, με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν. Θήβας, αναλύθηκε και συζητήθηκε το μείζον ζήτημα έλλειψης Ιατρών στα περιφερειακά Ιατρεία, ζήτημα που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες. Ο Αναπληρωτής Διοικητής αφουγκραζόμενος το πρόβλημα, αν και δεν διαθέτει αρμοδιότητα στα Περιφερειακά Ιατρεία, με παρέμβαση του στον Διοικητή της 5η ΥΠΕ  Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ Νέστορα Αντωνίου, κατέθεσε ένα πιλοτικό σχέδιο επίλυσης του προβλήματος, το οποίο εγκρίθηκε από την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και έτσι από 1 Οκτωβρίου 2015 κάθε Τρίτη, Ιατρός θα επισκέπτεται τα δύο Περιφερειακά Ιατρεία εναλλάξ. 
Πιο συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Διοικητής δήλωσε τα εξής: Οι ελλείψεις  Ιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία των Τοπικών Κοινοτήτων είναι μείζον ζήτημα το οποίο χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής λύσης. Δεν είναι δυνατόν οι τοπικές κοινότητες έστω και μια φορά την εβδομάδα να μην διαθέτουν Ιατρό και οι κάτοικοι να αναγκάζονται να μετακινούνται στην Θήβα για να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους. Δυστυχώς ως Αναπληρωτής Διοικητής δεν διαθέτω αρμοδιότητα στα Περιφερειακά Ιατρεία, αφού αυτά υπάγονται αποκλειστικά στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, πήρα όμως την πρωτοβουλία να συντάξω μία πρόταση και να μεταβώ στην Λάρισα να την καταθέσω, ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 επισκέφτηκα τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίου και ύστερα από πολύωρη συζήτηση με τον ίδιο και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας καταλήξαμε στην έγκριση της πρότασης μου. Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν ανακοινώνω ότι κάθε Τρίτη πρωί από τον Οκτώβριο 2015 θα επισκέπτεται τα Περιφερειακά Ιατρεία Πλαταιών και Λεύκτρων Ιατρός εναλλάξ, δηλαδή την πρώτη Τρίτη στις Πλαταιές της επόμενη στα Λεύκτρα την μεθεπόμενη στις Πλαταιές κτλ. Τονίζω ότι η προσπάθεια μας δεν σταματάει σε αυτό το πρόγραμμα αλλά θα συνεχίσουμε ώστε όλοι οι πολίτες τόσο της Θήβας όσο και της Περιφέρειας της Θήβας να λαμβάνουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες Υγείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα αιτήματα Δ.Σ. καλείται πλέον να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων


Στα «κάγκελα» είναι η αντιπολίτευση του Δημοτικού Σύμβουλου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων με αφορμή την στάση της Δημοτικής Αρχής που αρνείται να παράσχει έγγραφη ενημέρωση για θέματα του Δήμου προκειμένου η μειοψηφία ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο.

Πιό συγκεκριμένα  ο επικεφαλής της μειοψηφίας Φίλιππος Σαγάνας πριν από περίπου ένα μήνα, στις 27 Αυγούστου κατέθεσε αίτηση ζητώντας να ενημερωθεί αν ένα συγκεκριμένο αγροτεμάχιο που είναι καταχωρημένο στο υποθηκοφυλακείο με τα στοιχεία του δήμου, άσχετα αν η δημοτική αρχή το αμφισβητεί, έχει δηλωθεί από τον Δήμο στο Ε9 του προηγούμενου χρόνου.

Τώρα ο Δήμος και ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης απαντώντας με ένα νομικού περιεχομένου έγγραφο που περισσότερο θυμίζει «έκθεση ιδεών» παρά δίνει σαφή απάντηση αιτιολογεί πως δεν μπορεί να δώσει τα στοιχεία που ζητά ο κ. Σαγάνας.

Το θέμα όμως δεν είναι τόσο πολύπλοκο, αν ο δήμαρχος θεωρεί οτι οι δημότες δικαιούνται να γνωρίζουν την περιουσία του Δήμου ας δώσει στη δημοσιότητα τα Ε9 από την εφαρμογή του μέχρι σήμερα. Αν όχι ας πει και πάλι δημόσια το λόγο που δεν θέλει να γνωρίζουν οι δημότες.  Τόσο απλό.
Τομές για το αποχετευτικό

Τόσο απλό όσο το αίτημα του Ηρακλή Μπαλόκα του πρώην συμβούλου της πλειοψηφίας που μετά τις καταγγελίες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζητά από τον Δήμο να προχωρήσει σε τομές στο έργο της αποχέτευσης προκειμένου να διαπιστωθεί πως αυτό έχει υλοποιηθεί για να αποκατασταθεί έτσι και το κύρος της τεχνικής υπηρεσίας.
Από το  http://diavimanews.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη αιτήσεων στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Θηβαίων



Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης), στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ έως και τον ΙΟΥΝΙΟ του 2016.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξή τους στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης συμμετοχής έως και την 16η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα υλοποιηθούν εφόσον υπάρξει ο απαιτούμενος αριθμός μαθητευόμενων αλλά και εκπαιδευτής της αντίστοιχης ειδικότητας.

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Θηβαίων μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

1. ΟΙΚΟΝΟΜΙA - EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

2. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

3. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

4. ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

6. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ


7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ

8.ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
Διεύθυνση: Κύπρου 3 Θήβα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2262350662
Fax: 2262080025
E-mail: kdvm902@gmail.com
Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας  ΚΔΒΜ Θηβαίων: Μαρία Παππά
Υπεύθυνη Οργάνωσης ΚΔΒΜ Θηβαίων: Ιωάννα Λυμπερίου
Υποβολή αιτήσεων: ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΩΡΕΣ 10.00 - 13.00 μ.μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιστέρη: Το μνημείο της Αμφίπολης είναι για τον Ηφαιστίωνα


ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ ΚΑΣΤΑ – ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ
Μια πολύ σημαντική μέρα είναι η σημερινή για την Αρχαιολογία, καθώς η Αμφίπολη άνοιξε τις πύλες της και αποκάλυψε τα μυστικά της.

Σε μια εκδήλωση με ξεχωριστό ενδιαφέρον, η Κατερίνα Περιστέρη παρουσίασε συγκινημένη τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανασκαφή στον τύμβο Καστά.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Περιστέρη ανέφερε ότι βρέθηκε το μονόγραμμα του Αντίγονου του Μονόφθαλμου και του Ηφαιστίωνα. Επισήμανε ότι ο τύμβος έχει υποστεί πολυάριθμες λεηλασίες μέχρι τον καιρό των τελευταίων Μακεδόνων και υπογράμμισε ότι τα στοιχεία αποκαλύπτουν την ύπαρξη λατρευτικού χώρου εντός του μνημείου για μεγάλο ήρωα.

«Υπάρχουν τρεις επιγραφές που αποτελούν συμβόλαια έργου του ταφικού μνημείου. Οι επιγραφές γράφουν: «παρέλαβον» και έχουν το μονόγραμμα του Ηφαιστίωνα» είπε η Κατερίνα Περιστέρη, παρουσιάζοντας μία από τις επιγραφές. «Αυτό δηλώνει ότι πρόκειται για συμβόλαιο κατασκευής έργου και πλούσια εργολαβία» τόνισε.

Επίσης αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια των ανασκαφών βρέθηκαν νομίσματα σε καλή κατάσταση, όπως για παράδειγμα του Αλέξανδρου και του Κασσάνδρου. Ωστόσο σημείωσε ότι τα περισσότερα νομίσματα που βρέθηκαν είναι καμένα ή κατεστραμμένα.

«Πέρα από την καταστροφή που έχει δεχθεί το μνημείο, έχει σημασία η μοναδικότητά του. Πρόκειται για ένα τεράστιο ταφικό συγκρότημα, με εξαιρετικά γλυπτά» είπε η Κατερίνα Περιστέρη.

Στον επίλογο της ομιλίας της, αποκάλυψε ότι οι αρχαιολόγοι εντόπισαν ευρήματα με την σφραγίδα του προσωπικού αρχιτέκτονα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Δεινοκράτη. Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει ότι το μνημείο έγινε με εντολή του μεγάλου Στρατηλάτη.



Διαβάστε Περισσότερα »

Κατσέλη: Ως τις αρχές του 2016 τα capital controls...


Eκτιμήσεις για το τέλος των capital controls έκανε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών δήλωσε ότι το...
αργότερο ως τις αρχές του 2016 θα έχουν αρθεί οι κεφαλαιακοί περιορισμοί.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ως το τέλος του έτους, αρχές του επομένου θα έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με στόχο τη ρευστότητα στην αγορά και την ανάπτυξη της χώρας...
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας



Κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ανθρώπους που “έχτισαν” στη ζωή μας και που μας μεγάλωσαν με υπονομετικότητα, θυσίες και  κόπους. Είναι μια μέρα σύμβολο για την εμπειρία, τη σοφία και την αρετή των δικών μας ανθρώπων, των συγγενών, των φίλων των συμπολιτών μας.
Ο Δήμος Θηβαίων βρίσκεται πάντα δίπλα τους, αρωγός και συμπαραστάτης και μέσα από την λειτουργία των Κ.Α.Π.Η. του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, που υλοποιούν προγράμματα όπως  προληπτικών εξετάσεων υγείας, άθλησης, ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και εκδηλώσεις, εκδρομές κ.α. συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. Επίσης με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” στηρίζουμε τους ανήμπορους και μοναχικούς συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.
Εύχομαι σε όλα τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. Θήβας και Βαγίων και σε όλους τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας Χρόνια Πολλά με Υγεία!»
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου
Διαβάστε Περισσότερα »

1946:''Δίστομο Νέας Ιερσέης'' ( New Jersey) στις ΗΠΑ, 2 χρόνια μετά την Σφαγή

Σπάνια φωτογραφία από εκδήλωση καθιέρωσης του ''Διστόμου Νέας Ιερσέης'' (Νιου Τζέρσεϋ) στις ΗΠΑ στις 26 Ιουνίου 1946 προς τιμήν του ''Ηρωϊκού Ελληνικού Διστόμου'' -δυο χρόνια μετά την άγρια Σφαγή από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής.

 Μια φωτογραφία με χειρόγραφη αφιέρωση στον (συμπατριώτη μας) Γ.Μπάρλο, που στάλθηκε από φίλο του από την Νέα Υόρκη στις 14 Απριλίου 1953.
Αφιερωμένη σε όσους αγωνίζονται - με πολλούς και διαφόρους τρόπους- για να περάσει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα του Μαρτυρικού Διστόμου για αποζημιώσεις και να στεριώσει το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο ως κιβωτός Μνήμης -παρά την αδιαφορία κάποιων (επισήμων)...
Και μπράβο στον Θέμη Παπαϊωάννου που την βρήκε και την διέσωσε δημοσιευοντάς την στο http://distomoarchives.blogspot.gr/2015/09/14-1953.html…

->Το Νιου Τζέρσεϋ  ή Νέα Ιερσέη ( αγγλικά: New Jersey) είναι πολιτεία των ΗΠΑ στη βορειοανατολική ακτή του Ατλαντικού. Στα βόρεια συνορεύει με τη Νέα Υόρκη και μεγάλο μέρος της πολιτείας, συμπεριλαμβανομένου και της μεγαλύτερης πόλης της, του Νιούαρκ, ανήκει στην ευρύτερη Μητροπολιτική περιοχή της πόλης της Νέας Υόρκης.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΚΕ: Σχόλιο για την παρουσία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Σε σχόλιο που εξέδωσε για την παρουσία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Τα νέα ''ευχαριστώ τις ΗΠΑ'' από τον πρωθυπουργό, οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με Αμερικανούς και άλλους παράγοντες, καθώς και τα εύσημα από τον πρόεδρο Ομπάμα δεν αφορούν μόνο τις διαπραγματεύσεις για το 3ο μνημόνιο και το ζήτημα του χρέους, αλλά κυρίως την ανάληψη πιο ενεργού ρόλου της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που προωθούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατ. Μεσογείου και των Βαλκανίων, με πρόσχημα το ''Ισλαμικό Κράτος'' και την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό τι είδους ανταλλάγματα έχει δώσει και ποιες δεσμεύσεις έχει αναλάβει στο ζήτημα της επέμβασης στη Συρία, στο Κυπριακό, στα Ελληνοτουρκικά, στο Κόσσοβο και σε μια σειρά άλλα ζητήματα που συνθέτουν την πιο ενεργό εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους -για τους λαούς- ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή».


Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά και νέα πτώση της θερμοκρασίας

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη Βόρεια Κρήτη και μετά το μεσημέρι πιθανόν στα Δωδεκάνησα και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο περιμένουμε την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 15 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 21 έως 29 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στον Πατραϊκό Κόλπο ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά τμήματα περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση έως τις 20 Οκτωβρίου για τα ΚΤΕΟ


Έως τις 20 Οκτωβρίου παρατείνεται η προθεσμία για τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων στα ΚΤΕΟ, σύμφωνα με σχετική απόφαση της κυβέρνησης.

Η εικοσαήμερη παράταση δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης για την καταβολή μειωμένου πρόσθετου ειδικού τέλους.

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, υπογράμμισε ότι κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών, τους οποίους κάλεσε να διεκπεραιώσουν εγκαίρως τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους στα ΚΤΕΟ, για να μην υπάρχει ταλαιπωρία, πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και δυσλειτουργίες της τελευταίας στιγμής.

Τέλος, διευκρίνισε ότι οι εν λόγω ημερομηνίες εμπίπτουν στις δεσμεύσεις της χώρας και επομένως δεν μπορεί να δοθεί νέα παράταση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ