Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ποιες είναι οι δέκα καλύτερες χώρες για να εργαστείς

Στα χρόνια της κρίσης που διανύει η Ελλάδα με την ανεργία να καλπάζει και τους μισθούς να μην αρκούν ούτε για τις βασικές μας ανάγκες πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται να μεταναστεύσουν σε μια ξένη χώρα προκειμένου να εξασφαλίσουν για εκείνους και τις οικογένειές τους ένα καλύτερο μέλλον.

Πριν πάρετε όμως την απόφαση να φύγετε, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ποιες χώρες του κόσμου προσφέρουν τις περισσότερες προοπτικές εργασίας. Το Better Life Index του ΟΟΣΑ έκανε την έρευνα για εσάς και μας παρουσιάζει τα αποτελέσματά του.

Σημειώνεται ότι η κατάταξη έχει διαμορφωθεί από έναν αριθμό δεικτών, όπως ο αριθμός του εργατικού δυναμικού που εργάζεται, το ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας, ο βαθμός εξασφάλισης της θέσης εργασίας και το ύψος του μέσου ετήσιου εισοδήματος. Έτσι λοιπόν οι χώρες με τις περισσότερες προοπτικές εργασίας είναι οι εξής:

1) Ισλανδία (9,5 βαθμοί)

Με 82% του εργατικού της δυναμικού σε εργασία, 1,18% μακροχρόνια ανέργους και 55.716$ μέσο ετήσιο εισόδημα, η Ισλανδία κατακτά την πρώτη θέση.

2) Ελβετία (9,4 βαθμοί)

Η χώρα της σοκολάτας και των ακριβών ρολογιών είναι η δεύτερη καλύτερη χώρα για να αναζητήσεις εργασία με 80% του δυναμικού να εργάζεται, μόνο 1,46% μακροχρόνια ανέργους και 54.236 δολάρια ετήσιες μέσες απολαβές.

3) Νορβηγία (9,0 βαθμοί)

Η πετρελαιοπαραγωγός χώρα της Σκανδιναβικής διατηρεί 75% των εργαζομένων της σε εργασία, με 0,32% μακροχρόνια ανεργία (το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη) και 50.282$ ετήσιο εισόδημα.

4) Αυστραλία (8,3 βαθμοί)

Η αγαπημένη χώρα των Ελλήνων για μετανάστευση βρίσκεται στην 4η θέση χάρη στο 72% ποσοστό εργατικού δυναμικού σε εργασία, το μόλις 1,08% ποσοστού μακροχρόνιας ανεργίας και τα 50.449 δολάρια μέσο ετήσιο εισόδημα.

5) Ολλανδία (8,2 βαθμοί)

Άλλη μια βορειοευρωπαική χώρα στην κορυφαία δεκάδα που αν και έχει το υψηλότερο ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας από τις δέκα (2,4%), το 74%, η ασφάλεια στην εργασία και τα 47.590 δολάρια ετησίως την ανεβάζουν θέσεις.

6) Λουξεμβούργο (8,2 βαθμοί)

Με 66% των εργαζομένων του να δουλεύουν και με 1,78% μακροχρόνια ανέργους, το Λουξεμβούργο «σώζεται»» από τις πολύ υψηλές μέσες ετήσιες απολαβές (οι υψηλότερες μετά τις ΗΠΑ), στα 56.021 δολάρια.

7) Αυστρία (8,2 βαθμοί)

Στην έβδομη θέση η Αυστρία, με 72% των πολιτών της σε εργασία, 1,9% ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας και 45.199$ ετησίως μέσος μισθός.

8) Γερμανία (8,1 βαθμοί)

Η ηγέτιδα δύναμη της ΕΕ δεν θα μπορούσε να λείπει από την δεκάδα με 73% του εργατικού της δυναμικού να χει προσληφθεί και με 2,37% ποσοστό μακροχρόνια ανέργων, ο μέσος ετήσιος μισθός είναι 43.682 δολάρια.

9) ΗΠΑ (8,1 βαθμοί)

Η χώρα με τον υψηλότερο ετήσιο μισθό στα 56.340 δολάρια, χάνει αρκετά λόγω του χαμηλού ποσοστού εργαζομένων (67%), του 1,91% ποσοστού μακροχρόνιας ανεργίας και της σημαντικής ανασφάλειας στον χώρο εργασίας.

10) Δανία (8,0 βαθμοί)

Την δεκάδα συμπληρώνει άλλη μια σκανδιναβική χωρία, η Δανία με 73% εργατικό δυναμικό σε εργασία, 1,78% μακροχρόνια ανέργους και μέσες ετήσιες απολαβές της τάξης των 48.347$.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Πρώτη Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στο Δήμο Τανάγρας


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάει το πρόγραμμα Άθληση για όλους στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Πρόγραμμα Άθλησης για Όλους

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων ανακοινώνει πως ξεκινά τη λειτουργία των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους του έτους 2015 -2016. Στο Αθλητικό Πρόγραμμα του Δήμου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι κάτοικοι (ενήλικες και παιδιά) ανεξαρτήτως ηλικίας.

Για την εγγραφή σε κάποιο από τα τμήματα αθλητισμού, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση σχετικής αίτησης που διατίθεται από την Γραμματεία του Δημαρχιακού Καταστήματος (Αλιάρτου) και από το Δημοτικό Κατάστημα (Θεσπιές) ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (www.aliartos.gov.gr).

Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται ή στην Γραμματεία του Δημαρχιακού Καταστήματος Αλιάρτου ή στο Δημοτικό Κατάστημα Θεσπιέων καθημερινά 09:30 – 12:00 από 02/12/2015 έως 21/12/2015.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση εδώ

Έντυπα αιτήσεων
1) Αίτηση Εγγραφής – Υπεύθυνη Δήλωση (Ενηλίκου): (word)/(pdf)
2) Αίτηση Εγγραφής – Υπεύθυνη Δήλωση (Ανηλίκου) : (word)/(pdf)
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κόβουν» τις δωρεάν μετακινήσεις για τους ένστολους

Το θέμα έφερε στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης
Τέλος στις δωρεάν μετακινήσεις των ενστόλων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική φαίνεται ότι σχεδιάζει να βάλει η κυβέρνηση, εξαιτίας των υψηλών χρεών που διατηρεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη προς τον ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ένστολοι των σωμάτων ασφαλείας να πάψουν να έχουν δικαίωμα σε δωρεάν μετακινήσεις από την 1η Ιανουαρίου.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότητης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

Πρόκειται ουσιαστικά για τους υπουργούς που είναι συναρμόδιοι για τις δωρεάν μετακινήσεις των απασχολούμενων στα σώματα ασφαλείας

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, μέχρι σήμερα οι ένστολοι του Λεκανοπεδίου της Αττικής μετακινούνταν δωρεάν εντός του Λεκανοπεδίου, μετά από σύμβαση, που υπογράφονταν κάθε χρόνο μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Διοίκησης του ΟΑΣΑ.
Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, από 1ης Ιανουαρίου 2016 υπάρχει ο κίνδυνος να σταματήσει αυτό -σε μία εποχή μάλιστα που ο Έλληνας ένστολος έχει γίνει δέκτης μεγάλων μειώσεων στα εισοδήματά του-, καθώς, σύμφωνα με το νόμο 4337/2015, που ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα, «η εκτέλεση του μεταφορικού έργου του ΟΑΣΑ αναστέλλεται αυτοδικαίως από την 01/01/2016 και για όσο χρονικό διάστημα το Υπουργείο δεν καταβάλλει το αντίτιμο ή τη διαφορά του κομίστρου από την πίστωση αυτή».

Ο Βουλευτής Α’ Αθηνών ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς εάν προτίθενται να υπογράψουν άμεσα την εν λόγω σύμβαση, καθώς κι αν υπάρχουν οφειλές αντιτίμου εισιτηρίων ή διαφοράς κομίστρων από προηγούμενες συμβάσεις μεταξύ του Υπουργείου και του ΟΑΣΑ.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Παιδί και μαθησιακές δυσκολίες"-Ημερίδα του Νοσοκομείου Θηβών



To Γ. Ν. Θηβών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολις Θηβών & Λεβαδείας σας
προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα: «Παιδί & μαθησιακές δυσκολίες:
Τρόποι Διάγνωσης, πρώιμη παρέμβαση & αντιμετώπιση.» στις 2 Δεκεμβρίου 2015 ημέρα
Τετάρτη και ώρα 18.30 στην Αίθουσα «Αρμονία» στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών.

Ο Υποδιοικητής Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ. Ν. Θηβών
Σπυρίδων Δ. Δεσύλλας
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ



Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, ο Δήμος Λεβαδέων και ο Ιατρικός Σύλλογος Λιβαδειάς διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Η μουσική θεραπεία στη σύγχρονη ιατρική».

Την παρουσίαση θα κάνει ο κ. Θανάσης Δρίτσας, Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, συνθέτης και συγγραφέας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα παρουσιαστούν οι βιολογικοί μηχανισμοί και η ολοκληρωμένη επιστημονική τεκμηρίωση των εφαρμογών της μουσικής ως συμπληρώματος της θεραπείας στη σύγχρονη ιατρική.

Η θεραπευτική δράση της μουσικής έχει τις ρίζες της στην αρχαία ελληνική παράδοση αλλά και σε παραδόσεις άλλων μεγάλων λαών της ευρύτερης Ανατολής.  Υπάρχουν μαρτυρίες ότι η σχολή των Πυθαγορείων χρησιμοποιούσε μουσικούς ήχους για θεραπεία ασθενών με βάση την άποψη ότι η αρμονία της μουσικής μπορεί να αποκαταστήσει την διαταραγμένη ψυχοσωματική ισορροπία του ασθενούς.

Αρχικά στράφηκαν στην μουσικοθεραπεία επιστήμονες από τον μη-ιατρικό χώρο όπως ψυχολόγοι, μουσικοπαιδαγωγοί, μουσικοί και νοσηλευτές που διέθεταν απαραίτητα προχωρημένες γνώσεις μουσικής και είχαν ως κύριο αντικείμενο παιδιά η ενήλικες με ειδικές ανάγκες.  Όμως την τελευταία δεκαετία  έχει γίνει δυνατή η εξονυχιστική μελέτη των επιδράσεων της μουσικής στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής έχουν κινητοποιήσει αισθητά πολλούς κλινικούς γιατρούς σε διάφορες ειδικότητες, πού χρησιμοποιούν τη μουσική ως φάρμακο για την αντιμετώπιση του πόνου, του stress, της κατάθλιψης, αλλά και σαν μέσο ενίσχυσης του ανοσοβιολογικού συστήματος σε πολλές κατηγορίες ασθενών.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 στις 7 μμ. στο Θολωτό Κρύας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στο Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα"



Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προσκαλέσει παραγωγούς και επιχειρήσεις της περιφέρειας μας που δραστηριοποιούνται στον Αγροδιατροφικό τομέα να συμμετέχουν δωρεάν στο φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα στην Γλυφάδα.  Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στις 11,12 & 13 Δεκεμβρίου 2015 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας, όπου παραγωγοί και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα θα έχουν την δυνατότητα να εκθέσουν και διαθέσουν προς πώληση τα εξαιρετικά τους προϊόντα.
Το κόστος συμμετοχής και κατασκευής του περιπτέρου καλύπτεται πλήρως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και η συγκεκριμένη δυνατότητα προέκυψε μετά από την ευγενή πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας, την οποία και δημόσια ευχαριστούμε.
Για περισσότερες πληροφορίες και τη συμμετοχή στο φεστιβάλ μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη της διοργάνωσης, κα Μαριάννα Πανταλέων στα τηλέφωνα 2103610265 και 6981313209 ή μέσω email στο info@edpa.gr    

                                Ο Αντιπεριφερειάρχης
                         Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
                               
                                Γιώργος Κελαϊδίτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία


    Η 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους έχει ορισθεί ως Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και αποτελεί ημέρα προώθησης των κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία αλλά παράλληλα και ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου και κοινωνικής διαμαρτυρίας.
    Η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει, ότι τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στη ζωή, στην εργασία και στην καθημερινότητα και ότι η προώθηση μέτρων για την αναπηρία αποτελεί,  συνταγματική επιταγή και ζήτημα δημοκρατίας.
    Ο Δήμος Θηβαίων με την Κοινωνική του Υπηρεσία και τις δομές που λειτουργούν στις άλλες υπηρεσίες του, προσπαθεί να διευκολύνει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Προς τούτο γίνονται προσπάθειες για την προσβασιμότητα αυτών των ατόμων στα δημοτικά κτίρια, τα πεζοδρόμια και τις παραλίες.
    Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όλοι, ότι η αξιοπρέπεια στη ζωή αποτελεί δικαίωμα όλων μας, ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητές μας.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου

Διαβάστε Περισσότερα »

Με “SPECTRE”JAMES BOND το ξεκίνημα του Κινηματογράφου Θήβας


        Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του δημοτικού χειμερινού κινηματογράφου, που λειτουργεί υπό τη διεύθυνσή της στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.
   Η Επιχείρηση για τη φετινή περίοδο προχώρησε στην ενοικίαση ψηφιακής κινηματογραφικής μηχανής, εφόσον η παλαιάς τεχνολογίας υπάρχουσα, δεν είχε τις κατάλληλες προδιαγραφές προβολής των πλέον ψηφιοποιημένων κινηματογραφικών ταινιών.
  Η ενέργεια αυτή της Επιχείρησης αποσκοπεί στη βελτίωση των υπηρεσιών της προς τους πολίτες,
δεδομένου ότι ο κινηματογράφος της πόλης αποτελεί μέσο ποιοτικής ψυχαγωγίας τους.
   Ως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του κινηματογράφου ορίστηκε η Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, με την προβολή της ταινίας “SPECTRE”JAMES BOND, η οποία θα προβάλλεται έως και την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015.
Περίληψη:
Ένα κωδικοποιημένο μήνυμα από το παρελθόν στέλνει τον James Bond σε μια μοναχική αποστολή στην Πόλη του Μεξικού και τελικά στη Ρώμη, όπου συναντά τη Lucia Sciarra (Monica Bellucci), την όμορφη και απαγορευμένη χήρα ενός περιβόητου εγκληματία. Ο Bond εισχωρεί σε μία μυστική συνάντηση και ανακαλύπτει την εγκληματική οργάνωση, γνωστή ως SPECTRE (Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion). Την ίδια στιγμή στο Λονδίνο, ο Max Denbigh (Andrew Scott), ο νέος αρχηγός του Κέντρου της Εθνικής Ασφάλειας, θέτει υπό αμφισβήτηση τις τακτικές του Bond και αλλά και τη MI6 με επικεφαλής τον νέο M (Ralph Fiennes). Ο Bond στρατολογεί κρυφά τη Moneypenny (Naomie Harris) και τον Q (Ben Whishaw) για να τον βοηθήσουν να βρει τη Madeleine Swann (Lea Seydoux), την κόρη του παλιού του αντιπάλου του Mr White (Jesper Christensen), που μπορεί να εξιχνιάσει το δίκτυο της SPECTRE. Ως κόρη ενός δολοφόνου, μπορεί να καταλάβει τον Bond με έναν τρόπο που οι περισσότεροι αδυνατούν να συλλάβουν.

    Από την Πέμπτη 10/12/2015 έως την Τετάρτη 16/12/2015 θα προβληθεί η ταινία «ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ».
Πρόκειται για την ιστορία του Τζέιμς Ντόνοβαν, ενός δικηγόρου από το Μπρούκλιν που βρίσκεται στο επίκεντρο του Ψυχρού Πολέμου όταν η CIA τον στέλνει σε μια σχεδόν αδύνατη αποστολή για την διαπραγμάτευση της απελευθέρωσης ενός κρατούμενου Αμερικανού πιλότου. Οι σεναριογράφοι Ματ Σάρμαν και Ίθαν και Τζόελ Κοέν έχουν εντάξει την απίστευτη εμπειρία του Ντόνοβαν σε μια, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, ιστορία για έναν άνδρα που ρίσκαρε τα πάντα.
Είδος:Ιστορική, Δράμα, Θρίλερ
Σκηνοθέτης:Steven Spielberg
Πρωταγωνιστούν:Tom Hanks, Mark Rylance, Amy Ryan, Alan Alda

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 9.15 μ.μ.
Από τη ΔΗ.Κ.Ε. του Δήμου Θηβαίων



Διαβάστε Περισσότερα »

Εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά με 30 συλλήψεις και 65 προσαγωγές


                       Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά τριάντα (30) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (730) άτομα και (419) οχήματα, προσήχθησαν (65) άτομα και βεβαιώθηκαν (122) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  



Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (01-12-2015), σε τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας), στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (730) άτομα, εκ των οποίων (477) ημεδαποί και (253) αλλοδαποί, καθώς και (419) οχήματα.

Προσήχθησαν: (65) άτομα, εκ των οποίων (53) ημεδαποί και (12) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (30) άτομα, εκ των οποίων (22) ημεδαποί και (8) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (5) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί,  για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις. Επιπλέον ένας εκ των αλλοδαπών κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (6) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (4) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (7) ημεδαποί, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της συμπλοκής.
•    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί υγειονομικού κανονισμού.
•    (2) ημεδαποί, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν: Μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, καθώς και αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, αναμεμειγμένα με καπνό.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (134) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (122) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (13) για υπερβολική ταχύτητα, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (3) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (1) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (3) για ΚΤΕΟ και (98) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (6) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (2) παραβάσεις περί υγειονομικού κανονισμού.
•    (2) παραβάσεις για επαιτεία.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
                                              


Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς για την αυριανή απεργία

« 24ΩΡΗ   ΓΕΝΙΚΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ »

               
       Το  Εργατικό  Κέντρο Λιβαδειάς καλεί όλους ους εργαζόμενους να συμμετάσχουν  στην 24ωρη Γενική Απεργία, που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε.  για την Πέμπτη   3 Δεκεμβρίου 2015.
Όλοι μαζί να δώσουμε δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα  που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής.
To Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς  θα  συμμετάσχει στην Απεργιακή Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11 το πρωί.
  Για την μεταφορά των εργαζομένων της Επαρχίας μας  στην Αθήνα, θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, την Πέμπτη 3/12/2015 ώρα 9.00΄το πρωί.
΄Οσοι συνάδελφοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα τηλέφωνα : 22610 28344 και 22610 23912.      


                                                                           Το       Δ.Σ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή ρεύματος στην Αλίαρτο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

        Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ,την Πέμπτη  03-12-2015 και ώρα 8.00 πμ έως 13.00 μμ θα γίνει διακοπή ρεύματος λόγω ΕΡΓΑΣΙΩΝ στο δίκτυο της, στην περιοχή του Κέντρου της Δ.Κ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
        Λόγω της διακοπής  ενημερώνουμε τους κατοίκους της Πόλης της  Αλιάρτου πως θα υπάρξει και δυσλειτουργία στην παροχή του νερού ύδρευσης


Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος


Διαβάστε Περισσότερα »

Κινητοποιήσεις για το λουκέτο στο Α.Τ. Βαγίων


Κινητοποίηση Δήμου Θηβαίων για το Α.Τ. Βαγίων

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:30 καλεί ο Δήμος Θηβαίων όλους τους δημότες του στη  Διασταύρωση Βαγίων,  προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο σχεδιασμό αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στον οποίον συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Βαγίων και η συγχώνευσή του με το Α.Τ. Θήβας.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στη συνάντηση- λαϊκή συγκέντρωση της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου στα Βάγια κατά την οποία ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου ενημέρωσε τους κατοίκους για το σχέδιο αναδιάρθωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών στη Στερεά Ελλάδα σύμφωνα με το οποίο καταργείται το Α.Τ. Βαγίων.

Στη συνάντηση με τους κατοίκους, όπου παραβρέθηκαν Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκφράστηκε η κάθετη αντίθεση στην κατάργηση του Α.Τ. Βαγίων, το οποίο καλύπτει μια ευρεία περιοχή με μεγάλο πληθυσμό, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι Δημοτικές Ενότητες Βαγίων και Θίσβης καθώς και η  Δ.Ε. Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου, στις οποίες παρουσιάζονται φαινόμενα υψηλής εγκληματικότητας και ως εκ τούτου καθίσταται αναγκαία η ύπαρξη του Α.Τ. Βαγίων αλλά και η ενίσχυσή του.
Ο Δήμος Θηβαίων, οι Δημοτικές Ενότητες Βαγίων-Θίσβης και οι φορείς απαιτούν - διεκδικούν :

Την παραμονή του Α.Τ. Βαγίων
Την άμεση στελέχωση και αναβάθμισή του
Την ασφάλεια – προστασία των δημοτών και της περιουσίας τους

και σας καλούν όλους να δώσετε δυναμικό παρόν. 
Δείτε το σχετικό βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

Νερό δηλητήριο σε Τανάγρα,Οινόφυτα και Ωρωπό

H καταλληλότητα του πόσιμου νερού πολλών περιοχών (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) μπήκε και εφέτος στο στόχαστρο του χημικού εργαστηρίου του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ). Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, το συγκεκριμένο κέντρο πραγματοποίησε έρευνα με σκοπό την αξιολόγηση της ποιότητας του πόσιμου νερού στις παρακάτω περιοχές:Τι έδειξε η έρευνα στην ευρύτερη περιοχή της Τανάγρας

Όπως αναφέρει το ΠΑΚΟΕ, ο Δήμος Τανάγρας περιλαμβάνει τις δημοτικές ενότητες Οινοφύτων, Σχηματαρίου και Τανάγρας. Η ποιότητα του νερού των περιοχών αυτών είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένη, καθώς στην ευρύτερη περιοχή εδρεύει μεγάλο μέρος (20%) των βιομηχανιών που λειτουργούν στη χώρα μας.

Την τελευταία δεκαετία είναι γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή από ρύπανση σε εξασθενές χρώμιο, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα απόβλητα των βιομηχανιών της Τανάγρας. Το πρόβλημα ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1960, όταν μεταφέρθηκαν εκεί οι βιομηχανικές μονάδες που ως τότε έδρευαν στην Αττική. Προς τα τέλη της δεκαετίας και κατά τη δεκαετία του 1970, ο Ασωπός χαρακτηρίζεται αγωγός λυμάτων των βιομηχανιών της γύρω περιοχής. Μεγάλη ποσότητα λυμάτων ρυπαίνει καθημερινά τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής, κάνοντας το νερό τοξικό και βαριά ρυπασμένο με χρώμιο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα. Από το 2007 που το πρόβλημα ήρθε στη δημοσιότητα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες και έχει θεσμοθετηθεί νομικό πλαίσιο σχετικά με τα απόβλητα των βιομηχανιών και τα όρια των ρύπων.
Περισσότερα  στο zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο Ε.Ε.Ε.Δ. Λιβαδειάς

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού, η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης σας προσκαλεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου από τις δέκα το πρωί έως τις έξι το απόγευμα στο κέντρο επιχειρήσεων στο Πέρα Χωριό Λιβαδειάς (πρώην δημοτικό σχολείο).

Ελάτε να γνωριστούμε, να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες για τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ.

Θα πραγματοποιηθούν διαδραστικές παρουσιάσεις από εκπαιδευτές και μέλη της Ε.Ε.Ε.Δ.


Με εντολή του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.Δ. Λιβαδειάς

Τσουλής Μιλτιάδης
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 698 9601728


Διαβάστε Περισσότερα »

Εισαγωγή σε ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις προτείνει ο Αντώνης Λιάκος

O πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος, έριξε τη «βόμβα» με την υπό συζήτηση πρότασή του για εισαγωγή σε κάποια τμήματα των πανεπιστημίων χωρίς εξετάσεις.

Μιλώντας στο «Κόκκινο», ο…


κ. Λιάκος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση, λέγοντας: «Δεν χρειάζονται σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ εξετάσεις, για να εισαχθούν οι υποψήφιοι σε αυτά». Τόνισε, δε: «Σήμερα όσοι θέλουν να πάνε σε ΑΕΙ πηγαίνουν, γι» αυτό άλλωστε η βάση εισαγωγής είναι κάτω του 10. Λίγες σχολές χρειάζονται εξετάσεις».

Ο κ. Λιάκος εξήγησε: «Σ» αυτές τις λίγες σχολές θα υπάρξει μια λίστα προτεραιότητας με κριτήρια, τα οποία θα διαμορφωθούν και με τη συμμετοχή των ΑΕΙ. Ολα αυτά τα κριτήρια δεν θα είναι κριτήρια που θα οδηγούν τα παιδιά στα φροντιστήρια. Δεν θα έχουν να κάνουν με την προηγούμενη γνώση. Δεν είναι απαραίτητο, αυτός που θα πάει να σπουδάσει Ιατρική, να έχει τελειώσει πρακτικής Κατεύθυνσης Γυμνάσιο και Λύκειο, ούτε αυτός που θα πάει Φιλοσοφική ή στο Ιστορικό τμήμα να έχει τελειώσει Κλασικό τμήμα Σπουδών».

Αναφερόμενος στο Λύκειο, υπογράμμισε: «Το Λύκειο πρέπει να είναι ένα σχολείο που θα έχει τρεις βασικές και μεγάλες σφαίρες: την ανθρωπιστική παιδεία, τη φιλοσοφία και την πολιτική, τη μελέτη της επιστήμης, του περιβάλλοντος και του σώματος, την τέχνη και τον πολιτισμό».

Την ίδια ώρα, με τροπολογία που πέρασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ιδρύεται για πρώτη φορά Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, με την επωνυμία «Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων» και με διεθνή ονομασία National Exams Organisation, με στόχο τη σύσταση επίσημου φορέα για τις εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο υπουργός κατέθεσε πακέτο τροπολογιών, εκτός από αυτό για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, με τις οποίες  ρυθμίζονται  θέματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών  Με αυτές καταργούνται οι υποχρεωτικές μετατάξεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών και υπολογίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το 2010.

Οι τροπολογίες, παρ» ότι κρίθηκαν εκπρόθεσμες διότι δεν κατατέθηκαν στη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου για τα βοσκοτόπια, έγιναν δεκτές από τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Επίσης σήμερα ψηφίζονται τροπολογίες που αφορούν σε θέματα μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θέματα ομογενών εκπαιδευτικών σχολείων εξωτερικού, θέματα απόλυσης μαθητών και απολυτήριοι τίτλοι ιδιωτικών σχολείων ισότιμων προς τα δημόσια.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ                    
                 ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»                                            


ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

            Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με χαρακτηριστική συνέπεια και ταχύτητα προωθεί την πολιτική των συμφερόντων του κεφαλαίου, συνθλίβοντας εργάτες, μικρούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους.

            Στον πρώτο προϋπολογισμό της «αριστερής» κυβέρνησης ενσωματώνεται το σύνολο των αντιλαϊκών δημοσιονομικών μέτρων των προηγούμενων χρόνων και σε αυτά προστίθενται επιπλέον μέτρα 5,7 δις ευρώ στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου.

            Οι παρεμβάσεις αυτές συγκεκριμενοποιούνται σε περικοπές κρατικών κονδυλίων που προορίζονται για κοινωνική ασφάλιση με ταυτόχρονη αύξηση εισφορών, υγεία,πρόνοια κ.α, καθώς και σε πρόσθετους φόρους και χαράτσια.

            Όσον αφορά το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, που μόνο μέσα από τα όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός κυβέρνηση και εργοδοσία πάνε να εξοικονομήσουν 1,8 δις ευρώ για το 2016, γίνεται εύκολα αντιληπτό τί ετοιμάζουν για τους ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους.

            Η κυβέρνηση δρομολογεί έτσι και την επόμενη φάση της επίθεσης με τον αντιασφαλιστικό νόμο που θα επιχειρήσει να περάσει σύντομα και θα περιλαμβάνει νέες μειώσεις των συντάξεων, αύξηση των εισφορών για τους ασφαλισμένους, ενοποίηση ταμείων και νέες περικοπές στις παροχές.

            Στόχος της κυβέρνησης - εργοδοσίας - Ε.Ε είναι κράτος και εργοδοσία να μη συμμετέχουν στην κοινωνική ασφάλιση, να μην υπάρχει καμιά προστασία για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, να μετατραπεί η ασφάλιση από κοινωνική σε ατομική υπόθεση του καθενός.

            Αυτή είναι η κεντρική κατεύθυνση που έχει χαραχτεί με τη Λευκή Βίβλο της Ε.Ε και υπηρέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τους αντιασφαλιστικούς νόμους που πέρασαν έχοντας και τη στήριξη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ που σήμερα έγινε ΜΕΤΑ) στη ΓΣΕΕ στο Ε.Κ.Θ κ.α., που όσα ονόματα και αν αλλάξουν,όσες μετακινήσεις κι αν κάνουν για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, παραμένουν το ίδιο εργοδοτικοί και κυβερνητικοί.

            Αυτή τη λογική υπηρετεί και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όχι μόνο προχωρά στην ολική εφαρμογή του ν.3863/2010 (Λοβέρδου - Κουτρουμάνη) αλλά με το δικό της νόμο που θα φέρει θα ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, εργαζόμενων και συνταξιούχων.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!!! Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

Έχουμε σημαντική παρακαταθήκη την ΑΠΕΡΓΙΑ που έγινε στις 12/11 και υπήρξε η μεγαλύτερη σε συμμετοχή τα τελευταία χρόνια.

Ενδεικτικά για τον κλάδο μας στην περιοχή μας είχαμε καθολική συμμετοχή σε ΜΟΡΝΟ,DASYC,ΜΙΝΕΡΒΑ και υψηλά ποσοστά σε άλλους χώρους "ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ" κ.α.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, που συνεδρίασε το Σάββατο 28/11/2015, αποφάσισε τη συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και καλεί τα μέλη και τους εργαζόμενους στον κλάδο να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ.

ΘΗΒΑ-11:00                                                                 ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ-10:00
                                                                                               ΜΙΚΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
 

ΠΡΟΤΟΜΗ ΠΙΝΔΑΡΟΥ

(ΠΙΑΤΣΑ ΤΑΞΙ)
   



ΧΑΛΚΙΔΑ-10:30

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
   

ΑΘΗΝΑ-10:00

ΟΜΟΝΟΙΑ

    
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένος ο καιρός -Βόρειοι άνεμοι και κρύο

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Ανεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, από το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ.
θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ