Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΟ Η ΘΗΒΑ !!!

Πραγματοποιήθηκε με Μεγάλη Επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη Χοροεσπερίδα τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ
στο κατάμεστο  Κοσμικό Κέντρο '' Μπαρμπαγιάννης '' στο Άλσος Μοσχοποδίου τής Θήβας  .
Παρουσία τού Διοικητικού Συμβουλίου , σύσσωμης τής Ποδοσφαιρικής Ομάδας , τού Προπονητή κ. Γιώργου Λάμπρου και των Συνεργατών του  , ο Παρουσιαστής τής Εκδήλωσης Δημοσιογράφος , Αθλητικογράφος κ. Δημήτρης Σοβατζής κάνοντας την είσοδο του στην πίστα μέσα σε Εντυπωσιακή Ατμόσφαιρα με ηχητικά ,  φωτεινά εφέ , τον Υμνο τής Ομάδας να Εκ στασιάζει !!! τούς πάντες και τις Βίντεο οθόνες  να προβάλουν Χρυσές Στιγμές από την Ένδοξη Ιστορία τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ  πού δημιούργησε με μοναδικό τρόπο η Διεύθυνση τού Κοσμικού Κέντρου '' Μπαρμπαγιάννης''
καλωσόρισε το κοινό με Χριστουγεννιάτικες ευχές εκ μέρους τού Διοικητικού Συμβουλίου μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας .
Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου , ο οποίος χαιρετίζοντας την Εκδήλωση , αναφέρθηκε στην σημασία πού έχει για την πόλη η Ανοδική πορεία τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ , ανακοινώνοντας  έργα αναβάθμισης τού Δημοτικού Σταδίου ,πού θα υποστηρίξουν την εύρυθμη λειτουργία τής Ομάδας , ενθουσιάζοντας το κοινό πού τον καταχειροκρότησε !!!
Χαιρετισμό στο κοινό απηύθυνε και ο Πρόεδρος τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ κ. Θανάσης Βυλλιώτης  , ο οποίος αφού το ευχαρίστησε για την εντυπωσιακή του παρουσία το προσκάλεσε να συσπειρωθεί πιο δυναμικά δίπλα στην Ομάδα ,  προκειμένου να πετύχει τον Μεγάλο φετινό Στόχο της πού είναι η κατάκτηση τού Πρωταθλήματος τής Α ' Ε.Π.Σ.Βοιωτίας και η επάνοδος τής Ομάδας 11 χρόνια μετά και πάλι στη Γ ΄ Εθνική κατηγορία .
*** Το Διοικητικό Συμβούλιο τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ είχε προγραμματίσει Τιμητική Απονομή στον καταξιωμένο Αθηναίο Δημοσιογράφο - Αθλητικογράφο τής ΕΡΑ ΣΠΟΡ καί τής Ιστοσελίδας M.TOPIKO24 .GR  κ. Ανέστη Τσακίρογλου ,
κάτι πού αναβλήθηκε για μελλοντική Εκδήλωση , λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος που τού προέκυψε και δεν τού επέτρεψε να παρευρεθεί στην Εκδήλωση .
*** Τίμησαν με την παρουσία τους την Χριστουγεννιάτικη Χοροεσπερίδα τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ οι κ.κ. :
Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου
Πανοσιολογίοτατος Πατέρας Δανιήλ
Διοικητής τού ΚΕΠΒΘηβών Ταξίαρχος κ. Λεωνίδας Παππάς
Αντιδήμαρχοι τού Δήμου Θηβαίων κ.κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης , Σπύρος Κίτσος
Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Τυρηνόπουλος
Επίτιμος Πρόεδρος τού ΣΕΓΑΣ , τέως Υφυπουργός κ. Γιώργος Κατσιμπάρδης
Σύλλογος Γυναικών Θήβας '' ΙΣΜΗΝΗ ''
Προπονητής , Ποδοσφαιρικής Ομάδας ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ Χαλκίδας κ. Δημήτρης Ακριτίδης

Στη συνέχεια ο Κρητικός Βιολιτζής , Τραγουδοποιός Μιχάλης Μαραγκάκης , ο Γιώτης καί η Κομπανία τους δημιούργησαν Εκρηκτική Ατμόσφαιρα Διασκέδασης με ξέφρενο Γλέντι και Χορό τού κοινού μέχρι τις πρω'ι'νές ώρες .

Emailovdim@hotmail.com 

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ !!!
ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης ΣοβατζήςΠερισσότερα στο ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα γίνει μετά τις 15/2/2016 με τα "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια




Μία ημέρα πριν, στις 14 Φεβρουαρίου του 2016, εκπνέει η εξάμηνη περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας οι δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στον Νόμο Κατσέλη και των οποίων η υπόθεση εκκρεμεί θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους.

Αν για τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια η λύση των πωλήσεων σε funds αποτελεί κατά κύριο λόγο το... μοντέλο διαχείρισής τους λόγω της ανάγκης για εισροή νέων κεφαλαίων με τελικό προορισμό την πραγματική οικονομία, για τα "κόκκινα" στεγαστικά η λύση θα αναζητηθεί πρωτίστως μέσω της διαχείρισής τους.
Το πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαχείριση των "κόκκινων" δανείων προβλέπει παράταση δύο μηνών στην πώληση σε τρίτους των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας (όπως και των καταναλωτικών δανείων και των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις). Ωστόσο, η προθεσμία της 15ης Φεβρουαρίου, συγκεκριμένα, δεν σημαίνει ότι θα απελευθερώσει "πλημμύρα" πλειστηριασμών από τα ξένα funds που θα αποκτήσουν "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια.
Γιατί μπαίνει ως ορόσημο η 15η Φεβρουαρίου
Μία ημέρα πριν, στις 14 Φεβρουαρίου του 2016, εκπνέει η εξάμηνη περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας οι δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στον Νόμο Κατσέλη και των οποίων η υπόθεση εκκρεμεί θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους, όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε στα μέσα Αυγούστου. Επομένως, πριν από τις 15/2/2016 είναι ανέφικτη η πώληση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας για όσους έχουν υποβάλει ήδη αίτηση υπαγωγής στον Νόμο Κατσέλη (υπολογίζονται στις 170.000 περιπτώσεις), αλλά και για όσους θα σπεύσουν να υποβάλουν αίτηση μέχρι 31/12/2015.
Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, οι τράπεζες εκτιμούν ότι όσοι έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν το δάνειό τους και μέχρι τώρα δεν το έκαναν θα αναγκαστούν να προχωρήσουν στη διευθέτησή του προκειμένου να μη χάσουν το ακίνητό τους. Όπως υπολογίζουν, από το σύνολο των περίπου 70 δισ. ευρώ στεγαστικών δανείων, σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών βρίσκονται δάνεια περίπου 20 δισ. ευρώ και, από αυτά, το 30% θα μπορούσε να επανέλθει σε ομαλή αποπληρωμή.
Τελικές απόπειρες ρυθμίσεων μεταξύ τραπεζών - δανειοληπτών
Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν αρχικά βάσει του Κώδικα Δεοντολογίας, προχωρώντας σε τελικές ρυθμίσεις δανείων βάσει των εύλογων δαπανών διαβίωσης του οφειλέτη και της επίδειξης πνεύματος συνεργασίας εκ μέρους του. Στόχος θα είναι να διαμορφωθεί μια μηνιαία δόση στην οποία ο δανειολήπτης θα μπορεί να ανταποκριθεί με συνέπεια.
Για τη διαμόρφωση της κατάλληλης μηνιαίας δόσης, οι τράπεζες θα εφαρμόσουν σε ευρεία κλίμακα τη μέθοδο split balance. Δηλαδή, θα χωρίζουν το δάνειο σε δύο μέρη, εκ των οποίων το ένα θα διαμορφώνει τη μηνιαία δόση που μπορεί να καταβάλλει ο δανειολήπτης και το άλλο θα "παγώνει". Για το "παγωμένο" μέρος του δανείου ο δανειολήπτης θα καταβάλλει μόνο την εισφορά του νόμου 128 (0,12% για στεγαστικό δάνειο, 0,60% για καταναλωτικό με εξασφάλιση). Το "πάγωμα" μέρους του δανείου θα μπορεί να ισχύσει για 4 χρόνια και μετά η τράπεζα θα εξετάζει αν μπορεί να "ξεπαγώσει" όλο ή μέρος του, ώστε να διαμορφώσει τη νέα δόση για τον πελάτη.
Παρεμφερής μέθοδος είναι το balloon, με την οποία το δάνειο χωρίζεται σε δύο μέρη και η μηνιαία δόση υπολογίζεται μόνο για το ένα. Το υπόλοιπο είτε χρεώνεται με ένα πολύ μικρό ποσό είτε μετατίθεται στη λήξη της δανειακής σύμβασης για διακανονισμό τότε.
Με τις εξατομικευμένες ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων από τις ίδιες, οι τράπεζες εκτιμούν ότι οι δανειολήπτες θα μπορέσουν να διατηρήσουν το ακίνητό τους έναντι ενός μικρού τιμήματος, αντίστοιχου με αυτό που θα πλήρωναν για ένα ενοίκιο.
Πώς θα αναλάβουν ρόλο στη συνέχεια τα funds
Αν οι συμφωνίες αυτές μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών αποτύχουν, τα "κόκκινα" δάνεια θα μεταβιβάζονται αυτομάτως σε εταιρείες διαχείρισης, οι οποίες θα είναι και ο νέος αντισυμβαλλόμενος του δανειολήπτη. Οι εταιρείες αυτές προφανώς θα έχουν τους μηχανισμούς για ρευστοποίηση των εμπράγματων εξασφαλίσεων του δανείου με μικρότερο κόστος και μεγαλύτερη ταχύτητα από τις τράπεζες. Όμως επιδίωξή τους δεν είναι οι πλειστηριασμοί.
Οι εταιρείες διαχείρισης θα διαπραγματευθούν εκ νέου την οφειλή με τον δανειολήπτη. Δεδομένου ότι θα έχουν πάρει το ακίνητο στην κυριότητά τους, θα προτείνουν στον οφειλέτη να του νοικιάσουν για μια περίοδο, π.χ., 3 ετών το ακίνητο. Στο διάστημα αυτό, ο οφειλέτης θα παραμένει στο ακίνητο, καταβάλλοντας, εν είδει ενοικίου, μια δόση δανείου που θα έχει συμφωνηθεί με την εταιρεία. Στην πράξη, θα έχει προηγηθεί συνεννόηση της εταιρείας με την τράπεζα, προκειμένου, κατά τη μεταβίβαση της σύμβασης του δανειολήπτη από την τράπεζα στην εξειδικευμένη εταιρεία, να καταρτιστεί μια νέα σύμβαση, που θα προβλέπει επιμήκυνση, π.χ., για 20 χρόνια της οφειλής που απομένει για να αποπληρωθεί το δάνειο. Αυτήν τη δόση θα καταβάλλει ως ενοίκιο στην εταιρεία ο δανειολήπτης προκειμένου να συνεχίσει να μένει στο σπίτι του. Μεταξύ εταιρείας και δανειολήπτη θα μπορεί να συμφωνηθεί στη διάρκεια της σύμβασης νέα επιμήκυνση, π.χ. για άλλα 15 χρόνια, εφόσον εγγυητής για την οφειλή μπει, π.χ., το παιδί του οφειλέτη.
Η άλλη επιλογή για τον δανειολήπτη θα είναι να συμφωνήσει με την εταιρεία τη μετεγκατάστασή του σε ακίνητο χαμηλότερης αξίας, που να ανταποκρίνεται σε μια χαμηλότερη δόση για την αποπληρωμή της οφειλής του.
Μια τρίτη επιλογή θα είναι να του προταθεί να παραμείνει στο ακίνητο μέχρι η εταιρεία να βρει αγοραστή. Με την πώληση του ακινήτου, θα λύεται η σύμβαση του δανείου με τον δανειολήπτη. Ωστόσο, το κρίσιμο σε αυτήν τη συμφωνία θα είναι ο καθορισμός μιας δίκαιης τιμής για την πώληση του ακινήτου, που μάλλον θα καθορίζεται με βάση την αντικειμενική του αξία.
Οι συμφωνίες με τους δανειολήπτες δεν αποκλείεται αργότερα να επεκταθούν και στο reverse mortgage. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο, ο οφειλέτης συμφωνεί με ασφαλιστική εταιρεία την εκχώρηση της κυριότητας του ακινήτου του. Σε αντάλλαγμα, η ασφαλιστική τού καταβάλλει μηνιαίο εισόδημα, με το οποίο αυτός μπορεί να διαβιώνει, αλλά και να αποπληρώνει το στεγαστικό του δάνειο στην τράπεζα. Η εταιρεία αποκτά το ακίνητο με τον θάνατο του οφειλέτη και εφόσον έχει αποπληρωθεί το δάνειο στην τράπεζα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανατροπή στο θρίλερ των νεκρών αδερφών στην Εύβοια

Ανατροπή στον θάνατο των δύο ηλικιωμένων αδερφών στην Μακρυκάπα Ευβοίας, επεφύλασσε η νεκροτομή, που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Τα θύματα δεν έχουν εξωτερικές ή  εσωτερικές κακώσεις που να δικαιολογούν βίαιο θάνατο και εγκληματική ενέργεια, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν σοβαρά και τα ενδεχόμενα της δηλητηρίασης, της πτώσης ακόμη και της αυτοκτονίας. Δεν αποκλείουν επίσης, κάποιο από τα αδέρφια να πέθανε πρώτο και στη συνέχεια το δεύτερο να κατέρρευσε από το σοκ της απώλειας με το ίδιο τραγικό αποτέλεσμα.

Εξετάζουν ακόμη και την περίπτωση τα δύο αδέρφια να τσακώθηκαν και κατά τη διάρκεια της προστριβής να προκλήθηκε ο θάνατος του ενός, ενώ στη συνέχεια ο δεύτερος, συντετριμένος από την απώλεια, που ενδεχομένως θεωρούσε τον εαυτό του υπεύθυνο για αυτή, να έχασε και αυτός τη ζωή του.  

Οι δύο βοσκοί, ηλικίας 83 και 79 χρόνων, είχαν βρεθεί νεκροί έξω από το σπίτι-σταύλο, όπου διέμεναν, δίπλα σε ένα αγροτικό όχημα, στις 13:50 το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο ένας έφερε κάποιους μώλωπες και εκδορές στο μάτι και τη μύτη, ενώ ο δεύτερος στο κεφάλι. Αν και αρχικά ήταν ορθάνοικτο το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, μετά την νεκροτομή των σορών, αυτό φαίνεται να απομακρύνεται. Τα εξωτερικά ευρήματα δεν δικαιολογούν εγκληματική ενέργεια, με τον ιατροδικαστή να έχει παραγγείλει τοξικολογικές-ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχει άλλο αίτιο, που θα μπορούσε να οφείλεται σε κάποιο φάρμακο, τροφή ακόμη και δηλητήριο. Ο θάνατός τους φαίνεται να προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν απο τον εντοπισμό τους.

Ο τρίτος τους αδερφός, το περασμένο Σάββατο, ενημερώθηκε από μία μακρινή γειτόνισσα ότι δεν είχε δει καπνό από την καμινάδα του σπιτιού που έμεναν τα αδέρφια του, ούτε φως τις νυχτερινές ώρες. Ειδοποίησε την αστυνομία και ξεκίνησε και αυτός να πάει προς την Μακρυκάπα. Ο ίδιος αλλά και οι αστυνομικοί που έφθασαν στην απομακρυσμένη περιοχή, όπου τα δύο αδέρφια έμεναν μοναχικά, τους εντόπισαν νεκρούς έξω από το σπίτι-σταύλο, όπου κατοικούσαν κάτω από όχι ιδανικές και κατάλληλες συνθήκες. Το σπίτι ήταν κλειδωμένο, ενώ και το εσωτερικό του δεν φαίνεται να είχε ίχνη αναστάτωσης. Ο αδερφός των θυμάτων, εκτιμά πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, την οποία μάλιστα απέδωσε στους ίδιους δράστες, ληστείας που είχαν πέσει τα αδέρφια του πριν από μερικούς μήνες.

Δύο άτομα τους είχαν δέσει και φιμώσει και είχαν αρπάξει 1.700 ευρώ. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αν και δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, εκτιμούν ότι αυτό έχει απομακρυνθεί ή τουλάχιστον προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν.
thetoc.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσφορά αγάπης από τους αστυνομικούς της Στερεάς



Η Ελληνική Αστυνομία, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, διοργάνωσε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών (τρόφιμα, είδη ένδυσης και καθαριότητας, φάρμακα, παιχνίδια, σχολικά είδη κ.λ.π.), με σκοπό την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων σε όλη την χώρα.
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, προσέφεραν τρόφιμα, είδη ένδυσης και άλλα αγαθά, η συγκέντρωση των οποίων πραγματοποιήθηκε από το υστέρημα του αστυνομικού προσωπικού, ως μία συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι μας έχουν ανάγκη.
Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη (16-12-2015), ο Α’ Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Αργύρης, προσέφερε τρόφιμα και είδη ένδυσης σε εκπρόσωπο του συλλόγου «το Χαμόγελο του Παιδιού» που εδρεύει στη Χαλκίδα.
Την περασμένη Δευτέρα (21-12-2015), ο Α’ Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Ρούμελης, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας και προσέφερε τρόφιμα, είδη ένδυσης και καθαριότητας.
Επίσης την περασμένη Δευτέρα (21-12-2015), ο Α’ Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αθανάσιος Χολέβας, προσέφερε είδη ένδυσηςστον Τομέα Εσωτερικής και Εξωτερικής Ορθόδοξης Ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδος, προκειμένου αυτά να διατεθούν σε άπορες οικογένειες.
Χθες (23-12-2015), ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ιωάννης Νικοπολίδης, επισκέφθηκε και προσέφερε τρόφιμα και είδη ένδυσης, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρπενησίου.
Τέλος, σήμερα (24-12-2015), ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, Ταξίαρχος Νικόλαος Γεωργακόπουλος, επισκέφθηκε και προσέφερε τρόφιμα, παιχνίδια, είδη ένδυσης και καθαριότητας, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λιβαδειάς.
Τα στελέχη των ανωτέρω ιδρυμάτων και συλλόγων, οι εκπρόσωποιτων Δήμων Λιβαδειάς και Καρπενησίου, καθώς και της Ιεράς Μητροπόλεως, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες και ευχήθηκαν καλές γιορτές στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η Ελληνική Αστυνομία, καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών μας με σκοπό, όπως πάντα, να επιτελέσει την αποστολή της, που δεν είναι άλλη, από την προστασία του κοινωνικού συνόλου, από την διαφύλαξη της σωματικής του ακεραιότητας και της περιουσίας του.
Αυτές οι Άγιες Ημέρες της Γεννήσεως του Θεανθρώπου, αναδεικνύουν πάνω από όλα την ελπίδα, την αγάπη και την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό μας. Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένη και δημιουργική η Νέα Χρονιά, με ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαράτσι στις τραπεζικές συναλλαγές υπέρ... συντάξεων -Ποιες θα επιβαρυνθούν

Σενάριο για τη φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, προκειμένου να μην γίνουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις μελατάται η επιβολή ένας εσωτερικού φόρου Τόμπιν, ενός ειδικού τέλους που δεν θα ξεπερνά το ένα τοις χιλίοις, σε ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές. Το ζήτημα έχει ανατεθεί σε ομάδα μελέτης, η οποία εξετάζει το είδος των συναλλαγών στις οποίες θα μπορούσε να επιβληθεί ένα είδος «εσωτερικού φόρου Τόμπιν» χωρίς να υπάρξουν υφεσιακές επιπτώσεις.

Το μέτρο αυτό μελετάται ουσιαστικά ως ισοδύναμο για να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις και δεδομένων των ενστάσεων των δανειστών για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών που επιθυμεί η κυβέρνηση.

Μάλιστα, η ομάδα μελέτης που εξετάζει το θέμα καταρτίζει λίστα με υποψήφιες συναλλαγές, έτσι ώστε να διαχωριστούν εκείνες στις οποίες η επιβολή του τέλους θα είχε επώδυνες συνέπειες για την οικονομία, από εκείνες στις οποίες θα μπορούσε να επιβληθεί χωρίς ουσιαστικές επιπτώσεις.

Τα σενάρια για επιβολή τέλους είχε ακουστεί πρώτη φορά πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου και ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε απορρίψει κατηγορηματικά. Επίσης, σενάρια για επιβολή φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και σε όλες τις καταθέσεις είχαν επίσης διαψευστεί.

Επειτα, τα σενάρια επανήλθαν επί ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Μάιο.  Τότε το σενάριο ανέφερε ότι είναι δύο οι πιθανότητες. Είτε για όσες συναλλαγές είναι πάνω από 500 ευρώ, είτε γι' αυτές πάνω από 300 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση το οικονομικό επιτελείο ευελπιστούσες πως θα φορολογηθούν υπερδιπλάσιες συναλλαγές με τις τράπεζες και θα αυξάνονταν έτσι και τα κέρδη του κράτους. Ο φόρος που θα έμπαινε στις συναλλαγές με τις τράπεζες αναμενόταν να είναι από 0,1% ως και 0,2% του ποσού της συναλλαγής, έλεγε τότε το ρεπορτάζ. Ωστόσο κυβερνητικές πηγές τόνιζαν τότε πως δεν θα φορολογούνται οι συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες καθώς έτσι θα ακυρωνόταν το μέτρο για το πλαστικό χρήμα.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικος και σήμερα ο καιρός -Αρχίζει η πτώση θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Παγετός κατά τοπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: ασθενείς.
Θερμοκρασία: από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές στην Κρήτη.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησια ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα νότια.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονικη
Καιρός: γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ