Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Φωκίδα: Η επιστροφή χρημάτων... από τη ΔΕΗ ήταν παγίδα!

Πίστεψε ότι θα έπαιρνε τα λεφτά της πίσω… όμως το χαρτί ήταν σκέτη απάτη!

Δεν έχουν τέλος τα κρούσματα με τους θρασύτατους απατεώνες, που εξαπατούν κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας, παίρνοντας το κομπόδεμά τους. Το βράδυ της Πέμπτης (12/11) γύρω στη 13.00 το μεσημέρι “χτύπησαν” στη Γραβιά Φωκίδας. Οι δυο απατεώνες είπαν στη γιαγιά ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ, ότι έχει να πάρει κάποια επιστροφή, αλλά πως έπρεπε πρώτα να ελέγξουν ρολόγια, μετρητές και πίνακες για να διαπιστώσουν, όπως της είπαν, πως τα στοιχεία που είχαν ήταν σωστά.

Σύμφωνα με το Lamiareport, η 85χρονη τους έβαλε στο σπίτι και οι δυο δράστες με τη μέθοδο της απασχόλησης της πήραν 3.000 ευρώ που είχε και έγιναν καπνός. Το ίδιο είχε γίνει πριν λίγες ημέρες και στο Πλατύστομο Μακρακώμης.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΗΒΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!




Ο πρόεδρος Βυλλιώτης Αθανάσιος και το Δ.Σ  του ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει πως κανένα δημοτικό στάδιο Θηβών δεν είναι ιδιοκτησία μας και ιδιοκτήτης είναι μόνο ο Δ.Ο.Θ. Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ έχει αναλάβει, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, μόνο την συντήρηση του αγωνιστικού χλοοτάπητα αφού το κόστος συντήρησης είναι αρκετά δαπανηρό και δεν μπορεί ο Δ.Ο.Θ. να αναλάβει αυτή την δαπάνη.

Το κόστος το έχουμε αναλάβει εμείς σαν Δ.Σ. μόνο και μόνο για να είναι ιδανικές οι συνθήκες για να αγωνίζεται η ομάδα μας πρωτίστως να αποφεύγονται σοβαροί τραυματισμοί και φυσικά για μπορέσουμε επιτύχουμε τους στόχους μας που είναι η άνοδος στις εθνικές κατηγορίες.

Τις τελευταίες μέρες ύστερα από συνεννόηση που είχαμε με τους γεωπόνους με τους οποίους συνεργαζόμαστε και εκμεταλλευόμενη το αγωνιστικό ρεπό που έχει το ποδοσφαιρικό τμήμα  προγραμματίσαμε συντήρηση του αγωνιστικού χλοοτάπητα σε καθορισμένες ημερομηνίες για τις οποίες ενημερώθηκε ο πρόεδρος  του Δ.Ο.Θ. όπως γίνεται και γινόταν πάντα όταν θέλαμε να κάνουμε κάποια εργασία στο γήπεδο, με επιστολή μας που στάλθηκε στις 12/11/2015 με αριθμό πρωτοκόλλου 216/2015.

Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του προς τον πρόεδρο του Δ.Ο.Θ. κύριο Παπαδημητρίου και τους υπαλλήλους του Δ.Ο.Θ. διότι δεν έλαβαν υπ’ όψιν την επιστολή ενημέρωσης και δάσωνε το γήπεδο για φιλικό αγώνα παλαιμάχων τις ήμερες που έχουμε προγραμματίσει την συντήρηση.

Με αυτήν του την κίνηση ο πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. μας εξωθεί στο να σταματήσουμε την δαπάνη συντήρησης του γηπέδου, πράγμα που θα ενημερωθεί και γραπτώς με επίσημη επιστολή που θα κοινοποιηθεί στον Δήμαρχο κύριο Νικολάου και Αντιδήμαρχο κύριο Χατζησταμάτη και μας εξωθεί σε εξορία εάν το γήπεδο δεν είναι στην κατάσταση που πρέπει για το επόμενο εντός έδρας παιγνίδι στις 28/11/2015 με αντίπαλο τον ΠΑΟ ΚΟΚΚΙΝΟΥ.

Ο πρόεδρος Βύλιώτης Αθανάσιος και το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ δεν έχει κανένα πρόβλημα με κανένα σωματείο της ευρύτερης περιοχής των Θηβών και ούτε πρόκειται να δημιουργήσει το παραμικρό όσο και αν προσπαθούν κάποιοι καλοθελητές  να μας φέρνουν απέναντι σε αλλά σωματεία . Το όραμα του ιδίου του προέδρου και του Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ περιλαμβάνει ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ για την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την επάνοδο στις εθνικές κατηγορίες .

Τέλος να θυμίσουμε ότι με χρήματα που επενδύονται από τον πρόεδρο και το Δ.Σ. καθώς και από τους φιλάθλους του ΑΟ ΘΗΒΑ δεν παίζει κανένας. 

Για το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

29 συλλήψεις σε μια μέρα στην Περιφέρεια Στερεάς

 Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι εννέα (29) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα, δύο ημεδαποί σε περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας & του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών αντίστοιχα, ένας ημεδαπός στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας και ένας ημεδαπός στη Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Δύο (2) ημεδαποί και ειδικότερα, ένας σε περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού και ένας στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενοι για κλοπή τροχοφόρου – φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απόπειρα κλοπής, αντίστοιχα.

Οκτώ (8) άτομα και ειδικότερα, τρεις ημεδαποί & τρεις αλλοδαποί σε περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας (Θήβα) & του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, καθώς και ένας ημεδαπός & ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. & της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας αντίστοιχα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Λιβαδειά και στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειά, για παράβαση νομοθεσίας περί δημόσιας υγείας.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδικότερα, δύο σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας & του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας, ένας στη Χαλκίδας από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και μία στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Τρεις (3) ημεδαποί σε περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αράχωβας, Βαγίων & Λιβαδειάς αντίστοιχα, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αλλοδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Τέλος, ημεδαπός στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παιδική χαρά και δυο τρομάρες στη Λιβαδειά!!!



Σκηνικό εγκατάλειψης της παιδικής χαράς αντικρύζουν οι γονείς και τα παιδιά  στην περιοχή του Διοικητηρίου δίπλα απο το  ποτάμι στη Λιβαδειά, καθώς όπως οι ίδιοι λένε στο Ρermisospress, η δημοτική αρχή τους έχει στην κυριολεξία εγκαταλείψει.Σπασμένα παγκάκια, καρφιά και βίδες που προεξέχουν σε παιδικά παιχνίδια,  συνθέτουν ένα σκηνικό εγκατάλειψης και παρακμής.Ο Δήμος αλλά και το τοπικό συμβούλιο, επί χρόνια αδιαφορούν.Αφού αυτοί λοιπόν δεν καταδέχονται να έρθουν να δουν την απαράδεκτη κατάσταση, τους  τη δείχνουμε εμείς.
Αλήθεια εάν τραυματιστεί κάποιο παιδί ποιος θα είναι υπόλογος απέναντι στους γονείς;

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ!


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ Polina Chamopoulou






Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλη κυκλοφορίας: Κλείδωσαν οι αλλαγές. Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν


Ένα βήμα πριν την οριστικοποίηση των αλλαγών στα τέλη κυκλοφορίας βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι γίνεται συνδυασμός αυξομειώσεων ανάλογα με το πότε πρωτοκυκλοφόρησε το ΙΧ χωρίς, όπως προκύπτει από μια πρώτη ανάγνωση, να αλλάζει ο συνολικός λογαριασμός των τελών, δηλαδή να παραμένει στο 1,1 δισ. ευρώ. Επιβεβαιώνονται κατά συνέπεια οι πρωινές πληροφορίες περί αυξήσεων 5-7% στα οχήματα νέας τεχνολογίας, μέσω της αύξησης του ποσού των τελών ανά εκπεμπόμενο γραμμάριο ρύπων.

Επίσης, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες, ότι έρχονται μειώσεις των τελών για οχήματα μεγάλου κυβισμού και ηλικίας άνω των 10 ετών καθώς και μειώσεις του ορίου για την απαλλαγή για τα τέλη κυκλοφορίας από τα 100 στα 90 γραμ. διοξειδίου του άνθρακα για τα οχήματα που πρωτοκυκλοφόρησαν μετά την 31 Οκτωβρίου 2010.

Ειδικότερα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν τα εξής:

-    Για τα οχήματα άνω των 1.400 κυβικών που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά έως και τις 31/12/2005 επέρχεται μείωση των τελών από 10 έως 40 ευρώ

-    Για τα ΙΧ που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από την 1η/1/2006 έως τις 31/10/2010 και είναι άνω των 1.400 κυβικών επέρχεται αύξηση των τελών κατά 10 έως 40 ευρώ ανάλογα με το ύψος του κυβισμού

-    Για τα ΙΧ που πρωτοκυκλοφόρησαν από την 1η/11/2010 έως και σήμερα επέρχεται αύξηση των τελών κυκλοφορίας από 0,08 έως 0,32 ευρώ ανά γραμμάριο εκπεμπόμενων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα. Επίσης μειώνεται το όριο για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας από τα 100 στα 90 γραμμάρια.



Διαβάστε Περισσότερα »

"Τείχος" απέναντι στα διόδια υψώνουν οι δήμαρχοι Στερεάς


 ΨΗΦΙΣΜΑ

«Το σύστημα των διοδίων, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί και εφαρμόζεται παραβιάζει με τον πιο ακραίο τρόπο το δικαίωμα της ισονομίας των πολιτών καθώς όλοι οι διερχόμενοι αναγκάζονται να πληρώνουν το ίδιο αντίτιμο, ακόμη και στις περιπτώσεις που χρησιμοποιούν πολύ μικρά τμήματα του αυτοκινητόδρομου.

Επίσης, η λογική των διοδίων με τα τόσο υψηλά τιμήματα δεν επιτρέπει στους πολίτες να κινούνται ελεύθερα στο Δημόσιο οδικό δίκτυο της Χώρας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται αύξηση της κίνησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα να έχουν γίνει η θλιβερή πραγματικότητα σε πολλές περιοχές.

Στα πλαίσια των παραπάνω η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας προτείνει και διεκδικεί:

1. Την μη εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων στο οδικό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας, λαμβάνοντας υπόψη την δεινή οικονομική κατάσταση των πολιτών και το γεγονός ότι σ’ αύτη στη δύσκολη αυτή συγκυρία τα μέτρα που λαμβάνονται θα πρέπει να έχουν:
α) Κοινωνικό χαρακτήρα και να μη πλήττουν ακόμη περισσότερο τα κατακρεουργημένα εισοδήματα των πολιτών και
β) αναπτυξιακό χαρακτήρα, με μείωση του κόστους μεταφοράς εργατικού δυναμικού και προϊόντων.

2. Με την ίδια λογική είναι απαραίτητη η κατάργηση όλων των σταθμών διοδίων, που εγκαταστάθηκαν στην Στερεά Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης κι έπειτα.

3. Κατασκευή παραλλήλων οδών και μέχρι την ολοκλήρωσή τους διατήρηση των υφιστάμενων σημείων εισόδου/εξόδου της Εθνικής οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να δίνεται εναλλακτική λύση στους διερχόμενους οδηγούς και κυρίως στους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών.

4. Κατάργηση των πλευρικών σταθμών διοδίων.

5. Αλλαγή του συστήματος χρέωσης των διερχόμενων οδηγών και μείωση του αντιτίμου κατά 50% σε όλους τους σταθμούς διοδίων, μέχρι την εφαρμογή του νέου συστήματος. Η νέα χρέωση θα πρέπει να είναι σαφώς χαμηλότερη αυτής που ισχύει σήμερα (λόγω της κατακρήμνισης των εισοδημάτων των πολιτών) και να είναι ανάλογη με τα διανυόμενα χιλιόμετρα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εκτός των άλλων, αναμένεται να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της επιβάρυνσης του απαρχαιωμένου και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνου επαρχιακού οδικού δικτύου.

Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και οι Δήμαρχοι είναι αποφασισμένοι να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις και θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να κινούνται ελεύθερα στο εθνικό οδικό δίκτυο και τα διόδια να μετατραπούν από εισπρακτικό σε ανταποδοτικό μέσο προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.»

Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Γιάννη Πανούση στην Αλίαρτο

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου  2015  ώρα 6.00 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (κεντρική Πλατεία Αλιάρτου) σας προσκαλούμε στην ομιλία με θέμα:

«ΜΟΡΦΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

ΟΜΙΛΗΤΗΣ
Γιάννης  Πανούσης

καθηγητής Εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, π. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ 2262065463
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών κ. Κατερίνα Κωνσταντέλλου τηλ. 6947571087
Κοινόν των Βοιωτών: κ. Οδυσσέα  Καρβούνη  τηλ 6984316411
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Μπακογιάννη-Cretu στις Βρυξέλλες



Κώστας Μπακογιάννης: Είμαστε δυνατή ομάδα

Με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης στις Βρυξέλλες. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν τα περιθώρια αύξησης της χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια, μέσω της μόχλευσης πόρων, η πρόταση Μπακογιάννη για την δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου και η συνολική παρέμβαση στον Ασωπό, αλλά και η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, τη Θήβα, το Καρπενήσι και την Άμφισσα. Τέλος, συζητήθηκαν οι δυνατότητες άντλησης πόρων για μεγάλα έργα μεταφορών μέσα από το πρόγραμμα CEF (connecting Europe facility).

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Μόνο θετικές εντυπώσεις μπορώ να μεταφέρω μετά τη συνάντηση αυτή. Χαίρομαι γιατί φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά της Επιτροπής για το μεγάλο εγχείρημά μας στον Ασωπό. Ήρθαμε με πολύ συγκεκριμένες και μελετημένες προτάσεις που μπορούν να πείσουν τους πάντες ότι έχουμε την τεχνογνωσία και το σχέδιο για να μετατρέψουμε αυτό το μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα σε ευκαιρία ανάπτυξης. Δουλεύουμε πολύ για κάτι που δεν είναι απλώς όνειρο, αλλά στόχος που θα πετύχουμε, γιατί είμαστε δυνατή ομάδα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Με μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στη Θήβα ολοκληρώθηκε η Απεργία της 12 Νοέμβρη


Με μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ολοκληρώθηκε η Απεργία της 12 Νοέμβρη.
Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν μέλη από το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας, το Σωματείο Οικοδόμων Θήβας , το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Θήβας, το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Επαρχίας Θήβας, εργαζόμενοι, νέοι και γυναίκες  από την ευρύτερη περιοχή.
Χαιρετισμούς απηύθυναν από το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Επαρχίας Θήβας ο Δημήτρης Θεοδώρου και από την Ομάδα Θήβας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας η Γεωργία Μαργαρίτη.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Γκούμας μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Βοιωτίας και μέλος της Γραμματείας Θήβας του ΠΑΜΕ. Στην ομιλία του απέδωσε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους απεργούς σε μια σειρά χώρους της περιοχής (ΜΟΡΝΟΣ, ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ, ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, ΕΑΒ, ΣΝΑΪΝΤΕΡ, ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΛΑΡΚΟ, PEPSI, ΖΟΥΡΑΣ).
Έγινε αναφορά «στο τεράστιο προμελετημένο έγκλημα που προχωρούν Κεφάλαιο – ΕΕ – Κυβέρνηση για να διαλύσουν την κοινωνική ασφάλιση, για νέες περικοπές στις συντάξεις, μείωση των επικουρικών και αύξηση των εισφορών, στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας».
Τονίστηκε πως η λύση βρίσκεται στη «δημιουργία της δικής μας συμμαχίας απέναντι στο μπλοκ των δυνάμεων που μας θέλουν στο καναπέ μας. Μπορούμε και πρέπει να δείξουμε το δρόμο για τον κοινό αγώνα εργατών, αγροτών, επαγγελματιών, νέων και γυναικών απέναντι στην πολιτική των συμφερόντων των πολυεθνικών. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ».
«Τώρα δοκιμάζουμε την δική μας δύναμη λέμε το δικό μας όχι, κάνουμε την δική μας εργατική λαϊκή αντιπολίτευση. Το ασφαλιστικό που, δεν κατάφεραν να το γκρεμίσουν συθέμελα στα πέντε χρόνια της κρίσης δεν θα τους επιτρέψουμε να το γκρεμίσουν οι «δήθεν αριστεροί» για λογαριασμό του κεφαλαίου. Η δύναμη του λαού είναι ανεξάντλητη. Όλοι μαζί με ανυποχώρητο σκληρό ταξικό αγώνα, μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε. Να κινηθεί γη και ουρανός για να μην περάσει η διάλυση του κοινωνικο - ασφαλιστικού συστήματος! Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες και κινητοποιήσεις ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ».


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση στη Λιβαδειά για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού


Κίνημα Ειρήνης…. Για ένα ΛΕΠΤΟ ΦΩΤΟΣ!!!!                                                              Δράσε με την ψυχή .... Λάμψε με την καρδιά... Δώσε φως για ένα  παιδί .Υφαίνουμε τον ιστό του Φωτός, για την προστασία της ζωής των παιδιών
20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Καλούμε την ανθρωπιά που μας ενώνει όλους:                                                   
Ας ανάψουμε ένα κερί για χάρη όλων των παιδιών που αγωνίζονται για τη ζωή τους αυτή την στιγμή.                  
Ας υφάνουμε μαζί ένα δίκτυο φωτός, το οποίο μπορεί να τους δώσει τη δύναμη να προχωρήσουν στο δρόμο που έπρεπε να επιλέξουν. Ας γίνει αυτός ο δρόμος ένα ταξίδι από την απελπισία στην ευκαιρία, από την απλή επιβίωση σε μια ζωή με ευκαιρίες και ανάπτυξη.                                                                  

Η εκδήλωση στην Λιβαδειά θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Λεβαδέων την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 στις 8.00  μ.μ. στο χώρο στάθμευσης στην Κρύα  και θα συνοδεύεται από το τραγούδι :                                                     
"We Are The World, we are the children"  (οι στίχοι του τραγουδιού θα μοιραστούν στους παρευρισκόμενους)                                             
Όσοι κωλύεστε ανάψτε ένα κερί και τοποθετήστε το σε ένα παράθυρο ακριβώς στις 8.30 μ.μ.

Αποστασιοποιούμαστε  από κομματικές παρατάξεις. ΓΟΝΕΙΣ  ΣΕ  ΔΡΑΣΗ                                                              
To a LIGHT Minute    Για ένα ΛΕΠΤΟ ΦΩΤΟΣ      

Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν σεμινάριο αφήγησης παραμυθιών για εκπαιδευτικούς

ΔΗΜΟΣIA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ



Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και ο Σύλλογος «Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» συμμετέχοντας και φέτος στο Μήνα Εφηβείας των Εκδόσεων Πατάκη, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τη συγγραφέα και αφηγήτρια παραμυθιών ΛΙΛΗ ΛΑΜΠΡΕΛΛΗ και θέμα



«Προσέγγιση της αφήγησης λαϊκών παραμυθιών στη σχολική τάξη:
Πως μπορεί να ζωντανέψει ένα παραμύθι (από τον δάσκαλο,
από τα ίδια τα παιδιά)»


Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 στις 7 μμ., στο Media Lab της Βιβλιοθήκης.

Τα λαϊκά παραμύθια -και ειδικά τα μαγικά- έχουν τη δύναμη να ξορκίζουν λογιών λογιών φόβους, να μερεύουν, να δυναμώνουν. Αν ζωντανέψουν εντός των πυλών του σχολείου, μπορούν να ακολουθούν τα παιδιά σαν μαγικοί βοηθοί ως και το Λύκειο. Η μεγάλη τους χάρη: μιλάνε για το ανείπωτο, για κρυφές οδύνες και προτείνουν λύσεις ανάλαφρα, χωρίς διδακτισμό, χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Θα προσεγγιστούν τα θέματα: Τι είναι τα παραμύθια προφορικής παράδοσης; Σε ποιους απευθύνονται; Γιατί είναι θεραπευ¬τικά; Με ποιους τρόπους ο εκπαιδευτικός ή και οι ίδιοι οι μαθητές καλούνται να τα αφηγηθούν;

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: στο site της Βιβλιοθήκης http://www.liblivadia.gr


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: στο τηλ. 2261089977

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρούσα η Περιφέρεια Στερεάς στην σημαντική Ημερίδα "Στηρίζω την Επιχειρηματικότητα του Τόπου μου".



    Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Άμφισσα και με την συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, η ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Στηρίζω την Επιχειρηματικότητα του Τόπου μου", με διοργανωτές το Δήμο Δελφών, το Εμπορικό Επιμελητήριο Φωκίδας και με την στήριξη του  Ρ/Σ Γαλαξίας FM.
    Τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Κωνσταντίνος Μίχος, ενώ ομιλητές ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Δημήτρης Βουρδάνος και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Π.Σ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Λέμας, ο οποίος και μίλησε για τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία Στήριξης Επιχειρηματικότητας.
    Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Σ.Ε. Δημήτρης Βουρδάνος, στην ομιλία του που αφορούσε στο ρόλο και την σημασία της Ευρώπης στην Επιχειρηματικότητα, επεσήμανε ότι όταν μιλάμε για την επιχειρηματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση επί της ουσίας μιλάμε για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, τις οποίες συχνά και όχι άδικα τις χαρακτηρίζουμε ως την ραχοκοκαλιά της Ευρωπαϊκής Οικονομίας.  
    Επίσης τόνισε ότι η δράση για την επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Επιτροπής Γιουνκέρ και αναφέρθηκε στους έξι βασικούς άξονες:
 Α . Η Δημιουργία ενός φιλικού για τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος
 Β. Η προαγωγή της Επιχειρηματικότητας
 Γ. Η διευκόλυνση της πρόσβασης σε νέες αγορές
 Δ. Η διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδοτήσεις
 Ε.Η Βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και η υποστήριξη της καινοτομίας των ΜΜΕ
 ΣΤ. Η λειτουργία υποστηρικτικών δικτύων πληροφόρησης για τις ΜΜΕ.
    Συνεχίζοντας τόνισε  επίσης  το κύριο πρόβλημα που εντοπίζεται για τις ΜΜΕ είναι προφανώς η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη τους και αναφέρθηκε στην συνέχεια στις δύο εμβληματικές πρωτοβουλίες μεταξύ των άλλων που προωθεί η ΕΕ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, το πρόγραμμα "COSME" και το πρόγραμμα " HORIZON 2020".
    Κλείνοντας την εισήγησή του και μεταφέροντας το μήνυμα του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε τα εξής:
".....Μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις και τις δυνατότητες που παρέχουν τα Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Πρωτόκολλα σε επίπεδο στήριξης της Επιχειρηματικότητας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συγκροτημένα, με ξεκάθαρο όραμα και σχέδιο, συμμετέχει με τα στελέχη της στην διαβούλευση για τα ζητήματα αυτά και προετοιμάζεται μέσα από ρεαλιστικές μελέτες και πρωτοβουλίες να ανταποκριθεί στο ρόλο της  και να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των ΜΜΕ και των πέντε Περιφερειακών μας Ενοτήτων να ενταχθούν, να εξασφαλίσουν και να απορροφήσουν κονδύλια, να εκμεταλλευτούν τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που παρέχουν τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία.
    Το στοίχημα της εξωστρέφειας, η ανάγκη η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας να είναι πρωταγωνίστρια τα επόμενα χρόνια σε όλα τα θέματα που άπτονται στην λειτουργία και τις δυνατότητες των ενεργών δυνάμεων της κοινωνίας μας, αποτελεί το καθημερινό μέλημα, καθημερινή αγωνία αλλά και απόλυτο στοίχημα τόσο προσωπικά του Κώστα Μπακογιάννη, όσο και όλων όσων βρισκόμαστε δίπλα του σε αυτή την προσπάθεια......"

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ.Δήμου Θηβαίων-Δείτε τα θέματα

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων,  στις   16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015  ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ  και ώρα 17:30  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                           

                                                                                              ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ


1ο.    Έγκριση για την τροποποίηση του άρθρου 16 του κανονισμού κοινοχρήστων χώρων (Α.Δ.Σ. 225/2012) που αφορά τα περίπτερα και το χώρο που αυτά καταλαμβάνουν (απόλυτη πλειοψηφία).

2ο.    Έγκριση για τον καθορισμό της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών του πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα  (απόλυτη πλειοψηφία).
3ο.    Λήψη απόφασης για την απευθείας αγορά ακινήτου εμβαδού 8.125,00τ.μ. που βρίσκεται στην Τ.Κ. Μελισσοχωρίου για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) σύμφωνα με τη μελέτη ,με τίτλο :»Μελέτη κατασκευής βιολογικού καθαρισμού και δικτύου αποχέτευσης Δημοτ. Ενότητας Πλαταιών Δ. Θηβαίων» και έγκριση του πρακτικού εκτίμησης της αξίας του οικοπέδου αυτού (απαιτούμενη πλειοψηφία 2/3 του συνόλου-θέμα από αναβολή)
4ο.    Λήψη απόφασης για την απευθείας αγορά ακινήτου ιδιοκτησίας Κωνσταντίνας Τσοκανή στο ρέμα “Χρυσορρόα” στα πλαίσια υλοποίησης του έργου  “Βιοκλιματική αναβάθμιση του Δημοσίου Ανοικτού Χώρου κατά μήκος του ιστορικού Ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας και έγκριση έκθεσης εκτίμησης της αξίας του ακινήτου αυτού (απαιτούμενη πλειοψηφία 2/3 του συνόλου).
5ο.    Έγκριση για την κοπή 43 δέντρων σε διάφορους οδούς και δημοτικού χώρους εντός της πόλης της Θήβας( απόλυτη πλειοψηφία).
6ο.    Έγκριση για τον καθορισμό της αμοιβής των δικηγόρων Μάριου Χαινταρλή και Αντωνίου Σηφάκη για τη σύνταξη και κατάθεση δικογράφου παρέμβασης στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά επί της με ΑΚ223/15 αιτήσεως των Στάμου Χατζηδούρου κλπ. κατά της υπ΄ αριθ. 2160/51769/2015 απόφασης του ΓΓ Α.Δ. Θεσσαλίας Στ. Ελλάδος και της υπ΄4783/14/2015 απόφασης του Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας και εκπροσώπηση του Δήμου κατά την εκδίκαση (απόλυτη πλειοψηφία).
7ο.    Έγκριση της 50/2015 Α.Δ.Σ. του ΔΟΘ σχετικά με τον ισολογισμό αυτού οικ. έτους 2011.
8ο.    Έγκριση της 51/2015 Α.Δ.Σ. του ΔΟΘ σχετικά με τον ισολογισμό αυτού οικ. έτους 2012.
9ο.    Έγκριση της 52/2015 Α.Δ.Σ. του ΔΟΘ σχετικά με τον ισολογισμό αυτού οικ. έτους 2013.
10ο.    Έγκριση της 69/2015 Α.Δ.Σ. του ΔΟΘ σχετικά με τον ισολογισμό αυτού οικ. έτους 2014.
11ο.    Λήψη απόφασης για τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 370 σε συμμόρφωση των υπ΄ αριθ. 44/2011 και 17/2011 αποφάσεων του Διοικ. Πρωτ. Λιβαδειάς στις ιδιοκτησίες Σωτ. Βάθη και Στ. Σταμέλου αντίστοιχα (σχετ. η υπ΄ αρ. 103/2015 απόφαση Ε.Π.Ζ.).
12ο.    Λήψη απόφασης για τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στα Ο.Τ. 606, 607, 407α σε συμμόρφωση της υπ΄ αριθ. 259/2007 απόφασης Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς στην ιδιοκτησία Σπ. Μπάκα & Κων. Μπάτσαρη (σχετ. η υπ΄ αρ. 90/2015 απόφαση Ε.Π.Ζ.) 
13ο.    Έγκριση για την ανέγερση Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου, Αγ. Βασιλείου και Αγ. Ζώνης εντός Κοιμητηρίου Ταχίου με την απευθείας ανάθεση της εκπόνησης των σχετικών μελετών κ.λ.π. και της κατασκευής του Ναού στον πολιτικό μηχανικό Στ. Λαλιώτη, με τους όρους και την επίβλεψη των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου και χωρίς επιβάρυνση αυτού (σχετ. η 87/2015 απόφαση Ε.Π.Ζ.).
14ο.    Έγκριση για την αποδοχή της παραχώρησης προς χρήση στο Δήμο Θηβαίων χωρίς αντάλλαγμα από τον Περιφερειακό ΦΟΣΔΑ δυο (2) απορριμματοφόρων οχημάτων.
15ο.    Έγκριση παράτασης εργασιών για το έργο: «Βελτίωση κτιρίου Παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων» μέχρι της 15/12/2015 μετά από αίτηση της Κ/Ξ Σταυρίδης Αναστάσιος - Γιαννακόπουλος Χρήστος.
16ο.    Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών για το έργο : “ Βελτίωση κτιρίου Παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
17ο.    Έγκριση 2ης παράτασης του έργου "Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος δημοτικής αγοράς"  μέχρι 30/11/2015 μετά από αίτηση της αναδόχου του έργου «Αφοι Βαρελά & ΣΙΑ ΕΕ».
18ο.    Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα εργασιών 1ου ΠΚΝΤΜΕ και 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου “Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος Δημοτικής Αγοράς του Δήμου Θηβαίων”.
19ο.    Έγκριση παράτασης εργασιών για το υποέργο με τίτλο : «Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού Δημαρχείου Θήβας» του ενταγμένου στο ΕΠ «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 – 2013» έργου με τίτλο  «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοτικών κτιρίων Δήμου Θηβαίων».
20ο.    Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ου ΠΚΤΜΝΕ για το έργο: Βελτίωση και Ενεργειακή Αναβάθμιση του Παλαιού Δημαρχείου Θήβας».
21ο.    Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και του  1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε για το έργο: «Βιοκλιματική Αναβάθμιση του Δημόσιου ανοιχτού χώρου κατά μήκος του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας».
22ο.    Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου "Κατασκευή Κοιν. Χώρων (παλαιό νεκροταφείο)" Δ.Ε Πλαταιών.
23ο.    Ακύρωση της με αριθμό 189/2015 Α.Δ.Σ. και λήψη νέας με θέμα: «Έγκριση του τρόπου εκτέλεσης της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη Συμπληρωματικών κτιρίων Διοίκησης».
24ο.    Έγκριση για την παράταση της σύμβασης μίσθωσης του υπ΄αρ. 18 καταστήματος της Δημοτικής Αγοράς μεταξύ του Δήμου Θηβαίων και του Αντωνίου Αγγέλου μέχρι την 30/9/2024.
25ο.    Λήψη απόφασης για διενέργεια εκδήλωσης στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά της κακοποίησης των γυναικών (25 Νοεμβρίου) και διάθεση σχετικής πίστωσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

10 σημάδια ότι το παιδί σου έχει υψηλό IQ

Σίγουρα όλα τα παιδιά έχουν τα χαρίσματα και τα ταλέντα τους. Κάποια όμως επιδεικνύουν ιδιαίτερες δεξιότητες και ικανότητες σε ορισμένους τομείς. Παρακάτω θα δείτε κάποια από τα σημάδια που συνήθως  αποκαλύπτουν ένα ιδιαιτέρως χαρισματικό  παιδί.
Τι ακριβώς όμως σημαίνει χαρισματικό παιδί και ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ ενός έξυπνου παιδιού και μιας ιδιοφυϊας; Ο όρος δεν προσδιορίζεται με ακρίβεια καθώς αυτά τα παιδιά δεν αποτελούν ομοιογενή ομάδα. Είναι όλα πολύ διαφορετικά, ωστόσο δεν παύουν να υπάρχουν χαρακτηριστικά που δείχνουν σ” αυτήν τη κατεύθυνση.


Το σίγουρο είναι ότι ένα ιδιοφυές παιδί –νωρίτερα ή αργότερα-μπορεί να πετύχει εξαιρετικές επιδόσεις.
Σημαντικές ενδείξεις ότι το παιδί είναι χαρισματικό είναι οι παρακάτω:
1. Το διάβασμα: Πολλά ταλαντούχα παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν εύκολα. Παρ’όλα αυτά, το διάβασμα από μικρή ηλικία δεν είναι κάποιο σημάδι από μόνο του, καθώς υπάρχουν έξυπνα παιδιά που παλεύουν για να μάθουν να διαβάζουν και αντίθετα κάποια λιγότερο έξυπνα που μαθαίνουν πολύ εύκολα.
2. Το περπάτημα και η ομιλία: Έχουν την τάση να μαθαίνουν να περπατούν και να μιλάνε από πολύ μικρή ηλικία και συνήθως έχουν πλούσιο λεξιλόγιο και ασυνήθιστο ενδιαφέρον για τις λέξεις.
3. Η περιέργεια: Οι ερωτήσεις που κάνουν είναι ίσως το πιο ξεκάθαρο σημάδι μιας ιδιοφυΐας. Τα ξεχωριστά παιδιά εντυπωσιάζονται από τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος και παρατηρούν εύκολα τις λεπτομέρειες.
4. Η διαφωνία: Η αρνητική πλευρά των αναλυτικών τους μυαλών, έχει τη δυνατότητα να αμφισβητεί ενώ έχουν και μια απάντηση για όλα– όπως π.χ. γιατί δεν πρέπει να πηγαίνουν σχολείο. Μάλιστα, αρκετές φορές εξαιτίας της εξυπνάδας τους, τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν έχουν βάση.
5. Ο άσχημος γραφικός χαρακτήρας: Πάρα πολλά έξυπνα παιδιά έχουν πρόβλημα με το γραφικό τους χαρακτήρα. Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί προσπαθούν να γράψουν γρήγορα (σαφώς δεν αποκλείεται όμως να είναι και κάποιο σύμπτωμα αναπτυξιακής διαταραχής).
6. Η ευαισθησία: Πολλά χαρισματικά παιδιά είναι υπερευαίσθητα και σωματικά και ψυχικά. Μπορεί να αρρωστήσουν εύκολα αλλά και να βγάλουν ευαισθησία σε περιβαλλοντικούς παράγοντες (π.χ. σε θορύβους). Σε αυτή την περίπτωση μπορεί και να αντιδράσουν άσχημα.
7. Η δημιουργική σκέψη: Τα προικισμένα παιδιά απολαμβάνουν τις πνευματικές προκλήσεις. Τους αρέσουν τα παιχνίδια στρατηγικής, τα παζλ  κ.ο.κ. ,

8. Τα επίπεδα ενέργειας: Τα παιδιά με ξεχωριστά ταλέντα έχουν συχνά πολύ υψηλά επίπεδα ενέργειας, γεγονός όμως που συνεπάγεται ότι θα σταματήσουν νωρίς τον μεσημεριανό ύπνο αλλά και δυστυχώς –κατά γενικό κανόνα- δεν κοιμούνται πολύ.
9. Ο πειραματισμός: Στα πολύ έξυπνα παιδιά αρέσει να ψάχνουν πράγματα από μόνα τους και να αναλαμβάνουν να τα φέρνουν εις πέρας επίσης μόνα τους.
10. Το επάγγελμα των γονιών: Κι όμως είναι πολύ πιθανόν αν οι γονείς ασχολούνται με επιστήμες, μουσική, υπολογιστές και μηχανολογία να έχουν ένα πολύ έξυπνο παιδί.
Αν παρατηρήσατε ότι το παιδί σας έχει κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά (ή όλα!) είναι πολύ πιθανόν να μεγαλώνετε μια ιδιοφυϊα!

boro.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πληρώνουν το επίδομα θέρμανσης του Απριλίου

Σήμερα, Παρασκευή, όπως διαβεβαίωσε η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων Σ. Σεχπερίδου στον ΑΝΤ1 μπαίνουν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων.

Προσοχή, πρόκειται για το επίδομα θέρμανσης των δικαιούχων για πέρυσι. Τα χρήματα που θα μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς σήμερα αφορούν όσους πήραν πετρέλαιο μέχρι και τις 2 Απριλίου του 2015.

Ταυτόχρονα η επιστροφή φόρου για το 2015 ξεκινάει τη Δευτέρα και οι δικαιούχοι θα δουν επιπλέον χρήματα στους λογαριασμούς τους... αλλά όχι όλοι.

Εάν έχετε οφειλές προς το δημόσιο που είναι εκτός ρύθμισης θα υπάρξει συμψηφισμός.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν στις εφορίες για φορολογούμενους για τους οποίους έχει εκδοθεί το Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης (ΑΦΕΚ):

-Αν ο δικαιούχος της επιστροφής έχει οφειλές προς το Δημόσιο το ΑΦΕΚ εξοφλείται συμψηφιστικά αυτεπαγγέλτως από τη ΔΟΥ.

-Αν ο δικαιούχος δεν έχει οφειλές προς το Δημόσιο ή υπολείπεται ποσό προς επιστροφή μετά τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό των οφειλών του, τότε, προκειμένου για ΑΦΕΚ επιστροφής κάτω των 300.000 ευρώ, αποστέλλεται σε αυτόν εντός δέκα ημερών από την εκκαθάριση του ΑΦΕΚ σχετική ειδοποίηση, προκειμένου να προσέλθει στη ΔΟΥ για την είσπραξη του ποσού προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά πληρωμής. Η αποπληρωμή γίνεται άμεσα, με εξαίρεση ενδεχόμενη πίστωση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό η οποία γίνεται το αργότερο μέσα σε πέντε ημέρες από την προσκόμιση των δικαιολογητικών.

-Προκειμένου για ΑΦΕΚ επιστροφής άνω των 300.000 ευρώ, για την πληρωμή των οποίων απαιτείται έγκριση από τον υπουργό Οικονομικών, η αποπληρωμή στους δικαιούχους των προς επιστροφή ποσών πραγματοποιείται εντός το πολύ δύο μηνών από την ημερομηνία εκκαθάρισης του ΑΦΕΚ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΕΣΠΑ επιδοτεί 12.700 πρώην ανέργους του ΟΑΕΔ και επιχειρήσεις

Ανοίγει τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» συνολικού προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ και επιδοτεί πρώην άνεργους του ΟΑΕΔ που άνοιξαν επιχείρηση μετά την 1η Ιανουαρίου του 2014, αλλά και εταιρείες που αύξησαν φέτος τις θέσεις απασχόλησής τους.

Στόχος της δράσης που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ είναι να στηριχθούν 12.700 εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες. Συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα παραχώρησαν ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη και ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Γιώργος Ιωαννίδης.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται: Σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 και Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους.

Η δράση προβλέπει την αναδρομική κάλυψη για το 2015 δαπανών νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, αποσβέσεις παγίων, ασφαλιστικές εισφορές, έμμεσες δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού) και την επιδότηση με 450 ευρώ μηνιαίως των καθαρών νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς εντός του 2015, με δέσμευση των τελευταίων για διατήρηση των επιδοτούμενων θέσεων για ισόποσο χρονικό διάστημα.

Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο στα 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά των καθαρών επιλέξιμων δαπανών που έχουν πραγματοποιηθεί από την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής του επιτόπιου ελέγχου.

Οι δικαιούχοι δεσμεύονται για τη διατήρηση λειτουργίας της επιχείρησης για χρονικό διάστημα 12 επιπλέον μηνών από την ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης. Η διατήρηση της λειτουργίας θα διαπιστώνεται μέσα από τη διαδικασία του επιτόπιου ελέγχου από εκπροσώπους του Οργανισμού. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις που έκαναν προσλήψεις για να επιδοτηθούν θα πρέπει να έχουν προβεί στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε σχέση με τον ανώτατο αριθμό των θέσεων που είχαν τον Δεκέμβριο του 2014.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να έχουν προσλάβει πρώην ανέργους κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2015 έως και 31-8-2015, με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους ή και μερικής απασχόλησης, τις οποίες και διατηρούν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για όλη τη συνολική διάρκεια του προγράμματος. Επίσης δεν θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό που είχαν τον Δεκέμβριο.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται εργοδότες για την επιχορήγηση, κατ’ ανώτατο όριο, 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης ή 40 θέσεων μερικής απασχόλησης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα από:

Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων. Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Aνοιξιάτικος καιρός με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 25 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 10 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ