Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Πόσα λεφτά «ρίξαμε» κυνηγώντας το τζακ-ποτ του τζόκερ

Τα νούμερα εντυπωσιακά: μπορεί να ζούμε σε συνθήκες κρίσης αλλά το δέλεαρ των αλλεπάλληλων τζόκερ είναι πλέον πολύ ισχυρό.

Χθες για παράδειγμα, σημειώθηκε το 12ο διαδοχικό τζακ-ποτ. Επειδή όμως το «έπαθλο» είχε ήδη ανέβει στα ύψη, παίχτηκαν συνολικά 8,9 εκατομμύρια στήλες και δαπανήθηκαν 4,45 εκατ. ευρώ. Μόνο για τη χθεσινή κλήρωση. Και χθες όμως είχαμε τζακ ποτ και πλέον το έπαθλο έχει ανέβει στα 7,4 εκατομμύρια ευρώ. Μπορείτε λοιπόν να αντιληφθείτε τι πρόκειται να συμβεί μέχρι την Κυριακή.

Τα 8,9 εκατ. στήλες που παίχτηκαν χθες αποτελούν ρεκόρ τελευταίου τριμήνου. Εϊναι πολύ πιθανό όμως να καταρριφθεί καθώς όσο προστίθενται τζακ ποτ, τόσο αυξάνεται και το ενδιαφέρον. Αναμφίβολα το ποσό των 7,4 εκατ. ευρώ λειτουργεί ως κράχτης. Άρα, μέχρι την Κυριακή είναι πολύ πιθανό να καταγραφεί ενδεχομένως ένα ακόμη υψηλό έτους (άλλωστε ο αυξημένος φόρος δεν έχει επιβληθεί ακόμη).

Βέβαια, το ρεκόρ της χρονιάς είναι πολύ μακρυά. Καταγράφηκε τον περασμένο Μάιο όταν παίχτηκαν 21,21 εκατομμύρια στήλες με τη δαπάνη να ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ. Τότε, σε ένα «θρυλικό» τζόκερ, το παιχνίδι είχε μοιράσει 9,525 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκούπα της ΕΛ.ΑΣ στη Στερεά με 35 συλλήψεις και 92 προσαγωγές

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά τριάντα πέντε (35) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (856) άτομα και (540) οχήματα, προσήχθησαν (92) άτομα και βεβαιώθηκαν (220) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  



Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (26-11-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (856) άτομα, εκ των οποίων (602) ημεδαποί και (254) αλλοδαποί, καθώς και (540) οχήματα.

Προσήχθησαν: (92) άτομα, εκ των οποίων (72) ημεδαποί και (20) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (35) άτομα, εκ των οποίων (27) ημεδαποί και (8) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (9) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (5) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (4) αλλοδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (3) ημεδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί δημόσιας υγείας.
•    (3) ημεδαποί, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Επιπλέον οι δύο εξ αυτών κατηγορούνται για απειλή και εξύβριση.
•    (4) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (1) ημεδαπός, για παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή.
•    (2) ημεδαποί, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης, κάνναβης και μεθαδόνης.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (241) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (220) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (39) για υπερβολική ταχύτητα, (6) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (1) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (3) για ΚΤΕΟ και (167) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (6) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (4) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (4) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (4) παραβάσεις για επαιτεία.
•    (3) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της Carrefour – Μαρινόπουλος

   ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

      Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συμπαραστέκεται και στηρίζει τον αγώνα
των εργαζομένων της πολυεθνικής αλυσίδας Carrefour – Μαρινόπουλος ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας, καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική της εταιρείας , μετά την απόφασή της να προχωρήσει σ
    Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς απαιτεί εδώ και τώρα την προστασία των εργαζομένων, και την παύση των σχεδίων της Carrefour – Μαρινόπουλος.
 Συμπαραστέκεται και στηρίζει την Απεργία που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς για την Τρίτη 1/12/2015.  Απαιτούμε και καλούμε την εργοδοσία να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.
Την απάντηση να τη δώσουν ξανά, όπως έχουν κάνει και παλιότερα, οι εργαζόμενοι στην ερχόμενη  Απεργία την Τρίτη 1/12 , με προσανατολισμό για συμμετοχή και στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία που προκηρύχτηκε για την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη  .
Να είναι μαζική, αγωνιστική με αιτήματα με βάση τις ανάγκες : 
Καμία απόλυση!
Καμία ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών, ούτε στους συναδέλφους που υπέγραψαν κάτω από την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
Καμία οικειοθελής αποχώρηση, καμία απόλυση εργαζομένου. Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.
Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

                                                                                   Το   Δ.Σ.
ε : παραπέρα μειώσεις αποδοχών με την απαίτηση υπογραφής ατομικών συμβάσεων, συρρίκνωση της εταιρείας με κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων και κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας, απολύσεις και  παραπέρα καταστρατήγηση και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προετοιμασία της Π. Ε. Βοιωτίας και της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το ΕΣΠΑ 2 / 2014-2020


Την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας επισκέφθηκε η Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για ενημέρωση, τόσο των Διευθυντών αλλά και των φορέων των Δήμων της Βοιωτίας, για το ΕΣΠΑ 2/2014-2020.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, δήλωσε:

«Σήμερα έχουμε μαζί μας τα βασικότερα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον κ. Κων/νο Λέμα Προϊστάμενο Διαχειριστικής Αρχής, τον συμπατριώτη μας τον κ. Γιάννη Κούτσικο Αναπληρωτή Προϊστάμενο και Προϊστάμενο Προγράμματος  και τον κ. Λιανό, τεχνικό σύμβουλο της Διαχειριστικής Αρχής σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου θα μας παρουσιάσουν το χρονοδιάγραμμα των προκηρύξεων και τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας για την αξιοποίηση των πόρων του ΠΕΠ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε έγκαιρα όλοι να ετοιμαστούμε για τις αναγκαίες μελέτες και αδειοδοτήσεις που απαιτεί το σκληρό θεσμικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Με στενή συνεργασία όλων, της Περιφέρειας, των Δήμων, των Επιμελητηρίων και των άλλων κοινωνικών εταίρων, να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους δικαιούχους των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ 2, να αξιοποιήσουν τη μόνη υπαρκτή χρηματοδοτική δυνατότητα που έχει σήμερα η χώρα μας και η Περιφέρειά μας.

Ας δουλέψουμε όλοι αποτελεσματικά για το καλύτερο, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθος επιλογές χρηματοδότησης σε δεύτερης ή τρίτης προτεραιότητας έργα και προγράμματα.

Ευχόμαστε το ΕΣΠΑ 2/2014-2020 να δώσει τη δυνατότητα εξόδου της χώρας μας από αυτό το σπιράλ της οικονομικής ύφεσης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλίαρτος:Βούλγαροι "βούτηξαν"σε Προποτζίδικο πορτοφόλι με 300 ευρώ

Χθες το απόγευμα σύμφωνα με αποκλειστικές  πληροφορίες του permisospress  σε Προποτζίδικο στην Αλίαρτο,   δύο  άγνωστοι άνδρες, κατά πάσα πιθανότητα Βούλγαροι,προσποιούμενοι τους πελάτες και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από 36χρονο το πορτοφόλι μέσα στο οποίο είχε 300 ευρώ.
Ο 36χρονος  μόλις κατάλαβε τι είχε συμβεί κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία και άρχισαν οι αναζητήσεις.

Συμβουλές από την ΕΛ.ΑΣ. για προστασία από τους επιτήδειους
Μην πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
    Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
    Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

    Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α
.).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία για τον Σακχαρώδη Διαβήτη σε Θήβα, Βάγια & Πλαταιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα τα εγκαίνια στο "Ξυδώνας Butcher shop - Meat farm" στη Θήβα

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Νατάσα Καραμανλή σήμερα στο Μαυρομμάτι

Πολιτιστικός-Χορευτικός Σύλλογος Μαυρομματίου
    Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα
«Πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού»
   
Ομιλίτριες:
•    Ελένη Λυκάκη-Καρατζά
Ειδική Ακτινοδαγνώστρια μαστού
•    Νατάσα Παζαίτη
Ειδική Χειρούργος μαστού

ΤΙΤΛΟΙ ΟΜΙΛΙΑΣ
1.    Ομιλία Κα Ελένη Λυκάκη-Καρατζά
«Η συμβολή της ακτινοδιαγνωστικής στην διάγνωση και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού»
2.    Ομιλία Κα Νατάσα Παζαίτη
«Η σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού-Παράγοντες κινδύνου-Αντιμετώπιση-Ο ρόλος του Χειρουργού»

    Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015
    Ώρα:19:00
    Είσοδος ελεύθερη
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση Συνταξιούχων στη Λιβαδειά



Πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Νοέμβρη, στις 10.30 το πρωί, συγκέντρωση των Συνταξιούχων , στον πεζόδρομο της Μπουφίδου (μπροστά στα γραφεία του ΙΚΑ).

Την συγκέντρωση οργάνωσαν τα συνεργαζόμενα σωματεία Συνταξιούχων Δημοσίου-ΙΚΑ-ΟΑΕΕ, τα οποία τα τελευταία χρόνια συντονίζονται στις δράσεις τους από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων (Σ.Ε.Α.) όπως είναι και το αναμενόμενο δεδομένου ότι το  ασφαλιστικό (σύνταξη-υγεία) είναι κοινό ζήτημα.

Στην συγκέντρωση έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης και οι σύλλογοι Ιδιωτικών υπαλλήλων Λιβαδειάς, των Εργαστηριούχων Φυσιοθεραπευτών Βοιωτίας και των Νοσοκομειακών Ιατρών και Νοσηλευτικού Προσωπικού Λιβαδειάς.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου, αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για νέες περικοπές στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) μέσω του νέου κόλπου του “επανυπολογισμού”, καθώς και στις επιπλέον περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που προβλέπει ο νέος προυπολογισμός. Τόνισε τα θλιβερά αποτελέσματα που θα φέρει η περικοπή στη χρηματοδότηση στη δημόσια υγεία και πιο συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς όπου η κατάσταση έχει φέρει σε απόγνωση ασθενείς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι, μεταφέρθηκαν με μισθωμένο λεωφορείο στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εργαζομένων και ενημέρωσαν το κοινό με ανακοινώσεις. Αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον Διοικητή του Νοσοκομείου και του επέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης, ζητώντας του να μεταβιβάσει την ηγεσία του υπουργείου την αγανάκτηση των συνταξιούχων και των εργαζόμενων της περιοχής για τις απαράδεκτες ελλείψεις στο Νοσοκομείο παρά τους αυξημένους φόρους και εισφορές που πληρώνουν.

Ο Διοικητής εξέφρασε την κατανόηση στα αιτήματα των συνταξιούχων και τους ενημέρωσε ότι και ο ίδιος τα έχει υποβάλλει εγγράφως χωρίς, προφανώς, αποτέλεσμα. Αυτό είναι μια επιβεβαίωση της καταγγελίας που κάνουν, τόσο οι συνταξιουχικές οργανώσεις όσο και τα σωματεία των εργαζόμενων, ότι η κυβέρνηση σπρώχνει το δημόσιο σύστημα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης σε μαρασμό προς όφελος των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Κι αυτό καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά τι σημαίνει για τον λαό, ιδιαίτερα τους άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Σημαίνει ότι : όποιος έχει λεφτά ζει. Όποιος δεν έχει λεφτά πεθαίνει !

Αυτή είναι η “κοινωνική ευαισθησία” των νέων κυβερνώντων όπως και των προηγούμενων. Τους αρκεί να κρατάνε ικανοποιημένους τους “επενδυτές”.
syntaxiviotias.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Την ερχόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν το 90% των επιδοτήσεων των αγροτών




Στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η κατανομή των δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης και εν συνεχεία έως την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα ποσά των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επιλέχθηκε να γίνει η πληρωμή τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου καθώς οι δικαιούχοι- με βάση τον κοινοτικό κανονισμό- θα λάβουν έτσι το 90% της βασικής ενίσχυσης, αντί του 70% αν η πληρωμή γινόταν μέσα στο Νοέμβριο.

Ταυτόχρονα ολοκληρώνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να πληρωθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου το μεγαλύτερο μέρος των παλαιών οφειλών (κάποιες από το 2008) από εξισωτική, αγροπεριβαλλοντικά κ.λπ.
Το σύνολο των ποσών που θα πληρωθούν μέχρι 15 Δεκεμβρίου θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζουν οι τιμές των διοδίων. Τι θα πληρώνουμε από την 1η Ιανουαρίου

Τις νέες τιμές των διοδίων που θα ισχύσουν από την πρώτη κιόλας μέρα του 2016 ανακοίνωσε η κοινοπραξία αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου. Ποιες τιμές μένουν σταθερές και ποιες μειώνονται
news247
Νοέμβριος 26 2015 21:42
Adtech Ad

Την αναπροσαρμογή των τιμών των διοδίων από την 1η Ιανουαρίου σε όλους τους σταθμούς που διαχειρίζεται ανακοίνωσε η κοινοπραξία αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου.

Ειδικότερα, στην Πελασγία οι μοτοσικλέτες θα πληρώνουν 2,40ευρώ, τα Ι.Χ. 3,40ευρώ (από 3.50ευρώ), τα φορτηγά 8,5 (από 8,70ευρώ) και οι νταλίκες 11,90 (από 12,10ευρώ).

Στο πλευρικό σταθμό της Γλύφας, οι αντίστοιχες τιμές θα είναι για τις μοτοσικλέτες 1,80 ευρώ, για τα Ι.Χ. 2,50 ευρώ, για τα φορτηγά 6,30(από 6,40ευρώ) και για τις νταλίκες 8,80 (από 8,90ευρώ).

Στο Μοσχοχώρι, οι τιμές θα είναι αντίστοιχα 2,70 ευρώ(από 2,80), 3,90 ευρώ(από 4 ευρώ), 9,80 (από 10 ευρώ) και 13,70 (από 14ευρώ).

Στον πλευρικό της Ζυρτόνης, οι τιμές για μοτοσικλέτες , ΙΧ, φορτηγά και νταλίκες θα είναι 0,50 ευρώ, 0,70 ευρώ, 1,80 ευρώ και 2,5 ευρώ αντίστοιχα, το πλευρικό του Μακρυχωρίου 0,80 ευρώ, 1,10 ευρώ, 2,70 ευρώ (από 2,80ευρώ) και 3,80 ευρώ (από 3,90) και στο μετωπικό σταθμό Μακρυχωρίου θα είναι 1,00 ευρώ, 1,40 ευρώ, 3,40 ευρώ (από 3,50 ευρώ) και 4,80 ευρώ (από 4,90).

Στον Πυργετό οι τιμές για τα ίδια οχήματα θα είναι 1,40 ευρώ, 2,00 ευρώ, 5,00 ευρώ και 7,00 ευρώ, στην Λεπτοκαρυά 1,30 ευρώ (από 1,40), 1,90 ευρώ (από 2 ευρώ), 4,80 ευρώ (από 4.90ευρώ) και 6,70 ευρώ (από 6,80). Στον πλευρικό Λεπτοκαρυάς 1,20 (από 1,30 ευρώ), 1,80 ευρώ, 4,40 ευρώ(από 4,50) και 6,10 ευρώ(από 6,30) και στο Κλειδί Ημαθίας 1,50 ευρώ, 2,20 ευρώ, 5,40 ευρώ(από 5,50) και 7,60 ευρώ (από 7,70).


Σημειώνεται ότι θα υπάρχει μία μικρή μείωση στις περιπτώσεις ηλεκτρονικής πληρωμής στους σταθμούς της Πελασγίας στους πλευρικούς της Γλύφας και του Μοσχοχωρίου. Ανάλογες αναπροσαρμογές αναμένεται να ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες και οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν και διαχειρίζονται τους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους.

 Δείτε αναλυτικά τις τιμές (με κόκκινο οι νέες μειωμένες τιμές)

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία

« 24ΩΡΗ   ΓΕΝΙΚΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ »

               
       Το  Εργατικό  Κέντρο Λιβαδειάς συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία, που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε.  για την Πέμπτη   3 Δεκεμβρίου 2015.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 3/12/2015.
    Όλοι μαζί να δώσουμε δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα  που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής.


                                                                           Το       Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται ο χειμώνας με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας - Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στέρεας - Νότιοι άνεμοι με ένταση 7-9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά - Ίδιο το σκηνικό και το Σάββατο
Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ο καιρός μπορεί να θύμιζε... άνοιξη, αλλά αυτό δείχνει ότι θα αλλάξει άρδην, καθώς ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να χτυπήσουν την Ελλάδα τις επόμενες ώρες και ο χειμώνας όπως φαίνεται θα έρθει στην ώρα του.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική Ελλάδα, φαινόμενα τα οποία θα επεκταθούν βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1400 μετρά) της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 7 έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Στην Αττική θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά και νοτιά πρόσκαιρα τοπικά 8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Βροχερός θα είναι ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη καθώς θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 15 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας ( πάνω από τα 1400 μετρά ).
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1400 μετρά) της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά και νοτιά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές .
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 8 και πιθανόν 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λευκάδα
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους ισχυρά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Τι πρέπει να προσέξετε

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

•Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

•Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

•Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

•Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

•Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

•Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

•Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

•Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν

•Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

•Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή :

•Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

•Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ