Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ε. Ε. Ε. Δ. Λιβαδειάς:ΠΡΟΣΟΧΗ Απατεώνες πουλάνε ημερολόγια στην πόλη μας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ   
Hellenic Association for Search and Rescue
ΠΑΛΑΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  κιν.: 697 4569026
site: www.eeedlivadias.blogspot.gr • email:eeed_livadeias@yahoo.gr
          Η Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς σας ενημερώνει πως στην περιοχή μας βρίσκονται άτομα που πωλούν ημερολόγια εθελοντικής ομάδας.

Τα άτομα αυτά ουδεμία σχέση έχουν με την Ένωση και με τον διευρυμένο δήμο μας καθώς είναι από άλλη περιοχή της Ελλάδος.

Σας ενημερώνουμε διότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που χρησιμοποιώντας το όνομα της Ένωσης και μελών αυτής προσπαθούν να πουλήσουν στους συμπολίτες μας.



Με εντολή του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.Δ. Λιβαδειάς
                  Μιλτιάδης Τσουλής
                  Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων
                 τηλ. 698 9601728

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυση Ντασιώτη κατά Σαγάνα για αντιποίηση Αρχής

Μήνυση για αντιποίηση Αρχής στον Αρχηγό της 
            Αντιπολίτευσης

      Μήνυση για αντιποίηση Αρχής κατά του αρχηγού της Αντιπολίτευσης  κου Σαγάνα Φίλιππου κατατέθηκε σήμερα από το Δήμο και το ΝΠΔΔ «Σχολική επιτροπή Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.
      Ο Αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν νομιμοποιείται να υπογράφει έγγραφα για λογαριασμό του Δήμου ή του ΝΠΔΔ, ούτε να τους δημιουργεί δεσμεύσεις εν αγνοία τους.
      Ο ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι να ασκεί έλεγχο και όχι διοίκηση.

Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος


Διαβάστε Περισσότερα »

Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Έλληνες μετανάστες...

... στη Γερμανία...
Ολοένα περισσότεροι Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στο Βερολίνο αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα. Εκατοντάδες εξ αυτών βρίσκονται υπό...
ιατρική παρακολούθηση στη Δημοτική Κλινική Χούμπολντ.

Από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση έχουν ξενιτευτεί δεκάδες χιλιάδες Έλληνες. Φεύγοντας όμως στο εξωτερικό δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι λύνουν τα προβλήματα τους. Στην Ελλάδα εξακολουθούν να υπάρχουν οι οικονομικές ανάγκες της οικογένειας, οι υποχρεώσεις απέναντι στην εφορία, οι δόσεις που θα πρέπει πληρωθούν στην τράπεζα. Η εγκατάσταση σε μια νέα χώρα σημαίνει και νέες προκλήσεις.

«Τα προβλήματα είναι, πρώτον, η γλώσσα. Δεύτερον, προσπαθούν να βρουν δουλεία και αναγκάζονται επειδή δεν γνωρίζουν τη γλώσσα να μπουν σε ελληνικές κουζίνες, όπου πληρώνονται αισχρά. Μιλάμε για τρία ευρώ την ώρα, αδήλωτοι με χίλια δυο προβλήματα και εστιάτορες να τους κρατούν τα διαβατήρια», επισήμανε στην DW η ψυχολόγος Δέσποινα Παπαδημητράτου.

Όμως και οι εμπειρίες σε γερμανικό περιβάλλον δεν είναι πάντοτε οι καλύτερες. Αρκετοί Έλληνες μετανάστες αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους ή και από τις γερμανικές Αρχές προκαταλήψεις, ειρωνεία, ακόμη και ρατσισμό. Η Δέσποινα Παπαδημητράτου, που εργάζεται πάνω από δέκα χρόνια ως ψυχολόγος στο Βερολίνο, αναφέρει χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιας συμπεριφοράς:

«Χτυπάει το τηλέφωνο τους και τους λένε μην το σηκώνεις γιατί είναι ο Τσίπρας και θέλει να σου πάρει λεφτά. Ή μετά ζητούν να πάρουν την άδεια για να πάνε στην Ελλάδα και τους λένε, γιατί, εδώ δουλεύεις και βγάζεις τα λεφτά σου και θα πας να τα χαλάσεις στην Ελλάδα; Ή ακόμη όταν αρρωστήσουν τους θεωρούν τεμπέληδες».

Αρκετοί δυσκολεύονται να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις, αρρωσταίνουν, παρουσιάζουν ψυχικά συμπτώματα. Τα συνήθη νοσήματα είναι κατάθλιψη, διαταραχή προσωπικότητας και προσαρμογής, ψυχικές διαταραχές και διαταραχές συμπεριφοράς.

Πάνω από 600 Έλληνες ασθενείς

Σημείο αναφοράς στο Βερολίνο για Έλληνες με ψυχικά προβλήματα είναι τα Εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγιεινής της Δημοτικής Κλινικής Χούμπολντ στην περιοχή Βίτεναου. Τα ιατρεία λειτουργούν εδώ και δέκα χρόνια και απευθύνονται σε αλλοδαπούς. Όπως δήλωσε στην DW o διευθυντής τους Βέρνερ Πλατς, «έχουμε εν τω μεταξύ εννέα γλώσσες. Πρόκειται για μια προσφορά που είναι μοναδική σε ολόκληρη τη Γερμανία. Εκτός αυτού, σε εμάς δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς για ραντεβού εβδομάδες και μήνες, αλλά του κλείνεται κατά κανόνα για την ίδια εβδομάδα και σε περίπτωση ανάγκης για την ίδια ημέρα».

Πάνω από 4000 ασθενείς επισκέπτονται κάθε τρίμηνο τα Εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγιεινής. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για αρρώστους που κατάγονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, την Τουρκία, το Ισραήλ αλλά και την Ελλάδα. Πάνω από 600 είναι οι έλληνες ασθενείς. Ο αριθμός είναι αξιοπρόσεχτος αν λάβει κανείς υπόψη ότι στη γερμανική πρωτεύουσα ζουν περίπου 13.000 Έλληνες. Οι τρεις στους τέσσερις ασθενείς των ιατρείων είναι άτομα που έχουν έρθει μετά το 2010 στο Βερολίνο. Πρόκειται για ασθενείς που στην πλειοψηφία έρχονται από την επαρχία, είναι ανειδίκευτοι και έχουν χαμηλή μόρφωση.

Από τα 40 και πλέον άτομα που εργάζονται στα Εξωτερικά Ιατρεία Ψυχικής Υγιεινής οι εφτά είναι Έλληνες. Ανάμεσα τους είναι εκτός από την ψυχολόγο Δέσποινα Παπαδημητράτου, μια ψυχίατρος, μια νοσοκόμα αλλά και μια κοινωνική λειτουργός, η οποία βοηθά ώστε να βρεθεί δουλειά και σπίτι, να συμπληρωθούν αιτήσεις, να διεκπεραιωθούν εκκρεμότητες με τις αρχές και τις υπηρεσίες. Τα αποτελέσματα αυτής της ολόπλευρης αντιμετώπισης των προβλημάτων των ασθενών είναι πολύ θετικά, διαβεβαιώνει ο διευθυντής των Εξωτερικών Ιατρείων, Βέρνερ Πλατς, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, όπου διατηρεί και ιατρείο.

Κινδυνεύουν με «λουκέτο» τα ιατρεία;

Πιθανώς όμως οι χιλιάδες ασθενείς του τμήματος για τους αλλοδαπούς να μείνουν το επόμενο διάστημα χωρίς περίθαλψη, προειδοποιεί ο Βέρνερ Πλατς. Όπως διευκρίνισε, «επιθυμούμε να μετακομίσουμε τον ερχόμενο χρόνο στο Εβραϊκό Νοσοκομείο. Εκεί θα εγκατασταθούμε σε ένα κτήριο που ανταποκρίνεται σε όλες μας τις ανάγκες. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η ανακαίνιση του κτηρίου παίρνει περισσότερο χρόνο απ' ό,τι έχει προγραμματιστεί. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να παραμείνουμε περισσότερο διάστημα απ' ό,τι έχουμε προγραμματίσει εδώ στα Εξωτερικά Ιατρεία. Σε περίπτωση όμως που αναγκασθούμε να βγούμε τέλος του χρόνου, τότε πολλοί ασθενείς θα μείνουν χωρίς περίθαλψη».

Αυτές τις ημέρες η διεύθυνση του νοσοκομείου θα αποφασίσει αν θα δώσει παράταση στο τμήμα για τους αλλοδαπούς. Πάντως, τα ως τώρα μηνύματα είναι θετικά.

Πηγή: "Deutsche Welle"

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξέσπασμα Ιερώνυμου: Ζητώ συγγνώμη για κάθε νεκρό παιδί

«Στο μέτρο που μου αναλογεί, ως θρησκευτικού ηγέτη, αναλαμβάνω την ευθύνη και ζητώ συγγνώμη προσωπικά για κάθε άνθρωπο που έφυγε, παιδί ή μεγαλύτερο. Γιατί δεν έπραξα περισσότερα, ως θρησκευτικός ποιμένας, ως μέλος της "πολιτισμένης" Ευρώπης, για να σταματήσω αυτό το ταξίδι που αντί για το εισιτήριο της ελπίδας, μοίρασε στις παλάμες των ανθρώπων την απέραντη θλίψη»...

Τα λόγια ανήκουν στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ένα απόσπασμα της ομιλίας του κατά την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης για την Μέση Ανατολή, σήμερα το πρωί.

Ο κ. Ιερώνυμος, εξέφρασε την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες με ουσία και συγκεκριμένα αποτελέσματα από τους θρησκευτικούς ηγέτες για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή κατά την ομιλία του παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Αντί να είμαστε όλοι εδώ συγκεντρωμένοι και να κλαίμε για τα προσφυγόπουλα που κείτονται καθημερινά νεκρά στην άμμο, μήπως θα έπρεπε να μεριμνήσουμε νωρίτερα για να μην ξεριζωθούν μαζί με τους γονείς τους από τα σπίτια τους», είπε μιλώντας για μια την τραγωδία που εξελίσσεται, η οποία αντί να περιορίζεται συνεχώς εξαπλώνεται.

Οι ηγέτες της Ευρώπης να αναλάβουν τις ευθύνες τους

«Σήμερα, καλούμαστε να αφήσουμε τα λόγια. Σήμερα καλούμαστε να προχωρήσουμε σε ακόμα περισσότερες πράξεις για αυτές τις ταλαιπωρημένες ψυχές», είπε ο Αρχιεπίσκοπος ζητώντας από τους ευρωπαΐους ηγέτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λάβουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες «για ένα καλύτερο αύριο αυτών των ανθρώπων, ώστε στην αντίπερα όχθη, στο τρομακτικά επίπονο ταξίδι τους προς την Ευρώπη, να τους περιμένει η ελπίδα και να μην καραδοκεί ο θάνατος».





Διαβάστε Περισσότερα »

« ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΠΡΩΙΜΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ ETAIΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

(συνεργασία με το Κοινόν των Βοιωτών)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΟΜΙΛΙΑ
« ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΠΡΩΙΜΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ»

ΟΜΙΛΗΤΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ


Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 6.00 μ .μ. στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων , ο Αναπληρωτής Πρύτανης Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , Διευθυντής της Α' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο,
καθηγητής Γεώργιος Ζωγράφος, ειδικός στην ανίχνευση πρώιμου καρκίνου ιδιαίτερα του στήθους , θα μιλήσει με θέμα :
« ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΠΡΩΙΜΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ».
Η ομιλία ενδιαφέρει όλους , μικρούς και μεγάλους, διότι πλέον
ο καρκίνος αποτελεί την μεγαλύτερη μάστιγα εναντίον της υγείας.

Με τιμή
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γεώργιος Ντασιώτης
Ο Πρόεδ. της Ετ. Βοιωτ. Μελ. Νικόλαος Κόλλιας

Για πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ 2262065463
Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων: κ. Σταυρούλα Τσιώλη τηλ 6976728560
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών κ. Κατερίνα Κωνσταντέλλου τηλ. 6947571087
Κοινόν των Βοιωτών: κ. Οδυσσέα Καρβούνη τηλ 6984316411

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ.Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων-Δείτε τα θέματα

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 15η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
1 Περί της έγκρισης πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.
2 Περί της παράτασης προθεσμίας του έργου ’’ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ
ΓΕΦΥΡΑΣ’’.(Εισηγητής Κος Βαρουξής)
3 Περί της έγκρισης 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών , και της 1ης Συμπληρωματικής
Σύμβασης του έργου , ’’ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΓΕΦΥΡΑΣ’’.(Εισηγητής Κος Βαρουξής4 Περί της παράτασης προθεσμίας του έργου ’’ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ 700
ΘΕΣΠΙΕΩΝ’’(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
5 Περί της προσωρινής παραχώρησης γεωργικής έκτασης , στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Αλιάρτου , για
εκπαιδευτικούς λόγους. (Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
6 Περί της αποδοχής ,προέγκρισης δημοπράτησης του έργου ’’ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ’’
ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ’’ , και τρόπου εκτέλεσης.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
7 Περί ορθής επανάληψης της υπό αριθ.185/2015 ως προς την ημερομηνία δημοπράτησης, απόφασης
Δημοτικού Συμβουλίου , που αφορά την έγκριση δημοπράτησης δημοτικής έκτασης ως αμμορυχείο και
καθορισμός όρων αυτής. (σχετική η υπ’αριθμ 49/2015 απόφαση της Ε.Π.Ζ.).
8 Περί της εξέτασης αίτησης του Αθλητικού Ομίλου Άσκρης , που αφορά την επιχορήγηση του
Ομίλου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
9 Περί έγκρισης της υπό αριθ.106/2015 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής , που αφορά την
μείωση των τροφείων για τον μήνα Σεπτέμβριο στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του
Δήμου μας.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
10 Περί έγκρισης απόφασης Οικονομικής Επιτροπής , που αφορά την παρακολούθηση εσόδων -
εξόδων Δ΄ Τριμήνου 2014 του Δήμου μας.(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος Οικονομικών)
11 Περί της τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου μας .(Εισηγητής Κος
Αντιδήμαρχος Οικονομικών)
12 Περί της έγκρισης των υπό αριθ.97/2015,103/2015,105/2015 αποφάσεων Οικονομικής
Επιτροπής , που αφορούν αναμορφώσεις οικ. έτους 2015 του Δήμου μας .(Εισηγητής Κος
Αντιδήμαρχος Οικονομικών)
13 Περί της αποδοχής του ποσού των 101.869,05ευρώ , που αφορά την ΚΑΠ Οκτωβρίου 2015
.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
14 Περί της αποδοχής του ποσού των 13.739,36ευρώ , που αφορά Τέλη Διαφήμισης.(Εισηγητής
Κος Πρόεδρος)
15 Περί της αποδοχής του ποσού των 10.414,35ευρώ , που αφορά Τέλος Ακίνητης Περιουσίας
(ΤΑΠ). (Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
16 Περί της αποδοχής του ποσού των 2.012,98ευρώ , που αφορά καταβολή μισθωμάτων από
01/05/2015 έως 31/08/2015 των σχολικών μονάδων& υπηρεσιών που μεταφέρθηκαν με
Ν.3852/10. (Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου
ΖΙΩΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

2η Δημόσια διαβούλευση για τον Ασωπό στη Λιβαδειά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στη 2η δημόσια διαβούλευση για τον Ασωπό
Σε συνέχεια των προτάσεων ανοιχτού διαλόγου που γνωστοποιήθηκαν στη συνάντηση της 8ης Οκτωβρίου 2015 για το μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα της Περιοχής Οινοφύτων - Σχηματαρίου - Ασωπού Ποταμού και μετά την ολοκλήρωση της περιόδου δημόσιας διαβούλευσης και υποβολής προτάσεων που συμφωνήθηκε.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ
Σε νέα ανοιχτή συζήτηση, για τη συνδιαμόρφωση της τελικής εισήγησης της Περιφερειακής Αρχής προς το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19.00, στην αίθουσα Συμβουλίων του Διοικητηρίου στη Λιβαδειά.

Κώστας Μπακογιάννης

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε Περισσότερα »

Στερεά:Η Αστυνομία γιορτάζει τον Προστάτη της Άγιο Αρτέμιο

Εορτασμός του Προστάτου του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας»



H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμό για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας», η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, σας ενημερώνει ότι ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00’, θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου.

Μετά την Δοξολογία θα  αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του  κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της πόλης, εκπρόσωποι τοπικών επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2015:

•    Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό τα Εισόδια της Θεοτόκου στη Λιβαδειά και ώρα 09:30΄.

•    Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Χαλκίδα και ώρα 10:00΄.

•    Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Άμφισσα και ώρα 10:00΄.

•    Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στο Καρπενήσι και ώρα 10:10΄.

Επίσης στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 19 έως και 22-10-2015, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα Δήμου Λεβαδέων-“Θαλάσσια χωροταξία & θαλάσσιος στρατηγικός σχεδιασμός”

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Ελικώνας – Παρνασσός Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ σας προσκαλούν στην ημερίδα με τίτλο “Θαλάσσια χωροταξία & θαλάσσιος στρατηγικός σχεδιασμός” που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας “Χρήστος Παλαιολόγος”, στο πλαίσιο υλοποίησης του διατοπικού σχεδίου συνεργασίας “Ο Κορινθιακός Κόλπος”.
Στο διατοπικό σχέδιο εκτός της Ελικώνας – Παρνασσός Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ συμμετέχουν και τέσσερις ακόμη αναπτυξιακές εταιρείες (ΑΝΒΟΠΕ, ΑΙΤΩΛΙΚΗ, ΑΧΑΪΚΗ και ΦΩΚΙΚΗ) που χειρίζονται το πρόγραμμα LEADER+ στις Περιφέρειες πέριξ του κορινθιακού κόλπου.  Το σχέδιο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού, την παροχή βοήθειας στην εκπαιδευτική κοινότητα και την τουριστική προβολή του συνόλου του κορινθιακού κόλπου.
Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι η κα  Γκικοπούλου Γεωργία, Γενική Διευθύντρια - Συντονίστρια Τοπικού Προγράμματος LEADER 2007-2013, η κα Παπαγεωργίου Μαριλένα, Μηχανικός Χωροταξίας - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι κ.κ. Παναγιωτίδης Παναγιώτης & Χρήστος Αναγνώστου, Ερευνητές Ιν/του Ωκεανογραφίας (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) και ο κ. Παλαμάρης Γιώργος, Δημοσιογράφος - Εκπρόσωπος ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο. (Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων).

Επίσης, κατά το χρονικό διάστημα 22 – 24 Οκτωβρίου 2015 σχετική με το θέμα φωτογραφική έκθεση θα παρουσιάζεται στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Π.Α.Μ.Ε. Θήβας καταγγέλει τη Χρυσή Αυγή

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ

τηλ. επικοινωνίας: 6944743524, 6985128499, 6974534859           e-mail: pamethivas@hotmail.com
   
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
    Καταγγέλλουμε στους εργάτες & εργάτριες των εργοστασίων, τους νέους & τις νέες, σε όλο το λαό της περιοχής των Οινοφύτων την φασιστική Χρυσή Αυγή η οποία στοχοποιεί συστηματικά και μεθοδευμένα όποιον αντιστέκεται, όποιον οργανώνεται, όποιον καλεί σε αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης που έρχεται με νέο μνημόνιο, νέα μέτρα να γκρεμίσει ότι έχει απομείνει όρθιο.

Συγκεκριμένα:
    Δυνάμεις του ΠΑΜΕ, νέοι & εργαζόμενοι την Κυριακή 18/10 πραγματοποίησαν ενημέρωση στα Οινόφυτα με ανακοινώσεις & αφίσες που καλούσαν στο Συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη 22/10 στις 7:00μμ στην Πλατεία Οινοφύτων -όπως σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας- και στο οποίο καλούν Σωματεία, φορείς και το ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα κεντρικά αιτήματα του συλλαλητηρίου, όπως αυτά διατυπώνονται στις αφίσες είναι:
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!
    Αυτή η δράση, αυτά τα συνθήματα και η προσπάθεια οργάνωσης αγώνων ενόχλησαν τα φασιστικά τσιράκια του συστήματος και αφού περίμεναν να πέσει το σκοτάδι επιδόθηκαν σε μαζικό σκίσιμο αφισών του ΠΑΜΕ και άλλα τέτοια... “αντι-συστημικά”. ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ! Παρά το σκοτάδι έγιναν όμως αντιληπτοί!
    Ο χρυσαυγίτης Αντωνίου Δημήτρης, στέλεχος τους & υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές όταν του ζητήθηκε ο λόγος για τις πράξεις του απάντησε με τραμπουκισμούς, βρισιές και αντικομμουνισμό ενώ προσπάθησε και να χειροδικήσει απέναντι στον Λάμπρο Παυλόπουλο, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Τανάγρας και μέλος της  Γραμματείας Θήβας – Οινοφύτων  του ΠΑΜΕ.
    Για ακόμα μία φορά αποκαλύπτεται ο ρόλος των χρυσαυγιτών! Πέρα από υπόδικοι για σοβαρότατα εγκλήματα, πέρα από δολοφόνοι είναι και  μπράβοι των αφεντικών. Τα καλύτερα -φασιστικά- τσιράκια του συστήματος! Έχουν μόνιμη στόχευση και μόνιμη δράση ενάντια στο ΠΑΜΕ, ενάντια στους κομμουνιστές, ενάντια σε όποιον αντιστέκεται και διεκδικεί!

    Βαράνε προσοχή και δε βγάζουν τσιμουδιά για την απληρωσιά μέσα στα εργοστάσια & στους χώρους εργασίας, για την εκμετάλευση και την ελαστική εργασία. Βαράνε προσοχή στο κεφάλαιο και την εξουσία του, στην Ευρωπαϊκή Ένωση & την πολιτική της αλλά επιδίδονται σε απειλές και τραμπουκισμούς απέναντι σε εργάτες, απέναντι σε κομμουνιστές, απέναντι σε μετανάστες!

Ειναι γελασμενοι αν νομίζουν ότι τους παίρνει! Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ έχει πείρα από τέτοιους... Έχει και τη δύναμη να τους αντιμετωπίσει!

    Καλούμε όλον το λαό των Οινοφύτων να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές! Να απομονώσει το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής!
    Καλούμε τους εργάτες & τις εργάτριες των εργοστασίων, τους άνεργους & τους συνταξιούχους, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στα Οινόφυτα την Πέμπτη 22/10 στις 7:00μμ στην Πλατεία. Ενάντια στο 3ο Μνημόνιο & τα βάρη που ρίχνει τις πλάτες μας η συγκυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση!


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση στο ΥΠ.ΕΣ. του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΤΑ
«Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 16 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο
Εσωτερικών με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης στο θέμα που έχει δημιουργηθεί
στην λειτουργία του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης
Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Αποβλήτων Ευάγγελος
Καπετάνιος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Νικόλαος Σταυρογιάννης,
Δήμαρχος Λαμιέων, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικολάου Σπυρίδων,
Δήμαρχος Θηβαίων, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, Δήμαρχος Δελφών, Ευθύμιος
Παπαευθυμίου, Δήμαρχος Μακρακώμης, Αθανάσιος Μπουραντάς, Δήμαρχος
Κύμης – Αλιβερίου καθώς και ο Γώγος Γεώργιος Δήμαρχος Αμφίκλειας –
Ελάτειας.
Τέθηκε υπόψη του κου Υφυπουργού το μείζον ζήτημα της λειτουργίας του
Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, το οποίο έχει άμεση σχέση με την ομαλή λειτουργία
των έργων & εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας
Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες δεν επιτρέπουν σειρά ενεργειών από
τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α στη διαχείριση των έργων.
Με δεδομένη την παραπομπή του ζητήματος της μετατροπής της νομικής
μορφής του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ)
και μέχρι της γνωμοδότησής του, είναι αυτονόητο ότι η διαχείριση και
λειτουργία των έργων θα πρέπει να συνεχιστεί.
Αυτή είναι και η θέση του συνόλου των 23 Δημάρχων που συμμετέχουν
στον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α, η οποία και μεταφέρθηκε στον κο Υφυπουργό.
Τονίσθηκε επίσης ότι η παράταση της εκκρεμότητας δημιουργεί άμεσο
πρόβλημα στην λειτουργία των 4 ΧΥΤΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια
υγεία και το περιβάλλον.
Ο κος Υφυπουργός κατανόησε το μέγεθος του προβλήματος και
δεσμεύθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες να δώσει λύση.
Θήβα : 19/10/2015

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητή Πρόεδρε και κυρίες του Δ.Σ.,

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο του φιλόξενου σπιτιού της ΕΣΤΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ, προβήκατε σε μια τιμητική διάκριση, ως προς το πρόσωπό μου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι γιατί είμαι κάτι περισσότερο από εσάς, τις επώνυμες και ανώνυμες αγωνίστριες της ζωής, όχι γιατί ως γυναίκα στην αρένα της πολιτικής σπάω στερεότυπα και προκαταλήψεις, όπως άλλωστε εσείς  Πρόεδρε στην ομιλία σας αναφέρατε, αλλά γιατί αισθάνομαι ότι «όλες» είμαστε ένα.

Με την διαδικασία της τιμητικής υποστήριξής μου, μου είπατε ότι σ΄ αυτό το ταξίδι είμαστε συνοδοιπόροι.

Συνοδοιπόροι στους αγώνες.

Γι΄ αυτό και σας ευχαριστώ.

Πάντα δίπλα σας


Με εκτίμηση

Φανή Παπαθωμά
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Μητσοτάκης από τη Θήβα: Μπορώ να μεταμορφώσω τη ΝΔ σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα


Περιοδεία στο νομό Βοιωτίας στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας και των επαφών του με την κοινωνία, πραγματοποιεί σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Από τη Θήβα  ο ίδιος δήλωσε «συνεχίζω την περιοδεία μου στο νομό Βοιωτίας, πρώτα στη Θήβα και μετά θα επισκεφθώ τη Λιβαδειά, για να μεταφέρω το μήνυμα ανάγκης η Νέα Δημοκρατία να τα δει όλα από την αρχή».
Υπογράμμισε ότι «η  Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο ιστορικό κόμμα το οποίο έχει προσφέρει πολλά στον τόπο, πρέπει όμως να προβεί σε σημαντικές αλλαγές και στα πρόσωπα που τη στελεχώνουν και στη δομή και την οργάνωσή της αλλά και στις ιδέες που πρεσβεύει».
Και κατέληξε λέγοντας «πιστεύω ότι έχω τη δυνατότητα να ανανεώσω δημιουργικά τη Νέα Δημοκρατία, να μπορέσω να διευρύνω την απήχησή της σε κοινωνικά στρώματα που δεν την ακούν πια και να μπορέσω να τη μεταμορφώσω σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα».

Ο ίδιος ανέβασε φωτογραφίες στο twitter από την περιοδεία του στην Βοιωτία.

«Όταν έχεις δίπλα σου τη βάση της Ν.Δ. τότε αισθάνεσαι σίγουρος για να τα πάρεις όλα από την Αρχή»


«Με το Β. Μπασιάκο ακούμε από το δήμαρχο Θήβας, Σπ. Νικολάου, τα προβλήματα του Καλλικράτη»
15minutes.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στον Τύρναβο: 18χρονος φίμωσε και βίασε τον 12χρονο ανιψιό του

Ένας 18χρονος συνελήφθη στον Τύρναβο, ο οποίος ασέλγησε σε βάρος του 12χρονου ανιψιού του, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην οικογένειά του ο ανήλικος.

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος παρέσυρε το παιδί σε εγκαταλειμμένη αποθήκη, του έδεσε τα χέρια με μονωτική ταινία, του φίμωσε το στόμα και εν συνεχεία ασέλγησε σε βάρος του. Ο 12χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στους γονείς του και εκείνοι στην αστυνομία. Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου συνέλαβαν τον 18χρονο, ο οποίος θα οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών.
iefimerida.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει ο Άγιος Δημήτριος στη Θήβα-Ολο το πρόγραμμα




Διαβάστε Περισσότερα »

H Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας στη Θήβα

H Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών.
Το Θαύμα του Αγίου μας
Με ιδιαίτερη χαρά και ξεχωριστή συγκίνηση εορτάζουμε τα τελευταία 15 χρόνια την ανάμνηση του Θαύματος του Αγίου μας ,δια του οποίου διέσωσε την Ενορία, τον λαό του και τον Ναό Του από τα αντίποινα των Γερμανών Κατακτητών. Τους διέσωσε τις ζοφερές και δακρύβρεχτες αυτές ώρες από την σφαγή, την λεηλασία, την φωτιά αλλά και τον Ναό του περιφρούρησε από την ιεροσυλία και την καταστροφή. Αποτελεί ελάχιστη απόδειξη της ευχαριστίας και της ευγνωμοσύνης μας προς τον Θαυματουργό Οσιομάρτυρα Νικόλαο τον Νέο η διοργάνωση Λατρευτικών Εκδηλώσεων για να ομολογήσουμε το Θαύμα, να διακηρύξουμε την ευεργεσία και να μην προσπεράσουμε το γεγονός αποκρύπτοντας το, κάτι το οποίο αποτελεί ασέβεια και περιφρόνηση προς το Μαρτυρικό Του Πρόσωπο.

Υμνολογούμε τον Άγιο μας

Κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου τελούνται οι Ευχαριστήριες Ακολουθίες προς Τιμήν του Αγίου μας και ψάλλονται οι ειδικοί Ύμνοι που έχουν γραφεί από την Γερόντισσα Ισιδώρα Καθηγουμένη της Ι.Μονής Αγίου Ιεροθέου Μεγάρων για να υμνολογηθεί το Θαύμα.

Έρχεται η Παναγία για να συνεορτάσει


Σας προσκαλούμε το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 για να συνεορτάσουμε. Εφέτος θα έχουμε την Ευλογία να φιλοξενούμε την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας μας της ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ την οποία θα κομίσει στον Ναό μας ο Καθηγούμενος της Ι.Μονής Αγίου Νικολάου του Νέου Καμπιών Ορχομένου Παν.Αρχιμ.π.Νεκτάριος ο οποίος φιλαδέλφως ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα του Εκκλησιαστικού μας Συμβουλίου.

Το Πρόγραμμα των Ι.Ακολουθιών

Η Υποδοχή της Ι. Εικόνος θα γίνει το Σάββατο 24 Οκτωβρίου ώρα 5.30 μ.μ στον προαύλιο  χώρο  ενώ την Κυριακή το πρωί 25 Οκτωβρίου θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θ.Λειτουργία και η Δοξολογία. Το Θεομητορικό  Εικόνισμα  θα παραμείνει στον Ναό μας μέχρι και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015.Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου  ώρα 8.00 μ.μ -12.30ν. θα τελεσθεί Αγρυπνία για την Αγία Σκέπη και για τα Νικητήρια της 28ης Οκτωβρίου 1940 ενώ την ίδια ημέρα στις 5.00  το απόγευμα θα συνοδεύσουμε την Ιερή Εικόνα για την  Ι.Μονή όπου φυλάσσεται. Αν θέλετε μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για την συνοδεία της Ι.Εικόνος η οποία θα γίνει με λεωφορείο.

Η ουσία της Εορτής

Ας προσέλθουμε στον Ναό μας για να ευχαριστήσουμε τον Οσιομάρτυρα μας αλλά και για να πάρουμε δύναμη έτσι ώστε να  παλεύουμε,  να δίνουμε  νόημα στην προσωπική μας ζωή και αγάπη στους συνανθρώπους μας αλλά και να καλλιεργούμε και να ομορφαίνουμε τον εσωτερικό πνευματικό μας κόσμο.


Εκ του Ι.Ναού





Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι σας καλούμε στη

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 στο
Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στη Λιβαδειά. Ώρα: 18.00
ΘΕΜΑΤΑ:
-Εισήγηση της ΟΛΜΕ  (ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ που θα γίνει στην Αθήνα το Σάββατο 24 Οκτώβρη 2015)
                    
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

   Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι την ίδια ημέρα στις  16:30 θα συνεδριάσει το ΔΣ  στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λιβαδειάς (είσοδος από Δελφών) με θέματα συζήτησης :
-Αντικατάσταση μελών ΔΣ λόγω παραιτήσεων .
-Αιτήματα  συναδέλφων.
Σας υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι μπορούν να παρακολουθούν τα διοικητικά συμβούλια της ΕΛΜΕ και να προτείνουν θέματα προς συζήτηση.

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         ΤΟ Δ.Σ                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                   ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίτηση για επιτόπιο έλεγχο στην επιχείρηση «ΕΛΙΖΑ» στο Σχηματάρι

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ (συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ»)

ΠΡΟΣ:    ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΦΩΚΙΔΑΣ

ΚΟΙΝ:     ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

               Μ.Μ.Ε.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2015, με το υπ’ αριθμό 144 έγγραφό μας, ζητήσαμε από την υπηρεσία σας να διενεργήσει έλεγχο στην επιχείρηση «ΕΛΙΖΑ» στο Σχηματάρι συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ». Επισημάναμε τα ανάγκη να γίνει άμεσα ο έλεγχος καθώς η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας δημιουργεί συνθήκες τέτοιες όπου «ο κίνδυνος ατυχήματος είναι προφανής». Τις επόμενες ημέρες συνάδελφος, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θήβας, μας ενημέρωσε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας επαναλαμβάνοντας το αίτημά μας για άμεσο έλεγχο. Παρόλα αυτά δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για ενέργειές σας.

Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε τον επιτόπιο έλεγχο που έχουμε ζητήσει και όποιες άλλες νόμιμες ενέργειες προβλέπονται.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                                                  Ο Πρόεδρος              Η γεν. Γραμματέας

                                                              Τζαβάρας Γιάννης         Ντούλτσα Πελαγία
Διαβάστε Περισσότερα »

Λίγη συννεφιά με υγρασία και θερμοκρασία έως 25 βαθμούς

Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, πυκνότερα στα δυτικά με ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015. Τις βραδινές ώρες οι βροχές στο Ιόνιο θα ενταθούν κατά τόπους και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 12 έως 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη και οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο από νότιες κυρίως διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς.

Παροδικές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες το πρωί περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ