Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση παίζεται στη Λιβαδειά-ΦΩΤΟ



 Μια εξαιρετική παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Υψηλής ποιότητας επεγγελματική δουλειά από τον  Όμιλο Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς.
 Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε από τον  Όμιλο Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς η θεατρική παράσταση «ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΠΟΥ ΒΕΛΑΖΕΙ»,  του συγγραφέα Στανισλαβ Στρατίεβ (μετάφραση Β. Σκουβάκλης), σε σκηνοθεσία του Γ. Αγραφιώτη                            Η σκηνή του θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη» έλαβε τη ζεστή ανταπόκριση του κοινού μιας και οι καταστάσεις που παρουσιάζονται στην παράσταση  είναι πάνω από όλα γνώριμες και καθημερινές, αποδοσμένες  με ρεαλισμό αλλά και χιούμορ. Η υπόθεση του έργου αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως «οι καλύτερες κωμωδίες  είναι δράματα»!
Η πλοκή της υπόθεσης εξελίσσεται  ανάμεσα στα γραφεία ενός δημόσιου Οργανισμού και στον πρωταγωνιστή Ιβάν Αντόνωφ, όπου και παρακολουθούμε την πολύμορφη μέγγενη της γραφειοκρατίας και τον συνεπακόλουθο παραλογισμό  των δημοσίων υπαλλήλων απέναντι στον πολίτη, που «παλεύει» για  να αποδείξει το αυταπόδεικτο!                         Στη δεύτερη πράξη της παράστασης- και ενώ ο μηχανισμός του συστήματος καταφέρνει να αντιστρέψει τις ανθρώπινες σχέσεις -  ο ήρωας αποφασίζει να αντιπαλέψει το σύστημα με τα ίδια του τα όπλα. Η λύτρωση και η δικαίωση, αποτελούν για τον συγγραφέα  Σ. Στρατίεβ, έννοιες αλλά και πράξεις διεκδικήσιμες  και όχι δεδομένες.
Επόμενες παραστάσεις  : Δευτέρα  14/12 & ώρα 8μ.μ,  Σάββατο  19/12& ώρα 8μ.μ ,  Δευτέρα  28/12 & ώρα 8μ.μ και  Τετάρτη  30/12 & ώρα 8μ.μ.
Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», Πλ. Λ. Κατσώνη (Ζάππειο)   
Τηλέφωνα για κρατήσεις 22613 50818 και 6972488412

Είσοδος 5€,
άνεργοι, φοιτητές  και παιδιά εισέρχονται δωρεάν

Παίζουν οι :
Γιώργος Μαυρουδής  (ΚΟΥΡΕΑΣ,  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ)
Δημήτρης Λεβέντης (ΙΒΑΝ ΑΝΤΟΝΩΦ)
Ειρήνη Γουργιώτη  (ΥΠΕΥΘΥΝΗ  ΚΟΥΡΕΙΟΥ)
Κωνσταντίνος Δημητρέλος  (ΕΒΓΓΕΝΙ)
Μαρίνος Φίλων (ΤΖΟΡΟ)
Μάκης Κόκκορης  (ΧΩΡΙΚΟΣ Α', ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΙΝΕΤΑ)
Βάσω Μαργέλου (ΝΤΙΚΟ, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ)
Σπύρος Κακοσαίος (ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)
 Κατερίνα    Σουλιώτη          (ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ)
Γιώργος Ηλιάδης  (ΧΩΡΙΚΟΣ Β')
Αντωνία Σαραντίδου (ΝΤΕΡΜΕΝΤΖΙΕΒΑ)
Κατερίνα Σούφρα  (ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ)
Σπύρος Γουργιώτης (ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ)
Παντελής Μπατσούλης (ΙΒΑΝΩΦ)
Σκηνικά: Νεοκλής  Αράπογλου
Μουσική επιμέλεια:  Αστέρω Κουτσουλέρη
Φωτισμοί: Μπάμπης Κεφαλάς
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ   Permisospress.blogspot.gr



 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ





Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στη Θήβα



Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι για τις ανάγκες εργασιών του έργου “ Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα” ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα οχήματα:

a) Η οδός Αντιγόνης θα είναι κλειστή από τη διασταύρωσή της με την οδό Πινδάρου.
β)Η κυκλοφορία στην αρχή της οδού Αντιγόνης (από την οδό Πελοπίδου) θα εκτρέπεται αναγκαστικά δεξιά στην κάθοδο της οδού Πινδάρου.
γ) Στην άνοδο της οδού Πινδάρου η κυκλοφορία θα εκτρέπεται αναγκαστικά στην οδό Βουρδουμπά δεξιά και αριστερά.
δ) Η οδός Βουρδουμπά ( έμπροσθεν ΟΤΕ) αλλάζει κατεύθυνση και θα έχει πρόσβαση μόνο από την οδό Πινδάρου με κατεύθυνση προς οδό Κάδμου.
ε) Το τμήμα της οδού Κάδμου από την οδό Αντιγόνης έως τη Βουρδουμπά θα λειτουργεί ως άνοδος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λιβαδειά ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο


Σας ενημερώνουμε ότι η Εθελοντική Κίνηση Πολιτών Levadistas θα συμμετάσχει την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20:00 στην εκδήλωση του Δήμου Λεβαδέων για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, όπου και θα συγκεντρώσουμε κουτιά γάλακτος (εβαπορέ) για να χτίσουμε το δένδρο της αλληλεγγύης.
Τα γάλατα που θα συγκεντρωθούν θα μοιραστούν σε άτομα που τα έχουν ανάγκη (άποροι, πρόσφυγες)με την βοήθεια του Ε.Ε.Σ.(παράρτημα Λιβαδειάς).
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας



Η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων, καλεί τους μικρούς μας φίλους να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από 18 Δεκεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου στο χώρο της.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ποικίλες δραστηριότητες, όπως ανάγνωση ιστοριών και παραμυθιών, ζωγραφική, μουσική και κατασκευές. Στο χώρο της βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί, επίσης, ανταλλακτικό παζάρι και εργαστήριο φυσικής. (Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών)
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη με απαραίτητη όμως προϋπόθεση τη δήλωση συμμετοχής στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, Αμφίονος 33Α & Ζεγγίνη ή στο τηλ:2262027400. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:



Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, 17:30-19:00 το απόγευμα
Το αλφαβητάρι των Χριστουγέννων
Διαβάζουμε Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραμύθια. Στη συνέχεια, φτιάχνουμε το αλφαβητάρι των Χριστουγέννων.
Για παιδιά 6-12 ετών


Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, 17:30-19:00 το απόγευμα
Ένα δώρο για τον καθένα
«Πόσα δώρα μπορεί να φτιάξει κανείς μ’ ένα ρολό ύφασμα που είναι κόκκινο, ζεστό και τόσο, μα τόσο Χριστουγεννιάτικο; Αμέτρητα!»
Διαβάζουμε τη ζεστή τρυφερή ιστορία Ένα δώρο για τον καθένα της Μπέρντι Μπλάκ, που μιλά για την αξία του δώρου και τη χαρά που νιώθει ο καθένας μας, όταν δίνει.
Ερχόμαστε στη βιβλιοθήκη φέρνοντας μαζί μας βιβλία που δεν τα χρειαζόμαστε άλλο και τα ανταλλάσουμε με άλλα βιβλία της αρεσκείας μας!!!
Για παιδιά 6-12 ετών

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, 17:30-18:30 το απόγευμα
Ρούντολφ το ελαφάκι
Διαβάζουμε το παραμύθι Ρούντολφ το ελαφάκι του Ρόμπερτ Μέυ, ακούμε το χριστουγεννιάτικο τραγούδι του και γινόμαστε ελαφάκια και χορεύουμε.
Για παιδιά 5-8 ετών

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, 11:00-12:30 το πρωί
Το αστέρι της Βηθλεέμ και η αλλαγή του χρόνου
Συζητάμε και μαθαίνουμε για το αστέρι της Βηθλεέμ και για την αλλαγή του χρόνου.
Με την εθελόντρια  Μαρία Νιφαδοπούλου (Φυσικός)
Για παιδιά 9 ετών και πάνω

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, 11:00-12:30 το πρωί
Πρωτοχρονιάτικα τραγούδια
Τραγουδάμε μαζί εορταστικά τραγούδια για έναν πιο χαρούμενο καινούριο χρόνο.
Με την εθελόντρια Νατάσα Πανάγου (Φιλόλογος-Μουσικός)
Για παιδιά 6-12 ετών
                                                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
                                                                     ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  
Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη λειτουργίας Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Τανάγρας

Προσθήκη λεζάντας

    Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 στο προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ εγκαινιάσθηκε η πρώτη Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη  για το δήμο Τανάγρας. Κάθε πολίτης μπορεί να φέρει ένα βιβλίο και να πάρει ένα άλλο. Πλέον, το βιβλίο χαρακτηρίζεται ως φίλος του ανθρώπου, γίνεται μέσο εξωστρέφειας και επαφής με άλλους ανθρώπους. Η όλη διαδικασία αποτελεί τροφή για ευρύτερη παιδεία των ανθρώπων, οξύνει το μυαλό τους και διευρύνει τους πνευματικούς και γνωστικούς τους ορίζοντες. Με τη βοήθεια της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης μοιραζόμαστε τα παλιά μας βιβλία και γνωρίζουμε νέα, δείχνοντας το σεβασμό μας προς αυτά, αφού οφείλουμε να διατηρούμε τα βιβλία σε καλή κατάσταση. Συνεπώς, μια επίσκεψη στην Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη αποτελεί ένα ανοιχτό παράθυρο στο παρελθόν, στο παρόν, στο μέλλον και στον κόσμο, καθώς προωθείται η κοινωνική αλληλεπίδραση και η φιλαναγνωσία στην περιοχή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκκρεμεί η πληρωμή 112.000 αγροτών



Σε 112.000 ανέρχεται ο αριθμός των αγροτών που δεν έχει λάβει ακόμη την πρώτη δόση της βασικής ενίσχυσης. Όπως διευκρίνισε σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ η πλειονότητα αυτών, περίπου 90.000 παραγωγοί δικαιούνται βασική ενίσχυση μικρότερη των 250 ευρώ και ο κοινοτικός κανονισμός δεν επιτρέπει την καταβολή της.

Οι παραγωγοί αυτοί, εάν είτε με την καταβολή του «πρασινίσματος» είτε και με την χορήγηση των συνδεδεμένων ενισχύσεων συμπληρώσουν τα 250 ευρώ ως δικαιούμενη ενίσχυση, θα εισπράξουν στο ακέραιο τα χρήματά τους. Εάν δε συμπληρώνουν τα 250 ευρώ, τότε, με βάση τον κανονισμό δε θα εισπράξουν ενίσχυση, όπως συνέβαινε μέχρι και πέρυσι, με το προηγούμενο καθεστώς.

Για τους υπόλοιπους περίπου 22.000 παραγωγούς βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος τόσο των αιτημάτων μεταβολών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης όσο και ο έλεγχος για τον «ενεργό γεωργό» από το υπουργείο Οικονομικών. Όσους εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες ο ΟΠΕΚΕΠΕ δε μπορεί να τους συμπεριλάβει στην πληρωμή και θα τους ενημερώσει σχετικά με την ολοκλήρωση των ελέγχων, οπότε θα πάρουν τότε τα χρήματα που δικαιούνται.

Υπενθυμίζεται ότι το 90% της εκκαθάρισης της βασικής ενίσχυσης έλαβαν την περασμένη Δευτέρα συνολικά 564.000 αγρότες από το σύνολο των 676.000 παραγωγών για τους οποίους εκδόθηκαν προσωρινά δικαιώματα. Αναφορικά με τις μειώσεις που είδαν αρκετοί παραγωγοί στα ποσά που πιστώθηκαν, διευκρινίζεται κατ’ αρχάς ότι ο προϋπολογισμός της νέας ΚΑΠ είναι κατά 15% μικρότερος έναντι της «παλαιάς». Πέραν τούτου, οι διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται ανά περιοχή ή ανά καλλιέργεια σε σχέση με ό,τι εισέπραττε ο παραγωγός με το προηγούμενο καθεστώς, οφείλονται σε επιλογές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια όσον αφορά τον τρόπο εφαρμογής της ΚΑΠ, όπως για παράδειγμα στην επιλογή να χωριστεί η χώρα σε τρεις περιφέρειες (αροτραία, δενδρώδεις, βοσκότοποι).

«Αδικημένοι» εμφανίζονται και οι νεοεισερχόμενοι στο επάγγελμα αγρότες, εισπράττοντας μικρότερα ποσά σε σχέση με τους «παλαιούς» αγρότες που έχουν την ίδια καλλιέργεια, στην ίδια περιοχή, ιδίως τα πρώτα χρόνια εφαρμογής της νέας ΚΑΠ. Πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρουν ότι τούτο οφείλεται επίσης στις επιλογές που έγιναν σε εθνικό επίπεδο όσον αφορά τον τρόπο εφαρμογής της ΚΑΠ και σημειώνουν ότι στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης περιλαμβάνονται ειδικά μέτρα ενίσχυσης των νέων αγροτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στη Στερεά με 917 ελέγχους και 29 συλλήψεις

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά είκοσι εννέα (29) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (917) άτομα και (575) οχήματα, προσήχθησαν (63) άτομα και βεβαιώθηκαν (254) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι (3) άτομα για διάπραξη κλοπών, (5) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, (2) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και (1) άτομο για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν πάνω από (80) κιλά κομμένου αδασμολόγητου καπνού, επιδαπέδια μηχανή για την κοπή του καπνού, μπετονιέρα για την ανάμειξη και αφύγρανση του καπνού, ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μαχαίρι, στιλέτο, πλήθος ειδών παραεμπορίου κ.α.    

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (08-12-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την δίωξη του λαθρεμπορίου και του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (917) άτομα, εκ των οποίων (744) ημεδαποί και (173) αλλοδαποί, καθώς και (575) οχήματα.

Προσήχθησαν: (63) άτομα, εκ των οποίων (45) ημεδαποί και (18) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (29) άτομα, εκ των οποίων (24) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (2) αλλοδαποί και (1) ημεδαπός, για διάπραξη κλοπών.
•    (5) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
•    (1) ημεδαπός, για παραβίαση του τελωνειακού κώδικα.
•    (2) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (3) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (5) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (2) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (3) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (2) ημεδαποί, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

•    (81) κιλά και (100) γραμμάρια αδασμολόγητου κομμένου καπνού.
•    Επιδαπέδια μηχανή για την κοπή του καπνού.
•    Μπετονιέρα, η οποία χρησίμευε για την ανάμειξη και αφύγρανση του καπνού.
•    (101) κενές νάιλον συσκευασίες, για την συσκευασία του καπνού.
•    Μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης.
•    Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
•    Μαχαίρι, στιλέτο και δερμάτινο βραχιόλι με καρφιά.
•    Πλήθος ειδών παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (272) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (254) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (49) για υπερβολική ταχύτητα, (2) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (3) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (1) για παραβίαση προτεραιότητας, (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (3) για ΚΤΕΟ και (195) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (5) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (2) παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
•    (1) παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
•    (3) παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (2) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (3) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (2) παραβάσεις για επαιτεία.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Μαυρομμάτι βάζει τα Γιορτινά του


Διαβάστε Περισσότερα »

Η "Γέφυρα των Κατασκόπων" στον κινηματογράφο Θήβας!


Από την Πέμπτη 10/12/2015 έως την Τετάρτη 16/12/2015 θα προβληθεί η ταινία «ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ».


ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 9.15 μ.μ.


Πρόκειται για την ιστορία του Τζέιμς Ντόνοβαν, ενός δικηγόρου από το Μπρούκλιν που βρίσκεται στο επίκεντρο του Ψυχρού Πολέμου όταν η CIA τον στέλνει σε μια σχεδόν αδύνατη αποστολή για την διαπραγμάτευση της απελευθέρωσης ενός κρατούμενου Αμερικανού πιλότου. Οι σεναριογράφοι Ματ Σάρμαν και Ίθαν και Τζόελ Κοέν έχουν εντάξει την απίστευτη εμπειρία του Ντόνοβαν σε μια, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, ιστορία για έναν άνδρα που ρίσκαρε τα πάντα.
Είδος:Ιστορική, Δράμα, Θρίλερ
Σκηνοθέτης:Steven Spielberg
Πρωταγωνιστούν:Tom Hanks, Mark Rylance, Amy Ryan, Alan Alda
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε θα χορηγηθούν δώρα, συντάξεις και επιδόματα για τα Χριστούγεννα

Προσπάθεια να καταβληθεί το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ πριν από την Πρωτοχρονιά
Πριν από τις γιορτές θα καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων στους ανέργους, ενώ προσπάθειες καταβάλλονται να δοθεί πριν τα Χριστούγεννα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καθώς και η επόμενη δόση σίτισης και ενοικίου.

Όσο για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, υπάρχει ενδεχόμενο να πιστωθούν στους δικαιούχους πριν από την πρωτοχρονιά αντί για τα μέσα Ιανουαρίου.

Ακόμη, μετά την κατάργηση της 13ης σύνταξης, συνηθίζεται οι συντάξεις του Ιανουαρίου να χορηγούνται πριν από τα Χριστούγεννα αντί για την τελευταία εργάσιμη του μήνα ως διευκόλυνση στο πνεύμα των εορτών αλλά και για να κινηθεί στο μέτρο του εφικτού η αγορά.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου θα χορηγηθεί στους ανέργους το δώρο του ΟΑΕΔ. Οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου αντί στις 4 Ιανουαρίου 2016 και οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο κλπ) θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου αντί στις 30 Δεκεμβρίου 2015.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει έως τις 20 Ιανουαρίου 2016, περιθώριο χορήγησης της δ' δόσης του οικογενειακού επιδόματος του ΟΓΑ (Ενιαίο  Επίδομα Στήριξης Τέκνων), καταβάλλεται προσπάθεια να συγκεντρωθεί νωρίτερα το κονδύλι. Η προηγούμενη, γ' δόση των οικογενειακών επιδομάτων, καταβλήθηκε στις 5 Νοεμβρίου σε 643.290 δικαιούχους με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται σε 223.481.455 ευρώ.

Επίσης, στόχος της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κυρίας Φωτίου, είναι να δοθεί η επόμενη δόση της επιδότησης σίτισης και ενοικίου πριν από τα Χριστούγεννα έτσι ώστε να καλυφθούν κάποιες από τις βασικές ανάγκες των δικαιούχων. Οι μηνιαίες δόσεις της επιδότησης σίτισης ολοκληρώνονται τον Μάρτιο, ενώ εκείνες του ενοικίου τον Ιούνιο του 2016.

Η επιδότηση σίτισης κυμαίνεται από 70 έως 220 ευρώ ανά δικαιούχο και έως τώρα χορηγήθηκε σε 145.333 πολίτες. Σε αυτούς προστέθηκαν άλλες 2.400 περιπτώσεις, καθώς έγιναν αποδεκτές οι ενστάσεις που είχαν υποβληθεί. Η επιδότηση ενοικίου χορηγήθηκε έως τώρα σε 13.064 δικαιούχους, στους οποίους προστέθηκαν άλλοι 2.300, που επίσης έγιναν δεκτές οι ενστάσεις τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Στερεά Ελλάδα επενδύει στον τουρισμό



Ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό στη Στερεά Ελλάδα από τον ΣΕΤΕ



Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων παρουσίασε χθες το απόγευμα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, το ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο της Στερεάς Ελλάδας για τον τουρισμό. Το εν λόγω σχέδιο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τον Σύνδεσμο, προκειμένου να προχωρήσει στη μεθοδική, συνολική και οργανωμένη προώθηση του τουρισμού. Αποτελεί δε ένα πρακτικό εργαλείο στη διάθεση της Περιφερειακής Αρχής, αλλά και της κοινωνίας της, το οποίο δε στέκεται στη θεωρία, αλλά μπορεί να βρει άμεσα εφαρμογή τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και από τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης, αφού ευχαρίστησε τόσο τον ΣΕΤΕ, όσο και τη Μarketing Greece για τη συνεργασία που έχουν αναπτύξει έως σήμερα με την Περιφέρεια, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έθεσε ως βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής την ανάπτυξη του τουρισμού και την αξιοποίηση του πλούσιου και δυναμικού τουριστικού προϊόντος της Στερεάς. «Η Στερεά Ελλάδα έχει πολλούς κρυμμένους θησαυρούς τους οποίους πρέπει να αναδείξουμε» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας για τη συνεργασία με τον ΣΕΤΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιτυχή λειτουργία του πρώτου Περιφερειακού Γραφείου του ΣΕΤΕ στην Ελλάδα, το οποίο φιλοξενείται στο κτίριο της Περιφέρειας, στη Λαμία, ενισχύοντας το έργο της Περιφέρειας και των επαγγελματιών του τουρισμού στη Στερεά Ελλάδα.

 «Είμαι χαρούμενος που σήμερα παραλαμβάνουμε ένα πλήρες στρατηγικό σχέδιο, έναν οδικό χάρτη για τον τουρισμό μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος επισήμανε ότι με την τεχνογνωσία του ΣΕΤΕ, τη συνεργασία των δήμων, τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι επαγγελματίες της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και με τη στήριξη της Περιφέρειας, ολόκληρη η περιοχή μπορεί και πρέπει να έχει οφέλη που θα αναβαθμίσουν τη ζωή κάθε κατοίκου.

Από την πλευρά του, ο ΣΕΤΕ, μέσω του προέδρου του, κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, τόνισε την υποδειγματική υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη δημιουργία του πρώτου Περιφερειακού Γραφείου στην Ελλάδα, αλλά και την άψογη συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο φορέων, η οποία, σε μόλις πέντε μήνες, κατάφερε να αποδώσει ένα ολοκληρωμένο marketing plan για την Περιφέρεια. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάβουμε το Δέντρο στη Θήβα με KINGS και Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου

  Με την Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου και τους KINGS η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Δέντρου στη Θήβα


Ο Δήμος Θηβαίων, ο Δημοτικός Οργανισμός (ΔΟΘ) & η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΘ) σας προσκαλούν, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:00, στην Κεντρική Πλατεία Θήβας στην Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση για τη φωταγώγηση  του Χριστουγεννιάτικη Δέντρου!

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με εργαστήρια ζωγραφικής, facepainting και παιχνίδια για τα παιδιά. Στο χώρο θα υπάρχουν επίσης  το ταχυδρομείο του Αϊ- Βασίλη, μπαλονοκατασκευές,  χριστουγεννιάτικες φιγούρες και ο  Αϊ- Βασίλης !

Τα φώτα του δέντρου θα ανάψει στις 18:30 ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και η εκδήλωση θα συνεχίσει με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Θήβας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Νίκης Πανταζάτου και το αγαπημένο συγκρότημα της νεολαίας τους KINGS!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος,  θα στηθεί  μπουφές με γλυκίσματα και αναψυκτικά προσφορά Ζαχαροπλαστείων- Αρτοποιείων – Super Market της Θήβας και των Συλλόγων Γυναικών : “Ισμήνη¨, “Χ.Ε.Ν. Θήβας” και “Διρκαίος Κύκνος” καθώς επίσης και των γυναικών του Κ.Α.Π.Η. Θήβας.

Παράλληλα όλοι μαζί θα στήσουμε το “Δέντρο της Αγάπης” φέρνοντας τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων, στηρίζοντας τη λειτουργία του και τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους.

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί !


Διαβάστε Περισσότερα »

Xριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ορχομενού


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την «Ενίσχυση της Ρευστότητας και της Απασχόλησης»

Από την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ προκειμένου να υπαχθούν στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης».

Η συγκεκριμένη δράση αφορά επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Το πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην στήριξη 12.700 εργαζόμενων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται:

σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 και
σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναδρομική κάλυψη για το 2015 δαπανών νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, αποσβέσεις παγίων, ασφαλιστικές εισφορές, έμμεσες δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού) και την επιδότηση με 450 ευρώ μηνιαίως των καθαρών νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς εντός του 2015, με δέσμευση των τελευταίων για διατήρηση των επιδοτούμενων θέσεων για ισόποσο χρονικό διάστημα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν, την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ
υ ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλο λάθος της πλειοψηφίας του Δ. Σ. Λαμίας να αρνείται τη συζήτηση με την αντιπολίτευση







Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, δήμοι στη χώρα, παράλληλα με τον νέο προϋπολογισμό, συζητούν ζητήματα που άπτονται της ανακούφισης των δημοτών με πρώτο θέμα αυτό των δημοτικών τελών. Στο Δήμο της Λαμίας δεν κατατέθηκε κανένα τέτοιο ζήτημα εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ενώ, με μια καθυστέρηση είναι αλήθεια, κατατέθηκε σήμερα από την αντιπολίτευση. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε ειδική σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών.

Η άρνηση της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής να δεχθεί την αναβολή της συζήτησης του προϋπολογισμού, προκειμένου να προηγηθεί η συζήτηση στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οδήγησε στην αποχώρηση των μελών της αντιπολίτευσης και των εκπροσώπων/παρατηρητών των άλλων παρατάξεων.

Επισημαίνουμε για μια φορά ακόμα το λάθος της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και του δημάρχου να αρνείται τη συζήτηση με την αντιπολίτευση. Ξεχνάει ότι εκπροσωπεί το 32,44% των δημοτών, από το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των εκλογών. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Ξεχνάει ότι η σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία απαιτεί διάλογο και συνθέσεις. Ξεχνάει ότι η κοινωνία, ο τόπος έχει ανάγκη από συγκλίσεις και συνεργασίες και όχι στείρες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις.

Τα οικονομικά του Δήμου είναι ένα τεράστιο θέμα. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δύσκολα ισοσκελίζονται τα έσοδα και τα έξοδα, οι κεντρικοί πόροι μειώνονται κάθε χρόνο και οι δημότες αδυνατούν να πληρώσουν. Όμως εδώ οφείλει η διοίκηση να ανοίξει το θέμα και να συζητήσει με όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και τις ενεργές δυνάμεις της κοινωνίας πώς θα μπορέσει να βελτιώσει την κατάσταση.  Αυτό λέει η λογική και αυτός είναι ο ρόλος της  αυτοδιοίκησης

Η Δημοτική Αρχή και η παράταξη του κ Σταυρογιάννη όμως εξακολουθεί να ενεργεί στο «παραδοσιακό» αποτυχημένο πλαίσιο πολιτικής, απλούστατα, διότι μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο συγκροτήθηκε και πέτυχε τους εκλογικούς της στόχους. Μόνο που τώρα αυτό έχει οριστικά κριθεί αναντίστοιχο των αναγκών, σε κάθε επίπεδο, τοπικό ή ευρύτερο και επείγει να εγκαταλειφθεί.

Είναι ώρα να το αντιληφθεί όσο είναι καιρός…



Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια. Πιθανότητα ασθενών βροχών στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και την Εύβοια.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη.

Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ