Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Τρείς κορυφαίοι Έλληνες καθηγητές Χειρουργικής στο Ε. Λ. Π. Αλιάρτου


ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
    ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
             ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ
             ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ                                                                                                 

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ»
 
Τρείς κορυφαίοι Έλληνες καθηγητές Χειρουργικής στο Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου.

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου φιλοξένησε στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου έναν διακεκριμένο επιστήμονα που τιμά με το έργο του το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Ελληνικό Πανεπιστήμιο.Είναι ο κ.Γεώργιος Ζωγράφος,καθηγητής Χειρουργικής και Αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Μια εκδήλωση σε ένα κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου που συμπίπτει με την αρχή του τετάρτου έτους λειτουργίας του Ελευθέρου Λαικού Πανεπιστημίου Αλιάρτου.
Η διάλεξη είχε ως θέμα:’’Ανίχνευση πρώιμου καρκίνου’’.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας και χαρισματικός δάσκαλος,καθηγητής κ.Γεώργιος Ζωγράφος,ανέπτυξε με απλότητα και μέτρο ένα θέμα που αποτελεί ταμπού ακόμα και για τις σύγχρονες κοινωνίες.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι η εμφάνιση του καρκίνου συνδέεται και με τον δυτικό τρόπο ζωής,την καταναλωτική κοινωνία.
Η πρόληψη και η πρώιμη διάγνωση είναι οι δύο προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της ασθένειας.
Σημαντική στιγμή και με ισχυρό συμβολισμό,ήταν η παρουσία στο βήμα του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιάρτου τριών κορυφαίων Ελλήνων Καθηγητών Χειρουργικής.Οι κύριοι Γολεμάτης Βασίλειος,Μπράμης Ιωάννης και Ζωγράφος Γεώργιος.
Ο διάλογος που ακολούθησε,σε ένα κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο,είναι η αδιαμφισβήτητη απόδειξη του πόσο σημαντική παράμετρος είναι η ενημέρωση.
Σε αυτή την κατεύθυνση της προσφοράς του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιάρτου στους πολίτες της Βοιωτίας,αναφέρθηκαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κ.Γεώργιος Ντασιώτης,ο Πρόεδρος της Εταιρίας  Βοιωτικών Μελετών κ.Νικόλαος Κόλλιας και ο Πρόεδρος του συλλόγου «Το Κοινόν των Βοιωτών»κ.Οδυσσέας Καρβούνης.


ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ        
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: 85χρονη έσκισε σε κομματάκια ...1 εκατ. ευρώ για να μην τα πάρουν οι κληρονόμοι της!



    Τα σκισμένα χαρτονομίσματα –των 100 και 500 ευρώ, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται σε 950.000 ευρώ– ανακαλύφθηκαν μετά τον θάνατο της ηλικιωμένης, εντός του οίκου ευγηρίας όπου είχε μεταφερθεί πέντε ημέρες νωρίτερα.


Μία ... Αυστριακή ηλικίας 85 ετών έσκισε μεθοδικά κι έκανε κομματάκια χαρτονομίσματα αξίας σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ πριν αποβιώσει, προκειμένου, όπως φαίνεται, να μην αφήσει καμιά κληρονομιά στους συγγενείς της, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα επικαλούμενο δικαστικές πηγές.
Τα σκισμένα χαρτονομίσματα –των 100 και 500 ευρώ, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται σε 950.000 ευρώ– ανακαλύφθηκαν μετά τον θάνατο της ηλικιωμένης, εντός του οίκου ευγηρίας όπου είχε μεταφερθεί πέντε ημέρες νωρίτερα.
Η 85χρονη κατέστρεψε επίσης τα βιβλιάρια του ταμιευτηρίου της, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Kurier τις οποίες επιβεβαίωσε η εισαγγελία του Βίνερ Νόιστατ.
Οι εισαγγελικές αρχές της ανατολικής Αυστρίας ενημερώθηκαν για τα γεγονότα, πάντως δεν ξεκίνησαν έρευνα, καθώς «δεν προκύπτει κάποιο ποινικό παράπτωμα» διευκρίνισε ο εισαγγελέας Έρικ Χάμπιτσλ στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι προσπάθειές ωστόσο της ηλικιωμένης να εκδικηθεί τους κληρονόμους της φαίνεται πως θα πέσουν στο κενό: εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας διαβεβαίωσε μιλώντας στην εφημερίδα Κουρίρ ότι το πιστωτικό ίδρυμα είναι έτοιμο να αντικαταστήσει τα κατεστραμμένα χαρτονομίσματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Καληνύχτα Μαργαρίτα" στο Συνεδριακό Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς τα νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Σας καλούμε στην έναρξη λειτουργίας των νέων  μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού  του Γ. Ν. Λιβαδειάς , που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Μονάδας στον 1ο όροφο την Τετάρτη  11 Νοεμβρίου  2015 και ώρα 11:00 π. μ. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Παρακαλούμε να τηρήσετε την ώρα προσέλευσης για τον λόγο  της εύρυθμης λειτουργίας των πρωινών βαρδιών των αιμοκαθαιρόμενων.

                                                                              Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
                                                                     ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη Υπαρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. για... αυνανισμό στα λουτρά Θερμοπυλών



Πρωτοφανή υπόθεση απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ μετά τη σύλληψη Τρικαλινού Υπαρχιφύλακα που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr ο 43χρονος Υπαρχιφύλακας, είχε μεταβεί χθες το μεσημέρι, σε περιοχή των Θερμοπυλών με ιαματικά λουτρά και εκεί παρακολουθούσε 2 γυναίκες που έκαναν λουτροθεραπεία.

Οι 2 γυναίκες αφού ολοκλήρωσαν το μπάνιο τους, μετέβησαν στο αυτοκίνητό τους για να αλλάξουν ρούχα και ο 43χρονος, μέσα από το δικό του όχημα, άρχισε να αυτοϊκανοποίεται.

Οι γυναίκες αναστατώθηκαν και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Συνάδελφοί του από την Ασφάλεια Λαμίας τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στα κρατητήρια.

Ήδη διετάχθη ΕΔΕ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αφιέρωμα για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη στο Μαυρομμάτι

                     ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ
                                  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τοπικής Κοινότητας Μαυρομματίου Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων,η χορωδία Μαυρομματίου σας προσκαλεί στη μουσική εκδήλωση που αφιερώνει στα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη.
Συμμετέχουν:Σόλο Τραγούδι:Φουντουζής Σταμάτης
    Μπουζούκι:Παπάζογλου Ευάγγελος
    Πλήκτρα:Δέδες Κωνσταντίνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος το μέτρο της απόσυρσης των ΙΧ -Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

Στις 20 Δεκεμβρίου εκπνέει το μέτρο της απόσυρσης ΙΧ και πολλοί ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων που έχουν αποσύρει ήδη τα παλιά τους οχήματα ή πρόκειται να τα αποσύρουν μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με το όφελος της απόσυρσης και μέχρι πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Οπως γράφει το enikonomia.gr, το όφελος της απόσυρσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καινούρια αυτοκίνητα που έχουν εκτελωνιστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά τα «χαρτιά» της απόσυρσης είναι άχρηστα αν δεν δοθεί κάποια παράταση της χρήσης τους από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι καταναλωτές λοιπόν για να μπορέσουν να ωφεληθούν από την απόσυρση του παλαιού τους αυτοκινήτου στην απόκτηση κάποιου καινούριου θα πρέπει να έχουν παραγγείλει το νέο τους αυτοκίνητο πριν το τέλος της χρονιάς. Αν δεν το κάνουν αυτό, θα είναι δεσμευμένοι ως προς τις επιλογές απόκτησης κάποιου νέου ΙΧ, καθώς θα μπορούν να επιλέξουν μόνο κάποιο μοντέλο από τα ήδη εκτελωνισμένα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 στα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί το όφελος της απόσυρσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη για απόπειρα εκβιασμού 34χρονος στον Ορχομενό


Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές Αποφάσεις για απόπειρα εκβίασης και κλοπή

Συνελήφθη, χθες (05-11-2015) το βράδυ στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές Αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω Αποφάσεις, ο 34χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών, για τα αδικήματα της κλοπής, καθώς και της απόπειρας εκβίασης κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε 52χρονο στη Θήβα με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης


Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό  Ένταλμα σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, για διακεκριμένη περίπτωση απάτης
Χθες (05-11-2015) το απόγευμα στη Θήβα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, προσήγαγαν  στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών έναν 52χρονο ημεδαπό. Μετά από ενδελεχή έλεγχο των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε το από 20-09-2013 Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης, από τις Γερμανικές Αρχές, για διακεκριμένη περίπτωση απάτης.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 15-01-2015 Απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πατρών, με την οποία διατασσόταν η σύλληψη του 52χρονου και η εκτέλεση του ανωτέρω Ευρωπαϊκού Εντάλματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ευβοίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε διαβούλευση του ΣΕΒ η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά

Σε διαβούλευση του ΣΕΒ, ως εκπρόσωπος της  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά


Στη διαβούλευση του ΣΕΒ (Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος), με θέμα: «Ελλάδα Φιλική στις Επενδύσεις - Κρίσιμες Παρεμβάσεις στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον», εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Έλαβε μέρος στο Θεματικό εργαστήριο 4 με θέμα: «Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της ανάπτυξης Επιχειρηματικών Πάρκων».

Στην εισήγησή της αναφέρθηκε εκτενώς στην απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να δημιουργηθεί ένα επιχειρηματικό πάρκο εξυγίανσης στην περιοχή των Οινοφύτων.

«Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις  (μητροπολιτικό κέντρο, πρόσβαση, μέγεθος) η γεωγραφική του θέση δηλαδή, που συνηγορούν στην αναγκαιότητα δημιουργίας του. Έτσι από μια άτυπη οχλούσα βιομηχανική περιοχή μπορεί να μετατραπεί  σ΄ ένα σύγχρονο υποδοχέα.
Και μόνο μια τέτοια βιομηχανική πόλη μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία, την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και κυρίως της απασχόλησης και της Εθνικής Οικονομίας.
Σ΄ αυτή την αναρχία ένα πάρκο που θα συνδυάζει  θεσμική, χωροταξική, πολεοδομική, οργάνωση σε συνδυασμό βεβαίως με την εξυγίανση της βεβαρημένης και πολλαπλώς συκοφαντημένης αυτής περιοχής.
Έχουμε τη θέληση να προχωρήσουμε. Η αποφασιστικότητα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, αποτυπώθηκε μέσω των δύο διαβουλεύσεων που πραγματοποιήθηκαν και οι οποίες έλαβαν ευρεία δημοσιότητα και αποδοχή και ενίσχυσαν τις ενέργειές μας.
Επισπεύδουμε λοιπόν και προχωράμε» τόνισε στην εισήγησή της η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΧΜΕΑΣ:Ημερίδα ενημέρωσης για τη νέα φορολογία των αγροτών στη Λιβαδειά

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ, στην προσπάθεια του για συνεχή ενημέρωση των αγροτών της περιοχής μας, σας προσκαλεί στην Ημερίδα ενημέρωσης που διοργανώνει την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς ‘’ Χρ. Παλαιολόγος ‘’ στην Κρύα με θέμα:
<< ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ – Η ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ >>

Κεντρικός ομιλητής, ο εξειδικευμένος σε θέματα αγροτικής φορολογικής νομοθεσίας και συγγραφέας πλήθους οδηγών φορολογίας για τους αγρότες   :


•    Νιφορόπουλος Κωνσταντίνος,
Ορκωτός ελεγκτής Επιστημονικός Συνεργάτης Αγρ. Συν/σμου ΑΙΧΜΕΑΣ .


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΙΧΜΕΑΣ
Μαζί με τον αγρότη !
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατασκευή Ψυκτικών Θαλάμων- Βιομηχανική Ψύξη- BIOFREEZER -Καραστάμος στην Αλίαρτο


BIOFREEZER
ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  

     Η  BIOFREEZER    είναι  μια  από  τις  ταχύτερα  αναπτυσσόμενες  εταιρείες  του  χώρου  της.  Με περισσότερο από εικοσιπέντε  χρόνια   εμπειρίας ,έχει καταφέρει να εδραιωθεί στον τομέα της βιομηχανικής ψύξης – κλιματισμού.
     Αναλαμβάνουμε  να  κατασκευάσουμε ψυκτικούς θαλάμους,
συντηρήσεως/καταψύξεως, ταχείας ψύξεως(τούνελ), ελεγχόμενης ατμόσφαιρας και προβλάστησης. (από  πάνελ  πολυουρεθάνης,  όλων  των  διαστάσεων),  Επίσης, χώρους επεξεργασίας τροφίμων, εργαστήρια  ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Εγκατάσταση μηχανοστασίων  με  μονάδες παραλληλισμού.
Αναλαμβάνει κάθε είδους μελέτη και κατασκευή ψυκτικών θαλάμων.
Θαλάμους κατάλληλους για ζωικές τροφές
(κρέας, ψάρια, γάλα, τυροκομικά, αυγά),
φρούτα (μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, λεμόνια, κάστανα),
λαχανικά (πατάτες, κρεμμύδια, καρότα, πιπεριές, σέλινο),
άνθη και διάφορα άλλα όπως φάρμακα, σπόροι, είδη ζαχαροπλαστικής, προϊόντα ομορφιάς, μανιτάρια κ.α..
Είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε τεχνικές υπηρεσίες,


ποιοτικές και άμεσες.

«Η εταιρία BIOFREEZER αναλαμβάνει την μακροχρόνια παρακολούθηση και συντήρηση ψυκτικών θαλάμων με κρεμμύδια, πατάτες, καρότα και λοιπά ευπαθή προϊόντα. Σίγουρες και αξιόπιστες λύσεις.»
          Με ένα πλήρως ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και  ιδιόκτητες  εγκαταστάσεις  400 τ.μ. εφαρμόζουμε ότι εξελιγμένο παρέχει η αγορά των ψυκτικών.
     Η BIOFREEZER, έχει να προσφέρει, εφαρμογές παρακολούθησης μακροχρόνιας συντήρησης αγροτικών προϊόντων (κρεμμύδια – πατάτες –μήλα – πορτοκάλια - ρόδια), σε βιομηχανικά ψυγεία συντήρησης.
Σίγουρες, Αξιόπιστες και Οικονομικές  λύσεις
για όλες τις ψυκτικές εγκαταστάσεις.

Έδρα:    2ο Χλμ. Π.Ε.Ο. ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΤΗΛ.: 22680-29431 , FAX: 22680-24121 Κινητό: 6944 698430                    E-mail: info@biofreezer.gr      Web site: www.biofreezer.gr



BIOFREEZER ΚΑΡΑΣΤΑΜΟΣ  Π.  ΑΝΔΡΕΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ  ΨΥΚΤΙΚΩΝ  ΘΑΛΑΜΩΝ
Β  Ι  Ο  Μ  Η  Χ  Α  Ν  Ι  Κ  Η    Ψ  Υ  Ξ  Η
Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Μ Ο Σ



www.biofreezer.gr        email:info@biofreezer.gr
 










Διαβάστε Περισσότερα »

Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις αποδοχές τους

Μεγάλες ανατροπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, έρχονται από τον Δεκέμβριο καθώς το ενιαίο μισθολόγιο θα φέρει αυξήσεις αλλά και μειώσεις. Κρίσιμο σημείο για τις αλλαγές θα είναι το «ξεπάγωμα» των ωριμάνσεων που μπορεί να φέρει υψηλότερες μηνιαίες αποδοχές, όχι όμως εντυπωσιακή αύξηση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος από το νέο μισθολόγιο ευνοούνται περίπου 310.000 υπάλληλοι, ενώ άλλοι 380.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο θα δουν τις αποδοχές τους να παγώνουν για έξι ακόμη χρόνια.

Στους πίνακες που ακολουθούν καταγράφεται η αναπροσαρμογή ανά μισθολογικό κλιμάκιο το οποίο υπολογίζεται στο 3% του προηγούμενου μισθού. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές εάν οι αυξήσεις θα είναι ποσοστιαίες ή με βάση κάποιο σταθερό ποσό ανά διετία ή τριετία.

Υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης
Κλιμάκιο        μισθος        διαφορα τριετιας   
1        803        23   
2        827        24   
3        852        24   
4        877        25   
5        904        26   
6        931        27   
7        959        27   
8        988        28   
9        1017        29   
10        1048        30   
11        1079        31   
12        1112        32   
13        1145        33   

Υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης
Κλιμακιο        μισθος        διαφορα τριετιας   
1        883        25   
2        910        26   
3        937        27   
4        965        28   
5        994        29   
6        1024        30   
7        1055        31   
8        1086        32   
9        1119        33   
10        1153        34   
11        1187        35   
12        1223        36   
13        1260        36   

Υπάλληλοι τεχνολογικής εκπαίδευσης
Κλιμακιο        μισθος        διαοφρα διετιας   
1        1068        31   
2        1100        32   
3        1133        33   
4        1167        33   
5        1202        35   
6        1238        36   
7        1275        37   
8        1313        38   
9        1353        39   
10        1393        40   
11        1435        41   
12        1478        43   
13        1522        44   
14        1568        45   
15        1615        47   
16        1664        48   
17        1714        49   
18        1765        51   
19        1818        52   

Υπάλληλοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης
Κλιμακιο        μισθος        διαφορα διετιας   
1        1124        32   
2        1158        33   
3        1193        34   
4        1229        35   
5        1265        36   
6        1303        37   
7        1343        39   
8        1383        40   
9        1424        41   
10        1467        42   
11        1511        44   
12        1556        45   
13        1603        46   
14        1651        48   
15        1701        49   
16        1752        51   
17        1804        52   
18        1859        54   
19        1914        55   

Κερδισμένοι θα είναι οι περίπου 310.000 υπάλληλοι που έχουν ως και 12 χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ οι υπάλληλοι που έχουν πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας δεν θα δουν καμία αύξηση, αλλά αντίθετα θα δουν τον ονομαστική αξία στον βασικό τους μισθό να μειώνεται, χωρίς ωστόσο να υποστούν μειώσεις στα ποσά που λαμβάνουν.Για να μην είναι πραγματικές οι μειώσεις στον μισθό οι εργαζόμενοι αυτοί θα λαμβάνουν προσωπική διαφορά η οποία σταδιακά θα μειώνεται για μια εξαετία ως το 2021.

Για παράδειγμα ένας υπάλληλος που μπήκε στο δημόσιο το 2010, είναι βασικής εκπαίδευσης και επί πέντε χρόνια δεν έχει δει καμία αύξηση θα δει τον μισθό του να αυξάνεται από τα 780 ευρώ στα 803 ευρώ, θα έχει δηλαδή μια αύξηση της τάξης των 23 ευρώ το μήνα.

Αντίθετα ένας υπάλληλος τεχνολογικής εκπαίδευσης με 26 χρόνια υπηρεσίας και μισθό 1601 ευρώ/μήνα θα καταταγεί με βάση το νέο μισθολόγιο στο 12 κλιμάκιο και θα έχει πλέον ονομαστικό βασικό μισθό 1.478 ευρώ. Για να μην χάνει τα 123 το μήνα βάσει του νέου κλιμακίου θα πάρει προσωπική διαφορά η οποία με την πάροδο των ετών θα μειώνεται
Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλό χτύπημα στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ: Και «κούρεμα» στις συντάξεις και αύξηση εισφορών

Οι σαρωτικές αλλαγές θα επηρεάσουν 687.000 συνταξιούχους και 625.000 ενεργούς αγροτοκτηνοτρόφους
Διπλό χτύπημα στους χιλίαδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ φέρνει το νέο ασφαλιστικό που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Αφενός έρχονται μειώσεις στις συντάξεις των 687.000 συνταξιούχων και αφετέρου έρχεται αύξηση εισφορών στους 625.000 ενεργούς αγροτοκτηνοτρόφους.

Το βασικό σενάριο, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, για τις συντάξεις του ΟΓΑ προβλέπει μείωση της προνοιακής σύνταξης κατα 8% από το 2016 έως το 2021 έναντι του 4% που ισχύει σήμερα.

Όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές το τρίτο Μνημόνιο προβλέπει σε βάθος 3-5 ετών έως και τριπλασιασμό των εισφορών για τους αγρότες καθώς πλέον θα πρέπει η καταβολή να γίνεται όχι βάσει εισοδηματικών κλάσεων αλλά ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα.

Την ίδια στιγμή, δε, το κράτος πρέπει να φέρει τη χρηματοδότηση του ΟΓΑ στα επίπεδα του ΙΚΑ (20%-25%) όταν αυτή τη στιγμή καλύπτει το 85% των δαπανών του οργανισμού για τις συντάξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύξηση του προσδόκιμου ζωής στα 80,5 χρόνια για τις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ



    Πρώτη στον κατάλογο είναι η Ιαπωνία με προσδόκιμο τα 83,4 έτη
    Σε ποιά θέση βρίσκεται η Ελλάδα


Το προσδόκιμο ζωής εξακολουθεί να αυξάνεται στις χώρες μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και έφτασε...κατά μέσον όρο τα 80,5 έτη το 2013, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των χωρών, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται πλέον στο κάτω μέρος του καταλόγου, επισημαίνει ο ΟΟΣΑ σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση, δηλαδή ο αριθμός κατά μέσον όρο των ετών που αναμένεται να ζήσει μια γενιά αν συνεχίσουν να ισχύουν οι συνθήκες θνησιμότητας του έτους της γέννησής της, αυξήθηκε κατά περισσότερο από 10 χρόνια από το 1970, επισημαίνει ο ΟΟΣΑ στην ετήσια έκθεσή του με τίτλο «Πανόραμα της Υγείας 2015».

Το προσδόκιμο εξακολουθεί να αυξάνεται τακτικά κατά μέσον όρο τρεις με τέσσερις μήνες ετησίως και «τίποτε δεν προμηνύει μια επιβράδυνση» του αυξητικού αυτού ρυθμού στη ζώνη των χωρών μελών του ΟΟΣΑ, διευκρινίζει ο διεθνής οργανισμός που αριθμεί 34 χώρες μέλη, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολλές από τις ανεπτυγμένες, αλλά και αναδυόμενες οικονομίες του πλανήτη, όπως το Μεξικό, η Χιλή ή η Τουρκία.

Το κέρδος αυτό σε μακροβιότητα εξηγείται από τη βελτίωση του τρόπου ζωής και τις προόδους που έχουν γίνει όσον αφορά την υγεία, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

Πρώτες στον κατάλογο είναι η Ιαπωνία, η Ισπανία, η Ελβετία, η Ιταλία και η Γαλλία: το προσδόκιμο ζωής στις χώρες αυτές (ανδρών και γυναικών μαζί) ξεπερνάει τα 82 έτη, με την Ιαπωνία να φτάνει τα 83,4 έτη και την Ισπανία τα 83,2 έτη.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 14η θέση του καταλόγου των 34 χωρών μελών με προσδόκιμο τα 81,4 έτη.

Στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου βρίσκονται κατά φθίνουσα σειρά η Ινδονησία (70,9 έτη), η Ρωσία, η Ινδία και η Νότια Αφρική, με τις τρεις τελευταίες να παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις, από τα 70,7 έτη στη Ρωσία, το προσδόκιμο ζωής μειώνεται στα 66,5 στην Ινδία και στα 56,8 στη Νότια Αφρική.

Ο ΟΟΣΑ υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο κάτω μέρος της κατάταξης αυτής με προσδόκιμο ζωής τα 78,8 έτη, παρόλο που παραμένουν πρώτες στις δαπάνες για την υγεία ανά κάτοικο.

Το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε με μέτριο ρυθμό στις ΗΠΑ απ'ό,τι στις άλλες ανεπτυγμένες χώρες, εξαιτίας των υψηλών ποσοστών θνησιμότητας που οφείλονται σε συμπεριφορές που θεωρούνται επιβλαβείς για την υγεία, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες εντοπίζονται πιο υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας, μια μεγαλύτερη κατανάλωση φαρμάκων και παράνομων ναρκωτικών ουσιών, όπως επίσης και υψηλότερα ποσοστά θυμάτων τροχαίων και ανθρωποκτονιών.

Χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και το Μεξικό σημείωσαν πάρα πολύ μεγάλη πρόοδο όσον αφορά τη μείωση του αριθμού των καπνιστών, αλλά αντιμετωπίζουν σήμερα μια άλλη πρόκληση, καταλήγει ο οργανισμός, αναφερόμενος στους παχύσαρκους και τους υπέρβαρους μεταξύ των ενηλίκων και των παιδιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος στη Βιβλιοθήκη του Αρχιεπισκόπου στα Οινόφυτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανήλικοι στις κλοπές




Συνελήφθησαν, χθες (04-11-2015) το απόγευμα στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, τέσσερις (4) ανήλικοι ημεδαποί (δύο 12χρονοι, ένας 13χρονος & μία 13χρονη), κατηγορούμενοι για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα χθες απογευματινές ώρες, τα τρία αγόρια αφαίρεσαν αρχικά από οικία – γραφείο ιδιοκτησίας 63χρονου ημεδαπού, δύο (2) κινητά τηλέφωνα. Ακολούθως, μαζί με την 13χρονη, εισήλθαν σε φροντιστήριο ιδιοκτησίας 38χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν ένα πανωφόρι που ανήκε σε μαθητή.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για τις ανωτέρω κλοπές, ενήργησαν άμεσα αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων εντόπισαν τους τέσσερις ανήλικους, εντός υπόγειου χώρου στάθμευσης « super market ».
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Από τους αστυνομικούς αναζητούνται για να συλληφθούν οι γονείς των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας τους.
Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικος και σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα

Κατά τόπους παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά και ορεινά ηπειρωτικά
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και χαμηλές θερμοκρασίες με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα Παρασκευή. Κατά τόπους παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά και ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη), 12 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (στα Δωδεκάνησα η ελάχιστη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο Βόρειο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και κρύο τις πρωινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και τις πρωινές ώρες έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση ΚΚΕ για το «τέλος ταφής» στα απορρίμματα.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας

και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης


Θέμα: Σχετικά με το «τέλος ταφής» στα απορρίμματα.



Στο νόμο 4042/2012, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προβλέπεται, μεταξύ σωρείας άλλων αντιλαϊκών μέτρων, και η επιβολή του περιβόητου «τέλους ταφής» στα απορρίμματα, που διατίθενται ανεπεξέργαστα στους χώρους ταφής, αρχής γενομένης - ύστερα από δύο αναβολές - την 1.1.2016. Το μέτρο αυτό πριμοδοτεί προκλητικά τη μηχανική επεξεργασία και την καύση των σύμμεικτων αποβλήτων, πεδίο επενδύσεων και κερδοφορίας για το κεφάλαιο στο επόμενο διάστημα. Σε βάρος της υγειονομικής ταφής, μεθόδου κατά πολύ οικονομικότερης και τεχνικά πιο προσιτής στις υπηρεσίες των δήμων και των οικείων ΦΟΔΣΑ.

Το νέο αυτό χαράτσι κλιμακώνεται από τα 35 ευρώ ανά τόνο το 2016, για να φτάσει τα 60 ευρώ ανά τόνο το 2021. Εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης φοροεπιδρομής υπέρ των αναγκών του κεφαλαίου, που κλιμακώνει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με συγκεκριμένα μέτρα και ενέργειες όπως αυτή του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλη του 2015. Μέσω αυτού του σχεδιασμού θεσμοθετείται το εξοντωτικό και παραπλανητικό για τα λαϊκά στρώματα σύστημα «πληρώνω όσο πετάω» και προβλέπεται και η επιβολή πρόσθετων, κατά περίπτωση, φορολογικών μέτρων.

Από μόνο του το χαράτσι ταφής, το οποίο εκτιμάται ότι θα εφαρμόζεται σε περίπου 4.000.000 τόνους δημοτικών απορριμμάτων το χρόνο, θα αφαιμάξει από το ήδη λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα, μέσω των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας, 125 εκ ευρώ το 2016, για να φτάσει το 2021 τα 240 εκ. ευρώ/έτος! Ποσά που έρχονται να τροφοδοτήσουν μέσω του κρατικού κορβανά (βλέπε «Πράσινο Ταμείο») τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, ντόπιων και ξένων, που ετοιμάζονται να μπουν στον κλάδο της διαχείρισης και αποκομιδής των απορριμμάτων.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του νέου φορομπηχτικού μέτρου, αρκεί να αναφερθεί, ότι το κόστος ταφής των αποβλήτων του ΕΔΣΝΑ για το 2014 υπολογίστηκε με αναλυτικά στοιχεία των υπηρεσιών του σε 5,02 ευρώ ανά τόνο. Ποσό που θα οκταπλασιαστεί στους επόμενους δύο μήνες φτάνοντας τα 40 ευρώ ανά τόνο! Ανεβάζοντας δηλαδή την εισφορά των δήμων στον ΕΔΣΝΑ από 48 ευρώ ανά τόνο το 2014, σε 83 ευρώ ανά τόνο για το 2016!. Ανάλογη θα είναι η εκτίναξη του κόστους ταφής για τους άλλους δήμους της χώρας. Ένα χαράτσι δηλαδή που οδηγεί τους δήμους με βεβαιότητα είτε να μεταφέρουν το κόστος στους δημότες είτε να ιδιωτικοποιούν τις αντίστοιχες υπηρεσίες, είτε και τα δυο, για να ανταπεξέλθουν.

Το ΚΚΕ, όπως επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί, είναι κατηγορηματικά αντίθετο σε οποιαδήποτε αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και μάλιστα σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών. Αναδεικνύει την άμεση κατάργησή τους για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες όπως είναι άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι, ΑμΕΑ κ.ά. με επιβάρυνση στις μεγάλες επιχειρήσεις αφού είναι αυτές που κατά κύριο λόγο ρυπαίνουν και προβάλλει την ανάγκη της δραστικής μείωσής τους για τα λαϊκά στρώματα με προοπτική την πλήρη κατάργησή τους.



Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί προτίθενται να προχωρήσουν στην άμεση κατάργηση του νέου αυτού βραχνά για τη λαϊκή οικογένεια και όχι απλά να προχωρήσουν σε μια ακόμη παράταση του χρόνου επιβολής του;
Οι βουλευτές
Θανάσης Παφίλης

Γιάννης Γκιόκας

Σάκης Βαρδαλής

Λιάνα Κανέλλη

Χρήστος Κατσώτης

Νίκος Καραθανασόπουλος

Γιώργος Λαμπρούλης

Μανώλης Συντυχάκης



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ