Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Σκληρό βίντεο: Τα τελευταία λεπτά ζωής δύο φίλων, πριν σκοτωθούν με το ΙΧ



Οδυνηρό βίντεο παρουσιάζει τα τελευταία λεπτά ζωής δύο νεαρών, λίγο πριν σκοτωθούν λόγω υπερβολικής ταχύτητας και κατανάλωσης ναρκωτικών.
Η αστυνομία του Σάσεξ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, που παρουσιάζει τα τελευταία λεπτά ζωής δύο νέων ανδρών μέσα σε αυτοκίνητο, λίγο πριν σκοτωθούν λόγω υπερβολικής ταχύτητας.

Το οδυνηρό βίντεο από το εσωτερικό του αυτοκινήτου αποκαλύπτει τι έκαναν οι δύο φίλοι, λίγο πριν το ΙΧ τους συντριβεί πάνω σε εκκλησία και τους οδηγήσει σε ακαριαίο θάνατο.

Το δυστύχημα έγινε στο Crowborough τον περασμένο Απρίλιο, ενώ η αστυνομία έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα πριν από λίγες ώρες.

Ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, ο 20χρονος Kyle Careford και ο 21χρονος φίλος του Michael Owen σκοτώθηκαν ακαριαία όταν το κόκκινο Renault Clio όπου επέβαιναν προσέκρουσε σε εκκλησία, τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Απριλίου και αναποδογύρισε.

Ο Μάικλ έγραφε τη διαδρομή με κάμερα, και η ταχύτητα του οχήματος ήταν σχεδόν 150 χλμ την ώρα (90 mph).

Και οι δύο φίλοι είχαν καταναλώσει κοκτέιλ ναρκωτικών και αλκοόλ.

Η μητέρα ενός από τους δύο, δήλωσε ότι ελπίζει πως αυτό το βίντεο θα σταματήσει άλλους νέους να κάνουν το ίδιο λάθος.

Μιλώντας για τον θάνατο του γιου της, είπε: «Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας μαθαίνοντάς τους να ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος. Τους δίνουμε τις συμβουλές μας και ελπίζουμε να τις ακούσουν, αλλά όταν ενηλικιωθούν, απλά ελπίζουμε να κάνουν τις σωστές επιλογές.

Πραγματικά δεν ξέρω γιατί τα αγόρια επέλεξαν να κάνουν ό,τι έκαναν, αλλά εγώ κατηγορώ και τους δύο για τις αποφάσεις που πήραν εκείνη τη νύχτα.

Αν όλα αυτά σταματήσουν έστω και ένα άτομο από το να κάνει το ίδιο λάθος, τότε κάτι καλό θα έχει βγει από την προβολή αυτού του βίντεο. Ελπίζω ότι θα έχει αντίκτυπο στους νέους και θα τους δείξει ότι ένα κομμάτι διασκέδασης μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες».
 thetoc.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πωλείται κατοικία στις Θεσπιές Βοιωτίας

Πωλείται κατοικία στις Θεσπιές με δυο υπνοδωμάτια,σαλόνι,κουζίνα,μπάνιο,χωλ,καλοριφέρ και με υπόγειο.Τιμή συζητήσιμη.
Τηλ.επικοινωνίας 6977453428-22620-27145



Διαβάστε Περισσότερα »

Ολο το σχέδιο για τη χρήση του πλαστικού χρήματος. Εγκύκλιος Σαββαΐδου



Τι προβλέπει το σχέδιο για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος.
Οι πληρωμές με μετρητά στις εφορίες θα απαγορευτούν πλήρως ενώ υποχρεωτική θα γίνει για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες η πληρωμή μέσω καρτών με τη χρήση τερματικών αποδοχής καρτών (POS).

Ηλεκτρονικά θα γίνουν επίσης όλα τα παράβολα. Και αυτά είναι μόνον η αρχή.

Απόφαση της γ.γ ΔΕ Κατερίνας Σαββαΐδου ορίζει τα μέλη της ομάδας που θα αναλάβουν να συγκροτήσουν το σχέδιο για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρεται και στη σχετική απόφαση θα μελετήσει θέματα που αφορούν στην:

α) υποχρεωτική χρήση μεταφορών πιστώσεων για τις εισπράξεις στα Τελωνεία (ICISnet),

β) της αποδοχής καρτών πληρωμών έκδοσης αλλοδαπών φορέων παροχής υπηρεσιών πληρωμών για εισπράξεις του Υπουργείου Οικονομικών,

γ) της υποχρεωτικής αποδοχής καρτών πληρωμών από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της χρήσης τερματικών αποδοχής καρτών (POS),

δ) την καθολική απαγόρευση χρήσης μετρητών στις Δ.Ο.Υ.

 ε) την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού παραβόλου, ιδίως μέσω της ένταξης σε αυτό και των Υπουργείων που μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί στις σχετικές ενέργειες ένταξης παραβόλων τους στο e-παράβολο, αλλά και λοιπών Φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το πόρισμα της επιτροπής θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατολισθήσεις και ζημιές στο οδικό δίκτυο των Αγράφων(Φώτο)

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες την Ευρυτανία και δει τον ορεινό όγκο των Αγράφων, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές κατολισθήσεις και σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Prasi@online σε πολλά χωριά του δήμου Αγράφων τα προβλήματα ήταν έντονα αφού τεράστιες ποσότητες πέτρας και λάσπης έκλεισαν το επαρχιακό δίκτυο και βούλωσαν ρέματα.

Απο νωρίς χθες το πρωί ο δήμαρχος Αγράφων και οι συνεργάτες του ήταν στις πληγείσες περιοχές και συντόνιζαν τόσο τα μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας όσο και των ιδιωτών που επιστρατεύτηκαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τα αποστραγγιστικά κανάλια.

Συγκεκριμένα, κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο της ΔΕ Βίνιανης,της ΔΕ Ασπροποτάμου (Ραπτόπουλο-Πρασιά-Κέδρα) καθώς και στην ΔΕ Αγράφων.

Αργά το βράδυ σχεδόν σε ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο της Ευρυτανίας , η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε χάρη και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες συνεργείων και μηχανημάτων.

Θυμίζουμε ότι ήδη η Ευρυτανία και το οδικό δίκτυο της είναι ήδη καταπονημένο απο τον περσινό Φλεβάρη όπου είχαν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές απο τις θεομηνίες

Η αστυνομία καλεί τους οδηγούς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφεύγονται τυχόν ατυχήματα.
prasiaonline.blogspot.gr










Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία η 1η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού στη Στερεά Ελλάδα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση Εργασίας των Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού που έλαβε χώρα την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στα Καμένα Βούρλα.

Η εν λόγω συνάντηση αποτέλεσε πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα τουρισμού, Ηλία Σανίδα, με τη συμμετοχή δέκα Περιφερειών από όλη την Ελλάδα και του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργου Τζιάλλα.
Μέρος έλαβαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μιχάλης Αμοιρίδης, Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Αγγελόπουλος, Δυτικής Μακεδονίας, Παύλος Τσότσος, Ηπείρου, Στράτος Ιωάννου, Θεσσαλίας, Γεωργία Κόκκαλη, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννης Γιώργος,  Πελοποννήσου, Αντωνία Μπούζα και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Τουρισμού Αττικής, Ελένη Δημοπούλου και Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Από την «Καρδιά της Ελλάδας», οι αυτοδιοικητικοί του τουρισμού μοιράστηκαν τεχνογνωσία και εμπειρίες. Μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο έργο τους, τα οποία και μετέφεραν, μέσω του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο. Κατέθεσαν κοινές προτάσεις και συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.

Συμφώνησαν δε, η συνάντηση να θεσμοθετηθεί και να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε διαφορετική κάθε φορά Περιφέρεια, ενώ το σύνολο των πρώτων προτάσεων θα συλλεχθούν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και θα αποσταλούν στην Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Ηλίας Σανίδας, δήλωσε: «Επιτυχία της συνάντησης δεν  αποτελεί η πρωτοβουλία της Περιφέρειας μας για τη διοργάνωση αυτής, αλλά η ευρεία συμμετοχή των συναδέλφων μου από όλη την Ελλάδα. Ο μεγάλος κερδισμένος σήμερα είναι ο τουρισμός. Καταφέραμε να συσφίξουμε τις διαπεριφερειακές μας σχέσεις, να θέσουμε σημαντικά ζητήματα στο κεντρικό κράτος μέσω του Γενικού Γραμματέα, κ. Τζιάλλα και να βρούμε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ μας, το οποίο θα μας επιτρέψει να γίνουμε αποτελεσματικότεροι και πιο αποδοτικοί. Η ισχύς εν τη ένωση λοιπόν, με την αρχή να γίνεται μέσω ενός γεγονότος που προτάθηκε και θεσμοθετήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που βρέθηκαν σήμερα από κάθε γωνία της Ελλάδας στη δική μας Περιφέρεια, Αντιπεριφερειάρχες και συμβούλους, καθώς επίσης και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, τον κ. Τζιάλλα».

 
Διαβάστε Περισσότερα »

5.826 τροχαίες παραβάσεις και 33 ατυχήματα τον Σεπτέμβριο στη Στερεά

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνολικά βεβαιώθηκαν (5.826) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (1.134) για υπερβολική ταχύτητα, (230) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και (76) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2015, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

α. Τροχαία Ατυχήματα   
Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (33) τροχαία ατυχήματα (έναντι 36 το 2014). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

•    4 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (ομοίως 4 το 2014)
•    1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 2 το 2014)
•    28 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 30 το 2014)
Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (37) παθόντες (έναντι 52 το 2014). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
    4 νεκροί (έναντι 5 το 2014)
    1 σοβαρά τραυματίας (έναντι 3 το 2014)
    32 ελαφρά τραυματίες (έναντι 44 το 2014)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•    Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
•    H παραβίαση προτεραιότητας
•    Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
•    Η παραβίαση της σήμανσης
•    Η υπερβολική ταχύτητα
•    Η είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.   
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Σεπτέμβριο του 2015 βεβαιώθηκαν συνολικά (5.826) παραβάσεις ως ακολούθως:

    1.134  για υπερβολική ταχύτητα
         76  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
         63  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
       120  για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
       110  για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση
         18  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
         31  για αντικανονικό προσπέρασμα
         24  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
           3  για παραβίαση προτεραιότητας
         16  για αντικανονικούς ελιγμούς
       411  για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
       117  για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
         66  για φθαρμένα ελαστικά
       616  για παράνομες σταθμεύσεις
    3.021  λοιπές παραβάσεις

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:
•    Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•    Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
•    Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
•    Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
•    Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
•    Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
•    Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
•    Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
•    Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
•    Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
•    Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
•    Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
•    Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Δήμου Λεβαδέων σε δημοσίευμα για τις κάμερες στο Δημαρχείο

Με αφορμή δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του lamiastar.gr και αναδημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα e-polis.gr με τίτλο “Big Brother στο Δημαρχείο Λιβαδειάς με τη διαδικασία του κατεπείγοντος” ενημερώνουμε ότι η τοποθέτηση δύο καμερών στον χώρο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν απαίτηση όλων των δημοτικών παρατάξεων για την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων στο διαδίκτυο για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών. 
Όσον αφορά στην τοποθέτηση κάμερας στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Δημαρχείο επισημαίνουμε ότι το κτίριο είναι ιδιωτική πολυκατοικία στην οποία εκτός από τα γραφεία του Δήμου Λεβαδέων, κατοικούν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Η συσκευή θα τοποθετηθεί μόνο στην είσοδο του κτιρίου και καμία σχέση δεν έχει με τους χώρους εργασίας των εργαζομένων.  Σκοπός δεν είναι η “παρακολούθηση” των εργαζομένων όπως υπαινίσσεται ο τίτλος του αναδημοσιεύματος, αλλά η προστασία της περιουσίας του Δήμου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων-Παράταση υποβολής αιτήσεων στα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης



    Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, ξεκινά την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής και τοπικής  εμβέλειας μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου.
Στο πλαίσιο των αρχών της ισότητας των ευκαιριών και της μη διάκρισης εξαιτίας της φυλής ή της εθνικής καταγωγής, της θρησκείας ή και των πεποιθήσεων, της ύπαρξης αναπηρίας, του φύλου και της ηλικίας, τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα από τα Κέντρα  Διά Βίου Μάθησης απευθύνονται σε όλους τους  ενήλικες,  άνεργους και εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής, νέους, φοιτητές κ.λπ. Μόνη προϋπόθεση, αποτελεί το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα (25ωρα ή 50ωρα) παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες του Δήμου Λεβαδέων, άνω των 18 ετών.
    Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται παρατείνεται έως την Παρασκευή   16-10-2015. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
•    Εκπαιδευόμενοι που έχουν παρακολουθήσει και ολοκληρώσει επιτυχώς κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ξανά το ίδιο.
    Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων. Ειδικότερα, στο Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Λεβαδέων μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:


ΚΩΔΙΚΟΣ     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
    ΩΡΕΣ
       
1    ΟΙΚΟΝΟΜΙA - EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ   
1.1    Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων    25
1.4    Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων    25
1.5    Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση    25
1.6    Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν    25
1.8    Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση    25
1.9    Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές    25
1.10    Υπολογίζοντας τις δαπάνες του νοικοκυριού    25
1.12    Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών    25
2    ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ   
2.1    Περιβάλλον και καθημερινή ζωή    25
2.4    Οικολογικές λύσεις για το σπίτι    25
2.5    Προστασία και Δικαιώματα Καταναλωτή    25
2.6    Ασφάλεια –Ποιότητα Τροφίμων    25
2.7    Αστικοί λαχανόκηποι    25
2.8    Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής    25
2.9    Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες    25
2.10    Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων    25
3    ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ   
3.1    Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι)    50
3.2    Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ)    50
3.3    Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ)    50
3.4    Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή    25
3.5    Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)    25
3.6    Δημιουργία Ιστοσελίδας    50
4    ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   
4.1    Ελληνικό Αλφαβητικό σύστημα    25
4.2    Βελτιώνω την ορθογραφία μου    25
4.4    Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1)    25
4.5    Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2)    25
4.6    Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)    25
4.7    Γερμανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)    25
4.8    Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)    25
4.9    Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)    25
4.10    Ρωσικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)    25
4.12    Τουρκικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)    25
4.13    Βασικά Αγγλικά Α1    50
4.14    Βασικά Αγγλικά Α2    50
4.15    Βασικά Γαλλικά Α1    50
4.16    Βασικά Γαλλικά Α2    50
4.17    Βασικά Γερμανικά Α1    50
4.18    Βασικά Γερμανικά Α2    50
4.19    Βασικά Ιταλικά Α1    50
4.20    Βασικά Ιταλικά Α2    50
5    ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ   
5.1    Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής    25
5.5    Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων    25
5.7    Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία    25
5.8    Αποτελεσματική επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες    50
6    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ   
6.1    Ιστορία της Τέχνης    25
6.2    Εικαστικό Εργαστήρι    50
6.4    Κινηματογράφος    25
6.6    Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση)    50
6.7    Εργαστήρι μουσικής    50
6.9    Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς    25
7    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ   
7.1    Μετανάστες – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή    25

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
ΚΩΔΙΚΟΣ    ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ    ΩΡΕΣ
8.13    Νέες εναλλακτικές καλλιέργειες    25
8.15    Άθληση στην Τρίτη Ηλικία    25
8.19    Οικιακή μελισσοκομία    25
8.20    Οικιακή Παραγωγή Οίνου, ποτών και ηδύποτων     30
8.21    Αρωματικά –Φαρμακευτικά Φυτά    25
8.26    Βασικά Τουρκικά Επιπέδου Α1    50
8.27    Βασικά Τουρκικά Επιπέδου Α2    50
8.32    Αρχιτεκτονική κήπων    25
8.33    Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη κινηματογράφου    25
8.34    Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη λογοτεχνίας    25
8.35    Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη θεάτρου    25
8.38    Κανόνες οικονομικής διαχείρισης αγροτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας     25
8.39    Ανακύκλωση και κομποστοποίηση    25
8.40    Τοπική αυτοδιοίκηση και πολίτης: Υποχρεώσεις και δικαιώματα των κατοίκων τοπικής κοινωνίας    25
8.42    Εργαστήρι οικολογικής βαφής νημάτων και υφαντικής (ΜΙΚΡΟΫΦΑΝΤΙΚΗ)    50
8.43    «Χαΐνηδες» Γνώστες του Βουνού    25
8.44    Εργαστήρι δημιουργίας κοσμήματος     50
8.45(α)    Κατασκευή τοπικής φορεσιάς (ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ)    50
8.45(β)    Κατασκευή τοπικής φορεσιάς (ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ)    50
8.48(α)    Εργαστήρι ψηφιδωτού (ΨΗΦΙΔΑ)    50
8.48(β)    Εργαστήρι ψηφιδωτού («ΜΠΑΤΙΚ» Ζωγραφική σε ύφασμα)    50
8.50    Τοπικοί παραδοσιακοί χοροί    50
8.51    Κοπτική ραπτική    50
8.59(α)    Εργαστήρι πηλιορείτικου ρυθμού πλεξίματος και ασπροκεντήματος (ΛΑΣΕ)    50
8.59(β)    Εργαστήρι πηλιορείτικου ρυθμού πλεξίματος και ασπροκεντήματος (ΜΑΚΡΑΜΕ)    50
8.63    Κατανοώ το φορολογικό σύστημα και φτιάχνω τη φορολογική μου δήλωση     12
8.65(α)    Εργαστήρι χειροτεχνίας( Κατασκευή εποχιακών διακοσμητικών σπιτιού, τεχνική τύπου decoupage,τεχνική χαρτοπολτού, μεταποίηση αντικειμένων και επίπλων, scrabooking για αρχάριους ,στολισμός τραπεζιού γενεθλίων, βάπτισης, γάμου κ.α )     50
8.65(β)    Εργαστήρι χειροτεχνίας( Κατασκευή κούκλας, πάνινη, από σύρμα και χαρτί, γιγαντόκουκλες, κούκλα για κουκλοθέατρο μαριονέττα, Εμψύχωση κούκλα-προετοιμασία παράστασης, Κατασκευή χειροποίητων μουσικών οργάνων όρφ ,μαράκες κ.ά)     50
8.68    Εκμάθηση γραφής BRAILLE σε άτομα με προβλήματα όρασης    50
8.70    Θεατρολογία    25

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτούνται:

- Η συμπλήρωση της σχετικής αίτησης( διατίθεται στο Κ.Δ.Β.Μ.και στην ιστοσελίδα του Δήμου (htpp:// livadia.gr)
-Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο:
-Τμήμα Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Πολιτισμού Δήμου Λεβαδέων , τηλ. 2261 3 52201- 2  // email:  kdvm903@gmail.com,  facebook: Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Λιβαδειάς.

 Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ                                                          Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
          ΙΩΑΝΝΑ ΝΤΑΝΤΟΥΜΗ                                                                           ΓΙΩΤΑ ΠΟΥΛΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 13η Οκτωβρίου 2015, ημέρα  Τρίτη  και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.


                   Τα θέματα  της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:



1.    Προέλεγχος Λογαριασμού Οικονομικής Διαχείρισης (Ισολογισμός , Αποτελέσματα Χρήσεως , Προσάρτημα , Απολογισμός ) οικονομικού έτους 2014.
2.    Aναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
3.    Κατακύρωση δημοπρασίας για την ανάδειξη εργολάβου για εργασίες διαμόρφωσης – κατασκευής παραγκών εμποροπανήγυρης του Δήμου Λεβαδέων έτους 2015.
4.    ΄Ελεγχος των προβλεπόμενων από το άρθρο 4.2 και των άρθρων 23.2.1 και 23.2.4 της διακήρυξης του έργου  ΄΄ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ’’ δικαιολογητικών για τη σύναψη σύμβασης.
5.    Κατάρτιση των όρων Διακήρυξης του έργου : «Βελτίωση Σχολικών Συγκροτημάτων».
6.    ΄Εγκριση διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 200.000,00 ευρώ για το έργο : «ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ‘’ΤΖΑΜΙ ΓΑΖΗ ΟΜΕΡ΄΄».
7.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 45.662,03 για το έργο :
       «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνία (πυρκαγιά ) στο ΧΥΤΑ 1ης
       Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας».
8.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 9.877,73 ευρώ για το έργο : «Διαπλατύνσεις πεζοδρομίων (οδών Πεσόντων Μαχητών , Αθηνών , Καραγιαννοπούλου , Φίλωνος) Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς.
9.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 5.000,00 ευρώ για μίσθωση χημικών τουαλετών για την Εμποροπανήγυρη.
10.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 1.483,30 ευρώ για προμήθεια επίπλων γραφείου και τροχήλατων περιστρεφόμενων καθισμάτων εργασίας.
11.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 528,90 ευρώ για προμήθεια ηλεκτρικής κουζίνας για παιδικούς σταθμούς.
12.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού  200,00 ευρώ για αμοιβές και προμήθειες τραπεζών για το πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής.



13.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης συνολικής πίστωσης ποσού 3.000,00 ευρώ για την προμήθεια χρωμάτων για συντήρηση δημοτικών κτιρίων.
14.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 103.227,76 ευρώ για ετήσια εισφορά 4ου τριμήνου στη ΔΕΠΟΔΑΛ – Α.Ε. (ΦΟΣΔΑ) 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Βοιωτίας.
15.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 1.968,00 ευρώ για προμήθεια κλιματιστικών για την υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.




                                                Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                           ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
                 
                                       ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 16 ή στις 19 Οκτωβρίου θα καταβληθεί το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ

Το οικογενειακό επίδομα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 19 ή ακόμη και στις 16 Οκτωβρίου, είπε σήμερα η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Όπως είπε η κα. Φωτίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «τα οικογενειακά επιδόματα θα πιστωθούν σε 635.000 δικαιούχους όταν αποδεσμευτούν τα χρήματα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για την κάρτα σίτισης ή και τα αναδρομικά είπε ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί και μέσα στο 2016 ώστε να δοθούν σταδιακά τα χρήματα στις κάρτες ενώ στις 24 Οκτωβρίου θα πιστωθούν τα χρήματα για το επίδομα ενοικίου, ενώ ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να πιστώνονται στην ώρα τους.

Παράλληλα κάλεσε τους ιδιοκτήτες ακινήτων να ανοίξουν τα σπίτια τους στα θύματα της κρίσης. Για τις ενστάσεις της κάρτας σίτισης ανέφερε ότι έχουν καθυστερήσει λόγω ότι γίνεται ο έλεγχος με το χέρι και όχι ηλεκτρονικά ενώ έκανε γνωστό ότι θα ανακοινωθούν ή στο τέλος του μήνα ή στις αρχές Νοεμβρίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Πως εξιχνίασε ροζ κύκλωμα Αστυνομικός στην Αλίαρτο ... φθάνοντας μέχρι το κρεβάτι

 Βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία ως μυστικός αστυνομικός για να διερευνήσει καταγγελίες που ανέφεραν ότι σε συγκεκριμένο μπαρ της Λαμίας* γυναίκες εκδίδονταν επί πληρωμή.

*Την είδηση δημοσίευσε το ethnos.gr και πιθανότατα αφορά υπόθεση του περασμένου Απριλίου σε μπαρ στην Αλίαρτο Βοιωτίας και όχι της Λαμίας, ωστόσο η ουσία της υπόθεσης δεν αλλάζει.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το δημοσίευμα.

Φαίνεται ότι η παρακολούθηση δεν ήταν αρκετά... κατατοπιστική για τον νεαρό αστυνομικό, που ζήτησε να γίνει «κοινωνός» των ακόλαστων πράξεων των γυναικών του μπαρ. Αφού ολοκλήρωσε την... έρευνά του, τελικά έβγαλε το σήμα του και συνέλαβε την κοπέλα με την οποία λίγα λεπτά νωρίτερα είχε συνευρεθεί!

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Απρίλιο και το περιγράφει αναλυτικά ο ίδιος ο αστυνομικός στην κατάθεσή του. Και παρόλο που ο νόμος σαφώς ορίζει ότι για την πορνεία «δεν χρειάζεται απόδειξη ακολασίας με συγκεκριμένο πρόσωπο», ούτε ο εισαγγελέας ούτε οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. τον έχουν καλέσει σε απολογία για υπέρβαση καθήκοντος. Σαν να παραδέχονται με τον τρόπο αυτό πως η μέθοδος αυτή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τρόπου δράσης των μυστικών αστυνομικών...

Όλα ξεκίνησαν όταν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς έφτασε ανώνυμη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία σε κέντρο διασκέδασης της περιοχής απασχολούνταν γυναίκες ως συνοδοί θαμώνων, οι οποίες εκδίδονταν έναντι χρηματικής αμοιβής. Λίγες μέρες αργότερα, μία ομάδα αστυνομικών πήγε στο μπαρ και ένας από τους αστυνομικούς, προσποιούμενος τον πελάτη κάθισε σε τραπέζι και παρήγγειλε ποτό. «Διαπίστωσα ότι στο κατάστημα εργάζονταν τέσσερις γυναίκες, οι οποίες φορούσαν προκλητικά ενδύματα και πήγαιναν στα τραπέζια όπου κάθονταν οι πελάτες, προσφέροντάς τους παρέα (κονσομασιόν) αντί προσφοράς-κεράσματος ποτού», σημειώνει ο 35χρονος αστυνομικός στην κατάθεσή του. «Υστερα από λίγο, στο μέρος μου ήρθε μία γυναίκα που εργαζόταν στο μαγαζί... Τη ρώτησα εάν στο κατάστημα γίνονταν ατομικοί χοροί. Αυτή τότε μου απάντησε θετικά και μου έδειξε ειδικό χώρο στο πίσω μέρος του καταστήματος...», περιγράφει.

Η μάρκα και το κέρασμα
«Την κέρασα ένα ποτό και αυτή πήγε και ενημέρωσε έναν άνδρα που βρισκόταν πίσω από το μπαρ ο οποίος της παρέδωσε μια μάρκα. Η γυναίκα μου πρότεινε να πάμε πιο μέσα στον χώρο του καταστήματος λέγοντάς μου ότι με ένα ακόμη ποτό που θα την κερνούσα θα μου έκανε πεολειχία. Εγώ δέχτηκα και την ρώτησα αν έπρεπε να προκαταβάλω το χρηματικό ποσό. Αυτή μου απάντησε αρνητικά, λέγοντάς μου στο τέλος», συνεχίζει στην κατάθεση που έχει ενταχθεί στη δικογραφία.

Και ενώ, σύμφωνα με τον νόμο, «το έγκλημα είναι τετελεσμένο, όταν η παθούσα πραγματικά ασκεί την πορνεία, χωρίς να είναι αναγκαία η απόδειξη ακολασίας με συγκεκριμένο πρόσωπο», ο 35χρονος αστυνομικός δεν φάνηκε να θέλει να σταματήσει εκεί την «ανάκρισή» του. Συνέχισε λοιπόν και στην... ολοκλήρωση των ενδελεχών του ερευνών.

«Κατά τη διάρκεια της πράξης, της είπα εάν γίνεται και κάτι περισσότερο. Αυτή μου είπε ότι εάν κερνούσα άλλα δύο ποτά θα ερχόμασταν σε ερωτική επαφή. Συμφώνησα και την ξαναρώτησα εάν έπρεπε να προκαταβάλω το χρηματικό ποσό και αυτή μου απάντησε ξανά αρνητικά, λέγοντάς μου στο τέλος. Ενημέρωσε τον ''υπεύθυνο'' και της παρέδωσε δύο μάρκες. Στο τέλος των πράξεών της, έδωσα το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ το οποίο είχε προσημειωθεί από την υπηρεσία μου. Στη συνέχεια ενημέρωσα τους άλλους συναδέλφους μου που ήταν πλησίον του καταστήματος και προέβησαν στον έλεγχο του μπαρ», καταλήγει στην κατάθεσή του.

Στον νόμο αναφέρεται ότι εκείνος που προκαλεί μία αξιόποινη πράξη (ο λεγόμενος agent provocateur), «τιμωρείται με την ποινή του αυτουργού, μειωμένη στο μισό, αυτός που με πρόθεση προκάλεσε στον άλλο την απόφαση να εκτελέσει έγκλημα, με τον μοναδικό σκοπό να τον καταλάβει να αποπειράται την τέλεση ή να επιχειρεί αξιόποινη προπαρασκευαστική πράξη».

Μεμονωμένα φαινόμενα
«Κατά γενική ομολογία στη συνείδηση της κοινής γνώμης τα Σώματα Ασφαλείας πράττουν με εντιμότητα, ακεραιότητα και ευσυνειδησία. Δυστυχώς, όμως, ορισμένα όργανα στα οποία έχει ανατεθεί η πάταξη της εγκληματικότητας και η διαφύλαξη της έννομης τάξης, είτε εκμεταλλεύονται προς ίδιον όφελος την ιδιότητα, που φέρουν, είτε, προκειμένου να αναδείξουν την παρανομία άλλων, δεν διστάζουν να επιδείξουν παραβατική, ανήθικη και ενίοτε προσβλητική, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, συμπεριφορά», σχολίασε ο νομικός Σπύρος Ρομποτής, υπόψη του οποίου θέσαμε το ζήτημα.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατασκευή Ψυκτικών Θαλάμων- Βιομηχανική Ψύξη- BIOFREEZER -Καραστάμος στην Αλίαρτο


BIOFREEZER
ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  

     Η  BIOFREEZER    είναι  μια  από  τις  ταχύτερα  αναπτυσσόμενες  εταιρείες  του  χώρου  της.  Με περισσότερο από εικοσιπέντε  χρόνια   εμπειρίας ,έχει καταφέρει να εδραιωθεί στον τομέα της βιομηχανικής ψύξης – κλιματισμού.
     Αναλαμβάνουμε  να  κατασκευάσουμε ψυκτικούς θαλάμους,
συντηρήσεως/καταψύξεως, ταχείας ψύξεως(τούνελ), ελεγχόμενης ατμόσφαιρας και προβλάστησης. (από  πάνελ  πολυουρεθάνης,  όλων  των  διαστάσεων),  Επίσης, χώρους επεξεργασίας τροφίμων, εργαστήρια  ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Εγκατάσταση μηχανοστασίων  με  μονάδες παραλληλισμού.
Αναλαμβάνει κάθε είδους μελέτη και κατασκευή ψυκτικών θαλάμων.
Θαλάμους κατάλληλους για ζωικές τροφές
(κρέας, ψάρια, γάλα, τυροκομικά, αυγά),
φρούτα (μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, λεμόνια, κάστανα),
λαχανικά (πατάτες, κρεμμύδια, καρότα, πιπεριές, σέλινο),
άνθη και διάφορα άλλα όπως φάρμακα, σπόροι, είδη ζαχαροπλαστικής, προϊόντα ομορφιάς, μανιτάρια κ.α..
Είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε τεχνικές υπηρεσίες,


ποιοτικές και άμεσες.

«Η εταιρία BIOFREEZER αναλαμβάνει την μακροχρόνια παρακολούθηση και συντήρηση ψυκτικών θαλάμων με κρεμμύδια, πατάτες, καρότα και λοιπά ευπαθή προϊόντα. Σίγουρες και αξιόπιστες λύσεις.»
          Με ένα πλήρως ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και  ιδιόκτητες  εγκαταστάσεις  400 τ.μ. εφαρμόζουμε ότι εξελιγμένο παρέχει η αγορά των ψυκτικών.
     Η BIOFREEZER, έχει να προσφέρει, εφαρμογές παρακολούθησης μακροχρόνιας συντήρησης αγροτικών προϊόντων (κρεμμύδια – πατάτες –μήλα – πορτοκάλια - ρόδια), σε βιομηχανικά ψυγεία συντήρησης.
Σίγουρες, Αξιόπιστες και Οικονομικές  λύσεις
για όλες τις ψυκτικές εγκαταστάσεις.

Έδρα:    2ο Χλμ. Π.Ε.Ο. ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΤΗΛ.: 22680-29431 , FAX: 22680-24121 Κινητό: 6944 698430                    E-mail: info@biofreezer.gr      Web site: www.biofreezer.gr



BIOFREEZER ΚΑΡΑΣΤΑΜΟΣ  Π.  ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ  ΨΥΚΤΙΚΩΝ  ΘΑΛΑΜΩΝ
Β  Ι  Ο  Μ  Η  Χ  Α  Ν  Ι  Κ  Η    Ψ  Υ  Ξ  Η
Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Μ Ο Σ

www.biofreezer.gr        email:info@biofreezer.gr
 






Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλαγές φέρνει το πολυνομοσχέδιο σε ΕΝΦΙΑ και ενοίκια

Διπλό φορολογικό χτύπημα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων με την αύξηση του φόρου εισοδήματος στα ενοίκια και την επιβολή φόρου ακόμη και στα ανείσπρακτα μισθώματα, αναδρομικά από την πρώτη ημέρα του 2015, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τους εκμισθωτές ισχύουν για τα φετινά εισοδήματα από ενοίκια και θα αποτυπωθούν στο εκκαθαριστικό σημείωμα που θα λάβουν το επόμενο έτος.

Με βάση το νέο φορολογικό ο συντελεστής φορολόγησης αυξάνεται για εισοδήματα ως 12.000 ευρώ αυξάνεται από 11% στο 15% και από το 33% στο 35% για τα εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ. Η επιβάρυνση αυτή σημαίνει επιπλέον φόρο από 40 ως και 840 ευρώ.

Σημαντική αύηξηση στη φορολογία για όσους έχουν ένα μέσο εισόδημα από ένα ακίνητο της τάξης των 5.000 ευρώ αφού ο φόρος αυξάνεται από τα 550 στα 750 ευρώ, η αύξηση είναι δηλαδή της τάξης των 200 ευρώ, ενώ για εισόδημα της τάξης των 10.000 ευρώ ο επιπλέον φόρος είναι ακριβώς διπλάσιος και φτάνει τα 400 ευρώ. Την ίδια ώρα καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και για τα διατηρητέα ακίνητα ηλικίας άνω των 100 ετών.

Ο επιπλέον φόρος στα ενοίκια:
Εισόδημα 1.000 ευρώ +40 ευρώ φόρος
Εισόδημα 2.000 ευρώ +80 ευρώ φόρος
Εισόδημα 3.000 ευρώ + 120 ευρώ φόρος
Εισόδημα 4.000 ευρώ +160 ευρώ φόρος
Εισόδημα 5.000 ευρω +200 ευρώ φόρος
Εισόδημα 6.000 ευρώ +240 ευρώ φόρος
Εισόδημα 7.000 ευρώ +280 ευρώ φόρος
Εισόδημα 8.000 ευρώ +320 ευρώ φόρος
Εισόδημα 9.000 ευρώ +360 ευρώ φόρος
Εισόδημα 10.000 ευρώ +400 ευρώ φόρος
Εισόδημα 11.000 ευρώ +440 ευρώ φόρος
Εισόδημα 12.000 ευρώ +480 ευρώ φόρος
Εισόδημα 13.000 ευρώ +500 ευρώ φόρος
Εισόδημα 14.000 ευρώ +520 ευρώ φόρος
Εισόδημα 15.000 ευρώ +540 ευρώ φόρος
Εισόδημα 17.000 ευρώ + 580 ευρώ φόρος
Εισόδημα 19.000 ευρώ + 620 ευρώ φόρος
Εισόδημα 21.000 ευρώ +660 ευρώ φόρος
Εισόδημα 23.000 ευρώ + 700 ευρώ φόρος
Εισόδημα 25.000 ευρώ + 740 ευρώ φόρος
Εισόδημα 28.000 ευρώ +800 ευρώ φόρος
Εισόδημα 30.000 ευρώ +840 ευρώ φόρος

Σύμφωνα με τις διατάξεις του, διατηρητέα άνω των 100 ετών, αλλά και τα οικόπεδα ή τα αγροτεμάχια μέσα στα οποία βρίσκονται θα υπολογίζονται στον ΕΝΦΙΑ και στον συμπληρωματικό φόρο και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.Το ίδιο θα ισχύσει και για τις εκτάσεις εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού. Μάλιστα, ΕΝΦΙΑ θα πληρώνεται ακόμη κι αν ο φόρος που αναλογεί είναι 1 ευρώ και 10 λεπτά. Με το πολυνομοσχεδίο καταργείται η διάταξη που προέβλεπε ότι ο φόρος κάτω από 10 ευρώ δεν βεβαιώνεται και δεν εισπράττεται και πλέον οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ μετά από το πρώτο ευρώ.

 Εφημερίδα Έθνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποχωρεί η κακοκαιρία από σήμερα-Πέφτει η θερμοκρασία


Στα δυτικά, τα βόρεια καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.

Δυτικοί άνεμοι στα πελάγη 4 με 6 Μποφόρ. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 μ3 5 Μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και σταδιακά δυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Πνίγηκε βρέφος από φαγητό


Το κακό έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πελασγία...

Την τελευταία του πνοή άφησε ένα βρέφος, μόλις 40 ημερών, σε καταυλισμό ρομά στην Πελασγία Φθιώτιδας.

Οι γονείς του, Αλβανικής υπηκοότητας, είχαν πάει για να μαζέψουν ελιές και είχαν αφήσει το παιδί με τη γιαγιά του.

Το βρέφος την ώρα που το τάιζε η γιαγιά του πιθανότατα έπαθε "εισρόφηση" και παρά τις προσπάθειες της γιαγιάς το παιδί δεν επανήλθε.

Το άτυχο παιδάκι διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Στυλίδας όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργει το Α.Τ. Στυλίδας, ενω ήδη παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.
 lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ