Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Εργασίες Ανάπλασης Παιδικής Χαράς Κήπων Αλιάρτου


Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες  αναβάθμισης Παιδικής Χαράς & Δημιουργία Υπαίθριου Χώρου εκγύμνασης στους κήπους.

Σύμφωνα με την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων η Παιδική χαρά των Κήπων θα παραμείνει κλειστή  για ένα σχεδόν μήνα μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής κ τοποθέτησης νέου εξοπλισμού. Θα παραδοθεί για χρήση αμέσως μετά από την πιστοποίησή της από τα αρμόδια όργανα.
 
Η κατασκευή της νέας παιδικής χαράς έχει συνολικό προϋπολογισμό 114.000,00 € με τον ΦΠΑ, τα οποία ο δήμος έχει εξασφαλίσει ως χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος "Αστική Αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015".

Όπως είναι γνωστό όσες Παιδικές Χαρές είναι ενεργές θα ελέγχονται από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχων Παιδικών Χαρών και εάν πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η σχετική Υπουργική Απόφαση για την ασφάλεια τους, θα τους δοθεί πιστοποιητικό καταλληλόλητας & ειδικό "σήμα" προκειμένου να λειτουργούν,  διαφορετικά ο Δήμος θα προβεί σε αντίστοιχες παρεμβάσεις όμοιες με εκείνες που θα υλοποιηθούν στην Παιδική Χαρά των Κήπων του Αλιάρτου.

Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας



Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου  2015 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου (Φίλωνος 35-39) θα πραγματοποιηθεί η  συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Βοιωτίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με θέματα:



α)  Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου 2015

β) Λήψη προληπτικών μέτρων και ετοιμότητα των φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού  περιόδου 2015-2016.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το ηλιοβασίλεμα που μάγεψε τη Λιβαδειά!!

Ένα και μόνο ηλιοβασίλεμα ήταν αρκετό  για να μας θυμίσει την  άπειρη ομορφιά του τόπου μας.
Το ηλιοβασίλεμα της Τρίτης μας μάγεψε. Τα υπέροχα χρώματα που πήρε ο ουρανός, σήμερα το απόγευμα, την ώρα που ο ήλιος βασίλευε και «έβαφε» τη Λιβαδειά με αποχρώσεις που θύμιζαν πίνακα ενός ζωγράφου.
Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην κεντρική εκδήλωση των ΚΕΠ Υγείας του ΕΔΔΥΠΠΥ εκπρόσωπος του Δήμου Θηβαίων



Στην κεντρική εκδήλωση των ΚΕΠ Υγείας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ),  παραβρέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καμούτσης Αναστάσιος.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη HELEXPO στο Μαρούσι, παρουσιάστηκε ο απολογισμός του προγράμματος “Δημιουργία και Δικτύωση Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας για την Ανάπτυξη Προγραμμάτων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας”.

Για τα ΚΕΠ Υγείας και την ολοκληρωμένη πρόληψη σε τοπικό επίπεδο αλλά και τη συμβολή στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης μίλησε ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ , Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος ΚΕΔΕ κ. Πατούλης.  Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τους Δημάρχους των 22 Δομών  ΚΕΠ Υγείας και στη συνέχεια αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την προληπτική ιατρική για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών σε 7 μείζονα νοσήματα και προγράμματα προαγωγής της υγείας που υλοποιούνται στους Δήμους.

Ο κ. Καμούτσης, παραβρέθηκε εκπροσωπώντας το Δήμο Θηβαίων και τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Νικολάου,  καθώς ο Δήμος είναι μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ.  Σκοπός της παρουσίας εκπροσώπου του Δήμου στην εκδήλωση ήταν η διερεύνηση και προώθηση δημιουργίας ΚΕΠ Υγείας και στο Δήμο Θηβαίων, για τις διαδικασίες του οποίου συνεργάζονται  ο κ. Δήμαρχος, ο κ. Καμούτσης και η συντονίστρια – υπάλληλος του Δήμου Θηβαίων κ. Μπαρώνη Γιώτα.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 19 ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ



Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Βοιωτίας, Βαγγέλης Μπασιάκος επανέφερε στη Βουλή 19 σημαντικά επίκαιρα θέματα για το Περιβάλλον και την Ενέργεια, με επανακατάθεση σχετικών Ερωτήσεων του, που δυστυχώς έμειναν αναπάντητες από τους αρμόδιους Υπουργούς της προηγούμενης Κυβέρνησης (μεταξύ πολλών αναπάντητων Ερωτήσεων του) τους τελευταίους μήνες.
Όπως δήλωσε ο κ. Μπασιάκος, «είναι απαράδεκτη η κυβερνητική πρακτική της αδιαφορίας, σε σχέση με την αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων και προβλημάτων που αφορούν το περιβάλλον, την ενέργεια, την κλιματική αλλαγή και τη χωροταξία, και που συνδέεται τόσο με έλλειψη συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης για τα θέματα αυτά, όσο και με την ανάγκη δημοσιοποίησης της πολιτικής αυτής, μέσω της Βουλής, όπως απαιτείται στο Κοινοβουλευτικό μας σύστημα με τις συγκεκριμένες απαντήσεις των Υπουργών σε κατατεθειμένες από Βουλευτές Ερωτήσεις.»

Οι 19 Ερωτήσεις αναφέρονται σε:
1.    Απολογισμό έργου του 6μήνου (Ιαν.-Ιουλ.) στον τομέα Περιβάλλοντος, 
      Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
2.    Πορεία έργου αναβάθμισης τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου ΔΕΣΦΑ Ρεβυθούσας.
3.    Διεύρυνση χρήσης Φυσικού Αερίου.
4.    Διεθνή Δημόσια Διαβούλευση για Κλιματική Αλλαγή.
5.    Δράσεις προώθησης Περιβαλλοντικής Έρευνας και Καινοτομίας.
6.    Αξιοποίηση Γεωθερμικών Πεδίων χαμηλής θερμοκρασίας.
7.    Εκκρεμότητες Ειδικών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού.
8.    Θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης σε σχέση με την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν στο Ευρωκοινοβούλιο, στις 28/5/2015, για την κλιματική αλλαγή.
9.    Μείωση Ενεργειακού Κόστους.
10.    Απελευθέρωση Αγοράς Φυσικού Αερίου.
11.    Απελευθέρωση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
12.    Διαγωνισμούς για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
13.    Εφαρμογή «Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων».
14.    Εφαρμογή του Εκσυγχρονισμού της Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης.
15.    Προοπτικές και δράσεις επέκτασης της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
16.    Πορεία αδειοδότησης και Κατασκευής μικρών υδροηλεκτρικών έργων για ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
17.    Ενσωμάτωση Κοινοτικών Οδηγιών που αφορούν τον Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
18.    Πρόγραμμα - μέτρο «διακοψιμότητας» για μείωση του ενεργειακού κόστους.
19.    Μέτρα και κυρίως Διαδικασία και Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της εφαρμογής τους, όπως προβλέπονται στο N. 4336/15 «Συνταξιοδοτικές Διατάξεις-Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης», δηλαδή Γ΄ Μνημόνιο και αφορούν τον Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα ΦΟΔΣΑ Στερεάς για την επίθεση στο σπίτι του δημάρχου Δωρίδας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔOΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΤΑ
«Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ»
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δ.Σ του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, με αφορμή την επίθεση εναντίον της οικίας του μέλους του, Γεώργιου Καπεν τζώνη, Δημάρχου Δωρίδας, επιθυμεί να τονίσει τα εξής:
-Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας την τελευταία πενταετία, έχει οδηγήσει δυστυχώς σε μια κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού προσωπικού, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.
- Οι Δήμαρχοι της χώρας, πέρα από τα αντικειμενικά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, όπως η συνεχής μείωση της χρηματοδότησης των Δήμων και η έλλειψη προσωπικού, αντιμετωπίζουν πλέον , απολύτως αδικαιολόγητα, πιο έντονα από κάθε άλλη φορά, και την υποβάθμιση του ρόλου τους και την απαξίωσή τους από τις τοπικές κοινωνίες.
-Αυτή η πραγματικότητα, δίνει πρόσφορο έδαφος σε κάθε λογής «συμφέροντα», προκειμένου των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση «ασυλίας» για τη συνέχιση κάθε είδους παραβατικής δραστηριότητας. Η αποθάρρυνση κάθε εκπροσώπου τέτοιων «συμφερόντων» πρέπει να καταγγελθεί και να αντιμετωπιστεί άμεσα.
Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση, ότι όσοι επιλέξαμε να ασχοληθούμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα των Δήμων και των Δημοτών μας, έχουμε ήδη εκ των προτέρων συνειδητοποιήσει τις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε, και έχουμε αποφασίσει να τις αντιμετωπίσουμε.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στο Δήμαρχο Δωρίδας.
Προειδοποιούμε σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν μας φοβίζουν τέτοιου είδους εκβιασμοί και απόπειρες τρομοκράτησης.
Καλούμε τις Τοπικές Κοινωνίες να απομονώσουν κάθε είδους φαινόμενα βίας και διατάραξης της πολιτικής και κοινωνικής ομαλότητας.
Καλούμε το κράτος και τους θεσμούς του να διαφυλάξουν τη νομιμότητα, τη σωματική ακεραιότητα και την ελεύθερη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των Δημάρχων, διαφυλάσσοντας έτσι και ένα από τα βάθρα του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΕ Θήβας-Εκδήλωση - Συζήτηση στο Συνεδριακό Κέντρο

Γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, συνταξιούχοι




Το 3ο Μνημόνιο κάτω από το σύνθημα της «βιωσιμότητας» του ασφαλιστικού συστήματος, έρχεται να καταργήσει όποια ασφαλιστικά δικαιωμάτα των γυναικών είχαν απομείνει έως τώρα!!

Την αυλαία έχουν ήδη ανοίξει τα μέτρα που ψηφίστηκαν μέσα στο καλοκαίρι με τις υπογραφές των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, ως προαπαιτούμενα για τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των «εταίρων» της. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μέτρο που ξεγράφει τη συνταξιοδότηση ακόμα και για τις εργαζόμενες μητέρες που είχαν γλιτώσει από τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις!

Η κυβέρνηση κατάργησε όλα τα ειδικά όρια, ακόμα και για εργαζόμενους και εργαζόμενες που είχαν θεμελιώσει δικαίωμα, μεταθέτοντας τη συνταξιοδότηση στην ηλικία των 67 χρόνων, ή των 62 ετών με 40 έτη Ασφάλισης, με χρονικό ορίζοντα το 2022. « Η Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων» επαναφέρει το γνωστό επιχείρημα και καταλήγει στον ισχυρισμό πως «η εξίσωση της ηλικίας συνταξιοδότησης εκπέμπει ένα σημαντικό μήνυμα για την ισότητα των φύλων». Η απάντηση των ταξικών συνδικάτων αλλά και του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος σε «επιχειρήματα» όπως το παραπάνω είναι ξεκάθαρη:

Η πενταετής διαφορά στα όρια συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι προνόμιο, ούτε αποτελεί «πρόωρη» συνταξιοδότηση. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας και της βιολογικής διαφοράς των γυναικών, η ελάχιστη αναγνώριση των κοινωνικών και οικογενειακών βαρών που επωμίζονται οι εργαζόμενες γυναίκες στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που μεταβιβάζει συνεχώς στις δικές τους πλάτες τις ευθύνες που θα έπρεπε να ικανοποιεί μέσα από δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες.

Η Ομάδα Γυναικών Θήβας της ΟΓΕ καλεί όλες τις γυναίκες σε εκδήλωση - συζήτηση τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη και ώρα 6:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας στην αίθουσα Αρμονία  με θέμα:

«Οι επιπτώσεις του Νέου Ασφαλιστικού στις Γυναίκες»

Καμία γυναίκα μόνη της!



Όλες στην  Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη!


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρώτα χιόνια στην Ευρυτανία.Άσπρισε το Βελούχι


Οι πρώτες νιφάδες της χρονιάς έπεσαν χθές σε πολλές βουνοκορφές της Ευρυτανίας όπου λόγω και των ισχυρών ανέμων η θερμοκρασία έπεσε αισθητά σε μεγάλα υψόμετρα.

Άσπρισε και η κορυφή στο Βελούχι στην Ευρυτανική πρωτευουσα.

 Prasi@online
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ευχαριστεί για τη "Λευκή Νύχτα"

Συνάδελφοι και φίλοι του Ε.Σ. Λιβαδειάς,

Η νύχτα στην πόλη μας το Σαββάτο 31 Οκτωβρίου ντύθηκε όντως με χρώματα λευκά. Χρώματα που χαρακτηρίζουν την αισιοδοξία, το χαμόγελο και την ψυχαγωγία που υπήρχε διάχυτη στην πόλη μας μέσω των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς.
Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που μας τιμήσατε στην διοργάνωση της Λευκής Νύχτας. Στην γιορτή αυτή του Λιβαδείτικου Εμπορίου η καθολική συμμετοχή όλων σας σε μια εποχή με έντονη κοινωνική οικονομική και επιχειρηματική αστάθεια είναι ένα ευοίωνο σημάδι για την σύνταξη όλων μας σε κοινούς αγώνες για την βελτίωση των συνθηκών του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Θα ήταν αστοχία να μην εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο Δήμο Λεβαδέων ,την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και το Επιμελητήριο Βοιωτίας, για την εμπιστοσύνη που μας παρέχουν για να ολοκληρώνουμε κάθε φορά τις δεσμεύσεις του Δ.Σ. προς τους συναδέλφους και το καταναλωτικό κοινό.
            Θεωρούμε δεδομένο ότι όλες οι δράσεις του Δ.Σ. δεν θα είχαν επιτυχία εάν δεν στηριζόμαστε στην καθημερινή επαφή και ανταλλαγή ιδεών και αποφάσεων με όλα τα μέλη μας. Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν εάν δεν πίστευαν στην προσπάθεια μας δίνοντας οικονομική στήριξη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, οι φίλοι χορηγοί. Βεβαίως θα πρέπει ξεχωριστά να μνημονεύσουμε την παρουσία στο πλάι μας  την ομάδα μπάσκετ «Απόλλων», το «Olympico Soccer School»,την εθελοντική ομάδα «Levadistas»,την ομάδα Πρόληψης και Διάσωσης Λιβαδειάς, την Λέσχη Φίλων Λεβαδειακού και την ΠΑΕ Λεβαδειακός, τις εθελόντριες κυρίες που ανέλαβαν το face painting,την σχολή χορού Αθανασιάδου, το Α.Κ.Ο.Λ., όλους τους ανώνυμους και επώνυμους εθελοντές και τέλος τις μουσικές μπάντες των Special Guest και Forte Fama.
            Δράττοντας την ευκαιρία για την αποστολή ευχαριστηρίων προς όλους ,δεν μπορούμε να μην ζητήσουμε συγνώμη και ελαφρυντικά για τις τυχών παραλήψεις και λάθη. Η μη επίσκεψή μας σε πολλούς συναδέλφους για την οικονομική ενίσχυση έχει να κάνει με την μη διάθεση επιβάρυνσης των ήδη βεβαρημένων οικονομικών όλων μας.
Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα Μ.Μ.Ε και τους χορηγούς επικοινωνίας που συντάσσονται στις ενέργειές μας και πιστεύουν ότι  καλύτερες μέρες για την τοπική επιχειρηματική κοινότητα κατορθώνουν να επανέρχονται με συνολικές δράσεις που έχουν ως σκοπό την επαναφορά του χαμόγελου και της αισιοδοξίας σε εμάς και τις οικογένειες μας.
            Ως Δ.Σ. πιστοί στις αρχές για αλληλεγγύη ,συμμετοχή και συναδελφικότητα και βασικό άξονα των δράσεων μας ότι «ζούμε, ψωνίζουμε, συμμετέχουμε στον τόπο μας» θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το σύνολο των συνάδελφων για ένα καλύτερο αύριο.
           

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Βραβεύτηκαν από τον ΦΕΟΘ και το Δήμο Θηβαίων αθλητές του Badminton

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015, το Περιφερειακό Προκριματικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α' φάσης , αγωνιστικού έτους 2015-2016 για τις κατηγορίες U-15 και U-19 Βadminton, στο κλειστό γήπεδο Θήβας, που συνδιοργάνωσε ο Φίλαθλος Επιμορφωτικός Όμιλος Θήβας ( ΦΕΟΘ).

Παράλληλα,  βραβεύτηκαν από τον ΦΕΟΘ και το Δήμο Θηβαίων για την ιδιαιτέρως σημαντική νίκη τους, οι αθλητές του ΦΕΟΘ Μιχαήλ-Μάριος Μπουλίος και Δήμητρα – Καλομοίρα Κρουστάλη, που έλαβαν πρόσφατα, στους προκριματικούς αγώνες του Σιδηρόκαστρου, την πρόκριση για τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Badminton σε Πολωνία και Ρωσία. 

Τη βράβευση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη τους δύο αθλητές από τη Θήβα, που θα συμμετέχουν στην Εθνική Ομάδα Badminton  στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, τον  ΦΕΟΘ, τους γονείς και τους προπονητές των παιδιών λέγοντας χαρακτηριστικά :
“Πιστεύω ότι τα εξαίρετα αυτά παιδιά θα εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες.  Η νίκη τους μας κάνει όλους υπερήφανους. Είναι  αισιόδοξο το γεγονός ότι, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός στην Ελλάδα,  εξακολουθούν να σημειώνονται επιτυχίες, αφού υπάρχουν ακόμα νέοι και νέες με όραμα και αγάπη για τον αθλητισμό, που δεν σταματούν παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε.  Ο Φίλαθλος Επιμορφωτικός Όμιλος Θήβας δίνει την ευκαιρία στους νέους της Θήβας, να γνωρίσουν την αξία του αθλητισμού, να γυμνάσουν το σώμα τους και να σχηματίσουν την προσωπικότητά τους με θετικά στοιχεία. Και είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η κοινωνία μας.  Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους γονείς των αθλητών, που τους στηρίζουν και τους προέτρεψαν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και φυσικά στους προπονητές τους, κυρίους Αριστείδη Μπουλίο και Μπάμπη Ζαχόπουλο”.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητείται υπάλληλος σε εταιρεία υδραυλικών ειδών στο Σχηματάρι

Εταιρεία υδραυλικών ειδών, στο Σχηματάρι, ζητεί Έλληνα, έως 25 ετών, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, με άδεια οδήγησης αυτοκινήτου, μη καπνιστή, τιμή 500€, συζητήσιμη 6978/185845, 2262072227

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙ 10 αλλαγές στις Πανελλαδικές του 2016...



Παγίδες και ευκαιρίες στο νέο εξεταστικό σύστημα...
Νέα δεδομένα για πάνω από 100.000 υποψηφίους δημιουργεί...

το καινούργιο εξεταστικό σύστημα που θα εγκαινιαστεί φέτος από τους μαθητές της Γ' Λυκείου. Το «Εθνος» κωδικοποίησε τις δέκα αλλαγές που θα ισχύσουν τόσο στο φετινό μηχανογραφικό όσο και στις εξετάσεις.
ΟΙ 10 αλλαγές στις Πανελλαδικές του 2016
Νέα δεδομένα για πάνω από 100.000 υποψηφίους φέρνει το νέο εξεταστικό σύστημα που θα εγκαινιαστεί φέτος από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.
Οι μαθητές καλούνται να λύσουν τον γρίφο του καινούργιου συστήματος πρόσβασης στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ώστε να καταφέρουν να εισαχθούν στις σχολές της αρεσκείας τους, ενώ την ίδια στιγμή απόφοιτοι προηγουμένων ετών, που έχουν επιλέξει να εξεταστούν σε 6 ή 7 μαθήματα -δηλαδή με το παλιό σύστημα- έμαθαν πριν από λίγες ημέρες ότι θα διεκδικήσουν ξεχωριστό αριθμό θέσεων, ο οποίος θα καθοριστεί το προσεχές διάστημα...
ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόλις το... 2034 θα βγούμε από την κρίση

Δυσοίωνα προγνωστικά για την Ελλάδα. Στο 245% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος μέχρι το 2022 – Διαρκής συρρίκνωση της οικονομίας. Θα φτάσει το 2034 - μία γενιά μετά δηλαδή - πριν η ελληνική κοινωνία επανέλθει στην προ κρίσης κατάσταση. Χωρίς πραγματικό κούρεμα χρέους η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, σχολιάζουν οι ερευνητές

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η παγκόσμια έκθεση για το 2015 της εταιρείας Prognos AG με έδρα τη Βασιλεία σε θέματα που άπτονται των εξελίξεων σε διάφορες πτυχές της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας που δημοσιοποιεί κατά αποκλειστικότητα η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Τμήμα της φετινής έκθεση αφορά την Ελλάδα και την οικονομική κρίση, η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές θα διαρκέσει ακόμη για πολύ.
«Μέχρι τις αρχές του 2020 η ελληνική οικονομία θα συρρικνώνεται κατά 0,8% ετησίως με ένα ποσοστό ανεργίας στα ύψη. Κι αυτό θα ισχύσει υπό το αισιόδοξο σενάριο ότι δεν πρόκειται να επισυμβούν άλλα σοκ και ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ» αναφέρεται στην έκθεση. Ειδική μνεία γίνεται στο υψηλό ποσοστό χρέους που θα διατηρηθεί επί χρόνια.
«Από το 2008 μέχρι σήμερα η αναλογία του χρέους στο ΑΕΠ της χώρας διπλασιάστηκε και έφτασε το 200%. Μέχρι το 2022 θα αγγίξει το 245%» προβλέπουν οι ερευνητές. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Prognos AG Μίχαελ Μπέμερ δηλώνει πεπεισμένος ότι «χωρίς πραγματικό κούρεμα χρέους η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της». Αξίζει πάντως να υπενθυμίσουμε ότι ένα τέτοιο σενάριο απορρίπτει κατηγορηματικά η ευρωζώνη και κυρίως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Μπέμερ αναφέρεται και στις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης. Υποστηρίζει ότι χρειάζεται μια ακόμη γενιά μέχρις ότου οι Έλληνες βρεθούν στην ίδια θέση όπως και πριν την κρίση. «Από το 2008 η χώρα έχει απολέσει το 1/3 της οικονομικής της ισχύος, σήμερα ένας στους 4 νέους είναι δηλωμένος άνεργος».
Σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που κάθε τόσο προβλέπει αισθητή βελτίωση της κατάστασης στην έκθεση προβλέπεται ότι μόνο της δεκαετία του 2020 θα μπορέσει η Ελλάδα να αυξήσει το ΑΕΠ της πάνω από το 2% και να πορευτεί σε ένα σίγουρο δρόμο ανάπτυξης, ενώ μόλις το 2034 θα επιστρέψει στο επίπεδο προς της κρίσης. Μέχρις ότου το ποσοστό ανεργίας κατέβει στο 10%, που είναι και αυτό υψηλό θα περάσουν 25 ολόκληρα χρόνια.
Ο Μπέμερ παραδέχεται βέβαια ότι ειδικά για την Ελλάδα τα προγνωστικά ενέχουν μεγάλο ποσοστό αβεβαιότητας.
(Με πληροφορίες από: Deutsche Welle)
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά και βοριάδες με θερμοκρασία στους 20 βαθμούς

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με μικρή πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχοπτώσεων τις πρωινές ώρες στη Βόρεια Κρήτη, ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο και χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες στα βόρεια ηπειρωτικά περιμένουμε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 21 βαθμούς), 15 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 23 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση το Βόρειο Ιόνιο και τον Πατραϊκό Κόλπο όπου θα πνέουν μέτριοι 4-5 μποφόρ από βόρειες και ανατολικές διευθύνσεις, αντίστοιχα.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια τμήματα περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και κρύο τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

H ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στηρίζει την υποψηφιότητα DELPHI ` 21



Την υποψηφιότητα για την διεκδίκηση του τίτλου της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021», παρουσίασε και επίσημα ο Δήμος Δελφών την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου, στην πόλη των Δελφών.Την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε ο Πρόεδρόςτης, κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο οποίος μετέφερε σ’ όλη τη χώρα την κοινή επιθυμία των αιρετών της Περιφέρειας να στηρίξουν έμπρακτα αυτή την σπουδαία διεκδίκηση, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων. Ισχυρή παρουσία στην εκδήλωση είχαν οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας. Το παρών έδωσαν Δήμαρχοι Δωρίδας, Λαμιέων, Θηβαίων, Ερέτριας, Αλιάρτου, Στυλίδας, εκπρόσωποι του Δήμου Λεβαδέων, του Δήμου Ορχομενού και της Περιφέρειας.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, στάθηκε στησημαντικότητα του εγχειρήματος του Δήμου Δελφών και την αδιαμφισβήτητα περιφερειακή του διάσταση.

«Από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ αποφασίσαμε ομόφωνα να προάγουμε την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξη των Δήμων. Σήμερα, είμαι εδώ για να μεταφέρω σε σας, σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη,το μήνυμα της Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού ότι η Στερεά Ελλάδα είναι μονιασμένη και θα δώσει έναν όμορφο αγώνα με στόχο οι Δελφοί να είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021» επεσήμανε ο κ. Υπερήφανος.Ενώ συνεχίζοντας είπε: «Στη δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνουμε είναι κρίσιμο και σημαντικό για τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες να θέτουν στόχους και να παλεύουν για να τους πετύχουν». Κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Δελφών και σε όλους όσουςσυμμετέχουν και θα συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια, τόνισε: «Εδώ ενώπιόν σας, θέλω να δηλώσω πως στην διεκδίκηση αυτή δεν είστε μόνοι σας.Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και το σύνολο των Δήμων βρίσκονται στο πλάι σας και με κοινό βηματισμό θα πάμε μαζί ως το τέλος.Καλή επιτυχία λοιπόν, καλή δύναμη σε όλουςκαι εύχομαι από καρδιάς οι Δελφοί να είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το έτος 2021» .
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για 226 θέσεις του υπ. Υγείας



Άρχισε τη Δευτέρα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 4Κ/2015 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 5/15-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, 226 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του υπουργείου Υγείας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω της επιλογής «Online Υπηρεσίες», ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ').

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει τη Δεύτερα 16 Νοεμβρίου.

Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και την 20ηΝοεμβρίου ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

ΑΣΕΠ
Αίτηση για την Προκήρυξη 4Κ/2015
Τ.Θ. 14.308
Αθήνα Τ.Κ. 115.10

αναγράφοντας στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (Π.Ε. ή Υ.Ε.), θέσεις της οποίας διεκδικούν.

Για γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την Προκήρυξη και τη συμμετοχή σε αυτή (δικαιολογητικά, τίτλοι σπουδών κτλ.), οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά (2131319100, εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 μέχρι 14:00) ή μέσωemail στο enimerosi@asep.gr

Για τεχνικές διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διοίκησης του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά:

Τις εργάσιμες ημέρες:
• Κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 20:00 (Τηλ. 2131319124, 131, 141, 132 και 137)
Τις αργίες:
• Κατά τις ώρες 12:00 μέχρι 18:00 (Τηλ. 2131319124, 131, 141, 132 και 137.

Πηγή: ΑΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη νίκη κατά της Ηπατίτιδας


Θεραπεία ρεκόρ σε τρεις εβδομάδες!
Σε χρόνο ρεκόρ κατόρθωσαν να θεραπεύσουν την ηπατίτιδα C στο Χονγκ Κονγκ, οι Κινέζοι επιστήμονες, καθώς χρειάστηκαν μόλις τρεις εβδομάδες.


Να σημειωθεί πως, οι...σημερινές θεραπείες για τον ιό της ηπατίτιδας C (HCV), που είναι αρκετά πρόσφατες, απαιτούν τη λήψη των φαρμάκων επί τρεις μήνες. Μέχρι και το 2011, η θεραπεία του ιού διαρκούσε περίπου οκτώ μήνες, ενώ το αποτέλεσμά της δεν ήταν πάντα δεδομένο με τον ασθενή μάλιστα να υποφέρει από σοβαρές παρενέργειες.
Στη συνέχεια, η συντόμευση της θεραπείας από τους οκτώ μήνες στους τρεις, χάρη σε τέσσερις νέους συνδυασμούς αντιικών φαρμάκων (με κυριότερο το Sofobusvir) είχε θεωρηθεί ως σημαντική πρόοδος. Γι' αυτό, η περαιτέρω συρρίκνωση από τη νέα πειραματική θεραπεία του χρόνου θεραπείας στις τρεις μόνο εβδομάδες θεωρείται σημαντική νίκη κατά του ιού HCV!
Οι Κινέζοι ερευνητές του Χονγκ Κονγκ, με επικεφαλής τον ηπατολόγο Τζορτζ Λάου, σύμφωνα με το περιοδικό «Science», πρόκειται να παρουσιάσουν το επίτευγμά τους για πρώτη φορά σε επιστημονικό συνέδριο για το ήπαρ σε δύο εβδομάδες.
Οι Κινέζοι επιστήμονες, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, πειραματίστηκαν με τρεις νέους συνδυασμούς φαρμάκων που χορηγήθηκαν για διάστημα τριών εβδομάδων σε 18 άτομα με τον ιό. Τα άτομα αυτά θεωρούνται πλέον θεραπευμένα, καθώς 12 εβδομάδες μετά την έναρξη της θεραπείας, δεν εμφάνιζαν κανένα ίχνος του γενετικού υλικού του ιού της ηπατίτιδας C στο αίμα τους.
Αν η νέα θεραπεία-εξπρές επιβεβαιωθεί και από μελλοντικές κλινικές δοκιμές σε περισσότερους ασθενείς, τότε θα μειωθεί δραστικά το μεγάλο κόστος της θεραπείας, το οποίο σήμερα φθάνει τα 100.000 δολάρια για τη σχετικά γρήγορη θεραπεία των 12 εβδομάδων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ