Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Αύξηση παρουσιάζουν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης


Αξιοσημείωτη αύξηση των αυτοκτονιών έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, με τις αυτοκτονίες να παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στις οικονομικά ενεργές ηλικιακές ομάδες και στους άνδρες να είναι σημαντικά περισσότερες απ’ ό,τι στις γυναίκες.

Στη διάρκεια της δεκαετίας 2001-2012, σημειώθηκαν στην Ελλάδα 4641 περιπτώσεις αυτοκτονίας. Οι αυτοκτονίες στους άνδρες ήταν 3840 (82,7% του συνόλου), ενώ οι αυτοκτονίες σε γυναίκες ήταν σημαντικά λιγότερες (801 σε απόλυτο αριθμό ή 17,3% του συνόλου).

Ο δείκτης αυτοκτονιών αυξήθηκε συνολικά κατά 43,9% την περίοδο 2001-2012. Από τη σύγκριση των στοιχείων πριν και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, προκύπτει στατιστικά σημαντική αύξηση του δείκτη αυτοκτονιών στον ανδρικό πληθυσμό, ενώ δεν παρατηρούνται σημαντικές διαφορές στις γυναίκες.

Με το θέμα θα ασχοληθεί το Συνέδριο Προληπτικής Ψυχιατρικής που ξεκινά αύριο στην Αθήνα και οργανώνεται από την Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής με τη συνεργασία της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και της Ψυχιατρικής Εταιρείας Ανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων. Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο καθηγητής Γιώργος Χριστοδούλου, Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Άλλο θέμα που θα απασχολήσει το συνέδριο, είναι η παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και οι προληπτικές παρεμβάσεις, καθώς και οι παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των πολιτών και οι οποίες έχουν θετική σχέση κόστους/οφέλους:

Αυτό σημαίνει κατά τους ειδικούς, πως στοιχίζει περισσότερο η μη θεραπεία της ψυχικής νόσου, παρά η θεραπεία της, η μη πρόληψη της ψυχικής νόσου έναντι της πρόληψής της, η μη χρηματοδότηση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας έναντι της χρηματοδότησής της - το να κάνει κανείς οικονομία κλείνοντας δομές ψυχικής υγείας στοιχίζει περισσότερο στο κράτος. Στην ουσία, αναφέρουν, δεν γίνεται οικονομία αλλά ξοδεύονται περισσότερα χρήματα.

Ένα άλλο σκέλος του συνεδρίου αναφέρεται σε προβλήματα ψυχικής υγείας στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Πρόκειται για μια περιοχή που έχει υποφέρει πολύ τα πρόσφατα χρόνια. Στερήσεις και εντάσεις κάθε είδους, οικονομικές κρίσεις, πόλεμοι και καταστροφές, είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρές επιπτώσεις με μεγάλο αντίκτυπο στην ευημερία και την ψυχική υγεία των ανθρώπων, καθώς και σοβαρές επιπτώσεις στις ιατρικές και ψυχιατρικές δομές.

Η κατάσταση βελτιώνεται σταδιακά σε ορισμένες χώρες, αλλά συνεχίζει τη σοβαρή της κλιμάκωση σε άλλες. Διακεκριμένοι ομιλητές από τις χώρες αυτές θα αναφερθούν στα προβλήματα, με κεντρική ομιλήτρια την ακαδημαϊκό Ντουσίτσα Λέτσιτς – Τόσεβσκι.

Θα γίνει επίσης, αναφορά στα ψυχιατρικά προβλήματα που συναρτώνται με την προσφυγιά και την μετανάστευση και στον προγραμματισμό για την οργάνωση ψυχιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ψηφίσματα του Δ.Σ.Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για καθαρίστριες, ΒΑΕ και πρώτη κατοικία

Το Δ.Σ του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων με ομόφωνη απόφασή του εξέδωσε ψηφίσματα για:
1.   Ψήφισμα κατά  της  μείωσης της χρηματοδότησης για τις σχολικές καθαρίστριες...
2 . Ψήφισμα περί μη κατάργησης των Βαρέων και  ανθυγιεινών ενσήμων στον κλάδο της καθαριότητας των
      Δήμων.
    3.   Ψήφισμα σχετικά με την προστασία της πρώτης  κατοικίας.
1.    Ψήφισμα κατά  της  μείωσης της χρηματοδότησης για τις σχολικές καθαρίστριες...
     Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων στη 16η Συνεδρίασή του (9-11-2015),με πρωτοβουλία του Δημάρχου, συζήτησε το θέμα της μείωσης των αποδοχών των σχολικών καθαριστριών και κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω ψήφισμα
      Με έγγραφό του το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, στις 23/9/2015 με θέμα τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για το σχολικό έτος 2015-2016, αναφέρει ότι η  χρηματοδότηση των  Σχολικών  Επιτροπών είναι μειωμένη  κατά 10%, σε σχέση με την περσινή χρονιά.
      Η εφαρμογή αυτής της εγκυκλίου σημαίνει πρακτικά ότι οδηγεί είτε σε μη ανανέωση μέρους των συμβάσεων, είτε σε μείωση του ήδη πενιχρού μεροκάματου των καθαριστριών. Οι συμβασιούχες, Σχολικές Καθαρίστριες που ως γνωστόν προσλαμβάνονται για δέκα (10) μήνες το χρόνο και αμείβονται με βάση της αίθουσες που υπογράφουν με την σύμβαση τους, (παρότι υποχρεωτικά χρεώνονται και καθαρίζουν επίσης όλους τους κοινόχρηστους χώρους χωρίς αμοιβή – Τουαλέτες, Γραφεία, Σκάλες, Προαύλιο), πέρυσι αμειβόταν με 28€ την αίθουσα, με μέσο όρο 10 αίθουσες δηλαδή 280€ μηνιαίως, με την νέα απόφαση θα υποστούν μείωση 28€.
       Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου -Θεσπιέων δηλώνει κάθετα την αντίθεσή του και ζητά από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη μείωση της χρηματοδότησης, αλλά αντίθετα να καλύψει το σύνολο των αναγκών σε σχολικές καθαρίστριες με σταθερή δουλειά και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους».


2 . Ψήφισμα περί μη κατάργησης των Βαρέων και
     ανθυγιεινών ενσήμων στον κλάδο της καθαριότητας των
      Δήμων.

      Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων στη 16η Συνεδρίασή του (9-11-2015),με πρωτοβουλία του Δημάρχου, συζήτησε το θέμα της κατάργησης των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων στον κλάδο της καθαριότητας   και κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω ψήφισμα

      Σύμφωνα με τον νέο κυβερνητικό σχεδιασμό στον κλάδο της ασφάλισης φαίνεται να επανεξετάζεται  το  καθεστώς συνταξιοδότησης των εργαζομένων με ΒΑΕ στους Δήμους.
      Είναι οι εργαζόμενοι που σηκώνουν το βάρος της Καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων και που με σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες τους είχαν καταφέρει να βγαίνουν στην σύνταξη λόγω των ειδικών και δύσκολων συνθηκών κάτω από τις οποίες ασκούν την εργασία τους.
      Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων, εκτιμώντας την προσφορά αυτών των υπαλλήλων, τη σπουδαιότητα του έργου τους, καθώς και τις δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας τους, συντάσσεται με τα δίκαια αιτήματα των συνδικάτων τους και καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί την ιδιαιτερότητα της εργασίας τους.

2.    Ψήφισμα σχετικά με την προστασία της πρώτης
     κατοικίας.
      Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων στη 16η Συνεδρίασή του (9-11-2015),με πρωτοβουλία του Δημάρχου, συζήτησε το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από κατάσχεση και κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω ψήφισμα

      Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, συμμεριζόμενο απόλυτα την αγωνία  των  πολιτών που η πρώτη κατοικία κινδυνεύει γιατί μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προβεί στην νομοθετική κατοχύρωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς εκ μέρους των Τραπεζών:
      ΣΥΜΦΩΝΕΙ ότι πρέπει να προφυλαχθούν οι πολίτες, που λόγω της κρίσης και της ανεργίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.
      ΖΗΤΑ να διατηρηθούν όλες οι προστατευτικές διατάξεις που ισχύουν ώστε να σταματήσει η αγωνία των πολιτών, από το γεγονός ότι θα «βγουν» τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό.
      ΖΗΤΑ την επέκταση των προστατευτικών διατάξεων και στα «επαγγελματικά» δάνεια ώστε να σταματήσει η αγωνία των επαγγελματιών από το γεγονός ότι  θα  αναγκαστούν να διακόψουν την δραστηριότητά τους και να οδηγηθούν στην   ανεργία».


Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε ανάλογα με το βάρος σας


Οι ανάγκες κάθε ατόμου σε νερό διαφέρουν ανάλογα με το σώμα του, αν και γενικά ένας ενήλικας χρειάζεται περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα για να παραμείνει ενυδατωμένος.

Ο λόγος είναι ότι χάνονται...  υγρά κατά τη διαδικασία του μεταβολισμού. Περίπου το 60% του σώματός μας αποτελείται από νερό, επομένως για να λειτουργεί σωστά, πρέπει η συγκεκριμένη αναλογία να παραμένει σε ισορροπία. Πόσο νερό πρέπει να πίνετε καθημερινά;

Είναι αλήθεια ότι το νερό μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος και είναι απαραίτητο για να παραμένουμε ενυδατωμένοι και ζωντανοί. Ωστόσο μερικοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να καταναλώνουν περισσότερο νερό από όσο χρειάζεται το σώμα τους για την εκτέλεση των λειτουργιών του. Οι άνθρωποι αυτοί στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο αντί να κάνουν κάτι καλό για το σώμα τους. Για το λόγο αυτό, σήμερα θέλουμε να σας παρουσιάσουμε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες έτσι ώστε να μάθετε να πίνετε τη σωστή ποσότητα νερού ανάλογα με το βάρος σας.

Πίνετε νερό ανάλογα με το βάρος σας

Αν και πολύ λίγοι το λαμβάνουν υπόψη, στην πραγματικότητα το βάρος του σώματος κάθε ατόμου συνδέεται με την ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνει καθημερινά. Για παράδειγμα, ένα αδύνατο άτομο δεν χρειάζεται τόσο νερό όσο ένα βαρύτερο άτομο. Ωστόσο, επειδή ο καθένας έχει διαφορετικόσωματικό βάρος, υπάρχει ένας μαθηματικός τύπος που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος.

Για να βρείτε την ακριβή ποσότητα νερού που θα πρέπει να καταναλώνετε ανάλογα με το σωματικό βάρος σας, πρέπει να διαιρέσετε το μισό του βάρους σας σε λίβρες δια δέκα. Το αποτέλεσμα αυτού του μαθηματικού τύπου ισούται με τον αριθμό των ουγγιών νερού που χρειάζεται καθημερινά το σώμα σας. Αναλυτικά στον πίνακα της πρώτης εικόνας θα δείτε την μετατροπή σε κιλά και αντίστοιχα σε ποτήρια νερό.

Για παράδειγμα: για ένα άτομο που ζυγίζει 52 κιλά (116 λίβρες), διαιρούμε το βάρος δια δύο. Έτσι έχουμε 58 ουγγιές (26 κιλά), δηλαδή με άλλα λόγια περίπου 5 φλιτζάνια νερό την ημέρα.

Μαθηματικός τύπος που πρέπει να θυμάστε: (σωματικό βάρος σε λίβρες) / (2) = καθημερινή ποσότητα νερού σε ουγγιές.

Ειδικές περιπτώσεις

Αν επιδίδεστε σε οποιοδήποτε άθλημα ή σε εντατική άσκηση, συνιστάται να καταναλώνετε ακόμα ένα λίτρο (32 ουγγιές) νερού ανά ώρα άσκησης.

Αν η διατροφή σας δεν περιλαμβάνει άφθονα φρούτα και λαχανικά, συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα (64 ουγγιές) νερό την ημέρα.

Η επαρκής ενυδάτωση είναι ουσιαστική αν υποφέρετε από ορισμένες ασθένειες ή αν η άμυνα του οργανισμού σας είναι πεσμένη. Σε αυτή την περίπτωση συνιστάται επίσης η κατανάλωση περισσότερου νερού από ό,τι κανονικά.

Συμβουλές για την κατανάλωση του νερού που χρειάζεστε καθημερινά

Αφού μάθατε τον απλό μαθηματικό τύπο για τον προσδιορισμό της ποσότητας νερού που χρειάζεστε καθημερινά, η ιδέα είναι να αρχίσετε να πίνετε τη συγκεκριμένη ποσότητα, προκειμένου να παραμένετε ενυδατωμένοι και ναχάσετε βάρος. Εφόσον πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να πίνουν αρκετό νερό ή απλώς δυσκολεύονται, παρακάτω παρουσιάζουμε ακόμα μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε τον καθημερινό σας στόχο.

Μια καλή ιδέα είναι να πίνετε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα, επειδή με αυτό τον τρόπο θα είναι δυσκολότερο να ξεχάσετε αυτή την καλή συνήθεια αλλά θα συμβάλετε και στον καλύτερο μεταβολισμό της τροφής.

Μια άλλη επιλογή που μπορείτε να υιοθετήσετε στη ρουτίνα σας είναι ναπίνετε ένα ποτήρι νερό το πρωί με άδειο στομάχι και άλλο ένα πριν πάτε για ύπνο. Ωστόσο συνιστάται να καταναλώνετε περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να φτάσετε στη συνιστώμενη ποσότητα.

Αν η αντίρρησή σας είναι ότι το νερό δεν έχει γεύση, ένας καλός τρόπος να ωφεληθείτε από τις ιδιότητές του είναι να φτιάξετε φυσικά αρωματισμένο νερό, αλλά χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη. Μπορείτε να το φτιάξετε με φρούτα, βότανα ή εγχύματα, μεταξύ άλλων.

Αν ξεχνάτε εύκολα ότι πρέπει να πίνετε μια ορισμένη ποσότητα νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας, φτιάξτε ένα είδος πίνακα με κουτάκια για κάθε μέρακαι σημειώνετε στα κουτάκια κάθε φορά που πίνετε ένα ποτήρι νερό.
Πώς καταλαβαίνετε ότι έχετε πιει αρκετό νερό;

Ο καλύτερος τρόπος να καταλάβετε αν είστε αφυδατωμένοι ή επαρκώς ενυδατωμένοι είναι μέσω των ούρων. Γι’αυτό είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη πόσο συχνά πηγαίνετε στην τουαλέτα και το χρώμα των ούρων σας. Για παράδειγμα, αν τα ούρα σας έχουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα, αυτό δείχνει ότι είστε επαρκώς ενυδατωμένοι. Από την άλλη, τα ούρα με σκούρο κίτρινο χρώμα και δυνατή οσμή δείχνουν ότι πρέπει να πιείτε περισσότερο νερό.

Αν παρατηρήσετε ξηρότητα στο δέρμα και στα χείλη σας, αισθάνεστε κόπωση και δεν καταφέρνετε να συγκεντρωθείτε στις καθημερινές δραστηριότητες, θα ήταν επίσης καλό να αυξήσετε την κατανάλωση νερού, καθώς τα παραπάνω αποτελούν σαφή σημάδια αφυδάτωσης.


 
Διαβάστε Περισσότερα »

H Coca Cola σχεδιάζει νέα επένδυση στο Σχηματάρι - Όλες οι λεπτομέρειες


Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προχωρά στην υλοποίηση ενός νέου επενδυτικού προγράμματος στην Ελλάδα ύψους 24 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας στην επέκταση και εδραίωση της μονάδας του Σχηματαρίου ως μιας σύγχρονης, μεγάλου μεγέθους, παραγωγικής και διανεμητικής μονάδας, κατά το πρότυπο των mega plants του εξωτερικού.

Η επένδυση περιλαμβάνει την επέκταση των παραγωγικών υποδομών της μονάδας και την επέκταση, αυτοματοποίηση και εκσυγχρονισμό των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων.

Το Σχηματάρι θα παράγει το σύνολο του όγκου χυμών και το 96% του όγκου αναψυκτικών, ενώ θα διακινεί το 67% των πωλήσεων της εταιρείας. Από την ενισχυμένη μονάδα του Σχηματαρίου θα πραγματοποιείται επίσης το σύνολο της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας σε αναψυκτικά και χυμούς, με κύρια αγορά τη Βουλγαρία, καλύπτοντας το 100% των αναγκών της σε Coca-Cola και Sprite σε κουτί αλουμινίου.

Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επένδυσης, η χώρα μας θα διαθέτει την 7η μεγαλύτερη μονάδα εντός των 28 χωρών του Ομίλου Coca-Cola Hellenic, ισχυροποιώντας τη θέση της και τη δυνατότητα περαιτέρω παραγωγικής υποστήριξης και άλλων χωρών του Ομίλου.

Το Σχηματάρι θα αποτελεί πλέον τον κεντρικό άξονα της εταιρείας για το παραγωγικό, αποθηκευτικό και διανεμητικό της δίκτυο. Πέραν της υπάρχουσας δραστηριότητάς του, θα ενσωματώσει την παραγωγική και αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας του Βόλου και την αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς.

Με τον τρόπο αυτό, αξιοποιείται πλήρως το πλεονέκτημα που προσφέρει η γεωγραφική θέση του Σχηματαρίου σε σχέση με την τροφοδοσία της αγοράς, αναπτύσσονται συνέργειες, μειώνονται οι ενδοεταιρικές μεταφορές και βελτιστοποιείται η συνολική λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την Coca-Cola Τρία Έψιλον, στην οποία η εταιρεία επιθυμεί να προχωρήσει μαζί με τους ανθρώπους της, προσφέροντας σε όλους εργασία στο Σχηματάρι.

Στο πλαίσιο αυτό, επιδοτεί και στηρίζει τη μετεγκατάσταση των εργαζομένων και των οικογενειών τους - με παροχές όπως επιδότηση ενοικίου και κάλυψη εξόδων μετακόμισης- όπου αυτή απαιτείται, ώστε οι εργαζόμενοι του Βόλου και της Κάτω Κηφισιάς να μπορέσουν να συνεχίσουν να συμβάλλουν με την εμπειρία και τις ικανότητές τους στη διευρυμένη πλέον μονάδα του Σχηματαρίου. Πρόθεση της εταιρείας είναι να στηρίξει τους εργαζόμενους στη μετάβαση αυτή.

Το επενδυτικό πρόγραμμα στο Σχηματάρι τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, με την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της μονάδας του Βόλου. Η ενσωμάτωση των αποθηκευτικών δραστηριοτήτων της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί σταδιακά έως τον Σεπτέμβριο του 2016, με την ολοκλήρωση της επέκτασης των αποθηκευτικών χώρων του Σχηματαρίου.

Το δίκτυο πωλήσεων και οι υποστηρικτικές λειτουργίες στις παραπάνω περιοχές συνεχίζουν τη σημερινή τους δραστηριότητα.



Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά εδώ και 46 χρόνια, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.

Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 25 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει ως εταιρία (Amita, Frulite και το εμφιαλωμένο νερό ΑΥΡΑ), τα snacks TSAKIRIS, ενώ επίσης διανέμει τα ενεργειακά ποτά Monster.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου και Brown-Forman. Μάθετε περισσότερα στο www.coca-colahellenic.gr
fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Περιφέρεια Στερεάς συμμετέχει στις εκθέσεις MEAT DAYS, DAIRY EXPO & FROZEN FOOD 2015




Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή για πρώτη φορά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις κλαδικές εκθέσεις Meat Days – Dairy Expo - Frozen Food που έλαβαν χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo από τις 7-9 Νοεμβρίου. Μέσα από τις συγκεκριμένες εκθέσεις οι οποίες αποτελούν ένα από τα κορυφαία γεγονότα προβολής και προώθησης προϊόντων σχετικά με το κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα και κατεψυγμένα τρόφιμα σε εθνικό επίπεδο, οι  παραγωγικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας, είχαν την δυνατότητα να εκθέσουν μερικά από τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας.
Σκοπός της προσπάθειας μας ήταν να δώσουμε τη δυνατότητα στους παραγωγούς μας παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία , να συμμετέχουν στο εκθεσιακό αυτό γεγονός με την πλήρη οικονομική και οργανωτική υποστήριξη της Περιφέρειας αλλά κυρίως να χτίσουμε μέσα από ανάλογες συλλογικές δράσεις την μεγάλη οικογένεια των παραγωγικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ευχαριστούμε θερμά τους 14 παραγωγούς μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας, παίρνουμε θάρρος από το θετικό πρόσημο της συμμετοχής μας και την ικανοποίηση των παραγωγών μας, και ξεκινάμε από σήμερα δουλειά για την επόμενη παρουσία μας σε αντίστοιχες διοργανώσεις.

                                Ο Αντιπεριφερειάρχης
                         Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
                                Γιώργος Κελαϊδίτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή της ΟΕΒΕ Θήβας στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετα και από τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις με την ψήφιση των απαράδεκτων μέτρων από την κυβέρνηση είναι σαφές ότι η οικονομία θα βυθιστεί σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και ο λαός μας θα υποστεί μεγαλύτερη φτωχοποποίηση.

Η πολιτική της παράλογης υπερφορολόγησης, των υπέρογκων χαρατσιών, των μειώσεων των εισοδημάτων θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση κάτω από τον μανδύα των διαφημιζόμενων μεταρρυθμίσεων/απορρυθμίσεων της αγοράς και θα οδηγήσει μαθηματικά στην εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  και των αυτοαπασχολούμενων που απέμειναν από την εξάχρονη κρίση. Το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο πλήγμα στο σύνολο της παραγωγικής, μεταποιητικής, εμπορικής και τουριστικής βάσης της χώρας με σημαντική επιδείνωση στα οικονομικά μεγέθη και στη δυνατότητα επιβίωσής μας. Είναι απαραίτητο να αντιδράσουμε ξεκινώντας από τη αυριανή κινητοποίηση.

Το Δ/Σ της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ μετα από Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή της ΟΕΒΕ στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου με:

1)    Συμμετοχή μελών του Δ/Σ στην συγκέντρωση της ΓΣΕΒΕΕ το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα.

2)    Επίδοση ψηφίσματος στην Διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ για να προωθηθεί στον Πρωθυπουργό.

Καλούμε τα μέλη της ΟΕΒΕ Θήβας σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ   ενάντια στα μέτρα λιτότητας και φτωχοποίησης του μικρομεσαίου επαγγελματία.


                         ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                        ΧΡΗΣΤΟΥ  ΗΛΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Φύλαξη 365 ημέρες το χρόνο στα Αντλιοστάσια της Κωπαΐδας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Π. Ε. Βοιωτίας από την Αντιπεριφερειάρχη, Φανή Παπαθωμά για την παρουσίαση του ολοκληρωμένου έργου των υποδομών άρδευσης της Κωπαΐδας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ. Αβαρκιώτης Β. Δ/ντής Δ/νσης Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας, ο κ. Τζήμητρας Δ. Δ/ντής ΔΕΔΔΗΕ  Λιβαδειάς, ο κ.Αθανασιάδης Γ. Δ/ντής ΔΕΔΔΗΕ Θήβας, ο κ. Τσούτσας Γ. Τομεάρχης Δικτύου περιοχής Λιβαδειάς, κ.Τραμπάκουλος Κ. Εκπρόσωπος HELLENIC CENTER OF SECURITY, και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Βοιωτίας.

«Στο έργο αυτό δημιουργήθηκαν  οι βασικοί πυλώνες ασφάλειας των εγκαταστάσεων όλων των αντλιοστασίων που μεταφέρουν νερό για την άρδευση της Κωπαίδας, τόσο από την Υλίκη (Μπούκα) όσο και από τον Μόρνο (Δίστομο) αλλά και τα άλλα αντλιοστάσια του Κηφισού (σύνολο 39 αντλιοστάσια), οι οποίοι συνίστανται στα εξής:

Α          Πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση των εξειδικευμένων τεχνολογικών και ηλεκτρονικών μέσων και υλικών, για την έγκαιρη αναγνώριση απειλών, την αποτροπή καταστάσεων και γεγονότων που έχουν ως σκοπό να βλάψουν  τις  εγκαταστάσεις  και τις υποδομές των αντλιοστασίων της Κωπαΐδας (κάμερες, συναγερμοί, περιπολίες).

Β.         Υλοποιήθηκε η αδιάλειπτη λειτουργία ενός  οργανωμένου επιχειρησιακού οργάνου (Κέντρο Λήψεως Σημάτων και Εικόνας), το οποίο σε 24 ωρη βάση πληροφορεί  σε πραγματικό χρόνο, γνωρίζει  τις  συνθήκες των προστατευόμενων χώρων και  αντιδρά αποτελεσματικά με την άμεση, έγκυρη και  έγκαιρη ειδοποίηση των εμπλεκομένων με την ασφάλεια των υπόψη χώρων.

Γ          Συστάθηκε  ομάδα με σκοπό την έγκαιρη  πρόληψη και διαχείριση των κινδύνων, την αντιμετώπιση ενδεχόμενων φυσικών απειλών, όπως η κλοπή και απάτη.

Φύλαξη 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο στα Αντλιοστάσια του Οργανισμού Κωπαΐδας» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ



ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΑΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Οι αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, οι αγώνες για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, κεκτημένων και αναγκών ενάντια στην κερδοσκοπία, είναι το όπλο του λαού ενάντια ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας.
Για την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση του εργασιακού μεσαίωνα, των ελαστικών μορφών εργασίας, την επαναφορά του κατωτάτου μισθού στα 751 ευρώ.
Για την διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, για αξιοπρεπείς συντάξεις, καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.
Για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την μείωση της ανεργίας με στοχευμένο Εθνικό και Τοπικό Σχεδιασμό και την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων με κοινωνική ανταποδοτικότητα. Να δώσουμε έμφαση σε νέες μορφές κοινωνικής συναιτεριστικής οικονομίας.
Για την αναδιανομή του πλούτου προς όφελος του εργαζόμενου λαού, χτυπώντας την διαπλοκή και αυξάνοντας την φορολογία των εχόντων και του κεφαλαίου.
Για την προστασία της «πρώτης κατοικίας» των ευάλωτων πολιτών που θίχτηκαν από την κρίση, από τους πλειστηριασμούς.
Για αναβάθμιση της δημόσια υγείας και παιδείας, υγειονομική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.
Για την ελεύθερη άσκηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων απέναντι σε κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας.
Καλούμε τα συνδικαλιστικά όργανα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να οργανώσουν και να προστατέψουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς τους, απέναντι σε μειώσεις μισθών, σε απλήρωτη εργασία, σε παραβιάσεις των ωραρίων, σε εργοδοτική τρομοκρατία. Να αναπτύξουν την εργατική αλληλεγγύη. Να καθοδηγήσουν διεκδικητικές κινητοποιήσεις. Να συμβάλλουν δημιουργικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση με προτάσεις. Να προάγουν την κοινωνική οικονομία με συνεταιρισμούς εργαζομένων. Να αναπτύξουν μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των φαινομένων της ανθρωπιστικής κρίσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστίες Δήμου Λεβαδέων προς τα μέλη της Ομάδας Αεροσφαίρισης Λιβαδειάς

Ο Δήμος Λεβαδέων ευχαριστεί θερμά τα μέλη της Ομάδας Αεροσφαίρισης Λιβαδειάς Wasp για την προσφορά τους προς το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο ειδών διατροφής και προσωπικής υγιεινής.
Με την πολύτιμη βοήθεια των συμπολιτών μας, ο Δήμος στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του ανταποκρίνεται στις άμεσες ανάγκες των δημοτών.
Τέτοιες θετικές ενέργειες προάγουν την αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΔ Στερεάς:ΟΧΙ στην εγκατάσταση διοδίων στη Σχηματαρίου-Χαλκίδας


Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, με γνώμονα τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων της ισονομίας και της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών, εκδίδει το παρακάτω

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η εγκατάσταση μετωπικού σταθμού διοδίων στην οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο την έννοια της ανταποδοτικότητας των διοδίων, καθώς το συγκεκριμένο έργο οδοποιίας έχει κατασκευαστεί με δημόσιους πόρους  και ουδεμία σχέση έχει με το έργο κατασκευής της Ιονίας οδού.
Επίσης, αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι ενώ ο οδικός άξονας σύνδεσης Βόρειας και Νότιας Εύβοιας θεωρείται ένας από τους πιο απαρχαιωμένους και επικίνδυνους δρόμους της Χώρας, να αποφασίζεται η εγκατάσταση σταθμού διοδίων σε ολοκληρωμένα οδικά τμήματα αντί να γίνονται ενέργειες για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού άξονα για τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Είναι απαράδεκτο να καλεί η Πολιτεία τους πολίτες που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, διερχόμενοι από το παραγκωνισμένο οδικό δίκτυο της Εύβοιας, να πληρώσουν αντίτιμο προκειμένου να μεταβούν σε ένα δρόμο «καρμανιόλα».
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, από την μία, η Πολιτεία να κόπτεται για ανάπτυξη της Χώρας, την υποστήριξη των πληγέντων από την κρίση, την ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του Κράτους και τη μείωση της ανεργίας κι από την άλλη να καταφεύγει σε μέτρα, που αποτέλεσμα έχουν την αύξηση του κόστους μεταφοράς εργατικού δυναμικού και προϊόντων - πλήττοντας έτσι την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα της Εύβοιας - την περαιτέρω επιβάρυνση των  οικονομικά ασθενέστερων και γενικότερα την δημιουργία νέων προσχωμάτων στην πορεία επιστροφής της Εύβοιας στην ανάπτυξη και την ευημερία.
Στα πλαίσια των παραπάνω η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των Δήμων και των πολιτών της Εύβοιας προτείνει και διεκδικεί:
1.    Την μη εγκατάσταση νέου σταθμού διοδίων στον οδικό άξονα Σχηματάρι – Χαλκίδα και
2.    Την άμεση προτεραιοποίηση της υλοποίησης του έργου οδικής σύνδεσης Βόρειας και Νότιας Εύβοιας με την κατασκευή εντός της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 ενός σύγχρονου, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών οδικού άξονα.
Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και οι Δήμαρχοι είναι αποφασισμένοι να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημα των πολιτών της Εύβοιας και θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο για να αρθεί η καταφανέστατη αυτή αδικία σε βάρος των κατοίκων και γενικότερα όλων όσων δραστηριοποιούνται στην Εύβοια.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Θήβα και Χαλκίδα

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα στη Χαλκίδα και στη Θήβα, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, στη Χαλκίδα και στη Θήβα, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 31, 24, 29 & 24 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, συνελήφθησαν στη Χαλκίδα ο 29χρονος και ο 24χρονος, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά του οποίου ιατρική συνταγή.

Επιπλέον από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, συνελήφθη ομοίως στη Χαλκίδα ο 31χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Τέλος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη στη Θήβα ο 24χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης, με υπολείμματα της εν λόγω ναρκωτικής ουσίας.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς


Η Αντιφασιστική - Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14/11/2015 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς με θέμα: Η δίκη της Χρυσής Αυγής. Θα μιλήσουν οι: Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Γιάννης Μπασκάκης, δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Καταβολή προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2015

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, ανακοινώνει ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2015, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 και οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα τους από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015.





Διαβάστε Περισσότερα »

Τεράστια χασισοφυτεία στη Φθιώτιδα

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε αγροτική περιοχή της Μενδενίτσας Φθιώτιδας

Εκριζώθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -1.532- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (2) μέτρων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών 

Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων, με σκοπό την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε αγροτική και θαμνώδη περιοχή της Μενδενίτσας Φθιώτιδας, μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες (10-11-2015) πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, εντόπισαν στην ανωτέρω περιοχή συνολικά (1.532) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1) έως και (2) μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αγνώστων δραστών.   

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.



Διαβάστε Περισσότερα »

"Tα δεδομένα της ζωής μας"βιβλιοπαρουσίαση στη Σύγχρονη Έκφραση

Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 8:00 το βράδυ

ο ΑΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ

θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

και θα συζητήσει μαζί μας.



«Μια στιγμή ανυπακοής ήταν αρκετή.

Για ν’ αλλάξουν τα δεδομένα της ζωής τους.

Για να γελάσουν ξανά».

Διαβάστε Περισσότερα »

Η χώρα κατεβάζει ρολά την Πέμπτη...




    Τις δυνάμεις τους μετρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά την πρώτη γενική απεργία που πραγματοποιούν εντός του 2015 αύριο Πέμπτη, με τη συμμετοχή των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Αιχμή των διεκδικήσεων είναι το... ασφαλιστικό και οι σχεδιαζόμενες ανατροπές σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους, ενώ στο διεκδικητικό πλαίσιο των συνδικάτων εντάσσονται και οι επερχόμενες αλλαγές στη φορολογία, ο ΕΝΦΙΑ, τα «κόκκινα δάνεια», κ.ά. Στο πλαίσιο της γενικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 10.30 το πρωί προγραμματίζει το ΠΑΜΕ.

Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν την Πέμπτη όσοι επιλέξουν να κινηθούν με μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, αφού στη γενική απεργία συμμετέχουν εργαζόμενοι στο μετρό, ενώ στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ. Ειδικότερα, οι συρμοί του μετρό θα είναι ακινητοποιημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού σιδηροδρόμου, με αποτέλεσμα να τροποποιούνται και ορισμένα βραδινά σιδηροδρομικά δρομολόγια της Τετάρτης, παραμονή της γενικής απεργίας.

Την Πέμπτη θα ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα και αντιστρόφως. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr. Δεμένα όμως θα παραμείνουν την Πέμπτη και τα πλοία στα ελληνικά λιμάνια, καθώς στην απεργία θα πάρουν μέρος σχεδόν όλα τα ναυτεργατικά σωματεία, με την ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος) και την ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Κλειστά θα είναι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων. Κλειστά θα είναι και τα φαρμακεία μεθαύριο Πέμπτη, αφού ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να πάρει μέρος στην κινητοποίηση. Να απεργήσουν καλούν τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων και των μονάδων Υγείας ΠΕΔΥ (ιατρεία ΕΟΠΥΥ, Κέντρα Υγείας) οι ομοσπονδίες τους (ΟΕΝΓΕ και ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ αντίστοιχα).

«Ρολά» ενδέχεται να κατεβάσουν και οι έμποροι, καθώς η ΕΣΕΕ, μέσω του προέδρου της Β. Κορκίδη, καλεί τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των καταστημάτων τους έστω και για κάποιες ώρες. Εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος αντιτίθεται σε πιθανό κατέβασμα των ρολών, αφού σε επιστολή προς τους συλλόγους χαρακτηρίζει τελευταίο προμαχώνα το κλείσιμο των καταστημάτων. Σε αντίθετο πνεύμα με την ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ προτρέπει τις επιχειρήσεις-μέλη της να κλείσουν την ημέρα της απεργίας. Και τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι κλειστά, καθώς η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων κάλεσε τα μέλη της να πάρουν μέρος στην απεργία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάσεις «σήριαλ» στο Δ.Σ. Λιβαδειάς



Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς που πραγματοποιήθηκε χωρίς την συμμετοχή της Δημάρχου Γιώτας Πούλου (απουσίαζε λόγω ασθένειας, αισθητή η απουσία της) και διακόπηκε τη Δευτέρα το βράδυ (άρχισε στις 6 το απόγευμα και «τράβηξε» μέχρι τις 12 τα… μεσάνυχτα) δεδομένου οτι ήταν αδύνατον να συζητηθούν και τα 53 θέματα στον χρόνο που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ. Μάλιστα η συγκεκριμένη συνεδρίαση στάθηκε αφορμή για να τους πιο «ευφάνταστους» και με εμπειρία στα τοπικά «πράγματα» να κάνουν λόγο για παραλήψεις, λάθη, σκοπιμότητες αλλά και ετερόκλητες συμμαχίες.

«Είναι αλήθεια οτι είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα από το προηγούμενο συμβούλιο, είναι ένας μήνας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον όγκο των θεμάτων, δεν είναι όμως όλα θέματα που απαιτούν μεγάλο χρόνο. Θα πρέπει να κάνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα δημοτικά συμβούλια ώστε να έχουμε λιγότερα θέματα. Απ΄ όσο γνωρίζω υπάρχουν δήμοι που κάνουν κάθε βδομάδα συμβούλια ή αν δύο εβδομάδες. Είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε», σημείωσε η Πρόεδρος του ΔΣ Ελίζα Γεωργαντά και κάλεσε τους συμβούλους να είναι στις τοποθετήσεις τους «ουσιαστικοί και σύντομοι».

Για υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησε ο Άρης Ρούσσαρης τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Εντελώς καλόπιστα γιατί άλλωστε οι εποχές δεν επιτρέπουν στείρα αντιπαράθεση θα πρέπει κ. Πρόεδρος με δική σας ευθύνη και της Δημάρχου να επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου». Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι αλλά αν και χειρίζεστε άριστα τα θέματα θα πω οτι έχει υποβαθμιστεί ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ο Νώντας Κοτσικώνας σημείωσε σχετικά: «Δεν είναι κατάσταση αυτή. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να γίνεται συνεδρίαση σε τακτικά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την ροή των θεμάτων και των υποχρεώσεων του Δήμου».

Ο Κώστας Σωτηρόπουλος τόνισε οτι η ευθύνη της ημερήσιας διάταξης είναι της Προέδρου και της Δημάρχου και συμπλήρωσε: «Τα πολλά θέματα είναι απόρροια της οικονομικής δυσκολίας να ανταπεξέλθει ο Δήμος στα έξοδα παράστασης των συμβούλων. Ας γίνονται οι συνεδριάσεις πιο τακτικά»

Τις αντιδράσεις τους εξέφρασαν επίσης και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Ανδρέας Διαμαντόπουλος και Χρήστος Παπαθανασίου

«Μόνο και μόνο η ανάγνωση των 53 θεμάτων και η ψήφιση θα πάρει τρεις ώρες είναι ευνόητο λοιπόν οτι 4 ώρες δεν μπορούν να συζητηθούν τόσα θέματα», είπε ο κ. Διαμαντόπουλος ενώ ο κ. Παπαθανασίου επεσήμανε: «53 θέματα δεν προλαβαίνεις όχι να τα μελετήσεις αλλά ούτε και να τα αναγνώσεις» και πρότεινε να γίνονται πιο τακτικά τα συμβούλιο να δίνονται και πιο έγκαιρα και οι εισηγήσεις.

Να σημειωθεί οτι με την ευκαιρία της αναφοράς ση λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ο Α. Ρούσσαρης σημείωσε οτι δεν συζητούνται στο όργανο σοβαρά θέματα όπως οι κοινωνικές δομές αφήνοντας αιχμές κατά της αρμόδιας Αντιδημάρχου Γιάννας Νταντούμη οτι τις παρουσιάζει στα μέσα ενημέρωσης και όχι στο Συμβούλιο.

«Στο Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων πρώτη φορά σε αυτήν την δημοτική αρχή δεν συζητούνται θέματα μείζονος σημασίας με αποτέλεσμα πολλές φορές να συζητάμε δια τηλεφώνου έκτακτα ζητήματα για πολύ σοβαρά θέματα. Και ρωτώ την κ. Νταντούμη για τα θέματα που αποτελούν το μείζων ζήτημα στη σημερινή εποχή για τα θέματα κοινωνικής ευαισθησίας και σημειώνω οτι πρέπει να συζητηθούν πρώτα στο ΔΣ και να αποφασιστούν εδώ για να συμβάλουμε και εμείς με τις προτάσεις μας  και όχι ανακοινώνονται στα ΜΜΕ ερήμην του ΔΣ».

“Άμεση ήταν η αντίδραση της κ. Νταντούμη η οποία απαντώντας στον κ. Ρούσσαρη τον οποίο χαρακτήρισε και «αδιάβαστο» στο συγκεκριμένο θέμα, τόνισε ότι όλες οι κοινωνικές δομές του Δήμου έχουν περάσει από το Δ.Σ.

«Αναφέρθηκα στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και τις προγραμματισμένες δομές. Για να γίνουν αυτές οι δομές σίγουρα και αυτό το έχουμε αποδείξει γίνεται συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καμία δομή δεν έχει συσταθεί και κανένας κανονισμός δεν έχει εφαρμοστεί χωρίς το θέμα να περάσει από το ΔΣ, κ. Ρούσσαρη πιαστήκατε αδιάβαστος», κατέληξε η Γ. Νταντούμη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η υποστήριξη της υποψηφιότητας του Δήμου Δελφών για διεκδίκηση του τίτλου “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το έτος 2021”.

Τέλος αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς όπως την μετέφερε ο πρόεδρός του Νίκος Μπούρας και αφορούσε σε συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Κώστα Καπλάνη την ημέρα της συμβολικής κατάληψης του Δημαρχείου κάνοντας λόγο για προσπάθεια παρέμβασης και εκφοβισμού. Ο κ. Καπλάνης από την πλευρά του αρνήθηκε τις κατηγορίες τονίζοντας οτι «καθαρός ουρανός  αστραπές δεν φοβάται» και επιφυλάχθηκε να απαντήσει εγγράφως και αφού πρώτα ενημερώσει την Δήμαρχο Γιώτα Πούλου.
viotianet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΣΤΟΜΟ: Ελεγχόμενες εκρήξεις από πυροτεχνουργούς του Στρατού

Μνήμες του παρελθόντος στους κατοίκους του μαρτυρικού Δίστομου ξύπνησε η ελεγχομένη έκρηξη που ακούστηκε το πρωί από την καταστροφή δυο χειροβομβίδων mills κατάλοιπα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Σε εξεταστικά προχωρημένη αλλοίωση (σκουριά και εφίδρωση εκρηκτικής ύλης ) άκρως επικίνδυνες βρεθήκαν οι δυο χειροβομβίδες mills .Εξουδετερώθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε ασφαλές μέρος από πυροτεχνουργούς (ΥΠ-Π) του Στρατού Ξηράς όπου και καταστράφηκαν . Ακόμα και σήμερα το μαρτυρικό αυτό χωριό ακούει τους ήχους του παρελθόντος και θυμάται ότι η ιστορία του τόπου αυτού είναι ακόμα ζωντανή !!!! Το έργο δε των πυροτεχνουργών (ΥΠ-Π) του Στρατού Ξηράς διασφαλίζει τόσο στην ειρήνη όσο και στον πόλεμο ένα από τα μέγιστα αγαθά των πολιτών την "ΑΣΦΑΛΕΙΑ " .

Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ


 Με απόλυτη μυστικότητα και αδιαφάνεια, ερήμην και εν αγνοία, όχι μόνο των πολιτών της Ευρώπης αλλά και αυτών τούτων των κυβερνήσεων και των κοινοβουλίων τους, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και οι εμπορικές συνομιλίες Η.Π.Α - Ε.Ε, με αντικείμενο την Τ.Τ.Ι.Ρ. Την συμφωνία δηλ. για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων μεταξύ Η.Π.Α και Ε.Ε, που θα ανατρέψει εκ βάθρων όσα μέχρι τώρα έχουμε κατακτήσει ή μας απομένουν ως δικαιώματα και στοιχειώδεις δημοκρατικοί θεσμοί. 
  Ως και η καθημερινότητα 800.000.000 Ευρωπαίων πολιτών θα υποστεί ένα ανεπανόρθωτο σοκ, αφού η συμφωνία θα επηρεάσει και θα καθορίσει όλους σχεδόν τους τομείς της δημόσιας αλλά και της προσωπικής μας ζωής. Ήτοι το τραπέζι, τη διατροφή μας, τις προδιαγραφές της παραγωγής, το περιβάλλον, την κοινωνική πρόνοια, την «ταυτότητα» των προϊόντων μας, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία την παιδεία, τη δικαιοσύνη, τον πολιτισμό.         
 Όλα τα ανωτέρω θα τελούν υπό την ουσιαστική εξουσία των μεγάλων πολυεθνικών που θα αποκτήσουν προνόμια και ελευθερία κινήσεων αποικιακού χαρακτήρα. Το τέλος της όποιας εθνικής ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας θα είναι και τυπικά γεγονός. 
   Και όλ' αυτά ''για το καλό μας'', όπως υποστηρίζουν οι υπέρμαχοι της συμφωνίας, που δεν είναι άλλοι από τα νεοφιλελεύθερα ''ζόμπι'' και από τους θιασώτες και εκφραστές του πιο αρπαχτικού και αδηφάγου καπιταλισμού, στο όνομα της ελευθερίας του εμπορίου, του ανταγωνισμού, της ανάπτυξης και των καταναλωτικών δήθεν επιλογών. 
  Παρά τη μυστικοπάθεια στις συνομιλίες, και με βάση τις ως τώρα διαρροές, οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και οι πολίτες αφυπνίζονται και κινητοποιούνται μέσα από φορείς και συλλογικότητες που αντιτίθενται στον επερχόμενο εφιάλτη. Στη χώρα μας, το τεράστιο αυτό θέμα, μόνο ευκαιριακά και περιθωριακά αναδεικνύεται, αφού κρίση και μνημόνια κυριαρχούν, όχι μόνο στη δημόσια σφαίρα αλλά και στην καθημερινή ζωή.  Σε μια κινητοποίηση, όπου και παραβρέθηκα, το Σάββατο 11/10 στο Σύνταγμα (αρχή της Ερμού) με πρωτοβουλία από 50 φορείς και συλλόγους, συμμετείχαν περίπου 200-250 άτομα ενώ την ίδια στιγμή στη Γερμανία μαζεύτηκε 250.000 κόσμος.                                                                    
     Τα άλλοθι είναι πολλά αλλά οι μελλοντικοί κίνδυνοι τεράστιοι. Τουλάχιστον η Δημόσια Τηλεόραση και η Αριστερά σε όλες τις εκφάνσεις της, οι φορείς και οι συλλογικότητες ευαίσθητων και ενεργών πολιτών και η κυβέρνηση οφείλουν να αναδείξουν το ζήτημα, να πάρουν θέση και να ενισχύσουν τις αντιστάσεις της κοινωνίας των πολιτών, πριν να είναι πολύ αργά. Πριν δηλαδή ο επερχόμενος εφιάλτης μετατραπεί σε εφιαλτική πραγματικότητα.                                                                      
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολύ καλός ο καιρός σήμερα – Μέχρι και 25 βαθμούς η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος καιρός και την Τετάρτη σε όλη την Ελλάδα.

Βόρειοι άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Τετάρτη:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 25 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά μεταβλητοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ