Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Η Νατάσα Καραμανλή στο Μαυρομμάτι

Πολιτιστικός-Χορευτικός Σύλλογος Μαυρομματίου
    Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα
«Πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού»
   
Ομιλίτριες:
•    Ελένη Λυκάκη-Καρατζά
Ειδική Ακτινοδαγνώστρια μαστού
•    Νατάσα Παζαίτη
Ειδική Χειρούργος μαστού

ΤΙΤΛΟΙ ΟΜΙΛΙΑΣ
1.    Ομιλία Κα Ελένη Λυκάκη-Καρατζά
«Η συμβολή της ακτινοδιαγνωστικής στην διάγνωση και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού»
2.    Ομιλία Κα Νατάσα Παζαίτη
«Η σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού-Παράγοντες κινδύνου-Αντιμετώπιση-Ο ρόλος του Χειρουργού»

    Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015
    Ώρα:19:00
    Είσοδος ελεύθερη
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο "πόδι" η Τανάγρα για τα επικίνδυνα απόβλητα-Θέλουμε να Ζήσουμε!!! -Βίντεο,φωτο

Αναβρασμό προκαλεί στην κοινωνία της Τανάγρας  ηαπόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας που εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους του Κέντρου  προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης επικίνδυνων και μη επικίνδυνων αποβλήτων της εταιρείας CINAR A.E. που βρίσκεται στη θέση «Καλό Πηγάδι» της Τ.Κ. Τανάγρας του Δήμου Τανάγρας.
 Όλοι στο πόδι, βροντοφώναξαν οι κάτοικοι της Τανάγρας για να ματαιωθεί η εγκατάσταση-αποθήκευση επικίνδυνων αποβλήτων στη περιοχή τους και όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν στο Permissospress "ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ-ΟΧΙ ΑΛΛΟΝ ΑΣΩΠΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ "

Εκατόν ογδόντα πέντε περίπου μέρες μετά την θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έγκριση της μελέτης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων της εταιρίας διαχείρισης αποβλήτων CINAR A.E. από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, χρειάστηκε η κινητοποίηση των πολιτών της Τανάγρας. Δυναμικό παρόν έδωσαν πεντακόσιοι περίπου κάτοικοι, όχι μόνο της Τανάγρας αλλά και άλλων Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου μας φωνάζοντας συνθήματα για να μην έλθουν απόβλητα στην Τανάγρα. Συμπαρατάχθηκαν ακόμη μαζί μας: σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, σύλλογοι ,φορείς, πολιτευτές καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Γιαννάκης που στον χαιρετισμό του δήλωσε άγνοια του θέματος και μας γέμισε ερωτηματικά. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την όλη στάση και την συμπεριφορά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και της Περιφέρειας, αφού μας αγνόησαν, η οποία προσβάλλει την προσωπικότητά μας αλλά και την ιστορική αξία της Τανάγρας. Καλούμε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξής του να ανακαλέσουν κάθε προηγούμενη απόφασή τους ώστε να μην γίνει η εκτέλεση του έργου διαχείρισης επικίνδυνων και μη αποβλήτων στον τόπο μας. Η εναπόθεσή τους σε μέρος που έχει χαρακτηρισθεί αρχαιολογικός, αποτελεί ανεπανόρθωτη προσβολή για ένα ιστορικό και πολιτισμικό σύμβολο και υποβαθμίζει σοβαρά από κάθε άποψη την περιοχή μας. Επίσης η πολύ μικρή απόσταση από το χωριό της Τανάγρας εγκυμονεί κινδύνους υγείας για τους κατοίκους σε περίπτωση ατυχήματος, για τις καλλιέργειες των αγροτών μας αν μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας αλλά πρέπει να τονίσουμε και την τεράστια οικολογική καταστροφή που μπορεί να προκληθεί. Θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο μέχρι να δικαιωθούμε.
ΠΑΝΤΑΝΑΓΡΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΏΝΑ



Φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες

Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες,  Αγροτικής Εστίας ΟΓΑ έτους 2015

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει τις πολύτεκνες μητέρες ότι στα πλαίσια του Προγράμματος παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες του Κλάδου Αγροτικής Εστίας ΟΓΑ έτους 2015 μπορούν από 23.11.2015 μέχρι και 04.12.2015 να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της περιοχής τους. Σε κάθε μία από τις 1.500 πολύτεκνες μητέρες που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα θα καταβληθεί ποσό ύψους 1.000 €.
Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι οι πολύτεκνες μητέρες που, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, ασφαλιστικά ενήμερες ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας. Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα να είναι δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο  πρόγραμμα. Επίσης, για τη συμπλήρωση του 18ου ή του 24ου έτους ηλικίας των τέκνων, θα λαμβάνεται υπόψη η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2015.
Στους δικαιούχους δεν θα περιλαμβάνονται πολύτεκνες μητέρες με τέκνα τα οποία έχουν  συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φοιτούν σε Δημόσια ή ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού ή εξακολουθούν να σπουδάζουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΕΠΑΛ,ΤΕΕ).
Για τη συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στα ΚΕΠ από 23-11-2015 μέχρι και 4-12-2015.
Για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης θα πρέπει η δικαιούχος να έχει μαζί της: α) Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς της και β) Τα Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α (ατομικό και τέκνων) προκειμένου να συμπληρωθούν τα στοιχεία σύμφωνα με τα αναγραφόμενα σ’ αυτά.
Σχετικά με τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομισθούν επισυνάπτεται αυτούσια η σχετική ανακοίνωση του Κλάδου Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα ΚΕΠ της περιοχής σας (ΚΕΠ Λιβαδειάς τηλ. 22613-50.000, ΚΕΠ Αγίου Γεωργίου τηλ. 22610-49.001, ΚΕΠ Χαιρώνειας τηλ. 22613-51.930, ΚΕΠ Δαύλειας τηλ. 22613-51.420, ΚΕΠ Κυριακίου τηλ. 22673-50.310).

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση της ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ για τα 97 χρόνια του Κόμματος



Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη «Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Βοιωτίας»


Πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη  της Κοινωνικής Σύμπραξης Π. Ε. Βοιωτίας, με τους εταίρους μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμά.

Το θέμα της τεχνικής αυτής σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός των ενεργειών για την υλοποίηση του Επισιτιστικού Προγράμματος.

Στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η Ελληνική κοινωνία το πρόγραμμα αυτό έρχεται να δώσει σε περίπου 3.500 συνανθρώπους μας που βρίσκονται πράγματι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση μία ελάχιστη βοήθεια.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Φανής Παπαθωμά, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπακομήτρου Κ., του Γεν.Δ/ντή Υγείας & Πρόνοιας κ. Τσελά Σταύρου, των Αναπληρωτών Πρ/νων κ.κ. Καράντζαλη Λ., Καιτατζή Σ., Υπηρεσιακών παραγόντων και των εκπροσώπων των Κοινωνικών εταίρων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Βοιωτίας,  κ. Φανή Παπαθωμά, τόνισε ότι οι  υπηρεσίες της Π.Ε. Βοιωτίας θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για όλους τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη και ζήτησε από τους εκπροσώπους των Δήμων  να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για την καλύτερη υλοποίηση του προγράμματος, έτσι ώστε να φτάσει έγκαιρα και ουσιαστικά η επισιτιστική βοήθεια στους συμπολίτες μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων-Δείτε τα θέματα

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 17η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
1 Περί της έγκρισης πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
2 Περί της έγκρισης Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων έτους
2016.(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος Αραπίτσας Γεώργιος)
3 Περί της έγκρισης παρακολούθησης εσόδων - εξόδων Γ΄ Τριμήνου του Δήμου Αλιάρτου -
Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος Αραπίτσας Γεώργιος)4 Περί της τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2015.(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος
Αραπίτσας Γεώργιος)
5 Περί των αναμορφώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος
Αραπίτσας Γεώργιος)
6 Περί της έγκρισης κατανομής θέσεων για την πρόσληψη πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής , για το
πρόγραμμα ΄΄Άθληση για όλους΄΄΄.(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος Αραπίτσας Γεώργιος)
7 Περί ορθής επανάληψης της υπό αριθ.187/2015 απόφαση Δ.Σ , ως προς την
ημερομηνία.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
8 Περί της έγκρισης μελέτης συνολικής θέωρησης στην Τ.Κ Υψηλάντη.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
9 Περί της παραλαβής ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης ενεργειακής αποδοτικότητας Δημοτικών
Κτιρίων.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
10 Περί της έγκρισης της υπό αριθ. 12/2015 μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας με τίτλο
΄΄Εκσυγχρονισμός , Βελτίωση υφιστάμενης οδοποιίας εντός πυρόπληκτης περιοχής στην Τ.Κ
Μαυρομματίου από ΧΑΔΑ έως Άγιο Γεώργιο.(Εισηγητής Κος Βαρουξής)
11 Περί της έγκρισης της υπό αριθ.13/2015 περιβαλλοντικής μελέτης του έργου ΄΄Εκσυγχρονισμός
, Βελτίωση Υφιστάμενης Οδοποιίας εντός Πυρόπληκτης Περιοχής΄΄ , στην Τ.Κ Μαυρομματίου
από ΧΑΔΑ έως Άγιο Γεώργιο.(Εισηγητής Κος Βαρουξής)
12 Περί της υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση έργου σε πυρόπληκτη περιοχή με τίτλο
΄΄Εκσυγχρονισμός , Βελτίωση υφιστάμενης Οδοποιίας εντός πυρόπληκτης περιοχής΄΄ , στην
Τ.Κ Μαυρομματίου από ΧΑΔΑ έως Άγιο Γεώργιο (Π.Δ.Ε. ΣΑΕΠ 466).(Εισηγητής Κος Βαρουξής)
13 Περί της έγκρισης του 1ου ΑΠΕ του έργου ΄΄Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων - Πλατεία 700
Θεσπιέων και παράταση του έργου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
14 Περί της έγκρισης του 3ου ΑΠΕ του έργου ΄΄ Επισκευή Καταστρώματος Γέφυρας΄΄΄(Εισηγητής
Κος Βαρουξής)
15 Περί της έγκρισης 2ου ΑΠΕ του έργου ΄΄Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στις περιοχές Μάζι - Νεοχώρι -
Θεσπιές.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
16 Περί ορθής επανάληψης της υπό αριθ.206/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά
την αλλαγή σχεδίου δράσης του Αθλητικού Σωματείου ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
17 Περί ορθής επανάληψης της υπό αριθ.207/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά
την αλλαγή σχεδίου δράσης Αθλητικού Ομίλου Μαυρομματίου .(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
18 Περί επαναπροκήρυξης της θέσης ΔΕ24 Ηλεκτρολόγων της ΣΟΧ2/2015 , λόγω παραίτησης του
προσληφθέντος και μη ύπαρξης άλλων υποψηφίων.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
19 Περί της εξέτασης αίτησης της ενδιαφερόμενης Σιαμανδούρα Γεωργία για πρακτική άσκηση στον
Παιδικό Σταθμό Μαυρομματίου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
20 Περί της εξέτασης αίτησης της ενδιαφερόμενης Παπαναγιώτου Αναστασίας για πρακτική
άσκηση στον Παιδικό Σταθμό Αλιάρτου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
21 Περί της έγκρισης Ισολογισμού & Έκθεση πεπραγμένων της ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ οικ. έτους 2014 κατά
την διαχειριστή περίοδο από 1/1/2014 έως 31/12/2014.(Εισηγήτρια Κα Τσιώλη)
22 Περί της ψήφισης του Απολογισμού της ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ οικ. έτους 2014.(Εισηγήτρια Κα Τσιώλη)
23 Περί της εγγραφής νηπίου στον Παιδικό Σταθμό Μαυρομματίου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου
ΖΙΩΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτή παλαιοχριστιανικού Ναού Αγ. Αικατερίνης Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Με επιτυχία η Πεζοπορία στο πλαίσιο πρόληψης του Σακχαρώδους Διαβήτη


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου η δράσης της πεζοπορίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Θηβών, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) και ο Δημοτικός Οργανισμός (Δ.Ο.Θ.), με την υποστήριξη των Ιατρικού Συλλόγου Θηβών και Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας,  στο πλαίσιο του Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – Ηπιόνη για τον Σακχαρώδη Διαβήτη .

Στη δράση συμμετείχαν οι εργαζόμενοι όλων των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΗΚΕΘ και του ΔΟΘ, μέλη συλλόγων και φορέων της περιοχής και δημότες. Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Καμούτσης Αν., που μίλησε και για το εν λόγω πρόγραμμα και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κουτσοδήμος Δ.

Η πεζοπορία ήταν η πρώτη δράση της συμμετοχής στην εκστρατεία πρόληψης του Σακχαρώδους Διαβήτη. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από ειδικούς καθώς και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου με τη βοήθεια των νοσηλευτριών των δομών του Βοήθεια στο Σπίτι και των ΚΑΠΗ, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των οποίων θα γνωστοποιούνται σταδιακά. Έχουν, επίσης, εκδοθεί ενημερωτικές αφίσες και φυλλάδια.
Σκοπός του προγράμματος και των δράσεων αυτού είναι η προάσπιση και προαγωγή της υγείας των ηλικιωμένων ατόμων, η ενίσχυση του πολυδύναμου ρόλου τους στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, η ευαισθητοποίηση των πολιτών, η ενημέρωση της κοινής γνώμης για θέματα υγείας και η ενίσχυση του σχεδιασμού και της ενδυνάμωσης του ρόλου του φιλικού περιβάλλοντος για τα ηλικιωμένα άτομα στην κατοικία, στην πόλη και στις υπηρεσίες.

Ευχαριστούμε θερμά τους ακόλουθους χορηγούς της εκδήλωσης:
Φωτογραφείο Χρ. Μακρυπούλια
Prisma Art- Π. Δέδες
Θ. Καλαφάτης – Χρώματά-Υδραυλικά
Σ.Χ. Σταμάτης & ΣΙΑ Ο.Ε.
Πέντε Α.Ε.- Γαλαξίας
Κάβα Ανδριανού Κ.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά για τη σημαντική συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή της πεζοπορίας την ΤΡΟΧΑΙΑ ΘΗΒΩΝ και το ΕΚΑΒ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θήβα


Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε και φέτος η 21η  Νοεμβρίου, Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων  και  εορτή των Εισοδίων της Παναγίας, προστάτιδας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών,  όπου εκφωνήθηκε και ο Πανηγυρικός της Ημέρας από Αξιωματικό του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων  από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας κ. Αναστασίου Γ., τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Νικολάου Σπ. και τον Διοικητή του ΚΕΠΒ Θήβας κ. Παππά Λ.

Μετά την τελετή ακολούθησε μικρή δεξίωση για τις αρχές και τους πολίτες στο  Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου με αφορμή την ημέρα εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων και της   γιορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου μας, που με την της ευλογία της, οι Έλληνες έγραψαν λαμπρές σελίδες ηρωισμού και δόξας σε όλα τα πεδία των μαχών, ευχήθηκε ολόψυχα Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους τους αξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός 75χρονος στη Φθιώτιδα: Τον μαχαίρωσαν μέσα στο σπίτι του

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν τη ληστεία, καθώς ορισμένοι άνθρωποι στην ευρύτερη περιοχή γνώριζαν πως ο 75χρονος είχε κάποιες οικονομίες
Νεκρός βρέθηκε, σήμερα το πρωί, 75χρονος μέσα στο σπίτι του. Οι έρευνες της αστυνομίας κινούνται σε περιορισμένο κύκλο προσώπων για να εντοπιστεί ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος που έγινε στον Καραβόμυλο της Στυλίδας.
   
Το θύμα, συνήθιζε να πίνει καφέ με έναν γείτονά του και φίλο του. Κάθε πρωί ο φίλος του έφτιαχνε καφέ και πήγαινε στο σπίτι του 75χρονου να τον πιούν παρέα.

Το ίδιο συνέβη και σήμερα το πρωί. Φθάνοντας, όμως, βρήκε την πόρτα μισάνοιχτη και όταν τον φώναξε δεν πήρε απάντηση. Έτσι, μπήκε στο σπίτι και βρήκε τον άτυχο άνδρα μέσα στα αίματα, ακριβώς πίσω από την πόρτα.
  
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το θύμα έφερε τουλάχιστον τρία τραύματα με μαχαίρι στον θώρακα και στην κοιλιά. Ο 75χρονος έμενε μόνος του στο χωριό, είχε επαφές με περιορισμένο κύκλο ανθρώπων και το τελευταίο διάστημα είχε απομακρύνει και την βουλγαρικής καταγωγής βοηθό που για χρόνια τον βοηθούσε στο σπίτι του.

  
Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν τη ληστεία, καθώς ορισμένοι άνθρωποι στην ευρύτερη περιοχή γνώριζαν πως ο 75χρονος είχε κάποιες οικονομίες και λόγω των capital controls ενδεχόμενα και να τις είχε μεταφέρει στο σπίτι του.


Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι το σπίτι δεν έχει σημάδια παραβίασης σε κάποιο σημείο, γεγονός που δείχνει πως οι άνθρωποι που τον προσέγγισαν είχαν την εμπιστοσύνη του και πιθανά να τους άνοιξε και ο ίδιος την πόρτα.

Σημειώνεται ότι ο 75χρονος πριν από λίγο καιρό είχε τραυματιστεί σε τροχαίο και βρίσκονταν στο στάδιο της ανάρρωσης. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα άρχισε να βγαίνει από το σπίτι του. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν έχουν αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο ωστόσο μιλούν για αποτρόπαιο έγκλημα και μάλιστα με ιδιαίτερη αγριότητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δηλώσεις για τη χορήγηση αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Βοιωτίας γνωστοποιεί στους ενδιαφερόμενους ότι εν όψει της επιλογής κριτηρίων χορήγησης αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2016 σύμφωνα με τον (ΕΕ) 1308/2013 και σύμφωνα με το υπ. αρ. 5092/119961/04-11-2015 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα δέχεται δηλώσεις ενδιαφέροντος από 15/11 έως 15/12 του 2015 μέσω φαξ στο 2261021758 και στην έδρα της Δ/νσης στη Λιβαδειά ( Φίλωνος 35-39)

Στην δήλωση θα περιέχονται α) η απαιτούμενη έκταση, β) η περιοχή (Νομός) και γ) το αν η έκταση είναι ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στο πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής υγείας των ηλικιωμένων ατόμων – Ηπιόνη




Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείριση Θήβας, το Δημοτικό Οργανισμό Θήβας και την υποστήριξη των  Ιατρικού Συλλόγου Θηβών και  Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας, συμμετέχει στον Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων “Ηπιόνη” , το οποίο για το έτος 2015 έχει ως θέμα “Σακχαρώδης Διαβήτης”.

Για τις ανάγκες της εκστρατείας πρόληψης του Σακχαρώδους Διαβήτη έχει εκδοθεί ενημερωτική αφίσα με αναγραφόμενα τα τηλέφωνα επικοινωνίας των εμπλεκόμενων φορέων, όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί για περισσότερες πληροφορίες. Επίσης μέχρι τέλους Δεκεμβρίου θα διοργανώνονται σχετικές δράσεις όπως πεζοπορία, ομιλίες  κα. Παράλληλα οι νοσηλεύτριες των δομών του Βοήθεια στο Σπίτι και των ΚΑΠΗ θα πραγματοποιούν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των οποίων θα γνωστοποιούνται σταδιακά.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προάσπιση και προαγωγή της υγείας των ηλικιωμένων ατόμων, η ενίσχυση του πολυδύναμου ρόλου τους στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, η ευαισθητοποίηση των πολιτών, η ενημέρωση της κοινής γνώμης για θέματα υγείας και η ενίσχυση του σχεδιασμού και της ενδυνάμωσης του ρόλου του φιλικού περιβάλλοντος για τα ηλικιωμένα άτομα στην κατοικία, στην πόλη και στις υπηρεσίες.

Στόχοι του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ηλικιωμένων ατόμων και των οικογενειών τους για θέματα υγείας που σχετίζονται με το Σακχαρώδη Διαβήτη και των ψυχοκοινωνικών του διαστάσεων, η ανάπτυξη της πρωτογενούς πρόληψης για τον Σακχ. Διαβήτη και ιδιαίτερα σε επίπεδο αγωγής υγείας ( αλλαγή στάσεων και συνηθειών, υιοθέτηση υγιούς τρόπου ζωής, τροποποίηση συμπεριφορών) και η συστηματική παραπομπή και διαχείριση περιστατικών με Σακχ. Διαβήτη σε υπηρεσίες υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για το τι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης μπορείτε να βρείτε στο site του Δήμου www.thiva.gr, όπου έχει αναρτηθεί σχετικό ενημερωτικό υλικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα σε πολύτεκνες μητέρες


Η διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων σε 1.500 Πολύτεκνες Αγρότισσες Μητέρες, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ και ξεκινά την 23.11.2015 και θα διαρκέσει μέχρι και την 4.12.2015.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, ασφαλιστικά ενήμερες (ή ενταγμένες σε ρύθμιση καταβολής των ασφαλιστικών οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης) ή αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους του ΟΓΑ, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Στις 1.500 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες που έχουν τις ανωτέρω προϋποθέσεις θαμκαταβληθεί χρηματικό ποσό 1.000 €.

Η Διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεπεράσουν τις 1.500, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση. Προτεραιότητα στην κλήρωση έχουν οι πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, οι οποίες δεν κληρώθηκαν στο πρόγραμμα του προηγούμενου έτους.

Για πληροφορίες σχετικά με τους δικαιούχους, τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά καθώς και κάθε χρήσιμη και αναγκαία πληροφορία σχετικά με το ανωτέρω πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ  www.oga.gr
(Προγράμματα Αγροτικής Εστίας) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 213-1519233, 213-1519310 του Κλάδου Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι ακριβώς προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2016




    Παρεμβάσεις και μέτρα ύψους 5,733 δισ. ευρώ για τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2016.

Πρόκειται για μέτρα που... ήδη έχουν ληφθεί ή άλλα που προβλέπεται να υλοποιηθούν το επόμενο έτος και περιλαμβάνονται στη συμφωνία οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης με τους δανειστές, προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,53% του ΑΕΠ το 2016 από πρωτογενές έλλειμμα 0,20% του ΑΕΠ εφέτος.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου η ψήφισή του

Στη Βουλή και στον πρόεδρο του Σώματος Νίκο Βούτση, κατέθεσε την Παρασκευή τον νέο κρατικό προϋπολογισμό του 2016, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, η επεξεργασία του νέου προϋπολογισμού θα ξεκινήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων την ερχόμενη Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερεις συνεδριάσεις.

Στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του θα αρχίσει την 1η Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη, και θα ολοκληρωθεί έπειτα από πέντε συνεδριάσεις με την ψήφισή του, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου, ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία.

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός

Ο προϋπολογισμός, μεταξύ άλλων, προβλέπει την αναθεώρηση της φορολογίας εισοδήματος παράλληλα με την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης (έως το τέλος του έτους), καθώς και τη μεταρρύθμιση του υφιστάμενου μισθολογίου στο δημόσιο με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, όπου θα αποσυνδέεται ο βαθμός από το μισθολογικό κλιμάκιο του υπαλλήλου.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, από τα 5,733 δισ. ευρώ νέων παρεμβάσεων τα 2,532 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το σκέλος των δαπανών, ενώ τα 3,201 δισ. ευρώ από τα έσοδα.

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά τις δαπάνες, από τις αλλαγές που θα γίνουν στις συντάξεις του δημοσίου προβλέπεται εξοικονόμηση δαπανών 188 εκατ. ευρώ, από τον εξορθολογισμό της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης με μείωση της δαπάνης κατά 50% εξοικονόμηση 105 εκατ. ευρώ, από τη μείωση των αμυντικών και άλλων λειτουργικών δαπανών του υπουργείου Αμύνης εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ, από τις συντάξεις των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης εξοικονόμηση 538 εκατ. ευρώ και από τις εισφορές και λοιπές παροχές Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης εξοικονομήσεις ύψους 1,113 δισ. ευρώ.

Το σύνολο των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού (περιλαμβάνει και τις δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) προβλέπεται ότι θα ανέλθει σε 55,751 δισ. ευρώ έναντι 55,664 δισ. ευρώ το 2015.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού θα ανέλθουν σε 49,001 δισ. ευρώ έναντι 49,264 δισ. ευρώ εφέτος, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού θα διαμορφωθούν σε 41,861 δισ. ευρώ έναντι 41,924 δισ. ευρώ εφέτος.

Οι δαπάνες για τόκους θα ανέλθουν το 2016 σε 5,930 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 100 εκατ. ευρώ σε σχέση με εφέτος που θα διαμορφωθούν στα 5,830 δισ. ευρώ.

Το ύψος των δαπανών που θα καταβληθούν για εξοπλιστικά προγράμματα θα ανέλθει σε 598 εκατ. ευρώ από 590 εκατ. ευρώ εφέτος. Τέλος, οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα είναι αυξημένες στα 6,750 δισ. ευρώ έναντι 6,4 δισ. ευρώ εφέτος.

Στο σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού, από τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη νομοθετηθεί (που είναι και οι περισσότερες) ή από όσες προβλέπεται να προωθηθούν το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αύξηση εσόδων ύψους 3,201 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, από την αναμόρφωση του Κώδικα ΦΠΑ προβλέπεται αύξηση 1,310 δισ. (πρόκειται για αύξηση των εσόδων που θα προέλθει, κυρίως, από τις αλλαγές που ήδη έγιναν στον ΦΠΑ), από την αναμόρφωση που έγινε στους συντελεστές στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης προβλέπεται αύξηση εσόδων 377 εκατ. ευρώ, από την αύξηση των συντελεστών στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης 32 εκατ. ευρώ, από την αύξηση που έγινε στους συντελεστές στο φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων αύξηση εσόδων 150 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, έσοδα 114 εκατ. ευρώ προβλέπονται από την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, 79 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής για του αγρότες, ενώ από την αναμενόμενη αύξηση των συντελεστών φορολογίας του αγροτικού εισοδήματος προβλέπονται έσοδα 32 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ευρώ από την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος.

Από την επιβολή του ειδικού τέλους ανά στήλη σε κάθε τυχερό παιγνίδι του ΟΠΑΠ εκτιμώνται εισπράξεις 210 εκατ. ευρώ το 2016.

Το σύνολο των εσόδων του προϋπολογισμού θα ανέλθει σε 53,527 δισ. ευρώ έναντι 53,091 δισ. ευρώ εφέτος. Τα καθαρά έσοδα (μετά τις επιστροφές φόρων) θα ανέλθουν σε 49,107 δισ. ευρώ έναντι 48,168 δισ. ευρώ εφέτος. Το ύψος των εσόδων από τους άμεσους φόρους θα αυξηθεί στα 20,028 δισ. ευρώ από 19,165 δισ. ευρώ εφέτος.

Η αύξηση κατά 863 εκατ. ευρώ αναμένεται να προέλθει από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων που θα διαμορφωθεί κατά 7,834 δισ. ευρώ και θα είναι αυξημένος κατά 204 εκατ. ευρώ, λόγω των αλλαγών που ήδη έχουν γίνει στη φορολογία εισοδήματος και αυτών που, όπως έχει προαναγγελθεί, πρόκειται να γίνουν.

Οι φόροι στην περιουσία (σε ταμειακή βάση) θα ανέλθουν σε 3,788 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 920 εκατ. ευρώ σε σχέση με εφέτος, κυρίως λόγω της είσπραξης στις αρχές του έτους των δύο δόσεων του ΕΝΦΙΑ του 2015.

Τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους θα διαμορφωθούν στα 24,738 δισ. ευρώ και θα είναι αυξημένα κατά 1,141 δισ. ευρώ σε σχέση με εφέτος, κυρίως λόγω της αύξησης των εισπράξεων από τις αλλαγές που έχουν γίνει στον ΦΠΑ.

Τι θα προβλέπει το νέο μισθολόγιο

Για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο αναφέρεται συγκεκριμένα ότι θα έχει ως στόχο τη σύνδεση της μισθολογικής κατανομής με τις δεξιότητες, τις επιδόσεις, τα καθήκοντα και τη θέση του προσωπικού. Στο νέο σύστημα αμοιβών, όπως σημειώνεται, θα προβλέπεται η αποσύνδεση του βαθμού από το μισθολογικό κλιμάκιο του υπαλλήλου.

Η μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων θα πραγματοποιείται ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσής του και η ένταξή τους στα μισθολογικά κλιμάκια θα καθορίζεται ανάλογα με τον χρόνο υπηρεσίας και τα τυπικά τους προσόντα ή την κατοχή θέσης ευθύνης.

«Προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη αποσυμπίεση σε όλο το μισθολογικό φάσμα, η μισθολογική εξέλιξη συντελείται με διαφορετικό τρόπο στις υπάρχουσες κατηγορίες των υπαλλήλων, ενισχύονται τα επιδόματα θέσης ευθύνης, αλλά και η διασύνδεση ενός μέρους των αποδοχών του υπαλλήλου με την περιγραφή των καθηκόντων κάθε θέσης εργασίας», σημειώνεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού.

Σημειώνεται, επίσης ότι σχεδιάζεται η ανάληψη δράσης για την ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων του νέου μισθολογίου από τους φορείς του Δημοσίου, τους ΟΤΑ τα ΝΠΔΔ και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Σχεδιάζεται, επίσης και αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων, με στόχο τον εξορθολογισμό και τη μείωση του αριθμού τους.

Ειδικότερα, προβλέπεται να συγχωνευτούν ειδικά μισθολόγια που αφορούν επαγγελματικές κατηγορίες ή η κατάργηση κάποιων και η ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μάντζιος: «Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε μπάλα»



Στο γεγονός πως οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μπάλα και να δημιουργήσουν φάσεις απέδωσε ο Άκης Μάντζιος την ήττα του Λεβαδειακού με σκορ 2-1 από τον Πλατανιά.

Πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, στο οποίο και οφείλεται η ήττα από τον Πλατανιά, διαπίστωσε ο Άκης Μάντζιος μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι.

Ο τεχνικός του Λεβαδειακού τόνισε πως μετά το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τον αντίπαλο.

Συγκεκριμένα:

«Ξέραμε πως είχαμε να αντιμετωπίσει μια αρκετά καλή ομάδα. Σχεδιάσαμε το παιχνίδι αρκετά καλά σε ό,τι αναφορά την αμυντική μας λειτουργία. Παρά την κατοχή του Πλατανιά δεν κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα και θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει εμείς το γκολ στο πρώτο ημίχρονο με τον Μάντζιο.

Από εκεί και πέρα περιμέναμε να φορτώσει ο Πλατανιάς και με δεύτερο σέντερ φορ, όπως κι έγινε. Θέλαμε να κάνουμε την αλλαγή και να παίξουμε με τρία στόπερ και δυστυχώς στην πρώτη φάση έγινε αυτό που θέλαμε να αποφύγουμε. Μετά το γκολ έγιναν πιο εύκολα τα πράγματα για τον Πλατανιά.

Δυστυχώς εμείς στο κομμάτι το δημιουργικό και το τελείωμα των φάσεων μπήκαμε αργά στο παιχνίδι με τη μείωση του σκορ αλλά το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν στο να μπορέσουμε να κρατήσουμε την μπάλα. Σίγουρα είναι μεγάλες απώλειες για την ομάδα μας τα παιδιά που έλειπαν, αν βάλουμε και το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής που είχαμε με τον Φαβάλι.

Δυστυχώς δεν πήραμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Συνεχίζουμε, έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι τώρα στην έδρα μας και θέλουμε να το κερδίσουμε.

Το κυριότερό μας πρόβλημα ήταν πως δεν κρατήσαμε μπάλα. Αν δεν κρατάς μπάλα, δεν μπορείς να δημιουργήσεις και να επιτεθείς».
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα - Ιστιοπλοϊκό βγήκε στη στεριά - ΒΙΝΤΕΟ

Ισχυροί άνεμοι έπνεαν το μεσημέρι της Κυριακής στις παραθαλάσσιες περιοχές στη Φθιώτιδα, φτάνοντας ακόμα και τα 8 μποφόρ. 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, στις Ράχες, κόπηκαν τα σχοινιά ενός ιστιοπλοϊκού, με αποτέλεσμα να βγει στην παραλία. Παράλληλα, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, τραπέζια και καρέκλες καταστημάτων «πέταξαν» στη θάλασσα.



Δείτε το βίντεο

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγριεύει απότομα ο καιρός από σήμερα με βροχές και καταιγίδες

Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικοί Αιγαίου, όπου τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.

Νότιοι άνεμοι 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νοτιά.


Μακεδονία, Θράκη

Καιρος: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατ τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: απο νοτιες διευθυνσεις 4 με 6 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρος: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

Ανεμοι: νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στην Κρήτη.

Ανεμοι: νότιοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικοί Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: νότιοι 4 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής.

Ανεμοι: νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ



Από σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, 12.700 εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την ένταξή τους στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», με την οποία πέφτει η αυλαία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-13.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα από:

- τη Δευτέρα 23/11 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με έδρα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων

- την Τρίτη 8/12 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ