Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για την κατάθεση πινακίδων ΙΧ -Μέχρι πότε το περιθώριο



Όλοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σπεύδουν στις εφορίες όλης της χώρας, προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, για να γλιτώσουν από την καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας του 2016.

Μέχρι τους πρώτους μήνες του 2015 είχαν κατατεθεί πάνω από 645.000 πινακίδες κυκλοφορίας εκ των οποίων το 83% αφορούν σε οχήματα με κινητήρες έως 1.800 κ.εκ.

Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα Τέλη Κυκλοφορίας 2016 δημιουργούν ένα ευνοϊκό σύστημα που θα αποτρέψει τους κατόχους ΙΧ να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας 2016 αναμένεται να είναι μειωμένα κατά 2 εκατ. ευρώ.
Οι πρόωρες ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου για νέες αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας το 2017, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα στους ιδιοκτήτες ΙΧ, τέτοιο, που εχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι να σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι όποιες αλλαγές είναι να γίνουν. Οι ιδιοκτήτες ΙΧ που έχουν αποφασίσει να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους θα πρέπει να γνωρίζουν πως αν δεν δοθεί παράταση στην καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας 2016, τότε θα πρέπει έως τις 31 Δεκεμβρίου να έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις πινακίδες των ΙΧ αυτοκινήτων τους στις Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να προσκομίσουν:

    Την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.
    Τις πινακίδες κυκλοφορίας.
    Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, από την οποία πρέπει να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.
    Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2013.
    Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.
    Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Ένοπλη ληστεία στα γραφεία της ΔΕΗ με λεία 50.000 ευρώ



Ένοπλη ληστεία στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκίδα σημειώθηκε στις 14:30 το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, δύο κουκουλοφόροι -που καθώς φαίνεται ήταν καλά πληροφορημένοι για τα... κατατόπια- μπήκαν στο κατάστημα και ανέβηκαν κατευθείαν στον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται το ταμείο,

Με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο, το οποίο εκείνη την ώρα είχε κλείσει για το κοινό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η λεία των ληστών υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι ληστές έφυγαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη ληστεία μέσα σε λίγες ώρες στην Εύβοια, καθώς τη Δευτέρα άγνωστοι άρπαξαν χρήματα από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Λίμνη.

Η Αστυνομική Διεύθυνσηνση Ευβοίας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των θρασύτατων
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη Λαϊκή Βραδιά από τον Α.Ο. Κεραυνό Αγίου Θωμά Τανάγρας


            
Χριστουγεννιάτικη Λαϊκή Βραδιά από τον Α.Ο. Κεραυνό Αγίου Θωμά Τανάγρας
Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015
Knock Out Club - Psalidas
Αγιος Θωμά

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη προσφορά αγάπης απο το Δ.Ι.Ε.Κ ΘΗΒΑΣ


   Το Δ.Ι.Ε.Κ ΘΗΒΑΣ και συγκεκριμένα οι Σπουδαστές/τριες και Εκπαιδευτές του τμήματος «Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης», στο πλαίσιο των δράσεων εθελοντισμού και με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων που πλησιάζουν, πραγματοποίησαν και φέτος Χριστουγεννιάτικη προσφορά αγάπης στους συνανθρώπους μας που στεγάζονται στο Γηροκομείο Θήβας (ΟΧΕΚ). Συγκεκριμένα την Τρίτη 15/12/2015 οι Σπουδαστές/τριες επισκέφθηκαν το Γηροκομείο και προσέφεραν υπηρεσίες Κομμωτηρίου στο σύνολο των ατόμων που στεγάζονται εκεί, κάνοντας πράξη την αγάπη και βιώνοντας το Πνεύμα των ημερών.
 Οι Σπουδαστές/τριες συμμετείχαν καθολικά για μια ακόμη φορά δίνοντας χαρά και αγάπη στους συνανθρώπους μας που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη, και θα συνεχίσει να συμμετέχει σε ενέργειες κοινωνικής ευθύνης, προκειμένου να μεταβιβάσει τις αξίες του εθελοντισμού και τις ανθρωπιάς.
   
Ο Διευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ.
   
    Γεωργόπουλος Ευάγγελος
Διαβάστε Περισσότερα »

Έγκριση ισολογισμού – απολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης του Δήμου Aλιάρτου Θεσπιέων

 ΟΜΟΦΩΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ –ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ 
               ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ  ΟΙΚ.ΕΤΟΥΣ   2014
Ομόφωνα εγκρίθηκαν  από το Δημοτικό μας Συμβούλιο  ο Ισολογισμός-Απολογισμός του οικονομικού έτους 2014 κατά την 20η συνεδρίασή του στις 21-12-2015.
Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο σώμα από τους λογιστές του Δήμου, καθώς και από τον Ορκωτό Λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, παρουσιάζεται  δραστική μείωση των υποχρεώσεων του Δήμου, σημαντική αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων και αύξηση των απαιτήσεών του.
Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν την βιωσιμότητα του Δήμου και το νοικοκύρεμα των οικονομικών του στοιχείων.
Ο Δήμαρχος τοποθετούμενος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια ώστε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Επιγραμματικά ανέφερε πως το 2011 η Δημοτική Αρχή παρέλαβε χρέος πάνω από 3.500.000 Ευρώ και τώρα είναι λιγότερο από 500.000 Ευρώ, παρέλαβε ταμειακά διαθέσιμα σχεδόν μηδενικά και τώρα προσεγγίζουν το 1.000.000 Ευρώ και επίσης οι εισπράξεις των ανταποδοτικών εσόδων του  Δήμου ήταν ελάχιστες, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ικανοποιητικά υψηλά επίπεδα.
Επισήμανε επίσης ότι τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν σε περιβάλλον βαθιάς οικονομικής κρίσης, με την κρατική χρηματοδότηση μειωμένη πάνω από 60% και  χωρίς ο Δήμος να περιορίσει δραστηριότητες, απεναντίας μάλιστα αυξήθηκαν, όπως και τα έργα που εκτελούνται.
Κατόπιν κάλεσε το Σώμα να εγκρίνει τον  Ισολογισμό-Απολογισμό του  οικονομικού έτους 2014 και αυτό τον ενέκρινε  ΟΜΟΦΩΝΑ

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ
                                                                                           ΑΛΙΑΡΤΟΥ -ΘΕΣΠΙΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση από την Μητρόπολη, την Π.Ε. Βοιωτίας και τον Σύλλογο Πολυτέκνων Λιβαδειάς


Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λιβαδειάς με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων σας  προσκαλούν  στην εκδήλωσή τους  που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου  της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας ( Φίλωνος 35-39 , Λιβαδειά).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Στις 29/12 το βοήθημα 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες αγρότισσες



Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το χρηματικό βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ σε 839 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον ΟΓΑ, που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων σε 1.500 Πολύτεκνες Αγρότισσες Μητέρες, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ.

Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, ασφαλιστικά ενήμερες ή συνταξιούχους του ΟΓΑ, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον τέσσερα τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει ότι και οι 839 αγρότισσες που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα θα λάβουν από τον ΟΓΑ το χρηματικό βοήθημα των 1.000 ευρώ, διότι οι αιτήσεις συμμετοχής δεν ξεπέρασαν τις 1.500.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr) (Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΟΓΑ/ Αγροτική Εστία / Κληρωθέντες Δικαιούχοι Προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 213-1519233, 213-1519310 του Κλάδου Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή ώρας επίσκεψης Κοντονή στη Λιβαδειά

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10:00, η επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Χαράλαμπου – Σταύρου

Κοντονή στη Λιβαδειά μετατίθεται για τις 13:30 στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Νεοχωράκι Θήβας



Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της και τη φάτνη της Γεννήσεως φωταγώγησε η Τοπική Κοινότητα Νεοχωρακίου, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, σε μία πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Τα φώτα άναψε, μετά από κλήρωση, ένα από τα παιδάκια που συμμετείχαν στη γιορτή ενώ νωρίτερα όλοι μαζί είχαν υποδεχθεί τον  Άγιο Βασίλη, επίσημο καλεσμένο της εκδήλωσης, που μοίρασε δώρα στα παιδιά.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από το  Χορευτικό Νεοχωρακίου  και πλούσιο μπουφέ με γλυκίσματα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε  ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Άλκης Κατσέλης και παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου ο Αντιδήμαρχος  Θηβαίων κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιουλία Κοντού και Ντίνος Τυρηνόπουλος.

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση: http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2015/12/blog-post_22.html
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Πέμπτη η λαϊκή αγορά στην Αλίαρτο


Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων:
Αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής λαϊκής αγοράς
Το Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του
Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, ανακοινώνει ότι η
εβδομαδιαία Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 25-12-2015
θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24-12-2015 τις ίδιες
ώρες και στον ίδιο χώρο λόγω της θεσμοθετημένης
αργίας των Χριστογέννων.
Για την διευκόλυνση των δημοτών τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας
από και προς όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα αντί της Παρασκευής που ήταν
προγραμματισμένα, θα εκτελεστούν την Πέμπτη.
Σας ευχόμαστε καλές γιορτές!
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεά οχημάτων στην Α.Δ. Βοιωτίας απο το «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΑΕ»

ΔΩΡΕΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΛΑΚΕΤΑΣ

Αύριο (23-12-2015) και ώρα 10:00΄ το πρωί, στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, στη Λιβαδειά, ο Διευθυντής του Νομού, Ταξίαρχος Νικόλαος Γεωργακόπουλος και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, Α/Α’ Νικολόπουλος Γεώργιος, θα απονείμουν τιμητική πλακέτα σε εκπροσώπους της εταιρείας «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΑΕ», η οποία δώρισε δύο οχήματα στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς. Δυνατή η δημοσιογραφική κάλυψη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παπαθωμά: Εξοφλείστε τα χρέη άρδευσης στη Κωπαΐδα



Αγαπητοί Αγρότες
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας μετά την κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδας,   έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια εκσυγχρονισμού των δομών και των υποδομών της Κωπαΐδας, στην κατεύθυνση της προσφοράς σύγχρονων υπηρεσιών άρδευσης των αγροκτημάτων του Κωπαιδικού πεδίου. Είναι πλέον γεγονός ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος έχει σχεδιάσει και γίνονται για πρώτη φορά και μετά από πάρα πολλά χρόνια σημαντικά έργα τόσο σε υφιστάμενες δομές για την διευκόλυνση της άρδευσης και την αντιπλημμυρική προστασία (οδοποιία, καθαρισμός αρδευτικών διωρύγων και αυλάκων, Μέλανα Ποταμού, ηλεκτρονικά συστήματα φύλαξης των αντλιοστασίων κ.λ.π) όσο και στην διεκδίκηση ειδικής χρηματοδότησης για τα σύγχρονα έργα που απαιτούνται, για την δημιουργία αποτελεσματικού συστήματος άρδευσης και  διαχείρισης των υδάτινων πόρων στην Κωπαΐδα. Ήδη έχουν διατεθεί πάρα πολλά χρήματα στην Κωπαίδα,  επαναλαμβάνω, μετά από πάρα πολλά χρόνια.
Για το  λόγο   αυτό είναι σημαντικό το θέμα της εξόφλησης των τελών άρδευσης που θα μας δώσουν την ευχέρεια περαιτέρω έργων και παρεμβάσεων.  Ανάμεσα στα άλλα, καταβάλλεται από τις υπηρεσίες μας μεγάλη προσπάθεια ορθής καταγραφής των υπόχρεων καλλιεργητών για την επιβολή και είσπραξη των αναλογούντων αρδευτικών τελών σε αυτούς που πραγματικά τα οφείλουν.
Στον εγκεκριμένο,  από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κανονισμό  άρδευσης προβλέπεται, η υποχρέωση των καλλιεργητών να υποβάλουν κάθε χρόνο  Δήλωση Καλλιέργειας στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Αλιάρτου  με τα χωράφια που ο κάθε καλλιεργητής καλλιεργεί στην Κωπαΐδα, καθώς και το είδος καλλιέργειας, για τον ορθό και δίκαιο υπολογισμό των αρδευτικών τελών.
Για το 2015, για να αποφευχθεί επιπλέον ταλαιπωρία των αγροτών, χρησιμοποιήθηκε ως βάση άντλησης των στοιχείων, το αρχείο του ΟΠΕΚΕΠΕ-ΟΣΔΕ 2015. Επειδή όμως παρατηρήθηκε ένας σημαντικός αριθμός μη δηλωθέντων κτημάτων στις δηλώσεις καλλιέργειας  ΟΣΔΕ 2015, καλούμε τους καλλιεργητές που δεν έχουν συμπεριλάβει κάποια  κτήματά τους της Κωπαΐδας στην δήλωση Καλλιέργειας ΟΣΔΕ 2015, να προσέλθουν στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Αλιάρτου (πρώην Οργανισμό Κωπαΐδας) προκειμένου να υποβάλλουν σχετική  δήλωση . Η μη δήλωση κάποιου αγροκτήματος στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Αλιάρτου και η μη επιβολή και εξόφληση αρδευτικών τελών θα έχει σοβαρότατες συνέπειες και θα δημιουργήσει επιφέρει σημαντικά προβλήματα στους αγρότες, όπως η μη δυνατότητα  λήψης  βεβαίωσης χρήσης νερού που θα είναι αναγκαία στην επόμενη περίοδο για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ , η αδυναμία μεταβίβασης των αγροκτημάτων  (Πώληση ή Γονική Παροχή) κλπ , αλλά και πρόστιμα – προσαυξήσεις κατά την καταγραφή τους σε επόμενη χρονική περίοδο. 
Για την αποφυγή όλων των παραπάνω προβλημάτων, αλλά και για λόγους ισονομίας και δικαιοσύνης μεταξύ των καλλιεργητών, καλούνται όλοι οι καλλιεργητές / ιδιοκτήτες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή,  με την υποβολή ορθής δήλωσης καλλιέργειας στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Αλιάρτου (πρώην Οργανισμό Κωπαΐδας) μέχρι 30 – 01 - 2016,  στην οποία  θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν τις συνολικές εκτάσεις των κτημάτων τους, καθώς  και με την έγκαιρη πληρωμή των Αρδευτικών Τελών.
Η Αντιπεριφερειάρχης  Βοιωτίας                 
                                                        Φανή Παπαθωμά

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Έχουν αποθρασυνθεί - Σπάνε μαγαζιά-Κλέβουν βιβλία!!!



    
Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα σε περιοχές της Βοιωτίας για διάπραξη κλοπών

Κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και βιβλία



Συνελήφθησαν, χθες (21-12-2015) σε περιοχές της Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 28 και 50 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη ο 28χρονος στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, διότι κατελήφθη επ’ αυτοφώρω να έχει εισέλθει σε κατάστημα της περιοχής, ιδιοκτησίας ημεδαπής, έχοντας προηγουμένως θραύσει τον υαλοπίνακα αυτού.

Στη κατοχή του 28χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές (φωτογραφική μηχανή, tablet και κινητό τηλέφωνο), τις οποίες είχε αφαιρέσει από το εσωτερικό του καταστήματος και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι συνελήφθη ο 50χρονος στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, έμφορτο με δέματα που περιείχαν βιβλία, τα οποία είχε αφαιρέσει νωρίτερα από αποθήκη εταιρείας στην ανωτέρω περιοχή.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα βιβλία, προκειμένου να αποδοθούν σε νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, καθώς και το ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

                                                             
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 43χρονος στη Λιβαδειά με 4.5 κιλά αφορολόγητο καπνό

Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

 Κατασχέθηκαν (4) κιλά & (420) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού

Συνελήφθη, χθες (21-12-2015) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 43χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα (10) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (4.420) γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΕΒΕ Θήβας:Με μεγάλη επιτυχία ο καθιερωμένος πλεον ¨ΜΠΟΥΦΕΣ ΑΓΑΠΗΣ¨



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην  κεντρική πλατεία της Θήβας την  Κυριακή 20-12-2015 ο καθιερωμένος πλεον ¨ΜΠΟΥΦΕΣ ΑΓΑΠΗΣ¨ από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Θήβας.
Πλήθος κόσμου, στην πλειοψηφία μικρά παιδιά με τους γονείς τους, κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Θήβας αλλά και τον πεζόδρομο αυτής δίνοντας έτσι πνοή – ζωντάνια – κέφι – γιορτινή ατμόσφαιρα – χαμόγελα – διάθεση , αυτά δηλαδή, που μας έχουν λείψει και θα θέλαμε να δούμε στα πρόσωπα των συμπολιτών μας
Η ΟΕΒΕ Θήβας θέλει να ευχαριστήσει όλους αυτούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του στόχου , όλα της τα Σωματεία, τους Συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο, τα παιδιά  και το σύλλογο του 2ου Γυμνασίου Θήβας και το Επιμελητήριο Βοιωτίας.
Ευχαριστούμε επίσης  τον Δήμο Θηβαίων   για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχαν στην ομοσπονδία με την παραχώρηση  χώρου στην κεντρική  πλατεία αλλά  και  τοποθέτηση  τραπεζιών  που χρησιμοποιήθηκαν για τον μπουφέ.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η Αντιπεριφερειάρχης  Βοιωτίας Κα ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ την οποία ευχαριστούμε για τις δηλώσεις συμπαράστασης στην προσπάθειά μας στα ΜΜΕ, καθώς και για την δέσμευση της για στήριξη και προβολή του θεσμού, από εδώ και στο εξής. .
Η ΟΕΒΕ Θήβας είχε και έχει την ηθική υποχρέωση να συνεχίσει να πραγματοποιεί τον “ΜΠΟΥΦΕ ΑΓΑΠΗΣ” στην μνήμη του πρώην Προέδρου της  ΟΕΒΕ  ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΗ επειδή ήταν ο πρωτεργάτης αυτού του εγχειρήματος πριν 5 χρόνια και κατάφερε να τον καθιερώσει κάθε χρόνο την Κυριακή πριν τα χριστούγεννα.





Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 23η Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη - και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1.Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον καθορισμό τελών διαφήμισης για το οικονομικό έτος 2016.

2.Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς  στο Δημοτικό Συμβούλιο για καθορισμό τελών Καθαριότητας και Φωτισμού  για το οικονομικό έτος 2016.

3.Έγκριση Πρωτοκόλλου και Οριστικής Παραλαβής του έργου: Ανάπλαση Περιβάλλοντος Χώρου στην Εκκλησία  Μεταμόρφωση του Σωτήρος και της Αρχαίας Βρύσης Δ.Δαύλειας. (η εισήγηση θα αποσταλεί με email  την  21/12/2015)

4.Αποδοχή ποσού {86.025,00€}  των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων έτους 2015, ( Σ.Α.Τ.Α.),  και  κατανομή  αυτού.

5.Επιστροφή ποσών προνοιακών επιδομάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσημα χειμώνας από σήμερα ...όσο κι αν ο καιρός θυμίζει περισσότερο άνοιξη

.


    Την Τρίτη το πρωί, 22 Δεκεμβρίου, στις 06:48 ώρα Ελλάδος, ξεκινά και τυπικά (αστρονομικά) ο φετινός χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα, καθώς ο Ήλιος θα φθάσει στο σημείο της ετήσιας τροχιάς του, που ονομάζεται χειμερινό ηλιοστάσιο.


Η πρώτη «επίσημη» νύχτα του χειμώνα θα είναι και η μεγαλύτερη του έτους. Αντίστροφα, στο...ο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει το καλοκαίρι, με τη διάρκεια της μέρας στο αποκορύφωμά της.
Λίγες ημέρες μετά, την Παρασκευή, η νύχτα των Χριστουγέννων θα είναι πραγματικά φωτισμένη, αφού θα υπάρχει και πανσέληνος στον ουρανό. Η πανσέληνος θα συμβεί, συγκεκριμένα, στις 13:11 ώρα Ελλάδος, στις 25 Δεκεμβρίου. Είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί αυτό μετά από σχεδόν 40 χρόνια (η τελευταία φορά ήταν το 1977). Στο μέλλον, τα Χριστούγεννα θα ξανασυμπίπτουν με πανσέληνο κάθε 19 χρόνια, δηλαδή το 2034, το 2053 και το 2072.
Στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου, όταν ο Ήλιος φτάνει στο φθινοπωρινό ισημερινό σημείο του, υπάρχουν περίπου ίση ημέρα και νύχτα, αλλά στη συνέχεια σταδιακά αυξάνεται η νύχτα σε βάρος της ημέρας. Όταν ο Ήλιος φθάνει στο νοτιότερο σημείο της τροχιάς του, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, αρχίζει και πάλι να σκαρφαλώνει κάθε ημέρα όλο και πιο ψηλά στον ουρανό, με αποτέλεσμα η ημέρα να κερδίζει ξανά το χαμένο «έδαφος», εως ότου στην εαρινή ισημερία το φως και το σκοτάδι έχουν πάλι σχεδόν ίση διάρκεια.

Το χειμερινό ηλιοστάσιο δεν «πέφτει» πάντα την ίδια ημερομηνία από ημερολογιακής πλευράς, αλλά κυμαίνεται μεταξύ της 20ής και της 23ης Δεκεμβρίου, με πιο πιθανές ημερομηνίες την 21η και την 22η. Την τελευταία φορά που το χειμερινό ηλιοστάσιο έπεσε στις 23 Δεκεμβρίου ήταν το 1903 και δεν θα ξανασυμβεί πριν το 2303. Αυτές οι ημερολογιακές διακυμάνσεις οφείλονται στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο.
Συγκεκριμένα, το χειμερινό ηλιοστάσιο δεν συμβαίνει πια στις 25 Δεκεμβρίου, όπως στην εποχή του Χριστού, αλλά λίγο νωρίτερα, επειδή αντικαταστάθηκε το παλαιότερο Ιουλιανό Ημερολόγιο, που είχε εισάγει ο Ιούλιος Καίσαρ από το 44 πΧ και το οποίο είχε θεσπίσει το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 25 Δεκεμβρίου, αλλά έχανε μία ημέρα κάθε 128 χρόνια. Το 1582, ο πάπας Γρηγόριος ΙΓ' εισήγαγε ένα νέο ημερολόγιο, που πήρε το όνομά του (Γρηγοριανό) και το οποίο χάνει μόνο μία ημέρα στα 4.000 χρόνια.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΤΕΛ ΘΗΒΩΝ: ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2015 ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

              
 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ
  ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 /12/2015
              
     ΘΗΒΑ  ΑΘΗΝΑ                   ΑΘΗΝΑ  ΘΗΒΑ   
       09:00                                     12:00
       16:00                                     19:00
    
    
TO ΣΑΒΒΑΤΟ 26/12/2015 ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
                      ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ                                
   
ΘΗΒΑ  ΑΘΗΝΑ               ΑΘΗΝΑ  - ΘΗΒΑ   
13:00                                      13:00   
15:00                                      15:00   
17:00                                      17:00   
19:00                                      19:00   
20:30                                       21:00
              
     ΘΗΒΑ - ΣΑΡΑΝΤΗ               ΣΑΡΑΝΤΗ ΘΗΒΑ        
           14:30                                     18:30
              
              
            ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/01/2016                
ΘΗΒΑ   ΑΘΗΝΑ                     ΑΘΗΝΑ    ΘΗΒΑ     
      11:00                                        11:00   
      13:00                                        13:00   
      15:00    15:00        
      17:00    17:00        
      19:00                                         19:00   
      20:30                                          21:00   
ΘΗΒΑ   ΣΑΡΑΝΤΗ                      ΣΑΡANΤΗ ΘΗΒΑ
     14:30                                          18:30
                             ΣΑΒΒΑΤΟ 02/01/2016                        
ΘΗΒΑ    ΑΘΗΝΑ                            ΑΘΗΝΑ ΘΗΒΑ 
      07:00                                            07:00
      09:00                                            09:00
      11:00                                            11:00
      13:00                                            13:00
      15:00                                            15:00
      17:00                                             17:00
      19:00                                             19:00
       20:30                                             21:00
ΘΗΒΑ ΣΑΡΑΝΤΗ             ΣΑΡΑΝΤΗ ΘΗΒΑ   
     14:30                                  18:30



ΤΗΛ 2262027512

thiva post
Διαβάστε Περισσότερα »

14 θέσεις εργασίας στο Δήμο Θηβαίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την πρόσληψη εργατικού προσωπικού
Ο Δήμος Θηβαίων μετά την 438/15 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και 
σύμφωνα με τις
διατάξεις του άρθρου 210 του Ν. 3584/2007
, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει 
δέκα τέσσερις
(14) εργάτες Καθαριότητας
,   μέχρι   πέντε   ημερομίσθια   για   το   μήνα   Ιανουάριο, 
για   την
αντιμετώπιση   των   αυξημένων   αναγκών   Καθαριότητας,   λόγω   των   εορτών,     στην   ευρύτερη
περιοχή του Δήμου.
Απαιτούμενα προσόντα:
Δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
Απαραίτητα δικαιολογητικά
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά τα εξής
δικαιολογητικά:
1. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
2.  Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
           3. Επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο ΑΦΜ,ο ΑΜΚΑ και ο αριθμός μητρώου ΙΚΑ
του αιτούντος.
Προθεσμία και τόπος υποβολής αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού
του Δήμου Θηβαίων, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 22/12 έως 24/12/2015 ( τηλ.
Επικ. 2262350670, 2262350664).
                                               Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
   ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

4ο Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας

Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και με την συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας διοργανώνουν και φέτος τον 4ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας, με θέμα την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Την ευθύνη συντονισμού της φετινής διοργάνωσης του διαγωνισμού έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Βοιωτίας.

Στόχος μας είναι, οι μαθητές της Περιφέρειας μας να έρθουν σε επαφή με το «επιχειρείν» και να αντιληφθούν, ότι η υγιή επιχειρηματική δραστηριοποίηση είναι ικανή να προσφέρει ισχυρές δυνατότητες δημιουργικής και ικανοποιητικής ενασχόλησης. Οι μαθητές στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες τους, συγγράφοντας υλοποιήσιμα επιχειρηματικά σχέδια, προσανατολισμένα στην  τοπική πραγματικότητα και την καινοτομία.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές ΓΕΛ - ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ και Γ’ Γυμνασίου. Οι εργασίες θα υποβληθούν, μέσω των σχολείων των ενδιαφερομένων, στα τοπικά Επιμελητήρια, έως την 29 Φεβρουαρίου 2016.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους


Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ι.ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ



ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 21-12-15 Ώρα 7.00 – 9.00 π.μ : Θ. Λειτουργία - Θ.Κοινωνία στα σπιτια γερόντων.ΑΜΕΑ κ.α.
ΤΡΙΤΗ 22-12-15 Ώρα 7.00 - 9.00 π.μ Θ. Λειτουργία.
ΤΕΤΑΡΤΗ 23-12-11 Ώρα 7.00 – 9.00 π.μ: Θ. Λειτουργία.
‘Ωρα 5.00 μ.μ. ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 24-12-15 ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΏΡΑ 7.00 π.μ :Θ.Λειτουργία Μ.Βασιλείου
Ώρα 5.00 μ.μ: ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – Τελετή Υποδοχής της εικόνος της Γεννήσεως κατά την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΏΡΑ 6.00 π.μ με 10.00 Π.Μ : ΕΟΡΤΙΟΣ ΟΡΘΡΟΣ
ΚΑΙ Η Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 26-12-15 Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Ωρα 7.00 - 10.00 π.μ:
ΕΟΡΤΙΟΣ ΟΡΘΡΟΣ – ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 27-12-15 ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ Εποπτικη Θ. Λειτουργία. στον μέσο του Ναού
ΠΕΜΠΤΗ 31-12-15 Θ.Λειτουργία
ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ Ώρα 5.00 μ.,μ ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-1-2016 Ώρα 7.00 – 11.00 π.μ: Εόρτιος Όρθρος – Θεία Λειτουργια- Δοξολογια για το Νέο Έτος – Κοπή Ενοριακης Βασιλόπιτας .
ΣΑΒΒΑΤΟ 2-6-16 Θ.Λειτουργία
ΚΥΡΙΑΚΗ 3-1-16 Θ.Λειτουργία
ΔΕΥΤΕΡΑ 4-1-16 ώρα 5.00 μ.μ: Μ. ΩΡΕΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ
ΤΡΙΤΗ 5-1-16(ΠΑΡΑΜΟΝΗ)Ώρα7.00-9.30 π.μ:Μ.Εσπερινός – Θ.Λειτουργία Μ.Βασιλείου- Μ.Αγιασμός .
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 6-1-16 Ώρα 7.00 -11.Ο0 π.μ. :
ΕΟΡΤΙΟΣ ΟΡΘΡΟΣ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΥΔΑΤΩΝ.
ΠΕΜΠΤΗ 7-1-16 ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Ώρα 7.00 -9.30 π.μ: Θεία Λειτουργία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ WATERCRAFT

 Ενημερώνουμε τους μεταλλεργάτες της περιοχής πως η εταιρεία NORSAFE WATERCRAFT HELLAS ΑΕ προέβη στις 30/11/2015 σε 4 απολύσεις εργαζομένων. Η εν λόγω επιχείρηση, όπως μπορεί κανείς να διαβάσει στην ιστοσελίδα της, είναι κερδοφόρα. Σ΄αυτό βέβαια συνέβαλαν πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την εργασία τους, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα δε σταμάτησαν να δουλεύουν υπερωρίες και Σαββατοκύριακα. Όμως η εργοδοσία δε σταμάτησε εκεί. Στις 18/12/2015, ημέρα όπου το εργοστάσιο «έκλεισε» λόγω εορτών, απέλυσε άλλους 8 εργαζόμενους. Ο λόγος προφανής... Να προλάβει τις αντιδράσεις των εργαζομένων.

Οι απολύσεις λοιπόν δεν ανάγονται σε θέμα βιωσιμότητας της εταιρείας αλλά στο πως θα ξεμπερδεύει απ΄τους υπαλλήλους της, μειώνοντας το προσωπικό και αυγατίζοντας τα κέρδη της.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στη NORSAFE WATERCRAFT HELLAS ΑΕ σας καλούμε να μην σκύψετε το κεφάλι. «Όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού μας, θα καεί και το δικό μας...!». Τώρα πρέπει να να αναδείξουμε την εργατική αλληλεγγύη που μόνο εμείς οι εργάτες γνωρίζουμε τον τρόπο.

Καλούμε την εταιρεία να επαναπροσλάβει όλους τους απολυμένους συναδέλφους που αυθαίρετα διέκοψε τη σύμβαση που είχαν συνυπογράψει.

Καλούμε το ΣΕΠΕ Θήβας να προβεί άμεσα στις προβλεπόμενες διαδικασίες και σε παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Καλούμε τους συναδέλφους να έχουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους ανοιχτά. Να μην υπογράψουν οποιοδήποτε έγγραφο απόλυσης τους δοθεί από την εργοδοσία και να επικοινωνήσουν άμεσα με το Συνδικάτο.

Με το Συνδικάτο να παλέψουμε για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, κόντρα σε κυβερνήσεις «δεξιές» ή «αριστερές» και σε αφεντικά.

Στον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

Όλοι για έναν και ένας για όλους.



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρυτανία: Πυροσβέστης ανέβηκε να σβήσει τη φωτιά στην καμινάδα και έπεσε από τη στέγη


Τραυματίστηκε σοβαρά 50χρονος Πυροσβέστης πατέρας 2 παίδων...

Το ατύχημα έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, στο χωριό Κορυσχάδες, όταν
λαμπάδιασε μια ακόμη καμινάδα τζακιού.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από την Π.Υ. Καρπενησίου. Ο 50χρονος ανέβηκε στη στέγη του σπιτιού για να σβήσει την πυρκαγιά.

Όπως όλα δείχνουν πάνω στην ένταση και μέσα στο σκοτάδι, ο άτυχος πυροσβέστης ίσως δεν είδε ότι υπήρχε σε κάποιο σημείο πάγος και γλίστρησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πτώση ο 50χρονος χτύπησε στο κεφάλι και τη μέση.

Αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καρπενησίου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα θα διακομιστεί στο νοσοκομείο της Λαμίας.
Lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο την Παμβοιωτική Βιβλιοθήκη Λεονταρίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση του Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας με τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας




Το Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας με τον πρόεδρο , Γεώργιο Πέππα, τον ταμία, Βασίλειο
Μέξη και το μέλος, Κων/νο Βασιλείου, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ Γεώργιο, μετέφεραν τις ευχές του μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β΄, και τον τίμησαν με τον χάρτη της αρχαίας Βοιωτίας και το βιβλίο των 88 πόλεων της αρχαίας Βοιωτίας του Γεώργιου Λεκάκη που έχει εκδώσει ο σύλλογος. Θέμα του
συλλόγου ήταν η γνωριμία με τον Σεβασμιότατο και του ζήτησαν εάν είναι δυνατόν να βρεθεί και να παραχωρηθεί χώρος στέγασης για το μουσείο του Θηβαίου ζωγράφου Θεόδωρου Βρυζάκη. Ο Σεβασμιότατος άκουσε με προσοχή το αίτημα του συλλόγου και επιφυλάχτηκε να το συζητήσει με τους αρμοδίους και απαντήσει.  Στη συνέχεια τόνισε πως η εκκλησία βρίσκεται, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, στο πλευρό των πολιτών με διάφορες δράσεις της.  Στο τέλος της συνάντησης παρέδωσε στον σύλλογο το ημερολόγιο του 2016.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η πληρωμή για κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου

Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώθηκε ότι σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου θα ενεργοποιηθεί για έκτη φορά η Κάρτα Αλληλεγγύης σε 145.330 δικαιούχους καθώς και το επίδομα ενοικίου σε όσους ιδιοκτήτες μισθώνουν ακίνητα σε δικαιούχους του προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης.

Το «πράσινο φως» άναψε μετά την έγκριση που δόθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου σε ότι αφορά στη μεταφορά πίστωσης 2.424.864 εκατ., ευρώ για την τέταρτη δόση του επιδόματος ενοικίου στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης». Από το σύνολο των 30.575, θα πιστωθούν χρήματα μόνον στους 19.443 δικαιούχων.

Επιπλέον, σε ότι αφορά στην κάρτα σίτισης (145.330 δικαιούχους) έχουν ήδη εγκριθεί 16.297.480 εκατ., ευρώ. Η πίστωση θα γίνει στον ειδικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας και όχι απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Η πίστωση κατευθείαν στους λογαριασμούς θα γίνει από την τράπεζα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός -Χαμηλές οι θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη.

Παγετός θα σημειωθεί, κατά τόπους, νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Τρίτη

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 (μηδέν) έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλά νέα για τους κτηνοτρόφους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ


Μεγαλύτερα ποσά από τα αναμενόμενα θα δουν στους λογαριασμούς τους οι κτηνοτρόφοι για την εξισωτική αποζημίωση του 2014, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς κλείνουν όλες οι εκκρεμότητες από το έτος 2008.

Έτσι ολοκληρώθηκε από τον Οργανισμό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πληρωμή «των υπόλοιπων Εξισωτικής Αποζημίωσης ετών 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 και της εκκαθάρισης της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2014».

Συγκεκριμένα για την Εξισωτική Αποζημίωση:

    των ετών 2008 έως 2013, με το ποσό των 9.702.310 ευρώ, το οποίο αφορά 16.181 δικαιούχους και
    του έτους 2014 με ποσό 104.669.503,14 ευρώ, το οποίο αφορά 77.836 δικαιούχους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο την Ένωση Μικρασιατών Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση συμπαράστασης στους απεργούς του «Ζούρα»

Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
·        Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας

·        Σωματείο Οικοδόμων Επαρχία Θήβας

·        Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας - Εύβοιας - Αυλώνα

·        Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Επαρχία Θήβας



Σε εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απεργούς του «Ζούρα» καλεί το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, την Τρίτη 22 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

Απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία, στους μαζικούς φορείς, στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά και να συμβάλουν στη συγκέντρωση υλικής βοήθειας προς τους απεργούς, προσφέροντας τρόφιμα και χρήματα, για να μπορέσουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Ήδη σωματεία της Αττικής, της Εύβοιας και της Βοιωτίας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έκαναν μια αντίστοιχη εκδήλωση στις 29 Νοέμβρη, που είχε επιτυχία και έδωσε μια σημαντική «ανάσα» στους απεργούς.

Εν αναμονή βρίσκεται και η ανάλογη βοήθεια από το Εργατικό Κέντρο Θήβας, ύστερα από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 18/12/2015.

Καλούμε τα σωματεία της δύναμης του Ε.Κ.Θ. και όλους τους εργαζόμενους να παρευρεθούν στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμπαράστασης για να συμβάλουμε όλοι μας στην τελική νίκη των απεργών του «Ζούρα».



Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ