Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Πετρόμυλος στις Θεσπιές- Αποφλοίωση δημητριακών -δίκκοκων, βρώμης, σίκαλης

Αποφλοίωση δημητριακών - Άλευρα πετρόμυλου!

Η εταιρεία Μύλοι Μπόγρη Ο.Ε  (παραγωγή και εμπορία πρώτων υλών αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής) στις Θεσπιές Βοιωτίας εγκαινίασε το Σάββατο 12/12/2015 μια νέα γραμμή παραγωγής που αφορά σε αποφλοίωση δημητριακών -δίκκοκων, βρώμης, σίκαλης, κ.α. - καθώς και την αλευροποίηση τους σε πετρομυλο από φυσικό πέτρωμα Ναξου.


Στην γκάμα των προϊόντων της εταιρείας  προστίθενται:
Άλευρα πετρόμυλου ολικής άλεσης
. Αλεύρι βρώμης
. Αλεύρι σίκαλης
. Αλεύρι από κριθάρι
. Αλεύρι από σκληρό σιτάρι
. Αλεύρι από Δικοκκο σιτάρι (Ζέα, ντινκελ, κ.α)
. Αλεύρι πολύσπορο

Άλευρα Κυλινδρομυλου. Αλεύρι Αμερικής (για τσουρέκια- σφολιατοειδη, κρουασάν, κ.α)
.Αλεύρι ολικής άλεσης
.Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
.Αλεύρι χωριάτικο από σκληρό σιτάρι
.Αλεύρι από καλαμπόκι
.Αλεύρι ζαχαροπλαστικής


Τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται πλέον  σε συσκευασίες του 1, 3, 10 και 25 κιλών.


Η εταιρεία μας σας εύχεται καλές γιορτές και καλή χρόνια!!!






Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλιάρτου


 Σας προσκαλούμε στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλιάρτου που συνεχίζεται στην Κεντρική Πλατεία Αλιάρτου από 16-12-2015 έως και 18-12-2015 και ώρα 10.00-13.00.








Με εκτίμηση,
                                                                                                                                                                       Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΜΕΪΔΑΝΗ ΜΑΡΙΑ                                                    
Διαβάστε Περισσότερα »

4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στο Αλουμίνιο της Ελλάδος






     Το  Διοικητικό  Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου  Επαρχίας Λιβαδειάς σε  έκτακτη Συνεδρίασή του, αποφάσισε την κήρυξη   4ωρης  ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  για  τις 16/12/ 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρες 11.00΄ έως 15.00΄, για όλους τους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Αλουμινίου της Ελλάδος, ως συμπαράσταση στην 4ωρη Στάση που έχει προκηρύξει το Σωματείο «Ένωση Εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδος», προκειμένου να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτη 16/12/2015 στα Γραφεία του Ομίλου Μυτιληναίου , στο Μαρούσι, ώρα  14.00΄.

Για την Αθήνα θα αναχωρήσουν λεωφορεία από το Εργοστάσιο, από την Ιτέα και από Λιβαδειά ώρα 11.00΄το πρωί.







                                                                                  Το       Δ.Σ.
    
       
           




Διαβάστε Περισσότερα »

Μπουφές Αγάπης απο την Ο.Ε.Β.Ε Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της η Θήβα




Την έναρξη της εορταστικής περιόδου σήμανε, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Θηβαίων με τη φωταγώγηση του  χριστουγεννιάτικου δέντρου της κεντρικής πλατείας της Θήβας.

Δεκάδες πολίτες, μικροί και μεγάλοι, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και τη βροχή, βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία για να διασκεδάσουν με τους “Αμπάρτζαλους”, την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου και τους KINGS, το αγαπημένο συγκρότημα της νεολαίας.

Η εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων με το Δημοτικό Οργανισμό και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, ξεκίνησε με εργαστήρια ζωγραφικής και κατασκευής γράμματος για τον Αϊ – Βασίλη,  παιχνίδια-διαγωνισμούς , μπαλονοκατασκευές και  facepaiting από τους Αμπάρτζαλους, στα τρία υπέροχα φωτισμένα ξύλινα σπιτάκια που τοποθετήθηκαν στην πλατεία.

Στο ένα μάλιστα βρισκόταν ο  Αϊ- Βασίλης, όπου τα παιδιά μπορούσαν να τον δουν, να του μιλήσουν και να πάρουν φεύγοντας το δωράκι τους.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου μαζί με το συγκρότημα KINGS και τα παιδιά του Δημοτικού Ωδείου, φωταγώγησε το δέντρο.

Ακολούθησαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τους μαθητές του Ωδείου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Νίκης Πανταζάτου και η εκδήλωση έκλεισε με τα αγαπημένα τραγούδια των KINGS, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση με χορηγούς το νέο ραδιοφωνικό σταθμό της Βοιωτίας YOLO 102,1 fm,  τα καταστήματα  Θέατρο, Vetro, Αθηναϊκό, Funky, Μotel, Plaza και το roomnews.gr.

Από την εκδήλωση δεν έλειπαν και οι εθελοντικές παρουσίες με κεράσματα από τον Σύλλογο Γυναικών “Ισμήνη”, τη Χ.Ε.Ν. Θήβας, τον Πολιτιστικό  Σύλλογο  Γυναικών “Διρκαίος Κύκνος” και το Κ.Α.Π.Η. Θήβας. Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι συμπληρώθηκε με προσφορές γλυκισμάτων και αναψυκτικών από ζαχαροπλαστεία,  αρτοποιεία και super market της περιοχής.

Παράλληλα με τη φωταγώγηση του δέντρου, διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κοινωνικό  Παντοπωλείο συγκέντρωση τροφίμων και στήθηκε το “Δέντρο της Αγάπης” με  προϊόντα μακράς διαρκείας.  Επίσης, στα πλαίσια της εν λόγω εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Θηβαίων παρέδωσε έπαινο  στον Σύλλογο Εργαζομένων της Εταιρείας Μόρνος Α.Ε.  για την προσφορά τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων, την ευαισθησία τους σε θέματα κοινωνικής μέριμνας και τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ




Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία το 4ο Χορωδιακό Φεστιβάλ ΚΑΠΗ στη Θήβα- Ευχαριστήριο Δ.Ο.Θ.



Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θήβα το 4ο Χορωδιακό Φεστιβάλ ΚΑΠΗ που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας,  το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, παρουσία πλήθους κόσμου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι χορωδίες ΚΑΠΗ: Δήμου Χαλκιδέων, Δ. Κ. Καματερού Δήμου Αγ. Αναργύρων, Δήμου Αμαρουσίου, Δήμου Αχαρνών και η χορωδία ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων (Θήβα- Βάγια), ερμηνεύοντας με τη συνοδεία μουσικών οργάνων αγαπημένα τραγούδια.

Την εκδήλωση, θεσμό  για την πόλη και το Δήμο,  χαιρέτισε εκ μέρους του Δημάρχου Θηβαίων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θανάσης Κοκοντίνης.

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο από το χορωδιακό φεστιβάλ ΚΑΠΗ: http://dothivas.blogspot.gr/2015/12/4o.html

Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας ευχαριστεί τους ακόλουθους χορηγούς της εκδήλωσης:
Νικόλαος Πάλλιος “Το Τζάκι”
Α. & Σ. Γεροντίτης Ο.Ε.- Γενικό Εμπόριο
Γιώργος Βόγκλης “CAFE VOGLIS”
Δημήτριος Ανδριανός- Εμπόριο ποτών και οίνων
Νίκος Τσότρας- Τουριστικό Γραφείο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη ταινία στα Οινόφυτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στη Βοιωτία που διακινούσε ναρκωτικά


Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης και διακινούσε τις ποσότητες της ναρκωτικής ουσίας, σε περιοχές της Βοιωτίας και των Αθηνών

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 68, 67 & 56 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Ο 67χρονος, κάτοικος Αθηνών και αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, είχαν ενωθεί από το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, όπου καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτεμάχιο στο Σχηματάρι Βοιωτίας, με σκοπό την επεξεργασία και την περαιτέρω διακίνηση της ακατέργαστης κάνναβης (φούντα)

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από (1) κιλό και (600) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (227,7) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, (3) ζυγαριές κ.α.

Επιπλέον ο 68χρονος κατηγορείται για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, καθώς στην οικία του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν (1) αεροβόλο πιστόλι κρότου, (1) περίστροφο κρότου & (8) φωτοβολίδες


Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης και διακινούσε τις ποσότητες της εν λόγω ναρκωτικής ουσίας, σε περιοχές της Βοιωτίας και των Αθηνών.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες (14-12-2015) κατά τη διάρκεια της ημέρας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 68 & 56 ετών, στο Δήλεσι & στο Σχηματάρι Βοιωτίας αντίστοιχα, καθώς ένας 67χρονος σε περιοχή των Αθηνών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον ο 68χρονος κατηγορείται και για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αρχικά εντόπισαν και έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση τις οικίες του 68χρονου & του 56χρονου, στο Δήλεσι & στο Σχηματάρι Βοιωτίας αντίστοιχα, ενώ από την εξέλιξη της έρευνας ταυτοποίησαν και τον 67χρονο, ο οποίος εντοπίσθηκε σε περιοχή των Αθηνών.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των μελών της εγκληματική ομάδας, βρέθηκαν τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικό χώρο αυτών και κατασχέθηκαν:

•    (1639,4) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
•    (227,7) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
•    (2) αναλογικές ζυγαριές και (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
•    (1) αεροβόλο πιστόλι κρότου, με (4) κενές γεμιστήρες,
•    (1) περίστροφο κρότου,
•    (8) φωτοβολίδες,
•    (8) φυσίγγια κρότου & (7) φιαλίδια προωθητικού αερίου (αμπούλες),
•    (1) κινητό τηλέφωνο και
•    διάφορες κενές νάιλον συσκευασίες.

Επιπλέον στην κατοχή του 68χρονου & του 56χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), ο 67χρονος, «αρχηγικό μέλος», μαζί με τα υπόλοιπα δύο μέλη, είχαν ενωθεί και συστήσει εγκληματική ομάδα από το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, όπου καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτεμάχιο, πλησίον της οικίας του 56χρονου στο Σχηματάρι και εν συνεχεία, προέβαιναν στη συγκομιδή και επεξεργασία της ακατέργαστης κάνναβης (φούντα), με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της, σε χρήστες στις περιοχές όπου διέμεναν.
 
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμθηκαν προκειμένου να απολογηθούν στον κ. Ανακριτή Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν τους δολοφόνους του 75χρονου στον Καραβόμυλο

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος 75χρονου ημεδαπού στην οικία του στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας

Όπως πρόεκυψε δράστες είναι τρεις (3) ημεδαποί, μία γυναίκα και δύο άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες με εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Λαμίας

Oι δράστες είχαν προσχεδιάσει από κοινού την εγκληματική τους πράξη, κίνητρο της οποίας ήταν η ληστεία και είχαν προβεί στις απαραίτητες προπαρασκευαστικές συνεννοήσεις και ενέργειες

 Κατασχέθηκαν μία αλυσίδα λαιμού και δύο αλυσίδες χεριού που ανήκαν στο θύμα, το χρηματικό ποσό των (1.400) ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και ένα κυνηγετικό όπλο


Εξιχνιάσθηκε, στο πλαίσιο συστηματικής και μεθοδικής έρευνας που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, η ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, στην περιοχή του Καραβόμυλου Φθιώτιδας, με θύμα 75χρονο ημεδαπό.

Δράστες είναι τρεις (3) ημεδαποί και συγκεκριμένα μία 31χρονη γυναίκα και δύο 42χρονοι άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες με εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Λαμίας.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 23-11-2015, ο 75χρονος βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος εντός της οικίας του, φέροντας, όπως διαπιστώθηκε, πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματός του (σχετικό το από 23-11-2015 Δελτίο Τύπου μας).

Ο χώρος εξερευνήθηκε διεξοδικά από κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Από την προσεκτική ανάλυση και σύνθεση του προανακριτικού υλικού, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας κατάφεραν να αξιολογήσουν και να αξιοποιήσουν κατάλληλα τα στοιχεία που συνέλλεξαν και να εξιχνιάσουν την ανθρωποκτονία.

Όπως πρόεκυψε κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία, ενώ οι δράστες είχαν προσχεδιάσει από κοινού την εγκληματική τους πράξη και είχαν προβεί στις απαραίτητες προπαρασκευαστικές συνεννοήσεις και ενέργειες.

Αναλυτικότερα βραδινές ώρες της 22-11-2015, οι τρεις δράστες (εκ των οποίων η 31χρονη εργαζόταν στην οικία του 75χρονου ως οικιακή βοηθός), έχοντας εφοδιαστεί με γάντια και μαχαίρι, μετέβησαν στην οικία του ηλικιωμένου και αφού διέπραξαν την ανθρωποκτονία ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν τουλάχιστον το χρηματικό ποσό των (3.500) ευρώ, το οποίο μοιράστηκαν μεταξύ τους, καθώς επίσης χρυσές αλυσίδες και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα του θύματος.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    Δύο αλυσίδες χεριού και μία αλυσίδα λαιμού που ανήκαν στον 75χρονο.
•    Το χρηματικό ποσό των (1.400) ευρώ.
•    Ένα κυνηγετικό όπλο, άνευ σχετικής άδειας κατοχής.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δράστες φρόντισαν, κατά την διαφυγή τους από την οικία του θύματος, να απορρίψουν σε άγνωστο σημείο τα μέσα διάπραξης και προφύλαξης (μαχαίρι, γάντια και ρούχα που φορούσαν), με σκοπό να εξαφανίσουν τα ίχνη της εγκληματικής τους ενέργειας.

Οι τρεις δράστες προσήχθησαν χθες (14-12-2015) και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, ληστείας και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.



       
Διαβάστε Περισσότερα »

22 τόνους ακτινίδια θα μοιράσει η Π.Ε. Βοιωτίας

Στο πλευρό των πολιτών  η  Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά και η Π.Ε.Β, με  τη δωρεάν διανομή ακτινιδίων, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε.Β.

Την 15/12/15 η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π. Ε Βοιωτίας, μετά από την συνεργασία της με την Οργάνωση Παραγωγών Ο.Π. Α.Σ. «ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ» που εδράζει στην ΑΜΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, θα παραλάβει 22 τόνους ακτινίδια με σκοπό την δωρεάν διανομή τους κατά προτεραιότητα στους δικαιούχους της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και σε εξυπηρετούμενους των κοινωνικών παντοπωλείων του νομού μας και στους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ.
Συγκεκριμένα:
 Δήμος Λιβαδειάς 7 ΠΑΛΕΤΕΣ

Δήμος Θήβας 6 ΠΑΛΕΤΕΣ

Δήμος Τανάγρας 4 ΠΑΛΕΤΕΣ

Δήμος Ορχομενού 3 ΠΑΛΕΤΕΣ

Δήμος Αλιάρτου 2 ΠΑΛΕΤΕΣ

Δήμος Διστόμου- Αράχωβας- Αντίκυρας 1 ΠΑΛΕΤΑ

Ιερά Μητρόπολη 3 ΠΑΛΕΤΕΣ

Η πράξη αυτή είναι στα πλαίσια της εφαρμογής του κανονισμού της ΕΕ 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτατα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αρ.πρωτ. 3320/89565/14-8-15 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ως επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π. Ε Βοιωτίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  την Εταιρία ΣΠΑΡΟΣ Α.Ε.-Αντιπροσωπείες Διανομές για την άμεση ανταπόκριση τους  για συνδρομή στην όλη προσπάθεια και δωρεάν παραχώρησης χώρου αποθήκευσης των προϊόντων.
Επίσης ευχαριστούμε και όλους τους Δήμους του Νομού μας και την Ιερά Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας, οι οποίοι με την συνεργασία και την άμεση κινητοποίησή τους είναι οι εγγυητές της υλοποίησης τόσο αυτού του προγράμματος όσο και επόμενων που θα ακολουθήσουν.






Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 17η Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη - και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: “Κατασκευή Οδού Ρούμελης (από την οδό Χαιρώνειας έως την οδό Αθανασίου).

2.Έγκριση παράτασης χρόνου ολοκλήρωσης της Σύμβασης του έργου: “Ενεργειακή αναβάθμιση Σχολικής Μονάδας 3ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς”.

3.Έγκριση 4ου ΑΠΕ του έργου : “Ανάπλαση Ενοποίηση Δικτύου Πεζόδρομων (Πεζόδρομος Οδού Καλλιαγκάκη ,Οδού Μπουφίδου , Χώρος Πρώην ΚΤΕΛ και Πεζοδρόμια Σπυρίδωνος).

4.Έγκριση 5ου Ανακεφαλαιωτικού και Τακτοποιητικού Πίνακα για την εκτέλεση  του έργου : “Ανάδειξη Ιστορικών Χώρων και Ανάπλαση Οικισμού Χαιρώνειας”.

5.Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους για το έργο: “Βελτίωση Δασικού Δρόμου από Οικισμό Κορώνειας έως Στροφή Νταούμη”.

6.Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου¨Αποκατάσταση Ζημιών που προκλήθηκαν από Θεομηνία (Πυρκαγιά) στο ΧΥΤΑ 1ης Δ/κης Ενότητας Δ.Λ.

7.Δωρεάν παραχώρηση 3 κάδων απορριμμάτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης ΠΥΡΚΟΥ.

8.Επιστροφή ποσών προνοιακών επιδομάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

9.Ορισμός Ελεγκτικού Οργάνου για τη διενέργεια ελέγχου τήρησης των όρων λειτουργίας των Παιδότοπων.


10.Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΝΜΕ  του έργου “Κατασκευή Περίφραξης στο Νέο Νεκροταφείο”.


11.Έγκριση Σύμβασης Παραχώρησης άνευ ανταλλάγματος οχημάτων από την ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ ΟΤΑ Δήμο Λεβαδέων


                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)

                                                                  


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Υπογράφηκε το συμβόλαιο αγοραπωλησίας του ακινήτου Τζαμί Γαζή Ομέρ


Υπογράφηκε χθες Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 το συμβόλαιο αγοραπωλησίας του ακινήτου Τζαμί Γαζή Ομέρ, μεταξύ του Δήμου Λεβαδέων που εκπροσωπήθηκε από τη Δήμαρχο κ. Γιώτα Πούλου και των ιδιοκτητών κ.κ. Λουκά Κρ. Βασιληά, Λουκά Αν. Βασιληά και Νικολάου Αν. Βασιληά. Το ακίνητο βρίσκεται επί των οδών Στρατηγού Ιωάννου και Τσόγκα  και είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.
Η αγορά πραγματοποιείται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου “Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτιρίων 2014”, με το ποσό των 200.000 ευρώ.
Σκοπός της αγοράς του κτιρίου από το Δήμο Λεβαδέων είναι η αναστήλωση, συντήρηση και η ανάδειξή του ως ιστορικού μνημείου και η επανάχρησή του ως πολιτιστικού χώρου που θα συντελέσει στην ανάπτυξη δικτύου πολιτιστικών – τουριστικών χρήσεων στην περιοχή του κέντρου της πόλης της Λιβαδειάς. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση στάθμευσης αυτοκινήτων στον πεζόδρομο της Θήβας


Οι εργασίες στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα στη Θήβα βρίσκονται σε εξέλιξη και το έργο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Γι' αυτό το λόγο επισημαίνονται τα παρακάτω στους οδηγούς:

•    Να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους εντός του πεζόδρομου και στις κάθετες οδού αυτού (Δίρκης, Δράκου)
•    Η στάθμευση ή στάση αυτοκινήτων στο υπό κατασκευή έργο προκαλεί σοβαρές φθορές  στους κυβόλιθους, τις οποίες επιβαρύνεται ο Δήμος, γεγονός που αλλάζει όλο τον οικονομικό  προγραμματισμό έργων που έχει σχεδιάσει.
•    Επίσης με τη στάθμευση ή στάση αυτοκινήτων στο υπό κατασκευή έργο παρεμποδίζονται οι εργασίες των συνεργείων και των μηχανημάτων έργων, καθυστερώντας την πορεία του.
•    Πρέπει όλοι να ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ  την προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση της περιοχής και να διευκολύνουμε την πορεία του έργου, προκειμένου να το χαρούμε.
•    Ειδικότερα τις ημέρες των εορτών, όπου είναι αυξημένη η κυκλοφορία των πεζών στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα, θα πρέπει να μη παρουσιάζεται εικόνα αναρχίας και παράλληλα να διευκολύνονται οι πεζοί στη διέλευσή τους.
•    Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης συνεχιστεί ο Δήμος θα αναγκαστεί να λάβει δραστικά μέτρα με τη συνδρομή της Τροχαίας.
•    Τέλος, ενημερώνουμε ότι μόλις ολοκληρωθεί το έργο θα τοποθετηθούν και οι κατάλληλες πινακίδες σήμανσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή 10 τόνων πορτοκαλιών σε απόρους από τον Δήμο Θηβαίων


Περίπου δέκα (10) τόνους πορτοκάλια διέθεσε ο Δήμος Θηβαίων στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ), στις 9, 10 και 14 Δεκεμβρίου 2015 σε πολίτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, οι οποίοι έχουν αξιολογηθεί και είναι πιστοποιημένοι δικαιούχοι των κοινωνικών προγραμμάτων.

Η δράση υλοποιείται μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και συγκεκριμένα μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, στην οποία ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει ως εταίρος με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο)  την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

 Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται η διάθεση και άλλων φρούτων στους ωφελούμενους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν διανομή ακτινιδίων από τον Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι θα πραγματοποιήσει δωρεάν διανομή ακτινιδίων σε δικαιούχους του επισιτιστικού προγράμματος, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της κάρτας αλληλεγγύης.
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 16/12, ώρα 09:00 – 13:00 και Πέμπτη 17/12, ώρα 09:00 – 12:00 σε χώρο έναντι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεβαδέων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση στρατεύσιμων κλάσης 2019 (γεννηθέντων το έτος 1998) που διαμένουν στο Δήμο Θηβαίων

Πρόσκληση στρατεύσιμων κλάσης 2019 (γεννηθέντων το έτος 1998) που διαμένουν στο Δήμο Θηβαίων για την Κατάθεση Δελτίου απογραφής (ΔΑ)

Από την Στρατολογική Υπηρεσία Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται  ότι οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2019 (γεννημένοι το έτος 1998) που διαμένουν στο Δήμο Θηβαίων είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν Δελτίο Απογραφής από τις 20  έως τις 27 Ιανουαρίου 2016 προσερχόμενοι:

a. Στην Στρατολογική Υπηρεσία  Στερεάς Ελλάδας  (Στρδο Τσαλτάκη, ΤΚ 35100, Λαμία, Τηλ. 2231350400 και 401) τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

20.01.2016 Τετάρτη Δ.Ε. Θηβαίων ( επώνυμα από Α έως και Δ)
21.01.2016 Πέμπτη Δ.Ε. Θηβαίων ( επώνυμα από Ε έως και Κ)
22.01.2016 Παρασκευή Δ.Ε. Θηβαίων ( επώνυμα από Λ έως και Ο)
25.01.2016 Δευτέρα Δ.Ε. Θηβαίων ( επώνυμα από Π έως και Σ)
26.01.2016 Τρίτη Δ.Ε. Θηβαίων ( επώνυμα από Τ έως και Ω)
27.01.2016 Τετάρτη Δ.Ε. Βαγίων, Πλαταιών, Θίσβης


β. Σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).                 

Κατά την προσέλευσή τους στη Στρατολογική Υπηρεσία  ή στο ΚΕΠ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή πιστοποιητικό γέννησης και να γνωρίζουν την ομάδα αίματός τους, εφόσον αυτό είναι δυνατό.
                                   

Όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας να προσκομίσουν κατά την παρουσίασή τους στην υπηρεσία και ιατρικές γνωματεύσεις, στις οποίες να περιγράφεται με σαφήνεια η πάθηση.    

Επισημαίνεται ότι, εκ του νόμου προβλέπονται συγκεκριμένες συνέπειες σε περίπτωση εκπρόθεσμης κατάθεσης του Δελτίου Απογραφής ή δήλωσης ψευδών στοιχείων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγει η εφαρμογή στο Taxisnet για το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης

Ανοίγει αύριο η εφαρμογή στο Taxisnet για το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, Σοφία Σεχπερίδου σε τηλεοπτικό σταθμό.


Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης

– Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 12.000 Ευρώ για άγαμο και 20.000 για έγγαμο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 Ευρώ για κάθε τέκνο.

– Η αξία της ακίνητης περιουσίας τους να μην υπερβαίνει το ποσό των 100.000 Ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 200.000 Ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Πώς θα πάρετε το επίδομα θέρμανσης

Πρώτο βασικό βήμα είναι η συμπλήρωση της αίτησης από τους δικαιούχους. Αναλυτικά, όπως διευκρινίζει η εγκύκλιος, στην αίτηση αναγράφονται κατά περίπτωση τα ακόλουθα στοιχεία:

– ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος-υπόχρεου φορολογικής δήλωσης,

– το ονοματεπώνυμό του,

– ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του,

– ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου,

– ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,

– η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,

– αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη καθώς και ο ΑΦΜ του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος,

– τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης,

– η ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία,

– τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

Τι πρέπει να κάνουν οι διαχειριστές πολυκατοικιών

Παράλληλα οι διαχειριστές ή οι εκπρόσωποι των πολυκατοικιών ή οι εταιρίες διαχείρισης πολυκατοικιών, δηλώνουν στην εφαρμογή τα ακόλουθα στοιχεία:

– τον αριθμό φορολογικού μητρώου του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας,

– τον ΑΦΜ της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει,

– τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που εκπροσωπεί την πολυκατοικία,

– τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης,

– το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

Μετά τη συμπλήρωση των παραπάνω στοιχείων προβαίνουν σε ενεργοποίηση της διαδικασίας πληρωμής. Η ενεργοποίηση αυτή δεν μπορεί να γίνει μετά τις 30 Μαΐου 2016.

Πότε θα καταβάλλεται το επίδομα

– Για αιτήσεις που υποβάλλονται έως 31 Δεκεμβρίου 2015 και σε περίπτωση πολυκατοικίας εφόσον έχει γίνει η ενεργοποίηση πληρωμής, το ποσό επιδόματος θέρμανσης που δικαιούνται οι αιτούντες βάσει των πραγματοποιηθεισών αγορών πετρελαίου θέρμανσης καταβάλλεται έως 2 Φεβρουαρίου 2016.

– Για αιτήσεις που υποβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 30 Μαΐου 2016 το ποσό επιδόματος θέρμανσης που δικαιούνται οι αιτούντες βάσει των πραγματοποιηθεισών αγορών πετρελαίου θέρμανσης καταβάλλεται έως 30 Ιουνίου 2016.

Επιδοτούμενα λίτρα ανά γεωγραφική περιοχή

Στην Α΄ Ζώνη (Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ευρυτανία) τα ανώτατα επιδοτούμενα λίτρα είναι 2.500 το χρόνο.

Στην Β΄ Ζώνη (Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρου) τα ανώτατα επιδοτούμενα λίτρα είναι 1.500.

Στην Γ΄ Ζώνη (Αττική, Κόρινθος, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα) τα ανώτατα επιδοτούμενα λίτρα είναι 800.

Στην Δ΄ Ζώνη (Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Κύθηρα, νησιά Σαρωνικού) τα ανώτατα επιδοτούμενα λίτρα ανέρχονται σε 500.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά την απόφαση του υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Μαστούρωσε" το Δίστομο-Έκαψαν 225 δέματα ναρκωτικών


Έκαψαν 225 δέματα κατασχεμένων ναρκωτικών σε εργοστάσιο στο Δίστομο
Οι  ναρκωτικές ουσίες είχαν κατασχεθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Ειδικής Γραμματείας του Σ.Δ.Ο.Ε  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής & Αιγαίου
Καταστροφή, με καύση 225 δεμάτων διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, σε κλιβάνους εργοστασίου στο Δίστομο Βοιωτίας, πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Πέμπτη, από αρμόδια επιτροπή, που προβλέπεται από τον νόμο Ν. 4139/2013 περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συνολικά καταστράφηκαν 2.567 κιλά και 260 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,  401 κιλά και 215 γραμμάρια Καθίνης (ΚΗΑΤ), 7 κιλά και 658,30 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.680  δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 586 γραμμάρια φυτικά αποσπάσματα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας,  205,80 γραμμάρια ηρωίνης και 373 δισκία & κάψουλες διαφόρων ναρκωτικών ουσιών

Οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες είχαν κατασχεθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Ειδικής Γραμματείας του Σ.Δ.Ο.Ε  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής & Αιγαίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου στη Λιβαδειά



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

    Μέσα στην  περίοδο της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, με ιδιαίτερη κατάνυξη και με τις δέουσες τιμές, κλήρος και λαός της Τοπικής μας Εκκλησίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας                κ. Γεωργίου, υπεδέχθησαν την Τιμία Δεξιά Χείρα του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ε.ε., το απόγευμα, σε κεντρικό σημείο της πόλεως  Λεβαδείας.
    Τον πολύτιμο αυτό πνευματικό θησαυρό εκόμισε στην πόλη μας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης    κ. Εφραίμ. Στη συνέχεια, μετά από σύντομη δέηση, ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, όπου και ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας κ. Εφραίμ.
    Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Αλέξιος Σαμαρτζής στην σύντομη προσλαλιά του, μεταξύ των άλλων, ανέφερε τα εξής: «Ένας από τους πιο μεγάλους θησαυρούς που έχουμε ως Ορθόδοξος λαός είναι τα ιερά λείψανα των αγίων της Εκκλησίας μας.
Εμείς οι ορθόδοξοι τιμούμε ιδιαίτερα τα ιερά λείψανα των αγίων. Η τιμή προς τα ιερά λείψανα δεν αποτελεί οπισθοδρόμηση στην ειδωλολατρία, όπως μας κατηγορούν οι αιρετικοί προτεστάντες και όπως άκριτα νομίζουν οι ορθολογιστές. Είναι μια έμπρακτη ομολογία του μυστηρίου της Σαρκώσεως του Θεού Λόγου και της πραγματικής Του Αναστάσεως.
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο για την αμέριστη πολλαπλή συμπαράσταση στο Προσκύνημά μας, αλλά και για την ευλογία που έδωσε να υποδεχτούμε στο ναό μας την χαριτόβρυτο δεξιά του Αγίου Νεκταρίου από την Αίγινα.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ που κόμισε, στο ναό του αγίου Ρηγίνου του Λεβαδέως, αυτό τον πνευματικό θησαυρό από το νησί της Αίγινας προς αγιασμόν και ευλογίαν των πιστών της επαρχίας μας, ιδιαίτερα σήμερα στις δύσκολες εποχές που διάγουμε».
    Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ που ευγενώς μετέφερε στην πόλη μας το ιερό λείψανο του Αγίου Νεκταρίου. Στις δύσκολες εποχές που διάγουμε ως λαός έχουμε ανάγκη την παρουσία των αγίων μας, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. Είναι αυτοί που μας στηρίζουν και μας καθοδηγούν. Στη συνέχεια προέτρεψε τον πιστό λαό να συμβάλλει στην αποπεράτωση του ιερού ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας.
    Στον εμπνευσμένο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε στην ζωντανή παρουσία και στα θαύματα του αγίου Νεκταρίου, καθώς και στα χαρίσματά του. Ο κάθε άνθρωπος είναι προικισμένος με διάφορα χαρίσματα από τον Δημιουργό του και εναπόκειται σε αυτόν αν θα τα αξιοποιήσει δεόντως.
    Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον ιερό ναό του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας έως και την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου ε.ε.


ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων μπροστά στην Νέα Προγραμματική Περίοδο – Σύμφωνο Συνεργασίας (Σ.Ε.Σ.) 2014-2020



Ο δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων σας προσκαλεί , την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 μ.μ., στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Αλιάρτο, σε εκδήλωση  με θέμα: « Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων μπροστά στην Νέα Προγραμματική Περίοδος – Σύμφωνο Συνεργασίας ( Σ.Ε.Σ. ) 2014-2020»

Πρόγραμμα  εκδήλωσης

19:00 -19:15 Προσέλευση

19:15 – 19:30 Καλωσόρισμα και παρουσίαση της εκδήλωσης από τον κ. Δήμαρχο  Γ. Ντασιώτη

19:30 – 19:50  Ο σχεδιασμός του Δήμου  για την νέα προγραμματική περίοδο

                       Εισηγητής: κ. Λέτη Μαρίνα, Ειδικός συνεργάτης του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων



19:50 – 20:15 Η προετοιμασία του Δήμου για την νέα περίοδο στην εξοικονόμηση ενέργειας

                        Εισηγητής Σωτηροπούλου Δροσσούλα, Αρχιτέκτων μηχανικός



20:15 – 20:45  Οι πηγές χρηματοδότησης 2014-2020  (Ιδιωτικές επενδύσεις – Δημόσια έργα)
Εισηγητής: κ. Πούλος Γεώργιος, Γεωγράφος

20:45-21:00 Ερωτήσεις – Διάλογος



Ο Δήμαρχος 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΑΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ