Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Επιστήμονες δημιούργησαν κόλλα που επουλώνει πληγές στο σώμα!




    Επαναστατική ιατρική ανακάλυψη.

Σε μία επαναστατική ιατρική ανακάλυψη προέβησαν ερευνητές στο Παρίσι, φτιάχνοντας στο εργαστήριο μία ειδική κόλλα, η οποία επουλώνει τις πληγές σε ζωτικά όργανα του σώματος, όπως είναι ακόμα και η καρδιά(!), χωρίς να...χρειάζονται ράμματα.

Η 30χρονη Μαρία Περέιρα από την Πορτογαλία είναι μία από τους επιστήμονες που προχώρησαν στην σπουδαία ανακάλυψη. Όπως αναφέρε στο Reuters, η κόλλα συστέλλεται και διαστέλλεται με κάθε χτύπο της καρδιάς, είναι εξαιρετικά ανθεκτική και έχει πολλές ιατρικές εφαρμογές στο ανθρώπινο σώμα.

Ο επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος υποστηρίζει πως η συρραφή τραυμάτων θα γίνεται χωρίς επιπλοκές για το ανθρώπινο σώμα, καθώς η κόλλα σταδιακά θα απορροφάται από τον οργανισμό του ασθενούς.
Οι κλινικές δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν σύντονα και η Μαρία Περέιρα δηλώνει αισιόδοξη ότι η ειδική κόλλα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε χειρουργεία, μέχρι το 2017.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού-Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα



   
    Ολόκληρη η λίστα των 100 πρώτων χωρών.

Έκθεση για την ζήτηση του χρυσού, αλλά και τις ποσότητες, που κατέχουν οι 40 μεγαλύτερες σε αποθέματα χρυσού χώρες και θεσμοί, εξέδωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταλαμβάνουν την πρώτη θέση, με τη...Γερμανία να βρίσκεται στην δεύτερη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην τρίτη, ενώ μεταξύ των χωρών της Ασίας την κορυφή καταλαμβάνει η Κίνα που βρίσκεται στην έβδομη θέση της κατάταξης.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν, ακόμη, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Ελβετία, η Ιαπωνία και η Ολλανδία.

Στη λίστα που δημοσίευσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, η χώρα μας βρίσκεται στην 32η θέση των χωρών, ιδρυμάτων και οργανισμών που διαθέτουν τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την φετινή έκθεση, η Ελλάδα υπολογίζεται πως έχει 112,5 τόνους χρυσού, με τα στοιχεία να αφορούν τη χρονική περίοδο ως και τις 31 Μαρτίου 2015. Όπως ήταν αναμενόμενο, μεταξύ των κορυφαίων θέσεων της λίστας φιγουράρουν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τράπεζες.

Η Ελλάδα αφήνει πίσω της χώρες όπως η Αυστραλία και η Κορέα, αλλά και την Ένωση Κεντρικών Τραπεζών, μεταξύ άλλων
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Λεβαδέων: 4 προσλήψεις θέσεις εργασίας σε παιδικούς σταθμούς

Οι Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό  ΕΝΤΥΠΟ
ΑΣΕΠ
ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε
αυτοπροσώπως
, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από
αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από
δημόσια αρχή, είτε
ταχυδρομικά
με συστημένη επιστολή
, στα γραφεία της υπηρεσίας
μας στην ακόλουθη διεύθυνση:
Δήμος Λεβαδέων, Σοφοκλέους 15, Λιβαδειά, Τ.Κ.32100,
απευθύνοντάς   την   στο   γραφείο   προσωπικού,   υπόψιν   κου   Γκικόπουλου   (τηλ.
επικοινωνίας: 2261350833).
Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων
κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την
αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.ειδικότητες είναι οι εξής:

 





Διαβάστε Περισσότερα »

Νοικιάζεις σπίτι; Δες τι άλλαξε από τις αρχές του χρόνου

Ένας ακόμη «πονοκέφαλος» προστέθηκε με την αλλαγή του χρόνου στους περίπου 1,7 εκατομμύρια Έλληνες οι οποίοι εμφανίζουν εισοδήματα από ενοίκια στις φορολογικές τους δηλώσεις.
Πέραν της αύξησης του φόρου που βρίσκεται προ των πυλών, υποχρεωτική καθίσταται και η προσκόμιση ενεργειακού πιστοποιητικού ακόμη και για τις γκαρσονιέρες. Όποιος δεν συμμορφωθεί –και για να συμμορφωθεί θα πρέπει να πληρώνει τουλάχιστον 100 ευρώ ακόμη και για ένα μικρό διαμέρισμα- κινδυνεύει με πρόστιμα τα οποία ξεκινούν από τα 1000 ευρώ.

Με σημερινή της ανακοίνωση, η ΠΟΜΙΔΑ ανοίγει και άλλο θέμα. Ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών ώστε η υποχρεωτική προσκόμιση –και αναγραφή στην σχετική εφαρμογή του Taxis- να γίνεται μόνο για τις νέες μισθώσεις και όχι για τις ανανεώσεις θεωρώντας ότι το δεύτερο –που ισχύει τώρα στην πράξη- δεν απορρέει από την νομοθεσία.

Αναλυτικά οι αλλαγές που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από 1/1/2016 είναι οι εξής:

1. Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4122/2015 σε όλες τις εμπορικές διαφημιστικές καταχωρήσεις στον Τύπο και το διαδίκτυο για τη διάθεση προς πώληση ή προς μίσθωση κτιρίου ή κτιριακής μονάδας που διαθέτει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, απαιτείται η αναγραφή του δείκτη ενεργειακής απόδοσης (ενεργειακή κατηγορία) του κτιρίου, όπως αυτός προκύπτει από το ΠΕΑ.

Β. Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4122/2015, από 1.1.2016 είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού (ΠΕΑ) και για κτίσματα μικρότερα των 50 τ.μ., όταν αυτά ενοικιάζονται ή πωλούνται.

Γ. Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 4122/2015, από 1.1.2016 τα συστήματα θέρμανσης των κτιρίων πρέπει να επιθεωρούνται υποχρεωτικά τουλάχιστον κάθε πέντε (5) έτη για συστήματα με λέβητες συνολικής ωφέλιμης ονομαστικής ισχύος έως είκοσι (20) έως και εκατό κιλοβάτ (100 kW) τουλάχιστον κάθε δύο (2) έτη, για συστήματα με λέβητες άνω των εκατό κιλοβάτ (100 kW) (ανά 4 έτη αν χρησιμοποιούν αέριο ως καύσιμο).

Δ. Η μη τήρηση των παραπάνω υποχρεώσεων μπορεί να επισύρει πρόστιμο από 1.000 έως 10.000€ ανάλογα με την επιφάνεια και τη χρήση του κτιρίου, το βαθμό υπαιτιότητας του υπόχρεου κλπ.

2. Σύμφωνα με το άρθρο 58 παρ. του Ν. 4342/2015, από 9/11/2015, σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας» της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr).
fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

50 χρόνια Χ.Ε.Ν. Θήβας-Πρόσκληση


Διαβάστε Περισσότερα »

Η "κόρη του Οιδίποδα"-Ένα βιβλίο επίκαιρο όσο ποτέ που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε !



Το είπαμε, πάσχαν όλοι οι Κολωνιώτες από αυτήν, όλα τα παιδιά του Οιδίποδα, μούργοι και νοικοκυραίοι, αχαμνοί και τρανοί και τη μεταδίδαν και στους επισκέπτες. Εκεί που τους έβλεπες εργώδεις, αεικίνητους, παθιασμένους να συζητούν για δουλειές, για πολιτική, για ποδόσφαιρο και βόλεϊ και να σχεδιάζουν το επόμενο προσεκτικό βήμα προς τη νίκη, εκεί την αμόλαγε κάποιος, «πωπώ, ένα ούζο, μπερεκέτι» ή «πιάσε έναν κεφτέ, Βαγγέλη» ή «ο Γώγος έφερε καϊναρίσιο, άντε γεια μας». Κι αμέσως μεταδιδόταν η αρρώστια της ανεμελιάς με αστρική ταχύτητα και την πέφταν όλοι στο ούζο, στα πειράγματα και στο «να πεθάνει ο θάνατος, τ’ αρχίδια μας τα δυο κουνιούνται στο καμπαναριό». Κι αμέσως ξεχνιόνταν οι μεγαλόπνοοι σχεδιασμοί και τα καθήκοντα και πιάναν στο φτερό τον καλαμπά.

Λένε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή ως τραγωδία. Κάποτε στον Κολωνό, στον Λόφο, οι Κολωνιώτες έδωσαν άσυλο στον μιαρό φυγάδα Οιδίποδα που είχε σκοτώσει τον πατέρα του κι είχε παντρευτεί τη μάνα του. Τώρα ένας ξυπόλυτος και τυφλός μαύρος –που ισχυρίζεται ότι είναι βασιλιάς– εμφανίζεται με τον υπασπιστή του και αναζητούν την κόρη του τυφλού, που έχει πέσει θύμα τράφικινγκ. Όχι μόνο για να τη σώσουν, αλλά και για να την παντρευτεί ο πατέρας της, ώστε να επανακτήσει το βασίλειό του από τους στασιαστές. Τι θα κάνουν οι σύγχρονοι Κολωνιώτες; Θα λειτουργήσουν ρατσιστικά ή θα υπερισχύσει τελικά η παράδοση της φιλοξενίας;


Ο  Θανάσης Σκρουμπέλος, εκτός από συγγραφέας, είναι γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Σπούδασε Καλές Τέχνες (χαρακτική και αγιογραφία) στην Αθήνα και κινηματογράφο στο Λονδίνο (στο London Film School), με υποτροφία της Διεθνούς Αμνηστίας, ως διωκόμενος από τη δικτατορία. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχει γράψει σενάρια για την τηλεόραση (Τα παιδιά της Νιόβης του Κώστα Κουτσομύτη) και τον κινηματογράφο (Το πέρασμα, Η Αριάδνη μένει στη Λέρο, Καλή πατρίδα σύντροφε κ.ά.). Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μεγάλου μήκους (Αλιόσσα, Χαβάη, Ο Τζώνης Κελν, κυρία μου, την ομαδική Νέος Παρθενώνας, και τη σπονδυλωτή Η αυλή με τα σκουπίδια κ.ά.). Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή και τη μετάφραση θεατρικών έργων (Χαβάη, Μυστικές φωνές, Γέρμα, Γέλιο στο σκοτάδι κ.ά.). Έχει εκλεγεί αρκετές φορές μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Πιο γνωστά βιβλία του: Ο Αϊ-Γιώργης των Γραικών, Οι κόκκινοι φίλοι μου, Τα φίδια στον Κολωνό, Bella Ciao(Τόπος 2012), Μπλε καστόρινα παπούτσια (Τόπος 2007), Ο μπαλτάς και άλλες  ιστορίες (Τόπος 2009). Tελευταία του βιβλία: Mαύρος Μακεδών (Τόπος 2010), Οι Κόκκινοι Βαρκάρηδες (Τόπος 2011), Η ιστορία της Βέλβετ Παλμ (Τόπος 2012). Επίσης, κυκλοφορεί, το βιβλίο του Σενάριο: από τη θεωρία στην πράξη (Τόπος 2014).

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένταξη νέων έργων στη Στερεά προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ


Ένταξη νέων έργων, προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς καμία απένταξη


Σε συνέχεια της συνάντησης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, στις 22 Δεκεμβρίου 2015, εντάχθηκαν πριν λίγες ημέρες στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ, χωρίς να έχει προηγηθεί η απένταξη άλλων. 

Μεταξύ των άλλων, πρόκειται για δύο μελέτες που αφορούν στον Ασωπό, στο πλαίσιο της μεγάλη προσπάθειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση του μείζονος περιβαλλοντικού ζητήματος: «Μελέτη Διερεύνησης Ρύπανσης Ασωπού Ποταμού και Αποκατάστασης» και «Οριοθέτηση & Τοπικές Διευθετήσεις στον Ασωπό Ποταμό, σε τμήμα 10 χλμ, εντός του Νομού Βοιωτίας.

Επιπρόσθετα, εντάχθηκαν έργα για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία και συγκεκριμένα στις περιοχές των Δήμων Λαμιέων, Μακρακώμης, Καρπενησίου και Αγράφων.

Ακόμη, έγινε η ένταξη του νευραλγικής σημασίας για την Σκύρο, έργου της στερέωσης των βραχωδών πρανών του Κάστρου Σκύρου-Μονής Αγίου Γεωργίου.

Τέλος, επιτεύχθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού ήδη υφιστάμενων έργων που σχετίζονται με τη συντήρηση του οδικού δικτύου και τον αποχιονισμό στην Ευρυτανία και το αντιπλημμυρικό έργο του καθαρισμού της Γερμανικής Τάφρου στη Φθιώτιδα.

Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: Το 2016 ξεκίνησε πολύ καλά για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πετύχαμε την ένταξη έργων 16 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς να χρειαστεί να απεντάξουμε άλλα έργα. Αναφέρομαι σε έργα κομβικής σημασίας που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, όπως για παράδειγμα έργα στον Σπερχειό και τη Γέφυρα της Βίστριζας στη Φθιώτιδα, αλλά και η αποκατάσταση των πρανών για την ασφαλή διέλευση στο δίκτυο Καρπενησίου- Προυσού, στην Ευρυτανία. Είναι πολύ σημαντικό ότι στα εν λόγω έργα συμπεριλαμβάνουμε και αυτά για τον Ασωπό, τα οποία αποτελούν δέσμευσή μας από το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και ένα σημαντικό έργο στη Σκύρο. Προχωράμε με σχέδιο και σταθερά βήματα μπροστά για να πετύχουμε τη δημοπράτηση των έργων όσο το δυνατό πιο σύντομα  και να πιάσουν τόπο αυτά τα χρήματα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Οικονομίας, τον κ. Χαρίτση για την πάρα πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει».

Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός 20χρονος από καραμπίνα στις Θερμοπύλες

Όλα τα ενδεχόμενα ερευνά η αστυνομία....

Το τραγικό συμβάν έγινε λίγο πριν τις 2:00΄ το μεσημέρι στο χωριό Θερμοπύλες στη Λαμία.

Ο 20χρονος νεαρός, ο οποίος είναι από τη Δαμάστα Λαμίας, ήταν στο σπίτι της γιαγιάς του στις Θερμοπύλες.

Το παιδί βρέθηκε νεκρό πυροβολημένο σχεδόν εξ΄ επαφής στο στήθος με καραμπίνα.

Στο σπίτι ήταν η γιαγιά και ο θείος του, αλλά τη στιγμή που έγινε το κακό και οι δυο σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εκτός σπιτιού.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν σπεύσει στο σημείο και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Κανείς ακόμα δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα, αν πρόκειται για ατύχημα ή κάτι άλλο.

Στο σημείο κλήθηκε από την αστυνομία και ιατροδικαστής για να διαπιστώσει από κοντά τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού συμβάντος που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στη Δαμάστα και την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Όλοι κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικό παιδί, πολύ καλό μαθητή και τώρα φοιτητής στην Πάτρα.

Ο 20χρονος είχε έρθει για τις ημέρες των γιορτών στους δικούς του και πήγε να δει τη γιαγιά και το θείο του στις Θερμοπύλες.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

«Το Κουκλόσπιτο» του Χ.Ίψεν στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ



ΧΕΝΡΙΚ ΙΨΕΝ
«ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ»

     Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης πιστό στο ετήσιο χειμερινό ραντεβού του με τους θεατρόφιλους, παρουσιάζει στην Κεντρική Σκηνή ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας «Το Κουκλόσπιτο» του Χένρικ Ίψεν.
Η νέα απόδοση – διασκευή του έργου εστιάζει στο μοναχικό κόσμο της Νόρας, η οποία επιχειρεί σχεδόν εμμονικά να κατακτήσει την προσοχή του συζύγου της Τόρβαλτ, πλησιάζοντας ποικιλοτρόπως το νεαρό της ηλικίας του, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη δική της προσωπικότητα και επιθυμία. Επιμένει στη συγκάλυψη ενός κρίσιμου γεγονότος που μόνο περηφάνια θα όφειλε να της προσδίδει.
Η Νόρα, ωστόσο, αντλεί δύναμη από τη νιότη που την περιβάλει κατά δική της επιλογή και κόντρα στο κοινωνικό κατεστημένο. Αισθάνεται νέα –αν και δεν είναι όσο δείχνει- σπεύδει όμως να καλύψει τη διαφορά σε πολλαπλά επίπεδα, προσαρμόζοντας τις δικές της ανάγκες στη σκιά ενός συζύγου που την αντιμετωπίζει σαν αυτοματοποιημένη κούκλα που εκτελεί άριστα δικές του εντολές. Το άγχος της να διατηρήσει την ψευδαίσθηση ευτυχίας μαζί του, παρατείνει τη διάρκεια ενός αποτυχημένου γάμου με ένοχα μυστικά σε πολλαπλά επίπεδα. Κι όλα αυτά στο πλαίσιο μιας παρηκμασμένης κατάστασης όπου μια ολόκληρη χώρα παραπαίει στη δίνη της επικείμενης χρεοκοπίας. Ο ρόλος του Ρανκ, του επιστήθιου φίλου του Τόρβαλτ Χέλμερ, παραλείπεται για να ενισχυθούν αυτοί του εκβιαστή Κρόγκσταντ και της υπολογίστριας Κυρίας Λίντε.
Σε αμιγώς χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα η Νόρα στολίζει με φαντεζί λαμπιόνια μια σχέση ξεφτισμένη, καλύπτοντας την ασχήμια και την αποφορά που προκαλεί ένας επιπόλαιος γάμος που στηρίζεται μονοδιάστατα στην εικόνα προς τα έξω και σε ένα μοντέλο ζωής που δεν λειτούργησε ποτέ ικανοποιητικά για την ίδια.

Συντελεστές:
Απόδοση-διασκευή-σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης
Σκηνικός χώρος: Βαγγέλης Γρηγοράκης
Ενδυματολογική επιμέλεια: Όλγα Καλογήρου
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Τριανταφύλλου
Βίντεο: Κωνσταντίνος Θάνος
Μουσική επιμέλεια: Νατάσα Λιτσαρδοπούλου
Φωτογραφίες: Κατερίνα Καμηλάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Στρατάκη

Διανομή:
Νόρα: Μικαέλα Κεφαλογιάννη
Τόρβαλτ: Νικόλας Αλεξίου
Κυρία Λίντε: Σοφία Δερμιτζάκη
Κρόγκσταντ: Δημήτρης Φοινίτσης

Παραστάσεις: Κυριακή 3/1/2016, Δευτέρα 4/1/2016 και Τρίτη 5/1/2016 στις 21:15.

Θα ακολουθήσει περιοδεία της παράστασης ανά την Ελλάδα, σε συνεργασία με άλλα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, για μαθητές-φοιτητές-ανέργους-πολύτεκνους 5€ και για συλλόγους κατόπιν συνεννοήσεως.

Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντη 17. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2231033325.







________________________________________
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗ 17, Τ.Κ. 35100 ΛΑΜΙΑ ΤΗΛ. 2231033325,
e-mail: dipether@otenet.gr , www.dipetheroumelis.gr ,facebook
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεοφάνεια στον Δήμο Θηβαίων-Όλο το πρόγραμμα

Πρόγραμμα εορτασμού Αγίων Θεοφανείων Δήμου Θηβαίων

Για την καλύτερη ενημέρωση δημοτών και επισκεπτών γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, στο πλαίσιο του εορτασμού των Αγίων Θεοφανίων θα τελεσθεί  καθαγιασμός των υδάτων στις ακόλουθες παραλίες του Δήμου Θηβαίων:

Δημοτική Ενότητα Θίσβης:

Παραλία Αγ. Νικολάου Τ.Κ. Δομβραίνας : Ώρα 11:30Παραλία Σαράντι Τ.Κ. Χωστίων : Ώρα 11:30
Παραλία Αλυκής Τ.Κ. Ξηρονομής : Ώρα 11:00
Παραλία Αγ. Ιωάννη T.K. Θίσβης : Ώρα 11:00
Λιμάνι Βαθύ  (εντός ΒΙ.ΠΕ. Θίσβης):  Ώρα 12:00

Δημοτική Ενότητα Πλαταιών

Παραλία Αγ. Βασιλείου Τ.Κ Καπαρελλίου: Ώρα 12:00

Σημειώνουμε ότι θα τελεσθεί ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων και στις κατά τόπους ενορίες του Δήμου Θηβαίων.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΕΕΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς γνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για βοήθεια πολλών συνανθρώπων και συμπολιτών μας μπόρεσε και στις 23-12-2015 προσέφερε τρόφιμα σε 40 άπορες οικογένειες της περιοχής μας.
Σ’ αυτήν μας την προσπάθεια συνέβαλλαν τα μέγιστα τόσο απλοί πολίτες που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμά μας, όσο η εταιρεία ΜΙΝΕΡΒΑ,  η εθελοντική κίνηση πολιτών Levadistas, οι εκπαιδευτικοί και σύλλογοι γονέων του  4ου, 8ου, 9ου, 10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς  και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.
Ευχαριστούμε όλους θερμά που χάρη στην ευαισθησία τους μπορέσαμε να απαλύνουμε για λίγο τον πόνο κάποιων συνανθρώπων μας.
Δεν θα πρέπει όμως να λησμονήσουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα και όλα τα τοπικά ΜΜΕ που πάντοτε είναι στο πλευρό μας και αρωγοί στο έργο μας.

Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                         ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο οι δύο νέοι από το Μεσολόγγι



Νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους, ένα μαύρο Toyota Corolla (με πινακίδες ΑΙΚ 7885) βρέθηκαν οι δύο νέοι που αγνοούνταν από την παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Μεσολόγγι. Οι Β. Γρατσάνης και Ι. Κορδώσης  έπεσαν σε  αρδευτικό κανάλι βάθους δύο μέτρων υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής που βρίσκονται επί τόπου ανέσυραν τις σορούς των δύο φίλων. Το κανάλι βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Κατοχή και Λεσίνι, σε απόσταση περίπου 26 χιλιομέτρων από το Μεσολόγγι.
Φίλοι από μικρά παιδιά

Ο Βασίλης και ο Γιάννης ήταν αγρότες που ζούσαν μια ήσυχη ζωή. Φίλοι από μικρά παιδιά και συνήθιζαν να διασκεδάζουν στο συγκεκριμένο μπαρ στον Πεντάλοφο. Οι δυο τους ζούσαν κάνοντας αγροτικές εργασίες και ήταν δεμένοι με τις οικογένειές τους.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς τους

H είδηση του θανάτου των δύο νέων βύθισε στη θλίψη τις οικογένειές τους που ήλπιζαν έως την τελευταία στιγμή ότι οι δικοί τους άνθρωποι ήταν ζωντανοί.  Οι σκηνές που εκτυλίσσονταν στα χωριά των δύο νέων ήταν δραματικές. Ο πονεμένος πατέρας του Γιάννη Κορδώση, αναζητούσε τον αγνοούμενο γιο του στους δρόμους του χωριού, φωνάζοντας «που είναι ο γιος μου». Η αδερφή του εκλιπαρούσε για βοήθεια, και αναζητούσε πληροφορίες από συγχωριανούς της. Και η μητέρα του Βασίλη, η κα Αλεξάνδρα έκανε έκκληση στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ζητώντας την βοήθεια των πολιτών προκειμένου να βρεθεί ο μοναχογιός της και ο φίλος του. Ο πατέρας του, έλεγε σε συγγενείς και φίλους πως «τον έζωσαν τα φίδια», όταν στις 05:00 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, δεν απαντούσε ο γιος του στις τηλεφωνικές του κλήσεις, ενώ το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Τους είχε πει ότι θα ερχόταν για να φροντίσουν τα ζωντανά τους. Τελικά οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν.
Ο τρίτος της παρέας που είχε τα κλειδιά του Toyota

Ο φίλος των παιδιών, ο Αποστόλης Μακρής είχε πει ότι ήταν μαζί τους έως τις 03:00 τα ξημερώματα. Οι τρεις νέοι πήγαν στην Πεντάλοφο και μετά στο Νεοχώρι, όπου ο Αποστόλης έφυγε μόνος του, ενώ εκείνοι θα συνέχιζαν τη διασκέδασή τους. «Είναι τραγική ειρωνεία, γιατί πήγα να πάρω κάτι γλυκά και όταν πήγα να βγάλω χρήματα διαπίστωσα ότι είχα στην τσέπη μου τα κλειδιά του αυτοκινήτου του Βασίλη και του τα έδωσα. Αν δεν το έκανα, δεν θα έπαιρναν το αυτοκίνητο» ανέφερε ο φίλος τους, χωρίς να έχει γίνει γνωστό γιατί είχε εκείνος τα κλειδιά. Σχετικά με την φημολογία για ένα επεισόδιο που φαίνεται να εξελίχθηκε ανάμεσα στους αγνοούμενους και μία παρέα νεαρών μέσα στο μπαρ που διασκέδαζαν, ο φίλος τους, επεσήμανε πως ήταν μικρής σημασίας. «Απλά ήταν στενός ο χώρος και σπρωχνόντουσαν οι θαμώνες. Δεν ήταν τίποτα και μάλιστα τους τράβηξα να φύγουμε μακριά από την παρέα των πιτσιρικάδων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι αστυνομικοί  είχαν εντοπίσει βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει την κίνηση του αυτοκινήτου τους στις 04:38 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, από το Πεντάλοφο προς Λεσίνη, ενώ από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, διαπιστώθηκε ότι τα κινητά τους τηλέφωνα εξέπεμπαν μεταξύ 05:10-05:15 από την περιοχή του Νεοχωρίου, όταν απενεργοποιήθηκαν ξαφνικά. Προφανώς αυτό ήταν η ώρα που το ΙΧ τους έπεσε στο αρδευτικό κανάλι.



Από την πρώτη στιγμή οι επικεφαλής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξέταζαν το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες να έπεσαν θύματα ατυχήματος κατά τη διάρκεια διαδρομής με το αυτοκίνητο. Την ώρα της αποχώρησής τους επικρατούσε παγετός και ο δρόμος ήταν ιδιαίτερα ολισθηρός.  Σύμφωνα μάλιστα με καταθέσεις που είχε λάβει η Αστυνομία, είχαν πιει αρκετά εκείνο το βράδυ και αποχώρησαν από το μαγαζί λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα.








Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάει σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για το νέο Ασφαλιστικό

Το πολύ 26 ημέρες  και … σήμερα μετρά η κυβέρνηση  μέχρι την κατάθεση του νέου Ασφαλιστικού στη Βουλή, αν και δεν αποκλείεται αν "κολλήσουν" οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς να περάσει και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος θα συναντηθεί με ένα – ένα τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για το τελικό κυβερνητικό σχέδιο της  επικείμενης συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Το απόγευμα, ο Γ. Κατρούγκαλος θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον ίδιο λόγο.

Στο μεταξύ οι δανειστές θα έχουν λάβει στα χέρια  τους το ίδιο σχέδιο, το οποίο από την περασμένη Τετάρτη το έχει λάβει από τον Γ. Κατρούγκαλο, ο Αλ. Τσίπρας. Η συνάντηση Κατρούγκαλου –Θεσμών αναμένεται γύρω στις 19-20 Ιανουαρίου, ενώ η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου προσδιορίζεται γύρω στις 30 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πηγές του Capital.gr στο Υπ. Εργασίας.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του γενικού γραμματέα του Υπ. Εργασίας, κ. Ανδρέα Νεφελούδη στο Mega, σύμφωνα με την οποία "Αν δεν λύσουμε το ασφαλιστικό δεν θα μπορούμε σε ένα χρόνο να δώσουμε συντάξεις".

Τι προβλέπει το σχέδιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης
Κατά τ’ άλλα, βασικά στοιχεία της κυβερνητικής πρότασης για το νέο Ασφαλιστικό είναι:

· Η μη περικοπή των κύριων συντάξεων αλλά ακόμα και των επικουρικών συντάξεων (ή στη  χειρότερη περίπτωση η περικοπή των επικουρικών συντάξεων άνω των 173 ευρώ) 

· Η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1% και των εργατικών εισφορών κατά 0,5%

· Η παροχή μίας εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ στα 67 ηλικιακά έτη με 15 έτη ασφάλισης χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, η οποία δεν θα ταυτίζεται με την κατώτατη σύνταξη

· Η αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης από νέους έμμεσους φόρους.

Διαφωνούν με τους θεσμούς για τα ποσοστά των συντάξιμων αποδοχών
Υπενθυμίζεται πως οι δανειστές έχουν εκφράσει τις γενικές διαφωνίες τους σε όλες τις παραπάνω κατευθύνσεις.

Όπως δήλωσε χθες ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, "οι αποκλίσεις στα προτεινόμενα ποσοστά των συντάξιμων αποδοχών είναι σημαντικές ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους θεσμούς". Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, μιας και –σύμφωνα με τον ίδιο- το ασφαλιστικό θα αποτελέσει μέρος της πρώτης αξιολόγησης.
 
Προκειμένου να σπάσουν οι …" πάγοι" των θεσμών, από αύριο, σύμφωνα, με πληροφορίες του Capital.gr, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπ. Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος αναμένεται να ξεκινήσουν επαφές με Ευρωπαίους ομολόγους σε σχέση με το νέο Ασφαλιστικό.

Ο κ. Κατρούγκαλος, μάλιστα, προγραμματίζει επίσκεψη στο Βερολίνο για να συναντήσει τη Γερμανίδα Υπ. Εργασίας και στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, κ. Άντρεα Νάλες.

Η εθνική σύνταξη δεν θα είναι η κατώτατη σύνταξη
Εξάλλου, ο Υπ. Εργασίας, στην ίδια συνέντευξη ανέφερε πως:
· Η εθνική σύνταξη θα δίνεται σε όσους έχουν τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης στα 67 ή σε όσους έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης σε μικρότερη ηλικία, με χρηματοδότηση από τη φορολογία και όχι από τις εισφορές. Θα είναι ίση με το 60% του μέσου εισοδήματος, ώστε να προστατεύει από τον κίνδυνο της φτώχειας. Η εθνική σύνταξη δεν θα είναι η κατώτατη σύνταξη.

· Υπάρχουν πολλές σκέψεις και προτάσεις για την διεύρυνση των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος όχι μόνο για να καλυφθούν τα ταμειακά ελλείμματα, αλλά και για να ενισχυθούν τα ανύπαρκτα αποθεματικά.

· Θα υπάρχει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης
· Ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών θα γίνεται με βάση το πραγματικό εισόδημα και όχι με αυθαίρετες ασφαλιστικές κλάσεις.
· "Η μεταρρύθμιση προβλέπει την πλήρη οργανωτική και λειτουργική ενοποίηση του συστήματος".

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται η κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων, η μείωση στα μερίσματα των συνταξιούχων κατά 30-40% και η μείωση των εφάπαξ κατά 8-10%.

Ποιοι είναι οι τρεις άξονες της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο η κυβερνητική πρόταση κινείται σε τρεις άξονες:

1. "Πρώτον, επιχειρεί την συνολική αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, που είχε πάψει και πριν από την κρίση να είναι οικονομικά βιώσιμο, και προβλέπει την εφαρμογή ενιαίων κανόνων για την αναπλήρωση του εισοδήματος σε όλους τους συνταξιούχους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα".

2. "Δεύτερον, αποτελεί το γενικό εναλλακτικό ισοδύναμο στις επιμέρους μνημονιακές υποχρεώσεις που θα έπλητταν τις συντάξεις ιδίως τις μικρές και θα διαιώνιζαν τα κενά του σημερινού συστήματος".

3. "Τρίτον, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα εκρηκτικά ελλείμματα με κοινωνικά δίκαιο τρόπο".
capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμή 75% της Εξισωτικής αποζημίωσης του 2015

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει ότι μετά την πληρωμή της εκκαθάρισης της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους αιτήσεων 2014 τις προηγούμενες εβδομάδες, όπου αντιμετωπίσθηκαν τα προβλήματα πληρωμής της προκαταβολής των κτηνοτρόφων, ολοκληρώθηκε χθες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως είχε προγραμματιστεί, η διαδικασία για την έκδοση της εντολής πληρωμής της Προκαταβολής, του 75%, της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους αιτήσεων 2015, για όσους δικαιούχους έχουν προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες απογραφής του ζωικού τους κεφαλαίου.



Συγκεκριμένα, καταβλήθηκαν 106.994.011,74 εκατ. ευρώ σε 63.519 δικαιούχους.

Στους παραπάνω δικαιούχους δεν συμπεριλαμβάνονται, όσοι είτε δεν είχαν τακτοποιήσει πλήρως τα δικαιολογητικά απογραφής των ζώων τους ή τα στοιχεία εισοδημάτων και απασχόλησης είτε δεν είχαν εκκαθαριστεί τα οικονομικά τους στοιχεία από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η πληρωμή των δικαιούχων αυτών θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων τους.

Μετά την ανάρτηση των Πινάκων Εγκεκριμένων και Απορριπτόμενων οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλον τις ενστάσεις τους εντός 10 εργάσιμων ημερών.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω πληρωμή, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Εγκεκριμένου Χρηματοδοτικού Πίνακα του ΠΑΑ 2007-2013, αφορά μόνο δικαιούχους στις περιοχές στόχου «Εντός και Εκτός Σύγκλισης». Για τους δικαιούχους των περιοχών στόχου «Νήσοι Αιγαίου», δεν ήταν εφικτή στην παρούσα φάση η καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων, εξαιτίας εξάντλησης των ορίων του Εγκεκριμένου Χρηματοδοτικού Πίνακα του ΠΑΑ 2007-2013, όπως αυτός είχε διαμορφωθεί και εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ προβαίνει ήδη στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των δικαιούχων στις περιοχές στόχου «Νήσοι Αιγαίου».

Εντός του Δεκεμβρίου 2015 οι συνολικές πληρωμές για την Εξισωτική Αποζημίωση, περιλαμβανομένων και της πληρωμής παλαιών εκκρεμοτήτων, ξεπερνά τα 221εκ. €, ποσό πολύ σημαντικό για την λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Aνοδος της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα Δευτέρα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Στη Θράκη θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις κατά τις πρωινές κυρίως ώρες σε ημιορεινές και πεδινές περιοχές.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές να σημειώνονται, ενώ από το απόγευμα στα δυτικά της χώρας θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν στα δυτικά. Στη Θράκη αρχικά χιονόνερο η χιόνι και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους έντονα γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου λίγα χιόνια. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα και το βράδυ.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Στα νοτιά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Πολύ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν και πάλι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν και πάλι βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Στα νοτιά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές να σημειώνονται κυρίως από το μεσημέρι και μετά ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά του νομού.

Ανεμοι : Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Μεταξύ 3 και 8 βαθμούς κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ