Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Πλημμύρισε νηπιαγωγείο στην Αλίαρτο

Ως εικόνες ντροπής, όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, μπορούν μόνο να χαρακτηριστούν στο νηπιαγωγείο στο Μούλκι Αλιάρτου. Με την πρώτη βροχή η αίθουσα του κτηρίου γέμισε νερά αναδεικνύοντας την ελλειπή συντήρηση για την οποία η δημοτική αρχή προσφάτως περηφανευόταν. Ας ελπίσουμε ότι την ύστατη στιγμή, οι υπεύθυνοι θα δείξουν επιτέλους το απαραίτητο ενδιαφέρον.





Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΜΠΑΣΙΑΚΟ 12 ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ




Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος επανέφερε στη Βουλή 12 σημαντικά επίκαιρα θέματα της Βοιωτίας και των αγροτών, με επανακατάθεση σχετικών Ερωτήσεων του, που δυστυχώς έμειναν αναπάντητες από τους αρμόδιους Υπουργούς της προηγούμενης Κυβέρνησης (μεταξύ πολλών αναπάντητων Ερωτήσεων του) τους τελευταίους μήνες.
Όπως δήλωσε ο κ.Μπασιάκος «η επαναφορά των 12 σημαντικών αυτών θεμάτων για τους Βοιωτούς και τους αγρότες, με Ερωτήσεις που επανακατέθεσα στη Βουλή, είναι αναγκαία, αφού η αδιαφορία της Κυβέρνησης, τόσο στην οφειλόμενη δημοσιοποίηση της αντίστοιχης κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών, όσο και κυρίως στη διαμόρφωση της ανάλογης πολιτικής της, ανησυχεί τους πολίτες και επιβάλλει την ανάδειξη των σοβαρών αυτών προβλημάτων, με την ελπίδα αυτή τη φορά οι αρμόδιοι Υπουργοί να απαντήσουν άμεσα και συγκεκριμένα».
Οι 12 Ερωτήσεις αναφέρονται σε:
1. Ελλείψεις και δυσλειτουργίες στα Νοσοκομεία Λειβαδιάς και Θήβας (ιδιαίτερα τελευταία στην Παιδιατρική κάλυψη).
2. Ελλείψεις αγροτικών ιατρείων σε Πλαταιές και Άρμα Βοιωτίας.
3. Κατάργηση δρομολογίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς Βοιωτία και Φθιώτιδα.
4. Ενίσχυση Προσωπικού ΔΟΥ Λειβαδιάς και Θήβας.
5. Καθυστέρηση επανακαθορισμού Αιγιαλού Λιβαδόστρας Λεύκτρων Βοιωτίας.
6. Οφειλές Ελληνικού Δημοσίου σε προμηθευτές, Ταμεία, ΟΤΑ, Νοσοκομεία, Λοιπά Νομικά Πρόσωπα και για επιστροφές φόρων κλπ.
7. Δυσκολίες εξασφάλισης και αγοράς προμηθειών και εφοδίων από αγρότες.
8. Αποτίμηση επιβάρυνσης αγροτών από μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και αφορούν αύξηση Φ.Π.Α., κόστους παραγωγής, ασφαλιστικών εισφορών, φορολόγησης εισοδήματος (και επιδοτήσεων και ενισχύσεων), κατάργηση επιστροφής ΕΦΚ στο πετρέλαιο, αύξηση τιμολογίου αγροτικού ρεύματος κλπ.
9. Μείωση τιμής ρεύματος αγροτικής χρήσης και διευκολύνσεις εξόφλησης λογαριασμών στη ΔΕΗ.
10. Πορεία υλοποίησης των αγροτικών φωτοβολταϊκών.
11. Προβολή και Προώθηση του Αγροτουρισμού.
12. Πορεία ΛΑΡΚΟ.

Διαβάστε Περισσότερα »

«ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ!» στη ΛΙΒΑΔΕΙΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ»

«ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ!»

στη ΛΙΒΑΔΕΙΑ
την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου
στις 6.30μμ

ΑΙΘΟΥΣΑ "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ"
ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ
(στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70 λεπτά |ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 6 ευρώ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6947 421 432
Πέντε μύθοι του Αισώπου, γνωστοί αλλά… αγνώριστοι! Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος και ο σκηνοθέτης – μουσικός Πέτρος Δαμουλής μεταφέρουν στη σκηνή γνωστές ιστορίες του παραμυθά Αισώπου, στην πιο σύγχρονη και απρόσμενη εκδοχή τους, με μουσική, τραγούδι και εναλλαγές που θυμίζουν σε ταχύτητα κάτι από… κόμιξ! Η παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! είναι διαδραστική, με ζωντανή μουσική, με θεατρικό παιχνίδι και ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών στην εξέλιξη της δράσης. Δείτε περισσότερα στο http://goo.gl/h22Oow .

Τα παιδιά συστήνονται με τους ήρωες των παραμυθιών του Αισώπου «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», «Βοριάς και ήλιος», «Η αλεπού και ο κόρακας», «Ο λαγός και η χελώνα», «Ο ποντικός της πόλης κι ο ποντικός της εξοχής», μέσα από παιχνίδι, κέφι, χορό και μουσική. Ζουν τα παθήματα και τα μαθήματα από τον κόσμο των ζώων και της φύσης, βιώνουν τις μεταμορφώσεις των ηρώων, συμμετέχουν και επεξεργάζονται, μαζί με τους ηθοποιούς, τις αλληγορίες των μύθων, για την αλαζονεία και τη βία, για την υπομονή και τη φιλία, για τη γενναιότητα, για το θυμό και την αγάπη.

Η παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! από την ομάδα Μικρός Νότος συνεχίζεται για τρίτη χρονιά, με πολύ μεγάλη επιτυχία και απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών. Στην Αθήνα παίζεται για 3η χρονιά κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο χώρο BABEL-Πυρήνας Τέχνης, Βασιλίσσης Σοφίας 87 στο Μαρούσι.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: • Σκηνοθεσία-Επιμέλεια Κειμένων-Μουσική: Πέτρος Δαμουλής • Σύλληψη ιδέας - κείμενα: Τάσος Ράτζος • Ηθοποιοί: Ρεβέκκα Γιαννάκη, Αθηνά Αλεξοπούλου, Χάρης Μπόσινας • Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Γεροδήμου • Εικαστική επιμέλεια: Αμαλία Θεοδωροπούλου •  Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος • Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού: Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. & Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-ειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΧΡΥΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, Τ.6947 421 432
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Προσκόμιση συμπληρωματικών στοιχείων για χορήγηση άδειας χρήσης νερού

Για τους ενδιαφερόμενους που έχουν καταθέσει φάκελο χορήγησης άδειας χρήσης νερού και στερείται πληρότητας, ανακοινώνεται ότι, τα στοιχεία  και δικαιολογητικά που απαιτούνται για την  συμπλήρωσή του, πρέπει να προσκομιστούν το αργότερο έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 στο
Δήμο Λεβαδέων (Δ/νση Περιβάλλοντος, αρμόδια υπάλληλος κα Χατζημανώλη Γεωργία , τηλ. 2261350871), ειδάλλως ο φάκελος επιστρέφεται με την σχετική αιτιολόγηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας ώστε να ...πληρώνουν όλοι


To... χωρίς σχέδιο αλλά και χωρίς πλαίσιο στον τρόπο αντιμετώπισης του αυτοκινήτου και της χρήσης του συνεχίζεται με... αμείωτη ένταση.


Έτσι λοιπόν, μετά την... επιπλέον φοροκαταιγίδα των τελευταίων ημερών (με ΕΝΦΙΑ κ.ά.), ήρθαν να προστεθούν και οι σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού
Αυτοκίνητα με χαμηλό CO2 αλλά υψηλή τιμή θα επιβαρυνθούν με υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας...οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη και να προσθέσουν ένα ακόμη βάρος στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90.1 ο κ. Αλεξιάδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το 0 ή το λίγο που είχανε. Τα μεγάλα και ακριβά θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά θα ελαφρυνθούν. Είχαμε δύο επιλογές. Να επαναλάβουμε την περσινή κατάσταση και να βγουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας ή να καθυστερήσουμε την έκδοση των τελών γιατί πραγματικά πνιγόμαστε αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών. Θα καθυστερήσουμε να βγάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία ούτως ή άλλως θα πληρωθούνε πολύ αργότερα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο δίκαια. Αυτό το σενάριο επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή δηλαδή να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Για το θέμα ο κ. Αλεξιάδης έφερε και παράδειγμα αναφέροντας: «Για παράδειγμα αυτοκίνητο 1.400 κ.εκ. που δεν είναι μεγάλο αλλά που κάνει 40.000 ευρώ το θεωρείται δίκαιο αυτό να μην πληρώσει 1 € τέλος κυκλοφορίας; Και να πληρώνει τέλος κυκλοφορίας ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να είναι και 2.000 κυβικά αλλά κάνει λιγότερο αυτή τη στιγμή από 3.000-4.000 ευρώ;».

Απαντήσεις για το ύψος που θα έχουν τα ραβασάκια των τελών κυκλοφορίας αναμένουμε πολύ σύντομα...
Διαβάστε Περισσότερα »

O Γιάννης Σταθάς στα εγκαίνια του Γυμνασίου – Λυκείου της Ίμβρου


Στα εγκαίνια του Γυμνασίου – Λυκείου της Ίμβρου που επαναλειτούργησε μετά από 51 χρόνια, παραβρέθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη 2015 ο πρώην Βουλευτής του Νομού Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς, προσκεκλημένος του Συλλόγου Ιμβρίων για την συμβολή του στην επαναλειτουργία των εκεί σχολείων.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος κατάγεται από την Ίμβρο, παρουσία περίπου 500 παρισταμένων ενώ το κουδούνι του σχολείου χτύπησε για πρώτη φορά μετά το 1964, σημαίνοντας την έναρξη της σχολικής χρονιάς για 12 μαθητές.
Να σημειωθεί οτι το Δημοτικό λειτουργεί από το 2013 ενώ το Γυμνάσιο και το Λύκειο στεγάζονται στα πρόσφατα ανακαινισμένα κτήρια στα Αγρίδια.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Πάρις Ασανάκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Γιάννη Σταθά, ο οποίος όπως τόνισε "εκχώρησε ένα μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης για τις ανάγκες των σχολείων της Ίμβρου".

Παράλληλα ο Εκπαιδευτικός και Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ίμβρου,
ο Σύλλογος Ιμβρίων με έδρα την Αθήνα και η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης ευχαρίστησαν τον Πατριάρχη, τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας και επεσήμαναν οτι αναμένουν "ακόμη μεγαλύτερη συμπαράσταση στη συνέχεια, στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των παλιννοστούντων Ιμβρίων, προκειμένου η Ελληνική κοινότητα της Ίμβρου και της Τενέδου να σωθεί από τον αφανισμό, να εξασφαλίσει το μέλλον για τις επόμενες γενιές".


Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία τα συλλαλητήρια του Π.Α.ΜΕ. σε Θήβα και Οινόφυτα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα συλλαλητήρια του Π.Α.ΜΕ. σε Θήβα και Οινόφυτα ενάντια στα νέα μέτρα του 3ου  μνημονίου που όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) ψήφισαν στις 14 Αυγούστου. Ομιλιτές στις συγκεντρώσεις ήταν ο Θέμης Μήλιος, μέλος της Γραμματείας Θήβας του Π.Α.ΜΕ. και μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και ο Λάμπρος Παυλόπουλος, μέλος της Γραμματείας Θήβας του Π.Α.ΜΕ. και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Τανάγρας, αντίστοιχα.

Και στις 2 πόλεις ο εργατόκοσμος βροντοφώναξε: ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Στο τέλος δόθηκε νέο ραντεβού για τις 12 Νοεμβρίου με την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής - Πανεργατικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις νέες συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ.


Διαβάστε Περισσότερα »

O Δήμος Θηβαίων στηρίζει την εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, ο Δήμος Θηβαίων, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας,  στηρίζει και συμμετέχει την εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

Για τις ανάγκες της εκστρατείας του Δήμου Θηβαίων, δημιουργήθηκε ένα ερασιτεχνικό βίντεο με φωτογραφίες, μέσω του οποίου δημοτικοί υπάλληλοι και αιρετοί περνούν μηνύματα στήριξης, αλληλεγγύης και ελπίδας.

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή :  τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας & Βοήθεια στο Σπίτι),  το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δ.Θηβαίων, τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Θηβαίων και το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Βοιωτίας.

Δείτε το Βίντεο και τη φωτογράφιση για την εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού του Δήμου Θηβαίων εδώ :
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημιουργία τράπεζας αίματος απο τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δίνοντας 1 λεπτό από την ζωή μας ίσως χαρίσουμε ζωή σε ένα συνάδελφο ή συνάνθρωπο .Γι αυτό το σκοπό ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς πιστός στις δεσμεύσεις για αλληλεγγύη και κοινωνικές δράσεις ,σεβόμενος τα 116 χρόνια ιστορίας με πρωταγωνιστικό ρόλο στα επιχειρηματικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης μας καλεί όλους τους φορείς, θεσμικά όργανα και τους συναδέλφους εμπόρους την 31 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου στην πόλη της Λιβαδειάς από 9:00 το πρωί έως 13:30 σε εθελοντική αιμοδοσία για την δημιουργία τράπεζας αίματος.
Στην δύσκολη εποχή που βιώνουμε με έντονα στοιχεία κοινωνικής και επιχειρηματικής κρίσης η δράση αυτή με ουσιώδη προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο θέλουμε να πιστεύουμε ότι κρίνεται ως απαραίτητη.




Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Το "φακελάκι" του υπαλλήλου της Π.E.Bοιωτίας-Πόσα ζήτησε και πόσα... πήρε

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν χθες το πρωί, 53χρονος υπάλληλος Περιφερειακής Ενότητας της Στερεάς Ελλάδας και 53χρονη ιδιώτης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία, ηθική αυτουργία, άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου και αντιποίηση αρχής, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, είχε προηγηθεί καταγγελία, 36χρονου, σύμφωνα με την οποία η 53χρονη, την οποία γνώρισε στο γραφείο του 53χρονου υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας, αρχικά του συστήθηκε ως υπάλληλος και σε μετέπειτα στάδιο, επικοινώνησε μαζί του και απαίτησε το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων 4.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει στη διεκπεραίωση υπόθεσής του, σχετικά με καλλιεργημένη έκταση.

Μετά από διαπραγματεύσεις, το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στις τρεις χιλιάδες εκατό 3.100 ευρώ και ακολούθως σε προγραμματισμένη συνάντηση, ο 36χρονος παρέδωσε στην 53χρονη, αντίγραφα των απαραίτητων δικαιολογητικών, που αφορούσαν στην υπόθεσή του. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα του παρέδιδε το τελικό έγγραφο, αφού προηγουμένως λάμβανε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, χθες το πρωί, ο 36χρονος συναντήθηκε με την 53χρονη έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου της παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 3.100 ευρώ, ενώ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν άμεσα και συνέλαβαν την 53χρονη.

Όπως προέκυψε από την εκτεταμένη αστυνομική έρευνα, η 53χρονη, η οποία δεν είναι υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας, είναι συμβία του 53χρονου υπαλλήλου, ο οποίος είχε όντως την δυνατότητα να προβεί στη διεκπεραίωση της σχετικής υπόθεσης, τροποποιώντας με παράνομο τρόπο καταχωρήσεις στην ηλεκτρονική βάση του «Μητρώου».

Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας, βρέθηκαν στο γραφείο του 53χρονου, αντίγραφα των εγγράφων, που είχε παραδώσει ο 36χρονος στην 53χρονη, ενώ στην κατοικία των συλληφθέντων βρέθηκαν έγγραφα, τα οποία σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην αρμόδια Εισαγγελία.

Η Ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς
Σήμερα (22/10/2015) και από ώρα 10.00΄ διεξάγεται από την Ελληνική Αστυνομία, έρευνα, στρεφόμενη κατά συγκεκριμένου υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για τη διαπίστωση τέλεσης από μέρους του ποινικού αδικήματος της δ
ωροδοκίας, το οποίο φέρεται να διέπραξε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του και για το συγκεκριμένο θέμα, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική προανάκριση.

Είναι αυτονόητο ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, από τη πρώτη στιγμή που κινήθηκε η σχετική διαδικασία συνέδραμε και συνδράμει τις αρμόδιες αρχές, στην εξακρίβωση τυχόν αδικήματος και των υπαιτίων του, παρέχοντας το οποιοδήποτε στοιχείο ζητηθεί, πράγμα που άλλωστε αποτελεί και υποχρέωσή της.

Αναμένουμε τα πρώτα πορίσματα και πράξεις των διωκτικών αρχών, προκειμένου να προβούμε σε τυχόν επιβαλλόμενες και οριζόμενες από το νόμο, ενέργειες, άμεσα και αποφασιστικά.

Η δήλωσή μας, από τη πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας για "μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς, καμία σκιά, όλα στο φως " αποτελεί απαράβατη αρχή. Σε αυτή τη βάση καλωσορίζουμε την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας και ευχαριστούμε τα στελέχη της, για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν στον κοινό μας αγώνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Κλασική Τέχνη του Λαϊκού Κλαρίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου η ομάδα του Κέντρου Θηβαϊκού Πολιτισμού (ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ.) και ο Σύλλογος Φίλοι της Παραδοσιακής Μουσικής ταξιδεύουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε ένα μαγικό ταξίδι αφιέρωμα στην κλασική τέχνη του λαικού κλαρίνου .                                       Πληροφορίες : ΤΣΟΤΡΑΣ travel και στα τηλ: 6936181817- 6945971676.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής οργανώνει μία σπάνια μουσική «συνάντηση κορυφής» με τέσσερις σπουδαίους δεξιοτέχνες του λαϊκού κλαρίνου που εκπροσωπούν τέσσερις διαφορετικές γενιές. Πρόκειται για μία συναυλία-φόρο τιμής στους μεγάλους δασκάλους του ελληνικού λαϊκού κλαρίνου και την τέχνη τους, έτσι όπως αποτυπώθηκε στην κλασική δισκογραφία της εποχής του Μεσοπολέμου, ως σημείο αναφοράς για τους μεταγενέστερους.

Ο «πατριάρχης» Πετρο-Λούκας Χαλκιάς, ο Νίκος Φιλιππίδης, ο Γιώργος Κωτσίνης και ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος συμπράττουν και παρουσιάζουν τις διαφορετικές τεχνικές παιξίματος που διαμόρφωσαν τις «σχολές» του οργάνου.
Οι εξαίρετοι μουσικοί παίζουν επιλεγμένα κομμάτια από το «κλασικό» ρεπερτόριο που άφησε ως παρακαταθήκη ο καθένας από τους παλαιούς δακάλους και γίνεται αναφορά στους Νίκο Καρακώστα, Κώστα Καραγιάννη, Κίτσο Χαρισιάδη, Κώστα Γιαούζο, Γιάννη Κυριακάτη, Νίκο Ρέλια, Γιώργο Ανεστόπουλο, Χαράλαμπο Μαργέλη και Μήτσο Μπατζή.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Βασίλης Σερμπέζης τραγούδι
Κώστας Φιλιππίδης, Θωμάς Κωνσταντίνου λαγούτο
Κλέαρχος Κορκόβελος τσίμπαλο
Κώστας Μερετάκης κρουστά

Χορεύει ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Χοροπαιδεία»
Επιμέλεια: Βασίλης Καρφής - Μαρία Ζιάκα

Έρευνα-Καλλιτεχνική επιμέλεια-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνική επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου
Επιμέλεια προβολών: Γρηγόρης Φιλίδης


Κέντρο Θηβαϊκού Πολιτισμου
www.kethipo.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Μία ώρα πίσω τα ρολόγια την Κυριακή




Μία ώρα ύπνου θα κερδίσουμε την Κυριακή, λόγω της αλλαγής της ώρας.

Συγκεκριμένα, στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, 25 Οκτωβρίου 2015, θα γυρίσουμε τους δείκτες του ρολογιού μία ώρα πίσω, ώστε να δείξουν 3.

Γιατί όμως μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία;
Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ήταν ο εμπνευστής αυτής της ιδέας, την οποία «συνέλαβε» το 1784, ενώ στις αρχές του 20ου αιώνα, κατατέθηκε πρόταση στη βρετανική κυβέρνηση για αλλαγή της ώρας από τον Γουίλιαμ Γουίλετ, ο οποίος σε σχετικό άρθρο του έκανε εκτενή αναφορά στη «σπατάλη του φυσικού φωτός».

Η πρώτη εφαρμογή αυτής της ιδέας στην πράξη έγινε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο με σκοπό να εξοικονομηθούν ενεργειακοί πόροι. Στην συνέχεια, το μέτρο καταργήθηκε και ύστερα από την ενεργειακή κρίση του 1973, ήρθε για να… μείνει.

Στην Ελλάδα το μέτρο της αλλαγής της ώρας υιοθετήθηκε το 1973.

Το 1997 η κυβέρνηση διατύπωσε τη σκέψη να μην εφαρμόσουμε τη θερινή ώρα, ώστε να συγκλίνουμε «ωρολογιακώς» με την κεντρική Ευρώπη, αλλά πρυτάνευσαν σοφότερες σκέψεις. Σήμερα περίπου στις 70 χώρες εφαρμόζουν το μέτρο αυτό.

Έως το 1996 στην Ε.Ε. κάθε χώρα εφάρμοζε το μέτρο αυτό σύμφωνα με τα δικά της «θέλω», ώσπου οι Βρυξέλλες ...ανέλαβαν και οι αλλαγές της ώρας.

Η ώρα για το χειμώνα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.
Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

« ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΠΡΩΙΜΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ ETAIΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

(συνεργασία με το Κοινόν των Βοιωτών)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΟΜΙΛΙΑ
« ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΠΡΩΙΜΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ»

ΟΜΙΛΗΤΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ


Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 6.00 μ .μ. στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων , ο Αναπληρωτής Πρύτανης Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , Διευθυντής της Α' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο,
καθηγητής Γεώργιος Ζωγράφος, ειδικός στην ανίχνευση πρώιμου καρκίνου ιδιαίτερα του στήθους , θα μιλήσει με θέμα :
« ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΠΡΩΙΜΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ».
Η ομιλία ενδιαφέρει όλους , μικρούς και μεγάλους, διότι πλέον
ο καρκίνος αποτελεί την μεγαλύτερη μάστιγα εναντίον της υγείας.

Με τιμή
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γεώργιος Ντασιώτης
Ο Πρόεδ. της Ετ. Βοιωτ. Μελ. Νικόλαος Κόλλιας

Για πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ 2262065463
Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων: κ. Σταυρούλα Τσιώλη τηλ 6976728560
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών κ. Κατερίνα Κωνσταντέλλου τηλ. 6947571087
Κοινόν των Βοιωτών: κ. Οδυσσέα Καρβούνη τηλ 6984316411
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενας νεκρός, μια αγνοούμενη από τις πλημμύρες στην Αττική-βίντεο

Δυστυχώς, δεν μετράμε μόνο υλικές ζημιές από την κακοκαιρία που έπληξε όλη τη χώρα αλλά και νεκρό

Τραγικό θάνατο βρήκε 40χρονος, ο οποίος εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του μαζί με τη μητέρα του, σε πλημμυρισμένο δρόμο στο Μενίδι στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής. Κάτοικοι της περιοχής κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν, ομως ο 50χρονος εξέπνευσε στο νοσοκομείο.


Θρίλερ στο Καματερό

Επίσης στο Καματερό, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό γυναίκας, επειτα από δήλωση του συζύγου της ότι εχει εξαφανιστεί τις τελευταίες ώρες. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν στο ρέμα της Πικροδάφνης στο Μενίδι ένα αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν της αγνοούμενης γυναίκας χωρίς όμως η ίδια να είναι μέσα.

Νωρίτερα στην Πετρούπολη, μια γυναίκα 70 ετών, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που πλημμύρισαν δρόμο έξω από σχολείο. Στη συνέχεια, την άτυχη γυναίκα χτύπησε διερχόμενο αυτοκίνητο και την τραυμάτισε σοβαρά. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.


Εν τω μεταξύ, σώος εντοπίστηκε πυροσβέστης ο οποίος αναζητείτο στο Μενίδι καθώς έχασε το δρόμο σε περιστατικό διάσωσης και το κινητό του είχε χαλάσει λόγω της βροχής.

Kατέρρευσε πολυκατοικία στο Καματερό

Τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος της συμβολής με Κωστή Παλαμά, στο Καματερό.



Στην περιοχή αποστάλθηκε άμεσα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και μηχανήματα, προκειμένου να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά, καθώς υπάρχουν φόβοι για ανάσχεση της ροής και πλημμυρικά φαινόμενα, ενόψει της αναμενόμενης κλιμάκωσης της κακοκαιρίας.

Το κτίριο είχε εκκενωθεί από πέρυσι. Η Περιφέρεια Αττικής είχε προβεί σε παρεμβάσεις υποστήριξης του κτιρίου, αλλά όπως αποδείχθηκε εις μάτην. Η τριώροφη οικοδομή είχε νομιμοποιηθεί.



Διαβάστε Περισσότερα »

Απλήρωτοι εργαζόμενοι – Ποια τα δικαιώματά τους

Η μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει τις μικρομεσαίες επιχείρησεις τα τελευταία χρόνια από την μια και το μεγάλο ποσοστό της ανεργίας από την άλλη έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των απλήρωτων εργαζομένων σε αδιέξοδο.

Οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι το φόβο και την ανασφάλεια των υπαλλήλων τους μην τυχόν και χάσουν την δουλειά τους, τους αμείβουν με «έναντι» της κανονικής αμοιβής τους, προχωρούν σε εκβιαστικές μειώσεις μισθών και οικειοθελείς παραιτήσεις χωρίς καταβολή αποζημίωσης με το δόλωμα του εγγράφου της απόλυσης, ώστε να μη χαθεί και το δικαίωμα επιδόματος από τον ΟΑΕΔ.

Οι περισσότεροι υπάλληλοι αγνοούν τα δικαιώματα που τους παρέχει ο νόμος ακόμα κι έτσι όπως έχουν καταστρατηγηθεί από τα μνημόνια.

Το βασικότερο που πρεπει να γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι υπάλληλοι και εργάτες είναι ότι το δικαίωμα να διεκδικήσουν τα δεδουλεύμενα τους, δηλαδή μισθούς, διαφορές απο μισθούς, διάφορα επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, υπερωρίες, υπερεργασία και ρεπό, είναι πενταετές. Δηλαδή σήμερα ο κάθε εργαζομένος μπορεί να διεκδικησει τους μισθούς που δεν του έχουν καταβληθεί από 1-1-2010 ενώ από την 1-1-2016 θα μπορεί να ζητήσει τους μισθους από 1-1-2011.

Μισθοί προηγούμενων ετών έχουν παραγραφεί και δεν μπορούν να αναζητηθούν με κανέναν τρόπο.

Και ναι μεν οι υπερεργασίες και υπερωρίες έχουν πρακτικά καταργηθεί τα τελευταία χρόνια, όμως για τα χρόνια που ίσχυαν π.χ. 2011 μπορούν ακόμα να διεκδικηθούν και σε τέτοια περίπτωση οφείλονται κανονικά.

Το συνηθέστερο μέσο διαμαρτυρίας των απλήρωτων εργαζομένων είναι η γνωστή επίσχεση εργασίας. Το πρώτο βήμα είναι η με κοινοποίηση εξωδίκου, γνωστοποίηση στον εργοδότη, ότι ο εργαζόμενος δεν θα εργαστεί μεχρί να του καταβληθούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα αφού η εργασιακή σχέση είναι παροχή υπηρεσίων έναντι αμοιβής.

Η επίσχεση εργασίας μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια και δεν θεωρείται από μόνη της καταγγελία της σύμβασης εργασίας.

Άλλος τρόπος είναι η καταγγελία στην κατά τόπο αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ). Ο εργοδότης καλείται εντός προθεσμίας να δικαιολογήσει ή να αποδείξει τον λόγο που  είναι υπερήμερος έναντι του υπαλλήλου του.

Η επιθεώρηση εργασίας σχηματίζει φάκελο που αποστέλλει στην Εισαγγελία και από κει αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα, όπως είναι η μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, η μη καταβολή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα κτλ. ενεργοποιείται η αυτεπάγγελτη διαδικασία κι ο εργοδότης έχει να αντιμετωπίσει και τις αντίστοιχες κατηγορίες.

Η καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας όπως και η κοινοποίηση του εξωδίκου αποτελούν και όχληση η οποία σε περίπτωση αγωγής, αποτελεί την εναρκτήρια ημερομηνία για την απαίτηση των τόκων υπερημερίας.

Το βασικότερο δε μέσο άμυνας του εργαζόμενου είναι η αγωγή στο καθ’υλην αρμόδιο δικαστήριο. Οι εργατικές διαφορές λόγω της φύσης της υπόθεσης πάντοτε έχουν σύντομες ημερομηνίες δικασίμου καθώς και έκδοσης απόφασης.

Με την εργατική αγωγή, ο εργαζόμενος ζητεί όλους τους οφειλόμενους μισθούς των τελευταίων πέντε ετών, τα επιδόματα, τις διαφορές από νόμιμους και καταβαλόμενους μισθούς, τα δώρα, τα ρεπό και πολλά άλλα αναλόγως το είδος της εργασίας και την συλλογική σύμβαση στην οποία ανήκει.

Ο εργαζόμενος έχει το δικαίωμα με μια τέτοια αγωγή να καταγγείλει και την εργασιακή σχέση και να ζητήσει τη νόμιμη αποζημίωση ή να καταγγείλει την τυχόν απόλυσή του και να ζητήσει μισθούς υπερημερίας.

Αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό. Μπορεί δηλαδή να ζητήσει τους μισθούς του και τα οφειλόμενα χωρίς να καταγγείλει την εργασιακή του σύμβαση. Τυχόν καταγγελία της σύμβασης από τον εργοδότη λόγω της κατάθεσής μιας τέτοιας αγωγής είναι καταχρηστική και άκυρη.

Η έκδοση της απόφασης και η κύρηξη της εκτελεστής σηματοδοτεί την έναρξη της αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας του οφειλέτη-εργοδότη για είκοσι χρόνια.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εργοδότης που έχει φροντίσει σήμερα να μην έχει περιουσία στο όνομα του, αλλά να αποκτήσει σε βάθος χρόνου, θα μπορεί ακόμα και τότε να κληθεί να πληρώσει τα οφειλόμενα.

Δηλαδή τα δεδουλευμένα όταν δεν διεκδικούνται παραγράφονται εντός της πενταετίας, όταν όμως έχουν βεβαιωθεί σε μία δικαστική απόφαση τελεσίδικη και αμετάκλητη, τότε η οφειλή τους από τον εργοδότη διαρκεί μία εικοσαετία.

Οι τρόποι αναγκαστικής εκτέλεσης ειναι πολλοί και επιλέγεται ο πιο σύμφορος ανάλογα της περίστασης. Μπορεί να γίνει εκτέλεση σε ακίνητα, κινητα μεγάλης αξίας (π.χ. αυτοκίνητα, μηχανημάτα, υπολογιστές κτλ.) ή σε τραπεζικούς λογαριασμούς, έσοδα της επιχείρησης που προέρχονται από τρίτους (π.χ. μισθώματα κτλ.).
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις θα διαμορφώσουν το σκηνικό του καιρού σήμερα Παρασκευή σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Από το βράδυ σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων στα δυτικά και τα βόρεια. Ανεμοι στο βόρειο αιγαίο βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. σταδιακή βελτίωση του καιρού στη δυτική Μακεδονία.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση, στα νότια βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ιχυρές.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ
θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ