Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ο Τρύγος στην Άσκρη-φωτο




Στην Άσκρη Βοιωτίας  ξημερώματα.Τα αμπέλια είναι βαριά από το μοσχάτο και το αεράκι κατεβαίνει ελαφρύ από τον Ελικώνα. Σε μια γωνιά τα καλάθια,  τα καπέλα για τον ήλιο που καίει.
Aντίθετα με την υπόλοιπη Ελλάδα, εδώ ο τρύγος ξεκινάει αργά, μετά του Σταυρού, όταν ωριμάζουν τα σταφύλια από την ζέστη.Η  πιο δύσκολη δουλειά όμως στον τρύγο, είναι το μάζεμα που θέλει έμπειρο μάτι και χέρι για να καταλάβεις τα τσαμπιά που έχουν ωριμάσει από τον ήλιο,  είπαν  στο Permisospress αμπελουργοί απο την Άσκρη. 
Permisospress

H αλήθεια είναι ότι ο τρύγος ήταν πάντα τελετουργία  στην Παλιοπαναγιά. Μια τελετουργία ευχάριστη που συνοδεύεται από φίλους και συγγενείς, οι οποίοι συνδράμουν στη συγκομιδή,γεμίζοντας  καφάσια,φορτηγά  και όταν θα είναι έτοιμο το κρασί μαζεύονται όλοι γύρω από το μεγάλο τραπέζι για να γιορτάσουν την νέα σοδειά…
 Τα αμπέλια στολίζουν τη γη της Άσκρης και αποτελούν διαχρονικά μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες των ανθρώπων του χωριού. Ολο το χρόνο  τα  φροντίζουν  περιμένοντας την ώρα που θα δρέψουν τους καρπούς των κόπων μιας χρονιάς.
Άντε και Καλά Κρασιά!!!

 























Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή: Απάτη με προπληρωμένες κάρτες


Κώδωνα του κινδύνου κρούει μέσω Twitter η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως αναφέρει, δράστες προσποιούμενοι τους τεχνικούς επικοινωνούν με καταστήματα που εμπορεύονται μηχανήματα έκδοσης προπληρωμένων καρτών για διαδικτυακές αγορές.

Πείθουν τα θύματα να εκδώσουν κάρτες αξίας 100 ευρώ και να τους δώσουν τον κωδικό για να γίνει έλεγχος, λέγοντας ότι αυτές θα ακυρωθούν στη συνέχεια.

Δεν εμπιστευόμαστε άτομα που δεν γνωρίζουμε και δεν δίνουμε κωδικούς και λοιπά στοιχεία από το τηλέφωνο, συμβουλεύει η υπηρεσία cyberalert μέσω Twitter.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Ε.Κ.Λιβαδειάς ευχαριστεί τους εθελοντές γιατρούς

ΛΛΗΛΕΓΓΥΗ    ΓΙΑΤΡΩΝ            

  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς θέλει να ευχαριστήσει δημόσια για ακόμη μία φορά,  όλους τους εθελοντές  ιατρούς, για την αλληλεγγύη που δείχνουν σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι συμπολίτες μας, με τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου για τέταρτη συνεχή χρονιά,  όπου προσφέρουν δωρεάν ιατρική βοήθεια στα ιδιωτικά τους ιατρεία, σε άνεργους και ανασφάλιστους, και πραγματικά με αυτή τους την κίνηση, τιμούν τον όρκο τους στον Ιπποκράτη.
     Ευχαριστούμε θερμά  τους κ.κ. Γεώργιο Π.Γκουτζάνη Ορθοπεδικό, τους Παθολόγους Πέτρο Ι. Αρκουμάνη, Ιωάννη Καπρίνη, τους Καρδιολόγους Εμμανουήλ Ε. Κασωτάκη , Βασίλειο Δ. Κρίκο , Γεώργιο Ι. Λάππα , Γεώργιο Σαμουήλ , τους Παιδιάτρους Αναστασία Ε. Μαντζιώκα, Καλογήρου Βασίλειο, Ευμορφία Αθ. Ηλιοπούλου, την Ωτορινολαρυγγολόγο  Όλγα Μοσκοφίδου – Τάσσου , την Οφθαλμίατρο
Αναστασία Δ. Τρακανιάρη – Ρούσσαρη , τον Γυναικολόγο Νικόλαο Ι. Τσούρα, την Μικροβιολόγο Σοφία Πριτσούλη – Κουβάρα , τον Γαστρεντερολόγο- Ηπατολόγο Παναγιώτη Σφήκα, την Δερματολόγο Ίρινα Αβντεεβα – Αρκουμάνη, τους Φυσιοθεραπευτές Γιάννη Κοσμαδάκη , Σεμίνα Σαλούστρου  και την Εργοθεραπεύτρια Μαρία Σκουρολιάκου.
   Σήμερα,  με τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν στην περαιτέρω φτωχοποίηση της κοινωνίας που έχει σαν αποτέλεσμα πάρα πολλοί συμπολίτες μας να μην έχουν πρόσβαση στο εναπομείναν υποβαθμισμένο  Σύστημα Υγείας,  η ανάγκη για αλληλεγγύη είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
  (Υπενθυμίζουμε ότι οι άνεργοι και ανασφάλιστοι που επιθυμούν να επισκεφτούν τους ανωτέρω εθελοντές γιατρούς να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς , στο τηλ. 22610 28344)

                                                                         Το       Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

OEBE ΘΗΒΑΣ:Βοήθημα ανεργίας σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ



Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις.
   

Η χορήγηση του βοηθήματος ανεργίας έχει επεκταθεί και σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι διέκοψαν την δραστηριότητά τους και έχουν ρυθμίσει τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία, είναι δε ενήμεροι με τους όρους της ρύθμισης.

Σύμφωνα και με τις νέες ρυθμίσεις, δικαιούχοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι, ασφαλισμένοι στους φορείς και ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, οι οποίοι διακόπτουν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους, δεν αυτοαπασχολούνται, δεν αναλαμβάνουν μισθωτή απασχόληση και δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία από φορέα κύριας ασφάλισης, τον ΟΓΑ, το ΝΑΤ, ή το Δημόσιο, ή φορέα κύριας ασφάλισης της αλλοδαπής, και έχουν καταβάλλει την ειδική εισφορά της παρ. 2 του άρθρου 44 του ν. 3986/2011, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 50 του ν. 4144/2013.

Οι προϋποθέσεις για την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ είναι:

Πραγματοποίηση σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον τριών ετών συνεχούς ή διακεκομμένης ασφάλισης στον ΟΑΕΕ κατά την διακοπή του επαγγέλματος, με αντίστοιχη καταβολή της ειδικής εισφοράς.

Συγκεκριμένα,  ασφαλισμένοι την 1-1-2011, οι οποίοι διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα μετά την 1-1-2012, θα πρέπει να έχουν καταβάλλει εισφορές στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας για ένα τουλάχιστον έτος…
Ασφαλισμένοι την 1-1-2011, οι οποίοι διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα μετά την 1-1-2013, θα πρέπει να έχουν καταβάλλει εισφορές στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας για δύο τουλάχιστον έτη.
Ασφαλισμένοι οι οποίοι διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα από 1-1-2014 και εφεξής, θα πρέπει να έχουν καταβάλλει εισφορές στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας για τρία τουλάχιστον έτη.

Οι ελάχιστες προϋποθέσεις καταβολής του βοηθήματος που αναφέρθηκαν ισχύουν και για τους ασφαλισμένους που διέκοψαν την δραστηριότητά τους πριν την 1-1-2011 και επαναδραστηριοποιήθηκαν εκ νέου μετά την ημερομηνία αυτή. Στις περιπτώσεις αυτές ο απαιτούμενος χρόνος καταβολής της ειδικής εισφοράς προσδιορίζεται από την ημερομηνία επανέναρξης της δραστηριότητας.

Το συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο οικονομικών ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 20.000 ευρώ και το συνολικό οικογενειακό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης, να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 30.000 ευρώ.


                  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ               ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Εντοπίστηκε μισό βουνό κάνναβης στα Καμμένα Βούρλα

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε δύσβατη και απόκρημνη περιοχή των Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας

Εκριζώθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -1.024- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (3) περίπου μέτρων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών 

Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων, με σκοπό την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε απόκρημνη και δύσβατη περιοχή των Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, σήμερα (06-10-2015) πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με την συνδρομή αστυνομικών των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, καθώς και της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, εντόπισαν στην ανωτέρω περιοχή συνολικά (1.024) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,5) έως και (3) περίπου μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αγνώστων δραστών.   

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.





Διαβάστε Περισσότερα »

Απευθείας παρακολούθηση της αιθαλομίχλης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Στο πλαίσιο προετοιμασίας για τη χειμερινή περίοδο, υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την προμήθεια πέντε αυτόματων αναλυτών αιωρούμενων μικροσωματιδίων. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι η πρώτη σε όλη τη χώρα που εγκαθιστά τέτοιου είδους αναλυτές που θα τοποθετηθούν στις πέντε πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων, στη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, την Άμφισσα και το Καρπενήσι. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας (www.pste.gov.gr), προκειμένου οι πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση στα διαθέσιμα στοιχεία.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε για το θέμα: «Μέσα στην κρίση πρέπει να δημιουργήσουμε μηχανισμούς πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Έρχεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας για όλες τις οικογένειες. Στο κομμάτι που αφορά στην πρόληψη τοποθετούμε τους αναλυτές, στο κομμάτι που αφορά στην αντιμετώπιση θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να εξασφαλίσουμε έκπτωση από τη ΔΕΗ στις περιοχές όπου θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσφορά των εργαζομένων της εταιρείας “Μόρνος” στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Θηβαίων



Ιδιαίτερα σημαντική για τις ανάγκες των ωφελουμένων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων είναι η ευγενική προσφορά των εργαζομένων της Εταιρείας “Μόρνος” στη Θήβα, σε γάλα και κρουασάν, που ξεκίνησε στις 13 Φεβρουαρίου του 2015.

Χάρη στην αξιέπαινη πρωτοβουλία των εργαζομένων, μέχρι σήμερα το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων, έχει παραλάβει 3.242 φιάλες γάλα και 142 πακέτα κρουασάν  και έχει πραγματοποιήσει είκοσι μία (21) διανομές με τα εν λόγω προϊόντα.


Τα λόγια του Αποστόλου Παύλου “αλλήλων τα βάρη βαστάζετε” βρίσκουν αντίκρισμα στην ενέργεια των εργαζομένων της εταιρείας Μόρνος, που είναι μια πράξη  αγάπης και προσφοράς στο συνάνθρωπο  και φανερώνει την ευαισθησία τους απέναντι σε θέματα κοινωνικής μέριμνας  αλλά και την πραγματική συμβολή τους στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
 Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου τους ευχαριστούν από καρδιάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων: Έρχεται διήμερο με βροχές και καταιγίδες


Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επίκινδυνων φαινομένων με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες για το επόμενο δίημερο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο (7-8/10/2015) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 06 Οκτωβρίου 2015 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη (7-10-2015) ο καιρός σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Πιο αναλυτικά:
1. Αύριο Τετάρτη (7-10-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες:
α. στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Εύβοια,
β. πρόσκαιρα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και βαθμιαία πιθανόν στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική Μακεδονία, τις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά.

2. Την Πέμπτη (8-10-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν μέχρι το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Βόρεια Εύβοια.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων:
· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
· Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Να κάνουμε ή όχι εμβόλια;» (διάλεξη) στη Λιβαδειά «Μοσχαράκι με αγκινάρες και πορτοκάλι» (σύγχρονη κωμωδία)


                                  
«Να κάνουμε ή όχι εμβόλια;» (διάλεξη)
«Μοσχαράκι με αγκινάρες και πορτοκάλι»
(σύγχρονη κωμωδία)

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και ο Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στη σειρά επιστημονικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων περιόδου 2015-2016.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 6 μμ.:
!) Διάλεξη "Να κάνουμε ή όχι εμβόλια;" με τον δόκτορα Μιχάλη Στρατηγάκη
2) Σύγχρονη κωμωδία Μοσχαράκι με αγκινάρες και πορτοκάλι
Στο Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" (Πλ. Κατσώνη ή "Ζάππειο"), στις 6 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη με ατομικά δελτία προτεραιότητας, που διατίθενται ήδη στη Βιβλιοθήκη. Τα δελτία εξασφαλίζουν την είσοδο μέχρι ένα τέταρτο πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Μετά τις 5.45 μμ. τα δελτία δεν θα έχουν πλέον ισχύ.
Διάλεξη "Να κάνουμε ή όχι εμβόλια;"
Με τον δόκτορα Μιχάλη Στρατηγάκη
Ο Μιχάλης Στρατηγάκης είναι χημικός, και ήταν υπεύθυνος της μονάδας εμβολίων του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ από το 1988 έως το 2014 και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών το 2006 έως το 2014.
Η εισήγησή του θα επικεντρωθεί στα παρακάτω θέματα, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση:
•    ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΩΝ
-Τα εμβόλια είναι βιολογικές ουσίες που χρησιμοποιούμε για να προετοιμάσουμε τον οργανισμό μας να αντιμετωπίσει μικρόβια ιούς κ.λ.π.
-Τα εμβόλια για την εξάλειψη νόσων, για την αντιμετώπιση επιδημιών, για τα ταξιδιωτικά
εμβόλια, για τη σχέση των εμβολίων με τα μαθηματικά και την θεωρία των
πιθανοτήτων, για τα εμβόλια σε περίπτωση γρίππης.
-Αναμνηστικές δόσεις
-Περί ορρών
•    ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΡΩΝ
-Μεθοδοι
-Κοστος
•    ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
-Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών
-Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ
________________________________________
Μοσχαράκι με αγκινάρες και πορτοκάλι
Σύγχρονη κωμωδία με τους Νίκο Βατικιώτη, Κίττυ Μαργαρίτη **και **Γεωργία Σηκοπέτη
Περιγραφή: Ένας συγγραφέας έτοιμος για τη μεγάλη απόδραση, μια άνεργη ηθοποιός έτοιμη για το μεγάλο μπαμ και μια διάσημη τηλεπαρουσιάστρια έτοιμη για όλα «μαγειρεύουν» μια καινούργια μυστική συνταγή




Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεά βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας από το ΚΙΚΠΕ




Η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας έγινε αποδέκτης μιας σημαντικής δωρεάς βιβλίων από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) μέσω του Future Library.
Το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. συμμετέχει από το 2012 στο πενταετές πρόγραμμα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library, που υποστηρίζεται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και αφορά την ενίσχυση εκατόν δεκαεπτά βιβλιοθηκών  ανά την επικράτεια. Η συμμετοχή του Ιδρύματος στην προσπάθεια συνίσταται στον εμπλουτισμό με νέες και παλαιές εκδόσεις επιλεγμένων περιφερειακών βιβλιοθηκών. Το Ίδρυμα συγκεντρώνει βιβλία από ιδιώτες, τα οποία προωθεί προς βιβλιοθήκες (δημόσιες, δημοτικές, ιδρυμάτων κ.λ.π.) και πολιτιστικούς φορείς του Λεκανοπεδίου και της υπαίθρου χώρας.
Η Βιβλιοθήκη μας ενισχύθηκε, εμπλουτίζοντας τη συλλογή της με 255 καινούρια βιβλία αποδεδειγμένα καλών εκδόσεων και ξεχωριστά από άποψη θεματολογίας και ποιοτικού περιεχομένου, αποτελώντας τη βάση για την επίτευξη του στόχου της βιβλιοθήκης μας να παραμείνει μια πλούσια και συνάμα δημιουργική πηγή γνώσης.
Για την ανάδειξη και την γνωριμία της νέας συλλογής βιβλίων, καλούνται τα μέλη και οι φίλοι της Βιβλιοθήκης να επισκεφθούν την Έκθεση βιβλίων δωρεάς ΚΙΚΠΕ, που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 23 Οκτωβρίου στο χώρο της Βιβλιοθήκης:
Δευτέρα 8 π.μ.-6 μ.μ.
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8 π.μ. – 4 μ.μ.
Παράλληλα, για τους μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα υλοποιηθούν δραστηριότητες γνωριμίας με τα παιδικά βιβλία (ανάγνωση ιστοριών, παιχνίδι γνωριμίας των βιβλίων, ζωγραφική κ.α.). Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν με την τάξη τους επίσκεψη, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Βιβλιοθήκη στο τηλέφωνο : 2262027400
Ευχαριστούμε θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) για τη δωρεά των βιβλίων. Με την ενέργειά του αυτή συμβάλλει σημαντικά στην ποιοτική αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης μας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων στη Βοιωτία

Αυτόφωρες συλλήψεις σε περιοχές της Βοιωτίας

Δύο άτομα κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μεταλλικός τρίφτης και ποσότητα αδασμολόγητου καπνού


Συνελήφθησαν, χθες (05-10-2015) σε περιοχές της Βοιωτίας, στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων που διενεργούνται καθημερινά από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας 22χρονος ημεδαπός και ένας 49χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 22χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
•    (3) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης,
•    (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης και
•    (1) μεταλλικός τρίφτης, που περιείχε επίσης μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ στο Αμπελοχώρι Βοιωτίας, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 49χρονο, αλλά και σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε ακολούθως στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους, (382) γραμμαρίων. Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ειδικό Εργαστήριο Μνημοσύνων "ΑΛΗΠΡΑΝΤΗ"-Θεσπιές-Αθήνα

ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ "ΑΛΗΠΡΑΝΤΗ"
Με απαράμιλλη τέχνη, μεράκι και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, πιστοί στις παραδόσεις μας, παρασκευάζουμε δίσκους μνημοσύνων με τα καλύτερα αγνά υλικά, τηρώντας πάντα τους πιο αυστηρούς κανόνες υγιεινής.
 Γνωρίζουμε τι είναι σωστό και πως πρέπει να αποδίδεται μεγάλη σημασία στην ορθή συντήρηση των δίσκων μνημοσύνου. Στο κατάστημα μας όλοι οι δίσκοι διατηρούνται σε ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους.
Στο κατάστημα μας σας παρέχετε η δυνατότητα επιλογής μεταξύ μιας μεγάλης ποικιλίας σταυρών και άλλων διακοσμητικών ειδών για το δίσκο του μνημοσύνου του αγαπημένου σας προσώπου.

Το κατάστημα μας, που βρίσκεται στην Νίκαια Αττικής, σας εγγυάται την άμεση εξυπηρέτηση, την σωστή ποιότητα των υλικών και αυτό οφείλεται στην πολυετή πείρα μας στον χώρο της παρασκευής μνημόσυνου.
 ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ
 Άμεση εξυπηρέτηση μεταφοράς και παράδοσης των προϊόντων, ανεξαρτήτως μεγέθους, εύκολα και γρήγορα σε όποιο σημείο της Βοιωτίας χρειαστεί .
 Τηλ.επικοινωνίας 210 4917160-210 4974615 
 



 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε Ημερίδα απο τον Ιατρικό Σύλλογο Θηβών



Διαβάστε Περισσότερα »

1ος Δρόμος των Μουσών


Διοργανωτές: ΦΑΟΣ με την υποστήριξη του συλλογου Φιλοπροόδων Άσκρης “Ο Ησίοδος” και του Δήμου Αλιάρτου

Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας ανά 5χλμ. περίπου και στον τερματισμό.

Χρονικό Όριο Αγώνα: Οι δρομείςθα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 240 λεπτά.

Παραλαβή Αριθμών: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση, στο χώρο της αφετηρίας για την παραλαβή των αριθμών.

Έπαθλα: Οι τρεις πρώτοι Άνδρες γενικής κατηγορίας και οι τρεις πρώτες Γυναίκες γενικής κατηγορίας θα λάβουν κύπελλο. Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Κατάθεση δηλώσεων – προθεσμία: Προθεσμία υποβολής δηλώσεων ορίζεται η 23/10/2015. Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των αιτήσεων συμμετοχής.



Κόστος συμμετοχής: 5 ΕΥΡΩ για τα 22χλμ ΔΩΡΕΑΝ για τα 10χλμ

Πληροφορίες: Δρομείς στο τηλέφωνο 6970146147 (Αναστάσιος Βασιλείου).

Εξοπλισμός: Προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές στη διάρκεια του αγώνα και αυτός αποτελείται από ένα και μόνο αντικείμενο: Παγούρι υδροδοσίας 500 ml.
Αίτηση Εγγραφής Δρομέων 22χλμ: ΚΡΑΤΗΣΗ 
Αίτηση Εγγραφής Δρομέων 10χλμ: ΚΡΑΤΗΣΗ

 Ιατρική Εξέταση: Όλοι οι αθλητές -τριες οφείλουν να έχουν περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα αγωνισθούν με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν τραυματισμό των συμμετεχόντων κατά την διάρκεια του αγώνα. Όριο ηλικίας για τους δρομείς είναι το 18ο έτος. Για τους περιπατητές κάτω των 18 ετών απαιτείται η συνοδεία γονέων ή συνοδών. Οι αγωνιζόμενοι συναινούν στη λήψη φωτογραφιών για χρήση στον Τύπο.
Για να γνωρίσετε τις διαδρομές πατήστε ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Προϋπολογισμός 2016: Ποιοι θα πληρώσουν τα μέτρα 4,3 δισ. ευρώ



Πρόσθετα μέτρα ύψους 4,3 δισ. ευρώ από αυξήσεις φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και από περικοπές δαπανών, κυρίως συντάξεων, φέρνει για το 2016 το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες, Δευτέρα (05/10/2015) στη Βουλή και σύμφωνα με το οποίο η συνολική δημοσιονομική προσαρμογή για τη διετία 2015-2016 ανέρχεται σε 6,4 δισ. ευρώ.

Τα μέτρα θα πληρώσουν άμεσα νοικοκυριά, επιχειρήσεις και συνταξιούχοι.

Συγκεκριμένα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπονται 2,5 δισ. ευρώ νέοι φόροι σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, 1,3 δισ. περικοπές στις συντάξεις, ενώ δεν προβλέπονται μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου.

Στο σκέλος των δαπανών κυριαρχεί η μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκατ. ευρώ, αλλά και η μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 105 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ξεχωρίζει η δαπάνη για τις συντάξεις που προϋπολογίζεται να μειωθεί κατά 281 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό πακέτο - μέτρο για τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης φτάνει στα 987,3 εκατ. ευρώ.

Στους φόρους, ο ΦΠΑ προϋπολογίζεται να αυξηθεί κατά 1,417 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ από την αναμόρφωση των συντελεστών της εισφοράς αλληλεγγύης προϋπολογίζονται επιπλέον 301 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον 361 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν και τα νομικά πρόσωπα. λόγω της αύξησης των φορολογικών συντελεστών.

Για το 2016, προβλέπεται ύφεση 1,3% του ΑΕΠ και αύξηση της ανεργίας στο 25,8% του ΑΕΠ. Ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα της επόμενης χρονιάς διατηρείται στις προβλέψεις της συμφωνίας (0,5%).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, οι παρεμβάσεις στη φορολογική πολιτική αφορούν κυρίως:

- στην αναμόρφωση του κώδικα ΦΠΑ,

- στην αναμόρφωση των συντελεστών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης,

- στην αύξηση των συντελεστών στο φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων,

- στην αύξηση προκαταβολής του φόρου εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες,

- στην αύξηση συντελεστών φορολόγησης εισοδήματος από ενοίκια και

- στην επέκταση της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στο 30% των κερδών του ΟΠΑΠ από παιχνιδομηχανές.

Οι παρεμβάσεις στην κοινωνική ασφάλιση αφορούν κυρίως:

- στην εξοικονόμηση από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στο Δημόσιο και στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης,

- στις εισφορές και λοιπές παροχές στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, μέσω της επιβολής και αύξησης της εισφοράς για την υγειονομική περίθαλψη των συνταξιούχων και

- στην προσαρμογή του συντελεστή για την παροχή εφάπαξ.

Τα δημόσια έσοδα θα αυξηθούν κατά:

- 1,417 δισ. ευρώ από τις αλλαγές στον ΦΠΑ

- 200 εκατ. ευρώ από την αύξηση του συντελεστή φόρου για τα ενοίκια

- 301 εκατ. ευρώ από την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης

- 361 εκατ. ευρώ από την αύξηση των συντελεστών στο φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων

- 63,6 εκατ. ευρώ από την αύξηση των συντελεστών στο φόρο ασφαλίστρων

- 10,5 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές στο νόμο για τις εκατό δόσεις

- 80,5 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες

- 15 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους αγρότες

- 28,6 εκατ. ευρώ από την κατάργηση της έκπτωσης φόρου 2% στην εφάπαξ εξόφληση φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων

- 40,9 εκατ. ευρώ από την αύξηση της συμμόρφωσης για τεχνικό έλεγχο των οχημάτων (ΚΤΕΟ)

- 13 εκατ. ευρώ από την κατάργηση της επιστροφής φόρου στο αγροτικό ντίζελ

- 8,6 εκατ. ευρώ από το φόρο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις

- 226,8 εκατ. ευρώ από την επέκταση της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στο 30% των κερδών του ΟΠΑΠ και στα κέρδη από VLT’s.

Στο σκέλος των δαπανών, έρχεται μαχαίρι με στόχο εξοικονομήσεις:

- 1.268,6 δισ. ευρώ από τις αλλαγές στις συντάξεις, εισφορές και λοιπές παροχές κοινωνικής ασφάλισης. Επιμέρους, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στο Δημόσιο θα οδηγήσει σε μείωση των δαπανών συντάξεων δημοσίου κατά 258,1 εκατ. ευρώ

- 21,4 εκατ. ευρώ από μισθολογικές παρεμβάσεις και μη μισθολογικές παροχές

- 105 εκατ. ευρώ για τα κοινωνικά επιδόματα. Το ποσό αυτό αφορά στην περικοπή του επιδόματος θέρμανσης

- 400 εκατ. ευρώ από περικοπές στις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

- 22 εκατ. ευρώ από το κονδύλι της νοσοκομειακής περίθαλψης.

newsbomb.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πόσο θα πληρώσετε για τέλη κυκλοφορίας το 2016

Σε δύο κατηγορίες είναι χωρισμένα τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών για το 2016, που θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλους Δεκεμβρίου 2015 .

Δείτε αναλυτικά τις κατηγορίες και τα ποσά που θα πρέπει να πληρώσετε είτε ανάλογα με τα κυβικά για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν μέχρι το 2010 και ανάλογα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1η Νοεμβρίου 2010.

Χωρητικότητα κινητήρα (κ.εκ) – Ετήσια τέλη (σε €)
Από 51 μέχρι 300 κ.εκ 22 €
Από 301 μέχρι 785 κ.εκ 55 €
Από 786 μέχρι 1.071 κ.εκ 120 €
Από 1.072 μέχρι 1.357 κ.εκ 135 €
Από 1.358 μέχρι 1.548 κ.εκ 240 €
Από 1.549 μέχρι 1.738 κ.εκ 265 €
Από 1.739 μέχρι 1.928 κ.εκ 300 €
Από 1.929 μέχρι 2.357 κ.εκ 660 €
Από 2.358 μέχρι 3.000 κ.εκ 880 €
Από 3.001 μέχρι 4.000 κ.εκ 1.100 €
Από 4.001 και άνω κ.εκ 1.320 €

Για να δείτε πόσο θα πληρώσετε πρέπει να βρείτε τις εκπομπές CO2 και πολλαπλασιάστε τα γραμμάρια που εκπέμπει το αυτοκίνητό σας επί το κόστος ανά γραμμάριο.

Εκπομπές ρύπων (γρ. CO2 / χλμ.) Ετήσια τέλη σε € / γρ. CO2
0 – 100 (γρ./χλμ.) 0 €
101 – 120 (γρ./χλμ.) 0,90 €
121 – 140 (γρ./χλμ.) 1,10 €
141 – 160 (γρ./χλμ.) 1,70 €
161 – 180 (γρ./χλμ.) 2,25 €
181 – 200 (γρ./χλμ.) 2,55 €
201 – 250 (γρ./χλμ.) 2,80 €
Άνω των 251 (γρ./χλμ.) 3,40 €



asfalisinet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εσκαψε ...τούνελ για να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του και μετά αυτοκτόνησε.



-Κύμη-
Στη διαλεύκανση της μυστήριας δολοφονίας μιας 67χρονης από τον 76χρονο εν διαστάσει σύζυγό της έφτασαν οι αστυνομικοί μετά από...πολύμηνη αστυνομική έρευνα.
Εσκαψε τούνελ για να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του και μετά αυτοκτόνησε
Η ανθρωποκτονία της 67χρονης είχε διαπραχθεί στις 28 Απριλίου 2015 στα Καμίνια, στον Πειραιά και από τότε αναζητούνταν ο 76χρονος εν διαστάσει σύζυγός της ο οποίος μετά τη δολοφονία είχε εξαφανιστεί, αφήνοντας σημείωμα

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που επικαλείται η ασφάλεια Αττικής, ο θάνατος της 67χρονης επήλθε από βαριές κακώσεις που προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο.

Τελικά, στις 9 Σεπτεμβρίου 2015 εντοπίστηκε και ο ίδιος νεκρός, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, σε βραχώδη ορεινή περιοχή στην Κύμη Ευβοίας. Στην παλάμη του αριστερού του χεριού βρέθηκε ένα μονόκαννο όπλο. Ο θάνατός του επήλθε, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 76χρονος είχε σχεδιάσει με λεπτομέρεια τη δολοφονία της 67χρονης και για τον σκοπό αυτό είχε διανοίξει υπόγειο τούνελ από το σπίτι του, το οποίο οδηγούσε στο σπίτι του θύματος και μέσω του οποίου εισήλθε σε αυτό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός καιρός με ηλιοφάνεια & θερμοκρασία έως 28 βαθμούς



Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τις θερμές ώρες αναμένεται σήμερα, Τρίτη.Για την Τετάρτη αναμένονται λίγες νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία. Μέχρι το βράδυ σταδιακά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις.

Αναλυτικά η πρόβλεψη ανά περιοχή για σήμερα, Τρίτη, έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Θράκη. Σταδιακή βελτίωση αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στη Μακεδονία τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με σποραδικές βροχές η καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στις βορειότερες περιοχές.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις βορειότερες περιοχές με σποραδικές βροχές και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου πρόσκαιρες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και στα ανατολικά και βόρεια καταιγίδα μικρής διάρκειας αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών η καταιγίδων κυρίως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 23 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ