Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Εντυπωσίασε η Έκθεση στη Λιβαδειά για την εξέγερση του Πολυτεχνείου-Βίντεο,φωτο



Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης για το Πολυτεχνείο.


   Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης που έγιναν  στις 19-11-2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00,  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π. Ε. Βοιωτίας

   Η Αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά  δήλωσε:
  “Να ευχαριστήσω το  3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς και  την χορωδία του. Η παρουσία των παιδιών και η συνεργασία με το προσωπικό του σχολείου συντέλεσε στην επιτυχία της εκδήλωσης. Ευχαριστώ από καρδιάς τους μαθητές και τις μαθήτριες  του σχολείου, την εκπαιδευτικό κα Παναγιωτοπούλου Ηρώ καθώς επίσης και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Λιβαδειάς , κα Γεωργαντά Ελίζα, με την οποία, ως εκπαιδευτικός του 3ου Γυμνασίου, συνεργαστήκαμε άψογα έτσι ώστε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η συμμετοχή της συντέλεσε στην επιτυχή  διοργάνωση  της έκθεσης.
   Επίσης την εκδήλωση παρακολούθησαν Βοιωτοί πολίτες καθώς και το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «το Γαϊτανάκι»,ο Σύλλογος Ποντίων, η Αντικαρκινική Εταιρία, η Εστία Μητέρας , εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Πανοσολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Δοσίθεος Καστόρης, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Π. Ε. Βοιωτίας , η Πρωτοβάθμια και  Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση Βοιωτίας  και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κος Δημητρίου Χρήστος.
   Η έκθεση θα μείνει ανοιχτή για το κοινό και τα σχολεία την Παρασκευή 20/11 από τις  9:00-14:00 και 18:00 – 20:00, το Σάββατο 21/11 από τις 17:00- 19:00, την Δευτέρα 23/11 και Τρίτη24/11 από τις 9:00 – 14:00 και 18:00 – 20:00.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Δίδυμο κορυφής κι όποιος αντέξει…


Την ώρα που η Θήβα πέρασε σαν σίφουνας από τις Ερυθρές, την ίδια ώρα στην Αράχωβα γινόταν το μεγάλο μπαμ με τον Αμβρυσσέα να χάνει από τον Παρνασσό κι έτσι οι δυο ομάδες αποτελούν πλέον το δίδυμο κορυφής σε ένα πρωτάθλημα που όποιος το… αντέξει.

Α’ Κατηγορία
9η Αγωνιστική
Δάφνη – Θήβα 0-4
Θεσπιακός – Μαυρομμάτι 3-1
Κόκκινο – Ένωση 0-2
Δήλεσι – Σχηματάρι Κυριακή
Παρνασσός – Αμβρυσσέας 2-1
Νίκη Λαφ. – Παμβαγιακός 1-2
Επαμεινώνδας – Αρματηλάτης 0-0
Ρεπό: Κιθαιρώνας

Βαθμολογία
(σε 9 αγώνες)

Αμβρυσσέας*——–20-4—–19
———————————————-
Θήβα*—————–22-3—–19
Δάφνη Ερ.———–14-10—-18
Ένωση*————–11-5——17
Σχηματάρι*———–18-4—–16
Επαμεινώνδας*—–15-9——16
Κιθαιρώνας*———12-6——12
Παμβαγιακός*——-13-15— 12
Παρνασσός————7-9——12
Κόκκινο—————-8-21—–10
Θεσπιακός———–10-19——-9
Δήλεσι——————6-12——7
——————————————–
Μαυρομμάτι*———-7-17——6
———————————————-
Νίκη Λαφ.————-8-23——-4
Αρματηλάτης*——–4-18——-2

* Έχουν 8 αγώνες

10η Αγωνιστική
Κιθαιρώνας Καπαρελλίου – Θεσπιακός
ΑΟ Θήβα – ΠΑΟΚ Κόκκινου
Μαυρομμάτι” – Δήλεσι
Ένωση ΑΣΑ – Παρνασσός Αράχωβας
Αναγέννηση Σχηματαρίου – Νίκη Λαφυστίου
Αμβρυσσέας Διστόμου – Επαμεινώνδας Λεύκτρων
Παμβαγιακός – Αρματηλάτης
Ρεπό: Δάφνη Ερυθρών
stereasports.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλα 22 άτομα συνελήφθησαν στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαποί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατηγορούμενοι για κλοπή από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στην ανωτέρω περιοχή.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα δύο στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς και ένας στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, καθώς και δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Εννέα (9) άτομα και ειδικότερα έξι ημεδαποί & ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας και των Αστυνομικών Τμημάτων Σχηματαρίου και Ορχομενού, καθώς και δύο ημεδαποί σε περιοχές της Λαμίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας αντίστοιχα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο (2) αλλοδαποί και ειδικότερα ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και ένας στα Καμένα Βούρλα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα δύο στη Θήβα και στην Αράχοβα, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Θηβών & Αράχωβας αντίστοιχα, καθώς και ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 26η Νοεμβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη - και ώρα 5.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1.Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου : " ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ Δ.Δ. ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ "

2.Περί εκμίσθωσης καλλιεργήσιμης γης  «ΕΠΑΝΩ ΧΩΡΙΟ Ή ΜΑΝΩΛΗ» της Τοπικής Κοινότητας Θουρίου.

3.Περί εκμίσθωσης καλλιεργήσιμης γης Τ.Κ. Μαυρονερίου των υπ.αριθμ. 229 & 248 τεμαχίων του Κτηματολογικού Πίνακα Αναδασμού Μαυρονερίου

4.Έγκριση συνεργασίας με φιλοζωικό σωματείο για την εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων Δήμου Λεβαδέων.

                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Γιάννη Πανούση σήμερα στο συνεδριακό Αλιάρτου

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου  2015  ώρα 6.00 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (κεντρική Πλατεία Αλιάρτου) σας προσκαλούμε στην ομιλία με θέμα:

«ΜΟΡΦΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

ΟΜΙΛΗΤΗΣ
Γιάννης  Πανούσης

καθηγητής Εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, π. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ 2262065463
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών κ. Κατερίνα Κωνσταντέλλου τηλ. 6947571087
Κοινόν των Βοιωτών: κ. Οδυσσέα  Καρβούνη  τηλ 6984316411
Διαβάστε Περισσότερα »

17 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα για διάφορα αδικήματα.
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στη περιοχή των Θηβών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, διότι στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και αυτοσχέδια τσιγάρα, τα οποία περιείχαν την εν λόγω ναρκωτική ουσία.

Ημεδαπός στη Λιβαδειά από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, διότι μαζί με έτερο συνεργό του, ο οποίος αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αφαίρεσαν από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο χρηματικό ποσό και ένα παιδικό παιχνίδι.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα, δύο (2) ημεδαπές στη Χαλκίδα & στη Λαμία, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκίδας & Λαμίας αντίστοιχα, καθώς και ένας αλλοδαπός στο Δομοκό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Τρεις (3) ημεδαποί σε περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Τροχαίας Λιβαδειάς & Θηβών, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδκότερα, δύο στο Καρπενήσι από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας & του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου αντίστοιχα, ένας στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και ένας στην Άμφισσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Τρεις (3) ημεδαποί στο Κυριάκι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ημεδαπός σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Τέλος, αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφει στα σχολεία η δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία...


Επιστρέφει στα σχολεία η ενισχυτική διδασκαλία, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.
Αντισταθμιστική εκπαίδευση από μόνιμους και ωρομίσθιους καθηγητές

Ειδικότερα...
με την τροπολογία του υπουργείου, επαναφέρεται η ενισχυτική διδασκαλία στο γυμνάσιο και στο λύκειο (γενικά λύκεια και ΕΠΑΛ). Το νέο αυτό πλαίσιο, επονομαζόμενο από το υπουργείο ως «αντισταθμιστική εκπαίδευση», στοχεύει στην κάλυψη γνωστικών κενών και εμβάθυνση στη διδασκόμενη ύλη, ώστε οι μαθητές μπορούν να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα την υποχρεωτική εκπαίδευση, ή να βοηθηθούν στον αγώνα τους για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και ώστε να υπάρξει μείωση της μαθητικής διαρροής.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, οι εκπαιδευτικοί που θα εργαστούν στην αντισταθμιστική εκπαίδευση θα είναι από το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό ή αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας, αλλά και προσωρινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που θα προσληφθούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Επίσης, όπως τονίζει το υπουργείο, οι δαπάνες που θα προκύψουν, θα καλυφθούν μέσω ΕΣΠΑ.

Πώς θα επιλέγονται οι διευθυντές των σχολείων

Η τροπολογία, αλλάζει επίσης και τον τρόπο επιλογής και τοποθέτησης διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η διαδικασία μοριοδότησης διευθυντών θα προβλέπει, εκτός της αξιολόγησης των τυπικών τους προσόντων και της μυστικής ψηφοφορίας, και προφορική συνέντευξη των υποψηφίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κεφαλλονιά: 33χρονος παντρεύτηκε 85χρονη!

Ο γαμπρός πολιορκούσε την 85χρονη για έξι μήνες πριν αυτή υποκύψει

Πιστεύετε στο «ο έρως χρόνια δεν κοιτά;» Δεν έχει καμία σημασία γιατί το πιστεύουν οι δυο νεόνυμφοι, που μόλις ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Εκείνη 85... Εκείνος 33... Τίποτα δεν τους πτόησε και πήγαν στο δημαρχείο της Κεφαλλονιάς, όπου τελέστηκε ο πολιτικός τους γάμος.

Μάλιστα όπως εκμυστηρεύτηκε η ευτυχισμένη νυφούλα, δεν έπεσε τόσο εύκολα στην αγκαλιά του καλού της. Ο 33χρονος σύμφωνα με τα όσα είπε, την πολιορκούσε για περίπου έξι μήνες, πριν αυτή αποφασίσει να ενδώσει!

Πλέον το ζεύγος απολαμβάνει το μήνα του μέλιτος και επιστρέφοντας θα μείνουν μαζί στο διαμέρισμά τους στο Αργοστόλι.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Ξεκινά πρόγραμμα καταβολής χρημάτων σε πολύτεκνες μητέρες



Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων σε 1.500 Πολύτεκνες Αγρότισσες Μητέρες, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ και ξεκινά την 23.11.2015 και θα διαρκέσει μέχρι και την 4.12.2015.

Tο Πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, ασφαλιστικά ενήμερες (ή ενταγμένες σε ρύθμιση καταβολής των ασφαλιστικών οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης) ή αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους του ΟΓΑ, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Στις 1.500 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες που έχουν τις ανωτέρω προϋποθέσεις θα καταβληθεί χρηματικό ποσό 1.000 €. Η Διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεπεράσουν τις 1.500, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση.

Προτεραιότητα στην κλήρωση έχουν οι πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, οι οποίες δεν κληρώθηκαν στο πρόγραμμα του προηγούμενου έτους.

Για πληροφορίες σχετικά με τους δικαιούχους, τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά καθώς και κάθε χρήσιμη και αναγκαία πληροφορία σχετικά με το ανωτέρω πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ www. oga.gr (Προγράμματα Αγροτικής Εστίας) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 213-1519233, 213-1519310 του Κλάδου Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Δύο συλλήψεις για κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ

Ταυτοποιήθηκαν δύο (2) από τα μέλη της ομάδας, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας δύο ακόμη συνεργών τους
Εξιχνιάσθηκαν (60) κλοπές μετασχηματιστών από περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, οι οποίες διαπράχθηκαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, με τη ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση να ανέρχεται περίπου στις (240.000) ευρώ
 Σε βάρος των μελών της ομάδας, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, διακριβώθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας, η δράση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στην διάπραξη
σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. Θηβών.
Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας δύο (2) μελών της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα, ενός 36χρονου άνδρα και μίας 33χρονης γυναίκας.
Σε βάρος των ανωτέρω, αλλά και δύο ακόμη συνεργών τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών.
Ειδικότερα χθες (19-11-2015) πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατά τη διάρκεια περιπολίας τους στην περιοχή του Κόκκινου Βοιωτίας, στα πλαίσια αντιμετώπισης κλοπών μετασχηματιστών, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα, στο οποίο επέβαιναν δύο (2) άτομα και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Όμως ο οδηγός αυτού ανέπτυξε ταχύτητα και μετά από πρόσκρουση σε βράχο, εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι το ανωτέρω όχημα ανήκει στην 33χρονη, η οποία μαζί με τον 36χρονο και δύο ακόμη τουλάχιστον συνεργούς τους, είχαν συστήσει, από τις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, δομημένη εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, με αποκλειστικό σκοπό την αφαίρεση μετασχηματιστών.
Συγκεκριμένα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα – προανάκριση, τα μέλη της σπείρας ενέχονται στη διάπραξη εξήντα (60) κλοπών μετασχηματιστών, από την περιοχή του Κάστρου, του Κόκκινου & του Ακραίφνιου Βοιωτίας, καθώς και του Μαρτίνου Φθιώτιδας, με τη ζημιά που προκλήθηκε στην ανωτέρω επιχείρηση, από τις φθορές και τις κλοπές, να υπολογίζεται περίπου στις (240.000) ευρώ.
Γίνεται μνεία ότι τα ταυτοποιημένα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και να διαπιστωθεί πλήρως η σύνθεση της εν λόγω εγκληματικής ομάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημιουργία ομάδας αλληλεγγύης ενάντια στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς



Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Φορέων και πολιτών, με πρωτοβουλία του
Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, στο Εργατικό Κέντρο, ενάντια στους Πλειστηριασμούς και κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, καταστημάτων και γενικά όλων των περιουσιακών στοιχείων.
Παρευρέθηκαν οι :
Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, ΕΛΜΕ Νομού Βοιωτίας ,  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς,Ιατρικός Σύλλογος Λιβαδειάς,  Εκπρόσωπος του ΕΠΑΜ και Σωματεία.
Οι παρευρισκόμενοι Φορείς αποφάσισαν
Να πραγματοποιηθεί εκδήλωση – ενημέρωση για τις κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, κόκκινα δάνεια, από το Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας «Χρήστος Παλαιολόγος» και ώρα 6.30΄το απόγευμα.
Να γίνει καταγραφή στοιχείων σχετικά με το ποιοι συμπολίτες μας έχουν άμεσα πρόβλημα, έτσι ώστε όταν θα γίνει πλειστηριασμός ή κατάσχεση να υπάρχει ομάδα Αλληλεγγύης, στην οποία θα απευθύνονται για νομική υποστήριξη και άμεση συνδρομή κατά τη διαδικασία εκτέλεσης (κατάληψη Τράπεζας, η οποία θα προχωράει στην κατάσχεση ή στον πλειστηριασμό οικίας ή καταστήματος,  παρεμπόδιση Δικαστικού Επιμελητήκ.α.)
Τηλέφωνο επικοινωνίας : Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς 22610 28344
Καθημερινά  και ώρες  από 9.00΄π.μ. έως 14.00΄
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται βροχές σήμερα -Πού θα είναι απαραίτητη η ομπρέλα

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Σάββατο, κυρίως στα δυτικά όπου τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.

Οι νότιοι άνεμοι σταδιακά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στα 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ανατολικά κυρίως τις πρωινές ώρες.



Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για το Σάββατο:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 και από το απόγευμα πιθανόν 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ