Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Μέτρηση ακτινοβολίας με ένα κλικ στη διάθεση των πολιτών




    Online το Εθνικό Παρατηρήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων!
Ένας σύγχρονος μηχανισμός για την παρακολούθηση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από όλο το φάσμα των ραδιοσυχνοτήτων, που θα μετρά και θα... καταγράφει τα επίπεδα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, με στόχο τον έλεγχο της τήρησης των νόμιμων ορίων και την έγκυρη και διαρκή πληροφόρηση της κοινωνίας, βρίσκεται πλέον στη διάθεση των πολιτών.

Το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων έχει στόχο τον διαφανή και αξιόπιστο έλεγχο της τήρησης των νόμιμων ορίων έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία και σχεδιάστηκε για να καταγράφει και να πληροφορεί τους πολίτες σχετικά με την έκθεσή τους στην ακτινοβολία, αλλά και να τροφοδοτεί τις συναρμόδιες αρχές με χρήσιμα δεδομένα.

Το Παρατηρητήριο θα μετρά και θα καταγράφει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το σύνολο των επιπέδων των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από κεραίες κάθε είδους. Το έργο περιλαμβάνει:

* Την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία 500 σταθερών σταθμών μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε όλη τη χώρα

* Την απόκτηση, εγκατάσταση και λειτουργία 13 φορητών σταθμών μέτρησης (μετρητικός εξοπλισμός και οχήματα)

* Τη δημιουργία και λειτουργία ενός κέντρου συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων μέτρησης

* Τη συγκρότηση ενός δικτύου διασύνδεσης των σταθμών μέτρησης με το κέντρο δεδομένων

* Την ανάπτυξη ενός Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ), στο οποίο θα προβάλλονται οι σταθμοί μέτρησης καθώς και τα αποτελέσματα των μετρήσεων

* Την ανάπτυξη και λειτουργία μιας διαδικτυακής πύλης για την προβολή των δεδομένων μέτρησης και της διάθεσης αυτών στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ ΑΕ), μέσω της ιστοσελίδας οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις μετρήσεις των τιμών της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, που θα καταγράφονται από τους σταθμούς.

Επίσης, θα μπορούν να «κατεβάζουν» τα δεδομένα, να κάνουν αναζητήσεις στο ιστορικό καταγραφής εντάσεων Ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών στις περιοχές που τον ενδιαφέρουν, αλλά και να βλέπουν εξειδικευμένες μετρήσεις σε σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών (GIS).

Οι πολίτες θα μπορούν, εισάγοντας το γεωγραφικό τους στίγμα είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα με τη χρήση κινητού, να υποβάλουν αίτημα για διενέργεια μέτρησης της ακτινοβολίας σε συγκεκριμένη περιοχή. Μάλιστα, θα υπάρχει δυνατότητα τόσο ενημέρωσης της πορείας του αιτήματός τους όσο και εγγραφής σε υπηρεσία άμεσης ηλεκτρονικής ενημέρωσης για νέες μετρήσεις.

Η σύμβαση για την δημιουργία του είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 2014 από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ ΑΕ), η οποία είναι η αναθέτουσα αρχή. Κύριος του έργου είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων του υπουργείου Υποδομών, ενώ φορέας λειτουργίας του είναι η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Ανάδοχος του έργου είναι η Space Hellas SA. Ο προϋπολογισμός είναι 4,6 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Η δημιουργία του Παρατηρητηρίου προβλεπόταν από σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες που είχε δοθεί σε διαβούλευση τον Δεκέμβριο του 2010. Ο νόμος ψηφίστηκε την άνοιξη του 2012 και η σχετική κοινή υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως λίγους μήνες αργότερα.
greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός-Παναιτωλικός 2-2 με... φαλτσοσφυρίγματα

Ο Παναιτωλικός με δυο γκολ του Μαρκόβσκι (το πρώτο οφσάιντ) προηγήθηκε 2-0 στη Λιβαδειά, αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και πήραν το 2-2, με αυστηρό πέναλτι του Μάντζιου. Με 10 από το 69` οι Αγρινιώτες
 Ένα πολύ ωραίο ματς στη Λιβαδειά στιγματίστηκε από δυο σοβαρά διαιτητικά λάθη, καθώς το 1-0 έγινε από γκολ-οφσάιντ του Μαρκόβσκι, ενώ στο 2-2 δεν υπάρχει πέναλτι στον Μάντζιο από τον Ντιέγκο Μπεχαράνο που πάντως αποβλήθηκε σωστά στο 69`. Οι Αγρινιώτες στο ντεμπούτο του Μαντζουράκη στον πάγκο προηγήθηκαν μόλις στο 20` με τα δύο γκολ του Σέρβου, όμως προδόθηκαν πάλι από την άμυνα τους, παίρνοντας πάντως ένα βαθμό "χρυσάφι". Οι Βοιωτοί είχαν δοκάρι με τον Μιλιάζες στο 58` αλλά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή μετά την αποβολή του Μπεχαράνο και μοιραία έμειναν στο 2-2.

Ματσάρα στη Λιβαδειά!

Ο Λεβαδειακός μπήκε καλύτερα στο ματς, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Μαρκόβσκι άνοιξε το σκορ στο 12`! Ο Βιγιαφάνιες με ωραία κάθετη τον βρήκε και ο Σέρβος (από θέση οφσάιντ...) πλάσαρε εύστοχα για το 0-1! Το ματς είχε καλό ρυθμό όπως και μπόλικα νεύρα, με τους Βοιωτούς να ισορροπούν γρήγορα μετά την ψυχρολουσία του γκολ. Εκ νέου ο Βιγιαφάνιες με φοβερή μπαλιά έβγαλε σε θέση γκολ τον Ρουσκουγέδα, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό από την μπαλιά του Κουτρομάνου αστόχησε! Μια, δυο στην τρίτη έγινε το 0-2 στο 20`! Κόρνερ από αριστερά, κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Μπεχαράνο και πάλι ο Μαρκόφσκι με προβολή στα δίχτυα!

Ο Μάντζιος μόλις στο 29` έβαλε τον Νικολάου αντί του Τριποτσέρη με τον Λεβαδειακό να πιέζει για το 1-2 και τον Κυριακίδη στο 32` να αποκρούει το σουτ του Ρομέου. Με τα πολλά, το 1-2 ήρθε στο 40`. Ο Φαβάλι έκανε το σουτ, ο Γιακουμάκης πήρε την κόντρα και σε κενή εστία μείωσε το σκορ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς! Πολύ ωραίο παιχνίδι, όπου θα μπορούσαν άνετα να είχαν σημειωθεί άλλα δύο-τρία γκολ.

Πέναλτι, αποβολή και 2-2

Ο Σελίμος στη λογική συμψηφισμού των σφυριγμάτων, έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπεχαράνο στον Μάντζιο με την απόφαση να είναι τουλάχιστον αυστηρή... Ο παθών ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, ισοφαρίζοντας στο 48` σε 2-2! Το ματς είχε ανάψει για τα καλά με τους Αγρινιώτες να προσπαθούν να απαντήσουν, όμως στο 59` ο Μιλιάζες με φοβερή εκτέλεση φάουλ από θέση πλάγια αριστερά σημάδεψε οριζόντιο δοκάρι!

Ο Ντιέγκο Μπεχαράνο φλέρταρε με την κόκκινη στο 69` και τελικά την πήρε, καθώς έπρωξε τον Μιλιάζες για ένα φάουλ που του έγινε, ακολούθησε ένταση και ο Βολιβιανός πήρε σωστά την άγουσα για τα αποδυτήρια... Ο Παναιτωλικός έμεινε με 10 και ο Λεβαδειακός έχασε τον Μιλιάζες που τραυματίστηκε με τον Μίνγκα να μπαίνει στη θέση του. Οι Βοιωτοί πίεσαν για το 3-2, έχοντας κλείσει τους Αγρινιώτες στα καρέ, με τον Κυριακίδη στο 85` να λέει όχι στον Στάθη και την κεφαλιά του Γιακουμάκη να περνάει λίγο άουτ στο 86`! Μ` αυτά και μ` αυτά το ματς έληξε 2-2.

ΣΚΟΡΕΡ: 40΄ Γιακουμάκης, 47' πέν. Μάντζιος / 11', 20΄ Μαρκόβσκι
ΔΟΚΑΡΙ: 55΄Μιλιάζες
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 43' Φαβάλι, 69' Μιλιάζες, 69' Γιάχιτς / 10' Παπάζογλου, 13' Κυριακίδης, 30' Μαρκόβσκι, 47' Ντιέγκο Μπεχαράνο, 85' Κάπελ, Ντάνι Μπεχαράνο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 69' (2η κίτ,) Ντιέγκο Μπεχαράνο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σελίμος (Λακωνίας)

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Τριποτσέρης (29' Νικολάου), Στάθης, Μιλιάζες (75' Μίνγκας), Εντουίν, Ρομέου, Ναβάρο, Φαβάλι (70' Μάρκοβιτς), Γιακουμάκης. Μάντζιος, Γιάχιτς

Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Ντιέγκο Μπεχαράνο, Κούσας, Παπάζογλου, Κουτρουμάνος, Μάκος, Ντάνι Μπεχαράνο, Ρουσκουγιέδα (66' Πάουλο), Βιγιαφάνες (71' Μάρτιν(, Κάπελ, Μαρκόβκσι (80' Ουάρντα)

sportdog.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ατζαμήδες τραυματιοφορείς σακάτεψαν τραυματισμένο παίκτη -Βίντεο



Δείτε στο βίντεο τους αντζαμήδες τραυματιοφορείς που κατά τη διάρκεια του αγώνα Λάρισα -Εργοτέλης, έπρεπε να μεταφέρουν τον τραυματισμένο παίκτη εκτός γηπέδου.
Είναι από τις στιγμές εκείνες που δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις.
Ομως, η μεταφορά αυτή δεν ήταν απλή υπόθεση αφού ο ένας από τους τραυματιοφορείς, σκόνταψε και έπεσε πάνω στον τραυματία και σαν να μην έφτανε αυτό, δευτερόλεπτα αργότερα τον πέταξε στο έδαφος!

Ο πρωταγωνιστής του βίντεο, ο 20χρονος μέσος του Εργοτέλη μίλησε στο SDNA για όσα έζησε την επίμαχη στιγμή του τραυματισμού του:

«Ηταν ντροπή για όλους αυτό που έγινε»

«Χτύπησα στο κόκκαλο, κάτω από τα πλευρά. Πονούσα πολύ, αλλά μπορούσα να βγω μόνος μου έξω. Ημουν έτοιμος να σηκωθώ πάνω, αλλά με έβαλαν με το ζόρι στο φορείο. Μου έλεγαν “άντε σήκω”, δεν είπε κάτι άλλο κατά τη διαδρομή. Είδατε μετά το έγινε. Μπερδεύτηκε δύο φορές ο τραυματιοφορέας, αλλά αυτό, οκ, συμβαίνει. Το χειρότερο είναι η κίνησή του μόλις έφτασε εκτός γραμμής, όταν με πέταξε κάτω. Θα έπρεπε να ντρέπονται».

Σε ερώτηση γιατί δεν σηκώθηκε ο ίδιος να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, από τη στιγμή που ήταν σε θέση να το κάνει απάντησε:

«Εγώ ήθελα, αυτοί δεν με άφηναν. Προφανώς επειδή νόμιζαν ότι θα έκανα καθυστέρηση καθώς θα έβγαινα. Ηθελαν να με βγάλουν τρέχοντας γιατί η Λάρισα σε εκείνο το σημείο ήταν πίσω στο σκορ και πιεζόταν. Ηταν όμως ντροπή και για τους παίκτες της Λάρισας αυτή η συμπεριφορά, να έρχονται και να με τραβάνε από τη φανέλα ενώ ήμουν κάτω».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το μισθολόγιο που θα ισχύσει στο Δημόσιο

Ανατροπές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο δεν θα συνδέεται με το βαθμολόγιο, φέρνει το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Αυτό που εξετάζει η κυβέρνηση πέρα από την αποσύνδεση από το βαθμολόγιο είναι η αλλαγή κλιμακίων ανά διετία ή τριετία ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα, αύξηση 50-100 στους προϊσταμένους και διατήρηση των επιδομάτων που δίδονται σήμερα, όπως και επίσης και της προσωπικής διαφοράς, σε περίπτωση ονομαστικής μείωσης του βασικού μισθού, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής».

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τον Δεκέμβριο, ώστε να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2016.

Τι περιλαμβάνει το νέο μισθολόγιο:

Αποσύνδεση των αυξήσεων από το βαθμολόγιο

Οι μισθολογικές αυξήσεις θα αποδίδονται με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας και όχι με βάση τον βαθμό που καταλαμβάνει ένας υπάλληλος.

Η βαθμολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων που αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες θα αφορά μόνο τη δυνατότητα που θα έχουν οι εργαζόμενοι να καταλάβουν θέσεις ευθύνης.

Αλλαγή κλιμάκων ανά διετία και τριετία

Για τις κατηγορίες υπαλλήλων ΥΕ και ΔΕ το νέο μισθολόγιο θα προβλέπει 13 μισθολογικά κλιμάκια τα οποία θα αποδίδουν ωριμάνσεις στους βασικούς μισθούς ανά τριετία.

Αντίστοιχα, για τους υπαλλήλους ΠΕ και ΤΕ το νέο μισθολόγιο θα προβλέπει 19 μισθολογικά κλιμάκια, που θα αποδίδουν αυξήσεις ανά διετία.

Με τη διαφορά ωρίμανσης των μισθών επιτυγχάνεται το «άνοιγμα της ψαλίδας» μεταξύ προσοντούχων και εργαζομένων με χαμηλότερα προσόντα, που έχουν ζητήσει οι δανειστές.

Διατηρείται στη μείωση του μισθού η προσωπική διαφορά

Βασικός πυλώνας θα είναι η διατήρηση της προσωπικής διαφοράς στην περίπτωση που με το νέο μισθολόγιο υπάρχει ονομαστική μείωση του βασικού μισθού. Ο υπάλληλος θα διατηρεί στις αποδοχές του το πλεονάζον ποσό ως προσωπική διαφορά.

Αύξηση 50 έως 100 Ευρώ στο επίδομα θέσης

Στη λογική του «ανοίγματος της ψαλίδας» μεταξύ προσοντούχων και μη προσοντούχων υπαλλήλων, που έχουν ζητήσει τα τεχνικά κλιμάκια των εταίρων, συζητείται και η αύξηση κατά 50 - 100 Ευρώ των επιδομάτων θέσης ευθύνης, που λαμβάνουν οι Προϊστάμενοι.

Παραμένουν τα τέσσερα επιδόματα

Τα 4 επιδόματα που αποδίδονται στους δημοσίους υπαλλήλους (οικογενειακή παροχή, επίδομα απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών, ανθυγιεινής εργασίας και επίδομα θέσης ευθύνης) παραμένουν ως έχουν.

Επίσης, στόχος της Κυβέρνησης είναι να διατηρήσει τους ίδιους εισαγωγικούς μισθούς που ισχύουν σήμερα, πάνω στους οποίους θα «χτιστεί» το νέο μισθολόγιο.

 Εθνος της Κυριακής

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιστορικό Οδοιπορικό στο Ακραίφνιο Βοιωτίας



Τούτο δὲ τό ἰρον καλέεται μὲν Πτώον ἔστι δὲ Θηβαίων, κέεται δὲ ὑπέρ τῆς Κωπαΐδος λίμνης πρός
ὀύρει ἀγχοτάτω Ἀκραιφίης πόλιος.
Αυτό το ιερό ονομάζεται Πτώο,
ανήκει στους Θηβαίους, βρίσκεται
κοντά στη λίμνη Κωπαΐδα, στους
πρόποδες της πόλης του Ακραιφνίου.

Ηροδότου VIII, 135 480-420 π.χ.  Χτισμένο σε υψόμετρο 225 μέτρων κοντά στις υπώρειες του Πτώου (Αρχαίο Ιερό Απόλλωνα 4ος π.Χ.) και σε απόσταση μόλις 108 χιλιομέτρων από την Αθήνα, το Ακραίφνιο αποτελεί σήμερα δημοτική ενότητα (2.752 κατ.) του διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου Ορχομενού. Τα τελευταία χρόνια το Ακραίφνιο αποτελεί επίσης δημοφιλή προορισμό, καθώς προσφέρει πλήθος επιλογών και δραστηριοτήτων για τους επισκέπτες. Περιηγήσεις σε Προιστορικά & Αρχαία μνημεία (Σπήλαιο Σαρακηνό, Οχυρό Γλα, Ακρόπολη Ακραιφνίου, Αρχαίο Ιερό Απόλλωνα, Ναός Δήμητρας, κ.α.) καθώς και σε νεότερα (Βυζαντινός Ναός Αγίου Γεωργίου, Ιερά Μονή Πελαγίας, κ.α.). Τέλος, τοπία φυσικού κάλους με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον δε θα αφήσουν ασυγκίνητο κάθε επισκέπτη (Υδροβοιότοπος & καταράκτες Λίμνης Υλίκης, Κωπαΐδα, Όρμος Σκορπονερίου, κ.α.).

 
Η πόλη του Ακραιφνίου κατοικήθηκε από τον 8ο αιώνα π.Χ. ως τα ύστερα ρωμαϊκά και βυζαντινά χρόνια. Η Ακρόπολη της αρχαίας Ακραιφνίας βρίσκεται νότια του σημερινού χωριού στο λόφο Σκοπιά. Σήμερα σώζεται τμήμα της οχύρωσης του (4ος αιώνας π.Χ.) καθώς και πύργος πεντάγωνης κάτοψης με πύλη. Αρχαίο δομικό υλικό και επιγραφές βρίσκονται εντοιχισμένα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Το σύνολο της αρχαίας πόλης δεν έχει ανασκαφεί πλην μικρής έρευνας του Y. Garlan που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Bulletin de Correspondance Hellenique του 1974. Το Ιερό του Απόλλωνα Πτώου βρίσκεται ανατολικά του Ακραιφνίου στο όρος Πελαγία και αποτελείται από ναό (αρχαϊκών και κατόπιν ελληνιστικών χρόνων) γύρω από τον οποίο ήταν στημένοι αναθηματικοί κούροι και τρίποδες. Σε χαμηλότερα επίπεδα υπήρχαν στοές, ξενώνας, μεγάλη δεξαμενή και πηγή χρησμών. Το ιερό ανασκάφηκε σε διαφορετικές περιόδους από το 1885 (Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή).

Στη δημοτική ενότητα Ακραιφνίας (πρώην Δήμος Ακραιφνίας) περιλαμβάνονται οι εξής Τοπικές Κοινότητες : το Ακραίφνιο (1058 κατ.), το Κάστρο (882 κατ.) και το Κόκκινο (812 κατ.). Στο Κάστρο περιλαμβάνονται οι οικισμοί: Κάστρο (868) και Στροβίκιο (14), ενώ στο Κόκκινο οι οικισμοί: Κόκκινο (618), Άγιος Ιωάννης (168), Μονή Πελαγίας (12) και Σκροπονέρια (14).




Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Ακραίφνιο θα βρείτε εδώ.
Πληροφορίες απο akraifnia-polis.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές οι αλλαγές προωθούνται στα τέλη κυκλοφορίας στα Ι.Χ.

Εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα κληθούν φέτος να πληρώσουν νέα τέλη κυκλοφορίας, ενώ οι αλλαγές εντοπίζονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως σχεδιάζεται η καθιέρωση ειδικού τέλους δακτυλίου, ωστόσο θα αφορά στα παλαιά ρυπογόνα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν εντός του μικρού δακτυλίου.

Το σχέδιο που συζητείται με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και θα περιλαμβάνεται στο επόμενο νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, όπως αναφέρει το «Έθνος», προβλέπει, μεταξύ άλλων, επιβαρύνσεις στα αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, που έχουν ταξινομηθεί μετά την 1/1/2010. Είτε θα καταργηθούν τα μηδενικά τέλη που υπολογίζονται με βάση τους ρύπους είτε θα μειωθεί το όριο των 99γρ/CO2 στα 80γρ/CO2. Σε αυτή την περίπτωση, περίπου 50.000 ιδιοκτήτες θα καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας ύψους 50 ευρώ για το 2016.

Επιπλέον, εξετάζονται αλλαγές των συντελεστών στα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές καυσαερίων, τα οποία αφορούν περίπου σε 410.00 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Οι προτάσεις προβλέπουν αυξήσεις στους συντελεστές από 10% έως και 50%, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να προβλέπονται για τα αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας άνω των 1.800 κ.ε.

Με στόχο να μπει τέλος στη μαζική κατάθεση των πινακίδων, το ΥΠΟΙΚ εξετάζει μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα παλιά αυτοκίνητα κυρίως μεγάλου κυβισμού, άνω των 2.000 ή 2.500 κ.ε.

Ωστόσο, αναμένεται να επιβληθεί και ειδικό τέλος δακτυλίου που θα αφορά στους κατόχους παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων που οι ιδιοκτήτες τους κυκλοφορούν εντός του μικρού δακτυλίου. Το εν λόγω τέλος, που θα κυμάινεται από 20 έως 350 ευρώ, αναμένεται να επιβληθεί σε αυτοκίνητα, φορτηγά και ταξί που ανήκουν στην οδηγία ρύπων Euro 5 ή παλαιότερη, ενώ δεν αποκλείεται να ισχύσει και για τους μόνιμους κατοίκους. Έσοδα ύψους έως και 100 εκατ. ευρώ προσδοκά το ΥΠΟΙΚ από την επιβολή του εν λόγω τέλους.
newmoney.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Διάλεξη Πρωταθλητή Πυγμαχίας στην Παραλία Διστόμου

Εκδήλωση για τον αθλητισμό ως μέσο της παιδαγωγικής διαδικασίας μέσα από την εμπειρία του διακεκριμένου διεθνώς Έλληνα πυγμάχου Χρήστου Τριάντη, έξι (6) φορές Πρωταθλητή Ελλάδας  και μέλος των Εθνικών Ομάδων Πυγμαχίας για 10 χρόνια (1989 - 1998), θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου  στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου.


Την εκδήλωση διοργανώνει η ''Αθλητική Ψυχαγωγική Λέσχη Μεδεών'' στον κινηματογραφο ''Φίλιππος''  των Άσπρων Σπιτιών στις 11 το πρωί και έχουν κληθεί να την παρακολουθήσουν οι μαθητές καθώς και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των Σχολείων της περιοχής .Θέμα  της εισήγησης του κ. Τριάντη, που είναι και καθηγητής στην ειδικότητα Πυγμαχίας στην Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Αθηνών (Σ.Ε.Φ.Α.Α.). ειναι : "Η πυγμαχία ως άθλημα και παιδαγωγικό μέσο".
Αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα της εισήγησης του Πρωταθλητή Πυγμαχίας με δεδομένη την μεγάλη εμπειρία του όχι μόνο ως αθλητή και προπονητή ( και των Εθνικών Ομάδων) αλλά και αυτή ως εκπαιδευτικού στην Μέση εκπαίδευση και ''ανιχνευτή'' ταλέντων σε σχολεία.

Ο κ Τριάντης είναι πτυχιούχος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με Ειδικότητα: Πυγμαχία (βαθμός: Άριστα)

Έχει υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις, στην 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών
Πρωταθλητής Ελλάδας (6 φορές) στο άθλημα της Πυγμαχίας. Μέλος των Εθνικών Ομάδων Πυγμαχίας από το 1989 έως το 1998.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός καιρός με θερμοκρασία στους 26 βαθμούς

Καλό καιρό θα έχει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα δυτικά και τα βόρεια και τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά κατά τις πρωινές ώρες.

Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Θεσσαλονίκη με την ορατότητα να είναι περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 14 και 22 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση καιρού για την υπόλοιπη χώρα από την ΕΜΥ:


    Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην κεντρική Μακεδονία. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές το πρωί κυρίως στο Ιόνιο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες

Άνεμοι: ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ