Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Τι μας προσφέρουν τα κατοικίδια

Μας χαρίζουν υγεία σε σώμα και ψυχή

Μετά από πολυάριθμες μελέτες, οι ερευνητές έχουν αποδείξει ότι η συμβίωση με ένα κατοικίδιο προσφέρει στον άνθρωπο πολλά σημαντικά οφέλη: σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

Σωματικά οφέλη
Όσοι ζουν με κάποιο κατοικίδιο , στατιστικά έχουν :

• Χαμηλότερη πίεση, χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα.

• Καλύτερη φυσική κατάσταση. Ο καθημερινός περίπατος του σκύλου είναι ένα ισχυρό κίνητρο για περισσότερο περπάτημα και κίνηση.

• Λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν στεφανιαία νόσο αλλά και αυξημένες πιθανότητες επιβίωσης μετά από καρδιακή προσβολή.

• Αυξημένα επίπεδα των φυσικών αντικαταθλιπτικών ουσιών του οργανισμού, όπως είναι οι ενδορφίνες και η ντοπαμίνη.

• Λιγότερο stress άρα και ισχυρότερο αμυντικό σύστημα.

• Κατά μέσο όρο 2 - 5 χρόνια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ψυχολογικά οφέλη
Αντίστοιχα είναι τα οφέλη και στο ψυχολογικό επίπεδο αφού :

• Η ευθύνη της συμβίωσης με ένα κατοικίδιο δίνει σκοπό στη ζωή των μοναχικών ανθρώπων και προσφέρει μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση στα παιδιά.

• Η συνύπαρξη με ένα σκύλο ή μια γάτα προσφέρει ανακούφιση και καταπολεμά την κατάθλιψη.

• Η συντροφιά και η αγάπη δίχως όρους που προσφέρουν τα κατοικίδια δίνει ψυχική σταθερότητα αλλά και χαρά και διασκέδαση

• Τα κατοικίδια είναι μια αφορμή για να γνωρίσει κάποιος καινούργιους ανθρώπους και να δημιουργήσει νέους πυρήνες κοινωνικής ζωής

Και τι πρέπει να τους προσφέρουμε εμείς…

• Υιοθετούμε ένα κατοικίδιο έχοντας πλήρη συνείδηση ότι θα μείνει κοντά μας όλη την ζωή του.

• Πριν το αποφασίσουμε, συζητάμε με όλη την οικογένεια όχι μόνον για την χαρά που θα μας δώσει αλλά και για τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε.

• Επιλέγουμε το κατάλληλο κατοικίδιο ανάλογα με τον τρόπο της ζωής μας και τον χώρο που διαθέτουμε.

• Μέσα ή έξω από το σπίτι, τους προσφέρουμε ένα ήσυχο κατάλυμα , προφυλαγμένο από το κρύο ή την ζέστη όπου θα μπορούν να ξεκουραστούν.

• Για να είναι πάντα τα ζωάκια μας υγιή, δεν παραμελούμε τις τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο για προληπτικό έλεγχο και εμβολιασμούς.

• Για την ασφάλεια τους αλλά και για την υγιεινή συμβίωση μαζί μας δεν αφήνουμε ποτέ τα κατοικίδια να περιφέρονται μόνα και ανεξέλεγκτα στον δρόμο.

• Ο καθημερινός περίπατος δεν είναι πολυτέλεια.

Είναι ζωτική ανάγκη για τον σκύλο μας και μια θαυμάσια ευκαιρία σωματικής άσκησης για μας.

• Αφήνουμε την σκύλα ή την γάτα μας να ζευγαρώσει , μόνον αν έχουμε εξασφαλίσει την τύχη των μικρών που θα γεννηθούν. Διαφορετικά, η σωστή λύση είναι η στείρωση.

• Η σωστή διατροφή είναι η πιο σημαντική παράμετρος υγείας και μακροζωΐας.

Διατρέφουμε τον σκύλο ή την γάτα μας μόνον με βιομηχανοποιημένη τροφή υψηλής ποιότητας, ειδικά σχεδιασμένη για το είδος, την ηλικία και τον τρόπο της ζωής του. Είναι η μόνη διατροφή που μπορεί να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες του αλλά και η μόνη ασφαλής αφού προφυλάσσει και εμάς και το ζώο από την πιθανότητα μετάδοσης διάφορων ασθενειών, όπως ο εχινόκοκκος, η τοξοπλάσμωση κλπ.
Όλγα Κουτσαβίτου, Κτηνίατρος
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Στα 30 δισ. ευρώ το "βουνό" των πραγματικών χρεών στο Ασφαλιστικό

Το... 75% των ετήσιων δαπανών του συστήματος ασφάλισης, περίθαλψης και πρόνοιας αγγίζουν τα πάσης φύσεως χρέη των οργανισμών του.

Συγκεκριμένα σε σχεδόν 30 δισ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη των ταμείων προς τους ασφαλισμένους, των ασφαλισμένων προς ταμεία, αλλά και των ταμείων προς τα... άλλα ταμεία και προς το κράτος.

Οι δαπάνες συνολικά για την ασφάλιση αγγίζουν τα 40 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ τα 31,5 δισ. ευρώ εξ αυτών αφορούν την καταβολή συντάξεων.

Πιο αναλυτικά, η "ανατομία" των χρεών του Ασφαλιστικό έχει στις γενικές γραμμές της ως εξής:

1. "Χρέη" 2,5 δισ. ευρώ των ασφαλιστικών ταμείων προς... άλλα ταμεία αλλά και το κράτος

-Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2016 που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα εκτιμά το έλλειμμα των ασφαλιστικών Οργανισμών στο 1,5 δισ. ευρώ. Το έλλειμμα αυτό καλύπτεται προσωρινά με εσωτερικό δανεισμό μεταξύ των ταμείων, ρέπος και έκτακτη κρατική χρηματοδότηση.

-Τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ)  1 δισ. ευρώ. Το χρέος αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα Ταμεία τα οποία εισπράττουν εισφορές υπέρ επικουρικού κλάδου καθυστερούν να τις αποδώσουν στο ΕΤΕΑ

2. Έως 14 δισ. ευρώ χρωστούν τα ασφαλιστικά ταμεία προς τους ασφαλισμένους

-Τα Ταμεία χρωστούν 1,5 δισ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ από τις εισφορές υγείας που επιβάλλονται στους μισθούς των ασφαλισμένων εργαζομένων.

-Τα Ταμεία, επίσης, δεν έχουν ικανοποιήσει τουλάχιστον 302.296 αιτήσεις συνταξιοδότησης και εφάπαξ, οι οποίες -χωρίς τα αναδρομικά- θα επιβάρυναν κατά 2,3 δισ. ευρώ το Ασφαλιστικό σε ετήσια βάση (χωρίς να περιλαμβάνονται οι αναδρομικές συντάξεις) Τα κονδύλια αυτά δεν εγγράφονται στο ταμειακό έλλειμμα των Ταμείων, αλλά αποτελούν "βεβαιωμένες" υποχρεώσεις τους.

-Αν εφαρμοζόταν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις οποίες ήταν αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις μετά το 2012 (κατάργηση 13ης -14ης σύνταξης, μείωση επικουρικών συντάξεων) θα έπρεπε να αποδοθούν 2,4 δισ. ευρώ στους συνταξιούχους και μάλιστα με "ισοδύναμα" μέτρα από όλο το φάσμα του συστήματος ασφάλισης – περίθαλψης.

-Ο ΕΟΠΥΥ χρωστά 7,5 δισ. ευρώ σε προμηθευτές υγείας, ασφαλισμένους και φορείς της γενικής κυβέρνησης

3. Χρέη 13,5 δισ. ευρώ ασφαλισμένων προς τα ασφαλιστικά ταμεία

-Το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών έχει στο μητρώο του "εγγράψει" οφειλές 13,5 δισ. ευρώ που προέρχονται από εργοδότες που ασφαλίζουν στο ΙΚΑ και αυτασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ.

Με βάση τη ρύθμιση των 100 δόσεων τα περίπου 6,1 δισ. ευρώ εξ αυτών είχε μέχρι πρότινος ρυθμιστεί. Ωστόσο η αναθεώρηση της σχετικής ρύθμισης από την 1η Νοεμβρίου απειλεί με έξοδο από το ασφαλιστικό σύστημα έως 350.000 οφειλέτες που είχαν ρυθμίσει τα χρέη του προς το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ.
capital.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με εκπροσώπους του Φιλοζωικού Συλλόγου "Ελπίδα"


Η Δήμαρχος Λεβαδέων συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Λιβαδειάς με εκπροσώπους του Φιλοζωικού Συλλόγου “Ελπίδα”.  Στη συνάντηση εκτός της Δημάρχου συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σ. Θεοδωρόπουλος και Γ. Δημητρόπουλος, ο ειδικός συνεργάτης της Δημάρχου κ. Ν. Γαζής και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Καταρχάς η Δήμαρχος Λεβαδέων ευχήθηκε καλή δύναμη στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου και κάθε επιτυχία στο έργο του για την προστασία των ζώων.  Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιήσει άμεσα ο Δήμος Λεβαδέων με τίτλο “Στείρωση, εμβολιασμός και περίθαλψη αδέσποτων ζώων” και ζητήθηκε η συνεργασία του Συλλόγου με το Δήμο για την καλύτερη εφαρμογή του. Επίσης, συμφωνήθηκε να εκδοθεί ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο θα διανέμεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ και θα αφορά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φιλοζωίας.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και συμφωνήθηκε η συνέχεια της συνεργασίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν Προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από τη Δη.Κ.Ε. Δήμου Θηβαίων ( Μαστογραφίας, Τεστ Παπανικολάου, Οστεοπόρωσης)

Η Δημοτική  Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων, ανακοινώνει τη συνέχιση των προγραμμάτων πρόληψης που υλοποιούνται διά του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής  και  Δημόσιας  Υγείας  που λειτουργεί υπό την εποπτεία της και συγκεκριμένα:
1)    Ψηφιακής  Μαστογραφίας
2)    Τεστ  Παπανικολάου
3)    Οστεοπόρωσης

Ειδικότερα:

1. Ψηφιακή  μαστογραφία:   Πραγματοποιείται σε γυναίκες ηλικίας 40 – 69 ετών  οι οποίες έχουν εξετασθεί και κατά το παρελθόν (επανεξέταση).
   Ενδιαφερόμενες που επιθυμούν να συμμετέχουν για πρώτη φορά απαιτείται να εμπίπτουν στα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, δηλαδή να είναι ανασφάλιστες, άπορες, άνεργες ή χαμηλού οικογενειακού εισοδήματος
  Τα παραπάνω αποτελούν τους όρους υλοποίησης του προγράμματος, οι οποίοι τίθενται από το Ελληνικό  Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών  Πόλεων  (ΕΔΔΙΠΥ), του οποίου μέλος είναι ο Δήμος Θηβαίων καθώς επίσης από το Κέντρο Πρόληψης  Καρκίνου Μαστού «Άγιοι Ανάργυροι», όπου πραγματοποιείται η εξέταση.

2. Τest Παπανικολάου:  Στο  πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής  γυναίκες  ηλικίας  18 -70 ετών  ανεξάρτητα  από την συμμετοχή τους  ή  όχι  στο πρόγραμμα  παλαιοτέρα. Το  πρόγραμμα  πραγματοποιείται  σε συνεργασία  με  το  Αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος  Σάββας.

3. Πρόληψη οστεοπόρωσης:  Στο πρόγραμμα  έχουν δικαίωμα συμμετοχής  γυναίκες  50 έως 75 ετών  οι  οποίες  πρέπει  να διαθέτουν Βιβλιάριο υγείας  θεωρημένο  και να  προσκομίζουν παραπεμπτικό για τη συγκεκριμένη εξέταση. Η εξέταση πραγματοποιείται  σε  συνεργασία με το νοσοκομείο  ΚΑΤ.  

  Σύντομα  θα  ανακοινωθούν  και  νέα  προγράμματα  προληπτικής  ιατρικής  στα  οποία θα ενταχθούν και άλλες κοινωνικές ομάδες.

   Για πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν  με  το  αρμόδιο γραφείο  στο τηλέφωνο  2262028971 από τις 8.00 έως τις 14.30 καθημερινά αρμόδια υπάλληλος Κατσιφή Αναστασία.
 
    

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και άνεμοι στα 9 μποφόρ

Βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι που θα φθάσουν και τα 9 μποφόρ και σκόνη προβλέπει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου στα δυτικά και την Κυριακή θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.
Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων 48 ωρών θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι που κατά τόπους θα φτάσουν στα 9 μποφόρ τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα, μάλιστα, ευνοούν και τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Η κακοκαιρία, από την οποία αναμένονται επικίνδυνα αλλά όχι ασυνήθιστα φαινόμενα, θα ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου και από τα δυτικά.

Πρώτες περιοχές που θα πληγούν από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους θα είναι τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επεκτείνονται ανατολικότερα. Έτσι την Κυριακή αναμένεται να επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα από την Πελοπόννησο, την Κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής και από τα δυτικά.

Βροχές αναμένονται και τη Δευτέρα, χωρίς όμως τα φαινόμενα να είναι τόσο έντονα όσο το Σαββατοκύριακο, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.

Την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση.



Διαβάστε Περισσότερα »

26χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στην Αράχωβα

Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο, σε περιοχή της Αράχωβας Βοιωτίας

Συνελήφθη, χθες (08-10-2015) το πρωί στην Αράχωβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για θανάτωση ζώου και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα προχθές το πρωί, σε περιοχή της Αράχωβας, ο 26χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα έναν ποιμενικό σκύλο, ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το ανωτέρω κυνηγετικό όπλο, το οποίο ο 26χρονος κατείχε παράνομα.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αράχωβας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
 
Επισημαίνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση και χρηματική ποινή.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά.
 




Διαβάστε Περισσότερα »

Απλήρωτα από τον ΕΟΠΥΥ, τα Θεραπευτήρια Λιβαδειάς και Θήβας


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



            Απλήρωτα από τον Απρίλιο μήνα   είναι από τον ΕΟΠΥΥ, τα Θεραπευτήρια  Χρόνιων  Παθήσεων Λιβαδειάς « ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ», και  Θήβας «ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ», με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σ’ αυτά να είναι απλήρωτοι πάνω από 5 μήνες,  να υπάρχει κίνδυνος τα Θεραπευτήρια να κλείσουν και να βρεθούν στο δρόμο τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι  σ’ αυτά,  που είναι άνθρωποι ανήμποροι, ηλικιωμένοι με χρόνιες παθήσεις.
Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς με επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας ζήτησε  να δοθούν άμεσα τα χρήματα που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ στα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων Λιβαδειάς και Θήβας, για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία τους.
                                                                


   Το       Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πλούταρχος: «Έπεσα μέσα σε ένα ποτάμι, διαλύθηκε το αυτοκίνητο όλο»

Περιγράφει το τροχαίο που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή
Ο Γιάννης Πλούταρχος ήταν καλεσμένος στη Ζήνα Κουτσελίνη και στην εκπομπή που παρουσιάζει στο κανάλι του Star και μεταξύ άλλων μίλησε για την οικογένεια του και τα δύσκολα παιδικά χρόνια. Ο τραγουδιστής, όπως είναι γνωστό, μεγάλωσε κοντά σ’ ένα χωριό στον Ορχομενό και μοιράστηκε με τους τηλεθεατές ένα περιστατικό που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή:
«Ήταν ξημερώματα της Αγίας Παρασκευής. Πήγα τον πατέρα μου στο εργοστάσιο. Δεν ήμουν άνθρωπος που έκανε βαθύ ύπνο, σηκωνόμουν εύκολα. άρα λοιπόν ποιος θα σηκωθεί; Ο αδελφός μου δε σηκωνόταν να τον πάει 4 το πρωί στη δουλειά. Εγώ ήμουν 13 χρονών, είχα να κοιμηθώ τρεις μέρες, ποτίζαμε τα χωράφια. Τον πάω στον Ορχομενό, 6 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό μου, στο γυρισμό όμως δεν άντεξαν τα μάτια μου και κοιμήθηκα κι έπεσα έξω, έπεσα μέσα σε ένα ποτάμι. Διαλύθηκε το αυτοκίνητο όλο. Πάλι καλά που το ποτάμι ήταν στεγνό. Βγαίνω εγώ από το αυτοκίνητο, είχα πάθει μια ελαφριά διάσειση. Ήταν δυο χιλιόμετρα μακριά το χωριό μου. Περπατώντας, κλαίγοντας πάω στη μάνα μου. Δεν με ένοιαζε η ζωή μου έλεγα δεν έχουμε χρήματα να πάρουμε άλλο αυτοκίνητο, γιατί το αγροτικό αυτό που είχαμε ήταν όλη μας η ζωή, η περιουσία. Πηγαίναμε με αυτό στις λαϊκές αγορές, κατεβάζαμε πράγματα στην Αθήνα. Από εκεί παίρναμε χρήματα για να ζήσουμε. Δε θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια του πατέρα μου και της μάνας μου που είπαν «άνθρωπο δεν κάνουμε, δεν μας ενδιαφέρει το αυτοκίνητο». Την επόμενη μέρα ο πατέρας μου ενώ δεν είχε χρήματα, πήγε και δανείστηκε και καπάρωσε ένα αυτοκίνητο και μου λέει «θα το φέρεις εσύ» είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Οι γονείς μου πιστεύανε σε εμένα... Μου έδειξαν την αγάπη τους. Ήμασταν και είμαστε οικογένεια»!

Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Πούλου με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς

Η Δήμαρχος Λεβαδέων συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Λιβαδειάς με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Λιβαδειάς για να συντονίσουν τις ενέργειες ελέγχου αδειοδότησης και εγκατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται δίπλα στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

« ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΠΡΩΙΜΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                                            ΟΜΙΛΙΑ
                           « ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΠΡΩΙΜΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ»

                                                       ΟΜΙΛΗΤΗΣ
  ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ                                                

 Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου  2015 και ώρα 6.00 μ .μ. στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων  ,  ο Αναπληρωτής Πρύτανης Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , Διευθυντής της Α' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο,
καθηγητής Γεώργιος Ζωγράφος, ειδικός στην ανίχνευση πρώιμου καρκίνου ιδιαίτερα του στήθους , θα μιλήσει  με θέμα  :
«  ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΠΡΩΙΜΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ».
Η  ομιλία ενδιαφέρει όλους , μικρούς και μεγάλους, διότι πλέον
ο  καρκίνος αποτελεί την μεγαλύτερη μάστιγα εναντίον της υγείας.
                                    
                                      Με τιμή
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων        Ο Πρόεδ. της Ετ. Βοιωτ. Μελ.
   Γεώργιος Ντασιώτης                                   Νικόλαος Κόλλιας
                                        
 Για πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ 2262065463
Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων:  κ. Σταυρούλα Τσιώλη  τηλ 6976728560
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών κ. Κατερίνα Κωνσταντέλλου τηλ. 6947571087
Κοινόν των Βοιωτών: κ. Οδυσσέα  Καρβούνη  τηλ 6984316411                 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
                                               ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΤΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

«ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


Ο Σύλλογος ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

σας προκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου
ΤΟ ΣΠΙΤΙ (εκδ. Κίχλη)
του Λιβαδείτη συγγραφέα Γιώργου Μητά

στο MEDIA LAB της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας
Έλενα Μαρούτσου

Με την υποστήριξη της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Γιώργος Μητάς γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1966. Γιος του Λουκά και της Γιούλας Μητά.

Μεγάλωσε στο Παγκράτι. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (M. Sc.) στην Αλιευτική Βιολογία από το Πανεπιστήμιο του Χαλ (Hull) της Μεγάλης Βρετανίας.

Έχει εργαστεί στο χώρο της έρευνας στον τομέα της βιολογικής ωκεανογραφίας (Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών), καθώς και στη φαρμακευτική βιομηχανία (διεθνείς κλινικές μελέτες). Σήμερα εργάζεται σε ιατρικό τμήμα φαρμακευτικής εταιρείας.

Έχει επίσης ασχοληθεί επαγγελματικά με εναλλακτικές θεραπείες (παραδοσιακό ταϊλανδικό μασάζ). Μοιράζεται την αγάπη του για τη μαύρη μουσική (soul και jazz) παίζοντας περιστασιακά σαν dj.

Το 2011 εξέδωσε τα διηγήματά του "Ιστορίες του Χαλ" (εκδ. Κίχλη), για τα οποία στα ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ 2012 απέσπασε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα.Το 2013 εξέδωσε τη νουβέλα "Το σπίτι" (εκδ. Κίχλη).


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτίμηση του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης



Οι Προγραμματικές Δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης "ακτινογραφούν" τον "Γολγοθά" που θα πρέπει να ανέβει η ελληνική οικονομία και τον φορολογικό "Αρμαγεδδών" που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι το επόμενο διάστημα. Οι ενέργειες που απαιτούνται άμεσα, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, οριοθετούνται από τώρα μέχρι τον Μάρτιο, με τις καθοριστικές υποχρεώσεις να πρέπει να εκπληρωθούν το επόμενο δίμηνο.
Αρχικά επείγει η διευθέτηση των 48 εκκρεμοτήτων που αντιστοιχεί σε επιπλέον μέτρα 4,35 δις ευρώ και αναμένεται να "απελευθερώσει" τη δόση των 2+1 δις ευρώ που προσδοκά το οικονομικό επιτελείο.
Το δεύτερο βραχυπρόθεσμο βήμα και ίσως το σημαντικότερο είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με το ήπιο σενάριο και βεβαίως εντός του έτους, που θα αποκαταστήσει την τραπεζική πίστη, ενώ θα αποτελέσει το πρώτο μεγάλο βήμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό.
 Το τρίτο και μεσοπρόθεσμο βήμα αναμένεται τον Μάρτιο του 2016, με την εφαρμογή του αναπτυξιακού προγράμματος και την ολοκλήρωση των επενδύσεων σε αεροδρόμια και λιμάνια. Η δέσμευση του Πρωθυπουργού για "κυβέρνηση τετραετίας" μας κάνει να αισιοδοξούμε για μία περίοδο πολιτικής σταθερότητας, ενώ οι αναφορές για ένα "Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την επιστροφή στην Ανάπτυξη" δείχνουν ότι διαμορφώνεται ένα πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων και εξορθολογισμού του οικονομικού περιβάλλοντος.
Οι μικρομεσαίοι της αγοράς περιμένουμε άμεσες πρωτοβουλίες για οικονομική στήριξη με τη σταδιακή άρση των συνεπειών των capital controls και τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά. O Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, σε κάθε περίπτωση, θα είναι έτοιμος να παρέμβει στον με κοινωνικούς διάλογους, με κοστολογημένες προτάσεις και να επισημάνει τυχόν αστοχίες στην εφαρμογή των νέων μέτρων. Ευχόμαστε στη νέα Βουλή και στη νέα κυβέρνηση καλή επιτυχία στο έργο τους, με λιγότερες αντιπαραθέσεις και περισσότερη δουλειά για την πραγματική οικονομία της Χώρας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Στο πλευρό των εργαζομένων της Ε.Α.Β. στάθηκε η Φανή Παπαθωμά




Σε πορεία, η οποία πραγματοποιήθηκε έξω από το Εφετείο Χαλκίδας, από το ισχυρό σωματείο των εργαζομένων της ΕΑΒ, οι οποίοι διεκδικούν και αγωνίζονται για τη διασφάλιση των εργασιακών κεκτημένων τους παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Φανή Παπαθωμά.

Σε δηλώσεις τις οποίες απηύθυνε στους εργαζομένους, που συμμετείχαν στην πορεία, αναφέρθηκε στη διασφάλιση των εργασιακών τους δεδομένων, στην άψογη συνεργασία και επαφή την οποία τόσο καιρό έχει αναπτύξει με το σωματείο μιας εταιρείας η οποία αποτελεί σήμερα έναν αξιόπιστο συνεργάτη των διεθνώς πρωτοστατούντων εταιρειών του Βιομηχανικού κλάδου της Αεροναυπηγικής και προσφέρει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Είναι εκείνοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι συμβάλλουν σε μια αειφόρο, ισόρροπη, οικονομική ανάπτυξη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδομα θέρμανσης τέλος για 500.000 νοικοκυριά

Την εφαρμογή αυστηρότερων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης ή την πλήρη κατάργηση του επιδόματος και την ταυτόχρονη σημαντική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης προβλέπουν τα δύο βασικά εναλλακτικά σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για να εκπληρώσει τη "μνημονιακή" υποχρέωση που προβλέπει μείωση κατά 50% της δημόσιας δαπάνης για επιδότηση της θέρμανσης των νοικοκυριών.

Σε κάθε περίπτωση, όποιο σενάριο κι αν υιοθετηθεί μεγάλος αριθμός πολιτών θα πάψει να δικαιούται το επίδομα θέρμανσης. Ομως οι τιμές λιανικής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλότερες κατά 15% σε σύγκριση με πέρυσι αν δεν μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ή κατά 30%-35% σε σύγκριση με πέρυσι αν ο φόρος μειωθεί, οπότε η ζημιά από την απώλεια του επιδόματος θα αναπληρωθεί εν μέρει ή εν όλω από το κέρδος που θα προκαλέσει η μείωση των τιμών.

Κριτήρια - κόφτες

Το πρώτο σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τη σημαντική μείωση των ανωτάτων ορίων ετησίου οικογενειακού εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας που λαμβάνονται υπόψη ως κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ώστε ο αριθμός των δικαιούχων της παροχής αυτής να μειωθεί σημαντικά.

Με βάση τα όσα ισχύουν σήμερα, δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης είναι:

* Αγαμοι φορολογούμενοι με συνολικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ.

* Εγγαμοι με συνολικό οικογενειακό εισόδημα έτους μέχρι 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

* Μονογονεϊκές οικογένειες με συνολικό εισόδημα μέχρι 43.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Το ισχύον, κατά περίπτωση, εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Ελεύθερος Τύπος


Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ-Εκτέλεση βολής στο στρατόπεδο Θηβών

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής στο πεδίο βολής Θηβών από 12 έως 16 Οκτωβρίου

Ανακοινώνεται ότι από 12 μέχρι και 16 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθούν βολές ΠΒ της ΣΠΒ στο Πεδίο Βολής Θηβών, με πυροβόλα 155χιλ από 08:00 έως 23:00 και εκρήξεις τυχόν μη διαρραγέντων βλημάτων μετά το πέρας της βολής.

Επικίνδυνη περιοχή αυτή που περικλείεται μεταξύ των ορίων ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΚΟΥΜΕΡΣΚΙ- ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΣΩΡΟΣ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΠΡΙΣΙΑ-ΧΩΡΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΙΚΡΗ ΨΙΛΟΡΑΧΗ.

Στην παραπάνω περιοχή, κατά τις ημέρες και ώρες που θα εκτελούνται βολές, απαγορεύεται η διέλευση ατόμων ή ζώων προς αποφυγή ατυχημάτων.

Σε περίπτωση ανευρέσεως βλήματος, παρακαλούμε να μην το αγγίξετε και να ειδοποιήσετε το ταχύτερο δυνατό τη Στρατιωτική Μονάδα ( ΣΠΒ) στα τηλ 22960-33497 ή την Αστυνομία Θηβών.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡ.ΣΥΝ/ΣΜΟ ΑΙΧΜΕΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


O Aγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ ενημερώνει τους αγρότες της επαρχίας Λιβαδειάς, που είχαν καταθέσει τα τιμολόγια τους για την επιστροφή ΦΠΑ 2015 ( παραγωγής  2014) , ότι έχουν ήδη πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα ανάλογα ποσά προς επιστροφή ενώ όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τυχόν οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα πρέπει  να συμψηφίσουν το επιστρεφόμενο ποσό που τους αναλογεί με τις ανωτέρω οφειλές .
Πρόκειται για την πρώτη και την δεύτερη πληρωμή των δικαιούχων αγροτών  συνολικού ύψους πάνω από 95.000 € ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογα με την φάση ολοκλήρωσης της διαδικασίας .
Ευχαριστούμε τους αγρότες που και φέτος εμπιστεύτηκαν μαζικά τον Συνεταιρισμό για την διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ και ανταποδίδουμε όπως και πέρυσι με την έγκυρη και έγκαιρη καταβολή των ποσών στους δικαιούχους αγρότες .
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 22610 -24697 & 89833 ( Τμήμα Λογιστικής Εξυπηρέτησης ) .

Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ
Μαζί με τον Αγρότη !
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο.Τ.Α. Λιβαδειάς- Στους δρόμους για την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών

Με διαρροή στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στις  7 Οκτωβρίου 2015, η οποία ευχόμαστε να μην επιβεβαιωθεί τελικά , «προαναγγέλθηκε» η κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών και προφανώς και του αντίστοιχου επιδόματος για τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων.
Δεν είναι δυνατόν κάποιοι  να σχεδιάζουν να τους συνταξιοδοτήσουν στα 67 έτη όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να φτάσουν ακόμα και το 60ό έτος της ηλικίας !!!
Προειδοποιούμε όσους εμπνεύστηκαν, εισηγήθηκαν, πρότειναν ή επεξεργάζονται τέτοια ενδεχόμενα ότι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων ,που  εργάζονται σκληρά και κάτω από δύσκολες συνθήκες , και εντάχθηκαν στην κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων με τη διάταξη του Ν.3660/2008( που ήταν αποτέλεσμα   σκληρών πολυετών αγώνων για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση )  , όσο και όλοι οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. δεν θα μείνουν αδρανείς.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς δηλώνει κάθετα αντίθετος σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και καλεί τα μέλη του σε επαγρύπνηση. Ταυτόχρονα δηλώνει τη συμμετοχή και την συμπαράστασή του στην  εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αποφάσισε να πραγματοποιήσει προειδοποιητική μηχανοκίνητη παράσταση διαμαρτυρίας με τα πληρώματα τους την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στις 11:00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29-Αθήνα).


                                                                ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


     O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




    ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                         ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης-«Θα μπει τέλος στο περιβαλλοντικό έγκλημα του Ασωπού»

Την οριστική επίλυση ενός τεράστιου κοινωνικού, περιβαλλοντικού και οικονομικού προβλήματος, αυτό του Ασωπού, επιχειρεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Το θέμα του Ασωπού δεν αφορά μόνο τη Στερεά Ελλάδα, αλλά ολόκληρη τη χώρα. Για τη λύση του προβλήματος ο Κώστας Μπακογιάννης έθεσε σε διαβούλευση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων και παρεμβάσεων. Πρόκειται για μια δέσμη μέτρων που ως στόχο έχει να δώσει τέλος στο διαρκές «περιβαλλοντικό έγκλημα» που συντελείται στη Βοιωτία.

Η λέξη «Ασωπός» είναι συνώνυμη της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Ο ποταμός έχει μετατραπεί σε παράγοντα υποβάθμισης για την ευρύτερη περιοχή που τον περιβάλλει. Εδώ και χρόνια είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανοικτά ζητήματα, με σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και την τοπική οικονομία. Τα βαρέα μέταλλα και οι εν γένει εκπομπές αποτελούν μια μόνιμη απειλή για την υγεία των κατοίκων, ενώ τα βοιωτικά γεωργικά προϊόντα κατασυκοφαντούνται και χάνουν την αξία τους. Η άναρχη, χωρίς χωροταξική οργάνωση και υποδομές βιομηχανική συγκέντρωση οδήγησε την περιοχή σε αδιέξοδο. Όσο παραμένει το πρόβλημα ακυρώνεται κάθε προοπτική ανάκαμψης και βιώσιμης ανάπτυξης. Η οικονομία και η κοινωνία της Βοιωτίας βρίσκεται σε έναν παρατεταμένο μαρασμό. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Το θέμα δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ ουσιαστικά, για διάφορους λόγους, αλλά κυρίως εξαιτίας του ελλείμματος πολιτικής βούλησης και ρεαλιστικού σχεδιασμού. Στο πλαίσιο της πάγιας θέσης του Περιφερειάρχη για ανοικτό και ειλικρινή διάλογο μέσα στην κοινωνία, το σχέδιο για τον Ασωπό τίθεται σε διαβούλευση.

Προς τον σκοπό αυτό, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λειβαδιά, με ευρύτατη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων θεσμικών φορέων, των φορέων της Αυτοδιοίκησης, της επιχειρηματικής κοινότητας, των οικολογικών οργανώσεων και κινημάτων της περιοχής, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Τσιρώνη, ανακοινώθηκε το προς διαβούλευση πλαίσιο δράσεων και πολιτικής.

Φορείς και πολίτες καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις/παρατηρήσεις τους μέχρι τις 15/10/2015, προκειμένου να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Οι προτάσεις της Περιφέρειας στηρίζονται στο τρίπτυχο «Επιχειρηματικότητα -Υγεία - Περιβάλλον» και αποσκοπούν στην ουσιαστική αντιμετώπιση του ζητήματος και την καταπολέμηση του προβλήματος, στη «ρίζα» του.



Οι τρείς βασικοί άξονες του ολοκληρωμένου σχεδίου της Περιφέρειας για τον Ασωπό

Επιχειρηματικό Πάρκο

•      Χωροταξική και πολεοδομική οργάνωση της περιοχής μέσα από ένα σύγχρονο «Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης». 

•      Το Επιχειρηματικό Πάρκο θα αναβαθμίσει δραστικά τη «στιγματισμένη» Βοιωτία και θα ενισχύσει σημαντικά την απασχόληση και την οικονομία.

•      Θα αποτελέσει έναν οργανωμένο υποδοχέα, με σύγχρονες υποδομές στην πιο επιβαρυμένη περιβαλλοντικά και άναρχη πολεοδομικά βιομηχανική περιοχή της Ελλάδας.

•      Θα αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που παρέχονται από το ΕΣΠΑ 2014-20120 και από άλλους πόρους για την υλοποίηση του.

Παρατηρητήριο υγείας

•      Σύσταση «Παρατηρητηρίου και Κέντρου Προαγωγής Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» στον Δήμο Τανάγρας.

•      Στόχος είναι η παρακολούθηση της υγείας των κατοίκων και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, αλλά και η υλοποίηση στοχευμένων δράσεων ενημέρωσης και προαγωγής της υγείας των κατοίκων.

•      Οι δράσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και με  καταξιωμένα Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως το Πανεπιστήμιο του Dartmouth, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis κ.α.

Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος και αποκατάσταση Ασωπού

•      Λειτουργία «Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος», σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς που θα παρακολουθεί την κατάσταση.

•      Εγκατάσταση εξοπλισμού που θα περιορίσει δραστικά την ρύπανση από βαρέα μέταλλα και εξασθενές χρώμιο.

•      Στόχος των ενεργειών είναι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στην περιοχή, να αποκαλυφθούν οι εστίες και οι υπεύθυνοι της ρύπανσης, αλλά και να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση του Ασωπού.

•      Η περιβαλλοντική εξυγίανση και προστασία του Ασωπού, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.

Στο ίδιο πλαίσιο, προγραμματίζεται και η ολοκλήρωση του Βιομηχανικού και Περιβαλλοντικού Μητρώου των επιχειρήσεων της Π.Ε. Βοιωτίας. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 25 Νοεμβρίου έρχεται το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ

Με ένα βίντεο που έδωσε το βράδυ της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρουσίασε το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.

Το νέο τραπεζογραμμάτιο διαθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό που κάνει ακόμα πιο εύκολο τον εντοπισμό των πλαστών χαρτονομισμάτων. Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν, αρκεί να το κρατήσετε κοντά στο φως και να παρουσιάσετε τα σχέδια.

Το νέο χαρτονόμισμα θα κυκλοφορήσει σε όλη την Ευρώπη στις 25 Νοεμβρίου. Η ΕΚΤ ήδη από τις 24 Φεβρουαρίου είχε προαναγγείλει την κυκλοφορία του επισημαίνοντας πως όπως και στα νέα χαρτονομίσματα των 5 και των 10 ευρώ, στο αντίστοιχο των 20 ευρώ θα περιλαμβάνονται δικλείδες ασφαλείας όπως ο αριθμός 20 που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την οπτική γωνία από την οποία βλέπει κανείς το χαρτονόμισμα, αλλά και ένα «παράθυρο», μέσα στο οποίο απεικονίζεται η μυθική Ευρώπη.

Στόχος της ΕΚΤ είναι να περιορίσει ακόμη περισσότερο την πλαστογραφία των νομισμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχερός ο καιρός -Χωρίς μεταβολή η θερμοκρασία

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Ορατότητα τοπικά περιορισμένη το πρωί κυρίως στα ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

    νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: παροδικές νεφώσεις, τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις στα βόρεια θα αυξηθούν και θα βρέξει τοπικά.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία και τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: λίγες νεφώσεις.
άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοδυτικοί 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια τις μεσημβρινός ώρες.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καρχαρίας 5 μέτρων αλιεύτηκε στην Κάρυστο



Άφωνος έμεινε ένας αλιέας στην Κάρυστο όταν διαπίστωσε πως στα δίχτυα του είχε πιαστεί καρχαρίας, μήκους 5 μ.

Το ψάρι είχε βάρος 480 κιλά. Το συγκεκριμένο είδος καρχαρία είναι γνωστό στις ελληνικές θάλασσες ως «σαπουνάς». Δεν είναι καθόλου επιθετικό και τρέφεται αποκλειστικά με άλλα θαλάσσια είδη. Εμφανίζεται κυρίως σε μεγάλα βάθη, καθώς προτιμά μόνο τα τμήματα της θάλασσας όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.




e-karystos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ